Geforce NOW komt met native app voor Apple M1-hardware

Nvidia heeft ondersteuning voor de M1-chipsets van Apple toegevoegd aan gamestreamingdienst Geforce NOW. Dat betekent dat de applicatie efficiënter moet draaien en sneller op moet starten. Een lagere latency hoeft men echter niet te verwachten.

Geforce NOW werkte al op met M1-chipsets uitgeruste Apple-systemen, maar dan werd de x86-variant van de applicatie on-the-fly vertaald door de Rosetta 2-vertaallaag en daarna uitgevoerd door het systeem. Dat kost extra rekenkracht, wat zich vertaalt in mindere prestaties ten opzichte van een native applicatie en een verhoogd verbruik van systeembronnen. Verbeteringen op dat vlak zijn dankzij de update dus te verwachten, maar de latency is afhankelijk van andere factoren dan alleen het systeem zelf, waardoor een verbetering op dit vlak niet te verwachten is.

Geforce NOW is een gamestreamingdienst. Spelers maken gebruik van een betaald of gratis account, koppelen hun spellenbibliotheken daaraan en kunnen hun games spelen op de servers van Nvidia. Hun input wordt naar de servers gestuurd en de video en audio komen terug. Dit maakt het mogelijk om veeleisende games te spelen op bescheiden hardware. Inherente nadelen van dit soort diensten zijn de latency, die vooral een rol speelt in games met snelle actie, en artifacts van videocompressie. De dienst concurreert met Google Stadia, Amazon Luna, Xbox Game Pass Ultimate en PlayStation Now.

Apple introduceerde zijn M1-soc in 2020, in de nieuwe MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini van dat jaar. De soc bleek snel en zuinig, maar softwaremakers hebben tijd nodig om hun producten aan te passen aan de overstap van x86-systemen naar arm-systemen. Voor deze generatie gebruikte Apple namelijk Intel-cpu's in zijn macOS-hardware.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

30-04-2022 • 10:10

85 Linkedin

Reacties (85)

85
83
37
3
0
35
Wijzig sortering
Argument om geen Apple te kopen ‘omdat je er niet op kan gamen’ is dus obsoleet geworden 😄

Mooie ontwikkeling! Dedicated hardware als je dat wil (Consoles, Windows PC’s, etc) en streaming gaming met maximale performance zonder inleveren op functionaliteit en ecosysteem.

Innovatie zal nu meer en meer op netwerk infrastructuren kunnen komen te liggen mbt bv latency naar beneden brengen.
Dat kan toch al veel langer met o.a. Stadia? Ik zie niet in waarom dit nu ineens een gamechanger zou zijn.

Een beetje gamer heeft gewoon nog altijd een Windows PC of een console.
Bij Stadia moet je de games in Stadia kopen en bij Geforce Now stream je je eigen gekochte games.
Stadia en Geforce Now zijn niet echt te vergelijken.

Net als Sony en Microsoft verkoopt Google games. Maar NVidia verhuurt GPU.

Ja beide streamen content maar bij Stadia hoef je geen abonnement te nemen, je kan je Stadia gekochte games 24/7 gratis streamen.

Eigenlijk is Stadia gewoon Google's gaming console, maar in de cloud.

Ik ben echt behoorlijk onder de indruk van Stadia, want het is heel erg uniek in de cloud gaming scene.
Je hoeft voor Stadia geen abonnement te nemen maar dan is de stream wel beperkt tot 1080p. Dat heeft er bij mij doen te besluiten om verder geen games meer aan te schaffen bij Stadia, de dienst zelf werkt goed.

Vind het nu juist wel fijn dat je meerdere opties hebt (Stadia, Geforce Now en Gamepass) want alle 3 werken precies op hun eigen manier.
Veel langer? Geforce now was er al jaren voordat er ook maar gefluisterd werd over Stadia.
Geforce now werkt ook al sinds het begin. Maar het is inderdaad niet iets waar iedereen op zit te wachten.
Zeker, Stadia draait al meer dan twee jaar helemaal top. Werkt echt prima op allerlei apparaten welke anders niet geschikt zijn om te gamen.

Maar volgens mij is er nog best een flinke groep mensen welke het nog nooit geprobeerd of ervaren hebben. Ikzelf ga sowieso niet meer terug naar 'dedicated hardware'.

Native apps is denk ik echt een Apple ding. Wat is er mis met een fatsoenlijke WebApp, werkt net zo goed. Lijkt me voor IOS toch ook prima?

[Reactie gewijzigd door 1234567y op 30 april 2022 14:24]

Native apps is denk ik echt een Apple ding. Wat is er mis met een fatsoenlijke WebApp, werkt net zo goed. Lijkt me voor IOS toch ook prima?
Als je niet weet waar je ‘t over hebt, siert het je ook als je dat laat blijken in je toon. “WebApps” zijn minder qua performance dan native apps. Voor gaming wil je goede performance. iOS is niet eerder ter sprake gekomen en is hier irrelevant.
Kun je uitleggen op welk vlak een PWA performance mist? De 'game' is in dit geval simpelweg een videostream.

Ik heb geen ervaring met Apple, dus kan daar inderdaad daar niet over spreken. Maar Stadia op bv een Chromebook gaat uitstekend via de webapp. Is Android/chroom/Windows hier anders in dan Apple? Mogelijk wil Apple graag dat je alles via de store doet?
Ik durf niet met zekerheid te beweren dat PWA niet voldoende performance bied in dit geval. Echter is game streaming toch echt niet hetzelfde als 'simpelweg een videostream'. Latency is gewoon echt heel veel belangrijker dan bij andere toepassingen van videostreams en daarom wil je eigenlijk wel elke mogelijke abstractielaag weglaten.
PWA’s (nu haal je er opeens PWA’s bij) of webapps zijn in de regel javascript. Dat is al heel erg optimized tegenwoordig maar het is gewoon nog niet zo snel als gecompileerde talen. Vergelijk het met de “native” spotify (electron app (javascript)), als je daar ergens op een knopje klikt duurt het iets langer dan wanneer je dat bij bijv windows explorer of paint doet. Op diezelfde manier verwacht ik een mindere gebruikerservaring bij een webapp voor game streaming.

[Reactie gewijzigd door Stufipower op 2 mei 2022 09:53]

Het werkt alleen goed omdat iedereen er al op uitgekeken is.
De latency is goed als er maar een paar honderd abonnees zijn voor een game.
Komen er opeens (honderden) duizenden gebruikers tegelijk de service gebruiken dan stort het helemaal in elkaar.
Het is al helemaal getest en hoogstens als redelijk bestempelt.
Ga je het vergelijken met een PC met een video kaart van 1000+ euro dan is het zeker voordelig.
Vergelijk je het met een console is het gewoon droevig slecht in het prijs/kwaliteit verhouding.
Hmm, de service is voor mij nog nooit in elkaar gestort. Sterker nog, bij de release van zowel cyberpunk als BG3 was ik al lang en breed aan het gamen terwijl mijn Steam buddy nog vastliep met downloads die maar niet wilde. Vooral BG3 was een wereld van verschil.

Maar goed, n=1, wellicht niet heel representatief.

Voor de kosten zou ik Stadia inderdaad niet persee aanraden. Ook het aantal games is erg beperkt. Maar de dienst is lekker toegankelijk en het speelt wel lekker, naadloos schakelen naar je laptop als vriendin de TV claimd en dat soort dingen

[Reactie gewijzigd door 1234567y op 1 mei 2022 21:37]

Ik vind het alsnog ongeschikt.

Ik speel bijvoorbeeld Blizzard games. Die heb je alleen op Windows en zitten niet in de GeForce game lijst.
Zolang ze geen volledig Windows besturingssysteem bieden is een dienst zoals GeForce gewoon niet optimaal. Je mag alleen een handvol generieke spellen spelen die in hun lijstje voorkomt.
Dat is niet waar ik speel bijv. StarCraft 2 gewoon op Mac mini M1. Blizzard heeft gewoon een officiële Mac downloaden van battle.net met games beschikbaar op de blizzard.com

https://www.blizzard.com/en-us/download?platform=macos

[Reactie gewijzigd door xbeam op 30 april 2022 19:32]

Blizzard games zijn juist zo'n beetje het enige wat je kan spelen op een appel :p

WoW draait native op M1, dat werkt echt geweldig, ik kan makkelijk 12 uur spelen op een Macbook pro op accu zonder op te hoeven laden. Heroes of the storm werkt, Hearthstone, Starcraft II, Overwatch niet.

Daarmee is het verder wel gezegt qua gaming schiet het gewoon niet op. Je heb Apple Arcade maar daar mot je maandelijks voor betalen en bovendien zijn die games lang niet M1 optimized. De overige games in de App store zijn meest belabberd met ingame adds of pay2win elementen.

First party support is beperkt tot misschien 10 grote games van de afgelopen 10 jaar.

De M1 is er nu al 1,5 jaar, het had in mijn ogen een geweldig mobiel gameplatform kunnen zijn vanwege de ongeevenaarde rekenkracht per watt, hier is echter totaal niet op in gesprongen door Apple om door devs aan te trekken of wat dan ook. Tegen de tijd dat ze daar wel in slagen is het platform al lang achterhaald.
Heroes of the storm werkt, Hearthstone, Starcraft II, Overwatch niet.
Weet niet of je komma gebruik hier helemaal correct is, haha. Ik weet dat Hearthstone sowieso wél prima werkt op MacOS, maar Overwacht niet.
ja dat bedoel ik
Het hangt er gewoon erg vanaf wat Apple gaat doen, en hoe goed/slecht Apple het gaat doen de aankomende jaren. Als Apple voldoende blijft groeien in omzet/winst zie ik niet zoveel gebeuren, maar als er echt een stagnatie komt zie ik Apple wel in gaan zitten op blockbuster/high end gaming. Daar is veel extra omzet te genereren.
Ze hebben nu behoorlijk wat ervaring op het ontwikkelen van cpu’ s en gpu’ s.
Ik zie ze nog wel binnen 3 jaar met een next gen console komen, Nu maken ze behoorlijk geavanceerde laptop en desktop chips met neural cores en video encoders , io controllers , etc die zijn overbodig voor een console, dus Apple zou een behoorlijke “stripped” versie kunnen maken van een m2/m3 Max speciaal voor een console /Apple TV pro of zoiets dergelijks. Wat tegelijkertijd weer meer high end games op IOS en MacOs zou kunnen opleveren. Ik zou wel wat concurrentie voor MS en Sony willen hebben in deze markt .
Valve games werken ook grotendeels op de M1
Dat is waar, je hebt niet de volledige catalogus beschikbaar. Ik denk dat de uitbaters van cloud gaming nu vooral op zoek zijn naar een balans. Zij dienen immers voldoende hardware beschikbaar te hebben. Ben benieuwd naar de aantallen van spelers per game en hoe dat meeweegt in het opzetten van een server voor cloud gaming
Je kan Wow, Hearthstone, Diablo spelen op linux met bijvoorbeeld Lutris. Ik speelde vroeger ook altijd wel via wine en gameonlinux. Maar was dikwijls een gedoe na de update van een launcher. Maar werkt met lutris gewoon altijd.

Maar cod vanguard & warzone bijvoorbeeld boot ik naar windows, want dat werkt voor geen meter, ook dankzij de anti cheat beveiliging uiteraard.
Lutris werkt niet op de Mac helaas.
Shadow pc komt binnenkort met een relauch
Vroeger kon je alles spelen(via Steam kon je gewoon alles starten), maar nu hebben ze dat( door allerhande juridisch gekonkel, maar ook waarschijnlijk door 'onverwachte'/verkeerde belasting van de hardware) semi-onmogelijk gemaakt.
Blizzard is altijd juist de developer geweest die altijd released voor Mac.
Ah ja, klopt, vond het al zo vreemd dat ik al sinds de 2009 WoW en hearthstone en Starcraft en Diablo kon doen op mijn Mac.
Dan heb je een dure Mac.
Op mijn machine kan ik Diablo 3 niet eens vloeiend laten draaien.

En heb geen zin om een gaming machine te kopen voor 1 of 2 spellen.
Dan heb je een goedkope of gedateerde machine, want op een MacBook Air uit 2012 met een i5 en 8GB ram en een integrated GPU. En dat werkt prima.
Dan heb je ook een dure mac, wan de 8GB was de maxed out memory configuratie, de 4GB editie was de standaard, en apple kennende kwam er daarvoor zo'n 250-300$ meerprijs bij kijken (helaas toont Apple die meerprijs niet op de specs pagina, dus die is niet (of in ieder geval niet eenvoudig) in de wayback machine op te speuren.

https://web.archive.org/w...com/macbookair/specs.html
Uh, alleen overwatch niet toch? de rest heb ik altijd op een mac gespeeld. Ook in de tijd dat ik lekker halflife zat te spelen via cider waren blizzard games gewoon prima te krijgen voor de mac. Edit, ik weet eigeniljk niet hoe dat zit met het gooi je geld weg kaarten spellettje van dat bedrijf, maar goed, dat moeten mensen zelf weten.

[Reactie gewijzigd door jabwd op 1 mei 2022 06:56]

Argument om geen Apple te kopen ‘omdat je er niet op kan gamen’ is dus obsoleet geworden 😄
De game speelt natuurlijk niet op de m1 chipset zelf, maar op de Geforce NOW hardware in het datacenter :P
Yup maar de app is native M1 en die chip is dusdanig gemarket dat mensen direct wonderen verwachten.
Nou het is ook een wonderbaarlijke stap vanaf de Intel chips. De m1 MacBook Air is nog steeds echt een bijzonder goede laptop. En qua gaming verwacht niemand wonderen, maar qua accu tijd gaat dit wel echt een verschil maken nog.
Dat zal ook wel maar Geforce now draait in datacenters. Die M1 gaat echt niet de latency voor je verlagen of de ervaring verbeteren. Maar ik zeg het de marketing van die chip is dusdanig dat men direct hosanna roept als er een native M1 app komt. 'Zet de gamewereld op z'n kop' lees je hier al mensen zeggen. Ik vind het allemaal nogal overdreven.
Heeft in sommige gevallen betere latency dan een console.
Maar het gaat de ervaring dus wel verbeteren. Je batterij tijd, die met m1 sowieso fenomenaal is, zal nu met gamen in Geforce Now nog beter zijn. In mijn boekje is dat toch echt wel een betere ervaring.

Bovendien is de M1 chip inderdaad goed in de markt gezet, maar de hosanna kwam vervolgens van alle, maar dan ook alle, reviewers. Daar heeft Apple geen marketing budget aan hoeven besteden. Zelfs de meest kritische reviewers waren lyrisch. Dat zegt wel wat.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 30 april 2022 11:58]

ik heb een 2019 macbook pro, een m1 pro met16 (gpu cores). Ik kan dota2 gemuleerd beter spelen dat op dat voorgaande kreng. Maakt het de beste gamigng ervaring? tuurlijk niet, er zijn 120398210238 windows laptops die dat beter doen. Echter, ik weet dat deze laptop beschikbaar is. Net zoals mijn telefoon. Ik heb een DeLL XPS in mijn huis, die is na een dag niet aan de lader gewoon dood, als je het niet gebruikt. de M1 macbook? die is altijd beschikbaar, klaar om gebruikt te worden. Ja dit lees je niet in reviews, want ze krijgen de apple apparaten niet gratis, maar het is echt een andere ervaring nu met de m1. Heb je een apparaat nodig om over op forums te praten? haal gelijk iets om linux op te instaleren dan later te irriteren over dat het nog steeds niet tussen 2x en 1080p kan schalen (groot schandaal natuurlijk, 2 verschillende schermen gebruiken, maar linux gebruikers ontkennen dat graag, hebben liever dat de ui kapot gaat als je het window sleept van het ene naar andere scherm natuurlijk :-P, maarja maakt niet uit want je gebruikt geen emacs of vim dus kut gebruiker!

maar ff serieus, linux is pas iets, als ze het hele desktop zooitje is een keer bij elkaar kunnen krijgen, wat nooit gaat gebeuren. ABI stability kent alleen de kernel, windows, en macOS. De rest is, geschiedenis, om het maar zo te noemen.

[Reactie gewijzigd door jabwd op 1 mei 2022 07:11]

Dat insinueerde ik ook indirect met ‘dedicated hardware’ en ‘streaming gaming’ O-)
kan je toch ook al jaren zeggen over linux maar dat is ook niet van de grond gekomen..
Ik denk dat dat toch een ander verhaal is. Voor mensen met Apple hardware en bv Samsung tablets kan geforce now en xcloud van Microsoft erg prettig zijn.
De gemiddelde persoon heeft geen idee wat Linux is. Lijkt mij een beetje appels met peren vergelijken.

De oplossingen voor cloud gaming blijven alsmaar groeien, denk aan bijvoorbeeld Stadia. Lijkt mij eerder aannemelijk dat gaming dalijk door deze oplossing platform onafhankelijk kan.
Windows doet hard zijn best om diens platform te verpesten.
Linux gaming is erg snel volwassen aan het worden en het linux heeft aardig wat andere pro's die mensen nog gaan ontdekken als ze er de tijd in gaan steken. Dus ik denk niet dat het verhaal van linux gaming voorbij is, maar juist op stoom begint te komen.
Dit wordt al jaren geroepen, maar linux gaming loopt simpelweg nog altijd achter. Tuurlijk: veel van de games die vijf jaar geleden niet draaiden draaien inmiddels, maar het blijft een permanente inhaalslag, vaak nog met (in)compatibility layers en andere ellende.
What OS is the Steam Deck?
Linux operating
Steam Deck runs a modified Arch Linux operating system called SteamOS v3. 0.
Steam machines die linux draaien bestaan al jaren. Er is bovendien een reden dat valve windows compatibility in dat ding heeft ingebakken.
Dat argument staat nog. :*) Games streamen is voor als je echt geen andere keus hebt.
Zo stellig durf ik dat niet te zeggen. Redenen genoeg om te streamen ipv dedicated hardware aan te schaffen.

En ja, heb meerdere consoles, maak met momenten gebruik van cloudgaming.
Argument om geen Apple te kopen ‘omdat je er niet op kan gamen’ is dus obsoleet geworden. Apple draait altijd vierkant als het op gaming aankomt, ik weet nog steeds niet waarom apple het zo moeilijk maakt om games massaal op een mac te draaien zonder prul van buitenaf.

Geen paralells
Geen Bootcamp
Geen Cross over
Geen Rosetta 2

Metal wat draait daar op, de direct x killer 8)7
Dan denk je van OpenGL die is er ook uit, 32bit support, vergeet het maar.
Al je games op Steam, gog, uplay, origin, epic launcher, vergeet dat ook maar.

Je mag blij zijn dat je zon retro console emulator nog open krijgt met wat oude roms.

Wat is Apple een handicap, leuk zon computer dat alleen smartphone apps via de store en diensten draait om een game te kunnen spelen. Apple arcade, Google stadia, Nvidia Geforce Now. Waarom kan dat gewoon niet native op de hardware gedraaid worden. Dat is altijd de handicap van apple, ieder jaar nieuwe hardware, qua software lopen ze jaren achter.
En dat voor een computer van dit bedrag, gaat er bij mij gewoon echt niet in. Mac os is zo gehandicapt tegenover windows. Hoe lang zijn ze al zo aan het prutsen. Nee apple wil alles maar beheersen, de eindgebruiker onder controle houden. Voor mij komt er geen apple computer meer in huis. Ook geen apple silicon. Mijn lenovo van 500 euro draait meer dan wat eender elke mac ooit gedraaid heeft met 1/5 van de prijs. Denk daar maar eens aan. :9
Apple is niet persé de schuldige dat game studio’s geen mac versie uitbrengen. Als de gemiddelde mac gebruiker geen gamer is, waarom zou je dan moeite steken om een mac versie te maken?

Maar als je als gamer toch kiest voor een mac, dan moet je naar oplossingen zoeken dat de games wel draaien. Geforce Now lost daar best iets mee op.
Of apple had gewoon een algemenere standaard kunnen blijven steunen; zát games die middels OpenGL supported hadden kunnen zijn, en dat verschil wordt dubbel zo groot als we meewegen dat Apple het verdomd heeft Vulkan te ondersteunen ter faveure van Metal.

Voor zover games ondersteund worden op de m1's vanuit de developer (Sims 3 en 4 o.a.) is de performance eigenlijk alsnog om te huilen en ctd's alom (zeker bij sims4)
Het is gewoon in en in triest te noemen.
Ik weet niet maar de software van een Mac loopt echt niet achter. Nightshift bedacht door Apple, notificatie center bedacht door Apple, universal control, bedacht door Apple, universal cut & past Apple eerst. Ik ben al een lange tijd van Windows af omdat Mac OS voor mij een veel fijner en productiever OS is dan dat Windows is. En dat zeg ik die al sinds Windows 3.11 bezig is geweest met Windows. En ja voor sommige stomme dingen moet ik nog effe bouwen op een Windows desktop. Maar ik raak die nog amper aan want heel veel kan in XCode thank god, zelfs visual studio was een ramp en toen liep ook XCode voor. Maar ze doen beide hun best. OpenGL is trouwens een hell, ik ben blij met DirectX 12 en Metal.

[Reactie gewijzigd door Zezura op 1 mei 2022 01:15]

Voor jou is een computer iets om op te gamen?
‘Je mag blij zijn’, denk daar maar eens aan’.

@Meiklokje
Nope, ik bepaal waar ik blij mee ben en waar ik aan denk. Cheer up zou ik zeggen.
Schijnbaar raakt mijn post het gevoelige teentje, om in metaforen te blijven; er stroomt me toch een hoop pus (onvrede) uit 😱
Probeer minder te overtuigen, je hoeft mijn mening niet te veranderen. Ontwikkelingen als deze juich ik alleen maar toe. Ieders usecase is weer anders.

[Reactie gewijzigd door austin_77 op 30 april 2022 22:02]

omdat deze app beschikbaar is is een apple ineens uitermate geschikt om te gamen ?
Nee, loop er met een boog omheen als je wilt gamen.
Pfoeh wat een stelligheid allemaal…ik lees dat niet terug in mijn post…lees mijn 2e alinea nog eens zou ik zeggen.
Nee je typt geen bericht, je stelt een vraag, omdat je een vraagteken op t eind neerzet.. Vandaar er op gereageerd wordt
Dat maakt mij niet zo heel veel uit dat er gereageerd wordt.
Ik had een reactie terug gezet maar uiteindelijk aangegeven daar geen zin in te hebben in een discussie.
Fijn he zo vrij zijn.
Er valt niks te innoveren tegen "the laws of nature". Latency zal er altijd blijven. Streaming met welke dienst dan ook is geen optie voor mij. Ook Gforce Now was het voor mij niet. En ik zit midden in de randstad.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 1 mei 2022 12:24]

Zoals ik het lees is het gamestreaming, dus je doet niets op je lokale PC, dus kan je nog steeds niet gamen op je mac, want de game draait in de cloud.
Ik vind het echt een mooie dienst. De modernste games op ultra spelen op een laptop van 15 jaar oud, en het speelt gewoon goed. Persoonlijk merk ik eigenlijk geen lag, maar ik zit dan ook op glas.
Ik zit ook op glas en mijn pc ook utp. Haal gewoon de 1gigabit in snelheids testen. Maar ik merk wel degelijk lag. Strategy games etc gaan prima. Maar een fps vind ik echt niet te spelen. Het voelt voor mij echt alsof me muis stuk is. Erger me er dood aan.
Algemeen is zelfs met 1Gbit verbinding Geforce Now gebonden aan het 50 Mbit limiet dat de app aanhoud. Ik gebruik Geforce now bijvoorbeeld om Satisfactory te spelen op mijn Mac en soms heb ik gewoon complete tearing of Graphics die lijken op 720p. Zelfs met Gbit up and down.
Lag is duidelijk wel aanwezig als je shooters speelt, niet FPS wise, maar zeker wel input wise.
Spelen waar reflexen geen rol spelen kan prima, maar waar dat wel is kan gewoon niet in mijn ervaring, en ik zit ook op glas.
LOL ik merk zelfs (minimale) input latency op mijn eigen LAN via moonlight als ik een FPS stream over WIFI 6 5Ghz. Om nog mar te zwijgen over een streaming naar een datacenter. En ik heb een fatsoenlijke quad core router.
Hopelijk is deze arm omzetting ook elders bruikbaar, van smartphones tot laptops kom je die architectuur immers tegen.
NVIDIA shield bijvoorbeeld draait natuurlijk al tijden een ARM compiled versie, net als andere android devices.
Het werkt anders prima op de iPad Pro 2021 maar dan via de browser. Wellicht kunnen ze het efficienter maken qua resources-verbruik maar buiten een lager batterijverbruik ga je er niet veel van merken.
Ik gebruik het zelfs op m’n iPhone met PS4 controller, werkt prima.
Ik dacht dat de macOS App een native verpakking was van hun Angular PWA maar er zit dus meer achter.
Een lagere latency hoeft men echter niet te verwachten.
@Mark Heb je dat zelf getest, zo niet, heb je daar een bron van? Want dat is informatie die niet in het bron artikel staat.
maar de latency is afhankelijk van andere factoren dan alleen het systeem zelf, waardoor een verbetering op dit vlak niet te verwachten is.
Dit artikel geeft juist aan dat latency juist wel heel erg afhankelijk kan zijn van het systeem wat je gebruikt qua latency:
https://www.eurogamer.net...ally-a-viable-alternative

Het verschil tussen een PC native client gebruiken en een Shield client gebruiken kan flinke verschillen in latency opleveren terwijl beide Geforce Now benaderen. Het is dan ook niet vreemd om te denken dat er een verschil in latency kan zitten tussen een native en een niet native Geforce Now client op een M1...

Vandaar dat ik benieuwd ben of dit door iemand is getest is of een eigen conclusie is...
Latency zal er altijd blijven, de "laws of physics" kan je niet weg engineeren.
Heb je uberhaupt gekeken naar het linkje, latency op verschillende platformen zit behoorlijke verschillen in. Er is dus redelijk wat latency weg te engineeren. Je zal echter tegen hardware/software beperkingen aanlopen en de vraag hier is juist of Rosetta zorgde voor meer latency of niet...
Zelfs het snelste platform heeft te veel latency voor mij. Sterker nog, op een LAN streamen met b.v. Moonlight heeft voor mij in sommige gevallen te veel latency. Dus nee, ik hoef dat linkje niet te bekijken om die conclusie te trekken.
Mooi de app maar ik gebruik de browser voor gfn werkt stuk beter
Geforce now draait op een vodden chromebook, heb je geen arm nest voor nodig. Alles gebeurt via het internet, als je internet het niet trekken kan mag je nog computer hebben wat je wil. Die arm versie voegt niks toe. Ik speel ook geforce now via Chrome. Een belabberde internetverbinding zal die silicon ook niet verhelpen. Alles is cloud eens je verbinding maakt. :O
Als dit zou werken op een iPad Pro 2021 met m1 zou dat een instant buy voor mij zijn. On the go met een controller meer dan prima voor wat spellen zoals final fantasy 12 etc. Ben alleen erg benieuwd wat voor internet connectie vereist is? Zou 5G voldoende zijn bijvoorbeeld?

Anderzijds een app op de Apple TV zou ook zeer welkom zijn. Moonlight werkt okeyish en steam ook maar niet perfect (in-house streaming).
Je trekt 3 tot 6gb per uur door je lijn veel geluk met AAA games als je lang speelt. Je zal zo door je bundel heen zijn. Daarom dat ik dit ook maar via WiFi doe. Ik heb het basis pakket wat gratis is en je speelt 1 uur.
Al mag ik nog 3tb per maand hebben mag het verbruik van cloud gaming drastisch omlaag. Voor mij is dat ook een last resort oplossing dan een must. Gewoon omdat het kan. Ik verkies nog liever een pc die je zelf bezit dan zo’n abonnement om een pc te huren en waar je afhankelijk bent van de kwaliteit van de verbinding.
Kan je elk spelletje spelen? Ik wil graag de nieuwe Lego Star Wars spelen op mijn Mac
Ik heb een tijdje GeForce now gespeeld toen die nog in de beta was op de shield tv. Maar vanaf het moment dat het een betaalde service werd was alles veel slechter. Meer latency en lagere snelheid (ook als je ervoor betaalt).
Heel jammer want in de beta werkte het perfect.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee