GeForce Now kan compatibele Steam-games nu zelf aan client toevoegen

GeForce Now, de gamestreamingdienst van Nvidia, heeft nu de mogelijkheid om een gebruikers Steam-bibliotheek op te halen en een lijst te maken van wat er via de dienst gespeeld kan worden. Voorheen moesten gebruikers hun compatibele games zelf toevoegen aan GeForce Now.

Na een synchronisatie met Steam verschijnen alle compatibele games in de Library van de gebruiker. Daarvoor moest men de zoekfunctie, forumposts of trial & error gebruiken om te controleren wat ze konden spelen via de dienst. In de bekendmaking spreekt Nvidia er niet van dat de functie ook ophanden is voor andere platformen, zoals de Epic Games Store of uPlay.

GeForce Now is een gamestreamingdienst waarbij spelers zelf de spellen moeten aanleveren. Dat doen ze door hun accounts van diensten als Steam te koppelen, waarna ze speelbaar worden in de GeForce Now-client, die bijvoorbeeld ook op smartphones en de Nvidia Shield TV-mediaspeler draait. Sinds de release van de dienst hebben meerdere uitgevers echter hun games teruggetrokken van GFN. Als antwoord daarop heeft Nvidia de toevoeging van games aan de dienst een opt-in gemaakt.

GeForce Now is beschikbaar als een gratis dienst, waarbij een maximale sessielengte van een uur aangehouden wordt. Voor een tijdelijke prijs van 5,49 euro per maand krijgen gebruikers voorrangstoegang als er congestie optreedt bij de servers, 'urenlange' gamesessies en ondersteuning voor de raytracing-technieken van de RTX-videokaarten van het bedrijf.

Landing page van de GFN-client met automatisch geïmporteerde games

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-08-2020 • 10:27

104 Linkedin

Reacties (104)

Wijzig sortering
Al redelijk wat uren versleten via GFN. Vooral de hele ubisoft library via uplay+ en death stranding.

Heb een gaming pc, maar geen zin om mijn kaar te upgraden (1050ti). Dus dit is ideaal om alles op de hoogste settings te spelen. Enige minpuntje wat ik kan bedenken is het ontbreken van 4K (Red Dead Redemption 2 in 4K via stadia is echt wel awesome, ook al is het upscaled) en sommige server rigs zouden snellere HDD's mogen hebben.

Games die GFN niet ondersteunen koop ik in de toekomst wss niet meer..
Nadeel is dat die ondersteuning niet echt gegarandeerd is toch? Als Nvidia weer eens ruzie maakt met een uitgever kan je die games zo weer kwijt zijn
Ja ach, als stadia stopt ben je de hele game kwijt, hier heb je dan tenminste nog een licentie.
According to Google Stadia boss Phil Harrison, you will be able to keep your purchased games in your Stadia library even after they've been removed from sale.
En wat als Stadia er mee stopt? Google heeft ook een handje eraan om diensten weer net zo snel stop te zetten als ze volgens hun niet goed genoeg aan slaan.

Bij GeForce Now heb je gewoon je licentie via Steam en kun je het ook op een PC spelen. En daarnaast dus ook de vrijheid om bv een spel thuis op game PC te spelen maar op vakantie te streamen via GeForce Now (vraag is alleen of savegames altijd in de cloud zitten, is waarschijnlijk afhankelijk van het spel).
Dat hangt af van Google/ontwikkelaars. Ze kunnen je licentie gewoon omzetten naar een xbox/sony/steam als ze dat willen. Of ze kunnen een google play pc store van maken. En dan kan je ze gewoon voor Windows gebruiken mocht dat nodig zijn. Maar ze kunnen het ook gewoon dichtgooien en be done with it.
Dat hangt af van Google/ontwikkelaars. Ze kunnen je licentie gewoon omzetten naar een xbox/sony/steam als ze dat willen. Of ze kunnen een google play pc store van maken. En dan kan je ze gewoon voor Windows gebruiken mocht dat nodig zijn. Maar ze kunnen het ook gewoon dichtgooien en be done with it.
Is dat zo? Heb je misschien een bron?

Ik ben wel benieuwd of Google de rechten heeft om wanneer Stadia stopt de verkochte games via een andere wijze te distribueren. En hoe lang mogen ze dat dan? Mag je dan je games onbeperkt downloaden zoals nu op Steam/GoG/enz, of is het een eenmalig iets om je games te redden?

Ditzelfde euvel speelt ook bij andere aanbieders. Bekend voorbeeld natuurlijk is Steam. Die hebben ooit beweerd dat als ze stoppen ze de DRM van de games verwijderen o.i.d.? Maar dat was lang geleden toen Steam nog geen tienduizenden games in hun winkel had staan. Ik betwijfel of ze dat kunnen qua rechten, maar wellicht dat iemand daar antwoord op heeft.

Bij Steam kan ik me voorstellen dat de hele mik wordt opgekocht als Steam er ooit mee stopt. Dus ik twijfel er niet aan dat je games op een of andere wijze beschikbaar blijven mocht dat ooit gebeuren. En dus verwacht ik dat dit ook voor GeForce Now weinig invloed heeft.

Google Stadia is echter bij lange na niet groot genoeg voor een dergelijke investering als ze er mee stoppen en als platform zijn ze voor veel devs op dit moment ook niet interessant. Ik maak me op dit moment enigszins zorgen over of ze het wel gaan redden. Zie bijvoorbeeld artikel op 9to5google:
Report: Developers are scared Google will kill off Stadia, not enough incentives
Worse than that though, the core concern that many developers seem to have is that Stadia is an unproven Google endeavor. Over the years, Google has unfortunately become known for shutting down services and apps without necessarily creating a suitable replacement. Before the launch of Stadia, we conjectured that Google’s “killer” reputation was one of the biggest hurdles for Stadia to overcome in order to succeed.
Er is een meer bekender voorbeeld waar dat echt gebeurd is: Microsoft Games for Windows Live. Daar is Microsoft gestopt met die dienst, waarbij een hoop mensen dus gekochte software niet meer konden gebruiken.

Volgens deze site zijn er een aantal mogelijkheden om de games alsnog te kunnen gebruiken, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die je daarbij ondervind. De mogelijkheden variëren van het simpel toevoegen van je key aan Steam om het daar (zonder GFWL) speelbaar te maken, tot het cracken om de GFWL functionaliteit eruit te halen, tot een lokaal account voor GFWL aanmaken.
Uiteraard zal Steam/MS/Sony betaalt krijgen x licentie uit te geven. Alle 3 werken met een key systeem dus het zou kunnen. Maar dat zal google wel geld kosten. Of ze moeten een deal sluiten met de devs. En ja devs stoppen veel geld/tijd in de ontwikkeling van weer een platform. Die ze na sluiten gegarandeerd vaarwel kunnen zeggen.

/Offtopic
En het "probleem" van stadia(en dat is ook eeuwig zonden als je het mij vraagt). Is dat ze met hun eigen linux fork werken. Had met x linux fork in zee gegaan. En breng er je eigen store uit als app. Dan had je linux support een boost gegeven. En mensen konden kiezen tussen eigen hardware of cloud dienst bij opstarten. En mensem hadden makkelijk een backup kunnen maken.
Juist, zeg maar dag,dag tegen je centjes.
Dat is niet wat @hahaha2223 bedoelt, volgens mij. Je koopt je game op het Stadia platform, dus heb je enkel de licentie voor dat platform. Stopt Stadia ermee (een commercieel succes is het zeker nog niet) dan ben je die toch echt kwijt.

Wat jij bedoelt is dat als Stadia de game niet meer aanbiedt (maar het platform nog wel bestaat) dat je de game dan alsnog kunt blijven spelen. Wat naar mijn idee ook niet meer dan logisch is.
Nee? Ervan uitgaan dat ze niet actief alle Playstations gaan slopen kan je gewoon door gamen, misschien alleen niet online multi-player.
Als stadia daarintegen stopt, ben je je complete game kwijt en de manier om het te spelen. Tenzij google je een steam gift cadeau doet.
Ik ga hier serieus offtopic, maar de stelling was
En als Sony stopt met PlayStation ben je ook snel klaar met gamen.
Als antwoord op
als stadia stopt ben je de hele game kwijt, hier heb je dan tenminste nog een licentie.
Het punt is dus dat als Sony de stekker eruit trekt, je alsnog kan gamen (misschien niet het online gedeelte dan), en dat dat bij Stadia niet zo is. Die stelling klopt nog altijd, jouw commentaar doet hier niks aan af.

De stelling is dus nog altijd, als Google de stekker uit Stadia trekt (wat ze eerder al wel deden met meerdere projecten en dus niet eens vergezocht is), je de Stadia games kwijt bent, terwijl dit niet zo is bij GFN, of andere oplossingen, waardoor de eerdere commenter een terechte opmerking gaf in het nadeel van Stadia, en ten voordele van GFN. Als GFN stopt heb je tenminste de game nog te spelen, danwel op eigen hardware.

Edit: Dit was als reactie op
2 augustus 2020 18:19
Ja maar als Sony er mee stopt dan kun je niet meer online etc. Dat geldt toch voor iedere dienst.

[Reactie gewijzigd door bramvandeperre op 2 augustus 2020 18:52]

Jij snapt het niet helemaal volgens mij. Mijn PlayStation en PC staan thuis, daarvandaan stream ik, niet vanaf een datacenter. En zeker niet vanaf een failliete dienst als stadia.
Stadia is geen bedrijf maar een dienst en volgens mij is Google niet failliet.
Dat zeg ik, stadia is een failliete dienst. Ik zeg niks over Google. Maar ik gok dat Google deze failliete dienst binnen 2 jaar zal opdoeken. Zoals ze al veel vaker bij failliete diensten gedaan hebben.
Alleen heeft Sony een beter trackrecord dan Google, die diensten om het minste of geringst (lees levert even niet genoeg op) de stekker uit trekt, dat heeft men al meerdere malen laten zien.

Maar dat kun je dan ook doortrekken naar Steam, Epic store etc. Alhoewel in ieder geval Steam heeft aangegeven in een dergelijk geval de games/licenties aan jou beschikbaar te stellen, als ik mij goed herinner.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 2 augustus 2020 15:03]

Hoezo zijn PS1, 2 en 3 opgeheven de apparatuur werkt nog gewoon en kunt er nog gewoon games meespelen. Als de stekker uit Stadia wordt getrokken heb je echt niets meer. Je zou gelijk hebben als Sony alle oude consoles weer zou opeisen.
Dan kan je best nog een tweedehands "nieuwe" kopen, of laten herstellen, of een nieuwere PS kopen die backwards compatible is.

Als Stadia stopt is er niks meer dat je kan doen om alsnog Stadia games te blijven spelen, tenzij Google de servercode open source maakt, wat nooit of te nimmer zal gebeuren.
Google heeft een trackrecord van producten en diensten waar ze de stekker uit getrokken hebben: https://killedbygoogle.com/
Google heeft ook een trackrecord van innovatie. De stekker eruit trekken hoort daar ook bij.
Dat zal, maar als innovatie van Google betekend dat ik mijn spelletje niet meer kan doen dan innoveren ze maar met ander geld dan het mijne.
Wel voor disc's en games die je al op harde schijf gedownload hebt. Niet voor online multiplayer games.

En omg als Sony totaal met de PlayStation lijn stopt dan gaan ze toch niet jouw huis inboedelen en jouw console slopen.
Er zijn wel voorbeelden van 'upgrades' die een apparaat onbruikbaar maken.
Ik ook, mede omdat UBI had aangegeven GFN te ondersteunen, heb ik bewust bepaalde titels niet gekocht van andere devs en heb ik UBI games gekocht. En geen spijt van.
Ja ben ook wel tevreden met GFN. speel anno 1800 nu op mijn goedkope laptop erg fijn. Had anders niet gekund. Wel problemen soms met verbinding maar het is gratis dus ga niet klagen.
Een 1050ti noem ik persoonlijk nou niet echt hardware voor een game pc. Is t nooit echt geschikt voor geweest tbh. Maar goed ieder zijn ding, wat dat betreft is die geforce now zeker zo gek nog niet. Werkt verrassend goed, beter dan ik had verwacht. En ja ff een 2060 of 2070 aanschaffen is vrij prijzig, kun je wel een paar jaar geforce now voor nemen.

Edit: grappig, iemand met een vrijwel identieke reactie krijgt hier een +1 voor, scroll maar eventjes naar beneden. Getuigt weer eens van selectief modereren...

[Reactie gewijzigd door jimzz op 3 augustus 2020 11:07]

Met een 1050ti kan ik perfect Jedi Fallen Order op High settings spelen, met 60fps.
Waarschijnlijk heb je dan nog geen or weinig ervaring met een gtx1060 of beter. Ik gok dat je definitie van perfect spelen dan toch anders wordt. Ik bedoel het niet verkeerd he, maar in principe kun je het zo zien (het ligt iets genuanceerder dan dit hoor, maar dit geeft wel een estimate):

GTX x500 = low-end/budget
GTX x600 = mid-range (high-end als je enkel 1080p gamed)
GTX x700 = high-end/1440p
GTX x800(ti) = top-tier/4K

De titan zal ik niet meenemen in dit schema omdat dit de meest voorkomende kaarten zijn.

Nogmaals is het niet verkeerd bedoeld he, maar de kaart die jij hebt presteert minder dan een GTX 770 (2013). En die kaart heb ik zelf gehad (vervangen door een 1070 destijds). Die 770 presteerde echt ondermaats in games als GTA V, Watchdogs, PUBG (bij launch, nu gaat t beter) en zo kan ik er nog wel een paar bedenken waar die moeite had met meer dan low of medium.
https://gpu.userbenchmark...ia-GTX-1050-Ti/2174vs3649

Dus zoals ik in de vorige post al zei is het puur en alleen mijn persoonlijke mening/ervaring en doet niet af van het feit dat de kaart gewoon werkt hoor. Maar als je van gamen houdt raad ik je echt aan om een keer te upgraden naar op zijn minst een GTX 1650S of 1060. Dat is maar 1 tier hoger dan je nu zit, nog redelijk betaalbaar, maar zooo veel sneller.
https://gpu.userbenchmark...ia-GTX-1050-Ti/4038vs3649
Ik begrijp zeker wat je bedoelt. Wat ik wil zeggen is dat de 1050ti goed presteert als een budget kaart.

Ik verwacht zeker niet dat ik er 60+fps mee haal. Maar op goed geoptimaliseerde games, haal ik toch wel stabiel 40-60fps.

De meeste multiplatform games zijn toch console ports. En de 1050ti is vergelijkbaar met de kracht van de PS4. Geen wonder dat Jedi Fallen Order stabiel op 60fps draait.

Met de next-gen consoles op komst, zal ik wel een upgrade nodig hebben. Dan zullen de pc ports ook meer vereisen. Consoles houden nu eenmaal de pc terug met hun multiplatform games.
Een RTX kaart zelf aankopen kost rond de 1000? GFN betaal je 4,99/maand, laten we afronden op 60 in een jaar. Ik moet dus 16 jaar betalen alvorens ik het geld kwijt ben van een RTX. Denk je dat we binnen 16 jaar nog altijd op een RTX 2080 spelen?

Wie is er dan gek? 8)7
Op zich mee eens als je nog geen gaming pc hebt. (Pc met 1050ti is geen gaming pc wat mij betreft, no offence) dan is investeren in een goede pc een hoop geld maar het biedt nog wel veel voordelen boven streamen. Voor casual gamers die af en toe een spelletje willen spelen en veel verschillende spellen spelen is het goedkoop en best te doen, zolang het aanbod fatsoenlijk blijft.

Ik ben nog niet overtuigd van games streamen als je een wat meer hardcore gamer bent maar goed wie weet over een aantal jaar (10 ofzo) heb je niet anders meer en is het vergelijkbaar met het hebben van een eigen game pc.

[Reactie gewijzigd door Arjant2 op 2 augustus 2020 13:55]

RTX in de cloud heeft niet dezelfde kwaliteit als je eigen videokaart, beide kun je onmogelijk vergelijken.
Een RTX kaart van 165 euro?
Waarom zou je nu RTX willen? Er zijn nog altijd weinig games die t ondersteunen en het schijnt dat als je er echt profijt van wilt hebben je minimaal een 2070/2080 moet hebben (en die schijnen nog niet eens geweldig te presteren met RTX on). Als je ip 1080p gamed kom je al een heel eind met een 1650S of 1660 en die kosten idd rond de 169 euro. Streaming is niet vergelijkbaar met dedicated hardware en zal nooit hetzelfde effect geven (neemt niet weg dat de huidige diensten t beter dan goed doen).

Lees dat veel mensen een gtx 1050ti hebben en dan is dit echt een enorme upgrade (zie link uit mijn eerdere post).
Een RTX kaart van 165 euro?
Verschillende mensen geven meer of minder om de game ervaring. Ik zou zeggen:
1 gamer met geld: neemt een 2070 super
2 gamer zonder geld: neemt een R570/1660 super
3 console gamer
4 cloud gamer

Ik denk dat cloud gaming een goede is als vervanging voor demos en voor multiplayer gamers. De anti cheat software zit ingebouwt in de cloud en iedereen zijn latency is hetzelfde.
Wat is het nut hiervan? Met steam link (in elk geval voor android) kun je ook streamen. Zelfde geldt voor de pc client. Dat is ook gratis en zit je niet met een rare tijdslimiet.
Maar steam link speelt via PC toch? Bij GeForce Now speel je via de cloud / op servers van NVidia, dus heb je geen game PC nodig.

Zelf ben ik absoluut geen gamer, maar heb wel een NVidia SHIELD. En twee jaar terug heb ik toen in de zomer nog wat GTA V gespeeld via GeForce Now. PC kon ik lekker uit laten staan en hoefde geen extra warmte te produceren, en zo kreeg ik toch de tijd op de warme zomerdagen om.
Maar voor een die-hard gamer zal gewoon het hebben van een game PC de betere keuze zijn ja. Al is het alleen maar voor het aanbod (dat bij GeForce Now flink geslonken is sinds twee jaar terug).
klinkt als een leuke berekening om voor de grap eens te doen!!:

- GeForce Now abonnement
vs
- pc stroomverbruik + airco stroomverbruik

Als daar uit komt dat het voordeliger is om tóch geforce now te gebruiken (ook al heb je al een PC én een airco staan) simpelweg omdat het abonnementsgeld minder is dan de kosten voor de stroom voor de PC en airco, dan zou dat mijzelf nog wel eens kunnen overhalen..
:P
Buiten het stroomverbruik om. Wat dacht je van de aanschafwaarde? Ik heb zelf alleen mac. Het zou voor mij dus rustig 1000-1500 kosten alleen aan hardware om een beetje te kunnen gamen. Kan ik rustig 15 jaar geforce now van afnemen.
Buiten het stroomverbruik om. Wat dacht je van de aanschafwaarde? Ik heb zelf alleen mac. Het zou voor mij dus rustig 1000-1500 kosten alleen aan hardware om een beetje te kunnen gamen. Kan ik rustig 15 jaar geforce now van afnemen.
Ongeveer 600 euro. Zal ongeveer 7 jaar meegaan: 7,14 euro maand. Games zullen goedkoper zijn. Games die je al hebt kan je er gewoon op spelen. De pc kan ook andere dingen doen dan gamen. Na 7 jaar verdwijnt ie niet in wolkje. En tussendoor kan je je game ervaring verbeteren door onderdelen te upgraden.

Tip: probeer eens steam remote. Ik heb het getest met 2 computers op dezelfde gbit switch. Werkte verbazend goed vond ik maar de latency was zodanig dat ik het toch minder lekker vond spelen dan direct op de pc. Ik gok dat die latency _iets_ erger wordt via het internet.

Ik denk dat zelfs een tablet of telefoon een betere gaming ervaring geeft gewoon omdat je die latency niet erbij krijgt. 30fps op een console vind ik al vervelend.
Na zeven jaar is een beetje PC al niet meer goed genoeg voor de nieuwere games. Voor €600 euro kan je geen gamesysteem bouwen wat op die manier mee gaat. Dit werk trouwens met een Setopbox en een TV, dus geen monitoren extra nodig een weet ik het allemaal niet.

600 is echt te weinig. Dat kan je vergeten.
2011 een pc gebouwd met 4GB, dual core, RadeonHD5700. In 2011 was dit al sterk verouderd dus cheap. Veel minder dan 600 euro. Daarmee kon je tot 2015 elke nieuwe game spelen. Daarna steeds minder nieuwe games.
2020 Als je nu een 16GB, Ryzen3300X, Radeon570 koopt kan je zeker weten 7 jaar elk nieuw spel spelen.
Oke dan ga je dus uit van een tweedehands graka? Sure. Dan is het misschien nog wel te doen. €600 is nog steeds krap overigens. Ben zelf aan het kijken voor een nieuw systeempje en ben dat ws alleen al kwijt aan een PC only. Dus zonder grafische kaart.

Dan heb je wel een leuke kast voeding en aio koeler. Beetje snel geheugen is ook wel fijn en qua CPU toch zeker een ryzen 5, maar het liefst een 7.

Het ligt er ook heel erg aan wat voor spellen je gaat spelen.
Oke dan ga je dus uit van een tweedehands graka? Sure.
Nee gewoon een nieuwe 165 euro video kaart. Werkt perfect voor 1080P High. Later zal je moeten zakken naar medium en veel later naar low.
Dan heb je wel een leuke kast voeding en aio koeler. Beetje snel geheugen is ook wel fijn en qua CPU toch zeker een ryzen 5, maar het liefst een 7.
Bijna allemaal overkill. Begin eerst met een basis systeem en kijk daarna of je nog geld over hebt. Daarna kan je dat extra geld besteden aan echte verbeteringen. Dus als voorbeeld:
Ryzen 3300X met AMD koeler (die koelers zijn flink goed)
16GB DDR4 3000 (sneller geheugen gaat geen grote veranderingen geven)
Radeon570 8GB
https://tweakers.net/pricewatch/bestelkosten/2402658 622 euro

Natuurlijk zou ik zelf iets meer willen uitgeven maar als dat geld er niet is dan is dit een heerlijk systeempje. Leuke volgende stappen staan natuurlijk in de best buy editities van tweakers. Maar voordat je naar een aio gaat en snelgeheugen zou ik toch echt eerst geld stoppen in 1 de videokaart, 2 Ryzen5 3600, 3 moederbord, 4 1TB M2 schijf, 5 voeding, 6 kast.
Een videokaart doet gewoon veel meer voor je gaming dan snel geheugen of aio. En een goede betaalbare luchtkoeling is net zo stil als aio.

[Reactie gewijzigd door ferdinand op 5 augustus 2020 21:58]

Later zal je moeten zakken naar medium en veel later naar low
Ja maar dat is dus precies het punt. Met GFn hoeft dat dus nooit. Ik zal altijd iig op 1080P kunnen blijven zitten met een stabiele 60fps en met een beetje mazzel is 4K tegen die tijd eindelijk mainstream en kan je dat voor hetzelfde geld krijgen.

En wat betreft overkill. Ja natuurlijk is het overkill. Ik werk nu op hardware van 2500+€. Qua overall snelheid (opstarten, internet dat soort spul) moet het gewoon goed zijn en in de buurt komen. Anders heeft het geen zin.

En ik ga het echt niet nog 7 jaar uithouden met een 3300x.
Ja maar dat is dus precies het punt. Met GFn hoeft dat dus nooit. Ik zal altijd iig op 1080P kunnen blijven zitten met een stabiele 60fps en met een beetje mazzel is 4K tegen die tijd eindelijk mainstream en kan je dat voor hetzelfde geld krijgen.
Ik denk dat we game-ervaring anders moeten gaan meten met cloud gaming. Vroeger betekende een hogere FPS dat je een lagere latency had wat de game-ervaring beter maakt. Nu kan je blijkbaar een 60FPS game spelen met de latency van 60FPS=16,7MS + 70MS cloud latency = 15FPS
15 frames dan.

Je weet overigens dat een local PC ook al gauw 40 ms vertraging geeft?

https://www.pcgamesn.com/...-competitive-mode-latency

Ik weet overigens niet waar je die 16.7ms vandaan haalt. Is dat je eigen Ping? Dat zit in principe al bij die 70ms in zoals hierboven in dit artikel besproken is. Al met al zul je toch veel eerder bij 4-8 frames verschil uitkomen dan 15.
15 frames dan.

Je weet overigens dat een local PC ook al gauw 40 ms vertraging geeft?

https://www.pcgamesn.com/...-competitive-mode-latency

Ik weet overigens niet waar je die 16.7ms vandaan haalt. Is dat je eigen Ping? Dat zit in principe al bij die 70ms in zoals hierboven in dit artikel besproken is. Al met al zul je toch veel eerder bij 4-8 frames verschil uitkomen dan 15.
16.7MS is de frametime van 60FPS. Dus zolang je binnen die tijd alle berekeningen kan doen heb je een perfecte 60FPS zonder extra latency. Elke latency die een PC heeft zal de cloud PC ook hebben. Daarbovenop komen gewoon extra latencies die een PC niet heeft:
- Jouw input via het internet
- Encoding naar video
- Terug sturen via het internet
- Decoding video
Zelf heb ik de test gedaan op een lokale switch en ik merkte duidelijk latency en dat is het beste wat je kan krijgen. Daarna wordt het alleen maar erger met slechter internet. Misschien goed voor mensen met hele lage eisen of bij massive online multiplayers. Dat lijkt mij de markt.
Ik weet de technische details niet helemaal maar volgens mij wordt er geen video encoding gebruikt zoals we dat kennen. Gewoon omdat het echt veel meer tijd/rekenkracht vergt om streaming encoding te doen. Zal dus specialer zijn dan standaard H.264

Maar goed. Dat gezegd hebbende. Voor sommige games maakt het niet zoveel uit en heb je al minder latency dan bijvoorbeeld een beetje moderne TV. Je moet je even herinneren dat die dingen soms al rustig 100ms input lag hebben. En ja dat is unplayable, maar voor sommige mensen prima voor een beetje far cry, AC, blackwake. Dat soort spellen. Minecraft van mij part. Idd MMO’s of andere typen spellen die geen FPS of RTS zijn waar je direct 1-0 achter staat met hoge latency.
Nou zo spannend is dat niet hoor.

20ct per KWh. €5 in de maand. Heb je 25KWh. Een Gemiddelde game PC full tilt gebruikt ~500-600W? Laten we ff gunstig pakken en zeggen 500 dat rekt zo makkelijker.

Een vaste airco pakt gemiddeld 1,0KW. Bij elkaar dus 1500W. Pak je 25Kwh en een verbruik van 1500W dan kom je uit op een runtime van ~16,5 uur.

Tada rekensommetje. Verbruikt je PC dus meer dan ga je al eerder nat. Heb je geen vaste airco dan ook want die verbruiken aanzienlijk meer.

Stroomkosten zijn in dit verhaal overigens insignificant als vergelijkingsmateriaal. We hebben het hier over minder dan 20 uur per maand. Dan ben je al door je budget heen.

Hardware aanschaf ook. Gaat helemaal nergens over. Er is geen enkele manier dat zelf doen ooit goedkoper gaat zijn.
Nut hiervan? Super handig als ik op zakenreis. Kan je toch nog een spelletje via de cloud spelen.
Ook is het handig als je geen game pc hebt.
Zo kan je een paar maanden top games spelen op goede kwaliteit.
Dan zakenreis jij naar hotels met beter internet dan ik ;)
Ik zit vaak in het centrum van London en daar is de verbinding vaak prima genoeg. Zijn inderdaad wel hotels geweest met mindere verbindingen maar gelukkig mag ik de hotels zelf uitzoeken. Mits ze niet vol zijn :)
Praktisch elk hotel, ook de dure, heeft toch gewoon qos en bandwidth caps die streamen gewoon totaal onmogelijk maken? Ik ben er al in tientallen geweest op plekken waar de internet infrastructuur verder top is, en low latency streaming heeft echt nog nooit gewerkt. Je mag al blij zijn als het WiFi signaal niet volkomen ruk is en je via de ‘premium internet service’ live tv (via vpn) kunt binnenhalen wat ik vaak deed voor voetbal en F1 etc.

Die hotels draaien bijna allemaal op netwerken die volledig afgeregeld zijn om te voorkomen dat het hele hotel tegelijk gaat zitten streamen, omdat er dan niemand meer fatsoenlijk zou kunnen internetten...
same here.. vorig jaar 160 dagen in hotels gezeten voor mijn werk (voor 95% bekende ketens als hilton, mariott en co. .. ) en zeker 50% van de hotels heb ik packetloss van >30% (ik heb altijd een ping in de achtergrond lopen)... d'r zijn zeker uitzonderingen.. londen ben ik al 3 jaar niet meer geweest (gelukkig) .. :)
Dat je zelf geen zware hardware nodig hebt.
Dit dus. Of dat je met meerdere clients in een huishouden kunt spelen, zonder dat je meerdere zware hardware nodig hebt. Ook leuk op een verjaardagspartijtje :Y)
Leuk, volledig afhankelijk zijn van een goede internetverbinding, niet weten of jouw game later speelbaar is, overgelaten worden aan de grillen van de markt, alleen licenced software, meer authenticatie, marketing en troep. Ik kan niet wachten.
+Meer input latency, totaal niet useful voor competitive gaming, disadvantage, inherent slechter beeldkwaliteit ongeacht de status van je internet lijn. Waarschijnlijk nog veel meer waar we niet zo op kunnen komen :P

Snap niet waarom mensen zichzelf zo afhankelijk maken van de big boys, soms denk ik wel eens; waar is je zelf respect gebleven. En dat gaat echt niet alleen op voor dit specifieke topic.

Of wil iedereen gewoon voor een stuivertje op de eerste rij zitten? Zelfs consoles lijken te duur te worden xP

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 2 augustus 2020 14:40]

Niet iedereen heeft ff €1000 op de plank liggen voor een leuk systeempje. In principe zit je dan net op mid-tier qua gaming. €5 per maand is prima te behappen voor wat casual gaming.

Dit gaat niet over pro gaming hardcore competitive 240Hz. Gewoon casual, beetje rts oid.
Als ik zie hoe ver stadia al is, kunnen spelen op een office nuc die geen mogelijkheid herft voor een fatsoenlijke GPU, dan begrijp ik het wel. Fatsoenlijke GPU's kosten tegenwoordig minimaal de prijs van een complete console, en dan heb je dus ongeveer een midrange GPU, niet eens een highend.
Dit dus. Mijn high-end GPU koste meer dan de rest van de PC bij elkaar (ongeveer 150% van de rest van de pc). Natuurlijk kun je dan wel weer een hele tijd vooruit (waarschijnlijk hoef ik de komende paar jaar niet meer te upgraden), maar niet iedereen kan zoveel uitgeven aan een PC (voor dezelfde prijs koop je ook een kleine 2e hands auto).

Ik denk dat in elk geval voor casual gaming de toekomst wel bij streaming ligt.

[Reactie gewijzigd door Dnomyar96 op 4 augustus 2020 08:00]

Ik denk zelfs dat over 10-15 jaar we niet eens meer standaard lokaal games spelen (op die enkele na dan). Dan zijn we allemaal wel gewend aan streaming gaming, ook dus voor de snellere games en niet alleen voor casual..
Het is wellicht niet voor iedereen weggelegd.

Ikzelf ben dankzij Stadia weer begonnen met gamen. Ik heb tot dusver een heel fijne ervaring met een goede prijs kwaliteit verhouding.

Natuurlijk zijn er argumenten te voeren waarom streaming voor bepaalde gebruikers niet interessant is. Maar ik val wel in de doelgroep. Zo heb ikzelf geen last van invoervertraging. Ik of mijn vriendin hebben geen behoefte aan extra hardware in huis. Ik maak me niet druk of een spel in de toekomst beschikbaar blijft, ik ben meestal na een paar maanden toch wel klaar met een spel, en raak het daarna zelden nog aan.
Uhm, geforce noe is meer een online pc, je gebruikt hier dus je eigen gamelibrary van oa steam. Het is geen stadia.
Moet je bij geforce now als je een steam game speelt nog steeds telkens je steamguard code invoeren? Dit vind ik een ontzettende drempel gezien de steamguard op mijn telefoon staat maar mijn zoon ook regelmatig een spel wilt spelen en dus continu om die codes moet vragen.
Nee dat hoeft nooit
Heel apart, Ik heb met elke steam game dat ik eerst steam moet inloggen en dan de 2factor code moet opgeven. Is er een instelling die dit verhelpt?
Ik heb ook 2FA aan staan op m'n Steam account, en ik heb maar één keer hoeven inloggen op Steam via GFN. Daarna nooit meer een code hoeven invoeren.
Dit klopt idd, je hoeft het 1x te gebruiken.
Vreemd...ik heb net GFN genomen en moet toch echt bij elke sessie opnieuw inloggen met 2FA code.
Heb ik ergens een instelling gemist?
Je moet aanvinken dat Steam je gebr naam en ww moet onthouden
Werkt bij mij in iedergeval niet. Telkens moet ik inloggen en authenticatie geven.
Misschien als je binnen gfn de steam client zelf start (en niet enkel een steamgame) en daarin inlogt met behoud van gebr naam en ww? Ik heb het in het begin ingesteld via die route omdat je toen nog alle steamgames vanuit de steamclient in gfn kon starten.
Misschien als je binnen gfn de steam client zelf start (en niet enkel een steamgame) en daarin inlogt met behoud van gebr naam en ww?
Dat is niet eens zo'n gek idee. Ga ik later proberen. Dank voor de suggestie :)
Ja, dat doe ik ook steeds.
Maar het wordt niet onthouden.
Same,. ik heb ook een maandje geforce now geprobeerd, moest elke keer opnieuw mn 2fa invullen van zowel steam als ubisoft.
Zit je dan klaar met je controller op de bank en je telefoon elders in huis :+

Volgens is het omdat je steeds in een andere sessie gaat, en ook een andere VM of whatever voorgeschoteld krijgt.
Dan zijn er teveel apparaten aangemeld op je steam account.

Ik heb het zelf ook als ik Steam op mijn iPhone open (vraagt om code) en daarna op een computer hier in huis (vraagt weer om code).

Zolang ik alleen Steam op de computers gebruik, is er niks aan de hand.
Dit is voor mij de enige reden dat ik GFN niet gebruik. Dit denk ik zal wel opgelost worden met de GFN steam integratie dat gepland is.
De ene keer wel en de andere keer niet.
Super! Maar na enkele zoek pogingen kom ik tot de constatatie dat geen enkel tripple-A game dat ik speel beschikbaar is op hun platform. Een gemiste kans.
In eerste instantie had GeForce Now een flinke library aan games. Alleen begonnen vervolgens meer en meer uitgevers te morren, waarna NVidia is overgestapt op een opt-in model. Uitgevers moeten nu dus zelf aangeven dat ze willen dat de game op GeForce Now staat. En dat is echt killing geweest voor het aanbod van GeForce Now.
Hopelijk trekt dat bij.
Ja dat is het grote probleem van GFN alleen Uplay games zijn beschikbaar. De rest van grote titles eigenlijk niet. Wel jammer maar zal wel iets met geld te maken hebben.
Niet eens iOS ondersteund?
Google stadia mag ook niet op iOS toch?
Tja, daarvoor moet je bij Apple zijn, door hun manier van geld aftriggelen van abonnementen als de app verkocht wordt via de store, negeren toch wel wat developers van dit soort diensten de applestore.
of apple werkt het tegen zoals ze dat toen met steam deden? iets met dictatuur?
Mooie toevoeging. Zo wordt het een weer een stukje makkelijker voor de GFN gebruiker denk ik.
Zou fijn zijn als andere platforms ook op deze manier worden toegevoegd.

Off-topic: Ik gebruik GFN zelf (nog) niet en wist niet dat Nvidia hun RTX kaarten heeft ingezet! Toch maar even een kijkje nemen dan.
Ik snap het niet helemaal. GFN haalt al automatisch de officieel ondersteunde games op. Begrijp ik dan dat ze nu alle games ophalen die wel werken maar niet officieel ondersteuning hebben?

Wat ik overigens jammer vindt is dat bij niet ondersteunde games de multi controller vaker niet dan wel werkt. Dat is echt een tegenvaller omdat ik graag couch co-op speel.

Daarbij is nog goed om te melden dat GFN een verzamelnaam is voor zowel local streaming (a la steam link) als gebruikmaken van hun cloud stream service.

[Reactie gewijzigd door hanz_rdam op 2 augustus 2020 11:35]

Hoe zou ik dan bij bijvoorbeeld ETS2, ATS de mods kunnen gebruiken? Die staan in een aparte map en bijvoorbeeld Promods is een 5GB mod die het halve spel ETS2 verandert.
Bij local streamen laadt de Shield gewoon letterlijk datgene wat lokaal geïnstalleerd staat. Shield mirrort gewoon je primary screen en voegt enkel controller besturing toe. Ik weet het niet 100% zeker maar ik zou vermoeden dat mods ook gewoon werken.
Anoniem: 508592
2 augustus 2020 11:30
Ik gebruik zelf Moonlight op me telefoon, werkt perfect!
Nice, binnenkort maar eens gaan uitproberen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee