VS voegt 46 Huawei-ondernemingen toe aan zwarte lijst, maar stelt deadline uit

De Amerikaanse regering heeft 46 bedrijven die aan Huawei zijn gerelateerd, toegevoegd aan zijn Entity List. Tegelijk is de deadline die maandag is verlopen, met drie maanden uitgesteld. Sommige bedrijven mogen daarom langer zakendoen met Huawei.

Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Economische Zaken, zegt maandag in een interview met Fox Business dat de toevoegingen van de bedrijven aan de Entity List het moeilijker moeten maken voor Huawei om de handelsrestricties te omzeilen. In totaal staan er nu meer dan honderd aan Huawei gerelateerde bedrijven op die lijst.

Tegelijkertijd bevestigt Ross dat de deadline die maandag zou ingaan, is uitgesteld. Het gaat om de tijdelijke licentie die Amerikaanse telecombedrijven in mei hebben gekregen. Ook Google kreeg die licentie, zodat Huawei samen met de Android-leverancier kan blijven werken aan upgrades voor zijn smartphones. De deadline wordt met drie maanden uitgesteld en loopt rond 19 november af.

De minister benadrukt dat Amerikaanse bedrijven alleen met specifieke toestemming zaken mogen doen met Huawei en de bedrijven die op de lijst staan. Veel Amerikaanse techbedrijven hebben toestemming aangevraagd, maar tot nu toe heeft de Amerikaanse regering nog geen licenties gegeven.

In het interview benadrukt Ross dat de handelsrestricties zijn opgelegd vanwege de vermeende risico's voor de nationale veiligheid. De minister stelt dat 5g-apparatuur een groter risico met zich meebrengt dan apparatuur voor 3g- en 4g-netwerken, omdat bij de nieuwe netwerkstandaard software een grotere rol speelt en de hardware daar niet los van is te zien.

Volgens geruchten hebben de Amerikaanse president Trump en de Chinese president Xi Jinping in het afgelopen weekend telefonische gesprekken gevoerd over de situatie omtrent Huawei. Ross wil dat niet bevestigen. Hij zegt dat Trump informatie over dergelijke gesprekken zelf naar buiten zal brengen als hij dat wil.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-08-2019 • 15:18

38 Linkedin

Lees meer

Reacties (38)

Wijzig sortering
Zat even door de 'Entity List' heen te kijken... staan ook zakenmensen op met een adres in Den Haag en Zoetermeer.
Gewoon uit nieuwsgierigheid die persoon met Zoetermeers adres (=drive-in woning in de wijk Buytenwegh De Leyens) eens gegoogled en dit bericht uit de cache gehaald:
https://webcache.googleus...&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=nl
:?
@MM99 Thx voor de correctie.

[Reactie gewijzigd door baldyman op 20 augustus 2019 20:02]

De halve economie hier draait op brievenbusfirma’s dus dat moet niet verbazen :P
De halve economie hier draait op brievenbusfirma’s dus dat moet niet verbazen :P
Heb me altijd al afgevraagd hoe zo'n bijbaantje als "directeur" van een brievenbusfirma eruit moet zien.

Vast een lekker loon in ruil voor helemaal niets doen :P
Wat heeft "high-tensity aluminium tubing, destined for Iran" in godsnaam met Huawei van doen?

Weer zo'n lijstje van "oh, die moesten we ook nog blocken; gooi d'r maar op"?
De Entity List gaat niet puur over Huawei. Dat is de gehele 'zwarte lijst' van het ministerie. Huawei en de verwante bedrijven zijn op die lijst gezet.
Correctie: Disneystrook is niet in Buytenwegh, maar in wijk De Leyens, in Zoetermeer
*zucht* waar stopt deze madness....
Anoniem: 100047
@shades19 augustus 2019 15:26
Zolang ‘America great again’ op petjes staan met aan de binnenkant een label ‘Made in China’ zit. Ze gaan grip verliezen.
Hoe meer in het nieuws volg, hoe meer ik het idee begin te krijgen dat America inderdaad zijn positie als supermacht aan het verliezen is, ook al lijkt dat direct misschien niet zo. Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar er komt een keer een punt of dat America niet de enigste supermacht meer is, of het geheel niet meer is.

Maar met dit soort acties maken ze het niet echt veel beter.
Zijn ze ooit de enige geweest dan? Rusland, China, Israël (al is dat voornamelijk qua leger), zijn geen kleine jongetjes in de klas zullen we maar zeggen - om maar een paar voorbeelden te noemen. De VS propageert zichzelf vaak als het machtigst (en let’s face it, met propagandageld zijn een paar geniale Hollywood films gemaakt die dit idee stimuleren) en “world police”, maar is niet de enige met heel veel macht.
De krijgsmacht van Israël is volledig afhankelijk van de Amerikanen. Sterker nog: het is het enigste land wat rechtstreeks bij de fabriek kan bestellen zonder tussenkomst van het congres. Rusland begint sinds kort weer op te leven. Maar vergeet niet India en Japan.
Zijn ze ooit de enige geweest dan? Rusland, China, Israël (al is dat voornamelijk qua leger), zijn geen kleine jongetjes in de klas zullen we maar zeggen - om maar een paar voorbeelden te noemen. De VS propageert zichzelf vaak als het machtigst (en let’s face it, met propagandageld zijn een paar geniale Hollywood films gemaakt die dit idee stimuleren) en “world police”, maar is niet de enige met heel veel macht.
Je vergeet nog Turkije, maar vergeet niet dat America de enigste is met zo veel legers overal over de hele wereld, in zo een beetje alle landen.
Nothing lasts forever. Ze worden nu ingehaald door China, wij overigens ook.

De oplossing is simpel, trek onze industrie terug het westen in. Maar dat gaat op de korte termijn een boel geld kosten, en daar worden er velen weer wat minder blij mee. Dit is al decennia geleden voorspeld, maar er zijn een klein groepje mensen enorm rijk mee geworden. Dat we als samenleving daar straks voor mogen boeten, ach. Verbaas je er niet over, maar we hebben onze '1st world problems' echt te danken aan het feit dat we bovenaan de globale voedselketen staan. Nu we dat kwijt aan het raken zijn, zal er veel gaan veranderen.

@Anoniem: 100047 De officiële petjes worden wel in de VS gemaakt bij Cali-Fame. Waar 80% van de werknemers latino zijn, dat dan weer wel. Maar net als met veel producten, worden die door anderen ook elders geproduceerd. Wel een beetje fake-news gehalte.
Anoniem: 100047
@batjes19 augustus 2019 16:51
Echt niet. De dag na zijn electie werd het al bekend dat deze uit China kwamen. Voorbeeldje en geen fake news:
https://i.pinimg.com/orig...914076655982aae5bc84d.jpg
Hij zij duidelijk dat 80% gemaakt woord in America, hij heeft het niet over die andere 20%, en al helemaal niet als je ze hier in de winkel koop en of in Asia.
Hmmm... ik zou toch zweren dat er eerst iets anders stond.
https://www.businessinsid...8?international=true&r=US
The hats are produced by a California-based company called Cali-Fame. According to a 2015 Los Angeles Times interview with the company’s president, Brian Kennedy, about 80% of the company’s employees are Latino.
Vlak voor het faillisement van de USA. Of zijn ze dat feitelijk al? :)

[Reactie gewijzigd door thelightning op 19 augustus 2019 15:25]

Je weet dat het economisch ongelofelijk goed gaat in de VS?
Dat weet ik. Vorige maand nog uitvoerig met een Amerikaan hierover gesproken.
Ik doelde meer op feiten zoals deze; https://www.thebalance.co...-much-does-it-own-3306355

Maargoed, ik ben verder geen financieel expert maar vast staat dat je op meerdere manieren kan zeggen of een land arm of rijk is.

[Reactie gewijzigd door thelightning op 19 augustus 2019 15:34]

Rijk of arm? Zeker, maar of het goed of slecht gaat met een economie en of een falliesement eraan zit te komen is niet zo moeilijk om te zeggen. In de VS is werkeloosheid op dit moment erg laag en dalende, Consumentenvertrouwen erg hoog, Investeringen door particulieren en bedrijven bijzonder hoog. Er zijn zeker wat waarschuwingslampjes die aangaan (meer in Europa overigens) maar het gaat gewoon erg goed.
Schulden zijn een erg slechte graadmeter over hoe goed het gaat.
Wellicht. De meeste economen zeggen dat er een crisis aan zit te komen.

https://www.nytimes.com/2...of-2020-could-happen.html
Ja maar ook die headlines zijn niet zo heel verrassend en ook vrij logisch met een gezonde dosis verstand. Een econoom neemt juist de acties en daden van de heer Trump in zo'n voorspelling mee en ze kijken ook gewoon naar zijn patroon van beslissingen en de mogelijke gevolgen daar van. Hij heeft uiteindelijk direct invloed op de leidende en grootste economie van de wereld.. en nog erger de meeste economiëen van andere landen zijn zo beinvloedbaar en verweeft met de Amerikaanse economie, dat de rest lekker meegetrokken gaat worden.. let maar op.

Het is zelfs zo erg dat voormalige, zelfs nu nog loyale, leden uit zijn administratie zeggen dat hij helemaal niet luistert naar hen advies.. we spreken hier over mensen die rechtstreeks hen advies van economen, inlichtingendiensten, noem het maar op inwinnen om hem te assisteren maar hij het gewoon verwerpt en op een twitter rampage gaat zodra iemand hem uitlokt.. dus ja als verweefde wereld economie zijn we screwed als het zo door gaat.
Ja dat zeggen ze al vele jaren, en dat komt ook om de zo veel jaren ja, wat heeft dat met nu te maken, dat het nu heel goed gaat met de economie in America?

Economische crisissen in America zijn er al sinds 1785, en nog steeds is America er en nog steeds een van de machtigste landen, so again, what's your point?

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 20 augustus 2019 03:18]

Je weet dat het economisch ongelofelijk goed gaat in de VS?
Hier ook. Het gaat ontzettend goed, we zijn een ongelofelijk gaaf land.

Of je gelooft de propaganda niet en ziet dat we gewoon in de laatste bubbel leven, gefinancierd door een ongelimiteerd centrale bank krediet.
Ja net als dat China ieder jaar minstens 10% groei heeft.

Beide statements zijn redelijk onbetrouwbaar overigens. :P
Je weet dat het economisch ongelofelijk goed gaat in de VS?
Economisch goed in de zin van gdp groei?
Die is gefinanciert met belastingverlaging dus met begrotingstekort
Zo goed dat ze zich geen ziekenfonds kunnen veroorloven of betaalbaar onderwijs kunnen organiseren.
Al hun geld en energie gaat naar wapens en het opkopen van veelbelovende start-ups en academicy.
Hier komen ze ook onze brains opkopen
Hoezo vind jij dit madness?

Weet jij meer dan de inlichtingendiensten van de VS?
met een beetje geluk na de volgende verkiezingen.
anders is het na 4-5 jaar.

en zolang er niet trump 2.0 in het witte huis komt dan hebben we geluk.

maar als dit wel is dan hebben we er nog jaren last van (12 met wat pech)
en met trump 3.0 wordt het langste 16 jaar.
Je mag je pessimistische bril weer opzetten want als Trump de verkiezingen verliest komt er een democraat aan het roer en die zijn ook behoorlijk anti-China en behoorlijk oorlogszuchtig (lees: slecht voor globale economie).
https://en.wikipedia.org/..._war_by_the_United_States

Sinds de Vietnam/Cambodja-oorlogen zijn door Democraten alleen "Military engagements authorized by United Nations Security Council Resolutions and authorized by Congress" ingezet (1 x Obama, 1 x Clinton, 1 x Carter).

Door Reagan, Bush Sr en Bush Jr (2x) zijn wel "Military engagements authorized by Congress", die dus niet zijn goedgekeurd door de VN, ingezet.
als sommige youtubers in amerika zeggen.

if you have to choose between the worst of the worst then do not choose.
The probleem is als je niet kiest, kies je ook.
Amerikaanse president Donald Trump is door Apple-CEO Tim Cook aan het denken gezet over de effecten van de aankomende handelstarieven op de concurrentiepositie van het techbedrijf
Apple zou door voorgenomen nieuwe handelstarieven moeite krijgen met het concurreren met bedrijven zoals Samsung. https://www.nu.nl/onderne...ven-zeer-overtuigend.html
Hopelijk slaat China terug - en worden alle Trump+familie-eigendommen in China genationaliseerd, dat zou een heerlijke straf zijn!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee