Aantal Nvidia GeForce NOW-abonnees verdubbelt in jaar tijd naar 14 miljoen

Nvidia's GeForce NOW-gamestreamingdienst heeft nu veertien miljoen abonnees, een ruime verdubbeling in het afgelopen jaar. Om hoeveel gratis abonnees het gaat, meldt het bedrijf niet. De dienst is sinds februari vorig jaar uit bèta.

Chief financial officer Colette Kress zegt volgens Seeking Alpha dat GeForce NOW nu meer dan veertien miljoen leden heeft in ruim tachtig landen. Deze streamen games van dertig datacentrums over de hele wereld. In februari dit jaar, een jaar na de start van de gamestreamingdienst, had de dienst nog zes miljoen leden. Deze streamden in totaal in een jaar tijd 175 miljoen uur aan games. GeForce NOW is gratis met gamingsessies van een uur te spelen; wie langer wil spelen, moet een abonnement van minimaal tien euro per maand of 50 euro per half jaar afnemen.

De gamestreamingdienst valt onder Nvidia's gamingtak. Deze tak behaalde in het derde kwartaal een recordomzet van 3,22 miljard dollar, meldt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Dit is 42 procent meer dan een jaar eerder en vijf procent meer dan een kwartaal eerder. Deze stijging komt doordat het bedrijf meer GeForce-gpu's heeft verkocht, specifiek Ampere-gpu's. Daarbij zegt het bedrijf nu 'bijna alleen maar' LHR-gpu's te verkopen; deze grafische kaarten zijn minder geschikt voor cryptominen en zouden daardoor in theorie vaker bij gamers terecht moeten komen.

Nvidia's datacenter-tak, na gaming het belangrijkste onderdeel van Nvidia, had ook een sterk kwartaal. De omzet steeg in een jaar tijd met 55 procent naar 2,94 miljard dollar. Ten opzichte van het tweede kwartaal is de stijging 24 procent. Dit komt volgens Nvidia onder meer doordat hyperscale-klanten meer Ampere-producten kochten voor cloudcomputing-doeleinden.

De kwartaalomzet van het bedrijf kwam uit op 7,10 miljard dollar, wat een record is en vijftig procent meer is dan een jaar eerder. Het netto-inkomen was in het afgelopen kwartaal 2,46 miljard dollar, 84 procent meer dan een jaar eerder en 4 procent meer dan een kwartaal eerder.

Door Hayte Hugo

Redacteur

18-11-2021 • 10:11

61 Linkedin

Lees meer

Reacties (61)

61
61
14
2
0
43
Wijzig sortering
Ik ben ook erg tevreden en gebruik het op mijn Shield pro. Wel jammer dat ik bij Steam games steeds moet inloggen incl. MFA. Mijn zoon kan daarom niet zelf even een game starten. Je zou verwachten dat na een sync met Steam, Nvidia weet welke games ik echt bezit. Dat is het enige dat ze moeten weten om de game te starten.
Ja precies, dit dus. Moet steeds inloggen. Echt irritant.
Dat is waarom Stadia voor mij gewoon beter is. Helemaal met controller.
Zoals velen ben ik ook in de upgrade 'trap' gevallen. Voor mij zijn GPUs nu te duur en uiteindelijk heb ik mijn gehele systeem de deur uitgedaan en het geld apart gezet in hoop op betere dagen. Uit noodzaak ben ik bij geforce now uitgekomen. Dit draait bij mij op een 5 jaar oude laptop (met igpu) en als 'tijdelijk' iets werkt het eigenlijk beter dan ik had verwacht. Vooral bij slow-paced strategy games (e.g. Stellaris) of RPGs (Witcher 3) is het vooralsnog prima. Een PC thuis zal voor mij altijd de voorkeur hebben maar dat is op dit moment niet haalbaar dus ik ben echt blij dat deze dienst er is

[Reactie gewijzigd door AlainSki op 18 november 2021 10:28]

Ik ben een best veeleisende gamer, maar sinds kort de 3080 van GFN, en daar zijn zelfs fast paced first person shooters super goed te doen! Ik speel heel veel Apex Legends, en er is echt niks van input lag te merken. Ik heb T-Mobile thuis 1Gbps u/d, 4-5ms ping met de GFN server. Het is 'duur' (90 euro voor 180 dagen), maar niet te vergelijken met de prijs van een echte 3080 op dit moment. Kan je 5 tot 8 jaar GFN 3080 van betalen. :+
Het klinkt allemaal heel interessant, totdat je je realiseert dat je niet al je games kan spelen omdat die niet beschikbaar zijn voor Geforce Now. Of nog leuker, een game welke eerst wel werkte, nu spontaan niet meer (na een update) en het issue wordt niet gefixt in al twee weken (Dual Universe).

Een 3080 is inderdaad zo een 8 jaar abo geld. Maar als je een jaartje mined als je er niet op gamed, dan heb je de kaart ook al terug verdient...
Maar als je een jaartje mined als je er niet op gamed, dan heb je de kaart ook al terug verdient...
Klopt dat ook als je de stroomkosten meetelt? En wat doet het met de levensduur van je kaart?
[...]


Klopt dat ook als je de stroomkosten meetelt? En wat doet het met de levensduur van je kaart?
Ach ik down volt mij AMD Radeon RX 6800 naar 0,875mV waardoor hij een stuk minder stroom gebruikt, heb het meerdere al zien doen, ook op Tweakers, en je hebt 3 plus punten, hij gebruikt minder stroom (max 170w nu), hij blijft een stuk koeler, en hij gaat in theorie langer mee, en het kost je geen fps, krijg precies de zelfde fps met standaard volt en lagere volt.

Gelukkig kon ik er eentje redelijk goedkoop (voor nu) kopen, anders had ik nog steeds me oude grafische kaart.
Dit klopt wel zeker. Sinds januari van dit jaar heeft mijn 3080 mij 2400 euro opgeleverd gerekend met de recente daling van de prijzen.

Er zijn diverse tests geweest waar naar buiten kwam dat prestaties niet verminderen met kaarten waarop gemined is met enkel risico dat de fans verslijten. Ik heb zelf mijn system watergekoeld en mijn gpu zit altijd rond de 50 graden tijdens het minen. Power limit schroef ik op dat moment ook terug naar 70% en -200 op de clockspeed waardoor mijn load tijdens gamen hoger ligt dan tijdens het minen.
2400 euro? Welke coin mine je? Wat zijn jouw memory temps?
Ik verdien ongeveer 160-200 euro met de 3080 over een maand heen.
Zou je eens een blogje willen schrijven en met mij willen delen over hoe je dit hebt opgezet? Kan je dan ook vermelden wat voor verschil je in de stroomrekening ziet?
MinerOS van minerstat op een SSD gezet, miner geconfigureerd via de website en gaan met de banaan.
Op de website van minerstat kan je ook de kosten per KWH in vullen, aan de hand van je verbruik worden je stroomkosten uitgerekend.

Zit ongeveer op 30-35 euro per maand, binnenkort krijg ik zonnenpanelen en alles wat ik teveel produceer levert me maar 8 cent op. Op deze manier levert het mij veel meer op.
Ik gebruik nicehash. Anderen betalen mij in bitcoins voor de rekenkracht.

Nicehash miner installeren. Msi afterburner installeren en wat spelen met je settings. Ik geloof dat ik op 70% power, -200 clock en +1200 memory zit. Ik haal 100MH/s

Opbrengst schommelt tussen de 120-200 per maand.
Hallo! Zou je eens een blogje willen schrijven en met mij willen delen over hoe je dit hebt opgezet? Kan je dan ook vermelden wat voor verschil je in de stroomrekening ziet?
8 jaar… dat is dus een 40/50/60/70/80/90/1000/1100 series…

Nee, ik denk dat je dan beter nu momenteel beter af bent dan 1600/2000€ dokken en gelijk aan de slag kan.

Ja cloud is relatief duur, maar werkt wel meteen.

Met alleen die kaart ben je er niet. Ik heb nog meer dure componenten in mijn pc zitten en de teller stopt straks ergens op 3,5-4 als ik alles buiten deals, aanbiedingen, gelukjes zou hebben gekocht. Dan nog 2 voor een gpu en die ik zou dan terug moeten mijnen voor de huidige stroom tarieven… plus mogelijk mijn kaart levensduur verkorten.

GFN is gewoon maandelijks opzegbaar hè dus je zit er niet lifetime aan vast. Om de huidige tekorten toch je ding te willen doen ja dan is het een prima tussenoplossing.
Zou dit ook goed werken voor fortnite? Ik weet dat geforce now daar moeilijk deed met de mic maar ik wil het toch ook een poging geven en een zwakkere laptop kopen.
ik zou het dan eerst uitproberen op je telefoon mits deze uit 2019 of nieuwer is, met een goeie wifi verbinding, mocht het je niet bevallen koop je een goedkope laptop voor niks
Fortnite speel ik ook regelmatig met GFN, werkt ook goed! Wel alles bedraad. WiFi heeft inherent al snel 20ms vertraging, bovenop wat je internet al heeft, dat ga je wel merken.

[Reactie gewijzigd door Travelan op 18 november 2021 15:43]

Ik ga hier graag even op in gezien niet ieders definitie van veeleisende gamer gelijk is. Het eerste wat ik denk is "no way dat FPS games goed speelbaar zijn", of ik ben extreem veeleisend vergeleken jou of je bent toch niet zo veeleisend als je zelf denkt.

Om bovenstaande ben ik wel fan van testen en cijfers, dan kun je zelf bepalen of het voor je gaat werken of niet. De een zal geen probleem hebben met de (input) latency, de ander zal er niet door kunnen spelen.

Er zijn verschillende benchmarks gedaan door mensen in de afgelopen jaren, afhankelijk van de game die gespeeld wordt is de latency ook weer anders. Geschat gemiddelde is rond de 100ms input latency. (Er wordt vanuit gegaan dat de internet verbinding geen bottleneck is, hoe lager je snelheid, hoe hoger je latency ook nog eens wordt.)
Je zou je kunnen afvragen wat betekent dat, die input latency? Dat is de tijd tussen het bewegen van je muis of het indrukken van een toets en dat je die actie terugziet op het beeldscherm. In feite loop je dus altijd 1/10e van een seconde achter op wat je ziet en op reageert.

Maar de reactietijd van een mens is toch 1 seconde, dus die 1/10e van een seconde merk je toch niet? Dat is niet waar, de gemiddelde reactietijd is rond de 280ms (humanbenchmark.com), dus die 100ms voegt bijna 1/3e extra tijd toe voor de gemiddelde mens.

Sommige mensen kunnen hier heel veel last van hebben en de hoog competitieve spelers zitten rond de 175ms reactietijd en zullen die 100ms extra gigantisch gaan merken. Zeker in shooters ga je daardoor heel veel moeten compenseren op het verwachten waar je tegenstander zich gaat begeven op basis van de verouderde informatie die je op het scherm ziet. Bepaalde mensen zijn hier weer beter in dan andere en hebben hier dus vrij weinig last van.

Ikzelf merk al het verschil in latency tussen mijn monitoren en daar heb ik al moeite mee, dan hebben we het over ~30ms verschil, voor mij werkt cloud gaming echt totaal niet voor shooters.

Ik hoop dat dit (voornamelijk voor de rest van de lezers) wat inzicht geeft in de speelbaarheid voor jou op een cloud gaming dienst.

[Reactie gewijzigd door drocona op 18 november 2021 12:12]

het is ook nog niet echt vlekken loos, al paar keer gfn gedaan via telefoon op een stabiele wifi netwerk met shield controller, a de input lagg is zeker wel aanwezig en b af en toe springt de stream naar 720p ondanks de wifi stabiel en hoog genoeg zou zijn.

Multiplayer merk ik wel dat gfn meer stabiliteit probeert te geven zoals world of warships tegenover singleplayer edf 4.1, welke dan wel ervoor zorgt dat je dus vaker die 720p drops krijgt.

daarnaast heb ik ook ervaring met een wat mindere netwerk bij vrienden, wifi & telefoon of kabel & laptop van 9 jaar oud maakt dan geen reet uit dan haalt gfn de 720p niet eens ook al stel je wel een lagere kwaliteit in, in de settings van gfn (en zou je daar ruim aan voldoen).

de dienst is heel goed te gebruiken maar doordat de gebruikers aantal zo fors zijn gestegen is het kwaliteit wel naar beneden gegaan naar mijn mening.
Als ik zo snel even de verschillende reviews doorlees is latency veel lager dan 100ms. Latency schijnt 30 tot 40ms te zijn, nog steeds niet ideaal maar voor de meeste mensen en games prima speelbaar. En er staat een server in Amsterdam, zou vreemd zijn als dat in Nederland plots veel hoger is.
Die 30ms is waarschijnlijk de encoding en one-way trip time van de data van de virtuele game PC naar jouw beeldscherm, daar zit dus nog lang niet alles bij (heenweg, input lag, verwerking game).
Ik heb het over het totaal van het bewegen van jouw muis, de applicatie in op je device, dan over het internet naar de virtuele omgeving, daar de verwerking van je input in de game, de game rendert het vervolgens, wordt in de encoding gestopt, verstuurd over het internet en de muisbeweging weergegeven op jouw device.
Dat zijn verschillen tussen local en streaming latency, gemeten op input>screen.
Zelfs NVIDIA zelf claimt die snelheden niet (de laatste claim van eind oktober/begin november is met de RTX3080 opzet 60ms) in hun persberichten.
De roundtrip time van 30ms in puur netwerk connectiviteit van de applicatie en niet waar ik het in mijn reactie over heb (input lag in games). Die 30ms van de applicatie komt in de reviews waar ik die getallen kan vinden vanuit de connectiviteitstest en/of applicatie statistics.

In elke review die ik kan vinden en lees waar ze het over latencies rond de 60ms hebben zijn het alleen maar gekopieerde tekst van claims die NVIDIA heeft gedaan in hun persbericht en geven allemaal aan dat het "niet volledig in-depth getest is". De enige reviews met echt statistieken spreken over ~100ms, die zijn van eind vorig jaar of begin dit jaar.

[Reactie gewijzigd door drocona op 18 november 2021 13:29]

Welke review laat 100ms latency zien? In https://www.pcgamer.com/g...ur-input-latency-testing/ is de latency daadwerkelijk getest, en is die veel lager dan 100ms met een snelle internet verbinding en bekabelde verbinding. In andere reviews zie ik alleen anekdotes en oneliners.
In die review die je linkt is er letterlijk 1 waarde in 1 game (75ms) die niet in de buurt of boven de 100ms ligt, de rest uit de tabellen is allemaal rond de 100ms of hoger. (Ja, klopt, daar zitten ook wat waarden bij van wifi en langzame verbindingen)

Deze review (Italiaans) laat ~125ms zien in de eerste video en ~150ms in de tweede video (het is even een beetje rekenen gezien de video's niet real time zijn maar slow motion op 1/16e snelheid).
https://gaming.hwupgrade....l-e-la-latenza_index.html

Daarnaast is er nog de volgende, welke op 98ms terecht komt. Ja er staat ook een competitive mode tussen die tegen de 70ms aanzit, maar daar lever je ook heel veel resolutie en kwaliteit voor in om dat te kunnen halen, de vraag is of dat überhaupt speelbaar is (veel mensen vinden van niet).
https://www.pcgamesn.com/...-competitive-mode-latency

Zodoende dat die 75ms eerder een uitschieter lijkt t.o.v. alle ~100+ die ik voor de rest kan vinden. Zelfs met 75ms, dat is nog steeds flink merkbaar en vaak onwerkbaar voor de competitieve speler.

[Reactie gewijzigd door drocona op 18 november 2021 15:51]

Natuurlijk kun je GFN niet aanrekenen wat de latency van de game en je eigen hardware is. Het gaat om het verschil tussen local gaming en GFN/Stadia/etc. Dus als je bij GFN 100ms latency ziet, en local 60, zorgt GFN voor 40ms latency niet voor 100ms. Alleen worst case: trage internet verbinding en wifi is latency hoger dan 100ms. Met een snelle internet verbinding al minder, en bekabeld met snel internet is dat 50ms voor Metro en 24ms voor Destiny.

In je originele post zeg je "zullen die 100ms extra gigantisch gaan merken". Dat lees ik als "100ms extra". En dat klopt niet, zolang je je aan de best practices houd komt het verschil tussen local en GFN latency nergens in de buurt van 100ms. Of bedoelde je misschien "extra gigantisch"? :+

Google translate blijft die Italiaanse pagina herladen, dus kan daar niets over zeggen.
Is je 3080 abo al actief? Ik had meteen ingetekend als founder, maar wacht nog op de uitrol.
Heb ondertussen (gisteren) Crysis Remastered gekregen, maar dat krijg ik ook pas effectief van zodra 3080 geactiveerd wordt (want ook dan pas wordt de betaling aangerekend)
Komt officieel pas in december naar Nederland, dus nog anderhalve week als het goed is (US was November en kreeg het 1 nov). Ik ben ook founder maar woonde in de VS en NVidia heeft mij op 1 november geactiveerd. Ik betaal ook in dollars.
Ah, super voor je :)
Voldoet het aan de verwachtingen?
Ligt aan de verwachtingen natuurlijk ;-) maar ik heb nu bij alle games een 3080 en kan de instellingen flink omhoog schroeven. Voor mij de grootste vooruitgang is de resolutie, want nu kan ik op de native resolutie van mijn 27” monitor gamen, wat voor mij toch echt de meeste native ervaring gaf. Dat de latency lager is merk ik niet, maar ik merg überhaupt geen latency, buiten wat zeldzame drops.
exactly; speel via geforce now op de 'trage' laptop (zelfde verhaal, GPU vind ik prijs niet aan mijzelf kan verantwoorden) :r njah dan maar door sukkelen met 6jr oude PC/laptop.

Was ook positief verrast over hoe 'goed' dit werkt. Tuurlijk merk je iets van input lag, maar zeker bij singleplayer games is dat prima.
In tegenstelling tot de geschatte 2 mln users van Stadia afgelopen mei [1] werkt bij Nvidia die free tier en de gehele marketing-machine een stuk beter.

Zijn er voor alle streaming platforms echter ook cijfers bekend over Monthly Active Users?

[1] https://allstadia.com/how-many-users-does-google-stadia-have
Google verkoopt Stadia als een console alternatief. Waar je speciaal spellen voor koopt die niet op andere platformpjes beschikbaar zijn. Dat is een forse drempel als je zelf een fikse library hebt liggen op je PC die je opnieuw op Stadia moet kopen. Voor mijn gevoel zou Stadia gewoon een PC in de cloud moeten zijn en geen console alternatief. Stadia is dan ook vooral interessant voor nieuwe spelers zonder grote library van moderne spellen, waarbij die spelers ook geen PC of game laptop hebben. Waarbij Stadia ook geen game pass of iets heeft om dat leed te verzachten.

Nvidia verkoopt Geforce Now als een 'PC' in de cloud waarbij je je al aangekochte spullen kunt gebruiken. Dat maakt de drempel natuurlijk véél kleiner. Je hebt gewoon je al gekochte Steam, Epic etc. library beschikbaar. Combineer dat met de gratis spellen in de Epic store en het is best wel bijzonder veel goedkoper dan Stadia. Daarbij kun je gewoon je aangekochte spellen spelen op je gamepc/gamelaptop en als je die niet tot je beschikking hebt, om wat voor reden dan ook, via Geforce Now de boel starten.

Maar dan is er Xbox Cloud Gaming, of Xcloud. Pak een game pass en controller en je hebt voor een maandbedrag het apparaat (zoals Geforce Now heeft) en een complete spellibrary die óók op je PC en eventuele Xbox werkt in één pakket.

Tja, voor mij voelt Geforce now als een veel betere deal dan Stadia, maar ook als een halve oplossing. En dan is er Xbox Cloud gaming, dat natuurlijk alles in één is. Zeker nu de apparaten geüpgraded zijn naar Xbox Series X hardware.
Juist het feit dat Stadia als console alternatief word verkocht spreekt mij zo aan. Vanwege de schaarste van PS5 consoles ben ik eens naar Stadia gaan kijken en het bevalt me prima.
Als GeForce Now een portal voor 'console'-gamers zou hebben met een selectie aan games dan zou ik het zeker als alternatief overwegen. Maar voor nu vind ik het gewoon heerlijk om 's avonds in de bank te ploffen, de controller in te schakelen en gelijk mijn game te kunnen starten zonder eerst te wachten op updates.
Wat je omschrijft gaat toch ook op voor xcloud en Geforce Now? Geforce now configureert je spel ook voor optimale performance via hun platform en dat speel je toch ook vanaf de bank. Idem voor Xcloud die nog makkelijker is.
Hierdoor krijg ik het idee dat er bijzonder weinig motivatie is vanuit Nvidia om enigszins de videokaartenmarkt weer naar een betaalbaar niveau te krijgen.
Ik moest eerst een beetje lachen maar eigenlijk zit er wel wat in in jouw opmerking :|
Hou de kaarten duur en duw daarmee nog meer mensen naar de streaming service. Win win voor Nvidia , lose lose voor ons
Het is toch cool dat ze die streamingdienst aanbieden?
Het is zelfs gratis!
Ze hadden ook helemaal niks kunnen doen
Het is NOG gratis ja.. Totdat ze genoeg gebruikers op het platform hebben en dan de val dicht klapt.

Daarna kan je er wel er voor betalen.. 1/2 of 1 jaar later gaan de prijzen weer omhoog.. Zoiets wat met elke dienst gebeurd.. Je word genomen waar het kan.

Daarom ben ik zelf er niet zo`n fan van Geforce Now. En heb ik liever een eigen pc waarop ik zelf kan bepalen wat, wanneer ik iets wil doen zonder de beperkingen die Nvidia heeft of later zal gaan eisen aan de gebruikers.

Zelfde idee is de epic store.. Daar gebeurd precies het zelfde. Eerst in het begin hebben ze geen of weinig gebruikers. Dan mensen gaan lokken met gratis games zodat je bij epic wel een account gaat aanmaken.. En dan begint het.. Eerst de gratis games innen. Bibliotheek word na 3 maanden ineens een stuk groter.. Dan ga je gebruik maken van hun dienst om je gratis games te spelen.
Waarna je later toch zo iets hebt van, ik heb al heel veel games, laten we maar eens wat gaan kopen.. Totdat je over bent en niet meer zonder kunt..

[Reactie gewijzigd door Robin4 op 18 november 2021 20:26]

Dat zou alleen werken als ze geen concurrentie hadden. Intel komt straks ook om de hoek kijken met een gaming GPU. Als die wel kunnen leveren voor de normale prijs gaan ze heel veel kaarten verkopen, zelfs al zijn ze minder goed.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 19 november 2021 16:02]

Stadia is geen goede concurrent, en ik weet niet hoe het staat met Microsofts streaming service eerlijk gezegd.
Concurrentie qua GPU's bedoel ik dan. Ze kunnen de kaarten niet kunstmatig duur houden want dan koopt men gewoon van de concurrent.
De motivatie komt van de competitie.
En komt dat omdat er meer mensen een abonnement nemen of omdat mensen dit gratis bij hun nieuwe grafische kaart krijgen?
Ik denk niet dat crypto miners gebruik maken van de aanbiedingen in de dozen van de videokaarten ;)
Die verkopen dat gewoon door toch? Scheelt per kaart rustig een paar dagen minen namelijk, dus snellere ROI :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 november 2021 10:45]

Dat gaat helaas niet werken. Je moet het activeren op het systeem waar de kaart in zit. ;)
Niet specifiek die kaart maar een kaart (en/of cpu) die binnen de actie valt en dat kan ook gewoon bij een maatje/kennis zijn!

Daarnaast kan je dat ook gewoon remote doen of dmv account-login doorgeven (AMD account niet je stea! en daarna natuurlijk wijzigen), zo heb ik 2 jaar terug The Outer Worlds geclaimt zonder de benodigde AMD hardware maar dus via de hardware van de verkoper van die voucher :)

https://tweakers.net/aanbod/rating/741000/

Niet ideaal maar als het 10tjes scheelt sta ik er al snel voor open.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 18 november 2021 11:54]

Idd. Ik heb daarom ook een account op Gforce Now genomen. Ik vond het overigens een draak van een produkt. Twee avondjes wat zitten uitproberen en toen had ik het wel gezien.
Gebruik het regelmatig om snel even een spelletje te doen op bvb een chromebook.
Enige nadeel voor ons is niet eens geforce now zelf maar steam die als er op de pc een game gespeeld wordt niet toestaat dat op het zelfde acount tegelijk een game op de chromebook via geforce now gestart word.
Je kunt denk ik wel je steam library delen met een ander account voor op de chromebook, dan leen je de games dus eigenlijk aan jezelf uit. Je kunt dan alleen niet dezelfde game spelen op beide accounts.
Ik heb de founders edition. Enige nadeel is de zeer beperkte ondersteuning van Mods. Een mod (uit de Steam bibliotheek) die een herstart vereist is niet bruikbaar binnen GeForce Now. Verder is het een heel mooie service. Ik betaal als founder slechts 5 euro per maand. Ik speel alleen zeer zelden... :z
Hoe werkt dit op een 50 mbit verbinding (werkelijk 50 mbit, theorie is 90)
De beschikbare bandbreedte is niet de belangrijkste factor.
50Mbit zou voldoende moeten zijn om van de service gebruik te maken. De bitrate kan sowieso iets omlaag om binnen die marge te komen.

"GeForce NOW vereist minimaal 15 Mbps voor 720p bij 60 fps en 25 Mbps voor 1080p bij 60 fps."
https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5224
Werkt perfect, gebruik het regelmatig voor spellen die ik niet vaak speel (omdat je niks hoeft te installeren). Bij snellere games zoals racegames en fps shooters heb je lag, maar dat is ook te verwachten en valt imho niet echt te verwijten aan Nvidia.
Ze gaven een jaar abonnement weg bij elke verkochte 3000 series RTX kaart. Dus niet vreemd dat er plots veel meer subscribers zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee