VS scherpt Huawei-chiprestricties verder aan door deals met derden te blokkeren

De Amerikaanse overheid heeft regels aangescherpt die het voor Huawei moeilijker moeten maken om chips geleverd te krijgen die gemaakt zijn op basis van Amerikaanse technologie. De aanscherping is bedoeld om omzeiling van eerdere regels via derde bedrijven te blokkeren.

De aangescherpte regels zijn volgens de Amerikaanse minister Wilbur Ross bedoeld om te voorkomen dat Huawei alsnog toegang krijgt tot Amerikaanse technologie. Volgens het Amerikaanse ministerie zat er een maas in de in mei doorgevoerde regels, waardoor Huawei via derden alsnog chips in handen zou kunnen krijgen die gemaakt of ontwikkeld zijn met Amerikaanse software of technologie. Transacties waarbij Huawei, in welke hoedanigheid dan ook, chiptechnologie probeert te verkrijgen waarbij Amerikaanse software of technologie de basis vormt, zijn verboden.

Verder heeft de VS 38 nieuwe Huawei-ondernemingen afkomstig uit 21 landen toegevoegd aan de Entity List. Dat is een economische zwarte lijst waar door deze recente toevoeging nu 152 verschillende ondernemingen op staan. Amerikaanse bedrijven mogen niet met deze bedrijven handelen. Volgens de VS is er een risico dat Huawei betrokken is bij activiteiten die indruisen tegen de nationale veiligheid of buitenlandbeleid van het land.

Inmiddels is ook de Temporary General License ten einde, die sinds 20 mei voor een periode van negentig dagen gold. Deze is en wordt niet verlengd. Deze regeling gold als een uitzondering op het handelsverbod met Huawei, wat onder meer betekende dat diensten normaal konden blijven functioneren op Huawei-smartphones. Nu deze uitzonderingsperiode voorbij is, mogen Google en andere ontwikkelaars geen updates meer doorvoeren op Huawei-telefoons, zoals nieuwe Android-versies.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-08-2020 • 18:54

142 Linkedin

Reacties (141)

Wijzig sortering
Het lijkt mij dat het verkopen en / of tussenpartij zijn voor het verkopen van "Amerikaanse technologie" verboden is, je kan moeilijk een partij in het buitenland een boete geven voor het kopen van "Amerikaanse technologie", of zie ik dan iets over het hoofd?
Anoniem: 428562
@IThom17 augustus 2020 19:55
Dat dachten kern fysici in Iran ook, ze werden echter met autobommen uitgeschakeld.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-16501566
A) Andere 'tak van sport'. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand die in het gewone zakenleven zit ivm daarmee om het leven gebracht wordt door een land (uitgezonderd gevallen waarbij de zakenman/-vrouw tot de enkels diep beland was in de inlichtingswereld). 'Rogue' atoomfysicussen te over echter die zijn gedood om te voorkomen dat een ander land atoomwapens kan ontwikkelen.

B) Die actie was een actie van waarschijnlijk de Mossad, die hun hand er niet voor omdraaien om meer direct gerichte persoonlijke aanslagen te ondernemen. VS lijkt vooral te vertrouwen op hoog-technologische 'oplossingen' (drones, digitale sabotage, etc). Mossad heeft in het wat verdere verleden een bom in een mobieltje verstopt (correctie - dat was Shin Bet, niet de Mossad).... of de 'breinen' achter aanslagen met autobommen etc zelf met een autobom om de zeep geholpen.

[Reactie gewijzigd door MicBenSte op 17 augustus 2020 21:34]

ze werden echter met autobommen uitgeschakeld
Je bedoelt dood gemaakt. Vermoord.

Woorden als "uitgeschakeld" en "geneutraliseerd" zijn 1984-esque verhullend taalgebruik.

[Reactie gewijzigd door merethan op 18 augustus 2020 12:19]

Het wordt inderdaad Amerikaans bedrijven verboden aan Huawei te leveren, andere buitenlande bedrijven worden op diezelfde manier gedwongen mee te werken.

Als bijvoorbeeld TSMC aan Huawei zou blijven leveren wordt hen ook de toegang tot Amerikaanse tech ontzegt door Amerikaanse bedrijven te verbieden iets aan ze verkopen, waardoor TSMC bijvoorbeeld niets meer kan kopen van Applied Materials en zelf een probleem heeft.

[Reactie gewijzigd door Qoffee op 17 augustus 2020 22:55]

Amerika net zoals de EU houdt bedrijven die gevestigd zijn aan hun eigen regels. Als de VS bijvoorbeeld ziet dat Shell iets twijfelachtigs doet, worden ze in de US door de DOJ gedaagd. Zo kunnen ze ook niet Amerikaanse bedrijven die dus gebruik maken van bepaalde technologien restricties opleggen.

Uiteindelijk zal niemand de VS voor het hoofd willen stoten. Idem met China overigens die wereldwijd het landen en bedrijven moeilijk maakt wanneer zij zich politie proberen te uiten "tegen" China. Helaas werkt deze tactiek goed met nagenoeg ieder land, behalve de VS die nog steeds een hapje te groot is voor China.

De EU zou zich ook niet moeten laten sollen door China die maar wat graag hun eigen wet oplegt op souvereinen staten buiten China. Helaas gebeurd dit maar wat vaak of zijn we al de dreigementen naar oa NL/UK/DL vergeten met betrekking tot Hong Kong of Xinjiang. Of wat dachten we van Australie dat nu repraisailles ondervind van China omdat Australie graag wilt weten hoe het precies ziet met het Corona virus. We kunnen nog wel even doorgaan ...
Ze kunnen het voeren van zaken wel enorm moeilijk maken. Er is geen wereld munt maar wel een die veel gebruikt wordt en dat is de dollar. Veel bedrijven hebben een rekening bij de Federal Reserve en via daar drijven ze handel in dollars. Wanneer Amerika zegt dat je geen handel meer mag drijven in dollars dan wordt internationaal zaken doen ineens veel lastiger.
De VS bepaald wat naar wel land verkocht mag worden. Het zit heel ingwikkeld in elkaar.
Maar er zijn verschillende niveaus waar een land in kan zitten ivm Verkoop naar dat land.
Daarnaast wordt er gekeken als bv een product bij een bedrijf hier in Nederland wordt gemaakt en bv naar Iran wordt verkocht waar dit product voor gebruikt kan worden. Is dit te gebruiken im bv militaire apparatuur te maken dan mag het niet. Ook al is het bv een ondrdeel voor een auto. Verkoopt dit bedrijf het orodukt toch aan iran, als is het via via, dan krijgt dit bedrijf een boete en van de VS een verbod om naar andere landen iets te verkopen. Zelfs bv belgie.

Deels kan ik het begrijpen voor bv wapens, maar wat ik niet begrijp is dat de VS dit over andere landen mag bepalen

Als ik het goed herinner is dit jaren geleden gebeurt voor een bedrijf in Delft en geloof iets met nachtkijkers
Als mijn naam Tim Cook zou zijn zou ik ASAP regelen dat mijn assemblagelijn uit China overgeplaatst wordt naar een ander land.

Of Jack Bauer inhuren.

[Reactie gewijzigd door OhMyGod op 17 augustus 2020 19:06]

Ze gokken dat ze het "maar" tot aan de Amerikaanse verkiezingen hoeven vol te houden denk ik. Maar goed, dit hele verhaal stinkt aan alle kanten natuurlijk.
Denk dat je verkeerd gokt, zowel democraten als republikeinen staan achter deze sancties. Sterker nog Trump wilde sancties eerst verkorten en parlement heeft hem teruggefloten.
Heb je daar wat info over dat Trump wilde verkorten/versoepelen en dat de democraten tegen waren?
Van Huawei weet ik het niet, maar ik weet wel dat zowel democraten als republikeinen behoorlijk pissig waren toen Trump een deal aanbod om ZTE te redden van de ondergang nadat die zichzelf op de sanction list had weten te krijgen door illegale praktijken er op na te houden. Trump bood ze een deal aan dat ze x miljard boete moesten dokken en wat veranderingen door moesten voeren in het bestuur, dan zou hij ze nog een kans geven. (Dat was in een periode waar de VS en China weer aan de onderhandelingstafel zaten en wat vriendelijkere gesprekken hadden.) Dat vond een heel groot aandeel politici een slappe houding tegenover China, er werd zelfs een bipartisan bill opgesteld om het tegen te gaan. Maar na wat dreigementen van Trump naar de republikeinen zijn die gecaved en is de boel gestrand.

Er is werkelijk waar een enorm brede steun onder zowel democraten als republikeinen voor het China-beleid. Dat Trump een harde lijn inneemt tegen China rekent op steun van beide partijen, al proberen de republikeinen het uiteraard wat verder uit te melken en de democraten te downplayen. :+

Dat er bipartisan support is voor de sancties tegen China is echter zeer en zeer duidelijk. Dus het is een realistische stelling van bbob om te zeggen dat wachten op de verkiezingen geen enkele zin heeft, omdat wie er ook president is/blijft: die sancties tegen China blijven doorgaan. Biden gaat ze niet ongedaan maken als hij op de een of andere manier toch weet te winnen van Trump en als Trump president blijft voor nog een termijn gaat ie gewoon op dezelfde koers verder m.b.t. China. Dus wachten tot de verkiezingen? Leuk, maar je schiet er noppes mee op.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 18 augustus 2020 02:14]

Als je interesse in dit onderwerp hebt even zoeken en je zal veel links vinden. Hier al eentje: https://www.cnbc.com/2019...ate-trade-with-china.html
“China is going to eat our lunch? Come on, man,” Biden told a crowd in Iowa earlier this month. He described himself as a “fair trader” and said he has been “arguing for a long time that we should treat other countries the way in which they treat us, which is, particularly as it relates to China: If they want to trade here, they’re going to be under the same rules.”
Hoewel Trump dus hard overkomt zijn zowel democraten als republikeinen het redelijk eens over het beleid ten opzichte van China. Inclusief Biden dus de tegenstander van Trump.
Anoniem: 143912
@bbob19 augustus 2020 13:58
De USA en China hebben elkaar nodig om een boost te geven na corona herstel. Actie zorgt voor reactie en alles heeft een trade off. Het zal nog blijken of beide kanten bereid zijn om afscheid te nemen van hun business.

https://www.wsj.com/artic...ming-covid-19-11596792603
Biden weet niet eens waar hij is.
Wat een zinvolle inhoudelijke reactie, maar misschien kun je wat meer informatie geven of is het een puur emotionele reactie, daar lijkt het wel op.
Het was slechts een poging om wat humor in de discussie te brengen. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=-ZZrm9ya2h4
Een slappe poging en lijkt me meer op typisch trump aanhanger die met dit soort onzin komt.
Je gaat een vervelende avond hebben aankomende november. :*)
Gelukkig woon ik niet in de USA dus dat zal wel meevallen.
Blijf jezelf dat vooral wijsmaken. :*)
Boeiend iemand die schijnbaar denkt te weten waar ik woon in welke land, misschien ook nog welke staat of provincie en welke stad.

Denk dat je te veel van het middelste van je naam hebt opgedronken en ook zo spreekt.
En toch voel je de drang om te antwoorden.

Dat komt inderdaad over als iemand die het niet kan schelen. :+
Psycholoog en denken te weten waarom ik reageer. Misschien is het gewoon leuk om te reageren.
Het lijkt er inderdaad op dat je een hoop lol hebt. :+
Ik heb de laatste paar berichten met een grote grijns op mijn gezicht geplaatst, ja.
Als China assemblage voor Amerikaanse bedrijven zou stoppen schieten ze in hun eigen voeten. Het is nog steeds zo dat de USA meer uit China importeert dan omgekeerd. Ze zouden het wel Apple op de Amerikaanse markt moeilijker kunnen maken.
Ze zullen echter eerder weer kiezen voor agrarische producten, daar is Trump trots op vanwege een deal. Die deal weer terugdraaien raakt rechtstreeks de achterban van Trump.

Maar tot nu toe blijft China nog afwachtend. Neemt niet weg dat wat Trump wil bereiken onzekerheid voor veel bedrijven een reden kan zijn om weer in eigen land te produceren. Alleen om die reden al zal China afwachtend zijn met tegen sancties. Ze zullen het dan ook moeten spelen op veiligheid of een andere "zogenaamde" reden om een bedrijf uit te sluiten zoals men nu onder nationale veiligheid doet.
Je leest het denk ik verkeerd.
Hij bedoelt dat Apple zelf z'n fabrieken verplaatst zodat ze dit soort risico's niet lopen en sancties voor kunnen zijn.
Het probleem is dat bedrijven tegenwoordig in China zitten vanwege de gigantische binnenlandse vraag in dat land, arbeid is in andere landen reeds veel goedkoper. Als Apple haar productie verplaatst heeft China enorme mogelijkheden tot import tarieven, dat zou Apple nog veel meer schaden.
Dat kan Apple prima doen, maar een verkoopboycot kan Apple stevig raken in China.

Andere sancties komen er dan nog wel bij.
Ik lees het heel goed maar de vraag is of China tegen Apple sancties zou ondernemen. China schiet dan in haar eigen voet. de USA met huidige sancties schiet niet in haar eigen voet.
Als je sancties wil, zoals ik schreef draait China de deal over landbouwproducten terug, dan pakken ze de USA het hardst.
Sancties tegen apple betekenen op korte termijn voor apple een productieprobleem, op langere termijn gaan ze dan toch weg uit China waardoor China er zelf op verliest.
Mja en waar gaan ze heen dan? Heb zo even een lijstje met bedrijven die met dezelfde oplages onderdelen kunnen maken? Ik niet.

Is dus wel degelijk een puntje. Niet iedere partij kan de oplage en kwaliteit leveren die nodig is.

dat is dan ook de reden dat Amerikaanse blikfabrikanten nu nog steeds te veel betalen door de staal heffingen. Nederlandse bedrijven zijn de enige die de kwaliteit en afmetingen kunnen leveren. Zo'n regeling zet dan dus geen zoden aan de dijk.
Dit willen ze geloof ik ook: https://www.apple.com/new...-pro-to-be-made-in-texas/

(Beetje oud nieuws; geen idee van de gang van zaken op dit moment)
En wie gaat al die manuren betalen dan?
Welnee, gewoon Huawei kopen ipv Apple, probleem opgelost.
Het is inderdaad slim om als apple naar een andere productie plek te bekijken... echter is het ook zo dat als ze apple aanpakken er gigantisch veel banen op de toch komen te staan bij foxconn in china.

Erg lastig als je ook nog je inwoners tevreden moet houden plus mocht China zeggen : we pakken apple aan ... niet op basis van staats veiligheid of iets in die trant maar puur als wraak.... dan gaat elke multinational gelijk kijken naar de mogelijkheid om supply chain om te gooien juist hetgeen wat ze niet willen :+

Ze zouden kunnen zeggen : Microsoft Windows verbieden we ivm staatsveiligheid ...... want opzich is dat een gelijke argumentatie ...... helaas hebben ze dat al gedaan :+

https://www.techrepublic....ing-for-windows-in-china/

China has reportedly ordered all foreign PC hardware and operating systems to be replaced in the next three years, intensifying an ongoing tech war.

https://techcrunch.com/20...dware-from-state-offices/
Anoniem: 435630
@Zyphlan18 augustus 2020 09:47
En terecht, zouden we hier in Europa ook moeten doen. We zijn op te veel vlakken te afhankelijk van de VS
Ja in principe kun je het wel doen... maar moet je wel een europees alternatief maken op europees niveau...... :+ Dat gaat ze niet lukken met alle landen die hun plasje eroverheen willen doen anders een VETO :+
Los van het hele VS-China verhaal denk ik dat het sowieso niet onverstandig is om je kaarten te spreiden. Afhankelijkheid van 1 partij of 1 land is sowieso geen goede zaak imo.
Mee eens, probeer zo onafhankelijk als mogelijk te zijn van Amerikaanse technologie. Voor dat je het weet sta je zelf, of jouw land, op de boycot lijst. De sanctielijst is al zo'n slordige 6000 bedrijven/landen groot en groeit met de dag.
Ik had het over de productie volledig in China, maar same principle.
Daar zijn ze allang mee bezig, want China zit zelf ook te flexen en te dreigen met maatregelen.
Om heel eerlijk te zijn heb ik zelf ook het gevoel gehad dat Apple mede de prijzen verhoogd heeft van haar iPhone's om voor te sorteren op duurdere productiekosten door het uit China weg te halen. Door de prijzen eerder al te verhogen, komt het niet meer zo als een schok; en de winstmarges zijn nog steeds vergelijkbaar met hoe het was vóór prijsverhoging. Een groot deel van de winst komt toch uit services, dus dat is vele malen boeiender. Zo hou je je aandeelhouders ook blij. Apple heeft echt wel een contingency plan, Cook is groot geworden met logistics...
En Apple kan de prijzen verhogen doordat een belangrijke concurrent (Huawei) wegvalt. Ik weet niet zeker of dit nog onder de categorie "kapitalisme" valt. Het lijkt er op dat de VS meer en meer een communistisch land wordt (zeker voor de rijken, die zitten in een beschermde positie). Enfin, of je nu een 1 of een 2 partijen systeem hebt, zolang het maar goed voor de bevolking is. In deze vergelijking doet China het aanzienlijk beter.
Het zijn voornamelijk Taiwanese bedrijven die fabrieken in China hebben, ik denk niet dat die er last van hebben. Foxconn, QCT, Wistron, etc...
Jammer dit. Had gehoopt dat Google play weer zou kunnen terugkeren op de Huawei smartphones en tablets. Dit zal Huawei alleen maar nog meer motiveren om een eigen eco platform te bouwen, zoals Apple dat doet. Totaal onafhankelijk van Google te worden met appstore vooral gericht op Aziatische landen. Waar wij als Europeanen wat minder aan hebben. Of een store met alle apps zonder GMS. Een beetje zoals de Aurora store maar dan groter.
Een extra platform/ecosysteem naast Google en Apple zou ik niet eens een slecht idee vinden. Of dat Huawei is of een ander maakt mij nog niet eens zoveel uit.
MS heeft er miljarden ingepompt in hun ecosysteem. Succes, nee alleen maar geld gekost. Dus in de EU zie ik niet snel dat het een succes gaat worden.
Heel veel ontwikkelaars hebben het platform links laten liggen omdat Microsoft keer op keer hun beloftes brak.

Belofte 1:
Elke Windows mobile 6.1 zou een update naar 6.5 krijgen.
Leugen 1:
Plotseling vereisen dat er een fysieke camera knop op Het toestel zit, waardoor een groot gedeelte van de toestellen geen update meer kreeg.

Belofte 2:
Elk Windows mobile toestel met 6.5 krijgt een update Windows phone 7.0
Leugen 2:
Weer eisen stellen aan de fysieke knoppen er moest dit keer een home knop op, slechts 2 van de 27 toestellen van de toestellen op het moment van bekendmaking hadden deze knop.

Belofte 3:
Windows phone 7 zullen we lang ondersteunen
Leugen 3:
De support voor dit systeem werd snel gestaakt

Daarna:
Bij Windows phone 8 uit kwam hadden ze eindelijk een goed en volwaardig mobiel OS, maar diverse ontwikkelaars en consumenten hadden gene vertrouwen meer in het product.
Ik heb jaren lang Windows mobile gebruikt, maar ben daarna over gestapt op ios (bij de iPhone 4)
Ik ben daarna altijd enthousiast geweest bij de bekendmakingen van nieuwe Windows toestellen, maar ben afwachtend geweest omdat ik geen vertrouwen meer had in Microsoft. Ik wou een toestel waarop ik kon vertrouwen.
En blij toe dat ik dat gedaan heb, want weer tram Microsoft de stekker uit hun besturingssysteem.

Microsoft had veel markt kunnen pakken als ze echt door hadden gezet, zeker native ondersteuning voor de azure had ze onderscheidend kunnen maken op de zakelijke markt. (Een goede MDM oplossing die met azure en Office samen kon werken, zeker als ze er misschien een gratis abonnement aan gekoppeld hadden voor het beheren van deze toestellen via de endpoint portaal)
Belofte 1:
Elke Windows mobile 6.1 zou een update naar 6.5 krijgen.
Het was aan de fabrikant om hun toestel te upgraden van 6.1 naar 6.5. Het had namelijk een nieuwe firmware versie nodig en fabrikanten zoals Samsung namen daar niet altijd de moeite voor. https://answers.microsoft...5b-4c72-994a-44246b15346f
Belofte 2:
Elk Windows mobile toestel met 6.5 krijgt een update Windows phone 7.0
Nooit beloofd. Sterker nog, MS zette WP7 initieel in de markt voor high end smart phones en behield WM6.5.3 voor low end. nieuws: Microsoft kondigt Windows Mobile 7 aan
Belofte 3:
Windows phone 7 zullen we lang ondersteunen
WP7 heeft 4 jaar support gekregen. De iPhone 4 dat ook in 2010 uit kwam, kreeg ook support tot 2014.
MS heeft niet de mogelijkheid een OS 'leuk' te maken. En de product managers van onderdelen vechten elkaar de tent uit daar lijkt het ook. "Mijn knop voorop" "Nietes de mijne moet groter".
Point in case: spraakherkenning op Windows 10. Krijg ik een "modder/Nokia look" chromen ding bovenin beeld, niet aangepast aan de Metro look. En bij elke start van het systeem hoor ik Ding Dong. En nee, mijn Android en Apple geven geen Ding of Dong voor elke app die aanwezig is bij het booten.
Nog een voorbeeld: handschriftherkenning had MS wel, maar werd niet uitgewisseld tussen Office en OS-groepen. Vochten elkaar de tent uit, gevolg: waardeloze UX.
Mee eens, voor zover het om europa gaat.
Maar Huawei heeft een enorme thuismarkt, die bewezen groot genoeg is om een eigen ecosysteem te onderhouden.
Plus een Chinese overheid die ze wel een handje wil helpen.
Klopt maar uiteindelijk was dat toch het doel van China geweest alles in eigen hand dus ook het ecosysteem, zal nu alleen wat sneller gebeuren.
Anoniem: 143912
@bbob19 augustus 2020 14:07
Huawei smartphones draaien gewoon op Android en je kunt draaien zonder Google. In China draait alles zonder google en buiten China kun je gaan sideloaden of Huawei moet een workaround maken.
Er zijn al verschillende initiatieven geweest om een derde platform op te zetten. Microsoft is nog het verst gekomen met de acceptatie, maar verloor uiteindelijk toch het geloof in het succes.
Samsung en Linux hebben het geprobeerd, maar ook dat werd het niet. Huawei wordt nu gedwongen om een eigen OS te bouwen, maar ook dat zal nooit echt groot worden omdat het van de Amerikaanse markt geweerd zal worden. \
Een Europese tegenhanger zou erg welkom zijn, maar die kans is nihil. Zodra dat ook maar een beetje van de grond komt zal het opgekocht worden door een Amerikaans bedrijf en vervolgens weer verdwijnen.
Of het wordt niet opgekocht maar in de grond gestampt. "Als jullie een app op dat platform uitbrengen moet je de betaling via ons laten lopen / wordt je app niet goedgekeurd / whatever" - ze zoeken heus wel wat en macht hebben ze ook.
ze zoeken heus wel wat en macht hebben ze ook.
Dat is natuurlijk niet waar, binnen de EU althans. Maar een concurrent moet wel erg diepe zakken hebben (miljarden dus) en een heel duidelijke lange termijn strategie kunnen volhouden.
Aziatische landen voor zover die daar interesse in hebben.... de Chinese agressie is ook daar niet onopgemerkt gebleven.
Maar in 9 van de 10 Aziatische landen loopt de halve populatie met een Huawei telefoon en doen ze alles via WeChat (chatten, betalen, daten, etc.).
Zielige figuren die Amerikanen net of ze zelf niet spioneren.
Ze zijn gewoon jaloers op het succes van Huawei.
Ik denk eerder bang voor de implicaties voor nationale veiligheid.

Het is niet alsof ze succesvolle automerken uit Europa verbannen. Dus het zal wel niets met jaloezie te maken hebben.
Het is niet alsof ze succesvolle automerken uit Europa verbannen. Dus het zal wel niets met jaloezie te maken hebben.
Nee, puur met protectionisme afpersing.
Eerder waren Europese auto`s (ook) een gevaar voor de nationale veiligheid en dreigde torenhoge importheffingen (want daar worden ze veiliger van :X )
Nu dreigt een nieuwe heffing als er geen betere prijs voor kreeft betaalt wordt. 8)7
Pure Mafiapraktijken.
Dat zouden alle landen moeten doen (bang zijn voor nationale veiligheid), en dan ALLE export van data naar de VS en dergelijke een totaalverbod opleggen.

Dat dit dan de winsten van bepaalde bedrijven schaad is jammer.

Helaas is het westen daar te bang voor.
Ik denk niet dat nadat de VS (als land) ons heeft bevrijd in de tweede wereldoorlog dat ze erg happerig zijn om ons aan te vallen.

Echter ben ik wel van mening dat bepaalde organisaties in de VS (los van de regering) of daarbuiten dat wel met die data kunnen.

Ik denk dat onze data om bovenstaande reden best wel beschermt mag worden tegen bedrijven, en hoe beter dan het gewoon in eigen bezit te hebben, ipv in een cloud van welk bedrijf dan ook.
Uhm...Ze hebben in de VS al decennia protectionisme in de autosector.

https://www.ttnews.com/ar...stry-toyota-president-say
En niet te vergeten in de staalindustrie. Aluminium frisdrankblikjes, want die kunnen ze daar niet van ijzer maken. En ik vroeg me af waarom het blik van die servers zo dik was: made in USA. Minimaal 1 mm dik. Omdat het moet, omdat het niet anders kan daar.
Trump heeft vast geen aandelen in de Amerikaanse techbedrijven die deze inkomsten moeten gaan missen.
Financieel gezien werd Trump nooit gehinderd door kennis van zaken (op andere gebieden trouwens ook niet). Dus dat zal hem niet in de weg zitten.

Maar voor China is dit allemaal prima. Het geeft een enorme boost in de ontwikkeling. Het enthousiasme om alles zelf te gaan doen is nog nooit zo groot geweest en de rest van de wereld heeft straks het nakijken.
Xi heeft nog niet zo lang geleden gezegd dat China in 2030 weer economisch wereldleider zal zijn, ik denk dat ze dat met deze maatregelen alleen maar versnellen. Nu is het al zo dat veel markten de Renminbi als standaard munteenheid gebruiken.
Betekent dit dat ik mijn smartphone binnen een paar maand gewoon mag wegdoen vanwege onveilig?
Als je trump moet geloven: JA

Als je Niet luistert naar alle complot theorien: NEE
Hij doelt (neem ik aan) op de onmogelijkheid om de telefoon nog te updaten, zodat deze veilig gehouden wordt.

Ik zou de telefoon in dat geval ter reparatie aanbieden bij de leverancier, en indien zij niet in staat blijken de telefoon middels updates veilig te krijgen mijn geld terug vragen vanwege non conformiteit ;)
Waarom kan Huawei hun telefoons niet updaten? Als je google niet update en de rest wel kan toch ook?
https://www.xiaomist.com/...-and-tablets-will_17.html
Huawei kan ook zonder de tijdelijke licentie gewoon de boel updaten alleen gaat het langer duren voordat de vrij beschikbare data in handen an huawei komt, zit dan minimaal een maand extra tussen.

Ze kunnen ook bepaalde data die ze nodig hebben om security updates door te voeren (zodat je Google zooi blijft werken) direct van de vendor krijgen.
Mij heeft dit gedrag juist gemotiveerd om een Huawei toestel aan te schaffen.

Tegenwoordig zijn ze er zelfs zonder Google meuk. Voor de massa is het vast niets, maar ik baal dat ik nog een jaar aan mijn abonnement vast zit.

Ondanks dat mijn P30 Lite volgend jaar vast nog niet versleten is kan ik niet wachten tot ik een nieuwe kan halen zonder Google Android.
De huidige P40 serie is gewoon gebaseerd op Android 10, de vrije Android versie dan.
Voorlopig is van hun eigen besturingssysteem op telefoons nog geen sprake.

Maar inderdaad Google Mobile Services vrij.
Trump is weer actief met zijn hard tegen China beleid. Zijn herverkiezings campagne thuis gaat geloof ik niet zo goed?

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 18 augustus 2020 03:15]

Ach nog zo'n 4 maanden en dan is het einde Trump. Maar goed met die Amerikanen/republikeinen weet je het nooit. Het is dan ook negen voor elf.
Denk je dat echt? Boy zal jij een slechte November krijgen. :P De kans dat Trump gewoon herkozen wordt is zeer aanzienlijk en zelfs buitengewoon plausibel. Mede vanwege de manier waarop Biden met de gekleurde community is omgegaan en de "gropy joey" en "sleepy joe" problematiek. Ik denk dat ie nog minder kans maakt dan Hillary Clinton vier jaar geleden. Afijn. Misschien weten ze het te swingen... Ik heb wel gekkere dingen zien gebeuren, zoals Trump die in eerste instantie verkozen werd. :+

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 18 augustus 2020 02:20]

Ik ben een fan van cijfers en feiten en de polls die ik tot nu toe gezien heb (inclusief van Fox) laten een flinke achterstand op Biden zien.

Natuurlijk is een 2016 scenario mogelijk toen Trump met 3 miljoen minder stemmen verloor maar meer kiesmannen aan zijn kant haalde. De polls schijnen nu ook de onbereikbare (verwaarloosde) Amerikaan hebben meegenomen in hun onderzoek. We gaan het zien.

Ik heb wel het idee dat er een sentiment leeft in Amerika waar Trump niet meer zo populair was als in 2016. Dat zijn gedrag atypisch is hoeft zeker geen uitleg maar meer dan ooit laat hij zich uit op Twitter en Facebook over hoe onterecht alles en iedereen zijn en tegelijkertijd de vijand. Als zelfs een Fox reporter Chris Wallace kritische vragen gaat stellen en als antwoord krijgt dat hij fake nieuws is en Joe Rogan met een miljoenen audience geen minuut meer praat over hoe geweldig Trump is. Dan weet je dat het niet bepaald lekker loopt.

Trump lijkt sinds maart toen de beurzen in het rood sloegen vrij weinig donaties te hebben binnengehaald en Wall Street staat achter (in mijn ogen een puppet) Biden. Maar als er een ding belangrijk is daar is het wel geld en daar lijkt Trump nu niks van te hebben. Tenzij hij met eigen geld aan de slag gaat om zichzelf te redden van alles en iedereen.

Oh en dan heb je ook nog een handjevol onderzoeken van prosecutors daar naar hem en de mensen om hem heen. Het laatste wat je wilt als president van een land is dat je eigen justitie je gaat onderzoeken. Dan heb je echt afgedaan.
Ik denk dat veel iets hebben van, we hebben 4 jaar kunnen lachen, maar nu gaan we weer even normaal doen, weg ermee.
Trump is al bezig met saboteren van post stemmen misschien lukt het hem ook nog om de hele verkiezing a la Belarus naar hem toe te trekken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 143912 op 19 augustus 2020 14:19]

Chances are dat Trump gewoon gaat winnen. Misschien wel met een landslide.
Maar dat laatste is nogal tricky, dus daar ga ik niet op wedden. Op Trump durf ik wel een kratje bier te zetten. Of iets anders. Ik drink namelijk zelf geen alcohol dus dat is wat ruk als ik de weddenschap zou winnen. :+
Officieel hoeft Trump alleen maar een paar redneck staten in de Midwest voor zich te winnen en kan hij zijn minority rule voortzetten. Handige loophole in de EC regeling (doh). Maakt het extra handig om op racisme in the spelen (verdeel en heers over plebs!) om stemmen te winnen. Ook heeft hij nog steeds de ongereguleerde targeted propaganda machine van FB achter zich met wie weet hoeveel dark money budget. Want: winning, at all costs!

Aan de andere kant heeft Trump een covid19 pandemie, een daaruitvloeiende sociale en economische crisis en BLM protesten voor de kiezen. Kansen, kansen......

Maar ja, makkelijk punten scoren door te schoppen tegen de Chinezen. Het leidt de aandacht af en maakt ongegeneerd graaien aan de top mogelijk terwijl iedereen naar het oosten kijkt.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 18 augustus 2020 15:02]

OT: ik vrees dat het meer te maken zal hebben met het gebrek aan democratie in de VS...
Eerst roepen dat per post stemmen fraude in de hand werkt. Wanneer dat niet lukt/werkt...
wat doe je dan....

Je zet een ander baasje bij de PostalService en die laat je de toko van binnenuit kapot maken..

Ik nu kan even geen linkje vinden, maar kijk ook eens naar het trump interview bij HBO...
Compleet bizar, over hoe goed Amerika het wel niet doet, en dan toont hij grafieken die dat aantonen...
Yup, de laatste 2 interviews waren een mooie demonstratie van Trump's narcisme en hoe hij fluctueert tussen grandioos en fragiel. Hoe die man verkozen is is mij een raadsel.
Maar ja hij trekt een bepaald soort publiek aan die helaas gebrek heeft aan (academische?) kennis. Die vinden zijn gedrag vooral vermakelijk, stoer, assertief en heerlijk politiek incorrect. Ze denken ook dat hij aan 'hun' kant staat en hun belangen verdedigt.

Spoiler: Narcisten denken vooral aan zichzelf, niet aan anderen. In hun optiek is er geen 'wij', alleen 'ik'.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 18 augustus 2020 15:40]

Trump zal alles op alles zetten voor een 2e termijn. Het moment dat hij uit de ambt verheven wordt is hij kwestsbaar voor vervolging vanwege de Mueller report. Verkiezingen 2020 worden nog interessant. Staan de Russen nog achter Trump of laten ze hem vallen? FB laat zich nog steeds gewillig gebruiken als targeted propaganda tool, die loophole is nooit gedicht. China kan Trump evt online dwarsbomen als ze hem echt weg zouden willen hebben.

Maar ja, aan de andere kant is Trump ook goed voor China. Hoe slechter het gaat met de VS hoe meer ruimte China heeft om zich internationaal te laten gelden. Die sancties tegen Huawei zijn nutteloos, China zal terugvallen op eigen/open standaarden en zulke maatregelen zullen de drive voor onafhankelijkheid van het Westen alleen maar versterken. En op termijn zal dat ook gebeuren.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 18 augustus 2020 02:37]

USA, land of the free
En dat verdedigen ze.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee