The Witcher 3: Wild Hunt krijgt 'Game of the Year'-editie

CD Projekt Red bevestigt dat er een goty-versie van The Witcher 3 op komst is. De bundel zal naast het spel waarschijnlijk ook de uitgebrachte dlc voor de game bevatten. Een releasedatum is nog niet bekend, maar volgens een anonieme bron verschijnt de bundel op 26 augustus.

Witcher 3 GOTYEurogamer ontdekte het bestaan van de goty-bundel bij een Duitse keuringsinstantie. Versies voor de pc, PS4 en Xbox One worden vermeld. De website kreeg vervolgens van ontwikkelaar CD Projekt Red te horen dat het spel inderdaad opnieuw wordt uitgebracht.

Game-producent Konrad Tomaszkiewicz stelt dat er veel vraag is naar een goty-versie van de game. Hoewel hij het niet letterlijk zegt, impliceert hij dat de bundel naast de game ook de dlc-pakketten Hearts of Stone en Blood and Wine zal bevatten. Goty-versies van games bestaan doorgaans uit het spel zelf en alle dlc die later is uitgebracht.

The Witcher 3 kwam uit op 19 mei 2015 en sleepte tal van prijzen in de wacht, waaronder drie prijzen bij de Dice Awards. Een anonieme bron zegt tegen Eurogamer dat de Game of the Year-uitvoering van The Witcher 3 op 26 augustus verschijnt. CD Projekt Red belooft binnenkort zelf meer bekend te maken over de nieuwe uitgave.

Tweakers beoordeelde The Witcher 3: Wild Hunt met een 9

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-07-2016 • 15:56

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
40
1
0
3
Wijzig sortering
Is dit spel ook goed te spelen als je de voorgaande delen nog niet hebt gespeeld? Anders is het wel het overwegen waard om een keer in de vakantie te spelen.
Ik vond Witcher 2 die ik op Steam enkele jaren geleden aanschafte erg lastig om door te komen, heb er tien uurtjes geloof ik ingestopt, maar goed, ik ben dan ook van origine een JRPG player. Kwam er gewoon niet doorheen doordat ze je erg snel in het diepe gooiden, vond ik in ieder geval, ook het verhaal was alsof je Back to the Future 2 kijkt zonder 1 gezien te hebben: interessant maar raar.

Toen ik erachter kwam dat Witcher 3 helemaal off the chart was qua kwaliteit baalde ik van mijn zwakheid en besloot deze te willen spelen, maar dan wel volgens het boekje en mijn ervaring van Witcher 2 meenemende heb ik voor €1,95 Witcher 1 besteld bij Steam en gespeeld, en dit was money well spend!

Witcher 1 is basic, is gemaakt met Bioware's verouderde engine en was het eerste (!) project van het Poolse CD Project Red, en dat is wel te merken, ook veel fetchquests, veel lopen, glitches (met de 6700K en op 3440x1440 iig) maar wat de verouderde gameplay stuk maakt maakt het verhaal helemaal goed, ik ben erg blij dat ik de plons in het diepe toch achteraf genomen heb met W1, ik vond het een prima spel, maar dan wel wetende dat je daarna de verbeterde versies kan spelen met een engine die Project Red zelf gemaakt heeft. Dat maakt het vind ik een uitdaging en een investering voor de overige games.

Nu Witcher 2 spelende is veel prettiger, het is gewoon alsof Witcher 1 een nieuw jasje heeft gekregen en je apprecieert alle verbeteringen, en het verhaal sluit nu goed aan.

Als je het aandurft zou ik het doen, maar nodig, wellicht niet.
The Witcher 1 had ik ook wat moeite om in te komen in eerste instantie, maar op een gegeven moment klikte het en toen heb ik het in een keer met veel plezier uitgespeeld. Als je het combat systeem eenmaal doorhad dan was het erg goed te spelen. Deel 2 heb ik ook een paar keer geprobeerd maar op een of andere manier klikt die niet... Het staat nog op mijn mentale to play lijstje om hem toch nog eens te proberen want als het net zo gaat als bij deel 1 dan zou ik het wel een hele toffe game kunnen vinden als het eenmaal klikt. Alleen er staat nog zoveel op mijn to play lijstje en ben net begonnen aan elder scrolls online, dus wanneer ik tijd heb, zou nog best even kunnen duren ;)
Toen ik W1 speelde ging ik er vanuit dat het net als bij W3 open world was, na de korte prologue zat ik uren heen en weer te lopen in chapter 1 en kijkende naar de tijd die dit kostte maakte ik mij zorgen, het duurde namelijk erg lang voordat je dat eerste dorpje uit was en ik dacht dat als dat al zo lang duurt, hoe moet dat dan wel niet als je de hele map langs moet?! Zoveel zin had ik er nu ook weer niet aan, de intentie was om deze snel uit te spelen.

Maar gelukkig, ze werken gewoon in chapters en die eerste echte chapter is ook gelijk de saaiste imo. Pas op het eind van chapter 1 kom je erachter hoe donker de Witcher wereld is en zodra je in Vizimir komt en ongeveer 40 procent gedaan hebt gaat het los. Toen ineens wilde ik er wel tijd erin investeren, terwijl ik het dus eerst af wilde raffelen. |:(

Ik was ineens echt hooked en heb de rest in 1 ruk uitgespeeld. Uiteraard nog wel met de nodige frustraties hoor, het spel is gewoon ancient op sommige vlakken, maar dat verhaal, dat boeide zeer en het spel heeft een zeer verrassend conlusion kan ik je wel verklappen. Ook fijn vind ik hoe ze het quest-menu gemaakt hebben, bij elke stap wordt deze ge-update, is snel te openen, en je kunt elke keer deze (interessante) informatiebron erbij halen om het verhaal uiteindelijk je eigen te maken. Dat was namelijk bij spellen zoals Oblivion mijn grootste bezwaar van PC RPG's, ik kwam nooit door het verhaal. Witcher is anders.
Mooie en accurate omschrijving, ook ik bleef even 'hangen' in TW2 omdat het taai was, maar het verhaal maakt heel erg veel goed. De combat voelt vreemd aan, maar uiteindelijk went het wel. TW1 en 2 hebben allebei last van een trage start. Denk aan de 'tutorial' in TW2 die, als je alles in je wil opnemen, rustig een volle middag in beslag kan nemen.

Je kunt TW3 prima spelen zonder de eerste twee delen te kennen, maar kennis van de eerste twee delen maakt TW3 wel stukken interessanter, vooral mbt de verhoudingen tussen bepaalde karakters. Elke game is eigenlijk als een complete roman, in een serie met voor een groot deel dezelfde hoofdrolspelers. Het tempo in TW3 ligt hoger, vanaf de eerste paar minuten is het gaan met de banaan - de verhouding cutscene/praten en combat en de afwisseling ertussen is ook beter uitgebalanceerd.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 6 juli 2016 17:22]

Het voelde bij mij niet goed in ieder geval toen ik de Witcher 2 oppakte en ik echt het gevoel had in een wereld gegooid te worden die mij niet eigen was.

Je begint namelijk wakker te worden in een tent en er is een siege aan de gang, daarna gelijk een flashback, een verhaal met een wildvreemde vrouw, naar buiten lopen en de catapulten zien zwiepen en jij die ineens het fort moet verdedigen.

Mijn gevoel wat ik erbij had was, waarom doe ik dit? Voor wie doe ik dit en hoe ziet men mijn character precies? Want het begrip Witcher was nogal vreemd.

Inderdaad, de combat maakte bij mij totaal geen sense toen ik TW2 oppakte. Die krachten die je zomaar ineens had, die je eigenlijk wel moest gebruiken, twee zwaarden die je kon kiezen en ook moeilijk gelijk. Nu ik TW1 heb gespeeld vind ik het ineens allemaal erg logisch :D
Combat system was slecht in Witcher 2 ik speel hem nu normaal moeilijkheid.
Op Witcher 1 en 3 speelde ik hem op de moeilijkste setting.

Vergeet niet om deze mod ever heen te gooien bij Witcher 1
http://www.nexusmods.com/witcher/mods/669/?
Graphic updates en model updates

Witcher 1 is de moeite waard om te spelen geweldige spel veel avontuur en interraciaal s*x.
En een mooi verhaallijn
Dat is het zeker, ik heb de overige delen niet gespeeld maar in deze na even 2 uur doorbijten liet ik het niet meer los!!!
De DLC's heb ik nog niet geprobeerd. Maar echt een must have!!!!
Zeker doen, qua 'main quest' is Heart of Stone misschien wel de beste storyline in de game :) B&W is een stuk uitgebreider en meer een gaaf/leuk 'einde'.
Dank je,
nu nog eens ergens tijd vandaan halen naast Far Cry 4 en Just Cause 3 om weer terug te gaan naar Witcher 3
Had deel 2 geprobeerd op de x360, maar de controls stonden me totaal niet aan en kwam er niet lekker in.
Deel 3 zat ik gelijk goed in, maar was op een bepaald punt in het begin even frustrerend omdat mijn level te laag zat om op dat punt er doorheen te komen, maar door een fout in mijn savegame moest ik door. Uiteindelijk gelukt en heb er nu al behoorlijk wat uren in zitten en nog lang niet klaar :)
zeker! Ik heb 1 en 2 ook niet gespeeld. Heb van te voren wel wat 'research' gedaan maar er genoeg Youtube-samenvattingen / artikeltjes te vinden die de belangrijkste zaken voor je samen vatten.
Zeker de moeite waard, voor de fans van vorige delen zijn bepaalde dingen wel wat duidelijker maar het verhaal is makkelijk te volgen als je de vorige delen niet gespeeld hebt.
Ja, je kan een soort introductie doen waarbij je de keuzes van de voorgaande twee games kunt maken die dan hun weerslag hebben op dit deel.

Houd er wel rekening mee dat je echt wel even zoet bent met dit spel als je alles wilt (proberen te) zien. De hoeveelheid kwalitatief goede content (en ook eens echt leuke side quests) is mindblowing.
Ik heb er dik 200 uur in zitten...
Ik heb het spel uitgespeeld zonder de voorgaande delen te spelen. Ik heb de voorgaande delen geprobeerd te spelen, maar kon maar niet wennen aan het gevechtssysteem. Ik ben toen maar aan the witcher 3 begonnen en ben helemaal verkocht, WAT EEN TOFFE GAME.
Absoluut. Het verhaal begint niet meteen na het tweede deel en er is in het spel veel ruimte gelaten om dat te vertellen. Ik moet zelfs zeggen dat ik met voorkennis van de eerste twee spellen ook nogal veel dingen niet goed kon plaatsen. Het doet aan het verhaal geen afbreuk, er is veel informatie in het spel zelf te vinden en de meeste tijd zul je toch met andere dingen bezig zijn. Voor mij hadden de leukste momenten niets met het hoofdverhaal te maken.
ZEKER!

Zelf vond ik deel 2 niet echt interessant (denk 2-3 uur uitgehouden).

Echter vanwege de hype deel 3 geprobeerd, en ik was direct hooked :)

Ik zou wel een recap van het verhaal op YT bekijken (reken wel op een minuut of 30 want t is nogal een uitgebreid verhaal!)

Daarna is het heerlijk smullen vd game!

Ik ben nu voor de 2e keer begonnen en heb daar alweer 84+ uren in zitten (en dan ben ik nu pas tegen het einde aan van het "normale" spel excl. DLC!)

Echt een juweeltje deze game :D _/-\o_
Ik heb twee youtube filmpjes gekeken van totaal +- 30 minuten. Dat was voldoende om het verhaal meer dan voldoende te kunnen volgen. En het spel is zeker de moeite waard! Heb het spel inmiddels uitgespeeld op normal en new game + op death march (moeilijkste niveau) . ook de eerste expansion uitgespeeld. Over een paar weken ga ik denk ik beginnen aan de laatste dlc.
Ja, veel wordt tijdens het spelen toegelicht. Wel zal je het een en ander missen, met name op het gebied van relaties, waardoor je soms zoiets hebt van 'huh'. Dit wordt na verloop van tijd wel duidelijk, maar je zou ook een recap video kunnen kijken op YouTube voordat je begint.

The Witcher 3 is echt één van de beste games die ik gespeeld heb. Honderden uren mee vermaakt :)
Zelf heb ik eigenlijk een voorkeur voor fist person spelen en ben o.a. vergroeid met de Elder Scrolls serie en Fallout 3 van Bethesda. Na alle lovende commentaren ben ik nu net een paar weken met Witcher 3 in de weer, zonder Witcher 1 en 2 te hebben gespeeld. Terwijl mijn bias niet naar third person ligt ben ik eigenlijk verrast hoe intuïtief het spel speelt. Soms moet ik wat heen en weer lopen om loot te kunnen selecteren, maar het automatisch volgen van wegen tijdens bij galopperend paardrijden is makkelijk (zonder zou ik besturing lastig vinden).

Een hoop controls zal ik nog onder de knie moeten krijgen, vooral tijden gevechten. Maar fladderen kan je echt heel vlot in het spel. Afhankelijk van je bekendheid in de Witcher reeks kan je in de aanloopfase voor meer of minder suggesties tijdens het spelen kiezen. Deze instelling kan ook op ieder gewenst moment weer uit. Voor iemand die soms het spel een week niet aanraakt is dat handig. Ik betrap mij na een paar weken op de gedachte of de moeilijkheidsgraad niet wat omhoog moet, terwijl ik mij als niet veel meer als casual gamer kan zien op dit moment.

Vanwege mijn visualisatie achtergrond vind ik de belichting en dag nacht ritmes adembenemend om te zien na de vlakke bedoening in (voor mij) Oblivion en Fallout 3. Misschien is de belichting wat overdone, maar toch ook heel mooi.

[Reactie gewijzigd door teacup op 6 juli 2016 17:39]

w1 heb ik nooit gespeeld ik begon bij w2, je krijgt dan absoluut wel de indruk dat je geen idee heb ik welke situatie je beland bent en het combat systeem is ook erg wennen.

Als je bij w3 instapt heb je nog steeds het idee soms waar gaat dit over maar het is een heel stuk beter dan bij w2. En zelfs als je de achtergrond verhalen niet snapt is de verhaallijn in w3 nog steeds heel goed en leuk om te spelen, combat is ook veel logischer en vloeiender. W3 is dus absoluut een aanrader ook als je 1 en 2 nooit heb gespeeld.
Wel goed te spelen maar karakter en verhaal historie zal lastig zijn om te begrijpen....plezier was er voor mij niet minder om. Leuke game en erg verslavend om elke keer wat machtiger te worden en meer skills te unlocken.
Ik heb nu zo'n 10 uur zitten in Witcher 3 (1 en 2 niet gespeeld). Ik vind het nog steeds leuk maar er zijn wel een aantal dingen die mij sterk irriteren.
Ten eerste vind ik de grootste flaw het movement / besturing-systeem (slechts buiten combat om!). Lopen of paardrijden gaat erg moeizaam, bewegingen reageren traag, je stoot constant overal tegenaan, je rent perongeluk via relingen op daken etc etc. Het voelt gewoon niet lekker soepel aan. Ik heb het gevoel dat ik constant vooruit moet kijken of ik niet ergens tegenaan ga rennen en daarop moet anticiperen. Dit in vergelijking met vele vele andere games die ik gespeeld heb Dit haalt voor mij een heel erg groot deel van het spelplezier onderuit.

Ten tweede vind ikn de dialogen telkens net te lang en te langdradig. Hierdoor kom ik er niet helemaal goed in, omdat het wat traag gaat. De verhouding spelen / dialoog is veel kleiner dan bij bijvoorbeeld Fallout.

Een derde punt is dat ik de upgrademogelijkeheden onoverzichtelijk vind. Het is natuurlijk onderdeel van een RPG dat een character op verschillende manieren customizable is. Toch vind ik het nu een beetje onduidelijk wat en hoe je dingen kan upgraden, vooral user interface-gewijs.

Toch blijf ik het nog steeds spelen, maar ik vind het een 9.5 door dit soort dingen gewoon niet waard.
Speel je dan op pc of console? Geen inputlag of lage framerate? Het is geen dying light qua rondrennen maar toch wel vrij makkelijk, helemaal paardrijden.
Op PC met xbox 360 controller. Framerate van rond de 60, lage inputlag monitor. Dit ligt echt aan het spel zelf. Probeer zelf maar eens: sta helemaal stil en druk dan lopen in, moet je eens kijken hoeveel tijd er zit tussen het indrukken van knop en dat Geralt daadwerkelijk naar voren gaat. Zo ook met het paard
Ik speel op de PC 😃
Vreemd, ik speel op een laptop met iets van een 25fps en toch gaat de besturing vlot met een 360 controller, misschien een driverprobleem? Voor het paardrijden is de beste tip om niet te sturen tenzij je een ander pad wil inslaan, Roach (Plotka) volgt automatisch het pad of de straat.
Ik kan mij vinden in de kritiek over het paardrijden. Roach stopt af en toe zomaar met rennen en het is helemaal een crime als je een dorp in komt, of in een gebied met wat meer spul op de grond.
En ik heb dus net 3 los aangeschaft..

Refunden en wachten op deze versie of komt er eem goedekope upgrade optie?
Spendeer er wat uurtjes mee en je zal CDpR die kleine meerprijs van harte gunnen.

...en als je hem met expansions en al uithebt krijg je afkickverschijnselen bij gebrek aan meer content.
Als je kunt wachten dan zou ik refunden. Ikzelf ben in de tussentijd W1 en W2 gaan spelen, ook hopende dat deze nieuwe packs zouden komen zodra ik klaar was.
Ik vind het best snel na het uitkomen van de laatste DLC. Het spel zelf heb ik nog niet gespeel, maar ik heb laatst het spel met season pass via GoG aangeschaft. Een GOTY had ik zelf eerder een jaar na de laatste DLC verwacht, niet 3 maanden.
Goty komen bijna altijd vlak uit nadat de laatste dlc is uitgekomen. Goty versies zijn er eigenlijk ook meer voor fysieke edities in de winkels om nog wat nieuwe klanten te krijgen.
Op zich wel netjes : ) Ik ken mensen die liever niets digitaal kopen.
B&W Was een 'fantasie setting' (regenboog/ponys) waar je in belandt met een sterk verhaallijn, wat niet helemaal bij TW past maar toch goed gelukt is :p

[Reactie gewijzigd door Msi92 op 6 juli 2016 16:01]

Zo vrolijk (regenboog) is het verhaal toch niet hoor, ik vind het juist bijzonder goed bij TW passen.
Blod and Wine wel :p je komt op 'n gegeven moment in een sprookjes setting haha

[Reactie gewijzigd door Msi92 op 6 juli 2016 16:22]

Hoe doe je ook alweer een spoiler tag :$
Ja maar wel met een gruwelijke twist die niet echt kindvriendelijk zijn..
Voor degene die the Witcher 3 nog niet hebben gespeeld, ik kan het alleen maar aanraden! In mijn ogen is dit het beste spel ooit gemaakt :)
Agreed en de uitbreidingen hebben het alleen nog maar beter gemaakt, ik zit halverwege de laatste uitbreiding op 306 uur en geen seconde daarvan was vervelend.
Toch wel 1 van de beste games ooit in het hd tijdperk, ondanks zijn mankementen. Dit moet wel de kans zijn voor die paar mensen die the witcher 3 nog niet hebben geprobeerd.
Heb de DLC's niet gespeeld, maar ga dat ook niet doen. Vind de combat middelmatig en houterig en dat vormt een groot deel van het spel. Het is wel een mooie wereld, maar vind het verhaal ook niet denderend. Op een gegeven moment kon het mij niets meer schelen wat er met Ciri gebeurde bijvoorbeeld. Voor mensen die van hack and slash houden met een prachtige open wereld is dit een topspel en zou hun dat ook aanraden.
.....De kaarten zullen er denk ik niet bijzitten? Jammer voor degene die er hooked aan raken :9 . BaW met deck is nu al praktisch onbestelbaar.
Blood and Wine met deck? Je bedoelt de fysieke Gwent ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee