"Volgens Apple moet de maatregel voorkomen dat iPhones uitvallen als de processor te veel van de accu vraagt. De accu kan die piekbelasting niet aan. De functie om de software te vertragen om issues te voorkomen zal in de toekomst ook in andere producten te vinden zijn, zegt Apple."
Wat Apple hier dus eigenlijk zegt, is dat ze een type accu en hun tel's zetten, die dus eigenlijk niet up zijn for the jop, nou ja, even dan, een jaartje of 1 a 2 als ik mensen hier zo hoor.
Wat mij dan weer laat denken van, oké leuk enzo van Apple, maar hebben zij er werkelijk niet bij stilgestaan dat zij dit horen te vermelden wanneer zich dit soort dingen spelen, bijvoorbeeld in de handleiding, of op zijn minst in de release notes van iOS.
Aangezien wanneer dit nergens vermeld wordt, je dus eigenlijk het recht hebt (wanneer je tel nog binnen de garantie valt) op het terug vragen van de centen bij het retourneren van je toestel, of recht hebt op een nieuwe, al denk ik niet dat veel mensen voor de laatste optie zullen gaan, maar goed.
Apple schiet zichzelf hiermee dus wel erg veel kogels in de voet, hadden zij dit normaal vermeld, dan was er nu niets aan de hand geweest.
Maar zij hebben er voor gekozen om dit stil te houden, en das achteraf gezien nou niet echt handig van ze.
Want ook hier geld, de klant heeft recht op een deugdelijk product, en wanneer dit soort acties zich voordoen binnen de garantie periode, men recht heeft op nieuw toestel, of teruggave van het voor het toestel betaalde bedrag.
En dan nog daargelaten, dat dit voorkomen had kunnen worden lijkt mij persoonlijk, door een A9 10 of 11 SOC te ontwikkelen die deze pieken van de accu nooit zal nodig zijn, of het toestel te voorzien van een accu die deze spanning veel makkelijker kan opbrengen, of beiden natuurlijk (een andere A9, 10, 11 & en accu die de spanning veel makkelijker kan opbrengen)
Bijvoorbeeld door een accu die in design al ontworpen om meer spanning te kunnen leveren dan dat het toestel eigenlijk ooit nodig is, en uiteindelijk een power regulator alle stroompjes laat onderverdelen tussen alle onderdelen.
De klant heeft het recht om hier van op de hoogte gebracht te worden, voordat zij zich zo'n toestel aanschaffen, en nu is dit niet gebeurd, wat mooi f*ckt is voor Apple nu, en dan metname hun klanten.
En @
Armin "
Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want in zo'n geval is er gewoon sprake van een defect product en moet de batterij vervangen of gerepareerd worden.
Deze feature is uitstekend om gebruikers te beschermen tegen plotselinge gebeurtenissen als koude omgeving of incidentele beschadigingen door oververhitting omdat iemand zijn telefoon in de zon laat liggen,
maar niet om structuerele designfouten te repareren." En dat zie je helemaal goed, en mochten ze dit dus toch nodig achten, behoren zij (Apple) dit te vermelden, zij het in de handleiding, of zij het in de software release notes.
En das niet gedaan, dus dikke pech voor Apple.