CD Projekt Red toont nieuwe in-engine-beelden van Cyberpunk 2077

De Poolse gameontwikkelaar CD Projekt Red heeft een nieuwe trailer van hun aankomende game Cyberpunk 2077 getoond tijdens de Xbox-persconferentie op de E3-gamebeurs van dit jaar. Afgezien van de getoonde beelden is er niets nieuws over het spel bekendgemaakt.

Cyberpunk 2077 speelt zich af in de fictieve stad Night City. Een futuristische, gevaarlijke stad waar armoede en misdaad heersen. De speler neemt de rol aan van V, een huurling die net zijn eerste serieuze klus krijgt aan het begin van de game. De game is de eerste in een nieuwe franchise voor de Studio, maar is wel gebaseerd op het pen & paper rpg-systeem Cyberpunk 2020 van Mike Pondsmith.

De game moet verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows. Een releasedatum staat officieel nog niet vast. De game werd voor het eerst in 2012 aangekondigd. Naast deze game werkt CDPR ook aan een andere, nog onbekende rpg.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

11-06-2018 • 00:21

84 Linkedin

Reacties (84)

84
84
44
4
1
37
Wijzig sortering
Nog een mooi bericht van de studio:
It's been over 2077 days since we announced our plan to develop Cyberpunk 2077. We released a CGI trailer, gave some interviews and... went dark. Normal procedure for these kinds of things - you announce a game and then shut up, roll up your sleeves, and go to work. We wanted to give you The Witcher 3 and both expansions first, which is why this period of staying silent was longer than we planned. Sorry for that.

As soon as we concluded work on Blood and Wine we were able to go full speed ahead with CP2077's pre-production. But we chose to remain silent. Why? At some point, we made a decision to resume talking about the game only when we have something to show. Something meaningful and substantial. This is because we do realise you've been (im)patiently waiting for a very long time, and we wouldn't want anyone to feel that we're taking this for granted. On the contrary - it gives us a lot of extra motivation. The hype is real, so the sweat and tears need to be real, too :).

But to the point. Today is the day. If you're seeing this, it means you saw the trailer - our vision of Cyberpunk, an alternative version of the future where America is in pieces, megacorporations control all aspects of civilised life, and gangs rule the rest. And, while this world is full of adrenaline, don't let the car chases and guns mislead you. Cyberpunk 2077 is a true single player, story-driven RPG. You'll be able to create your own character and..., well, you'll get to know the rest from what we show at our booth at E3. Be on the lookout for previews!

Before we finish, you probably have some questions, right?

When? When we told you we would only release the game when it's ready, we meant it. We're definitely much, much closer to a release date than we were back then :), but it's still not the time to confirm anything, so patience is still required. Quality is the only thing that drives us - it's the beauty of being an independent studio and your own publisher.

How big? Seriously big, but..., to be honest, we have no bloody clue at this point in time. Once we put it all together, we will openly tell you what you can expect. And we promise we'll do this before we start talking about any pre-orders or ask anything of you.

Free DLC/Expansions/DRM? Expect nothing less than you got with The Witcher 3. As for DRM, CP2077 will be 100% DRM-free on PC.

Microtransactions? In a single player role-playing game? Are you nuts?

Once again, thank you for your patience. If you have a minute, do visit cyberpunk.net and share your opinion (about anything) with us. We read everything you post and we treat it very seriously.

Yours, CD PROJEKT RED Team

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 11 juni 2018 11:16]

Laatste alinea. Wees zuinig op deze gasten jongens. Ook al is dat Cyberpunk thema niet mijn ding ik houd het wel in de gaten. (moet de trailer nog kijken maar niet op mn werk). Als dit dezelfde kwaliteit heeft als de laatste Witcher dan zijn we er. En koop ik het.
Zodra pre-order mogelijk is sla ik gelijk mijn slag. Ze hebben nog nooit teleurgesteld.
Witcher 3 is in mijn ogen nog steeds 1 van de mooiste spellen op dit moment als een compleet pakket.
Waarom pre-orderen?
Pre-orderen doe je als blijk van vertrouwen in de ontwikkelaar dat ze een parel afleveren. Ik zal hem ook zeker pre-orderen.
Same, Pre-order is iets wat ik nooit doe maar deze gasten verdienen het.
Het is in mijn ogen ook een protest tegen die alles moet microtransacties, payed DLC en multiplayer zijn.
Precies, CDPR is een studio die ik vertrouw, dus die pre-order zal er komen.

Voorheen was Ubisoft ook een van mijn vertrouwde studios, en pre-orderde ik alle Assassin's Creed games, totdat ze AC Unity uitbrachten... sindsdien pre-order ik niks meer van ze, en wacht ik tot het flink in de aanbieding is.

Hetzelfde met de Warner Brothers games, de Arkham games heb ik allemaal pre-ordered, maar sinds Arkham Knight is het de laatste van die uitgever.

CDPR is eigenlijk op dit moment de enige die ik nog vertrouw dat ze een goed product leveren.
Een pre-order is zowat het domste wat je tegenwoordig kunt doen. Veel studios/uitgevers laten een dijk van een trailer zien om vervolgens een game te releasen die nog niet de helft van de trailer weerspiegelt om lekker te kunnen cashen op mensen die "zonder nadenken" een pre-order plaatsen.

Begrijp me niet verkeerd, ik verwacht dat CDPR gewoon een deugdelijk product oplevert zoals dat bij de witcher 2 en 3 ook het geval was, maar in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst ;)
Hoezo? Ik luister niet naar anderen mbt of een spel goed of slecht is. Ik wil dit zelf uitvinden, en Projekt Red heeft me nog nooit teleurgesteld.
Hoezo? Ik luister niet naar anderen mbt of een spel goed of slecht is. Ik wil dit zelf uitvinden
Maar wat voegt een pre-order dan toe ten opzichte van het spel "gewoon" kopen op de dag van release?
en Projekt Red heeft me nog nooit teleurgesteld.
Ik ben het met je eens, maar wie zegt dat het dit keer niet wel gebeurt?
Voor mij veranderd het helemaal niks. Voor hun betekend het wellicht meer passie om op deze manier door te gaan voor zo lang mogelijk. En als het wel gebeurd dat de game slecht is dan had ik het spel sowieso gekocht, omdat ik het zelf wil zien hoe slecht het dan is. Dus in feite maakt het niks uit of ik het pre-order of koop direct als die uit komt. Ik luister niet naar reviews of andere mensen. Ik probeer dingen zelf, en als game ontwikkelaars altijd goed werk hebben gedaan, dan neem ik het risico dat het volgende geen goed werk is. Vroeger was het niet anders.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 11 juni 2018 16:19]

Normaal gesproken ben ik het met je eens, er zijn wat mij betreft maar 2 studios die pre-order waard zijn tegenwoordig, en dat zijn CDPR en Blizzard
Amen! Zelden zo'n fijne game gespeeld, de sfeer, muziek en characters. In één woord geweldig!
Helemaal eens, CDPR is de enige club waar ik mijn 'no pre-orders' mantra voor breek.
Inderdaad. Zij zijn een van de weinige die triple a relaeses uitbrengen op gog.com, (CD rect is volgens mij ook mede eigenaar). Maar één van de laatste studios die echt spellen uitbrengen ter behoefte van de hamer en niet telkens het zelfde concept blijft uitmelken zoals EA e.a.
http://212.91.11.20/

Geeft je een leuke Easter egg qua Cyberpunk. Het heeft mijn aandacht getrokken in navolging van Watch Dogs. En als het van de makers van TW3 afkomstig is.. En ze al zo'n afsluiting hebben op het einde met: microtransactions in a singleplayer game? Are you nuts! ja dan ben ik heel benieuwd naar de uitkomst!
Wat is het wachtwoord?
Ik kom binnen, maar dan staat er iets als "User Quota Met" en "Credentials Expired". Toch jammer, had graag gezien wat je er kon!
Na ingeven van wachtwoord

Connection Failed
Password Expired
Credential Expired
User Quota met
Volgens Reddit hebben een bepaal aantal mensen die dit als eerste uitvonden dus een e-mail adress moeten invoeren, zo te zien dus een limited amount of people door de "User Quota met". Misschien invites voor een test build ooit ofzo, wie weet.
Damn, die verwijzing naar dat originele nieuwsbericht: 'Afgaand op de voorgaande games van de Poolse studio, verschijnt het nieuwe Cyberpunk 2077 waarschijnlijk voor de pc, met mogelijk ook versies voor de Xbox 360 en PlayStation 3.''

We zijn nu 6 jaar verder :P
Laat ik de gelegenheid aangrijpen om de oorspronkelijke* Cyberpunk game te pluggen want dat is een geweldige RPG.

Het spel is lekker over-the-top. Hier geen normale mensen met realistische beperkingen maar allemaal superhelden zonder doodsangst of plannen voor de toekomst ;) Risicovol gedrag wordt aangemoedigd en meestal beloond, al kan het ook dramatisch fout gaan. Maar als echte cyberpunk maal je niet om een afgeschoten onderarm, dat is alleen maar ruimte voor nieuwe uitbreidingen. Het kost je wel een deel van je menselijkheid, maar ach, als je daar geld mee kan verdienen, waarom niet?

Door die losse stijl is het ook heel toegankelijk. Waar je bij andere RPGs nog wel eens verzandt in stapels boeken met regels, uitzonderingen en dobbelschema's wordt onder Cyberpunk gestimuleerd dat de spelers (en spelleider) niet te moeilijk doen over de regels. Gewoon lekker er tegenaan gaan is het devies. Regels zijn er om de actie nog spectaculairder te maken, niet om spelers af te remmen.

* Er zijn drie oorspronkelijke versies van cyberpunk, die zich respectievelijk spelen in 2013, 2020 en 2030. Zoals wel meer SF heeft dit spel een beetje last van techniek die zich sneller ontwikkelt dan de schrijvers hebben voorzien. Cyberpunk zit vol hackers, maar er is geen internet of mobiele telefoon, je moet naar een computer toe wandelen om er in te hacken. :)
Je kan de eerste game tegenwoordig maar beter zijn als een 'alternatieve geschiedenis' dan als 'science fiction'.
Ik heb hier een beetje "gta" vibe bij. Ik had het meer grauwer verwacht.
Exact mijn gedachten. Gezien de concept art over de jaren had ik een donkere wereld in gedachten, meer richting Blade Runner. That said, CD Projekt Red weet wel waar ze mee bezig zijn, dus het lijkt me nog steeds een hele toffe game :)
Ik vind 't erg tof. Ben blij dat ze niet een Deus Ex of Blade Runner vibe proberen neer te zetten, dan wordt je namelijk direct daar mee vergeleken, en in dit genre is dat echt wel een beetje cliché inmiddels.. Kan je netzogoed Deus Ex weer even opstarten. Dit heeft vooralsnog een eigen smoel, en gezien de kwaliteit van Witcher 3 en met name de uitbreidingen zit ik nu behoorlijk op de hypetrain ^_^
Helemaal mee eens.

De vibe die ik hier van krijg is een beetje hetzelfde als je tegenkomt bij games die voornamelijk onder de steampunk of scifipunk noemer zichzelf proberen te profileren bij een meestal veel kleinere (maar enthousiaste) doelgroep. Om te zien dat een grote ontwikkelaar een dergelijk spel gaat maken? Geweldig.

Deus Ex was wel leuk, maar in vergelijking met de dingen die je hier ziet was dat toch heel braafjes allemaal. Dit lijkt echter helemaal los te gaan. Prachtig.
Ik vond het sfeertje een beetje Deus Ex meets Borderlands. Als het verhaal meer Deus Ex is en de gameplay meer Borderlands hebben ze alvast een fan hier :Y)
Dit schuift juist meer naar Omikron the Nomad Soul.
Teaser van jaren geleden was kompleet anders ja. Ik was erg hyped, maar ben weer beetje down to earth. Ik vond het zelfs een beetje "toony".
game heeft ook een 24h cycle dus waarom geen zonneschijn.
Denk dat er bij bepaalde quests echt wel nachelijke regen hebt voor die Noire Blade Runner momenten.
Mwah, als ze hier wel een diepgaand verhaal in stoppen ga ik er wel plezier meer hebben hoor :)
Ik heb hier een beetje "gta" vibe bij. Ik had het meer grauwer verwacht.
Hier precies zo. Dacht ook gelijk GTA V toen ik dit zag. Had toch meer op een Blade Runner-achtige sfeer gehoopt eigenlijk, waar het zelfs overdag niet erg licht was.
Om grauwe sfeer te creëren heb je tochcontrast nodig, "grauwe" onderwerpen spelen zich toch zelden uit in daglicht? (illegale handel, marteling, etc?)

[Reactie gewijzigd door Burkle op 11 juni 2018 10:56]

Ik denk dat dat een verkeerd beeld is dat de media (games en films) door de Jaren heen hebben gecreeerd omdat de sfeer er "beter" uitziet. Er speelt zich overdag veel meer af dan dat je denkt
Ik heb hier een beetje "gta" vibe bij. Ik had het meer grauwer verwacht.
Goeie, dat is ook de indruk die ik aan de oorspronkelijke RPG over hield.
Mijn laatste avontuur was letterlijk met een gestolen vrachtwagen door een stad racen om je al schietende een weg door de concurrentie en de politie heen te beuken.
Ik vind the atmosfeer net perfect: clean, kleurrijk, proper maar met punk elementen. Dit is echt de klassieke cyberpunk look. Iedereens visie is misschien gewoon wat vertroebeld door Blade Runner, maar het genre bestond daarvoor ook al.

Ik had eigenlijk geen enkele interesse in dit project tot ik deze trailer zag.
Ik vind het juist wel mooi dat het niet 100% van de tijd donker en grauw is. door juist ook de kleurrijke en blije kanten van de mensen en de wereld te laten zien, lijkt de wereld veel levender. als je alleen van alle karakters de negatieve kanten ziet, geef je niets om die karakters.
Als je terug kijkt naar de teaser van jaren geleden, dan zie je duidelijk dat de art style anders was. Ik denk dat ze het toch allemaal hebben omgegooit.
Misschien hebben ze het net iets meer 'punk' gemaakt, maar of ze de artstyle van de game omgegooid is echt niet te concluderen uit maar 2 trailers. zoals ik hiervoor zei heeft alles twee kanten. als je terug kijkt naar de trailers van andere spellen zie je ook dat de stijlen behoorlijk verschillend kunnen zijn, maar in het eindproduct zijn beiden stijlen terug te vinden.
Yep. Dat is geen stad maar een DORP. CDPro moet eens gaan kijken in Shenzhen in 2018.
De codes die je aan het begin ziet zijn volgens sommigen op Reddit game codes voor Witcher 3 op GoG.com
Witcher 3 GOTY zo het schijnt
krijg ze niet aan de praat
Zullen vast al lang en breed geclaimd zijn
nee, krijg gewoon de melding "dit is geen code van ons, check of je het goed ingevuld heb"(en ik dacht all dat het een key kon zijn op het moment dat ik ze zag)
Ik was gezien het een microsoft conference was direct naar microsoft.com/redeem gegaan. De codes waren daar geldig maar al gebruikt. Kon helaas niet zien welke activatie het betrof.
Het deed mij denken aan de eerste oude XP licenties.
Dit lijkt mij een gta in een cyberpunk settinf te worden ipv een game als deus ex zoals ik van te voren had verwacht. Benieuwd of we gameplay gaan krijgen deze e3 of dat dat misschien achter gesloten deuren gaat gebeuren.
Mijn eerste gedachte bij deze trailer, dit is wat deus ex had moeten zijn!

Hoop dat het net zo'n fantastische game als the witcher 3 gaat worden!
Zijn ze btw ook met een nieuwe witcher bezig of willen ze nog eraan beginnen? Hoor gemixte verhalen hierover.
't hele bedrijf is behoorlijk zoet met Cyberpunk dus ik zou er niet op rekenen..
Voor zover ik had begrepen hebben ze aangegeven wel klaar te zijn met Geralt als hoofdpersonage maar nog plannen hebben met de Witcher Universe.
Ja dat heb ik ook gelezen. The witcher reeks is heel erg populair en goed bedacht. Zonde als ze ermee stopen.
Nice ziet goed uit voor in-engine. Ben erg benieuwd naar de gameplay!
Ik ben blij dat ze daadwerkelijk een punk fashion hebben, en niet zomaar "punk" achter "cyber" hebben geplakt (zoals bij Steampunk). Alleen daarom al ben ik geinteresseerd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee