CD Projekt RED heeft naast Cyberpunk 2077 nog een rpg in ontwikkeling

CD Projekt RED werkt niet alleen aan Cyberpunk 2077, maar wil ergens tussen nu en 2021 nog een grote release doen. Het gaat daarbij om een rpg met verhaallijn, maar meer details maakt de Poolse studio nog niet bekend.

Behalve dat het om een rpg gaat, is niets bekend over de in ontwikkeling zijnde game. CD Projekt RED maakte vorig jaar bekend dat er in ieder geval geen The Witcher 4 komt, maar VG24/7 speculeert dat het wel om een rpg in het universum van dat spel kan gaan.

CD Projekt RED bevestigde in een document over zijn activiteiten in 2017, gericht aan het bestuur, aan een grote titel naast Cyberpunk 2077 te werken. In 2015 hintte de studio ook al op de ontwikkeling van een game naast Cyberpunk 2077.

De bekendmaking is opvallend, omdat er geruchten zijn dat de ontwikkeling van Cyberpunk 2077 niet op rolletjes loopt. Dat spel werd in 2012 aangekondigd, maar er is nog altijd geen releasedatum bekend. In de afgelopen week werd bekend dat CD Projekt RED een derde studio aan de ontwikkeling van die scifi-rpg toevoegt.

Tegelijk maakt de studio bekend dat de totale verkopen van The Witcher-games de 33 miljoen overstijgen. Inclusief uitbreidingen verkocht The Witcher 3 vijftien keer zo veel als deel 2 en de helft van de verkopen van deel 3 betrof de pc-versie.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-03-2018 • 12:33

36 Linkedin

Lees meer

Reacties (36)

Wijzig sortering
Vraagje bij de 2de diagram: Waarom zijn deze zo uit proportie? In de eerste staaf lijkt PS4 gewoon te domineren terwijl in de derde staaf PC nog meer percent heeft, maar kleiner ( in verhouding uiteraard ) wordt afgebeeld? Ik weet dat de verhoudingen per staaf apart op zich kloppen, maar waarom niet allemaal gelijk stellen?
De Y-as met daarin de daadwerkelijke nummers ontbreekt.
Er is wel meer mis met de grafieken, in 2015 en 2016 hebben ze niet 100% verkocht.
Wordt afgerond op hele cijfers. Het komt in die 2 jaren op 99% uit dus je hebt 1% gedeeld door 3. Waarbij blijkbaar geen één __.5 of hoger is.
20.4 + 48.4 + 31.2 = 100 maar afgerond op hele cijfers kom je dus op 20 + 48 + 31 = 99
Je snapt toch ook wel dat ze het gewoon afgerond hebben op hele %, en dat de werkelijkheid bv voor 2015 iets is als:

20.2% 48.4% 31.4% (of iets dergelijks)
De staaf hoogte laat het totaal aantal copies zien. Grofweg zijn er in 2015 dus 2x zoveel verkocht las in 2016. Grappig om te zien dat het in 2017 dan weer toeneemt, mogelijk door verlaging v/d prijs.
Ik heb The Witcher ook pas in 2017 gekocht toen de GOTY editie een beetje in prijs omlaag ging. Ik hoorde wel geweldige verhalen rondom het spel maar dat is bij veel spellen die ikzelf achteraf helemaal niet leuk vond (overwatch, CS, fallout). Ik ben sowieso niet echt meer aan het gamen en vind het zonde om dan onnodig risico te lopen door de volle pond te betalen voor een spel dat ik misschien niks vind.
Een kwestie van een grafiek niet correct opstellen.
De linker as is niet gedefinieerd, behalve dat de titel gesuggereerd dat het over "verkochte kopieën" gaat.
Om hier wat van op te maken heb je intervallen nodig op de linker as en moet aangegeven worden waar het om gaat.
Dit trucje zie je wel vaker, en lijkt uit de marketing voor dummy's te komen. :+
Ik interpreteer dat bij de eerste kolom meer kopieën zijn verkocht dan de andere en dat vanuit dat oogpunt de verdeling is bepaalt zonder aan te geven over welke specifieke hoeveelheid het gaan.
Waarschijnlijk wil CD project Red met die grafiek alleen een indicatie geven van waar de markt zat voor de Witcher 3 (PS4 > PC > XBOX ONE). Als de verhouding tussen staaflengtes correct is dan kun je ongeveer bepalen wat de echte verhouding tussen de drie platformen is omdat 2016 + 2017 ongeveer even hoog is als 2015:

1) PS4 met ongeveer 43%
2) PC met ongeveer 39%
3 XBONE met ongeveer 17%

1% procent verlies komt door afrondingsfouten.

Dat het aandeel verkochte PC versies de helft van het totaal uitmaakt, zoals in het bericht wordt vermeldt, is dus niet correct. Dat is slechts voor 2017 het geval.
Omdat de hoogte van het staafje de totale aantal verkopen aangeeft. Daarna zijn de staafjes onderverdeeld per console/pc. In 2015 zijn er bij release uiteraard veel mee verkocht dan bijvoorbeeld het jaar daarna. Ook al was het aandeel van ps4 in het jaar daarna groter, de totale hoeveelheid niet.
Ik ben het er mee eens dat het zeer onduidelijk is, maar volgens mij is het de bedoeling dat de volledige staaf het aantal spellen dat verkocht is representeert

Edit: Omzet per jaar naar aantal spellen veranderd

[Reactie gewijzigd door G0atee op 23 maart 2018 12:42]

Gaat waarschijnlijk over het totaal aantal games dat verkocht is. Percentage's geven slechts de verdeling per platform aan.
Ik denk dat dit te maken heeft met het aantal verkochte exemplaren van de game. Dus in 2015 is er meer verkocht dan in 2016 en 2017 weer iets meer dan in 2016.
Omdat de hoogte van de staven het aantal verkochte kopies van dat jaar voorstelt.
Interessant, zelf vond ik eigenlijk dat met alle DLC die erbij gekomen het verhaal van The Witcher redelijk mooi afgesloten was. Als CD Projekt RED van mening is dat hier nog wat bij/bovenop kan ga ik daar geen nee tegen zeggen echter.

Neemt niet weg dat ik op dit moment meer geïnteresseerd ben in Cyberpunk 2077, de sci-fi setting met het dystopische uiterlijk trekt mij meer dan nog een fantasy game.
Ben ook erg nieuwsgierig, heb heel erg genoten van de Witcher serie (al moest ik bij het eerste deel aardig wennen aan de besturing) en vind het een interessant universum, maar gezien wat voor game ze neergezet hebben zou Cyberpunk ook haast een erg goede RPG moeten worden (ligt ook aan het verhaal natuurlijk). Als er dan ook nog eens een soort spin-off zou komen van The Witcher dan ben ik helemaal blij.
Wat dachten jullie van: "The Path of the Witcher". Een prologue waarin je Geralt speelt ten tijde van zijn Witcher-wording/opleiding. Dit zou ook gelijk een heel natuurlijk verloop hebben van RPG-building, wat nu soms wat vreemd overkomt, een oude Witcher die de paar dagen dat je hem speelt opeens een keur aan abilities erbij krijgt. De eerste ontmoeting met Trish..

[Reactie gewijzigd door tomaat23 op 24 maart 2018 16:57]

Kom maar door met die zooi... mijn PC staat stof te verzamelen. Na Dark Souls 3, Nier Automata, Tomb Raider en Wolfenstein weet ik het gewoon niet meer. Mijn hoop is op CDPR gevestigd ;)
CDPR heeft een prachtige serie met Witcher en denk ook dat deze Cyberpunk en andere werktitel een genot wordt maar dat duurt nog wel even.. de titels die jij noemt is ook mijn smaak en Code Vein ken je waarschijnlijk al.

Maar deze mogelijk niet https://youtu.be/2OqO6RGJ14w Granblue Fantasy lijkt op Hack and slash maar er is ook een Block and Parry systeem en zo te zien lijkt het klaar om dit jaar nog uitgebracht te worden ;)

Ik hoop dat Scalebound dit jaar of volgend jaar eindelijk eens komt want er zijn meerdere pauzes geweest van 2013 tot 2017 en het concept was er al in 2006 bij de oprichting van Platinum..

Het spel heeft potentie om een Classic te worden! maar of het werkt niet tussen MS en Platinum of er moet een Team bij komen met frisse ideeën zoals Monolith en of Capcom (een mix van Xenoblade en Monster Hunter en Dragons dogma zou interessant zijn) maar dan moet het geen exclusive worden.

BioMutant lijkt mij ook erg interessant en die komt binnenkort en Codevein zal dit jaar ook wel komen dus nog even geduld of probeer eens Switch met Hyrule warriors en Fire emblem warriors of Xenoblade Chronicles 2 :) één platform is voor mij niet genoeg!
BioMutant, Codevein komen deze titels ook op de PC?
Hi aygul beiden zijn multiplatform https://biomutant.com en https://www.bandainamcoent.com/games/code-vein ;)

Het wordt een mooi jaar met RPG's en Action games vooral op PS4 met Exclusives als Last of us 2 en God of war 4 en Spiderman maar spellen die voorheen te vaak exclusief op Playstation kwamen komen nu ook naar PC zoals Nier automata, Nioh, FF7R, Ni no kuni 2 werden gepromoot als exclusief.

Van mijn part blijft eerste partij exclusief maar tweede partij zou alleen tijdelijk per generatie (PS4 en XB1 etc.) exclusief moeten zijn of tijdelijk een half jaar en derde partij exclusief is een gedrocht..
Nioh en FF15 zijn nog toffe games die makkelijk in dat straatje past.
Nioh misschien? Zit ik voor aan een nieuwe videokaart te denken..
http://store.steampowered...ition___Complete_Edition/
Middel earth: Shadow of mordor & Shadow of war? :)
Ik zou zeggen zelda breath of the wild via cemu (game is genaal). Final fantasy xv. je hebt dan weer wat uurtjes te besteden hahaha ! oh ! p.s er is ook nog iets als een leven buiten de muren :)
Naast Cyberpunk 2077 en the Witcher werken ze niet aan een nieuwe wereld.

De CEO heeft aangegeven (vorige maand) dat ze 2 franchises hebben. Cyberpunk 2077 en the Witcher, en dat ze niet werken aan een andere.

Daarnaast heeft hij aangegeven dat hij ook op dit moment aan beide franchises werkt, dus ze zijn ook bezig aan the Witcher franchise. Dit nieuwsbericht bevestigd alleen maar dat ze bezig zijn met iets in die wereld.

Bron: https://youtu.be/PJbBmkf2dSM?t=3m51s

Edit:
Ik zie in de pdf op de voorpagina een Dryad (uit het bos van Brokilon) staan. De Dryads zijn een essentieel onderdeel in de ontmoeting tussen Ciri en Geralt (in de boeken), in de game komt een dryad slechts 1 keer voor en alleen in de eerste game. Typisch dat een Dryad zo prominent op de voorpagina staat.
Meer hints dat de nieuwe game in ontwikkeling is, waarschijnlijk gaat over de geschiedenis van Ciri.

[Reactie gewijzigd door Mcboogerballs op 23 maart 2018 16:41]

Een game met Ciri in de hoofdrol lijkt me geweldig, al zou ik een game met Triss in de hoofdrol zeker niet erg vinden :)

Een magiër heeft ook zo z'n charme.

[Reactie gewijzigd door AlexKnight1978 op 23 maart 2018 17:23]

Een game over Ciri lijkt me erg voor de hand liggend, zeker gezien ze in staat is tussen universa te reizen. Dat geeft veel creatieve vrijheid en ontwikkelmogelijkheden voor de toekomst (zie Marvel, DC Comics). Ook geven ze in je video aan dat de Witcher en Cyberpunk strict gescheiden franchises blijven.

Misschien toch een extra DLC voor de Witcher 3 over Ciri dus?
Dat is toch wel een mooi tipje van de sluier, het is niet enkel een RPG maar het heeft ook nog een verhaallijn. Dat maakt een rollenspel wel zo makkelijk. Zo heb je een beetje context bij de rol die je speelt.
Dat ze niet verder gaan met Garelt zelf is denk ik een heel goed idee, het geeft ook de kans om een nieuw personage in de wereld te zetten van de Witcher en daarmee nieuwe verhaallijnen op te zetten die nieuwe mogelijkheden gaan bieden. Ik zou wel een personage willen zien waar juist Witchers op jagen in bijvoorbeeld een eerdere tijdlijn waar Garelt nog niet eens bestaat. Ik zie best wel kansen voor de wereld van The Witcher om nog veel meer nieuwe en interessante dingen te bieden waar je zo weer 10 jaar mee vooruit kunt. De kwaliteit is er wel maar nu nog een interessant scenario met quests en je kunt er zo weer 50 tot 100 uur tegenaan.
Ja maar denk dat Cyberpunk 2077 nu toch echt wel als 1e gaat uitkomen van deze studio....
hoop dat wij dit jaar op de E3 echte gameplay mogen aanschouwen. Ben enorm benieuwd naar deze game, en als dit the Witcher wordt in een futuristisch jasje, dan ben ik al verkocht. _/-\o_
Met deze cijfers op het pc platform geven ze toch aan dat je geen DRM nodig hebt om te verkopen, slechts een goed spel.
Hangt van de verhouding af met illegale installs, die ze niet laten weten.

Zoiets bepalen aan de hand van de verkoopcijfers is wat kort door de bocht, daar is wel wat meer voor nodig.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 maart 2018 13:05]

Het zal allemaal wel, ik wil vooral die Cyberpunk 2077, de rest van hun games boeit me niet zo, schiet eens op :+

[Reactie gewijzigd door 434365 op 23 maart 2018 15:55]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee