Nvidia's GeForce Now heeft jaar na start 6 miljoen leden

Nvidia maakt een jaar na de start van zijn GeForce Now-dienst voor het streamen van games de balans op en meldt dat deze inmiddels zes miljoen leden heeft. Die hebben in die twaalf maanden 175 miljoen uur gestreamd.

Niet duidelijk is hoeveel van de zes miljoen genoemde leden betalend abonnee is. Nvidia biedt twee lidmaatschappen aan: een gratis met speelsessies van een uur en een Founders-abonnement van 27,50 euro voor zes maanden, met sessielengtes van maximaal zes uur en RTX-effecten ingeschakeld.

Nvidia meldt verder dat gebruikers 100 miljoen uur aan multiplayergames hebben gestreamd, 16 miljoen uur aan indietitels en 4 miljoen uur aan Cyberpunk 2077 met RTX ingeschakeld. De lijst van populairste gratis te spelen games op GeForce Now bevat weinig verrassende namen met Fortnite, League of Legends, Rocket League, Dota 2 en Apex Legends. In de top 5 populairste indiegames staan onder andere ARK, Rust en Unturned.

Nvidia meldt tegelijkertijd dat het in februari dertig nieuwe games gaat toevoegen aan zijn streamingdienst, waaronder Valheim en Werewolf: The Apocalypse - Earthblood, in aanvulling op een demo voor Outriders van Square Enix en seizoen 8 van Apex Legends. Een jaar geleden haalde Nvidia GeForce Now uit bèta. Het bedrijf hoopt zijn dienst populairder te maken door deze op meer apparaten beschikbaar te maken. Recent voegde het bedrijf ondersteuning voor Mac-systemen met M1, iPhones en iPads via Safari en een bèta voor Chrome-ondersteuning toe.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-02-2021 • 15:05

75 Linkedin

Reacties (75)

75
75
29
3
0
41
Wijzig sortering
Waar het voor mij misging met GeForce Now op de ShieldTV: plotseling waren alle free to play games weg, zelfs waar ik al redelijk vooruitgang had geboekt. En het Sonic racespel dat ik samen speelde.

Asociaal gewoon, geen melding niks. En zelfs als je het abonnement neemt kreeg je ze niet terug. Het Sonic spel is volgens mij helemaal weg.

Ik heb 2 controllers maar hield hier zo een nare smaak aan dat ik sindsdien, de zomer, niks meer heb gespeeld.
Het is niet Nvidia maar Sega die Sonic weggehaald heeft van Geforce Now.

https://www.kotaku.com.au...rce-now-sega-pulls-games/

Als Sega tegen Nvidia zegt dat die games niet meer op Geforce Now mogen staan, dan kan Nvidia weinig anders dan die game weg te halen; En bij die F2P games zal wel iets gelijkaardigs gebeurd zijn.

Maar het is ook wel zo dat Nvidia niet eens vroeg aan ontwikkelaars of ze hun game wel op Geforce Now mochten zetten, en er van uit ging dat als jij het recht hebt die games op je eigen systeem te spelen, je die ook zou mogen streamen van hun servers. Die licenties zitten helaas wat ingewikkelder in elkaar.
Het gaat mij helemaal niet om de reden van weghalen. Ik ben klant van Nvidia GeForce Now, die mij maar al te graag e-mailen met aanbiedingen maar geen enkel bericht hierover sturen, niet vooraf en niet achteraf.
Dat doen ze in de updates die via het forum en de nieuwsbrief die worden verspreidt. Als je wilt dat de dat bijhouden kan je dat als feedback geven.
Dit keer niet hoor, niet in de nieuwsbrieven en zeker niet forum. Daar vond je na een tijdje wel dezelfde klachten.
Zelfde gehad met Day of the Tentacle Remastered. Ooit eens aangeschaft, game was opeens weg. Geen melding, refund, niks.
Staat nog in je account op steam oid dan toch?
Kan echter wel dat de developer zo gemeen is geweest om z'n game niet langer op GeForce now aan te bieden.
Refund? Hoezo zou je een refund moeten krijgen?
Ik betaal geen abonnement bij Geforce Now, maar gewoon de prijs van een losse game. Als deze na een paar maanden al weg is, lijkt mij zoiets best fair. Het zou hetzelfde zijn als wanneer ik een game in de winkel koop, iemand van dezelfde winkel 'm na een paar maanden weer terug komt halen. Ik voelde mij best wel teleurgesteld na deze actie, in ieder geval.
Als je een game koopt, koop je de licentie tot een stukje software en ben je eigenaar van de game dus snap ik je teleurstelling maar als te goed.
Ah ik dacht dat je het had over het verdwijnen van de game uit Geforce Now, vandaar
Maar je koopt geen games Geforce Now. Je koopt een key of je koopt hem bij een shop als Steam. Ook vroeger als je een game kocht op nvidia 'GRID' (voorloper geforce now), dan kreeg je gewoon een key in je mailbox. Die key kan je nog steeds invoeren in b.v. Steam.

Edit:
Voor de duidelijkheid, alhoewel het kan dat je een game niet meer kan spelen op geforce now(alhoewel de hoeveelheid games die zijn teruggetrokken best mee valt, zeker gezien de honderden games die je kan spelen), zou je die game nog steeds in bezit moeten hebben.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 5 februari 2021 20:06]

Zo werkte dat helaas niet op de Nvidia Shield, tijdens de betafase/beginperiode...

Edit: En DoTT is ook niet meer op Geforce Now te vinden. Weg, gone, foetsie.

[Reactie gewijzigd door GertuZz op 5 februari 2021 20:07]

Zo werkte dat wel op de Shield. In 2015 heb ik daar al games op gekocht, en toen kreeg je gewoon een gamecode gemaild, waarmee je de game ook op de PC kon spelen.

Edit:
Die gamecodes heb ik later weer toegevoegd in Steam, en binnen Steam kan je die games dus(in 99% van de gevallen) weer spelen op Geforce Now en dus op je Shield.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 5 februari 2021 21:04]

Maar de game is wel te vinden op Steam. Zover ik weet zou die dus ook nog steeds op je huidige Steam account moeten staan, toch? Het kan zijn dat de developer/uitgever besloten heeft de game niet beschikbaar te maken op GeForce now zelf.

Check je Steam account eens, zou ik zeggen.
Ubisoft, 'presteert' het zelfs dat als je na verloop van x-tijd, je account word bevroren en erna ben je al je games kwijt. Helaas tegenaan gelopen wegens prive omstandigheden. Het kan dus nog botter, omdat het gewoon kan via hun EULA.
@Robin4 Met
"Hello,
We noticed that you have not been using your Ubisoft account associated with email address [email adres]. We have temporarily suspended your inactive Ubisoft account and will be closing it permanently in 30 days in accordance with our Terms of Use. If you wish to keep your Ubisoft account, you can cancel its closure by clicking on the Cancel button below before 26.02.2021."

[Reactie gewijzigd door Midnight4u op 6 februari 2021 01:17]

Waarom word je account dan bevroren? Snap de reden er niet achter.
Oh? Een uur per dag gratis? Dat is prachtig, kan toch niet zo lang spelen per dag. Eens uitproberen!
Het aantal uur is onbeperkt per dag, zelfs voor de gratis versie.

De beperking is dat een enkele speelsessie 1 uur mag duren, dus na een uur wordt de verbinding verbroken en moet je opnieuw verbinden.
En je moet vaak wachten tot er een machine beschikbaar is. Bij premium krijg je voorrang op de rij. Heb geen zin in wachten en ieder uur opnieuw verbinden, dus maar dat halfjaar abonnement aangeschaft. Wel jammer dat ie niet meer maandelijks kan.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 5 februari 2021 15:14]

Op V&A koop je 1 jaar voor een tientje ofzo..
Bedankt voor de tip maat ;) ;)
Dan hoop ik niet voor je dat je 's avonds wil spelen want dan kom je in een wachtrij van 200+ mensen en ben je, met een beetje pech, zo een paar uur verder voordat je aan de beurt bent.
Heb net Portal en Control gespeeld op een 2015 MacBook, ging prima maar ben niet zo op wachten - dus net een premium account voor 6 maanden genomen. Slim van ze hoor! :-)
Zelfs op oudere hardware werkt Geforce Now. Heb zelf een Macbook Mid 2009 liggen en daar lukt prima op.
Wel jammer dat de vereiste 64bit is. Zo werkt het niet op mijn netbook van 2015 waar een 32bit OS opdraait.
Jazeker, perfect voor de "sporadische" speler!
Je gaat wel in de niet premium queue, dus vaak lang wachten (soms wel langer dan een uur) voordat een server beschikbaar is.
je kan zo vaak als je wilt een speelsessie starten, gebruik dit ook bij een vriend met mijn 9 jarige oude laptop, vaak zijn de wachttijden 90 tot 180 seconden en staan alle instellingen van de gekozen game direct op ultra, ik vindt dit een prima dienst als covid voorbij is, dan is dit een zeer goede dienst voor Lan-parties, alleen wachten op exclusieve week abonnementen.
Enige nadeel vindt ik dat het beeld ooit vaak zich moet scherpstellen als de wifi te zwak is, ondanks verlaagde stream kwaliteit (720p).
Ik speel daarom alleen bekabeld, ik heb goed WiFi in huis maar versie/max verbindingssnelheid van de eveneens 9 jarig oude laptop is gewoon te traag .
Ik heb meteen het meteen aangeschaft en nog nooit iets van een wachtrij gemerkt.
Top dienst, ik ben er heel blij mee.
Ben wel heel nieuwsgierig hoeveel van deze mensen nu een abonnement hebben omdat ze een 30xx kaart hebben gekocht.
Ik ben daar ook 1 van.
En dan ook zeker nieuwsgierig na het aantal abonnementen over 1 jaar.
Als je een goede videokaart hebt, waarom heb je een dienst als deze dan nog nodig?
Ik zou het nemen omdat ik geen game computer heb namelijk.
Je kunt Geforce Now ook op Android, Chrome OS, Shield TV, etc. installeren. Dit geeft je toegang tot je games in je Steam account en je kunt dan ook direct verder gaan met je save games (in tegenstelling tot de andere streaming services). Ik speel bijvoorbeeld The Witcher 3 liever op de bank via mijn Shield TV dan via mijn computer, vooral als ik al de hele dag voor werk aan de PC heb gezeten. First World problem, maar het geeft wel wat gemak.

[Reactie gewijzigd door sjenk op 5 februari 2021 15:52]

Microsoft heeft dat wel ook, dat je met dezelfde save door kan. Hoewel het dan primair gaat om de save op je Xbox, alleen bij specifieke play anywhere titels werkt het ook voor de pc (maar dan moet je dus wel de versie uit de Microsoft store/gamepass spelen op je pc en niet een steam versie of zo).
Ik bedoelde inderdaad specifiek games die ik op Steam al heb, aangezien ik daar al een vrij grote library aan games bezit. Stel ik wil hetzelfde spel via gamepass spelen als dat ik op Steam bezit, dan moet ik het opnieuw aanschaffen + opnieuw beginnen want mijn save game wordt niet overgenomen. Geforce Now neemt wel mijn oude save games over van Steam Cloud.

[Reactie gewijzigd door sjenk op 5 februari 2021 19:34]

Snap ik, het hangt er vanaf waar je vandaan komt. Als je nu vooral via Steam werkt dan is Geforce Now een goede optie :)
Als je veel op Xbox speelt dan is Gamepass sowieso al een topdeal (als je een brede smaak hebt en veel verschillende games speelt) en dan krijg je de streaming er bij.
Ja klopt, in dat geval is gamepass ook zeker de moeite. Heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar ga het in de toekomst zeker proberen.
Ik doel ook op dat je die krijgt bij een 30xx kaart.
En hoe nuttig het dan is? Ehhh
Geen idee nog.
Ik heb een shield maar nog geen tijd gehad om het te proberen.

Maar de optie om bepaalde spelen op de bank te spelen met een controller die je in steam hebt staan vind ik wel leuk.

Ik denk dat er heeeel veel mensen via een 30xx een abonnement nu hebben. En die zullen na een jaar weer er mee stoppen.
Als je kinderen enzo hebt is dit een goede aanvulling mits het werkt.
Ik heb nog geen ervaring dat het niet werkt. Ik gebruik het pas 2 weken.
Veel mensen die de 30xx bestelden kregen ook alvast een code bij pre order.

Dan kon je alvast gamen. Een andere reden is dat bij veel Amerikanen de “main game pc” ook niet altijd op de “locatie” staat waar de vaak zijn. Studenten bijv die veelal weekenden naar huis gaan ipv op college, hebben soms hun main setup thuis staan en alleen hun laptop op de kamer. En de doelgroep die gewoon op deze manier een goed alternatief heeft voor een game systeem. Voor het geld van 1 kaart ben je best lang lid.
Dat heb ik ook.
Ik heb dan wel een soort van semi gaming laptop ( lenovo ideapad, i7, GTX1650 Q-max, 12 GB RAM ) en speel er eigenlijk alleen maar FS2020 en DCS world op.
Mits je niet te hoog inzet op de grafische settings is het best te doen.
Kan me bijna niet voorstellen dat dit ooit wordt opgenomen in Gerforce now want dan kleurt mijn Ftth bij met name FS2020 vuurrood.
Dat gaan er, gezien de leveringsproblemen, geen 6 miljoen zijn.
Ik heb bij mijn RTX 3090 FE een jaar abbo gekregen, die je voor 1 november/december moest activeren.
Dat heb ik gedaan, verder nooit wat aan gedaan, moet ik eigenlijk wel eens doen :)
Goh... Zelfde hier... bij mij stond echter niet vermeld dat ik dat voor die datum moest activeren. Nu probeer ik het net te activeren, want ik wil het wel eens proberen in safari op de iPhone, foutmelding; code is verlopen.

In de mails die nVidia mij heeft gestuurd met de codes staat nergens vermeld dat ik dit voor een bepaalde datum moet activeren. Ik ga hier maar over klagen dan.
Beetje vreemd eigenlijk.... Je hebt de dikste videokaart gekocht die er is en krijgt een gratis abbo op een service om het spel niet op de kaart te spelen :)

Ik kreeg een lidmaatschap bij mijn nVidia shield, dat vind ik dan logischer. Helaas bij mij niet bruikbaar omdat de servers te ver weg zijn, zelfs een Sonic racing had onspeelbare vertraging.
Heb t even geprobeerd (dus één van die 6 miljoen)

Leuk concept, maar net-niet; ik werd er misselijk van, de timing is net "off". Initieel merkte ik niets maar na een uurtje toch echt wel. :|
Ik heb net dezelfde ervaring. Ik had nog eens zin om Hitman te spelen, maar gebruik voornamelijk macOS, en sinds Big Sur heeft het spel problemen met vlot te draaien via Steam. Ik dacht GeForce NOW eens te proberen. Na anderhalf uur wachten kunnen beginnen met spelen, maar de framepacing was wisselend, de audio was brak (ik speel met bluetooth oortjes en GeForce NOW gebruikt standaard de microfoon waardoor de oortjes continu in de hands-free bellen stand staan, dus mono en low-bitrate audio) en de latency in input was toch wel merkbaar. Het is het allemaal net niet voor mij.
Ik heb destijds veel gespeeld in de beta-periode en daar speelde dit totaal niet naar mijn gevoel. Ik was aangenaam verrast over het feit dat de timing en response (ook van de controller) zo goed was.
Nadat ze live zijn gegaan heb ik het eigenlijk niet meer gebruikt, dus misschien heeft het feit dat er nu veel meer gebruikers zijn dan tijden de beta niet zo'n best effect hierop gehad.
Was bij mij ook een beetje een hit-and-miss, maar kreeg het gratis bij mijn 3080 en merk toch wel dat ik nu toch redelijk goed spellen kan spelen op mijn mac van 6 jaar oud als ik op locatie ben. Dit was normaal nooit mogelijk, dus is erg handig om te gebruiken als je bijvoorbeeld geen gamelaptop hebt.
Jammer dat het 1080P is. Dat heb je een 1440P monitor en wordt het teruggeschaald naar 1080P, ziet het er nog niet mooi uit. Hoop dat de resolutie snel wordt opgeschaald tot 4K.
Het zou ideaal zijn als er een DLSS upscaler lokaal kan draaien op de streams. Je krijgt dus een 1080(of zelfs 720) stream binnen en DLSS scaled het naar 1440 of 4k. Wat ik van DLSS heb gezien zou dit goed moeten werken.
Echt een vertekend beeld. Aangezien je ook namelijk 1 jaar gratis G-Force now erbij kreeg bij een product.
Ik maak er veel gebruik van en ben wel een beetje gewend aan de latency.
Maar speel ook niet competitief, meer campaign-achtige games en dat werkt prima hier voor.
Uiteraard wel bekabeld, niet via Wifi, middels de Shield TV.

Ik heb ook Stadia geprobeerd, alles heeft z'n plussen en minnen.
Aan de andere kant heb ik ook nog een Xbox One X wat ook vaak aan staat.

Uiteindelijk ben ik er wel happy mee met de streaming platformen.
Veel games draai ik op ultra settings en mis het 4K nog niet echt.
Dit terwijl het me maar 5 euro p/m kost, prima voor de casual gamer/druk werkende vader.

Het is niet perfect, maar bied wel potentie voor de toekomst.
Voor niet competetieve games is het inderdaad geweldig. De latency is dan voor mij geen enkel probleem, zelfs of de tv die op wifi zit. natuurlijk is er dan af en toe wel wat lag maar het is over het algemeen alsnog een goede ervaring. Ook is het vele malen beter dan streamen via de steam link app op de tv.

Naast al dit is het ook wel een leuke manier om mensen te introduceren in de gaming wereld zonder dat het ze veel kost. Ik speel nu wekelijks ride 4 met mijn vader die geen geld wil uitgeven aan een console of pc om een of twee games te spelen.
Mijn vriendin speelt regelmatig The Witcher 3 via GeForce Now met een Nvidia Shield op de TV. Door hierbij ook nog eens een controller te gebruiken is de latency helemaal niet merkbaar. Met AI upscaling door de Shield naar 4k ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Het feit dat gekochte games via andere platforms (zoals Steam) gewoon te spelen zijn via GeForce Now maakt deze dienst voor ons veruit de aantrekkelijkste cloud gaming dienst. Een cloud PC met Windows zou nog beter zijn, maar dit komt in de buurt. Perfect voor de sporadische gamer die een vendor lock-in zoals bij Stadia wil voorkomen.

Mijn server latency is overigens 6ms doordat we in Londen wonen. Wellicht is de latency in Nederland anders. En GeForce Now games draaien lang niet zo soepel op mijn desktop PC in vergelijking met de Nvidia Shield.
Ik heb het net ff geprobeerd maar is hetzelfde als Stadia.

Ik moet dus maandelijks een abo betalen plus nog het spel kopen. Duur grap.
Mwoah, je hebt natuurlijk geen videokaart meer nodig. Voor 60 euro peer jaar draai je niet zelf een video kaart, (aanschaf en elektriciteit). Een games die je via steam of epic hebt gekocht werken gewoon, (alhoewel een hoop uitgevers gfn hebben geblokkeerd, maar dat kan je vooraf nakijken)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee