Nvidia brengt GeForce NOW-app officieel uit voor LG-tv's

Nvidia heeft zijn app voor de GeForce NOW-gamestreamingdienst voor LG-tv's officieel uitgebracht. Deze app kwam in november vorig jaar uit als bèta en nu is de dienst officieel te downloaden vanuit de LG Content Store.

Bezitters van 4k-tv's van LG uit 2021 kunnen de app downloaden, schrijft Nvidia. Het gaat om 4k-modellen van vorig jaar, waaronder alle oled-, QNED- NanoCell en UHD-tv's. De app kwam in november al uit als bèta, al was de app toen volgens LG al volledig functioneel en waren er dus geen beperkingen.

De app was tijdens de bèta al beperkt tot 1080p en 60fps en dat is nu onveranderd. Op andere platforms zijn hogere specificaties mogelijk. Zo kunnen gebruikers op de pc een resolutie van 1440p en een framerate 120fps halen en op de Shield TV is ook 4k mogelijk.

Om via de app games te kunnen spelen op LG-tv's is een gamepad noodzakelijk en voor 1080p en 60gps is een bandbreedte van 25Mbit/s nodig. Het GeForce NOW RTX3080-lidmaatschap, waarmee 120fps, 4k en hdr-streaming en 5.1- en 7.1-geluid wordt ondersteund, is nog niet beschikbaar op LG-tv's. Er wordt momenteel alleen geluid in twee kanalen ondersteund.

Verder komt de Resolution upscaling-functie naar abonnees met Shield TV's en bepaalde Nvidia-gpu's, waaronder die uit de RTX 30- en RTX 20-reeks. Dit staat dus los van de app die nu officieel uit is voor LG-tv's. Deze nieuwe functie is beschikbaar met de 2.0.37-update en is bedoeld voor spelers met een beperkte bandbreedte of met schermen met hogere resoluties. Het moet leiden tot scherpere beelden waarmee de resolutie van het gebruikte scherm wordt geëvenaard. De functie werkt doordat sharpening effects worden toegepast om 'de zichtbare wazigheid tijdens het streamen te beperken'.

Nvidia brengt deze week een aantal nieuwe games naar de dienst, te weten Mortal Online 2, Daemon X Machina, Metro Exodus Enhanced Edition, Tropico 6 en Assassin’s Creed III Deluxe Edition. De streamingdienst is gratis voor een uur per sessie te gebruiken; wie langer wil doorspelen, moet een abonnement voor tien euro per maand afsluiten. De streamingdienst had eind vorig jaar 14 miljoen abonnees.

Door Joris Jansen

Redacteur

28-01-2022 • 07:57

73 Linkedin

Reacties (73)

73
73
53
4
0
18
Wijzig sortering
Voor de geïnteresseerde :
Compatible LG TVs with NVIDIA GeForce NOW

En hier bij LG TV staan ook ondersteunende gamepads.

[Reactie gewijzigd door Bakkerty op 28 januari 2022 11:31]

Lijkt dus alleen op de 2021+ (OLED) modellen?
Hopen dat dat nog wordt uitgebreid dan.
Lijkt dus alleen op de 2021+ (OLED) modellen?
Hopen dat dat nog wordt uitgebreid dan.
De tv fabrikanten kennende mag je dat vergeten, het is een beetje zoals bij auto's(behalve Tesla) je mag al blij zijn met security updates en bug fixes, nieuwe functies mag je meestal helaas vergeten.
Heb nu zelf een oledE9 van 2019 ik geloof niet dat die minder capabel is (€2000) dan een entry model wat nu €500 kost, maar ze verdienen er geen geld meer aan dus LG is er klaar mee.

Dit is trouwens niet enkel het geval bij LG, zo heeft Samsung Airplay 2 ook niet uitgebracht op oudere modellen.
Wat moet LG hier nog allemaal aan doen dan? De app is toch van Nvidia..? LG hoeft hem alleen in de store te hangen als Nvidia z'n werk goed gedaan heeft.

Maar inderdaad, LG zal eerder voor een deal met Nvidia gaan waarbij er een mooie sticker op de nieuwe displaymodellen zit met "Works with GeForce NOW!" dan zich als een gebruikersgerichte platformhouder te gedragen.
Ja belachelijk waarom kijken ze niet als Stadia naar de versie van webOS? Stadia werkt wel op mijn CX van 2020.
nieuws: Google en LG brengen Stadia-app uit op televisies met webOS 5.0 of hoger

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 30 januari 2022 09:39]

Ik zag in het nieuwsbericht de titel Deamon X Machina voorbij komen. Dit spel kan je sinds 27 januari tot en met 3 februari gratis claimen bij Epic Games Store
Top, bedankt voor de tip!
Ben blij met deze ondersteuning en zal voor mij zeker doorslaggevend zijn tussen keuze LG vs anderen.
Nu al jaar en dag lid van geforce Now met Founder edition, en de performance hiervan ligt echt stukken hoger dan Stadia of Shadow (in mijn geval).
Zeker nu shadow hun servers vanuit Amsterdam verplaatst naar Gravelines en Frankfurt, en nieuwe gebruikers tijdelijk in Parijs worden gehost, met als gevolg voor Nederlanders vaak hogere latency.

Wel jammer van de beperkingen in selectie van spellen van GeForce Now tov shadow.
De vergelijking tussen Geforce Now en Shadow is sowieso heel scheef.
Shadow: GTX1080, €30/maand => €360/jaar, volwaardige virtual PC zonder software beperkingen
Geforce Now Priority: Tesla p40 =~ RTX2080, €50/6maanden => €100/jaar, zeer beperkt in wat je kan draaien, veel premium titels niet beschikbaar
Geforce Now RTX380: Tesla a10g =~ RTX3080, €100/6maanden => €200/jaar, zeer beperkt in wat je kan draaien, veel premium titels niet beschikbaar

Interessante video (Digital Foundry) vergelijking van Geforce Now (maar niet met Shadow):
https://www.youtube.com/watch?v=jOcFSlniGrw

Shadow is sowieso niet zo heel interessant voor PC gebruikers, als tegenwoordig een GTX1080 2ehands al €400 kost, dus tenzij je je hele PC moet vervangen (of geen PC hebt) dan kan je imho beter die €40 erbij leggen en 2e hands een GTX1080 kopen... Met Geforce Now is een heel stuk goedkoper, maar moet je maar genoegen mee nemen dat je niet alles kan spelen.
Ik mis de optie "voor de leuk erbij" in je conclusie :+
Ik heb een dikke gamebak en mn vriendin een laptopje, die wilt soms ook een spelletje kunnen spelen.
De optie om nu in de woonkamer vanaf de bank te kunnen gamen op onze 65inch nanocell, is hiermee een stuk goedkoper door gebruik te maken van Geforce NOW. Ervan uitgaande dat dit incidenteel voor gaat komen, een switch te casual is en een dedicated ala Xbox console overkill.

Voor mij dus reden dat Geforce Now de voor de hand liggende keuze is :)
Kan je beter Steam in home streaming gebruiken.
Nee ik wil gewoon een ander spel spelen niet op steam. Terwijl de wederhelft in de woonkamer speelt. (Gebruik makend van mijn library)
Ah op die manier, dan is GeForce now inderdaad een goeie oplossing. :)
Ik heb het geprobeerd op mijn pc maar de hele tijd foutmelding van traag internet terwijl ik 100 mbit lijn heb en bij Stadia perfect werkt.

Server location op West Europa gezet en nog steeds gezeur jammer want ik hoor veel positieve verhalen over
Dat is wel balen ja. Ik heb werkelijk altijd wel een betere verbinding dan Stadia gek genoeg.
Je weet dat GeForce Now al beschikbaar is op Android TV? En Stadia, shadowplay, etc. Sony en Philips draaien dat dus je hoeft niet vast te zitten aan LG, plus je krijgt er betere beeldkwaliteit voor als je naar een Sony gaat :)
Verwacht er niet te veel van. De processor in de TV’s zijn veelal niet geschikt voor hoge resolutie high speed gaming of bijvoorbeeld 4K films met hoge bitstreams en veel panning- of zoomshots. De TV is altijd de bottleneck. Daarnaast is het vaak de ethernetpoort die te wensen over laat, of werkt de bluetooth weer niet goed met de controllers, enz…

Voorkom frustratie en koop naast de TV die voldoet aan de basiseisen qua beeld, een nVidia Shield als je echt lekker wil gamestreamen of 4K HDR iso’s/remuxes wil kijken. Bovendien kun je op een shield meer apps installeren dan op een willekeurige Smart TV en draaien de apps meestal een stuk een beter

Overigens heb ik zelf LG 77C16, dus ik spreek uit ervaring.
Weet iemand zo welke gamepad het beste werkt met/op een LG tv?
Heb daar ook veel mee zitten stoeien.

Op mijn Samsung qled gaat het makkelijk, op mijn cx in de slaapkamer is het me nooit echt makkelijk gelukt.
Nog niet. Maar ik heb hier xbox en ps4 controllers en ik weet niet welke het beste werkt en of ps4's überhaupt kunnen werken op een LG.
Het heeft ermee te maken dat PS4 en oudere Xbox controllers niet werken obv bluetooth maar 2.4

Als je de nieuwste Xbox controller gebruikt dan moet het lukken. Deze ondersteund bluetooth en wireless 2.4. ik merk vaak met Bluetooth vertragingen die ik met 2.4 niet heb.
Hier idem via Bluetooth en vertraging. Welke controller is het beste voor de shield tv pro? Ik wil nl lekker God of war spelen via mijn Shield tv Pro en LG C9 en dan streamend van mijn PC naar mijn eigen tv. Nu gaat dit niet lekker omdat mijn ps4 controller via Blauwtand best wel vertraging op de knoppen heeft.

[Reactie gewijzigd door Audione0 op 28 januari 2022 15:15]

Ik ga vanavond pricewatch: Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows Wit proberen op een pricewatch: LG Nanocell 65NANO956NA Zwart

Desgewenst zal ik deze comment aanpassen met het resultaat.

EDIT:
Alvorens
Wordt mijn TV op dit moment dus niet ondersteund helaas.

[Reactie gewijzigd door John Doos op 28 januari 2022 12:12]

Ik heb sinds kort deze staan:
https://www.lg.com/nl/televisies/lg-70up77006lb

Hierop werkt in ieder geval mijn xbox wireless controller ( de bluetooth versie ) en diverse bluetooth speakers ( HK / jbl ).
Heb het enkel voor de grap geprobeerd, maar het werkt in ieder geval in het menu. Ga er vanuit dat het ook bij game providers werkt.
Ben al heel lang lid van Geforce Now Founder edition en inmiddels met RTX 3080 met alle tevredenheid.... op PC en Mac.
Maar ben ook in bezit van een LG CX (OLED55CX6LA) en was eerst verrast met het nieuws dat Geforce Now beschikbaar zou komen op LG tv's... maar helaas niet voor de CX lijn ondanks deze hardware technisch bijna het zelfde is als de C1 lijn.
Bedankt LG!.? Gaat hiervoor niet beschikbaar komen :-(

[Reactie gewijzigd door Bakkerty op 28 januari 2022 09:34]

Is dit ook al bevestigd (bron?)? Heb ook een cx en zou echt jammer zijn...
Er wordt gemeld minimaal 25Mbit/s aangeraden terwijl onze LG CX maar een 100mbit Ethernet aansluiting heeft. :-(
Nu kan ik zo snel niet vinden of nieuwere modellen deze wel hebben. wat overigens bij mijn CX erg moeilijk was om te achterhalen op internet. ik was het nooit te weten was gekomen als ik het niet in de router had gezien.

Nu zou de Wi-Fi in principe wel snel genoeg zijn, maar daar zal de extra latency niet helpen.
100mbit is toch wel meer dan 25mbit? Volgens mij hebben alle LG tv's een 100mbit aansluiting. Je kan vaak iets hogere snelheden behalen via wifi, behoudens je natuurlijk een goed signaal hebt op die plaats. Latency zal inderdaad wel minder optimaal zijn.

De info over de aansluiting vind je heel eenvoudig op Tweakers bv. De site van LG bevat op dat vlak inderdaad weinig info.

[Reactie gewijzigd door DoubleDot op 28 januari 2022 10:13]

hogere snelheid via wifi? LG ondersteunt toch geen 5GHz wifi? Ik haal via 2.4GHz wifi rond de 35 tot 45 mbit/s
De CX wel. Zichtbaar op mijn router en staat ook in de specs :
Draadloze LAN (IEEE 802.11a/b/g/n/ac)
Frequentiebereik :
2400 tot 2483,5 MHz
5150 tot 5725 MHz
5725 tot 5850 MHz
En natuurlijk ook hier :
pricewatch: LG OLED55CX6LA Zwart
het is mij nooit gelukt om via 5GHz een verbinding op te zetten met mijn G1. Ik zal nog een poging wagen.

Edit: wifi we opnieuw ingesteld en nu wel 5GHz, dat was mij nog niet gelukt tot nu toe. Snelheid blijft nog steeds tussen de 35 en 45 mbit, dus niet echt een verbetering

[Reactie gewijzigd door david-v op 28 januari 2022 11:53]

Probeer het eens met je 5Ghz kanaal op 36. Vraag me niet waarom, maar dit geeft vaak de beste resultaten bij de LG Oled's.
Ik zal het eens proberen. Ik merk dat het een paar minuten op 5GHz blijft en daarna weer terug gaat naar 2.4GHz. Dit terwijl ik al bandsteering op preferred 5GHz heb staan op mijn router. Ik heb het nu op channel 44, maar ik zal eens 36 proberen. Bedankt voor de tip.
Ik heb een C9 via wifi 5ghz. Werkt goed en meer snelheid dan de 100mbit lanpoort
Ik heb wat aanpassingen gedaan aan mijn hotspot die het dichts bij de tv staat. Ik heb een app op de tv om snelheid te meten maar die heeft andere resultaten dan via een browser op de 5v met speedtest. Met speedtest haal ik nu 80mbit download, 150mbit upload (t-mobile glasvezel 1000/1000). Welke tool gebruiken jullie voor de meting?

On topic: ik heb de geforce app geïnstalleerd en ik moet zeggen dat het zich niet heel makkelijk laat bedienen. Ik moet er nog wel een gamepad aan koppelen ...
Ik kn dat gewoon met de app op me tel zien van de router. En je kan speedtest op tv doen en ook in netflix snelheidstest.
Ah op die manier. Dat is niet helemaal hetzelfde. Elke device kan afhankelijk van de wifi module en hogere of lagere snelheid halen. Mijn telefoon haalt niet dezelfde snelheid als mijn laptop bijvoorbeeld.

Hoe dan ook, de huidige snelheid is volgens mij prima via wifi. Ik heb ik ieder geval nog nooit problemen gehad bij het streamen.
Kan je dus ook games streamen vanaf je eigen PC hiermee, of enkel vanuit je cloud?
Helaas geen Gamestream :(
Alleen Geforce Now.

[Reactie gewijzigd door Idree op 28 januari 2022 23:34]

Kijk eens naar de moonlight client, moonlight opensource en connect naar jou PC via gamestream.
Moonlight is ook beschikbaar voor LG Web OS.

https://moonlight-stream.org/
Ja maar die moonlight client moet je via developper opties elke dag pushen naar je TV. Dat is zo goed als onbruikbaar ook al werkt het technisch gezien prima.
Ah dat is vervelend, heb wel ook webos maar heb nog een shield er bij aangeschaft. Vindt het web os maar drama in elkaar zitten en het is vaak niet vooruit te branden. Apps reageren echt traag vergeleken met Android.
Vergeleken met een Mi Box S is WebOS echt niet zo traag. Vergeleken met een Shield wel. Shield is sowieso een super keus voor lokaal streamen al ondersteunt deze helaas geen 4k 120Fps :(
Plex en 4K heeft de shield eerlijk gezegd al moeite mee laat staan 120fps. Ligt ook aan welke mediaformaat je afspeelt maar het gebeurd vaak dat mijn shield slecht reageert tijdens streamen van 4K (plex).
Zonder hdmi 2.1 heb je nooit een output van 4k 120hz, alleen 4k 60Hz en 1080p 120Hz
Wie zegt dat ik geen hdmi 2.1 heb? :+
Geen Shield model heeft dat toch? Zover ik kon zien hebben ze allemaal 4k 60Hz maximaal.
Nee maar ik snap je opmerking ook niet. 4k60fps gaat al moeizaam, als ze 120fps willen zijn er meerdere hardware upgrades nodig.
Moonlight werkt prima op 4k 60Fps en 1080p 120Fps

Maar ik wil de verbinding tussen de shield en tv op 4k 120Hz zodat ik beiden kan zonder te moeten wisselen onder instellingen. Media spelen op 4k 30fps bv en games op 1080p 120Fps
Was deze upscaling al niet aanwezig op de Shield? Of was dat nog in beta?
Ik denk dat je in de war bent met de standaard AI upscaling mogelijkheid van de Shield. Dat staat los van deze nieuwe update.
Een aantal van de GTX 10 serie kaarten krijgen deze AI upscaling methode ook btw.

[Reactie gewijzigd door Wolliebolly op 28 januari 2022 08:01]

Is de app nu ook iets slimmer?

Want voorheen kon ik sommige games namelijk niet spelen want die vereisen een toetsenbord + muis, maar die had ik al met BT eraan geknoopt...
Ik hoop dat het ook voor wat oudere TVs uitkomt. Heb een Cx waar bijvoorbeeld Google Stadia prima op werkt. Dus het zou moeten kunnen.

Wat ik overigens had gehoopt is op een manier om beelden van mijn PC naar m’n TV te streamen. En dan FS2020 of Gta online vanaf de bank spelen. Ik dacht eigenlijk dat ze daar mee bezig waren..

[Reactie gewijzigd door Menesis op 28 januari 2022 11:00]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee