Netflix-serie The Witcher verschijnt wellicht op 17 december

De Netflix-serie die gebaseerd is op de game The Witcher en het achterliggende verhaal komt wellicht op 17 december uit. Twee officiële Netflix-accounts kwamen met de informatie, die vervolgens snel weer werd weggehaald.

The Witcher foto'sHet gaat om het Nederlandse Netflix-account op Facebook en Twitter. De berichten met de informatie werden snel verwijderd, maar de website Redanian Intelligence heeft een screenshot gemaakt van het Facebook-bericht.

Daarin wordt een rijtje gegeven van verschillende titels die in de komende maanden op Netflix uitkomen. Voor The Witcher wordt een restant van 97 dagen genoemd, wat neerkomt op een release op 17 december. Het aantal nachtjes slapen dat voor andere titels zoals de Breaking Bad-film en seizoen van The Crown wordt genoemd, klopt ook.

Netflix heeft deze informatie nog niet bevestigd. Het enige dat tot nu toe duidelijk is, is dat de serie in ieder geval in het vierde kwartaal van dit jaar op Netflix verschijnt. De serie put uit de boeken en verhalen van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski en is daarmee niet direct gerelateerd aan de bekende games. De acteur Henry Cavill vertolkt in ieder geval de hoofdrol en kruipt daarmee in de huid van Geralt of Rivia.

Netflix The Witcher release

Door Joris Jansen

Redacteur

12-09-2019 • 17:18

47

Reacties (47)

47
46
25
0
0
11
Wijzig sortering
Was het niet zo dat de serie juist op de boeken werd gebaseerd? Daardoor ontstond er ook zo'n ophef over het uiterlijk van Geralt dacht ik, aangezien de game zich niet helemaal aan de boeken vasthoudt.

[Reactie gewijzigd door Sjnieboon op 22 juli 2024 17:01]

Volgens mij was het ook zo dat veel mensen natuurlijk alleen de Witcher games hebben gespeeld en dan klagen dat de serie niet op de game lijkt... Mensen zeiken om het zeiken.

Zijn er echt mensen die zo naar een serie kijken? Op het moment dat je een boek hebt gelezen en dan gaat vergelijken of het wel hetzelfde is.. Lijkt me juist saai als je precies weet hoe het zou gaan.
Het gaat niet alleen om het verloop van het verhaal, het gaat ook om personages. Je krijgt een bepaalde indruk van personages door beschrijvingen. Als dan de TV versie heel anders is dan de boeken beschrijven, dan klopt er iets niet voor je gevoel. Ik had dat met The Sword of Thruth, of in het Nederlands Wetten der Magie, wat op TV Legend of the Seeker heette. Ik had wel wat moeite met de hunk die ze voor Richard, de hoofdrolspeler, hadden gevonden. Paste totaal niet in mijn beeldvorming.
The Sword of Truth was dan ook archi-slecht 😬.
Ergens is het dubbel. Enerzijds besef je wel dat elk medium zijn sterktes heeft, en dat sommige boek-dingen helemaal niet werken op het kleine scherm. Anderzijds ben je emotioneel gehecht aan de boek-context en wil je je favoriete personages terug zien. En geen hunk die er fake uit ziet.
De casting van Kahlan daarintegen.... O+ O+ O+
The Sword of Thruth, dat is nog eens een trip down memory lane! Ik was destijds erg hyped toen ik hoorde dat er een TV serie uit zou komen, maar het is zelf mij als die-hard sword of thruth fan niet gelukt om de serie uit te kijken :(
Richard had volgens de verhalen een lengte van ongeveer 1.9m met een brede bouw en grijze ogen.
De D'Hara elites waren gasten met blond haar en nog halve kop groter dan Richard. Verder werd in het verhaald vaak genoeg verteld dat Richard een heel knappe man was.

Daarentegen heb ik Nicci altijd interessanter gevonden dan Kahlan.

P.S.
De verfilming van Eragon was daarentegen helemaal slecht. Een draak met veren?! Voor mij was het kijken van de film echt cringen tot en met. Mijn ouders en vrouw hadden het boek nog niet gelezen en die vonden de film OK. Voor mij was dat pas een echte afgang...

[Reactie gewijzigd door equit1986 op 22 juli 2024 17:01]

Eragon was idd een afknapper. Hewel ik de draak met veren dan juist wel weer mooi vond (en niet storend). Die film had alleen erg last van het 'prop een dik boek in één film' probleem. Waardoor de hele film voor mij voelde als fast-forward.
fast-foward... ja Brom z'n dood was helemaal skip al the good parts...
ik lees graag eerst het boek voordat ik iets kijk. Omdat je naar mijn idee meer tijd aan zoiets besteed dan iets kijken in de bioscoop of thuis op de bank. Als ik al weet hoe een boek ongeveer gaat dan ja lees ik het eigenlijk niet meer omdat je de grote lijnen dan al weet.

Het ligt ook wel aan de makers of ze het echt baseren op het boek of het boek als inspiratie gebruiken. Hunger games bijvoorbeeld vond ik een zeer geslaagde verfilming van de boeken. Game of Thrones begon goed maar zakte naar mijn idee behoorlijk in elkaar nadat er geen boeken meer waren om op te bouwen.

Ik ben wel erg benieuwd naar deze serie en hopelijk doen ze de boeken toch de eer aan die het verdiend!
Bedankt voor de toelichting! Was al benieuwd hoe dat zou zijn. Zelf heb ik nooit zulke boeken gelezen, vaak alleen de verfilming ervan. Je maakt natuurlijk toch je eigen belevingswereld van een boek, dus dat zal voor iedereen natuurlijk anders zijn, hoe het ook is geschreven.
Ik ben best beeldend denkend dus ja ik stel me alles behoorlijk voor als ik iets lees. Dat moet je los laten als je naar iets gaat kijken en zien hoe die interpretatie is. Good Omens vind ik een zeer geslaagde serie naar het boek. Er zijn dingen anders in de serie maar als je dan door leest merk je dat die dingen in het vervolg zouden komen welke helaas nooit geschreven is. Dat maakt het leuk voor iedereen. Natuurlijk zijn de acteurs ook geweldig in die serie en ja ik ben behoorlijk fan van David Tennant O-) Die man kan alles spelen.

Ik vind het ook niet erg als ze dingen aanpassen om het verhaal naar beeld te brengen want dat gaat niet één op één.
Er ligt hier nog een boek geschreven in de ik persoon waarbij een deel van de lezers uitgaat van een mannelijke hoofdpersoon en een ander deel denkt dat het een vrouw is. Heb het boek zelf nog niet gelezen maar mijn vrouw vond hem leuk.
Zeker weten! Al is Christopher Eccleston mijn favoriete Doctor. Ook doordat het nog zo lekker "low budget" was.
David Tennant is schitterend in al zijn rollen, van liefdevolle vader tot krankzinnige moordenaar. De verfilming van "Secret smile" is ook geweldig door zijn acteerwerk. En natuurlijk Broadchurch.

[Reactie gewijzigd door Daniel_Elessar op 22 juli 2024 17:01]

Zijn er echt mensen die zo naar een serie kijken? Op het moment dat je een boek hebt gelezen en dan gaat vergelijken of het wel hetzelfde is.. Lijkt me juist saai als je precies weet hoe het zou gaan.
Jij hebt nooit gelezen hoe ver fans van bijvoorbeeld games of thrones en the walking dead gingen in hun vergelijking met de papieren versie?
Zoiets zou ik niet al te veel op letten. Online krijgt die nieuwe lion king bijvoorbeeld ook een super lage score, maar in de bioscoop zaal waar ik zat zaten veel mensen hoorbaar te genieten. Lachen om de grapjes, "awww" van de dames als het schattig of zielig was, etc. Vervolgens online alleen maar geklaag. Dat noemt men dus de luide minderheid.
Helemaal waar. Blijf vooral weg bij dingen als reddit en twitter. Voor je het weet ga je dingen haten waar je je niet eens bewust van was. Het is een grote haatfabriek.
Dat vind ik wel een goeie inderdaad. Ik merk dat vooral bij een serie. Als er op een reddit gesproken wordt over hoe slecht seizoen 9 van wel niet was. Onbewust neem je dat toch mee, terwijl ik vaak merk dat ik het juist een vermakelijk seizoen vond.
En een kleine deel vergelijkt het met de originele witcher tv serie. (ja die was er al, wel low budget)
Als je een beetje de originele acteur vergelijkt met Henry, dan is er ook heel wat verschil. ^^
Nou ja als je de boeken hebt gelezen is, net als bij GoT, de beschrijving van de personages vrij diepgaand en laat die veel specifieke kenmerken naar voren komen. als je dat opeens weg laat of compleet anders qua casting doet, *kuch* Jennefer bijv. *kuch* tja dan kun je wel wat backlash verwachten van de echte fans van de boeken. Ik heb ze ook allemaal gelezen en ik ben wel wat genuanceerder maar sommige keuzes zijn gewoon raar en lijken geforceerde keuzes. wellicht valt het mee maar los van het boeken vs game verschil zou een serie wel moeten proberen op hetgeen te lijken waar het op gebaseerd is als je die ook als tijdslijn aanhoudt. Dit is nog wat ingewikkelder doordat er ook een mateloos populaire gametrilogie van is die niet helemaal gelijk is aan de boeken en hoofdverhaallijn. Maar goed, ik zie het wel, ben licht kritisch nog maar laat me verrassen hopelijk. Voor de rest: Haters gonna hate, hou je toch.
Was dat ook niet omdat Ciri gespeeld zou worden door gekleurde actrice voor racial equality "looking for a 16 or 15 year old BAME girl who can play down to 13/14. Must not be older then18 years old"
Dat was het voornamelijk ja. Wordt nu aardig gedraaid alsof het daar niet om ging en "de fans" maar weer zaten te klagen omdat het niet precies exact het boek was, maar dat is niet waar. Het ging om de verschrikkelijke zogenaamde politieke correctheid waar hele verhalen en achtergronden zouden moeten worden aangepast zuiver en alleen om een minority te kunnen casten. (alsof je een serie over MLK herschrijft dat hij uit een blank privileged gezin komt in duitsland, zodat hij blond met blauwe ogen kan zijn, en dan verontwaardigd zijn dat die vervelende history-buff fanboys daar iets op aanmerken)

[Reactie gewijzigd door Zoijar op 22 juli 2024 17:01]

Ciri is sowieso geen hetero in de boeken. Zou genoeg moeten zijn voor die SJW's
niet alleen dat maar van wat ik begrepen heb is dat de fans er niet zo blij mee zijn dat het door bepaalde schrijvers/regisseurs gemaakt wordt(de serie), waardoor zij nu lage verwachtingen hebben. Ik hoop dat het wat wordt maar ergens denk ik dat het zal tegen vallen. En wat jij zegt, het is gebaseerd op de boeken, niet de game zelf die ook weer gebaseerd is op de boeken.. Ik denk zelf dan ook dat de meeste Witcher fans de boeken niet gelezen hebben. (ik ben daar één van)
Precies, ik heb de Witcher boeken ook niet gelezen, maar vind de games geweldig.

IMO is de enige reden dat ze deze serie gaan maken te danken aan het succes van de games, niet van de boeken.

Dus als ze nu van de games afstappen, en de boeken gaan volgen, dan zal de serie geen hoge ogen gooien.
Ook om het feit dat hij maar één zwaard op zijn rug had. De game speelt zich na de boeken af. Mensen hebben nou eenmaal wat te zeuren, helaas.
In de boeken heeft hij één zwaard op zijn rug, het zilveren zwaard hangt gewoon aan Roach. 2 zwaarden zijn nogal zwaar, en zoveel komen monsters niet voor in de originele serie als in de games. Je moet het denk meer zien als de contract quests, waar als hij op onderzoek gaat zijn zilveren zwaard meepakt.

[Reactie gewijzigd door BananaHeadz op 22 juli 2024 17:01]

Games <> movies. Ik heb zelden, of eigenlijk nooit, een succesvolle wisselwerking tussen de 2 gezien.

Schoenmaker, leest, zoiets.
Er zijn er best die het goed doen, uit mijn hoofd noem ik: Good Omens, Hunger Games, Last dragon slayer en zo zijn er nog. Natuurlijk zijn er ook die tegenvallen.
Hunger Games is een verfilming van een boekenserie?
Is dit sarcastisch bedoelt? Ik twijfel eraan gezien je er echt niet omheen kon, die boeken stonden overal!
OP zei Games <> Movies, vervolgens zeg jij dat Hunger Games het goed deed..?
Dan is het mijn fout. Maar goed The Witcher games zijn losjes gebaseerd op een boeken serie. Nu zijn er inderdaad maar weinig films van games die goed waren. Maar vanuit boeken zijn er wel vele geslaagden en daar noemde ik er een paar van omdat ik er in mijn hoofd vanuit ging dat er ook boeken bij werden gedacht.
Gelukkig willen ze de serie baseren op de boeken.

Dat games <> movies niet zo'n succes zijn klopt.
Van boeken <> movies zijn gelukkig genoeg goede voorbeelden.
Ik ben echt benieuwd of ze het waar gaan maken, #allaboardthehypetrain
Als Netflix het zelf zegt, dan is het toch geen gerucht?
Zat ff de series op te zoeken vd screenshot. Zijn niet allemaal in NL beschikbaar, zoals toon en el camino
Waarom geeft tweakers zoveel aandacht aan de serie? Omdat er ook games op de ip gemaakt? Na mijn mening zijn er toch een heleboel veel interessante series.
Ik denk omdat het spel dusdanig geliefd is zijn de verwachtingen voor deze serie automatisch torenhoog. Tweakers is een nieuwssite en het spel is immens populair, do the math :D
Ik denk wanneer je je verwachtingen baseert op de games, je nog wel eens heel teleurgesteld kan raken.

Daarnaast hebben series als de nieuwe star wars serie, de nieuwe serie voor apple tv the see & the crown seizoen 3 veel hogere budgets en zijn na mijn mening ook veel meer belovend.
Sinds wanneer staat een hoog budget garant voor succes? Wat een onzin.
Een goed voorbeeld is de Battlestar Galactica serie. Laag budget, groot succes. De recente serie dan, niet die peperdure oude serie uit begin '80.
Een hoog budget helpt zeker wel mee met de beleving van een serie of film. Het kan helpen om een serie zo geloofwaardig mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de veldslagen in game of thrones is seizoen 6 en 7.
Ben bang van niet. Hoe vaak lees je in commentaren 'me foon', 'me auto' en nog meer van die prozaïsche uitingen. Verschrikkelijk gewoon.
Dan ben jij vast en zeker door dezelfde mangel gehaald als ik destijds. Zelfs op de middelbaar technische school waar ik lessen volgde was het al zo dat bij elk handgeschreven rapport (is toch net wat minder makkelijk om te plagiëren) er, naast de lesstof, gelet werd op grammatica, schrijfstijl en netheid.

Voor elke afwijking een vol punt aftrek. En je moest er minstens 2 per week schrijven. Naast je normale huiswerk en waar je 4 tot 5 dagen per week daadwerkelijk van 08:30 to 17:00 op school was om een vol lesprogramma te volgen (zonder tussenuren).

Dan leer je snel en precies werken. Kon het toendertijd niet zo waarderen, maar tot op heden heb ik er alleen maar profijt van gehad.
17 december pas?

aardige tijdje dan

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.