LG-tv's krijgen eind dit jaar ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now

Eind dit jaar krijgen in ieder geval nieuwe LG-tv's ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now. Het lijkt erop dat daarvoor apps voor LG's webOS beschikbaar komen. Of ook oudere tv's ondersteuning krijgen voor de streamingdiensten, is nog niet bekend.

LG noemde de komst van Stadia naar zijn tv's kort bij de presentatie van zijn nieuwe oled-modellen. Volgens The Verge heeft de fabrikant bevestigd dat GeForce Now ook naar LG-tv's komt. Google heeft tegenover 9to5google verduidelijkt dat Stadia pas eind 2021 voor LG-tv's beschikbaar komt.

De gamestreamingdiensten zijn momenteel alleen met externe hardware te gebruiken op tv's, bijvoorbeeld met Googles Chromecast of voor Stadia en de Nvidia Shield voor GeForce Now. Als de LG-tv's ondersteuning voor de diensten krijgen, zal dat waarschijnlijk via een app voor LG's webOS werken. Of de app voor de streamingdiensten ook naar oudere LG-tv's komt, is nog niet bekend. Vooralsnog noemt LG de functionaliteit alleen voor zijn nieuwe 2021-modellen, die later dit jaar uit zullen komen.

Google heeft eerder al aangegeven dat tv's die op Android TV-opvolger Google TV draaien in de eerste helft van dit jaar ondersteuning krijgen voor Stadia. Sony heeft al nieuwe tv's met dat besturingssysteem aangekondigd en die krijgen dus ook Stadia-ondersteuning.

LG's oled-tv's voor 2021 krijgen later dit jaar ondersteuning voor Google Stadia en GeForce Now

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

11-01-2021 • 18:28

58 Linkedin

Submitter: Herax10NL

Lees meer

Reacties (58)

58
56
25
2
0
22
Wijzig sortering
Hopelijk komt er uiteindelijk ook ondersteuning voor Steam Link!
Zelf gebruik ik daar Moonlight icm NVidia Game Stream voor. Dat werkt veel beter dan Steam Link. Moonlight bestaat voor vrijwel ieder platform (incl Android TV)... helaas nog niet voor webOS ... maar het is Open Source en zoals ze zelf zeggen; you’re welcome to port it to webOS.
Is iemand as we speak aan het doen. Je moet maar eens op de Moonlight Discord kijken. :)
Dank voor je suggestie. Ga gelijk even knutselen met Moonlight in huis! Ziet er veelbelovend uit!
Absoluut een groot gemis.
Ik krijg steeds meer weerstand tegen slimme tv's. Ze kunnen ontwikkelingen op software en hardware gebied helemaal niet bijhouden waardoor je in no time met een verouderd systeem zit terwijl de tv zelf nog tien jaar mee moet kunnen. Is het zo ingewikkeld het slimme gedeelte modulair te maken waardoor het eenvoudig is te upgraden?

Heb inmiddels een prachtige Philips van een paar jaar oud op de slaapkamer hangen omdat een aantal apps gewoon niet meer ondersteund werden.

Doe mij maar een domme tv met een slimme vervangbare controller

[Reactie gewijzigd door gaskabouter op 11 januari 2021 18:34]

Dat is al sinds het begin van smart tv’s. Ik heb er nog nooit een uitgezocht op het smart gedeelte. Ik koop en adviseer altijd een goed scherm en een losse mediabox(apple tv/nvidia shield/mi box) ipv die ingebouwde rommel.
Maar je betaalt er dus wel voor :(
Nee want door de massa productie(mijn schoonouders bv zijn al 5 jaar tevreden met het smart gedeelte). Is het goedkoper. Daarbij komt dat data vergaring ook nog waardevol is.

Gewoon niet aan het net hangen en lekker kijken.
Afaik is vreemd genoeg een smart tv vaak goedkoper dan een vergelijkbare monitor.
De tv's versturen kijkgegevens die geld waard zijn, dat heeft een manager van TCL ooit gezegd. Andere tv's tonen gewoon reclame. Op sommige tv's kun je ook inloggen met een persoonlijk account voor bijvoorbeeld integratie in je smart home, ook dat is natuurlijk weer geld waard.
Denk dat je door het smart gedeelte soms zelfs minder betaald omdat de fabrikant er advertenties bij laat tonen... en jij product bent geworden...
Ik heb volgens mij nog nooit advertenties gezien?
niemand houdt je tegen om gewoon iets van een shield aan te schaffen! Maar dit kan ook juist een goede ontwikkeling zijn he. Voor geforce now is er wel wat heftigere hardware benodigd (factcheck?). Als ze nou wat meer krachtigere hardware ontwikkelen die ook langer ondersteund kan blijven? Ik kan dat alleen maar aanmoedigen.

Misschien kan nvidia gewoon "shield integrated" gaan leveren. Dat zou mooi zijn.
Ik kan wel een shield aanschaffen maar geen domme tv! Dus ik heb dan twee slimme gevallen op mijn tv.... De tv zelf en het apparaat wat nog slimmer is.
Natuurlijk kun je wel een domme tv aanschaffen. Dat heet een monitor :).
En 65 inch oled monitor met ambilight! Waar bestel ik die?
Daar had je het niet over. Jij wil domme tv. Nu wil je ineens allerlei gouden randjes eraan. Vast wel ergens te vinden hoor, voor een prijs. Je stelde al dat je meebetaalt aan de slimmigheden in een slimme tv, maar besef je wel dat je voor exact dezelfde domme tv een stuk meer moet betalen :). Aan jou de keuze!
Welke gouden randjes? Oled en formaat lijken me heel normaal. Ambilight zit al jaren tv's?
Welke gouden randjes?
Er zijn duizenden verschillende monitoren te koop. Als jij iets wil wat daar niet bij zit, dan is dat wel een gouden randje te noemen :).
Oled en formaat lijken me heel normaal. Ambilight zit al jaren tv's?
Quote
Als dat heel normaal is bij domme tv's (monitoren), koop er dan vooral een!
Het punt is dat er geen domme TV's in alle segmenten te koop zijn. Dit terwijl de gebruiker wel voor het 'slimme' deel betaalt.

Andersom hoeft het slimme deel natuurlijk niet gebruikt te worden, zoals ook genoemd is. Shield TV eraan en gaan.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 januari 2021 19:05]

Er is geen enkel product in alle segmenten te koop. Als je daarover gaat klagen, heb je niet echt een leven :P. Maar je hebt gelijk, je hoeft het ook niet te gebruiken.
Ik vraag mij trouwens af in hoeverre je voor de slimme functies betaalt. Ik denk zelfs dat een tv zonder slimme functies duurder is dan een smart tv.

De domme tv zal een beperkte oplage kennen, omdat de gemiddelde consument een smart tv wil. Als fabrikant ga je dan in een niche zitten en dan ben je veelal duurder uit ivm de geringe massaproductie.

En al zal het goedkoper zijn, dan gaat dat echt niet honderden euro's schelen. Ik ken natuurlijk de productieprijzen niet, maar kan mij voorstellen dat het smart gedeelte alles behalve een grote kostenpost is. Zelfs de simpele tv's van nog geen 2 a 300 euro hebben smart functies.

Maar nogmaals denk ik dat een domme tv produceren voor een tv fabrikant duurder is een een smart tv. Het hoort er nou gewoon eenmaal bij en daar zijn de productieprocessen ook op aangepast.
Ambilight kan niet op een domme TV. Je wil geen extra signaalverwerking toch...
Jawel hoor, en het is zelfs origineel van Philips te koop. Het heet Hue Play met de HDMI sync box.
Volgens snap jij ook best dat hij een tv zonder smartfunctionaliteit bedoelt. Ik zoek hetzelfde. Ik heb een Nvidia Shield waar denk ik geen smart-tv tegenop kan. Ik zoek daarom gewoon een tv met goed beeld.. niet meer en niet minder.
TBH monitoren hebben hun eigen beperkingen op tenzij je fan ben van brede panelen.
Ik heb mijn OLED tv niet met het internet verbonden, maar laat alles via de shield lopen.
Voor de updates zet ik hem eens per zoveel tijd aan de ethernet kabel.
Aanvulling: Op die manier heb je geen last van 2 opties bij het casten, geen noodzaak tot beveiligingsupdates of reclame zoals Zep Man zegt.

[Reactie gewijzigd door Pastapipo op 11 januari 2021 19:11]

Voor de updates zet ik hem eens per zoveel tijd aan de ethernet kabel
Kan ook met een USB stick. Heb ervaring met een LG CX die nog nooit met een netwerk verbonden is geweest. Heb er tot nu toe 0 reclame op gezien. :+
Geprobeerd door Samsung en mislukt.
Dat was niet enkel het 'slimme deel' modulair maken, maar een 'slim' deel onboard meeleveren en een upgrade achteraf aanbieden om het 'slimme' deel... erm... 'slimmer' te maken? :?

Concept sloeg nergens op, en mislukte inderdaad. Goede mediaspeler op de HDMI uitgang (die je toen al kon krijgen voor veel minder dan 400 USD) en je kijkt niet meer om naar wat voor prut er verder nog in de TV zit.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 januari 2021 19:10]

Tja, ik heb een super mooie Philips 9705 die een jaar na aanschaf al niet zo smart meer was... maar om eerlijk te zijn vind ik het geen gemis. Ik kijk Disney gewoon via Chromecast, kijk Netflix via tv kastje, Uitzending gemist via de iPad en voor de rest gewoon tv. oh ja en als ik iets wil afspelen van mijn syno doe ik dat bij de Blue Ray speler, die natuurlijk ook nog gewoon de schijfjes kan spelen. Weerbericht? File meldingen? Op mijn TV? Nee, daar heb ik een telefoon voor.

Dus ben het er wel mee eens, laat die smart rommel eruit of zorg voor een langdurige update. Of zorg er gewoon voor dat de TV doet waar ie goed in is: beelden weergeven en laat de rest gewoon in externe kastjes of een modulaire unit zitten.
Ben het wel met je eens.
Vraag me af of er een markt is voor 'domme' TVs, met een tuner en hoge kwaliteit paneel (wellicht ook een lijn gericht op gaming/lage input-lag) maar dan zonder smart-tv functies.
Wellicht gewoon een extra HDMI poort gericht op streamingboxes met een lipje om deze makkelijk achter de TV te hangen oid.
Ik krijg steeds meer weerstand tegen slimme tv's. Ze kunnen ontwikkelingen op software en hardware gebied helemaal niet bijhouden waardoor je in no time met een verouderd systeem zit terwijl de tv zelf nog tien jaar mee moet kunnen. Is het zo ingewikkeld het slimme gedeelte modulair te maken waardoor het eenvoudig is te upgraden?

Heb inmiddels een prachtige Philips van een paar jaar oud op de slaapkamer hangen omdat een aantal apps gewoon niet meer ondersteund werden.

Doe mij maar een domme tv met een slimme vervangbare controller
Heb je hem vervangen met een andere TV alleen maar omdat er wat Apps niet meer weken?!

Waarom (als dat zo is) geen android TV box kopen en die er op aansluiten, of een media center met Windows 10 er op, ik heb nu mij LG OLED55B9SLA al weer 3 maanden en 2 weken in gebruik, en nog steeds niet mijn "slimme" gedeelte gebruikt, heb hem aangesloten op me Mini Media/Console PC met Windows 10 en werkt heerlijk, heb nooit het probleem dat spontaan Apps stoppen met werken, en zelfs het hele "simme" gedeelte er mee stopt, omdat er geen updates meer voor komen, nee heb veel liever een stomme TV met een Mini Media/Console PC met Windows 10, dan allen een "slimme" TV waar niks het meer van doet na 4 of 5 jaar, maar ik zie dat jij ook liever een domme tv met een slimme vervangbare controller wil, ja zo als je kan lezen ik ook, maar dan Windows 10 of zo.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 januari 2021 19:03]

Er waren natuurlijk meer redenen. Maar ik vind het echt belachelijk dat ik via mijn telefoon en de Chromecast iets moet streamen omdat de app ineens niet meer ondersteund wordt of problemen geeft.
Er waren natuurlijk meer redenen. Maar ik vind het echt belachelijk dat ik via mijn telefoon en de Chromecast iets moet streamen omdat de app ineens niet meer ondersteund wordt of problemen geeft.
Ja is het ook, maar omdat zo goed als NIEMAND er wat tegen doet, zo als een rechtszaak aanspannen tegen die bedrijven met zijn allen of meer, zal dit nooit gaan veranderen, ik denk dat het te maken heeft met geld, het kost geld om ze te blijven supporten +/- 10 jaar of zo, en dat er genoeg mensen zijn die sneller een nieuwe TV hierdoor kopen.
Daarom zeg ik tegen vrienden altijd; "Zo veel mogelijk HDMI's.
Kies het model wat je het mooist vind ogen, maar kies voor zoveel mogelijk HDMI zodat je altijd over x jaar een chromecastje erin prikt"

Zo veel mogelijk omdat het volgende wilt aansluiten:
- De Soundbar (9 van de 10 keer een Sonos)
- Je ziggo box
- chromecast/Apple TV (ligt eraan in welke eco systeem ze zitten)
- Extra HDMI voor je spelcomputer / ander device.

[Reactie gewijzigd door weeraanmelden op 11 januari 2021 19:33]

1 is voldoende: om je AV receiver aan te sluiten.
alleen voor zijn nieuwe 2021-modellen
Zoals altijd bij LG. Software support van vorige generaties houdt op na....twee weken ongeveer.
Ja en nee. Mijn E6 (dus 2016) heeft september vorig jaar nog een update gehad. Maar aan de andere kant komen er nauwelijks nieuwe features of webOS versie updates naar oudere modellen vanaf het moment dat de opvolger uit komt (dus 1 jaar)
Valt toch wel weer mee? Mijn C7 uit 2017, bijna 4 jaar oud, mist alleen Apple TV+ en is voor de rest wel up to date. Ja het is vervelend, eens, maar ik vind webOS over het algemeen echt heel positief voor een TV OS.

Aan de andere kant heeft LG wat het hebben wil; eind dit jaar wil ik naar de G1 65" overstappen (van 55") en die gaat mooi strak tegen de muur.
Tja en binnenkort kunnen we weer een nieuwe lading TVs met Playstation Now en Xbox Xcloud gaan verwachten.

Lekker voor het milieu en de portomonnee allemaal.
Vroeger kon je gewoon een TV kopen die het 10-20 jaar deed.
Nu wordt het zoals een mobieltje, om de 2 jaar een nieuwe om bij te blijven. Dat is van de zotte.

De overheid heeft hier een rol om bijvoorbeeld een langere garantie verplicht te stellen. In Noorwegen hebben producten waarvan je mag verwachten dat ze 5 jaar mee gaan dan ook wettelijk 5 jaar garantie. Zou de hele EU moeten doen.
Maar de tv werkt toch gewoon? Dat sommige mensen nieuwe functies willen hebben en daarom hun tv vervangen, tja dat is hun keuze.

Wat wil je dan? De tv markt 20 jaar op slot zetten voor innovaties? Dat lijkt mij toch juist niet de oplossing.

Volgens mij zijn er genoeg mogelijkheden je oude tv te upgraden met verschillende apparaten, zoals een nvidia shield, Apple tv chromecast, enz... Ook voor services als xcloud zal er gewoon een stick komen.

Ik zie het probleem eigenlijk helemaal niet? Je kan het hoogstens de consument verwijten dat zij niet verder kijken dan hun neus langs is en een nieuwe tv kopen. De fabrikanten zijn gewoon bezig om het televisieplatform steeds verder te ontwikkelen. Is alleen maar een goede zaak.
Verdorie, net een Hisense in huis, dan nog maar even via de CCU op Stadia gamen :9
Ben wel benieuwd of ze dan bij de tv ook een controller gaan verkopen, anders heb je er als gebruiker niet veel aan (bij Stadia tenminste).
LG en updates zijn helaas wat minder. Had graag gezien dat Freesync werd toegevoegd bij de 2019 OLEDS. Het zouden future proof gaming tv's zijn, maar Freesync werkt nu al niet met AMD kaarten. Valt me erg tegen van LG, de tv's zijn nog vrij nieuw.
Altijd dat gezeur om domme tv’s. Heb zelf een LG OLED van 4 jaar oud en geniet elke dag van de apps, Netflix, YouTube, Disney, Amazon, Videoland, alles zit er op wat je vaak gebruikt. En ook nog eens met iPad Pro snelheid, ook na 4 jaar. Zeer blij dat de TV smart is! Heel af en toe gaat Apple TV aan voor Ziggo go. Alles standaard op je TV super fijn ipv eerst ander kastje aan met andere afstandsbediening, nooit meer een domme tv.
Ja mooi.. net een nvidia shield een paar maanden geleden aangeschaft ;(
Maar daar kan nog zoveel meer moois mee 🙏🙏
Ja heb hem alleen aangeschaft om voor gamestreaming naar mijn TV haha
Die heeft volgens mij wel betere upscaling dan wat er ingebouwd in de TV zit.
TV heeft ook upscaling, echter zie ik het verschil niet echt. Bij welke content zou je het verschil goed moeten zien?
Sorry, bij de nieuwe modellen maakt het niet uit inderdaad.
Toevallig vorige week een nieuwe TV aangeschaft. Ook een Oled van LG. Zo te zien grijp ik, als ik het goed lees, net mis wat betreft deze update.

We zien het wel. Van een 1080p led naar 4k oled is al een enorm verschil waar ik voorlopig nog wel zoet mee ben.
Alleen wel €2000 meer lichter dan alleen een tv, waarvoor je dus 16 jaar gebruik had kunnen maken van Google Stadia.
Geloof mij! je kan Stadia echt niet vergelijken met een oled c9 met ps5 en xbox series x :-) en zowieso niet de latency en 120 fps per seconden wat ik nu draai op 4k ..dus dat is 2000 meer dan waard :-)

Stadia is ook een Heel ander platform.. dus alle clients kan je niet gebruiken van pc (Savegames en cloud etc) dus weggegooid geld.

en mijn systemen zijn iets meer waard dan 2000 euro :-) plus dat ik Stadia en Geforce now ook test tussendoor ;-) raadt geforce now aan omdat je dan gewoon net als Shadow alle clients kan overnemen.

[Reactie gewijzigd door pascalnederland op 12 januari 2021 09:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee