LG en Nvidia brengen GeForce NOW-app uit voor bepaalde 2021-televisies

Bepaalde LG-televisies uit 2021 krijgen vanaf deze week een Nvidia GeForce NOW-app, waarmee de gamestreamingdienst te gebruiken is op de tv's. De app verschijnt als bèta en ondersteunt maximaal 1080p en 60fps.

De app zal deze week verschijnen in de LG Content Store op 'bepaalde' modellen binnen de 4K OLED-, QNED Mini LED- en NanoCell TV-series, in tachtig landen wereldwijd. LG zegt later een complete lijst van compatibele tv's te delen. Het is niet duidelijk of ook oudere televisies, of tv's van andere merken die LG's webOS gebruiken de gamestreamingapp ook krijgen.

Hoewel de app in bèta is, zegt LG ook dat de app volledig functioneel is en er geen beperkingen zijn in 'functies of diensten'. Tegelijkertijd is de app beperkt tot 1080p en 60fps; dit is lager dan op andere hardware mogelijk is. Zo kan de pc-versie tot 1440p en 120fps tonen; de Shield TV gaat tot 4K.

LG kondigde de komst van Nvidia's GeForce NOW-dienst eerder dit jaar aan. Het is voor het eerst dat de app voor een specifiek televisiebesturingssysteem van een merk verschijnt. Er is nu ook een Android TV-versie waarmee bijvoorbeeld bepaalde Sony-tv's de app kunnen gebruiken. Daarnaast is de app alleen met externe apparaten op tv's te gebruiken. De streamingdienst is gratis voor een uur per sessie te gebruiken; wie langer op een sessie wil doorspelen, moet een abonnement voor tien euro per maand afsluiten. De streamingdienst heeft nu 14 miljoen abonnees.

Door Hayte Hugo

Redacteur

19-11-2021 • 07:52

55 Linkedin

Lees meer

Reacties (55)

55
54
25
2
0
26
Wijzig sortering
De app komt enkel uit op enkele 2021 modellen.

"The app will be available in beta starting this week in the LG Content Store on select 2021 LG 4K OLED, QNED Mini LED and NanoCell TV models in 80 markets."

Complete list of compatible TV models to be announced at a later date.
Ik heb 'm zojuist geinstalleerd op mijn OLED55C16LA, dus die kunnen we al aftikken.
Ik ga er eigenlijk ook wel van uit dat de G1 en Z1 de app ook wel kunnen installeren.
Straks eens kijken op de G1. Hoe is jouw ervaring tot dusver?
Want hier begint het wel echt interessant te worden. Geen extra hardware, maar gewoon direct op de TV.

Naast PC en PS5 heb ik hier niet enorm veel behoefte aan, maar als steaming straks echt rete strak werkt, dan is dit voor Nintendo DE uitkomst. Nintendo app op je TV (powered by Stadia desnoods). Dan is hardware niet meer de belemmering om OOK high fidelity games te maken.
Interessant. Er zou ook een Stadia app naar LG TV's komen. Blijkbaar is ondanks de eerdere aankondiging van LG zelf dat deze in de tweede helft van 2021 uitgebracht zou worden (later bevestigd dat dit eind 2021 wordt, dus ze zijn niet te laat) gekozen om eerst een Geforce NOW app uit te brengen.

edit: https://www.lgnewsroom.co...dia-cloud-gaming-in-2021/

[Reactie gewijzigd door Gusev op 19 november 2021 08:29]

Mooi, ik heb net een Xbox gekocht, maar ik denk echt dat dit de laatste keer is. 10 jaar later is het gewoon een app op je tv. Ik heb remote play geprobeerd en het werkt maar de latency is duidelijk merkbaar.
Wifi moet gigantisch gaan verbeteren voordat streaming een fatsoenlijke vervanging voor een console word. Denk dat er op z'n minst nog wel een generatie consoles aankomt. Al is het maar voor de gebieden zonder glasvezel.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 19 november 2021 15:27]

We gaan het zien. Overigens staat glasfiber en WiFi los van elkaar. Ik heb nu de xbox met een kabel aangesloten. Glasvezel is hier niet beschikbaar.
Glasvezel is nodig voor fatsoenlijke beeldkwaliteit. Wifi is niet betrouwbaar genoeg voor game streaming, en een kabel is gewoon niet overal een optie.

Ik heb hier best wat diensten getest, en ook in-home, maar iedere twee minuten gaat de verbinding er een paar seconden uit. Daarnaast is de beeldkwaliteit stukken minder, ondanks 800mbit/s glasvezel.

Dit zijn problemen die ik niet 1, 2, 3 opgelost zie worden.
dat is toch wel de droom, bij mij.
Goede tv met een dikke internetverbinding en een app voor cloudgaming
Sweet dreams,
Die latency gaat altijd merkbaar hoog zijn. Ligt natuurlijk beetje aan het type spel, maar daar waar reactietijd een ding is zie ik het nog niet 1 2 3 een console of pc vervangen.
Zelfs voor deze relatief oude l*l van 45.
En kun je dan een willekeurige controller aansluiten op je tv? Of moet je hier een speciale controller voor hebben?
Het moet een compatible controller zijn. Dus ik denk dat een Xbox of ps controller wel werkt.
Aangezien het hier om PC spellen gaat, zou je voor spellen die geen controller ondersteunen een muis en toetsenbord nodig hebben om te spelen.
Klinkt goed. Er is ook al Moonlight op LG tv's beschikbaar, daarme kun je Nvidia Gamestream doen.

https://github.com/mariotaku/moonlight-tv
Maar die elke paar dagen opnieuw moeten installeren is echt een ramp. Daarom heb ik een Mi box S gekocht als streaming client. Als er een oplossing komt om de dev mode aan te houden ga ik wellicht over.

En dit gaat trouwens over de online dienst, niet het lokaal streamen vanaf je eigen PC ;)
Jups, klopt. Heeft een wel een hoger Tweakergehalte natuurlijk :) Het is inderdaad Gamestream en niet Geforce Now. Wilde het niettemin delen :)
Maar tweakers maken dingen graag praktisch, en dat is moonlight via dev mode absoluut niet ;) Ik ben graag lui en wil gewoon een knop in drukken en spelen en niet eerst allerlei commando's moeten uitvoeren voor de tv met een laptop voordat ik kan spelen. Wel leuk dat het kan inderdaad, maar het moet ook bruikbaar zijn voor mij.
Je kan je tv ook rooten, dat is eenmalig.
https://rootmy.tv/
Zitten daar nadelen aan, zoals het niet kunnen bijwerken van nieuwe firmwares bijvoorbeeld?
Klopt, als je de meest recente firmware wil hebben dan kan het alleen op de developer mode manier.
Blijft de app maar een paar dagen geldig? Ik dacht gelezen te hebben dat dit een paar maand was?
Ik wil hier nog mee bezig voor een aantal andere apps.
De dev mode schakelt snel uit is mijn ervaring, en dan is de app ook weer weg. Dat was een paar maanden geleden maar ik ga er vanuit dat dat nu niet anders is.
Ik zal vast achter het net vissen met mijn C7. Was wel relaxt geweest met een kleine in de aantocht zou dan zelfs kunnen overwegen om mijn 6800xt de deur uit te doen.
Als je het serieus overweegt, doe dan die 6800XT de deur uit en koop een NVidia shield pro.
Vang je goed geld voor je GPU, geef je €200 uit aan de shield (en misschien nog wat voor een PS5/PS5/XBox controller of zo) en je steekt de rest in je zak.
Sla je slag in de V&A of Marktplaats en koop een ShieldTV Pro. Heb je 4K gaming en zo'n beetje de allerbeste mediaspeler die perfect integreert met je andere apparaten. Oh ja, en de allerbeste upscaling van vrijwel alle content naar 4K.
Geen HDR in youtube, veel mensen met netwerkproblemen.
Die 4K gaming valt ook tegen, simpelweg door de streaming. Ook de shield is zeker niet perfect.

Heb een shield pro 2019 en voor gaming valt het best tegen. zowel grafisch als latency.
Vind het echt geen vervanging voor console of pc rechtstreeks aan je tv.
Los je 4K YouTube niet op met SmartTubeNext? Kan je zelfs voor Chromecasten gebruiken.

Gamen (het Sonic race spelletje dat gratis was) ging hier juist heel goed. Ik was stomverbaasd.

Maar die blijdschap was helemaal weg toen die game ineens onaangekondigd weg was. Voor zowel gratis als betaalde gebruikers.

Sindsdien ben ik ook klaar met Geforce Now. Als je geen PC gamer bent valt er niks te ontdekken en kan je eigenlijk niks. Je moet allerlei accounts gaan aanmaken elders en dan eigenlijk al games kennen die je wil spelen.
Tuurlijk vis je achter het net met een tv van bijna 5 jaar oud, hoe goed die voor jou zal doen zullen niet alle nieuwe functies erop komen.

Ik zal ook vast niet krijgen op mijn C8, maar zit daar totaal niet mee model is bijna 4 jaar oud.
Ik heb hem wel pas 3 jaar dan, maar daar moet je niet naar kijken.
Eigenlijk best idioot toch dat bv mijn tv nu al obsolete is wat dat betreft, ik gebruik namelijk mijn tv nog wel wat jaartjes denk ik.

Maar goed gebruik alleen de netflix app en mediaspeler app op de tv en die doen het nog prima.

[Reactie gewijzigd door Fugitive2008 op 19 november 2021 09:53]

Hij is toch niet obsolete als hij 1 ding niet meer doet ?, verder gaat die nog best wat jaartjes mee.
Tot vorig jaar deed mijn oude LG tv met Webos 1.1 ofzo het nog prima, de netflix app/npo app etc deden ook allemaal nog(En dat is een tv uit 2014).

Dat je er dan niet op kan gamen via een app, is nou toch ook niet z'n ramp.
Nee zeker geen ramp, 1st world problem :).
Tuurlijk vis je achter het net met een tv van bijna 5 jaar oud, hoe goed die voor jou zal doen zullen niet alle nieuwe functies erop komen.

Ik zal ook vast niet krijgen op mijn C8, maar zit daar totaal niet mee model is bijna 4 jaar oud.
Ik heb hem wel pas 3 jaar dan, maar daar moet je niet naar kijken.
Ik denk dat je gelijk hebt. Waarschijnlijk vraagt deze app meer performance van je SoC dan de gemiddelde streaming service en de C8 is beduidend langzamer dan latere generaties. Van de andere kant is het nog steeds best aardig in vergelijking met veel andere TV's.
Maar als de hardware wel snel genoeg geef ik het best kans. Want ik denk dat LG een graantje meepikt als mensen die app installeren/gebruiken op hun TV's. TV's beginnen steeds meer een software platform te worden dat geld verdient aan content, diensten en reclame enerzijds en toegang tot kijkers anderzijds. Zo denk ik ook dat Neflix betaalt voor de "netflix" knop op LG afstandsbedieningen.
Dat model heeft voordelen en nadelen. Een van de voordelen is dat er een goede reden is om de software te onderhouden en nieuwe dingen naar oude TV's te brengen.
Al dan niet LG, maar ik heb een 2020 TV. High end flagship model.... *tumbleweed* Alleen 2021 modellen hebben nog firmware updates. 99% van de gebruikers heeft toch geen idee.
Dan voel je je wel genaaid met die prijzen.
Belachelijk inderdaad dat zou ik nog iets pijnlijker vinden maar vind het sowieso al vreemd maar uiteindelijk wil je ook weer niet zoals ze nu in de smart tvs reclame inplementeren in de menu's.
Je krijgt nog steeds met jou 2020 model updates, misschien niet allerlaatste OS maar zo is dat altijd gegaan.
Jou huidige wordt gewoon doorontwikkeld en van functies voorzien, zo heeft mijn 2018 model vorige week nog een firmware update geïnstalleerd.

Hij heeft ook Apple TV etc enzo gekregen uiteindelijk, alleen krijg niet de nieuwste WebOs alleen hij wordt wel voorzien van updates van huidige Os.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 19 november 2021 10:47]

In mijn geval ging het over Android TV. Daar heb ik niet zoveel succesvolle verhalen over. Ja er zijn gewoon apps uit de store maar die doen niets aan het verbeteren van mijn connected televisie.
Er is nu ook een Android TV-versie waarmee bijvoorbeeld bepaalde Sony-tv's de app kunnen gebruiken.
Voor de duidelijkheid, op de Shield TV (een Android TV) apparaat werd Geforce NOW al een tijd ondersteund. Nu is er een algemene Android TV-versie van de applicatie, waardoor ook andere Android TV apparaten (mediaspelers en TV's) er gebruik van kunnen maken.

Het lijkt erop dat dat bijna anderhalf jaar in beta was, als het nu pas uitkomt ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 november 2021 08:17]

LG tv's draaien zover ik weet nog steeds op webos. iig wel het 2021 model dat ik heb. De applicaties zijn verpakte websites met javascript.
Dank voor deze info.
Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar WebOS, vooral nadat ik las dat LG het vrijgeeft/promoot zodat andere fabrikanten het ook kunnen gebruiken.

Ik ben ook nieuwsgierig naar het systeem van Panasonic, dat gebruikt FirefoxOS.

AndroidTV (en GoogleTV) vind ik eigenlijk helemaal niet zo gebruiksvriendelijk of intuitief. Alleen op de ShieldTV is het goed te gebruiken, daar zie je dat Nvidia echt wel moeite heeft gedaan, het is net wat strakker in te delen en je hebt handige opties om 99.99% te garanderen dat het goed integreert via HDMI-CEC of Infrarood (en de remote is top).

Het zou toch mooi zijn als WebOS en FirefoxOS voor wat meer concurrentie gaan zorgen, maar ik begrijp - naast dat het wellicht niet zomaar (zonder $$$) door anderen is te gebruiken - dat het voor app ontwikkelaars lastig en vooral errug lang duurt om app updates door de QA van LG en Panasonic te krijgen.. waardoor het eeuwen duurt om apps en updates uit te brengen.
Ik heb nu 2 tv’s gehad met WebOs de 1ste met WebOs1.1 nog wat, en huidige tv uit 2018 met webOs 4 ofzo en vind een pracht systeem.

Echter ben ik niet te spreken over de nieuwe full screen interface van de laatste versie, zeeg eerlijk heb niet gebruikt maar vond die tegels onderaan wel beter eruit zien.
Oh dat wist ik niet, ik ken ook alleen de tegelinterface onderaan. Vond ik heel goed. Beter dan GoogleTV nu.
nieuws: LG vervangt minimalistische balk in webOS 6.0 door volledig vullend h...

Ziet er na uit dat er een hele reclamebar in zit in het midden(Recommend), nog niet kunnen uitproberen verder.

En op zich reclame vind ik niet perse erg, net zoals oudere LG tv's zie je met menu tegels links eens een film ofzo.
Maar ik hoef niet een hele balk van die dingen, maar goed eens proberen in de mediamarkt ofzo.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 19 november 2021 11:44]

Ik vind het erg druk ogen met al die suggesties in het midden. Het maakt het geheel alleen maar onoverzichtelijk. Gelukkig zijn deze weg te toveren door een aantal URL's te blacklisten in PiHole ;)
Heb een lg cx met webos weet ik het en een budget tv voor slaapkamer met het nieuwe os interface en de oude interface werkt zoveel beter en overzichterlijker vind ik.
LG tv's draaien zover ik weet nog steeds op webos.
Waar claim ik dat ze iets anders doen?
Zo zal het over tien jaar overal zijn. Alles in de cloud. Llatency boeit de fabrikanten en ontwikkelaars niets als ze daarmee totale controle hebben. Moet nog zien of er ooit een nieuwe PS of Xbox komt
Helemaal eens maar de markt is groot genoeg en zolang je een PS of Xbox kan hypen, kan gamestreaming exponentieel groeien terwijl je nog altijd nieuwe consoles succesvol in de markt kan zetten.

Ik denk echter dat de consoles een wat bredere rol gaan vervullen (en kleiner worden).

Mensen kopen ook als een gek een $3000 Macbook voor huis/shopping/prive gebruik, terwijl ze met een 450 euro 2ehandse lichtgewicht HP Elitebook hetzelfde kunnen, zonder een lelijke baksteen laptop in huis te halen.

Er zijn gewoon heel erg veel mensen. En zat daarvan hebben genoeg te besteden :)
Denk ook niet dat ze zullen verdwijnen inderdaad, maar gewoon langer met huidige console doen.
Je zag het al met de ps4 en de Xbox variant, er kwam later een krachtigere versie van de zelfde console uit.

Zo kunnen ze langer met zelfde console doen, en niet 4 jaar later weer compleet nieuwe aankondigen.
Het zal nog wel een tijd een doelgroep aanspreken, wellicht inderdaad wat kleiner dan hedendaags.
Wel een leuk extra voor mensen die zo'n TV hebben.
Maar gezien de beperkingen en "het volk" dat dit zou gebruiken zou je toch wel denken dat deze een Shield hebben staan bij hun TV. Al is het voor de voordelen bij ook de andere streaming diensten.
Anoniem: 1532362
19 november 2021 10:12
Mijn LG TV is gewoon aangesloten op mijn game PC. 4k 120fps is toch net wat mooier dan 1080p 60fps.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 19 november 2021 10:49]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee