Gerucht: Amazon overweegt internet aan te bieden in Europa

Amazon overweegt naar verluidt om internetprovider te worden in Europa. Het bedrijf zou daarbij niet zijn eigen netwerk opzetten, maar diensten over bestaande netwerken aanbieden. Dat stelt Amazon in staat internettoegang met Prime-abonnementen te combineren.

Amazon PrimeMet name het kunnen bijvoegen van Prime Instant Video aan de internettoegang zou de reden zijn voor Amazons overwegingen, stelt The Information, op basis van een bron die bekend is met de discussies binnen Amazon.

Amazon zou dit plan voor Europa hebben in tegenstelling tot thuisland de VS omdat in meerdere Europese landen netwerken zijn opengesteld voor alternatieve aanbieders. In Nederland geldt dat voor het koper- en glasvezelnetwerk van KPN, maar niet voor Ziggo's kabelnetwerk. In België zijn ook de kabelnetwerken toegankelijk voor derde partijen. In het Verenigd Koninkrijk moet British Telecom wholesale access aanbieden op zijn netwerk en in Duitsland doet Deutsche Telekom dat.

De berichtgeving komt op een moment van geruchten over de komst van Amazon Prime Video naar de Benelux. Dinsdag liet Netflix weten te verwachten dat Amazon de videodienst in de herfst wereldwijd gaat aanbieden en eind september was het de topman van RTL die aangaf dat Amazon binnenkort van start gaat in Nederland.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-10-2016 • 09:36

60 Linkedin

Reacties (60)

60
60
28
1
0
19
Wijzig sortering
Amazon is nu al de 5e online retailer in Nederland met een omzet van 320 miljoen in 2015, na bol.com, Coolblue, Wehkamp en Zalando. Bron; http://twinklemagazine.nl...euwe-twinkle100/index.xml).

Dit is nogal opvallend, want:
- Amazon.nl verkoopt alleen maar eBooks en eReaders
- Amazon.de ondersteunt sinds pas een paar maanden ook Nederlands als taal (Engels trouwens wel al een hele tijd). Als je de details van een product in duikt, dan is meestal weer in het Duits
- Alleen Amazon.de doet nog gratis leveringen in Nederland (in veel gevallen). Amazon.fr en Amazon.co.uk doen dat niet.

Zonder er al te veel moeite voor te doen, doet Amazon nu al aardig mee op de NL markt. Als ze er echt voor zouden gaan met een goede NL website met een compleet assortiment en met vergelijkbare prijzen als amazon.de/fr/co.uk, dan zou dit waarschijnlijk vrij snel de grootste worden, al is er natuurlijk wel stevige (gezonde) concurrentie van Bol, Coolblue en consorten.

Ik bestel zelf ook regelmatig iets vanuit Amazon.de wegens de goede prijzen en acceptable levertijd (normaal 2-3 werkdagen). Ik heb nog geen defecte producten gehad, maar ook qua service staat Amazon vrij goed aangeschreven.

[Reactie gewijzigd door dreamtheater42 op 19 oktober 2016 11:26]

Voor ons Belgen is amazon.fr wel nog gratis verzending. (Vanaf 25 euro zelfs, de duitse amazon is vanaf 29 euro)

Er is al reeds in charlerloi een depot in aanbouw/aanwezig van amazon.fr.
Anders gewoon een Belgische Amazon. Lekker universeel en kunnen ze direct de franse, duitse en nl afschaffen. :D
/offtopic :D

[Reactie gewijzigd door SadisticPanda op 19 oktober 2016 12:54]

Vergeet Amazon.es niet, dikwijls nog goedkoper dan de .fr en .de
Ik denk niet dat er echt concurrentie van Bol en Coolblue is. Deze partijen zijn vergeleken met Amazon duur met gelijkwaardige service. En internetshoppers kiezen meestal voor prijs.
Nagenoeg alle producten zijn op Amazon tegen betere prijzen aan te schaffen. Vaak 10% of meer verschil en dit is echter over diverse productgroepen (bijv mijn laatste aankopen: Curver box, toilet garnituur van Grohe, Switch HP, diverse baby producten, Toners,HDD, tv-beugel etc).
Volgens mij vergis je je erin hoeveel mensen bij het internet shoppen niet kiezen voor alleen de prijs maar ook de service van de winkel. Ikzelf (als Coolblue medewerker) merk dat veel klanten bij ons komen en er bewust voor kiezen om bij ons te kopen omdat ze weten dat de garantievoorwaarden gewoonweg goed zijn.

Ook al zit er tegenover onze winkel een mediamarkt die regelmatig goedkoper is, vele klanten komen dan alsnog bewust naar de Coolblue winkel vanwege de service en garantie.

Natuurlijk zal dit niet opwegen tegen de 80% van de mensen die wel voor de prijs gaat, zo iemand was ik zelf ook. Totdat het gezeur over garantie begon met verschillende verkoopsites.
Amazon heeft het vaak beter voor elkaar als je eigen werkgever. Ben zelf 1x met coolblue voor garantie in aanraking geweest en daar werd je niet vrolijk van. Gewoon gelijk aan de gemiddelde webshop. Ze pretenderen in de marketing goede service te hebben ;)

Nu is het zo dat Amazon bijv ook nog langere retourtermijnen heeft en dan goedkoper is.
Dus ja ik zou altijd voor Amazon kiezen.
Nu spreek je wel over een fysieke coolblue winkel, dat is appels en peren. Er worden nu twee dingen door elkaar gehaald.
Je hebt gelijk mbt de prijsverschillen. Amazon.de is over het algemeen een stuk goedkoper, vaak 10% of meer inclusief verzendkosten.

Echter, als Amazon echt op de NL markt zullen lanceren, dan zullen de concurrenten (Bol.com, Coolblue, etc.) ook moeten volgen, dus die prijsverschillen gaan kleiner worden. Dit zal, zeker in het begin, ten gunste van de klant zal gaan komen. Op lange termijn is het de vraag of al deze retailers in leven kunnen blijven, want Amazon is geen fijne partij om mee te concurreren.
Marktwerking he, coolblue lijkt goedkoop maar het meeste spul kan je gewoon in nl al veel goedkoper bestellen..Dus ja niemand zal ze missen, en die bol.com die vaak vals adverteerd met lage prijzen voor tv's en als er genoeg mensen intrappen cancellen ze de boel weer, kun je op je geld wachten, die mag gelijk al weg.
Er is altijd wel één of andere dozenschuiver die het nog een paar procent goedkoper kan. Coolblue is fijn omdat ze alles uit voorraad leveren, een goede website en goede service bieden, en dan mag het gerust iets duurder dan de allergoedkoopste zijn.
Eens bij sommige low budgetshops is dat inderdaad zo. Alleen bij Amazon geen argument. Daar kan ik ook alles met een dag in huis hebben, en is de service gelijkwaardig aan een coolblue achtige.
Iedereen mag zelf weten waar die zn geld spendeerd, enjoy.
Gaat het daarbij niet om Amazon als geheel, dus inclusief Amazon.de, .fr, en .co.uk? Daar kun je gewoon spullen bestellen vanuit Nederland, niet alleen electronische boeken of Kindles.
Denk dat er een deal is gemaakt met bol.com. Just a hunch.
Krijg je met Amazon.de ook gewoon een bon met NL btw? En hoe zit dat met garantie?
Ik ben zelf groot fan van Amazon, maar merk ook dat ik teveel afhankelijk ben geworden van dit bedrijf. Van kleding en electronica tot aan cloudopslag, heel veel spullen zijn de afgelopen jaren aangeschaft via Amazon.

Bol.com, Media Markt, Coolblue, Zalando, en tot voor kort zelfs V&D waren naar mijn inziens te duur - zeker vergeleken met de goedkope(re) prijzen bij Amazon DE.

Als Amazon gaat concurreren met Ziggo, dan kan er een grote monopolie concurrentiepositie ontstaan voor Amazon. Dit is alleen maar goed voor de consument. Tegelijkertijd vergaart Amazon extreem veel data van zijn klanten, net zoals wat bij Google gebeurde met YouTube, Adsense en de Mailservice.

Ik vraag mij alleen af of dit uiteindelijk ook weer ten goede komt voor de consument... :/

Edit: typo. 't was nog vroeg. :')

[Reactie gewijzigd door iApp op 19 oktober 2016 10:48]

Als Amazon gaat concurreren met Ziggo, dan kan er een groot monopolie ontstaan. Dit is alleen maar goed voor de consument.
Ik neem aan dat je jezelf hierin verspreekt; monopolies zijn nooit goed voor de consument. Nooit, niet, never. ;) Maar met Amazon er bij zal er juist meer noemenswaardige keus beschikbaar komen op locaties met glas. Tenminste, als Amazon zijn eigen hardware in de wijken aan het glas netwerk van KPN koppelt. Met Amazons cloud divisie kennis & kapitaal is het niet geheel ondenkbaar dat we Gbit kunnen zien voor prijzen vergelijkbaar als dat van Tweak in Almere en Enschede, maar dan met een snellere uitrol.

Ook een bijeffect kan zijn dat als Amazon een goede (betere) dienst over glas kan leveren, dat de roep om FTTH op onverglaasde gebieden groter wordt, omdat de voordelen van een open netwerk zich bewijzen.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 19 oktober 2016 10:32]

[...]


Ik neem aan dat je jezelf hierin verspreekt; monopolies zijn nooit goed voor de consument. Nooit, niet, never. ;) Maar met Amazon er bij zal er juist meer noemenswaardige keus beschikbaar komen op locaties met glas. Tenminste, als Amazon zijn eigen hardware in de wijken aan het glas netwerk van KPN koppelt. Met Amazons cloud divisie kennis & kapitaal is het niet geheel ondenkbaar dat we Gbit kunnen zien voor prijzen vergelijkbaar als dat van Tweak in Almere en Enschede, maar dan met een snellere uitrol.

Ook een bijeffect kan zijn dat als Amazon een goede (betere) dienst over glas kan leveren, dat de roep om FTTH op onverglaasde gebieden groter wordt, omdat de voordelen van een open netwerk zich bewijzen.
Eerste stukje.

Amazon overweegt naar verluidt om internetprovider te worden in Europa. Het bedrijf zou daarbij niet zijn eigen netwerk opzetten, maar diensten over bestaande netwerken aanbieden. Dat stelt Amazon in staat internettoegang met Prime-abonnementen te combineren.

Dus gewoon een virtuele provider met als extra Amazon prime en Cloud er gratis bij. Als ze zelf een netwerk uitrollen dan kunnen we wel lagere prijzen verwachten.
"Ik neem aan dat je jezelf hierin verspreekt; monopolies zijn nooit goed voor de consument. Nooit, niet, never. ;)".

Dit is natuurlijk onzin.

Monopolie kan voortkomen uit superieure competitie:
Door genomen risico, innovatie en eerlijke concurrentie kan monopoliemacht ontstaan
Bij niet toestaan, minder/geen prikkels tot nemen risico en/of innoveren  leidt tot hogere sociale kosten

Monopolies door “dynamic efficiencies”:
Patenten zorgen voor tijdelijke monopoliemacht
Maar bij niet bestaan  Free-riding  Geen/minder investeringen

Monopolieprijs leidt tot automatisch verdwijnen monopolie:
Bij bestaan externe concurrentie zal monopolieprijs leiden tot intrede nieuwe bedrijven, monopolie tijdelijk  Ingrijpen niet nodig

Meer leesvoer:
http://www.economicshelp....kets/advantages-monopoly/
In principe betaal je dan dus met je data voor de lagere prijzen. :P
hoeft niet per direct. AH met bonus kaart is nog steeds duurder als een lidl zonder bonus kaart. En AH verzameld met de bonus kaart toch echt veel meer data dan Lidl. Die kunnen hooguit(verwacht het niet) alleen aan de hand van gezichtsherkenning zien hoe vaak en hoe laat ik ergens kom.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 19 oktober 2016 12:47]

En AH verzameld met de bonus kaart toch echt veel meer data dan Lidl. Die kunnen alleen aan de hand van gezichtsherkenning zien hoe vaak en hoe laat ik ergens kom.
Waar haal je vandaan dat Lidl gezichtsherkenning hanteert?
Nergens vandaan. Dat is hooguit wat ze aan data kunnen verzamelen. En volgens flessuh is dat de reden dat amazon zo goedkoop is.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 19 oktober 2016 12:47]

[...]
Waar haal je vandaan dat Lidl gezichtsherkenning hanteert?
Waarschijnlijk persoonlijke ervaring, hier herkent de cassiere mij ook elke keer.

Wordt tijd dat ze die herkenning uitschakelen, slecht voor mijn privacy !
En daar is niets mis mee zolang die data niet misbruikt wordt.
En daar is niets mis mee zolang die data niet misbruikt wordt.
En laat daar nu de crux zitten in het hele privacy verhaal.

Men verwart privacy met anonimiteit.
Dat is onhaalbaar, wat je wel voor elkaar kan krijgen, is minder koppeling van je gegevens / data.
Vandaar dat ik steevast kan antwoorden "ik heb niets te verbergen"
Want wat ik niet WIL delen, zal niet online verschijnen.

Zo heb ik geen 'eigen' facebook account, maar een shell waar ik alleen maar inlog op open wifinetwerken waar dat vereist is.
Dat account heeft niets van personal data waar het betreffende bedrijf iets aan heeft, of ze moeten geïnteresseerd zijn in het gegeven dat ik inlog bij hen, want er zijn geen "vrienden", geen groepen en geen interesse's
Er is geen ( wederom) persoonlijk twitter-account, dezelfde reden als boven, als ik twitter nodig heb, heb ik een (alweer) leeg account zonder volgers, met afgeschermde tweets, die vaak alleen een roep om DM is naar KPN/NS whatsoever

Bij alles probeer ik vooraf te bedenken waar het voor dient, en wat ik er voor wil doen/wat ik er uit kan halen.
Zo is er een bonuskaart van AH, die om de paar maanden 'kwijt' is en opnieuw opgenomen wordt.
Je hoeft niets te registreren, het pasje alleen is al genoeg voor kortingen, we hebben een ikea familiekaart, wederom minimale data, alleen een mailadres wat niet anders is gekoppeld aan zo'n bedrijfsaccount
( gratis ontbijt / koffie / kindermenu FTW )

Privacy is geen synoniem voor anonimiteit, het is eigen beschikking WAT en WANNEER je het deelt
De grootste schending wordt door de overheden gedaan, en juist dat is het frustrerende, daar KAN je niets tegen doen als één persoon
Hoewel ik zelf geen groot fan ben van Amazon, moet ik je toch gelijk geven. Veel van de prijzen bij hun zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld een bol.com.

Best eng om te zien dat Amazon zoveel data vergaart van klanten, maar begrijpelijk dat het dan goedkoper kan bij zulke diensten, want zij willen gewoon zoveel mogelijk data. (dat is in ieder geval hoe het op mij overkomt)

En wat daar echt mee gebeurt? Zal niemand zijn die het 100% zeker weet.
Is er eigenlijk ergens informatie ivm de toegankelijkheid van de kabelnetwerken in België?
Een ISP opzetten, dreams.. :+
Mobistar (nu orange) biedt diensten aan op het kabelnetwerk van Telenet.
Die is toegankelijk. Orange heeft het bijvoorbeeld gedaan.
Ik heb sinds een maand de overstap van Telenet naar Orange gemaakt.
hopenlijk komen ze naar belgie, want het is hier echt een ramp.

er is maar een aanbieder voor hardcore gebruikers, en dat is telenet. en daar betaal je voor.
de service is wel top. en de stabiliteit ook, maar de prijzen en uploadsnelheid is om te janken.
nu komt mobistar ook bij op de kabel, maar eigenlijk hebben die enkel abbo's voor normale gebruikers.

voorbeeldje: max uploadsnelheid voor consument is 20mbit. en daar betaal je minimaal 72 euro per maand voor.

bij telenet is het en/en, en een hoge prijs, en lage snelheid

argument van telenet is dat de meeste consumenten dat niet nodig hebben.
maar dit is meer een oorzaak/gevolg situatie, de modale burger leert nieuwe dingen van de technerds. dus als de technerds geen gebruik kunnen maken van de hoge upload dan zal de modale burger niet weten wat er allemaal mogelijk is.

voorbeelden van nood aan hoge uploadsnelheid.
- Off-site Backups
- Streaming (twitch, etc)
- fotos in hoge kwaliteit online zetten
- video uploads
- Skyping

als je dan een situatie bedenkt van een gezin met 3 kinderen.
zoonlief wil graag streamen. en 2 dochters zitten te skypen of fotos te uploaden naar facebook. vader wil graag nog wat werken via vpn.
Dat telenet te duur is ben ik volledig mee akkoord,

Maar hogere upload snelheiden, ga je toch moeten overstappen op glas ( wat nergens ligt).
20/30/10 zijn normale upload snelheden voor kabel, zelfs in nederland.

Telenet biedt consumenten producten en als jij offsite backups wil draaien, dat is niet telenet zijn probleem. 90 % van de modale telenet-gebruiker doet dit niet dus heeft het voor telenet weinig zin om deze te verhogen.

En komop, beetje realistisch.
Skype mss 1 mbit gebruik, twitch max 3 ( of je moet partnered zijn), facebook en fotos in hoge kwaliteit gaat niet samen, blijft er nog 10plus Mbit vrij voor jij een beetje op vpn te tokkelen. ( of mss es aan qos denken)
Of heb je thuis serverpark staan en doe je regelmatig offiste backups ervan? (20mbit is nog bijna 9gb per uur en die doe ik snachts, ( volle snelheid en free trafiek).
Als jij elke dag meer dan 50 gb dient te backuppen, is er echt iets verkeerd met je backupplan. :+

Enige voordeel van azmzon is extra concurentie en mss prijzenconcurrentie. Voor de rest hoef je niet te dramatisch doen
Dat is inderdaad geen geweldige snelheid die je daar noemt. Een nieuwe toetreder zou in België de boel misschien wat kunnen opschudden. Hopelijk hebben ze niet te veel last van technische restricties van het netwerk. In Nederland hebben we het grote geluk dat het vroegere staatsbedrijf voor post, telefoon en telegraaf in het verleden hebben gekozen voor een net iets grotere aderdiameter in de telefoonkabels in vergelijking met de omringende landen. Mede door de grotere bevolkingsdichtheid en dus kortere afstanden naar de telefooncentrale zijn hierdoor in de praktijk hogere snelheden mogelijk. Nadeel is dan weer dat glasvezel niet echt goed van de grond wil komen in Nederland omdat het kopernetwerk eigenlijk net een beetje te goed voldoet. Ieder voordeel hep sin nadeel.
Telenet bied 200Mbit downloadsnelheid aan, dan kunnen ze ook een 100Mbit/50Mbit aanbieden. en al zeker voor die hoge prijzen. ik vind het niet erg om veel te betalen maar 80 euro voor tv en internet (200Mbit/20Mbit) is echt wel teveel imho

Telenet is dan wel weer zwaar aan het investeren in fiber. maar het huidge netwerk is sterk genoeg om hoge uploadsnelheid te geven aan de powerusers.. nu hebben we 2 keuzes. whop en whoppa

whop: TV + 100/10Mbit 200GB limiet 67,48 euro.
whoppa: TV + 200/20Mbit FUP 77,93 euro

het whop abbo is echt schandalig duur.
Mensen kunnen tegenwoordig toch wel zagen over "te duur". Iedereen wil alles maar gratis.

Ik betaal +-130€ voor tv, internet, telefonie, 2 mobiele abo's en netflix. Dat is toch niet zoveel dezer tijden??
Ik ben benieuwd hoe dit zit. Misschien ziet Amazone een mooie manier om de regels rond netneutraliteit te omzeilen. Abonnementen aanbieden waarbij de eigen streamingdiensten volle bandbreedte krijgen en concurerende diensten van derde partijen het moeten doen met de "normale snelheid". Volgens mij hebben ze mogelijk een maas in de wet te pakken. Ze bevooroordelen of benadelen geen derde partij, ze zijn immers zelf aanbieder van de betreffende streams en die worden nu eenmaal uitgeserveerd vanuit hun eigen netwerk. Best slim / sluw bekeken (doorhalen wat niet van toepassing is) in ieder geval een interessante casus.
Misschien gewoon een ISP met als "kado" Amazon prime abonement? en cloud opslag. Als ik het artikel lees gaan ze geen eigen netwerk opzeggen.
Je kunt de boel ook omdraaien, Amazone Prime abonnement met daarbij een iets wat geknepen internettoegang als 'serviceproduct'. Maar misschien denk ik er te kwaad over.

Het wordt waarschijnlijk een virtuele aanbieder voor the last mile. Ik kan me voorstellen dat ze het verkeer naar hun eigen datacenters zelf willen afhandelen en buiten de internet exchange om gaan. Facebook en Google hebben waarschijnlijk vergelijkbare plannen in de maak. Streven naar full control.
En wat willen ze daar mee bereiken dan? Ze moeten nog steeds de volle mep aan KPN betalen om toegang te krijgen tot hun eigen lijn. En dan is de vraag waarom zou je Amazon als ISP nemen als ze alleen naar hun eigen diensten volledige bandbreedte aanbieden. En de rest kleinen. Kosten maken doen ze toch als ISP als ze op een ander netwerk zitten.
Wat is er precies "mooi" aan het omzeilen van regels?
Mooi is het natuurlijk niet. Amazone heeft internationaal een enorm sterke positie, sterker dan bijvoorbeeld KPN of Ziggo in Nederland. Misschien zelfs een stekere positie dan Netflix en consorten. Amazone is echt heel groot en heeft heel veel series ingekocht. Deze kunnen ze straks via z'n eigen (virtuele) netwerk aanbieden. Concurenten zoal Netflix zullen het moeten doen met de 'normaal' beschikbare bandbreedte daar waar Amazone de pijp lekker open kan gooien voor zijn eigen diensten zoals hoge kwaliteit 4K HDR streams. Netneutraliteit gaat erom dat iedereen gelijke kansen krijgt, dus niet alleen Amazone, Netflix etc. maar ook een eventuele nieuwkomer die niet direct de mogelijkheden heeft om zich overal met deals in te kopen. Netneutraliteit zou dit moeten waarborgen maar ik voorzie hier mogelijke problemen wanneer een reus als Amazone zich ook access provider gaat worden. Amazone kan de Nederlandse markt potentieel flink opstoken en met een aanbod komen waar KPN en Ziggo geen antwoord op hebben. Misschien goed voor de consument maar misschien ook niet. Dat zullen we moeten afwachten. Hopelijk gaan we niet collectief achter het net vissen.
Een kleine kanttekening Netneutraliteit wil zeggen dat alle bits en bytes gelijk behandelt worden. Niet of ze wel of geen series hebben ingekocht. Dus als Amazon 4k HDR zou willen mogen ze dat. Als je internet en hun upload het aankan. En waarom zou het een probleem zijn als Reus Amazon het ineens wel probeert? De EU dan wel EU landen onderling hebben tot nu toe ook geen problemen ondervonden in het voor de rechterslepen van reus Facebook of Reus Microsoft. Of reus Google. Tegen de regels is tegen de regels. Of je nu een reus bent of niet.
Ik vind dit niet interessant, waar ik wel op hoop is dat amazon prime net als in amerika naast video ook boeken, audible.com luisterboeken en muziek gaat omvatten. als dat het geval is zal ik zeker interesse hebben in een abbo, voor alleen video hoeft het van mij niet.
dat zou ik ook graag willen, boeken lenen via een abonnement. Voor alleen video of muziek hoef ik het niet, maar puur voor boeken en luisterboeken.

jammer dat je niet amazon video's kan afspelen met de chromecast of mijn mediaspeler, weer een nieuw apparaat erbij om deze video's af te spelen vind ik zonde, heb ook nog maar 1 hdmi poort over en daarin komt de remake van de nintendo nes.
Anoniem: 705078
19 oktober 2016 10:06
Ziggo heeft de monopolie goed voor elkaar he? Een groot deel van NL zou deze service dan niet eens kunnen gebruiken als Ziggo niet open staat. Waarom zou Amazon het dan uitrollen in NL aangezien Ziggo zo veel klanten met internet heeft? https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ziggo
Of kun je Prime dan ook als los abbonnenent afnemen als Amazon in NL zit zoals Netflix?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 705078 op 19 oktober 2016 10:08]

prime is een los abonnement, ze hebben veel soorten abonnementen trouwens. In Duitsland hebben vrienden ook prima voor video en muziek en die zitten volgens mij bij tmobile voor internet.
Het is wellicht interessant als je bijv. korting krijgt op je verbinding als je Prime afneemt. Amazon hoeft in principe enkel kiet te spelen op de connectie en alleen te verdienen aan prime.

Ik zou me dan alleen wel zorgen maken over de doorgifte van bijv Netflix of andere diensten, zeker in landen waar minder strenge netneutraliteit geldt. Wat mij betreft richt een ISP zich enkel op het opzetten van de verbinding en heeft deze geen belangen bij entertainment diensten.
Ik denk dat je oligopolie bedoelt ;) Ja dat is beter voor de consument.
Al jaren fan van Amazon. Had al lang de hoop dat ze naar NL zouden komen. Bestel best wel wat producten op de Duitse en Britse Amazon sites. Zodra ze in NL komen gaat Bol.com en Coolblue dat zeker merken. Als het nederlandse publiek amazon grootschalig ontdekt is het over met de in mijn ogen veels te dure bol.com. Coolblue is ook duur, maar zij hebben tenminste nog fysieke shops met een goede klantenservice waardoor het een beetje te verklaren is.
Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij Amazon. Ja, ze hebben in Duitsland een prima webshop die goede service levert aan haar klanten. Maar ook een slechte reputatie als het gaat om de omgang met haar medewerkers. Ook stoort het me dat ze de Nederlandse markt al zo lang laten liggen, de prijspolitiek van Bol.com schreeuwt om een concurrent.
Ik heb liever dat ze fysieke producten gaan leveren in Nederland.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee