Superman-ster Henry Cavill bouwt eigen game-pc met veel rgb

Ook als je een steenrijke internationale filmster bent is het soms leuker om zelf een pc te bouwen dan een kant-en-klaar model te kopen. Superman- en Witcher-acteur Henry Cavill heeft zijn eigen rig in elkaar gezet en er een video van gemaakt. Gelukkig houdt ook The Witcher van rgb.

Cavill bouwde de pc en zette een video ervan op Instagram, die inmiddels al meer dan 3,5 miljoen keer is bekeken. In het filmpje zegt de acteur niets, maar monteert hij chips, moederborden en grafische kaarten moeiteloos in een nieuwe kast, begeleid door de muziek van Barry White. En hoewel Cavill sommige merken lijkt te hebben geblurd in de video is toch te zien hoe Superman graag een fatsoenlijke rig wil.

Zo plaatst Cavill een Ryzen 9-cpu van AMD in een RoG Crosshair VIII Hero-moederbord. De games draaien waarschijnlijk erg soepel want er zit ook een GeForce RTX 2080 Ti-gpu in de computer van Cavill. Ook de rest van het apparaat schreeuwt 'gamer': Cavill kijkt naar een Republic of Gamers-monitor, heeft een rgb-toetsenbord én rgb-geheugen, en de chipset heeft een waterkoeler.

Helemaal vlekkeloos loopt het bouwen overigens niet, want Cavill installeert die waterkoeler ondersteboven, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt als hij onder zwoele muziek nieuwe koelpasta smeert. Een super-rig voor Superman dus.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

17-07-2020 • 20:36

100 Linkedin

Submitter: Rembock

Reacties (100)

100
88
48
3
1
11
Wijzig sortering
Note: ik heb geprobeerd zoveel mogelijk onderdelen te identificeren maar daar zijn tweakers volgens mij veel beter in dus laat me vooral weten welke ik heb gemist of verkeerd heb gezien!
Ryzen 9 3900X
NZXT Z73 360mm AIO
ASUS ROG Crosshair 8 Hero
Trident Z 32GB(16×2) 3600Mhz
ASUS ROG Strix RTX 2080Ti OC
2x 1TB Samsung 970 Pro NVMe SSD
Seasonic Prime PX Platinum
Factal Define R6
ASUS ROG PG27UQ
Razer Hunstman Elite
Steelseries Rival 650
Steelseries Rival 650
Uiteraard gebruikt de man of steel dit type :)
Nice! Hoe haal je dat uit die 6 pixels joh :P
Dank je voor linkje :)

Ik zie dat hele build in Philippians peso kost: ₱325,514.00 = (+/-) 5760,62 euro (bijna 6000 euro). Niet verkeerd zeg :)
Verschillende personen hebben dezelfde lijst samengesteld. Waaronder jamonline.ph zoals Voorvoske zegt (daar heb ik hem niet van btw),
Moet natuurlijk wel door de Youtubers op verdient worden.
"my response to" "my live reaction to" "my rant on" het blijft knap dat mensen er geld mee kunnen verdienen terwijl ik helemaal niet op iemands mening zit te wachten :)
Och jee, weer zo'n hele nuttige response video inderdaad. Verbaas me er ook altijd over dat die dingen zo populair zijn. Of: why I stopped using this brand, why I switched from brand A to brand B etc etc. (en die switch is elke 6e maanden) 🤣. Ik zal de doelgroep wel niet zijn ofzo 👌🏽.
Ja precies dat.. nooit begrepen maar ik denk dat de meeste mensen van 30+ (of lager?) hier echt niet warm voor lopen.

Het zelfde voor de vreselijke “my reaction to *insert random trailer of announcement* “ video’s.

Psychologisch best interessant dat hier wel een doelgroep voor lijkt te zijn, wat interesseert (jonge?) mensen zo in de reactie van een YouTuber? Bevestiging zoeken dat iets wat zij leuk vinden ook echt leuk is want iemand op YouTube zegt dat dit zo is?

Ontopic; geniale video, een echte nerd die ondanks al zijn geld ervoor kiest om lekker zelf zijn pc samen te stellen, en wat een plezier moet dat zijn voor 1000den euro’s aan componenten.
Ik ben toevallig 30+ (pas net, maar toch) en ik betrap mezelf er op dat ik wel vaker reaction video's kijk, nu ik de laatste jaren wat meer in de 'creators' duik. Laat ik vooropstellen dat deze specifieke video echt 0 waarde toevoegt, maar over de populariteit van reaction-video's kan ik je wel wat vertellen;

- YouTube heeft voort een hele catalogus vaste 'makers', die hun online persona gebruiken als vehikel om hun content aan op te hangen. Net als met muziekrecescenten; zodra je er een vindt die jouw muzieksmaak deelt, kun je afgaan op zijn mening over dingen, want jullie smaak ligt dicht bij elkaar.

- Die makers bouwen dus als het ware een profiel op, waar je je mee kan/wil identificeren. Veel YouTubers gaan er voor een soort meta-sociaal gedrag te voeren, je het idee geven dat het een van je vrienden is. Jij hebt vast ook wel eens een situatie mee gemaakt waar je zoiets dacht als "Ik vraag me af hoe [vriend X] hierop zou reageren!"

- Daarbovenop zoeken mensen altijd graag bevestiging. Als ik iets ruk vind, hoor ik graag dat andere mensen met (een persona van) kennis over dergelijke onderwerpen, dat onderschrijven en beter kunnen verwoorden als dat ik het kan. Evenzo als ik iets heel gaaf vind, dan zoek ik graag de content op waarbij mijn mening versterkt wordt (bubbel-gevaar!)

- Combineer al deze bovenstaande factoren, neem een medium-big sized YouTube kanaal met een publiek dat bekend is met het profiel, geef ze een reden om het te hebben over een immens populair onderwerp/persoon/merk/whatever en er zijn duizenden, dan wel niet miljoenen mensen, die daar een overlap vinden; hun 'vriend' vind iets van datgeen dat waar zij ook iets van vinden.

Al deze dingen maken Reaction Vids tot een ding. YouTubers weten dat het veel kliks op gaat leveren, het is kosteloos meeliften op andere populaire dingen, het kost praktisch 0 in productiekosten om zoiets te maken; het is easy money en er is een groot publiek voor. Ik vind het niet zo gek dat ze bestaan.

Dat gezegd hebbende, ik vind de meeste Reaction Vids ook tenenkrommend suf, met uitzondering van de typen waarbij iemand vanuit zijn professie reageert op anderen tbv een uiteenzetting, analyse, recensie of iets dergelijks.
Doet mij een beetje denken aan de diepvries pizza test van het programma "kassa" op wat authentieke ingrediënten na is smaak super subjectief. Toch kijken (volwassenen) mensen er na of Laten zich er door beïnvloeden. Vrijwillig.
Ik ben denk ik nog een graadje erger, niet alleen heb ik een hekel aan die " reaction"video's
maar ook bloedgeslagen heken aan die tutorial video's tegenwoordig.

Begrijp me niet verkeerd, een goede tutorial video is waardevol, maar heb absoluut geen behoefde om eerste een familie update van de Youtuber te krijgen, terwijl hij met zijn cursor een half uur om een object zit te draaien, en dan 10 a 15 in het 25min duurdende videootje kom pas een uitleg, en voor je zeg maar een knappe tutor video vind heb je al weer iets van 6 filmpjes gezien, familie en vrienden updates gehad van de makers, mee mogen genieten hoe famililid A/B/C als slaaf debetreffende youtuber van alle pampers en pempers doet voorzien alsof het wereld aankondiging is van een zeer belangrijk moment.
Wellicht doen ze dit om aan te tonen ze toch nog menselijk contacten onderhouden ipv allen YT comments..

Of wat dacht je van die videoos waarbij je ze ziet game ziet spelen, terwijl er de maker daar een partij zit te ranten over onderwerp X/Y/Z..

Beste vind ik nog wel die kanalen die zeggen onafhankelijk opinies te maken en dus geen directe sponsor hebben die hun kan beïnvloeden, maar je wel hele tijd sluikreclame ziet maken voor bepaalde merken..
Ja precies dat.. nooit begrepen maar ik denk dat de meeste mensen van 30+ (of lager?) hier echt niet warm voor lopen.

Het zelfde voor de vreselijke “my reaction to *insert random trailer of announcement* “ video’s.

Psychologisch best interessant dat hier wel een doelgroep voor lijkt te zijn, wat interesseert (jonge?) mensen zo in de reactie van een YouTuber? Bevestiging zoeken dat iets wat zij leuk vinden ook echt leuk is want iemand op YouTube zegt dat dit zo is?

Ontopic; geniale video, een echte nerd die ondanks al zijn geld ervoor kiest om lekker zelf zijn pc samen te stellen, en wat een plezier moet dat zijn voor 1000den euro’s aan componenten.
Ik ben iemand die zelfs heel social Media niet snapt, en de behoefte van mensen om hun hele hebben en houwen online moet meppen, en dat gejaag op likes...

Moet toegeven de Knipoog hierover in Death Stranding is ook geweldig, en ik zie ons als mensheid ooit nog wel eens zover gaan dat likes alles overheerst, want likes bepaalt je sociale status straks..
Idiootheid compleet doorgeslagen... vind belangrijker wat vrienden en familie zeggen, als een of andere random person zonder gezicht of stem.. Heb ik geen Likes voor nodig van vreemde om me goed te voelen en gewaardeerd...

BTW.. ben sedert dag 1 van Internet in Nederland online, heb het allemaal zien opkomen en veranderen, en na zoveel jaar kan ik alleen maar concluderen, Mensen zijn knetter en knetter gek geworden, en ze lijken per dag zich idioter te gedragen online..

Als iemand mij had verteld eind jaren 80 internet er uit zou zien als nu... had ik je strak uitgelachen, nu vraag ik mezelf soms wel eens af, hadden we niet als mensheid beter meteen die knop van internet kunnen omdraaien.. Het heeft absoluut niet gebracht wat men dacht het zou brengen, zou kunnen zeggen het juist het omgekeerde effect teweeg heeft gebracht :S
Ik ben zelf ook niet zo van de reaction videos, maar ik ging helemaal stuk om de compilatie van reacties op de beruchte PC Build van The Verge.
https://youtu.be/M-2Scfj4FZk
Lol inderdaad, gewoon een leuke video, het gaat ook niet om de componenten, ik vind het mooi om te zien dat zo'n acteur ook maar een mens is en heeft bedacht dat hij zelf wel eens een toffe pc in elkaar wil zetten. En het gaat niet helemaal vlekkeloos maar het lukt wel, laat zien dat iedereen het zou kunnen.
Een baan is toch wat anders. Een baan is toch meer een contract tussen een werkgever en werknemer.

Een youtube kanaal runnen is toch iets meer ondernemersschap dan een normale baan. En ja, ondernemers moeten vaak dingen doen die soms een beetje goedkoop lijken voor veel mensen. Persoonlijk heb ik wel een mate van respect voor dit soort ondernemers, maar ik herken het sentiment wel dat het soms weinig authentiek en erg commercieel lijkt.
M’n vrouw heeft het gewoon gevraagd aan hem op IG 🤦🏼‍♂️

Maar wat een superheld: bakt brood, donkere stem & haar en dan één van de displays ondersteboven installeren.

Ik gok trouwens dat ie.. De Witcher ging spelen toen het af was :+
Ik gok trouwens dat ie.. De Witcher ging spelen toen het af was :+
Henry Cavill is best wel een nerd en volgens mij heb ik hem ooit eens in een interview horen zeggen dat hij de spellen al gespeeld had, in ieder geval dat hij het karakter Geralt daarvan al kende. Ook had hij het eerste telefoontje van Zack Snyder dat hij de rol van Superman in Man of Steel had gekregen gemist omdat hij World of Warcraft aan het spelen was. Hij zal dus ongetwijfeld wat nieuwere games op zijn nieuwe rig gaan spelen.
Ik vond het dan ook niet erg dat my better half hetzelfde concludeerde: dat hij en ik best wel nerds zijn :+

Het is vooral grappig omdat mijn vrouw eerder was dan Tweakers om te melden dat Henry Cavill een pc aan het bouwen was.

Wel een handige vergelijking voor je Tinder profiel:
Dat je net zo’n nerd bent als.. :)

[Reactie gewijzigd door NiGeLaToR op 17 juli 2020 23:26]

That's a keeper for sure!
That's a keeper for sure!
Zolang ik haar pc blijf fixxen komt dat goed :+
Ik meen dat dat display letterlijk een display is en via de CAM software van NZXT omgedraaid kan worden voor wanneer je 'm inderdaad andersom zou willen plaatsen. Ik kan ook mis zijn.
Dat display is roteerbaar na montage, tenzij de z73 anders is dan de x63 kan hij hem met de hand goed draaien
Dat display is roteerbaar na montage, tenzij de z73 anders is dan de x63 kan hij hem met de hand goed draaien
Die zijn nogal anders ja.

Maar het schermpje is in software om te draaien.
Welke je volgens mij in software kan draaien :)
edit: te laat.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 18 juli 2020 00:17]

mvp! De beste man speelt ook world of warcraft. Je kunt op youtube een filmpje terug vinden waarin hij verteld dat hij een telefoon gesprek met zijn 'agent' mist omdat hij in een WoW dungeon zit :o

//edit:
voor de luie medemens:
https://www.youtube.com/watch?v=wmfFT2iORVg

[Reactie gewijzigd door Vuurvoske op 17 juli 2020 21:13]

Ryzen 9 3900X
NZXT Z73 360mm AIO
ASUS ROG Crosshair 8 Hero
Trident Z 32GB(16×2) 3600Mhz
ASUS ROG Strix RTX 2080Ti OC
2x 1TB Samsung 970 Pro NVMe SSD
Seasonic Prime PX Platinum
Factal Define R6
ASUS ROG PG27UQ
Razer Hunstman Elite
Steelseries Rival 650
Bedankt en erg leuk, erg jammer dat hij het niet op YouTube deed, heb geen Instagram account, en ga er ook geen eentje nemen, vreemd dat hij niet 2x PCI Express 4.0 x4 M.2 SSD nam met die AMD X570 moederbord, wanneer je voor veel minder geld (wat hem niet uitmaakt omdat hij miljonair is) de Gigabyte Aorus NVMe Gen4 SSD 1TB heb die 5.000MB/s leest en 4.400MB/s schrijft, in plaats van nu 3.500MB/s lezen en 2.700MB/s schrijven?!

UPDATE: Iemand heeft de Henry Cavill - Builds PC op YouTube geplaats.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 17 juli 2020 22:22]

Je moet ook geen Instagram account hebben om het filmpje te zien, ik heb er ook geen.
Vreemd ik moet wel inloggen als ik op de link druk van Tweakers die naar de Henry Cavill video gaat, al is het met een Instagram account dan wel via Facebook, en heb alle twee niet.

Maar zijn 5 minuten video staat al op YouTube gelukkig.
Misschien is dit iets: https://addons.mozilla.or...stagram-guest/?src=search
(wel jammer lijkt geen open source)
Ok bedankt zal er naar kijken.
vreemd dat hij niet 2x PCI Express 4.0 x4 M.2 SSD nam
Misschien heeft hij gewoon niets met eerste generatie PCI 4.0 SSD controllers van een Chinese fabrikant. Van mij hoeven die er ook niet in. Kan hij later nog een naar grotere Samsung 980's of PCI-E 4.0 Western Digitals upgraden.

Als geld geen rol speelde zaten er overigens wel twee 960GB Intel 905P XPoint SSD's in (met de M2>U2 adapter), die zal wel merkbaar sneller zijn kwa IO. Waar de Phison SSD haast hetzelfde scoord als de rest, is de 905P meer dan twee keer zo snel bij lage queue depths (zoals IO in games). Compleet overkill uiteraard en het effect in de praktijk zal vast nog steeds te verwaarlozen zijn in games, vergeleken met high end PCI-E 3 ssd's.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 18 juli 2020 13:34]

WOW, bijna alles wat jij thuis heb staan komt uit China, er zitten bijna altijd onderdelen in die wel uit China komen, en GIGABYTE Technologie komt uit Taiwan, en zij zien zich zeker NIET als Chinees, en anders ga je voor de Corsair Force MP600 1TB, komt uit de USA.

En normaal gesproken doe je meer met je game computer dan alleen gamen, ik wel ieder geval, en dan zijn 2x PCI Express 4.0 x4 M.2 SSD erg handig en leuk om te hebben.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 18 juli 2020 16:00]

Ik had van superman wel een "super" pc veerwacht...
Dit is niet uitzonderlijk...
Krijg je het ook hoor. ;)
-3900X
-ASUS C8H
-ASUS RIG Stix RTX2080Ti
-2x 1TB Samsung 970Pro
-Asus ROG Swift PG27U
-Fractal Design Define 7
Voeding is waarschijnlijk een Seasonic Prime, RAM zou kennelijk 32GB aan 3866MHz B-die zijn.
Case: Fractal Design Define 7
CPU: Ryzen 3900X
Koeler: NZXT Kraken Z73
KB: Razer Huntsman Elite
SSD: Samsung 970 Pro 1TB x2
RAM: lijkt me G.Skill Trident Z RGB 32GB (16GBx2) DDR4 3866Mhz Dual Channel Memory ?
Scherm: een ASUS ROG PG27Q ?
Dan staat daar nog iets van Seasonic, een PSU dus waarschijnlijk :p
De onofficiële koning van de nerds :) long live the king
Maak het wel wat specifieker. Nerds is zo breed. Ik zou hem eerder de titel King of the PCMR geven _/-\o_
Hij is inderdaad wel breed ja :P
Wat een prachtige gordijnen :)
Het eerste wat ik ook dacht. Overigens neemt hij er mooi de tijd voor gezien het zowel licht als donker is op de achtergrond.
Zou toch heerlijk zijn om in zijn schoenen te staan; een top PC in elkaar schroeven zonder dat je daar op je bankrekening iets van merkt.
Ja en nee. Zijn bankrekening misschien wel, zijn roem echter niet hoor. Hij kan nergens heen zonder herkent te worden. Nou woont hij gelukkig niet in Amerika, maar zelfs in het wat meer nuchtere Europa is roem wel een dingetje. Nee, ik zou hem niet willen zijn. Maar vind het wel een geweldige vent. Al fan van 'm (als acteur) sinds zijn rol in The Tudors.
Och, hij doet het best aardig. In ieder geval beter dan een bepaalde andere tutorial die een jaartje geleden op het internet zijn ronde deed *kuch* Verge *kuch*
Die gast noemde Stefan Etienne en zijn twitter account wordt bij elke post bedolven onder reacties over een slechte pc build. Ik denk niet dat het ooit nog vergeten gaat worden.
https://imgur.com/a/Xpjh0MM

[Reactie gewijzigd door Ludwig005 op 17 juli 2020 22:01]

Ik vind hem een stuk superder nu! Echt tof als zo iemand ook een echte tweaker blijft te zijn. Leuk nieuws om te horen!
Precies! Dit is niet iets wat je iedere dag ziet en zo een heel bekende acteur die de beroemde Geralt, Justice League en Man of Steel speelt en dan zo een dikke pc bouwt.
Hoewel het klopt dat Cavill Superman heeft gespeeld, komt de beste man toch echt een stuk beter tot z'n recht in The Witcher moet ik zeggen.
Was op zich wel leuk geweest als T.net daarmee was gegaan, te meer omdat The Witcher een stuk recenter is ook.

Vond het filmpje wel leuk gedaan overigens, met een head-mounted camera.
Vind je? Ik heb mij echt mateloos geïrriteerd aan zijn gemaakte stem in die serie. In veel dialogen kan je het op een gegeven moment niet meer serieus nemen.
Past prima bij de game dan, de stem van Geralt vind ik daarin ook behoorlijk gemaakt. En in de boeken wordt ook gezegd dat hij een onaangename stem heeft.
Kan prima in een game passen maar op het scherm door echte acteurs is het soms toch anders. Ik vond het in veel scenes echt storen. Beetje over acting zeg maar.
Anoniem: 159816
@Jeanpaul14517 juli 2020 22:52
Hij is echt perfect als Superman, maar Snyder weet gewoon niet wat hij aan het doen is :(.
Gok dat meer mensen de Superman films met hem kennen ipv. de Netflix serie.
To b honest...
Ik heb The Witcher games nooit gespeeld maar vond de Christopher Lambert stem wel heel goed klinken. Voor mijn part mag hij ook de nieuwe Highlander worden.
Wat Superman betreft is hij gewoon Superman. Christopher Reeve is leuke nostalgia...no problems with that maar hij is gewoon de embodiment of Superman in deze tijd. De look....de presence schreeuwt het gewoon uit.
Knapper dan ik.
Gespierder dan ik.
Rijker dan ik.
Bekender dan ik.

Heeft hij ook nog een betere rig dan ik.
Het leven is oneerlijk. :P :9
Sterker nog grote kans dat hij meerdere zo niet alle onderdelen gratis heeft gekregen omdat het goede marketing is. Dus zet gratis PC hardware ook maar in dat rijtje. ;)
Dan had hij niet zoveel geblurred ;)
Bedankt voor deze extra domper op de zondagmiddag ;) :P
Geweldige vent! Hij is ook gek op Warhammer 40k, tijdens de lockdown was hij bezig met Custodes te schilderen.
Toepasselijk dat de acteur die Superman speelt Warhammer miniatures paint die zelfs onder de Space Marines als supermensen worden gezien.. THIS PLEASES THE EMPEROR!!

"These men are my bodyguards, their lives forfeit to the guarantee of my physical safety. Of their loyalty to me there shall be no question nor doubt. I, and I alone, shall have the authority to stand in judgement over them. No other commander shall they have in battle nor in service. None shall bar them from me and none shall hamper or stall their mission. So it is decreed!"

— Ancient declaration made by the Emperor of Mankind during the Age of Strife

En nu een dikke game pc. Die wil natuurlijk ook lekker gamen. Ach ja, het zijn soms net mensen he?
Ik vind het een leuke video, maar kan tegelijkertijd ook niet aan het gevoel ontkomen (dat klinkt als Engels Nederlands?) dat celebrities in deze tijd vreselijk hun best proberen te doen maar onder de aandacht te blijven, nu ze verder geen media aandacht krijgen. :+

Doet verder niks af aan het filmpje :)
Er zijn legio opties om onder de aandacht te blijven. Deze acteur blijkt gewoon ook een ouderwetse nerd te zijn en dat past helemaal bij Tweakers :)
Ryzen 3900X 12Core CPU.
Youtube filmpje van de build (ipv instagram):
https://www.youtube.com/watch?v=jHNjAJGTNas

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee