CD Projekt Red verkoopt 25 miljoen exemplaren van The Witcher-games

CD Projekt Red heeft in totaal meer dan 25 miljoen exemplaren van The Witcher-games verkocht. Dat heeft de studio bekendgemaakt. The Witcher 3: Wild Hunt heeft daar voor een groot deel aan bijgedragen, maar actuele verkoopaantallen van die game gaf de studio niet.

Het aantal van meer dan 25 miljoen verkopen geldt voor de periode tussen de introductie van The Witcher in 2007 tot en met het einde van 2016, meldt Adam Kiciński, president van CD Projekt. Begin maart vorig jaar liet de studio weten dat The Witcher 3 bijna tien miljoen keer verkocht was. Een update over dat aantal gaf CD Projekt nu niet, maar wel sprak het Poolse bedrijf over 'aanhoudend goede verkopen' voor het spel en de twee uitbreidingen, Hearts of Stone en Blood and Wine.

Die goede verkopen hebben ervoor gezorgd dat de omzet van The Witcher 3 sinds de release in mei 2015 meer dan een miljard Poolse zloty bedroeg, omgerekend 237 miljoen euro. Het bedrijf wist in 2016 61 miljoen euro netto winst bij te schrijven.

De goede resultaten zorgen er volgens Kiciński voor dat de studio zich op nieuwe projecten kan richten, zoals de komende game Cyberpunk 2077 en Gwent: The Witcher Card Game. De bèta voor dat kaartspel, dat zijn oorsprong in Wild Hunt heeft, start 31 maart voor de PlayStation 4. Verder komt er een Witcher-toernooi, met een prijzenpot van 100.000 dollar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

30-03-2017 • 18:45

61 Linkedin

Lees meer

Reacties (61)

61
57
43
4
0
6
Wijzig sortering
En voor wie de games wil ontdekken: ze zijn toevallig net op Steam met heel wat korting te krijgen. :)
Nu wil ik geen open deuren intrappen, maar als je 25 miljoen games verkoopt dan denk ik dat je iets goed doet. In tegenstelling tot games met 8 uur gameplay waarvan 6 in los verkochte DLC's en een slap verhaal waarna de uitgever vervolgens gaat huilen over piraterij.

Deze game is zonder beveiliging in de markt gezet en heeft een belachelijk hoge kwaliteit. Als de wereld echt zo rot was als publishers doen geloven, dan haal je die 25 miljoen legit sales niet.

Zoals de waard is, vertrouwd hij zijn gasten.
Vergeet daarnaast ook niet er bij te vertellen dat de game vooral singleplayer (story) gericht is en totaal geen multiplayer heeft, wat het alleen maar eenvoudiger maakt om een game illegaal te spelen. Des te knapper om zulke verkopen te halen.
Maar ze hadden misschien wel een half tot 1 miljoen meer exemplaren verkocht als de game helemaal niet illegaal te spelen was. Wat toch erg veel geld is.

De game is naar mijn mening ook de beste singleplayer (story) game die ik ooit gespeeld heb. Er is geen enkel ander spel die ik zoveel gespeeld heb en waarbij je steeds nieuwe dingen kon ontdekken. Dit was trouwens ook mijn eerste rpg, want normaal ben ik hier helemaal niet van. De DLC was daarnaast een zeer mooie aanvulling en het geld meer dan waard.
The Witcher 3 is gewoon een kwaliteitsproduct. Dan heb je geen antipiraterij middelen nodig.
Kan je die miljoen extra ook onderbouwen? Mensen die illigaal spelen zijn ook mensen die het sowieso niet gekocht hadden ook als ze geen mogelijkheid hadden om het illigaal te downloaden.

Bovendien is het gratis reclame. Mensen die merken wat voor goed spel het is zullen het later alsnog kopen wanneer het in hun budget past.

Dus ze verdienen er ook aan waarschijnlijk.

[Reactie gewijzigd door Foxhound83 op 31 maart 2017 11:56]

Waarom moet ik die miljoen onderbouwen, ik zeg toch niet dat het harde cijfers zijn? Ik zeg misschien hebben ze wel een half tot 1 miljoen meer exemplaren kunnen verkopen als het niet illegaal te spelen is.

Ten eerste er zijn genoeg mensen die het spel downloaden en spelen, alleen om er niet voor hoeven te betalen. Dat jij zo naïef bent en denkt dat downloaders allemaal moraalridders zijn en het toch niet gespeeld hadden is natuurlijk de grootste onzin. Natuurlijk zitten deze er ook tussen, maar er zijn er genoeg die gewoon niet willen betalen.
Dit wordt alleen door downloaders gezegd om zichzelf een goed gevoel te geven. Ik heb ook wel eens wat gedownload en deed dat voornamelijk om te kijken hoe het spel was. Tegenwoordig heb je geen demo's meer zoals vroeger, enkel beta's. Vandaar dat ik me ook vaak inschrijf voor beta's om te kijken of het spel wat voor mij is.

Bij Steam heb je de mogelijkheid om spellen uit te proberen of geld terug te vragen als je de game niet wat vind of als er problemen mee zijn. Nog minder reden dus om te downloaden.

Er is geen uitgever die er aan verdient als mensen illegaal downloaden, dat maak jij jezelf maar mooi wijs. Ze betalen grof geld voor marketing en schakelen daar bedrijven voor in, dan hebben ze echt niet die mensen nodig die illegaal downloaden om reclame te maken. Dit doen de game sites wel met hun gratis aangeboden games.

En ja er zijn tal van games die het geld helemaal niet waard zijn, maar dan wacht je toch gewoon de reviews af als het spel is uitgekomen. Er zijn tal van spellen die ik nog wel wil spelen, maar niet voor de volle mep. Die koop ik wel later voor budget prijzen.

[Reactie gewijzigd door Andyk125 op 31 maart 2017 14:12]

Ik zie er geen korting af gaan?
Je bent net te laat. Was 50% off voor de game en DLC. Die aanbieding is om 19:00 geëindigd. ;)
Haha ik had hem al gezien op een andere site. ik dacht koop ik nog wel, maar blijkbaar te laat.
Wellicht verstandiger om de games op GOG te kopen (ook van CD Project Red) waar je ze DRM-vrij kan kopen en zonder onzin zoals verplicht online zijn. Ik heb ze allemaal op GOG gekocht om het DRM-vrije concept van GOG te steunen en natuurlijk om er voor te zorgen dat meer grote titels op GOG zo verschijnen. Met het spel The Witcher 3 heeft CD Project Red laten zien dat een goede game die getest en 'af' de markt op word gebracht ook zonder extreme DRM veel geld op kan leveren.
[commentaar verwijderd... was al eerder gezegd]

[Reactie gewijzigd door Bombay One op 31 maart 2017 08:29]

Op gog.com zijn ze vaker met korting te kopen trouwens.
Dat gwent is wel een brilliant kaartspel.
Ik vind het alleen jammer dat het zo opgedrongen wordt in het spel op een paar punten. Als je niet vanaf het eerste moment met iedereen een potje speelt en nieuwe kaarten wint, kan je er later ook niet meer echt "in" komen...
Jawel, op zich is dat geen probleem. Ik ben pas begonnen met Gwent toen ik level 20 was (dat was naar mijn gevoel bijna aan het einde vh spel omdat de laatste levels echt heel snel gaan.) Maar ik heb nog goede decks kunnen maken en ook van iedereen kunnen winnen. Alleen kon ik niet meer alle kaarten vinden omdat sommige mensen helaas overleden waren.
En dan nog: is toch ook replay value?
Ik heb nog nooit iets met gwent gedaan in witcher 3?
Dat het verhaal zo goed is heeft ook absoluut te maken dat dit een bestaande boekenserie is in het Poolse. De wereld bestaat al.
Ik heb na het uitspelen van de Witcher 3 geprobeerd om in de boeken serie te komen. Maar die kan ik alleen maar beschrijven als een boeket reeks voor mannen. Ik denk niet dat het daar aan gelegen heeft :).
Ik kan deze developer enkel maar op handen dragen.
Tonnen gratis DLC, een dijk van een RPG met hoge replay waarde, sterk verhaal en echt oog verblindende gfx. (zeker op full max settings).
Daar kan Bioware en hard puntje aan zuigen, zelf het verhaal is zeer goed in de volledige The Witcher saga.
Helemaal waar.

Ben begonnen met Fallout 4, toen de DLC voor The Witcher gespeeld, en toen weer terug naar Fallout. Nou, daar was ik na 2 dagen weer klaar mee. Ik heb het echt een kans gegeven, maar wat je ook doet, het boeit gewoon niks.

Bij the Witcher vond ik het écht jammer als je een dorpje niet kon redden.
Helemaal mee eens. Ik ben de boeken aan het lezen/Luisteren en ik hoor steeds meer dingen die terug zijn gekomen in de spellen. Als je het eenmaal weet zie je zoveel referenties naar de boeken en dat maakt het alleen maar leuker.

En het zijn ook geen dingen die schreeuwen: "Dit weet je alleen als je de boeken hebt gelezen!"

CDPR heeft dit succes dubbel en dwars verdient. Mogen we nog lang van hun spellen mogen genieten. :)
Waar ik me wel aan stoor is dat er, zeker in de DLC, nog een paar serieuze bugs zitten, die niet opgelost worden. En dat die bugs al gemeld werden in 2015...
Heb je een voorbeeld?
Ik kan mij namelijk geen on-opgeloste bugs herinneren.
Totaal een stuk of 3 tegengekomen die mij destijds in de weg zaten en die waren vrij rap opgelost
Sowieso extreme framedrops/stotteren bij het vechten tegen meerdere vijanden (of 2 Archespores). Daarnaast kan ik de questes van From Ofiers distant shores niet afmaken omdat een loot-chest niet het loot-item bevat. En zo nog een paar.

Op de PS4

[Reactie gewijzigd door DropjesLover op 31 maart 2017 13:17]

Volgens mij heb ik daar op de PC geen last van gehad.. :?
Misschien maar eens aan een nieuwe playthrough beginnen om het te controleren O-)

Nadat ik TombRaider, Deus Ex, Nier en nog wat andere games uitgespeeld heb :'(
The Witcher is dan ook echt een geweldige game. Goede verhaal, open wereld waar ook echt wat in te beleven valt, goede graphics. De eerste rpg na Skyrim waar ik me weer echt mee vermaakt hebt.
Jep, enige probleem is dat andere rpg's niks meer voorstellen wanneer je Witcher 3 en de DLC's hebt uitgespeeld. Witcher 3 heeft zo gigantisch veel content, ik heb 400 uur over mijn eerste run gedaan, op enkele na zijn de sidequests ook interessant om te doen in plaats van het generieke loopjongen spelen...
Ik zou dan toch eens kijken naar Neverwinter of Planescape Torment. Of Baldurs Gate.
Zijn maar een paar voorbeeldjes.
Nu bezig met Kingdoms of Amalur Reckoning.. Erg vermakelijke game.
Vind ik een van de meest onderschatte game van het laatste decenium.. ik heb het spel gekocht bij de release en Er zit wel een goed verhaal in. Ik vind het zo raar dat er niet meer exemplaren van het spel verkocht zijn...
Dat is een heel ander genre van spel. Meer in de stijl van Van Helsing wat ik ook wel tof vind.
Zo dik verdiend voor deze studio! Ik heb echt al veel (rpg) games gespeeld, maar deze komt denk ik 100% in mijn top 3. Wat een plaatje van een game. Hier kunnen veel studios nog wat van leren.

Cyberpunk trekt me dan weer niet (de setting) dus die sla ik over. Maar wacht met smart op het volgende project van deze devs :)
Ke hebt nog niks van gezien, en nu zeg je dat je deze versie wilt gaan overslaan,

Beetje nonsense
Er is gewoon een trailer van te zien en meerdere info over te vinden. Daarbij het feit dat het 2077 heet, oftewel toekomst, robots, etc.. ik hou daar niet van dus sla ik dit sowieso over! Mag jij nonsense vinden, ik vind het niet meer dan normaal.
Heb me echt heel lang kunnen vermaken met 3, eerder op Steam gekocht met alle dlc's, geweldig verhaal!

En blind een gevecht in springen is, zeker op hogere moeilijkheidsgraad, een slecht idee. Nog geen Dark Souls qua moeilijkheid, maar mooi gebalanceerd.

Voor mij in ieder geval reden om uit te kijken naar een deel 4 :)
Witcher 3 was het laatste verhaal kan ik me nog herinneren dat er gezegd werd, helaas geen 4...
Laatste game over Geralt of Rivia, maar cdpr heeft altijd aangegeven meer games in de Witcher wereld te willen maken.
Ah oke, dat wist ik niet. :)
Die zal er voorlopig niet zijn. De "main team" gaat zich volledig richten op Cyberpunk 2077, die gepland staat voor 2019.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 30 maart 2017 19:02]

Je bedoelt Cyberpunk 2077?
Geweldig spel met een goed verhaal. Daarbovenop dan nog super goeie dlc's die zo groot zijn dat het een apart spel zou kunnen zijn.
Speel de serie al sinds de eerste, die is wat verouderd naar 2 (op PC of Xbox one backward comp) is nog steeds mijn fav. kwa verhaal dat neemt niet weg dat er in 3 zoveel te doen was dat het echt heel lang genieten was en overigens de expensions voor die game zijn misschien wel de beste DLC ooit.

Ik hoop dat veel developers kijken naar wat CD Project heeft gedaan en hier iets van leren :D
Ben al fan sinds de eerste witcher. Fantastische games die gespeeld moeten worden.
Gefeliciteerd cdpr, hetis wel verdiend!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee