'Apple vervangt ook iPhone-accu als Genius Bar-test geen defecten vaststelt'

Volgens de Franse website iGeneration is er een interne memo van Apple Stores in omloop waarin staat dat Apple ook de accu van iPhones vanaf de iPhone 6 zal vervangen als een Genius Bar-test uitwijst dat de accu nog gewoon in orde is.

Volgens iGeneration is dit nieuwe beleid vanaf dinsdag van kracht en moeten werknemers in de Apple Store een vervanging aanbieden aan alle klanten die prestatieproblemen melden, ongeacht de uitkomst van een test bij de Genius Bar. MacRumors schrijft dat Apple desgevraagd heeft bevestigd dat deze beleidswijziging van kracht is en dat de resultaten van de test geen gewicht in de schaal leggen.

Conform het nog bestaande officiële beleid van Apple worden accu's van iPhones die nog onder garantie vallen alleen gratis vervangen als de capaciteit is teruggelopen tot onder de 80 procent. Volgens het nieuwe beleid zouden accu's van iPhones die niet meer onder garantie vallen worden vervangen voor 29 euro, ongeacht de vraag wat het percentage is van de accucapaciteit.

Vorige week maakte Apple excuses aan klanten en gaf het bedrijf aan dat het de vervanging van accu's van iPhones goedkoper ging maken. Buiten de garantie om gaat dat geen 79 dollar maar 29 dollar kosten. Apple gaf toen nog geen informatie of dit nieuwe beleid ook afhankelijk was van de uitkomsten van een diagnostische test van de Genius Bar. Dat is een technisch klantenservicepunt in Apple Stores.

Om onverwacht afsluiten van de iPhone te voorkomen, voegde Apple een jaar geleden een functie aan iOS 10.2.1 toe, waarbij het OS de prestaties verlaagde van de iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus en SE. Recent werd die update ook naar de iPhone 7 en 7 Plus gebracht. Apple communiceerde deze functie niet. Toen eerder deze maand met cijfers aangetoond werd dat oudere iPhones trager werkten, ontstond ophef, vooral omdat met nieuwe accu's de prestaties weer op peil kwamen.

Twee weken geleden bevestigde Apple de prestaties aangepast te hebben, toen nog zonder excuses aan te bieden of maatregelen aan te kondigen. Consumentenorganisaties riepen Apple daarna op om alle oude accu's te vervangen en klanten klaagden het bedrijf aan.

Door Joris Jansen

Redacteur

02-01-2018 • 14:59

387

Lees meer

Reacties (387)

387
321
158
22
1
79
Wijzig sortering
Batterij vervangen bij de Apple Store (Den Haag) kost 29 euro.

Heb afgelopen zaterdag 2 iPhone 6S's de batterij laten vervangen.
1 buiten garantie, onder het vervangingsprogramma, kosten waren gratis.
1 buiten garantie, niet onder het vervangingsprogramma, kosten 29 euro.

[Reactie gewijzigd door The Conman op 22 juli 2024 23:36]

Goed , dan heb je een nieuwe accu maar is dan ook je iOS probleem opgelost. Daarmee bedoel ik dat je als je de nieuw(ste) of in iedergeval 10.2.1+ hebt geinstalleerd dan hij dan ook weer op 100% van zijn snelheid werkt of blijft hij traag werken ?
Want als dat niet is opgelost dan heeft het buien dat hij het langer doet nog steeds niet HET probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door bonus op 22 juli 2024 23:36]

Mijn eigen iPhone 6S, die is van september 2015, had nog 60% en was heel goed te merken dat deze een stuk slomer was. Na het vervangen van de batterij, gelijk gechecked, bataterij 100% en het draait weer op volle snelheid, is duidelijk een heel stuk soepeler, scrollen, gamen, etc... Ook merk ik dat de nieuwe batterij 1800mAh is terwijl de oude 1780mAh was.

De iPhone van mijn vrouw was van november 2015, die had 73% en was ook merkbaar trager geworden, al is het verschil met die van mij wat minder. Na het vervangen van de batterij was die ook weer een stuk soepeler.

Je toestel wordt weer sneller, soepeler zoals het hoort. Maar probleem opgelost? Nee, als de batterij weer slijt na een jaar of wat langer, dan zal je het zelfde probleem weer hebben, mits Apple die niet update in hun nieuwere updates van iOS.
Er is een inherente design flaw in de modellen 6 en 6S waardoor de accu inderdaad weer leeg zal lopen. Dit werd zogezegd in een fix in februari 2017 opgelost:
https://techcrunch.com/20...6s-shutdown-issues-by-80/

Maar het blijft een lapmiddel, de batterij blijft het hard krijgen waardoor de batterij na een jaar weer zal leeg lopen. Toegeven dat ze een nieuwe telefoon moeten geven en dan niet 100% zeker zijn dat het het oplost is te duur. Iedereen focust uiteraard op de batterij zelf en niet de telefoon, misschien is dat de draai die Apple er wil aan geven om het "op te lossen".

Iemand vermeldde boot loops en nu herinner ik me iemand die er steen en been over zat te klagen op zijn 6 plus. Een throttle loste het dus niet voor iedereen op. Die aanbieding van €29 zal veel mensen overtuigen maar het probleem zit toch veel dieper. Apple zal hopen dat de 6 van het veld vlug is verdwenen in 2-3 batterijwissels en voor de rest stil zijn.
Ik typ dit vanaf mijn 5e! iPhone 6S.
Gemiddeld doe ik 5 maanden met een iPhone 6S, de laatste gaf na 3 weken de geest. Alle toestellen hadden accu problemen of problemen met het deel van het moederbord wat over laden en ontladen gaat. Alle 4 kapotte toestellen vertoonde bootloops, sloten af zonder reden en hadden batterij percentages die alle kanten op gingen.

Mijn originele toestel is dus al 4x omgeruild door Apple. Top service, steeds een "nieuw" toestel, dat is het probleem niet, en ik heb een iCloud backup dus ik zet die steeds terug en klaar is kees. Echter is het wel vervelend iedere keer weer naar de Apple store te moeten, een afspraak te maken met een genius (soms wacht je een week) etc. En ook steeds hetzelfde probleem te hebben.

Ik sluit mij volledig aan dat de iPhone 6(S) een design flaw heeft. Met mijn vorige iPhones (vanaf de 2G) was nooit iets mis.
De after sales service van Apple is in de meeste gevallen inderdaad top. 5 toestellen is wel erg veel.

Nu het schandaal zich wat uitbreidt lijken tienduizenden bezitters een ingeving te hebben van hun frustraties met de betrokken toestellen. We zullen als eenvoudige eindconsument nooit weten welk percentage van de 6 en 6S het probleem heeft omdat Apple zelden cijfers geeft.

Ik denk echter wel dat er een management probleem is: de iPhone wordt nog altijd ontwikkeld alsof het de 3GS is terwijl de schaal ondertussen enorm is. Ze zouden meer personeel tegenaan moeten gooien. Na dit debacle zullen ze waarschijnlijk een paar mensen aannemen die niets anders doen dan de batterij tot de limiet pushen.

Een ander mysterie is de lage levensduur van de batterij: andere manufacturers hebben accu's die 1000 cycles mee kunnen. Hoe komt Apple dan met zo'n accu van de lage range? Of is hun voorzichtigheid om ontploffingen te vermijden een reden om dan maar een model te nemen dat vlugger de geest geeft?
Ook merk ik dat de nieuwe batterij 1800mAh is terwijl de oude 1780mAh was.
Gezien het verschil 1,1% is denk ik een placebo effect.
Volgens mij bedoelt hij eerder dat hij die verschillen op de batterijen zelf heeft zien staan.
Anoniem: 1017507 @The Conman2 januari 2018 17:02
Ik denk niet dat je een verschil van 20mAh op zo'n laag voltage gaat merken...
Apple doet dit om een reden. Accu's van 60% zijn niet alleen kleiner, maar hebben ook een lagere piekspanning. Apple vertraagt oa de SoC en verlaagt max brightness om ervoor te zorgen dat de telefoon niet uitvalt door gebrek aan spanning. Het is of vertragen of random reboots door spanningstekort. Wat heb je nou liever?

Denk dat die 1800 vs 1780 placebo is. Dat is 20 op de 1800 en dus iets meer dan 1%.

Edit;
zeg hallo ik leg hier ook alleen maar uit wat apples redenatie is en dan krijg ik offtopic/irrelevant? Kunnen jullie uberhaupt wel lezen wat er naast die 0 staat? Het is op zn minst on topic

[Reactie gewijzigd door youridv1 op 22 juli 2024 23:36]

Incorrect, naast een laad circuit hebben alle telefoons of het nu nokia, samsung of Apple is een stabiliteits circuit, dat er voor zorgt dat de telefoon altijd de juiste voltage en spanning levert, ongeacht de staat van de batterij. Dit zorgt bij oudere batterijen wel voor meer hitte doordat ze sneller leeg getrokken worden
allemaal leuk en aardig en je hebt vast gelijk, maar een heleboel iphones kregen voor de update last van random reboots, dus dat circuitje kan niet alles fixen blijkbaar. Zou kunnen dat er een kritiek punt is vanaf waar dit circuitje de boel niet langer kan redden
Ik vraag mij wel af waardoor de kwaliteit van de batterijk zo snel omlaag zakt.

Zelf heb ik een iPhone 6 die ik in de eerste week na release bij de Apple Store in Amsterdam heb gekocht. Ik heb met 2 verschillende apps gekeken (1 op mijn telefoon zelf, de ander via mijn computer) en beiden geven aan dat ik momenteel 1309 battery cycles heb en de kwaliteit van de batterij zit op 86%.

Telefoon is inmiddels 3 jaar en 3 maand oud ongeveer denk ik.
Dat zijn veel cyclus. Lipo batterijen gaan gewoon niet zolang mee. 900 ofzo.
En hoelang ben je hem kwijt?
Ik moest ze achterlaten en over 2 uur terugkomen.
Was na een uur teruggegaan met de hoop dat ze al klaar zijn, ze waren al klaar toen.
Thanks! beter dan dagen lang kwijt... De gratis vervanging was binnen 2 jaar toch?

[Reactie gewijzigd door daikoko op 22 juli 2024 23:36]

Nee, dat gaat over dit omruilprogramma. In principe valt een accu niet onder de standaard garantie.
Ik dacht dat het batterij/performance probleem om de iPhone SE, 6, 6S, en 7 ging? Mijn vriendin heeft een 6s plus, geldt daar het batterijvervangingsprogramma ook voor?
Moet je even het serienummer op die pagina invullen.
Of indien een vervangingsprogramma van toepassing is, zoals de eerste paar lichtingen 6S.
Je laat een alternatief telefoonnummer achter waarop je een berichtje krijgt als het zover is.
Lekker verhaal. Ik ben dezelfde dag weggestuurd omdat mijn batterij ouder was dan 1 jaar met de boodschap naar de verkoper te gaan (T-Mobile) in de hoop dat zij hem onder garantie zouden vervangen. Alternatief was wachten tot de prijzen zouden zakken in het nieuwe jaar. Kregen, ondanks meerdere malen vragen, geen korting op dit moment.

Heb hem nu net opgestuurd voor vervanging. Hoop dat T-mobile ook van mening is dat dit onder de garantie valt, anders sowieso onderzoekskosten in rekening (iets van 35 euro dacht ik). Had hem liever voor 29 euro laten vervangen afgelopen zaterdag.
Je moet normaal gesproken ook naar de verkoper gaan.
Die is degene die moet zorgen voor een goed werkend toestel en niet Apple zelf.
(staat in de consumenten-wetgeving)

Dus het bericht van de Apple Store is correct.
Al zou het ze in dit geval sieren als ze je wel geholpen hadden.

En ik ga er vanuit dat T-Mobile dezelfde voorwaarden hanteren als Apple. Dus vervanging kost totaal 29 euro. Onderzoek is in dit geval namelijk niet nodig,

Ik zou als ik jou was contact opnemen met T-Mobile om dit te bevestigen.
Ja snap wel wat je bedoelt, maar ja... had hem daar best wel direct willen laten vervangen voor 29 euro. Ze hebben wel zo'n diagnose gedaan en daar bleek wel uit dat hij rond een kritiek punt kwam, waarbij mijn klachten (uitvallen en onbetrouwbaar batterij percentage) gebruikelijk waren.

Zijn even langs t-mobile gelopen ook en die gaven inderdaad aan dat het in principe onder de garantie valt.
Moest je hiervoor een afspraak maken of kon je gewoon langs gaan?
Ik had via de Chat een afspraak gemaakt.
zal met de iPhone 7/plus wellicht langer duren gezien de ip67? :o
Kan dit alleen bij de officiële Apple store? Of kan ik dit ook elders laten doen?
even een vraag,

werd de batterij direct vervangen of had je hiervoor een afspraak gemaakt ?

Mijn eigen "oude" 6S is al een keer ter vervanging van de batterij weggeweest maar ook deze krijgt idd na de ios 11 update kuren.

Alvast bedankt.
Kun je ook bij een official reseller van Apple tegen het lagere tarief je batterij kunt laten vervangen?
Ik woon niet echt in de buurt van een Apple Store, haha. En hoe lang duurt zo'n vervanging?

Edit net even met Amac (Breda) gebeld. En zij gaan binnenkort starten met het vervangen van de batterij voor de iphones 6 en hoger inclusief de SE dus, voor 29 euro. Je hoeft dus jiet perse naar een Apple Store.

[Reactie gewijzigd door Jasphur op 22 juli 2024 23:36]

De officiële NLse Apple site meldt overigens nog dat een accu reparatie buiten de garantie nog steeds 89 euro kost. Geldt dit nou wel of niet in NL?
Dit geldt vanaf vandaag ook voor NL en de rest van de wereld, de documentatie is hiervoor nog niet geupdate maar dit is nu wel van kracht.
De verwachting is dat in de komende dagen de documentatie hiervoor is geupdate.

Alle service providers in NL kunnen al batterijen vervangen middels aangepaste prijzen.

[Reactie gewijzigd door joon op 22 juli 2024 23:36]

De prijs is volgens mij €29 in NL. Prima, gezien de $29 in de VS.

Ook goed dat ze de batterij vervangen als jij daarom vraagt, en niet alleen als de Genius bar dat goed vindt.
en als je nog binnen die 2 jaar garantie zit? Is het dan gratis?
Op je batterij krijg je één jaar garantie.
Op batterijen gelden geen afwijkende regels, ook al proberen verkopers dit
Veel succes in de rechtbank...

Batterijen zijn namelijk producten waarvan algemeen geweten is dat ze slijtagegevoelig zijn, en hoe snel ze slijten hangt voor een stuk af van hoe de gebruiker ermee omgaat. Laat je bijvoorbeeld je batterij telkens volledig leeg gaan (of toch zover als het toeste toelaat) en laad je hem telkens op tot 100%; dan haal je de 2 jaar mogelijk niet zonder dat de batterij minder dan 80% capaciteit overhoudt.

Als je je toestel zwaar gebruikt en hem bijvoorbeeld 2x per dag oplaadt, dan kan je redelijkerwijs niet verwachten dat je batterij nog als nieuw gaat zijn.

Hetzelfde geldt bijvoorbeeld bij remschijven, banden, ...
Is er niet een erg groot kwaliteitsverschil onderling tussen fabrikanten? Ik heb zelf mijn Nokia Lumia 920 2 jaar volop gebruikt, vaak wel 2x per dag opladen (ik houd mijn accu 9/10 keer boven de 20%). Mijn moeder gebruikt deze telefoon nog steeds en haalt nog zeker 3 dagen op een lading met minimaal gebruik...

Ze heeft echter een Samsung gehad, slechts 1,5 a 2 jaar en die hield het uiteindelijk niet eens meer tot 15:00 uit, als hij 's ochtends van de lader was gekomen, dat met heel weinig gebruik...

Ik denk dat fabrikanten meer kunnen doen om een betere accucapaciteit te behouden gedurende de levensduur van een telefoon, na 1 of 1,5 jaar een dermate grote afname hebben in batterijcapaciteit is zeker niet acceptabel ;)
Het hangt voor een stuk ook af hoe ver de batterij opgeladen wordt, en daar ligt de keuze van de fabrikant. Een LiPo die opgeladen wordt tot 4,2V bijvoorbeeld, slijt veel sneller dan eentje die maar tot 4V opgeladen wordt. Wanneer de fabrikant de maximale spanning beperkt ten koste van de capaciteit (scheelt pakweg 25 a 30% tussen 4 en 4,2V), dan komt dat het aantal laadcycli ten goede, maar moet het toestel vaker opgeladen worden.

Je accu opladen voor hij ver leeg is, heeft ook een positief effect op de levensduur. Android toestellen hebben over het algemeen de neiging om minder zuinig om te springen met de batterij dan iOS (die daarom een kleinere batterij hebben) en Windows Phone toestellen, dus zal de batterij daar vaak wat meer te lijden hebben.
Mijn OnePlus 3 heeft na 1 jaar nog ongeveer 88% capaciteit over, wat bij intensief gebruik (meestal meer dan 1x per dag aan de lader in de auto en zo, en altijd 's nachts opgeladen tot 100%) best meevalt. Momenteel laad ik hem meestal minder ver op, om zo slijtage van de batterij te verminderen.

Kwaliteitsverschil tussen verschillende fabrikanten is me nog niet echt opgevallen. Ik heb bij Sony, Samsung, LG en OnePlus nog geen batterij gehad die opvallend snel versleten was.

Hier is trouwens een goede link met info over wat slijtage bij LiPo batterijen in de hand werkt:
http://batteryuniversity....g_lithium_based_batteries

[Reactie gewijzigd door GORby op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 857639 @Gr4mpyC3t2 januari 2018 19:38
Ook op je accu zit diezelfde garantie, daar mogen bedrijven niet anders in handelen.
Heb nog geen officiële bevestiging gekregen over de Nederlandse prijs, dit is ook de reden dat ik dit niet in mijn reactie heb neergezet.
Ga er zelf wel van uit dat dit inderdaad rond de ~€30 gaat zitten
Met serviceproviders bedoel je de winkels die door Apple gecertificeerd zijn als Reseller?

Heb het vermoeden dat mijn accu zijn beste tijd gehad heeft, maar even naar Amsterdam op een zaterdag om een accu te vervangen waarbij de parkeerkosten hoger zijn dan de vervanging zelf is me iets te overdreven.
Er zijn intussen meer apple store’s. Parkeerkosten Haarlem zijn beter te overzien bijvoorbeeld.
Alle Apple retail stores en AASPs :)
Je moet niet zo zeuren over die parkeerkosten. Je zou moeten zeuren, dat je binnen 2 jaar verplicht bent een nieuwe batterij aan te schaffen en dat die niet gratis vervangen wordt.

Trein NS Abcoude (gratis parkeren)- Amsterdam Cs € 3,50 Enkele reis, 2e klas zonder korting
Tram GVB €1,27 Enkele reis, met OV-chipkaart
Retour totaal: €9,54 (of €8,64)
Als je binnen 35 minuten na het uitchecken overstapt op een andere bus, tram of metro, hoef je het basistarief (€0.90) niet nog een keer te betalen.

Maar beter naar de Apple store in Haarlem. Grote Houtstraat 99, 2011 SH Haarlem
Parkeren in Parkeergarage de Kamp 450 meter lopen http://www.parkeren-haarlem.nl/parkeergarage-de-kamp
€ 2,98 per uur. Betalen gaat per minuut.
Bij minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit, of als jouw accu uit een slechte batch komt (te zien aan het serienummer), wordt de batterij gratis onder garantie vervangen.
Als het binnen de 2 jaar is valt het gewoon onder garantie
Op de batterij krijg je één jaar garantie.
wat gewoon niet mag
Anoniem: 857639 @Gr4mpyC3t2 januari 2018 19:44
Dat is dus illegaal..
Er mag prima per onderdeel een andere garantie worden gegeven, het mag nooit minder zijn dan één jaar. De verkoper van het product lost het voor je op.
dit is een echte tweaker! of krentenkakker ;-)
maar als je accu capaciteit lager wordt dan wordt de performance naar beneden geschroefd, iets wat blijkbaar niet nodig is bij andere merken (en die vallen ook niet spontaan uit bij een versleten accu zolang die niet rond de 20% zit naar mijn ervaring). en dan gaat het er niet om of je de accu diep ontlaad of niet. als je dan een fatsoenlijk werkende telefoon wilt dan ben je dus verplicht om de accu te vervangen of maar een nieuwe iphone te nemen.
maar als je accu capaciteit lager wordt dan wordt de performance naar beneden geschroefd, iets wat blijkbaar niet nodig is bij andere merken (en die vallen ook niet spontaan uit bij een versleten accu zolang die niet rond de 20% zit naar mijn ervaring).
Dat is ook nodig bij andere merken, maar die doen het gewoonweg niet en laten het toestel gewoon uitvallen... Inderdaad vaak hoe leger de accu is, hoe sneller het zal gebeuren. Bij mijn HTC One M8 kon het al bij 70% gebeuren. M'n Galaxy S5 deed het iets netter, die viel meestal pas rond de 40% uit.
Beiden vertoonden soms ook het probleem dat ze opeens heeeeeeel erg snel leeg gingen, dan restart het toestel en beweerde ie gewoon weer 80% spanning te hebben. :+

Nieuwe accu erin en klaar! Ik had liever gehad dat ook zij de CPU-snelheid terug gingen klokken zodat het toestel nog betrouwbaar was. Want liever een soms iets trager toestel, dan een toestel dat volstrekt onbetrouwbaar is en elk moment uit kan vallen... Wel had ik dan graag gezien dat er een melding van komt, zoals Apple nu ook consequenter gaat doen.
als je dan een fatsoenlijk werkende telefoon wilt dan ben je dus verplicht om de accu te vervangen of maar een nieuwe iphone te nemen.
Zoals bij alle merken dus.
Als je niet wilt dat je telefoon uitvalt of spontaan reboot, zul je een nieuwe accu moeten kopen.
Dit is bij elk merk zo, heel simpel. Apple zorgt er tenminste nog voor dat je de telefoon juist wél fatsoenlijk kunt gebruiken, daar ie enkel bij een laag percentage en voornamelijk in koude omstandigheden de CPU-snelheid tijdelijk terugschroeft; en op dusdanige wijze dat enkel de maximale CPU-snelheid niet geleverd kan worden, iets wat je normaliter enkel aanroept bij zware apps.

Het is volstrekt onzin dat andere merken geen accuslijtage zouden vertonen en geen problemen. Alleen al hier op Tweakers zijn honderden threads te vinden met problemen... Voornamelijk uitvallende toestellen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 690661 @joon2 januari 2018 15:25
Wij hebben een iphone 5s in huis met een hele slechte accuduur, vraag me af wat het vervangen van de accu bij dit toestel nu kost? Nog steeds 89 euro?
Deze actie geld vanaf de 6 staat er in het artikel dus ik ga er vanuit dat de prijs van het vervangen van een 5s accu hetzelfde blijft.
waarschijnlijk niet, aangezien het om de iphone 6 of nieuwer gaat
5S is ouder dan 6, geldt het dan ook? Vraag het voor een vriendin. (okt 2016 aangeschaft)
ik dacht dat alles >= dan iPhone 6 hier gebruik van kan maken.
Ik zou zeggen ga langs een genius bar / apple certified reseller. Die weten het beste.
Anoniem: 857639 @tomaszcs2 januari 2018 19:43
vanaf de iPhone 6(s) geld dit.. eerdere iPhones dus niet.
Gaat Apple hier dus wel gewoon mee wegkomen in Europa?

Dang. Laat toch zien dat de EU steeds meer zijn kracht aan het verliezen is t.o.v. de grote bedrijven, a la Amerika, maar goed daar gaan we naartoe.
Ik snap even niet waar ze weg mee moeten komen? Wat is nou precies het probleem waar mensen zich nu nog druk om maken? Ze hebben excuses aangeboden en ze zullen het aanpassen in de volgende software. Wat wil je dat
Volgens mij word de functie zelfs optioneel en krijg je betere inzage in de kwaliteit van je batterij?

Wat moet Apple nog meer doen? Ik vind ontploffende accu’s een serieuzere zaak en zelfs levensgevaarlijk. En dat werd ook gewoon geaccepteerd na een recall

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 23:36]

Sorry hoor maar de iPhone 6 serie had juist wel het probleem en laat ik ditzelfde probleem ook hebben gehad hebben met mijn 6.
https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/

En guess what... een nieuwe accu er in en het was opgelost. Deze update is voor normale accu slijtage zodat je je 2 jaar oude toestel nog normaal kan gebruiken zonder dat deze uitvalt bij een half volle lading:
https://www.google.nl/sea...forums.androidcentral.com

Het trager maken bij elke software update is al lang terug bewezen onzin te zijn:
https://www.futuremark.co...ones-get-slower-over-time

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 23:36]

Er is geen enkel bewijs dat dit eerder ook door Apple is gebeurd... dat men zeikt van ios x naar ios x dat het toestel trager wordt, is soms logisch.. als ik vista op een xp bak smijt.. is het systeem ook trager..
Of 'Europa' hier nog wat over gaat zeggen/doen staat geheel los van de actie die Apple nu zelf onderneemt. Het zou uiteraard wel kunnen dat het 'ingrijpen' van Apple eventueel verzachtend zou kunnen werken bij maatregelen, of misschien zelfs andersom dat als ze niets zouden ondernemen dat dit ze zwaarder zou worden aangerekend... maar dat is koffiedik kijken. Het ingrijpen is op dit moment vooral imagoschade beperken.
Anoniem: 857639 @mark033nl2 januari 2018 19:40
sjoemelsoftware/hardware is/zijn dingen die tijdens een test anders reageren dan tijdens normaliter gebruik, dat is hier geen spraken van.
Dat Apple Pay er nog niet is, komt denk ik door de banken.. die raken een stukje macht kwijt..
Maar dit is wel mn laatste IPhone, ik wil contactloos kunnen betalen
Apple Pay komt er aan ;)
https://www.onemorething....pay-laat-op-zich-wachten/
Zal niet heel lang meer duren denk ik.
Anoniem: 398486 @mark033nl3 januari 2018 11:56
Ik betaal al 1,5 jaar contactloos via Apple pay hoor....
"Conform het nog bestaande officiële beleid van Apple worden accu's van iPhones die nog onder garantie vallen alleen gratis vervangen als de capaciteit is teruggelopen tot onder de 80 procent. "

Maar wat als mijn accu al defect zou zijn geweest binnen de garantie periode, waarvan inmiddels de garantie is verlopen? Dat valt nu niet meer aan te tonen en daar vind ik dat Apple toch tegemoet moet komen anders komen ze er wel weer makkelijk onderuit.
6S Plus met QM in het serienummer vertoonde dit gedrag al na 4 maanden. Melding gemaakt bij Apple, remote diagnostic, "Uw batterij is in orde!" Na de software update geen uitvallers meer gehad. Eventuele traagheid toen heb ik niet opgemerkt.

Na 25 maanden, een verse installatie van iOS 11 en koud weer gebeurt het weer. Contact opgenomen, "Uw batterij is in orde!"

De batterij is niet in orde, de garantie is inmiddels verlopen, de telefoon is soms heel traag en nu mag ik €29 (uit coulance?!) betalen om een defect te verhelpen dat er vanaf aanschaf al in zit. 8)7

edit: aangegeven capaciteit batterij (coconutBattery) ~12m 92% / ~24m 83%

[Reactie gewijzigd door michel176 op 22 juli 2024 23:36]

Waarom ben je toen niet langs een Apple Store of reseller gegaan dan...?
Je kan Apple moeilijk kwalijk nemen dat jij niet bent gegaan noch hebt gekeken. ;) Waarschijnlijk omdat je nergens last van had en je tostel gewoon prima functioneerde, en dus niet kapot was of wellicht nog steeds niet is.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:36]

Omdat het nu pas bekend is wat ze doen?

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 22 juli 2024 23:36]

Je kan al jaar en dag kijken wat het slijtageniveau van je accu is. Kennelijk heb je dat nooit bekeken en had je nergens last van, maar nu wil je wel omdat er iets nieuws is een gratis accu hebben. Zo werkt dat niet, je had al eerder kunnen kijken; zeker omdat die 80% regel echt heel duidelijk in Apple’s garantievoorwaarden vermeld staat.
Anoniem: 583079 @BoringDay2 januari 2018 16:07
Garantie hoor je te claimen in de garantieperiode, dat is toch logisch? Apple is overigens een van de weinige fabrikanten die garantie geeft op batterijen. Samsung bvb sluit batterijen uit in zijn garantiebepalingen.
Samsung geeft anders 2 jaar garantie op alle batterijen waarbij deze niet uit het toestel gehaald kunnen worden.
Anoniem: 583079 @Tubbietje2 januari 2018 17:43
http://www.samsung.com/be...warrantyinformation2.html

“De garantie van SAMSUNG dekt alleen fabricagedefecten. Dit omvat geen accessoires zoals batterijen, (gloei)lampen, inktpatronen enzovoorts.”

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 583079 @TigerHunt2 januari 2018 18:18
Daar staat niets over batterijen...
In jouw link worden batterijen als accessoires aangeduid en in mijn link staat dat accessoires onder de 2 jaar garantie vallen. Zoals ik het lees vallen batterijen dan onder de 2 jaar garantie.
Anoniem: 583079 @TigerHunt2 januari 2018 22:34
In mijn link staat expliciet dat batterijen uitgesloten zijn. In jouw link staat helemaal niets over garantie op batterijen. Maw ik heb als klant geen poot om op te staan.
Leef je in Nederland, dan zou ik toch die betere Nl garantie aanhouden.
of
Waarneer er onduidelijkheid is wegens 2 of meerdere versies van een garantiebepaling, dan mag je die nemen, die jou het beste uitkomt.

Zou wel kopieën van beide sites bewaren.
Onzeker in dit geval of dit van toepassing is. Volgens mij is er geen onduidelijkheid. Het één heeft niks met het andere te maken, Er is maar in één geval sprake van batterijen.
Als je de garantiebeperkingen in mijn link leest, dan staat daar dat batterijen zijn uitgesloten van garantie wanneer "De batterijen zijn opgeladen met een andere dan een door Samsung goedgekeurde oplader." Dit houdt blijkbaar in dat ze er normaliter wel onder vallen.
Anoniem: 583079 @TigerHunt3 januari 2018 14:14
Een uitsluiting bovenop een algemene uitsluiting in een andere tekst lijkt me niet bepaald een teken dat er enige garantie geldt. Misschien dat je daar voor een rechter gebruik kan van maken, maar als consument ben je overgeleverd aan de goodwill van Samsung. Daarbij vergeleken zijn de garantiebepalingen van Apple oneindig veel duidelijker.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 23:36]

Een batterij is enkel een accessoire als deze verwijderd kan worden, als dit niet het geval is valt het onder de garantie van het hoofdproduct. Heb hier geen bron bij, zo ging het in de electronicazaak waar ik gewerkt heb wel. (En daar waren ze echt niet roomser dan de paus dus er zal vast een wettelijke basis voor zijn.)
Anoniem: 583079 @53645714n2 januari 2018 19:09
Dat is natuurlijk erg onduidelijk en je hebt dus als klant niks aan dergelijke wazigheden, je bent overgeleverd aan de goodwill van de verkoper.
Ik vind dat meevallen, wat je zelf kunt vervangen mag de producent redelijkerwijs verwachten dat je het ook doet. Kun je het niet zelf, moeten de producent het voor je doen.
Anoniem: 583079 @53645714n2 januari 2018 20:03
Nochtans kan je volgens de wet ook op een vervangbare batterij garantie claimen.
kan ik mijn garantie bij T-mobile claimen waar ik het toestel heb gekocht? Of moet ik dat bij Apple zelf doen? Ik vind t allemaal maar vaag gedoe.
Ik heb mn toestel nu 1,5 jaar en heeft dus nog gewoon 100% garantie volgens de nederlandse wet.
Ik weet alleen niet waar ik deze t beste kan claimen,
Anoniem: 583079 @equit19862 januari 2018 16:26
Als je telefoon minder dan 2 jaar oud is en de batterij minder dan 80% van zijn capaciteit heeft en minder dan 500 cycles kan je de batterij in principe gratis laten vervangen. De verkoper zou dezelfde garantie moeten bieden als Apple.
hoe controleer ik die gegevens dan:?
Anoniem: 857639 @equit19862 januari 2018 19:48
Je garantie geld voor de partij waar jij je toestel hebt gekocht..
Je kan beter rechtstreeks naar de Apple store gaan. Daar fixen ze het meteen.
Anoniem: 583079 @BoringDay2 januari 2018 16:35
Je hebt een punt dat het voor een klant lambda niet inzichtelijk was. Via een appje kon je het wel nazien. Mijn iPhone6 had na 2.75 jaar nog 87% bvb...
Initieel zou de aanbieding pas eind deze maand van start gaan. Apple heeft die datum onder publieke druk naar voren geschoven. Het is dus niet verwonderlijk dat niet alle sites op tijd zijn bijgewerkt.
Aanbieding?

Aparte woordkeus. Apple heeft een fout gemaakt waar geen plausibele reden aan kan worden gegeven.
Nu kiezen ze er voor om een ieder die er van op de hoogte is van het incident en twijfelt over het product, de batterij te laten vervangen voor een schappelijke prijs die bij lange na niet de kosten dekt.

Slimme marketing, geen aanbieding.
Wat was er niet plausibel aan de reden? Volgens mij word er teveel achter gezocht maar is de reden gewoon erg simpel maar willen mensen (vooral bashers) dit probleem zonder reden opblazen
Bashers?

Er wordt een ‘feature’ toegevoegd die gruwelijk veel impact heeft, en het wordt niet gecommuniceerd? Het is Apple aan gelegen om de batterij onder controle te houden, en als doorslaggevend argument wordt ‘uitschakelen’ gegeven.


Onzinnig natuurlijk. De optie heeft te veel impact op het functioneren.
Een optie is planned obsolescence,
dat te zijner tijd de IPhones steeds minder ‘moeten’ functioneren.
Een andere meer realistische optie is dat de batterij niet meer te vertrouwen is met alle gevolgen van dien en dat daardoor de maximale waarden worden afgestompt.

En dat de batterij niet altijd te vertrouwen is, is bekend. Dat is niet toe te wijzen aan een bepaalde producent, want net zo vaak wordt een derde partij ingeschakeld om dergelijke batterijen te produceren.
Dat past ook meer in het rijtje van vervangen.
Anoniem: 479726 @Crp5 januari 2018 15:19
U bent met stip de ideale appleklant, alles van Apple is voor u top en geoorloofd ;)
Het is gewoon een aanbieding. Normaal 89 euro. nu 29.

Alle aanbiedingen zijn slimme marketing. Zie niet zo het verschil.
Vandaag nog voor een iPhone 6 via de website van Apple service voor de batterij aangevraagd. Totale kosten 41 euro want ook nog 12 euro verzendkosten.

Website is inderdaad niet up to date.
Nou ja.. ik heb dan een third party app die aangeeft dat de slijtage op mijn batterij 6.3 procent is.. maar mijn iPhone 6 is echt significant trager sinds de laatste paar iOS opdates.. Op een gegeven moment ga je aan jezelf twijfelen of je altijd al zo lang moest wachten op bepaalde apps, maar goed, ik ben iig blij dat er wat duidelijkheid is.. en dat ze de batterij van mijn 3 jaar oude iPhone relatief goedkoop willen vervangen als dat nodig is.
Je kunt voor een relatief klein bedrag de Geekbench 4 benchmark app downloaden. die vraagt tijdens de benchmark het piekvermogen van de batterij. Dan weet je meteen of je score lager uitvalt dan normaal is voor je iphone 6 (score iphone 6 staat in de app).
Houd er ook rekening mee dat het OS steeds uitgebreider en zwaarder wordt, hetzelfde geldt voor apps. De 6 is ook al 4 generaties oud en ik ken niet veel Android smartphones die die rit uitzitten.
Ik geloof juist dat snelheidstests tussen verschillende OS versies hebben laten zien dat dit niet waar is (, maar ik moet de bron even schuldig blijven).
Dit kan natuurlijk ook heel veel zeggen over de benchmark in plaats van over de iPhone.

Als Apple zelf toegeeft dat ze toestellen vertragen (onder bepaalde omstandigheden) en dit vervolgens niet uit de benchmark naar voren komt dan lijkt het me dat er ergens iets niet helemaal klopt.
Apple heeft toegegeven de nieuwste update een feature te hebben meegegeven die de CPU throttled als de accu het gevraagde vermogen niet kan leveren. Deze situaties komen voor bij accu slijtage/veroudering.

Deze benchmarks zijn zijn of op 1 en dezelfde toestel gedaan met dezelfde (oude) accu. Of allemaal verschillende toestellen met nieuwe accu's. Het toont aan dat IOS versies geen oudere modellen vertragen.

het zijn 2 verschillende dingen die nu door elkaar gehaald worden. Mensen zeiden dat Apple oudere modellen langzamer liet draaien bij elke nieuwe IOS update. Dit bericht van Futuremark ontkracht dat. Nu speelt er een nieuwe 'issue' waarbij Apple dus toestellen langzamer laat draaien vanwege een verouderde accu zodat je het toestel langer kan gebruiken ipv dat het toestel spontaan uitvalt terwijl je volgens de accu nog genoeg lading hebt. Dit komt door een accu slijtage of word er ook wel eens gezegd dat je accu lui is. Dit is heeft meestal te maken met de leeftijd en hoe de gebruiker zijn toestel gebruikt. Zoals elke dag aan de lader zonder de accu te ontladen tot 20% en volledig op te laden tot 100% terwijl de 80% beter is voor lithium accu's.

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 479726 @Crp5 januari 2018 15:48
U schreef:
Apple heeft toegegeven de nieuwste update een feature te hebben meegegeven die de CPU throttled als de accu het gevraagde vermogen niet kan leveren. Deze situaties komen voor bij accu slijtage/veroudering

Apple heeft dit toegeven 2 dagen nadat geekbench deze “ ontdekking publiceerde”
Daarnaast bewijzen meerdere YouTube video’s dat iPhone matige batterijen heeft sinds de 6.

Verder moet ik u steunen in de twijfels rondom de bewering dat Apple mensen, met de updates waardoor de toestellen trager worden, dwingt om een nieuw toestel te kopen.
Waarheid is in deze, dat door de slechtere prestaties, sommige mensen zich gedwongen voelden om een nieuw toestel te kopen. Uiteraard zullen zij zich besodemieterd voelen, en terecht.
Ik hoop dat een gedeelte van die mensen uit onvrede zijn overgestapt naar een ander merk.
De arrogantie straalt er bij Apple vanaf. Onterecht, Apple huppelt hardwarematig sinds de 6 achter de meute aan. Momenteel zijn er genoeg smartphones die beter zijn dan iPhone kwa prijs-kwaliteit.
Ik vrees dat mijn iPhone 7 de laatste iPhone is,alleen eind dit jaar voor €30 een nieuwe batterij erin pleuren:)
Daar ben ik het niet mee eens je hebt een snel werkend toestel dat mag Apple niet zomaar trager maken en bovendien zijn er zat programmeer technieken die rekening met verschillende modellen kunnen houden.

Hoe langer het toestel meegaat hoe beter voor het milieu.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 22 juli 2024 23:36]

4 generaties?

Je hebt de 7 als nieuwe generatie. En en dan 8 en X die tegelijk uit zijn gekomen.
klopt best redelijk:
6 (gen 1 om zo maar even te noemen)
6S (gen 2)
7 (gen 3)
8/X (gen 4)

Als je het zo kijkt is deze onderhand wel 4 generaties oud.
Draai even Geekbench en vergelijk de resultaten met die van de telefoon op de release dag. Ik zit op nog 40% (eigen schuld wel) dus ga mijn batterij zeker laten vervangen binnenkort.
Je iPhone helemaal resetten en opnieuw installeren met iTunes doet wonderen.
Wel zeer klantvriendelijk van Apple, buiten de garantie om nog flinke korting geven, ik heb anders meegemaakt met dingen buiten de garantie om....
Het punt hier is dat het niet gaat om het kapotgaan van een product buiten de garantieperiode.

Het gaat er hier nu om dat Apple bewust een product extra langzaam maakt en daar dan zogenaamd coulant mee omgaat buiten de garantieperiode. In mijn ogen nog steeds niet klantvriendelijk. Een bewuste fabricagefout.
Je haalt 2 dingen door elkaar.

1. De iPhone 6 serie had een accu probleem waar Apple al een recall voor in het leven heeft geroepen. Je kan je accu kostenloos laten vervangen als je iPhone binnen die serie valt.

2. Apple heeft een feature in de laatste update gepropt die je CPU throttled bij (normale) accu slijtage om je toestel te beschermen en langer mee te laten gaan.

Apple heeft nu aangeboden om bij normale slijtage (waar elke smartphone last van heeft!!!!! En hiervoor niet door publiekelijk aan de schandpaal word genageld!!!) je accu te laten vervangen voor een gereduceerde prijs. Dus is dit netjes opgelost!

Het enige wat Apple dus niet heeft gedaan is dat ze niemand op de hoogte hebben gebracht van die feature en die dus waarschijnlijk ook optioneel gaan maken!

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 23:36]

Gaan ze het optioneel maken? Heb je daar een bron van?

Ik begreep van het Apple persbericht alleen dat ze de grbuiker in een update meer inzicht zouden geven in de werking van dit feature. (Wordt mijn iPhone vertraagd ja/nee?)
Ik meende het wel ergens gelezen te hebben. Maar ik kan het niet meer vinden. Ik had bij andere commentaren het woord waarschijnlijk al gebruikt omdat ik het niet meer zeker wist. Deze is nu ook aangepast.
Anoniem: 310408 @Rav2 januari 2018 15:23
Een bewuste fabricagefout.
Dus jij denkt dat Apple dit met opzet heeft gedaan? Serieus?

Dan ben ik bijzonder benieuwd naar de reden want hoe je het ook bekijkt het is een behoorlijk probleem voor Apple.
Bewust roekeloos is misschien de gepastere term ;)

Elke andere maker van mobiele SoC's heeft de prestaties van die dingen netjes zo aan banden gelegd dat ze niet de pieken vragen die Apple's producten wel doen. Dat heeft Apple een vermoedelijk significant voordeel in benchmarks opgeleverd (beetje de methode VW, zeg maar). Dat de performancedegradatie te voorzien was voor elke engineer die een beetje ervaring met mobiele devices ontwikkelen heeft (en dus, zoals de concurrenten, de teugels van het power management wat conservatiever strak zou hebben willen houden om een degelijk conform product te leveren) hebben ze m.i. bewust genegeerd, ja.

Die vertraging na een jaar of wat is extra, waar het voor Apple om gegaan is is performance uit die chip persen welke in de form factor van zo'n telefoon gewoon marginaal is, zelf nieuw - laat staan na een jaar normaal gebruik.

Dat veel van de consumenten die ze hiermee moedwillig een brak product hebben aangesmeerd dit nog verdedigen ook is om te huilen zo triest.
Je bewijst zijn punt
nou, als je iphone na 2 jaar wat trager wordt omdat de accu achteruitgaat vind ik het niet zo gek. ja apple had het duidelijker moeten melden, of in ieder geval de performance weer op 100% brengen als je de telefoon oplaad. ik heb geen probleem om na 2 jaar een accu te vervangen. vind het beter dan een 3000mah accu die het amper een dag volhoud vanaf het begin.
Anoniem: 583079 @iceheart2 januari 2018 18:00
Mijn reactie is uiteraard een beetje provocerend naar het kuddegedrag van mensen die altijd maar menen te moeten klagen over andermans telefoon, omdat die persoon niet zoals de kudde een Android telefoon heeft :) .

Ik had tot voor kort een iPhone6 (bijna 3 jaar oud). Zero klachten. Zullen er wel eens mensen zijn die problemen hadden met hun batterij en dus eventueel mindere performance? Het zal wel: batterijen slijten, en niet alleen bij een iPhone. Op een bepaald moment beperken ze de mogelijkheden van elk toestel en moet je ze vervangen...
Heeft Apple hier een fout gemaakt? Uiteraard, ze hadden het proces natuurlijk transparant moeten maken. Maar dat verandert uiteindelijk weinig aan het product zelf...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 23:36]

Het zal wel: batterijen slijten, en niet alleen bij een iPhone. Op een bepaald moment beperken ze de mogelijkheden van elk toestel en moet je ze vervangen...
Normaliter betekent dat gewoon 100% werkend maar vaker batterij moeten opladen.

Bij Apple betekende het terugschakelen in prestaties 8)7 en hopen, dat men een nieuwe iPhone aanschaft. |:(
En na betrapt te zijn betekent het nu terugschakelen in prestaties of een nieuwe batterij aanschaffen.

En kom mij niet met die garantie van 2 jaar, want na die twee jaar verwacht ik alleen vaker te moeten opladen en niet om binnen die garantie periode nog gauw een batterij te moeten vervangen.
Zo van de samsung support site ... fandroids moeten eens google leren gebruiken

04-21-2017 03:33 AM
Re: S7 Edge battery drain
Hi,

My battery has been getting progressively worse over the past few months and now just drains and switches off when the battery gets to 35% or so - it is then completely drained. 0%. (I had just checked battery prior to this happening and it said 4.5hrs left)

Can you help. Is my battery faulty? Phone is only 8 months old.


8 MONTHS OLD ( voor de duidelijkheid )

Maar 1 voorbeeldje ... maar nogmaals ... leer google gebruiken als fandroid en er gaat een wereld van bedrog open. Google eens op “ samsung benchmark fraud” ... grappig ... gewoon downthrottle BEHALVE bij benchmarks.

Etc etc etc

[Reactie gewijzigd door dgh op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 479726 @dgh5 januari 2018 16:38
U voelt zich schijnbaar in het kruis getast. Wat u doet is de matige prestaties van apple goed te praten door problemen van andere merken erbij te halen.
Ik geef u een uitdaging, bekijk de batterij prestatie vergelijkingen op youtube eens.
Iphone komt als matig uit de bus.
Reden is, dat het merendeel van de trouwe Apple clientèle dan een nieuwe iPhone aanschaffen i.p.v. een nieuwe batterij.
Ik denk dat ie doelt op de vertraging in de software, dus niet echt een fabricagefout, maar wel een bewuste 'sabotage' van de iPhone.
Het is alleen een probleem voor Apple omdat ze gesnapt zijn. En zelfs dat nog niet echt, want vele Apple fans blijven toch wel alles verdedigen en zien Apple nu weer als geweldig vanwege de damage control (goedkoper de accu vervangen).

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 22 juli 2024 23:36]

Het gaat ook helemaal niet om defect raken buiten de garantie het gaat er hier om dat je toch vervanging kunt krijgen ondanks dat de tests aangeven dat er niets aan de hand is met de accu en deze nog binnen de normen valt.
Nee nee, hoe kan je dit nou als klantvriendelijk bestempelen? Dit is gewoon keihard met de knieën op de grond vanuit Apple gezien. Ze maken je product bewust trager en dat is nu bewezen.
Alle telefoonfabrikanten maken het product bewust trager. Dit wordt door iedereen gewoon geaccepteerd bij langdurige piekvraag, om oververhitting te voorkomen. Apple heeft ditzelfde mechanisme geactiveerd bij producten met een chemisch oude accu, om te voorkomen dat de telefoon ineens uitgaat. Dit gebeurt namelijk bij oudere accu’s. Ene moment heb je nog 20%, volgende moment gaat ie uit.

Zijn de accu’s van Apple te krap, waardoor dit throttlen misschien al te snel nodig is? Misschien wel, door dit transparant te maken in de software, zullen consumenten wellicht laten weten dat ze te snel worden geconfronteerd met een oude accu en dat ze verwachten dat ze minimaal 3 jaar met het toestel moeten kunnen doen. Als dit het geval is, dan zal Apple accu’s met meer capaciteit moeten gebruiken.

Edit: Weer een flamebait -1? Het IQ van de gemiddelde tweaker hier daalt per jaar. De meeste kunnen niet eens drie zinnen tikken zonder meer taalfouten te maken dan een groep 4 leerling van de basisschool.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 84766 op 22 juli 2024 23:36]

Feitelijk onjuist:

https://www.futuremark.co...ones-get-slower-over-time

Er word te vaak 2 zaken door elkaar gehaald hier en dat moet eens stoppen.

Het trager draaien van je smartphone heeft te maken met de slijtage van je accu. En daar heeft elke smartphone last van. Met een gezonde accu zal dit niet gebeuren

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 479726 @Crp5 januari 2018 16:52
Matige accu,met als oplossing trager maken van de soc middels een update.
Het feit dat u zich door een minnetje aanzet tot het kleineren van medelezers zegt veel over u.
Voor iedereen,dus ook voor u, zijn er op youtube videos te zien waar de laatste flagships worden vergeleken op batterij prestaties. Hieruit blijkt inderdaad dat iphone "te lichte batterijen" gebruikt, ze zijn vaak als eerste dood.
Ik vind dat voor de prijs van de iphones
not done.
Ze kwamen pas na publicatie van geekbench met hun verklaring, lijkt op ordinaire besodemieterij.
Dat zij dan voor een oplossing zijn gegaan waar ik persoonlijk niet voor gekozen zou hebben, vind ik wijzen op weinig respect voor de klant.
Heb nu een 7, maar wellicht de laatste.
Vergeet niet dat hun je telefoon bewust trager hebben gemaakt. Dus of dit nou coulance of gewoon geldklopperij is.....
Coulance natuurlijk. Een batterij gaat op, hoe dan ook. Apple heeft het verkeerd en wellicht zelfs oneerlijk gecommuniceerd, maar het vertragen van de iPhone was zodat je geen shutdowns hebt bij een accu die op is. Daar kun je heel veel conspiracy in lezen wellicht, maar in the end is het een fout met betrekking tot de communicatie. Immers: alle (ja, alle) producten met een accu hebben hier last van. Ook android-telefoons krijgen na verloop van tijd shutdowns bij een slechter wordende accu.

Het vervangen van de accu in een iPhone is niet ingewikkeld, maar als het hem laat vervangen door Apple krijg je er garantie op. In die zin in 29 euro dan echt wel coulance.
Een batterij gaat op, zeker, maar de vraag is na hoe lang. Het lijkt hier toch wel alsof Apple's batterijen wel verdacht snel op zijn. Maar goed, harde data heb ik daar niet voor. Jij hebt die echter net zo min dus jij kunt ook niet met zekerheid zeggen dat Apple hier hardware technisch niks fout gedaan heeft.
Batterijen die binnen 2 jaar degraderen worden gratis vervangen, dus in die zin heb ik die data wel.
Als de consument dat door heeft. Het vertragen van het toestel zorgde er voor dat veel mensen dat niet door zouden hebben. Dus ja, nú moet Apple veel batterijen vervangen ja, maar zelfs nu zullen het vooral de 'powerusers' zijn die merken dat hun toestel trager is en de batterij gaan laten vervangen. Zat mensen zullen het niet eens weten. Dus ik denk dat het helemaal niks zegt dat Apple de batterijen die binnen 2 jaar degraderen gratis vervangt.
Is dat overigens ook echt zo? Dat binnen 2 jaar gratis vervangen? Want Apple geeft normaal geen 2 jaar garantie, daar moet je extra voor betalen. Nee zelfs in Europa niet, want hoewel je hier 2 jaar garantie dient te krijgen ligt de bewijslast bij jou na de eerste 6 maanden als ik me niet vergis.
https://support.apple.com/iphone/repair/battery-power
Our warranty covers a defective battery, but it doesn’t cover wear from normal use.

If you're covered under AppleCare+, we'll replace your battery at no charge if it retains less than 80 percent of its original capacity.
If your iPhone needs battery replacement and it’s not covered, the service fee is $79.
Nu zullen ze wel coulanter zijn nu ze overal in de media verguisd worden ja, maar dat is bepaald niet standaard Apple praktijk hoor.
Anoniem: 583079 @Finraziel2 januari 2018 18:35
Je hebt in Europa recht op 2 jaar garantie. De bewijslast is niet moeilijk in dit geval gezien Apple zeer duidelijk zelf aangeeft wat je van de batterij mag verwachten: minstens 80% capaciteit na 500 cycles.
En als hij dat niet haalt dan ga jij maar bewijzen dat dat niet komt doordat jij er niet goed mee omgegaan bent (te hoge of te lage temperatuur, verkeerde lader, etc.)
Anoniem: 479726 @Finraziel5 januari 2018 16:54
Matige accu sinds de 6, youtube en zoek op battery comparisment.
vier woorden, drie letters, de Wet van Ohm.
Dit is geen coulance, want als het niet naar buiten was gekomen had Apple er helemaal niks aan gedaan (men was hiervan al lang op de hoogte), nu moeten ze wel.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 22 juli 2024 23:36]

Een batterij gaat idd op maar neemt niet weg dat ze gewoon sh!t batterijen hebben gebruikt, zelfs telefoons van niet eens een jaar oud werden trager gemaakt.
Plus een batterij gaat niet zo snel op, gebruik mijn telefoons jaren.
Nooit issues gehad met batterijen, zelfs mijn Nokia N73, N9 werken nog steeds!
Anoniem: 583079 @Jay472 januari 2018 16:05
Nooit issues gehad met mijn iPhone6. Nog nooit een batterij vervangen van een iPhone (4s, 5c, 5s,6..., de laatste 3 nog in gebruik...). Dat bewijst even veel als jouw anecdotical evidence...
Zeg ik dat alle iphones bewust trager zijn gemaakt?
Het is wel een deel van, omdat jij geen last hebt betekent niet dat anderen geen last van hebben!
En apple heeft toegegeven telefoons trager gemaakt te hebben!
Anoniem: 583079 @Jay472 januari 2018 16:28
Mijn oude Sony smartphone had last van onverwachte shutdowns. Dat was erg onaangenaam, maar dat kon ik tenminste linken aan de batterij.
De n73 en n9 zijn heel andere telefoons die veel minder vermogen vereisen. Android-telefoons hebben evengoed shutdowns na verloop van tijd. Hier is genoeg bewijs voor. Check het twitter-account van Unbox-therapy maar.
zelfs telefoons van niet eens een jaar oud werden trager gemaakt.
Dat is klinkklare onzin en bovendien, batterijen die binnen 2 jaar degraderen worden gratis vervangen. Dat is altijd al zo geweest bij Apple.
Dat is het wel. Telefoons met een degraderende accu zijn trager geklokt en telefoons jonger dan 2 jaar komen in aanmerking voor een gratis reparatie. Dus waar je dit vandaan hebt, weet ik niet, maar kom maar op met een bron dan?
Nou nou, wat een coulance. Je zal maar een nieuwe iphone hebben gekocht omdat je oude iphone te traag was geworden. Wat doet apple met hun? Niks blijkbaar.
In the name of the battery dat hebben gedaan. Als ik alle berichten zo hoor.
Die link zegt niets over vertraging specifiek van iPhones met een verouderde batterij.
Nee, maar het bewijst wel dat Apple niet expres oudere toestellen vertraagd bij updates wat wel gesuggereerd word. En dat deze feature dus alleen zijn werk doet als je accu gewoon kapot is.
Het is gedwongen imagobeperking. Het is toch best wel een schande dat een fabrikant de specificaties van je telefoon aanpast en je hierover niet op de hoogte stelt. De verantwoording achter de aanpassing mag dan wel logica bevatten, maar het is schandalig dat dit in principe zomaar onder de motorkap van jouw toestel gebeurt.

Daarnaast gebruikt Apple refurbished onderdelen voor reparaties wat ik ook schandalig vind. Sorry hoor maar we praten hier over een fabrikant en niet de lokale schroothandelaar. VW of Toyota zou eens gereviseerde onderdelen gaan gebruiken voor reparaties, of zomaar 30 pk van je motor terugklokken zonder je dit te melden.

Klantvriendelijk zou ik Apple dus zeker niet noemen. Je zou beter kunnen stellen dat het minimale wat ze kunnen doen korting geven is op een batterijvervanging.
De specificaties worden niet aangepast. Apple communiceert geen kloksnelheid. ;)
Dat terzijde schroeven auto’s zich ook gewoon terug in vermogen als ze een probleem detecteren.
Ook heeft een Android smartphone fabriekkant dit ook gedaan maar die klokte je CPU naar gevaarlijke hoge snelheden als er benchmark software werd gedraaid om zo een hogere score te krijgen. Is feitelijk hetzelfde maar daar word dan niet over geklaagd
Dat deden er heel veel geloof ik. Niet zozeer gevaarlijke snelheid maar wel alles meteen in optimale modus zodra GeekBench of 3DMark werd getedecteerd. Die telefoons zijn allemaal uit de leaderbords geschrapt. :P
Klopt, apple communiceerd geen kloksnelheid. geekbench gelukkig wel.
'imagobeperking?'
Zeker, mag ook wel na die communicatie fouten van Apple.

Ik denk dat ze dit vooral doen om mensen een beetje te kalmeren en toch een goede klanten service te kunnen leveren. Schade verlies inhalen dus, ze zijn alvast goed begonnen.
De verantwoordelijkheid van een fabrikant loopt ook gewoon NIET ten einde gelijktijdig met het vervallen van een arbitraire (fabrieks-)garantieperiode. Je hebt recht op een deugdelijk product, en van een deugdelijk product mag (moet!!) verwacht worden dat die -ongeveer- even lang meegaat als de gemiddeld geconstateerde duurzaamheid van technisch vergelijkbare producten.

Dat komt meestal neer op zo'n 2 à 3 maal het 'en plein public' committent van een fabrikant zoals ze daarmee wegkomen via PR. Je moet dus na een jaar of vier, vijf zéker nog succesvol (en zonder(!) drempels) garantie kunnen claimen. Óók als verkopers (en/of fabrikanten) aangeven dat ze zich niet meer zo verantwoordelijk voelen. Want met die gevoeltjes heb je als wettelijk beschermde consument GEEN DROL te maken.
Anoniem: 583079 @BStorm2 januari 2018 18:30
Het zal toch moeilijk zijn om garantie te claimen op een batterij die meer dan 2 jaar oud is.

Apple is overigens één van de weinige fabrikanten die altijd al expliciet garantie gaf op batterijen én daarbij ook heel duidelijk aangeeft wat je van een batterij in elk soort toestel mag verwachten. https://www.apple.com/benl/batteries/service-and-recycling/
Wat je van een product 'mag' verwachten is natuurlijk niet iets dat je maar moet(!) aannemen van een fabrikant.

Wat je ervan 'kunt' verwachten is wel iets waar een fabrikant je mee kan (en wil) helpen; speciaal daarvoor hebben ze een afdeling die zich bezighoudt met marketing.

Enfin, ik gaf al aan dat redelijke verwachtingen gebaseerd moeten zijn op aantoonbare duurzaamheid van, en ik quote mijzelf: "technisch vergelijkbare producten" Dan bedoel ik uiteraard inclusief -technisch vergelijkbare- onderdelen.
Anoniem: 583079 @BStorm2 januari 2018 20:19
Apple is (bij mijn weten als één van de weinige fabrikant) heel expliciet over wat je kan verwachten van de batterijen in elk van hun toestellen. Dat is geen marketing maar dat zijn teksten van garanties waarop je je wettellijk kan baseren in geval van een dispuut. Anderzijds kan ook Apple zich daarmee indekken, de redelijke verwachting van duurzaamheid is immers heel expliciet gesteld.
Het is anders wanneer een fabrikant vaag blijft. Dan kan je inderdaad verwijzen naar gelijkaardige producten om aan te tonen dat je verwachting redelijk is.

Als een autofabrikant bvb expliciet in specificaties schrijft dat zijn auto 180km/h haalt, zal je geen 200km/h kunnen claimen bij de rechter “op basis van redelijke verwachtingen” en “op basis van gelijkaardige producten”.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 23:36]

Anderzijds kan ook Apple zich daarmee indekken, de redelijke verwachting van duurzaamheid is immers heel expliciet gesteld.
Nee, dat betreft dan simpelweg niet de redelijke verwachting, maar een uitspraak van een fabrikant. Kilometers per uur ( :? :+ ) daargelaten; waarom altijd weer die extra vergelijkingen? Die beeldspraak voegt in essentie niets toe (óók geen juiste abstractie of iets dergelijks). En, belangrijker, ik ben een consument die totaal niet enthousiast is over auto's - maar in de wetten van mijn eigen land ben ik wel wegwijs.. :*)

Enfin, eenmalig een gunst aan jou:
Stel dat
Je hebt een tweede hands auto gekocht. Die auto wordt al twintig jaar geproduceerd. En nog steeds. Ze werden altijd verkocht met die claim van 180 km/u.
Er zijn inmiddels vierhonderdnegentig miljoen van die auto's verkocht. En iedereen weet dat ze met gemak 250 km/u halen(!) Die van het eerste uur, en die die nieuw van de band rollen ook.
Jouw 2ehandsje haalt krap 180 km/u, maar de verkoper heeft jou bij hoog en bij laag bezworen dat ie absoluut zeker als nieuw presteert. En dat op papier durven zetten ook.
Wat denk jij, ga je die koop mogen ontbinden omdat 'ie aantoonbaar minder presteert dan de vierhonderdnegentig miljoen andere auto's die technisch vergelijkbaar zijn? Of gaat zo'n mafkees ermee wegkomen dat 'ie jou een gemankeerd vehikel verkocht heeft omdat een fabrikant een enorme slag om de arm gehouden heeft die al een decennium lang aantoonbaar onzinnig is? >> Uitspraken van een fabrikant wekken zeker verwachtingen. Maar dat zijn -echt- hele andere verwachtingen dan -de in redelijkheid-geachte gewekte verwachting- Die laatste, de redelijke verwachting, houdt een veel meer algemeen èn rechtsgeldig oordeel(dus niet een specificatie) in dat niet geveld kan, en zeker niet màg, worden door een fabrikant.
Anoniem: 583079 @BStorm2 januari 2018 21:03
Je voorbeeld is niet correct: Apple stelt heel specifiek en duidelijk, en dat sinds vele jaren, dat het voor zijn batterijen een bepaalde performance garandeert. Het zal erg moeilijk zijn om aan te tonen dat je redelijke verwachtingen over de batterijen anders waren, Apple heeft je immers specifiek ingelicht (voor/tijdens/na) de verkoop en Apple’s garantie is ook aantoonbaar redelijk.

Je betoog geldt voor vele fabrikanten, maar op dit vlak heeft Apple zich goed ingedekt (én informeren ze de klant erg duidelijk).

Anders ligt het met het terugclocken van de SoC: de klant kan terecht argumenteren dat de prestatievermindering redelijkerwijs niet kon verwacht worden (op basis van gelijkaardige producten, noch was er enige kennisgeving door Apple).
En wat is een accu? > software?

Als een Apple een goed product belooft met vergelijkbare specificaties van de accu die erin zou zitten.. Dan moet je -als consument- ervan op aan kunnen dat die accu net zo lang meegaat; minstens zo goed presteert (dus óók evenzo langzaam verslijt) als, en ik quote mijzelf: "Technisch vergelijkbare producten" Dan bedoel ik uiteraard inclusief evenzo -technisch vergelijkbare- onderdelen.

Het is overigens überhaupt nooit een kwestie van doortrekken naar onderdelen. De Nederlandse (en Europese) wetgeving regelt consumentenbescherming op basis van deugdelijke producten. Dat is -per definitie- volledig inclusief onderdelen en, standaard bijgeleverde, essentiële accessoires. Een accu wordt zowel standaard bijgeleverd, nota bene als onderdeel van het product, èn gezien als essentieel voor het beloofde vruchtgebruik van dat product; zonder accu heb je immers niets dan een 'smart'baksteen.

Kortom, een accu valt hoe.dan.ook zéker -altijd- óók onder de garantie op vervulling van in redelijkheid aantoonbaar gewekte verwachtingen met betrekking tot kennelijke (en dus zonder-meer rechtsgeldige!) criteria van een deugdelijk product.
En wat is een accu? > software?
Een slijtageonderdeel dus. Die slijten nu eenmaal.
Net als dat als je een racefiets koopt en je fietst er verschrikkelijk veel op dat je dan na een jaar wellicht alweer de ketting of een tandwiel moet vervangen. Echt niet dat je die gratis krijgt hoor...
ls een Apple een goed product belooft met vergelijkbare specificaties van de accu die erin zou zitten.. Dan moet je -als consument- ervan op aan kunnen dat die accu net zo lang meegaat;
Het is technisch onmogelijk om te garanderen dat een accu na 4 jaar, zoals jij voorstelt, nog dezelfde prestaties kan leveren. Ja als je hem in de kast laat liggen en eens in de x maanden even bijlaadt naar zo'n +/- 50% dan zal ie na 4 jaar misschien best nog meekunnen. (Ligt eraan hoe je hem opslaat. En te weinig gebruik kan een accu ook doen slijten...) Als je hem gebruikt slijt hij echter. Zo werkt dat nou eenmaal.
Het is overigens überhaupt nooit een kwestie van doortrekken naar onderdelen. De Nederlandse (en Europese) wetgeving regelt consumentenbescherming op basis van deugdelijke producten. Dat is -per definitie- volledig inclusief onderdelen en, standaard bijgeleverde, essentiële accessoires. Een accu wordt zowel standaard bijgeleverd, nota bene als onderdeel van het product, èn gezien als essentieel voor het beloofde vruchtgebruik van dat product; zonder accu heb je immers niets dan een 'smart'baksteen.
Een accu wordt gezien als slijtage artikel, en mag derhalve 6 maanden na aankoop al buiten de garantie vallen. Soms zelfs korter, dat ligt eraan. Als jij een apparaat koopt waarvan bekend is dat het achterlijk vaak de accu moet op/ontladen (bijvoorbeeld een drone die je dagelijks gebruikt voor video-opnamen) en je bijvoorbeeld bij veelvuldig gebruik na 3 maanden al 500 cycles kan hebben per accupack, dan is het logisch dat je die accu zal moeten vervangen. Dan kan je hoog en laag springen, je beroepen op conformiteit en weet ik veel wat allemaal: maar het blijft een slijtage artikel.

Dus nee, je kan al niet claimen dat een accu 2 jaar op maximale prestaties mee moet gaan; laat staan dat je dit kan claimen voor 4 a 5 jaar.
Kortom, een accu valt hoe.dan.ook zéker -altijd- óók onder de garantie op vervulling van in redelijkheid aantoonbaar gewekte verwachtingen met betrekking tot kennelijke (en dus zonder-meer rechtsgeldige!) criteria van een deugdelijk product.
Nope, absoluut niet. Dat jij als gebruiker onrealistische verwachtingen hebt van een accu maakt het niet dat het dan opeens "overmatig snelle slijtage is". (Ik help je even, want dat is werkelijk de enige grond waarop je garantie zou kunnen proberen te claimen op een accu.)

Apple biedt garantie op de accu en stelt daar bepaalde voorwaarden aan. Als jij opeens een andere verwachting hebt ("Ik dacht dat de accu 5 jaar mee zou gaan!") is dat heel jammer voor jou, maar dan had je maar beter onderzoek moeten doen en de garantievoorwaarden moeten doorlezen. Daarnaast is wat je eist ook technisch gewoon onmogelijk. Er gaat geen rechter zijn die jou gelijk geeft dat na 4 jaar gebruik van je smartphone de accu "te snel versleten is" als deze niet meer lekker werkt. Dat krijg je na een jaar gebruik al niet tot nauwelijks voor elkaar omdat het gewoon algemeen bekend is dat accu's nu eenmaal slijten; en daarnaast ben je er door Apple ook gewoon op gewezen.

Nee, dat jij iets vindt wil nog niet zeggen dat je wettelijk gezien ook daadwerkelijk gelijk hebt.
Een slijtage artikel valt gewoon niet onder de garantie na x maanden (tenzij anders bepaald door de fabrikant). Je moet dit artikel/onderdeel dan gewoon laten vervangen, net als dat je bij je auto met een geschatte levensduur van minstens 10 jaar bij normaal gebruik je toch écht gewoon om de x KM of jaar de distributieriem, bougies, filters, banden, remmen, etc. etc. zult moeten vervangen. No way dat dit binnen de garantie valt omdat "je had verwacht dat de gehele auto inclusief alle onderdelen 10 jaar mee zouden gaan".

Onrealistische verwachtingen maken het niet dat de fabrikant dat dan moet gaan entertainen en jou garantie moet geven. Een accu slijt nou eenmaal, die zal je als je heel lang gebruik wilt maken van het apparaat gewoon tussentijds moeten vervangen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:36]

In je eerste quote geef je omwonden aan dat ik gelijk heb: Een onderdeel ìs hardware.

Je tweede quote heb je gemankeerd door na, en ik quote mijzelf indirect wéér, "net zo lang meegaat;" het -als..- deel weg te laten.

Dus ofwel jij begrijpt/begreep niet hoe de zinsconstructie -net zo .. als ..- uitgelegd wordt in normaal ABN, óf je hebt opzettelijk mijn argument in je quote gemankeerd. Om vervolgens het gemankeerde argument uit te leggen als een onzinnig soort onredelijkheid door -de redelijke verwachting-, die ik juist zo genuanceerd had geformuleerd, als een soort salon-barbaar het predicaat onrealistisch op te drukken. Via een 'voorbeeld' waarin je mijn genuanceerde verhaal reduceert tot één of ander compleet irrelevant vergelijk met een geheel andere situatie (waarin zowel de verwachting als het apparaat héél anders zijn).

Je wilt gelijk hebben, prima. Maar zo mijn argumenten vernaggelen om het te krijgen; dat is mij een paar bochten te ver ge-/verwrongen.
Een heel verhaal. Ja, u heeft gelijk, accu is een slijtage onderdeel.
Maar de accu's van de huidige iphone's zijn matig.
Maar goed, dan laat je er een nieuwe inzetten. Dat is dan mijn keuze, maar zonder medeweten van
de gebruikers de soc terugklokken is oplichting.
Stiekem gedoe impliceert altijd dubbele bedoelingen, ze wijken nu totaal af naar de batterij en leggen daar alle aandacht op. In plaats van dat ze concreet aantonen dat prestaties alleen daarvoor aangepast worden. Is er wel bekend hoe software de hardware management uitvoert ten opzichte van zonder deze "limitatie" / "fix" .
Anoniem: 310408 @Deido2 januari 2018 15:26
Ik snap niet precies wat je bedoelt maar het probleem is zeer duidelijk. Als de accu ouder wordt dan is hij niet meer in staat om de piekvermogens te leveren en de iPhone kan daardoor resetten. Een ontwerpfout die tijdens het testen niet voldoende gezien is.

Als jij denk dat Apple op dit moment liegt en dat het NIET om de accu gaat moet je eens uitleggen waar het volgens jouw dan wel over gaat.
Dit is dan een ontwerpfout. Accu's horen gewoon 2 jaar zonder vertraging mee te kunnen gaan. Schijnbaar halen deze accu's dat niet en slijten zelfs zo erg dat Apple hun cpu moet vertragen. Nu hebben mensen hun iPhone vervangen terwijl dit voorkomen had kunnen worden als Apple vanaf dag 1 na de update bekend had kunnen zijn. Maarja zo verkoop je wel weer nieuwe telefoons.
Accu's horen gewoon 2 jaar zonder vertraging mee te kunnen gaan.
Accu's vallen niet zondermeer onder de wettelijke garantie!
Schijnbaar halen deze accu's dat niet en slijten zelfs zo erg dat Apple hun cpu moet vertragen
.

Android en iOS zitten continu met de CPU klok te spelen om de accu te sparen!

[Reactie gewijzigd door Carbon op 22 juli 2024 23:36]

Dat android zit te spelen met de CPU clock is niet permanent, dat kan gewoon weer 100% in gebruik worden genomen indien dit nodig is. Ik heb het hier over het permanent verlagen van de snelheid omdat de accu het schijnbaar niet sterk genoeg is om zelfs voor een korte tijd de CPU op 100% te gooien. Dat noem ik geen slijtage maar een fabrikagefout.
Nee dit komt door de accutechniek en door de gebruiker. De accu’s die Apple gebruikt zijn niets anders dan elke andere smartphone. Alle lithium accu’s slijten! En slijten sneller door de gebruiker die niet weet er goed mee om te gaan. Alle accu’s gaan gemiddeld 1,5/2 jaar mee voordat ze merkbaar slechter worden. Wil je langer met je accu doen, dan zul je je toestel ook anders moeten gebruiken. Ontladen tot 20% opladen tot max 80% is ideaal voor lithium.
Met het verschil dat de accu’s van iPhones wat klein zijn gekozen. Hierdoor neemt de maximaal leverbare spanning (“piekspanning”) tot onder het minimumniveau af als de batterij ouder wordt (waardoor de telefoon uitvalt).

Bij een meer capabele accu zou dat probleem minder snel zijn opgetreden. Je zou van een productiefout/ontwerpfout kunnen spreken (daar gaan de diverse procedures dan ook over).

Apple lost het nu op door een lagere piekspanning te vragen (door de CPU terug te klokken); dat was anders niet nodig geweest.
Met het verschil dat de accu’s van iPhones wat klein zijn gekozen.
Het probleem is niet de capaciteit maar de inwendige weerstand van de accu.
Hierdoor neemt de maximaal leverbare spanning (“piekspanning”) tot onder het minimumniveau af als de batterij ouder wordt (waardoor de telefoon uitvalt).
Het gaat niet om de piekspanning maar de spanning bij een bepaalde stroomafname.
Apple lost het nu op door een lagere piekspanning te vragen
piekspanning te vragen?
Je haalt spanning en stroom door elkaar!

Apple verlaagt belasting van de accu zodat de accu spanning niet onder het werkpunt van de powermanagement controller valt.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 479726 @Crp5 januari 2018 17:11
Als je tijdens de ontwerpfase kiest voor een accu die na anderhalf jaar de piekspanning niet aan kan, dan heb je een matige accu, toch?
Dat android zit te spelen met de CPU clock is niet permanent, dat kan gewoon weer 100% in gebruik worden genomen indien dit nodig is.
De algortimes voor het opschalen van de klok zijn totaal verschillend.
(fictief voorbeeld) Als iOS na 50ms en Android na 100ms besluit dat de klok naar max mag dan
heeft dat al snel gevolgen voor de accu slijtage.
Ik heb het hier over het permanent verlagen van de snelheid omdat de accu het schijnbaar niet sterk genoeg is om zelfs voor een korte tijd de CPU op 100% te gooien
Altijd nog beter dan 0% zoals bij een Android toestel met een accu die het niet meer trekt!
Heb je wel eens een Dell- of HP-notebook gehad? Die accu's halen 1 jaar nog niet eens. (Ook precies de reden dat je op laptops altijd 2 jaar garantie krijgt *behalve* op de accu, dat is doorgaans één jaar).
als je er slecht mee omgaat halen ze die 2 jaar niet nee
Helemaal geen ontwerpfout, anders had iedereen er last van.. en ik heb er zelfs na 2 jaar geen last van..
Is het een ontwerpfout? Ik vind het wel een slimme oplossing om de processor minder vermogen te laten trekken als het risico groot is dat de telefoon anders uitvalt. Mijn Android viel gewoon uit als ik zware apps opstartte, bij 30-40% batterij en na 2-3 jaar.
Mijn Android viel gewoon uit als ik zware apps opstartte
En dat is een lekkere user experience? Precies wat Apple wil voorkomen dus.
Het is prima dat men dat wil voorkomen maar dit moet wel op een eerlijke manier.
Ze hadden op zijn minst de gebruiker kunnen informeren en daarmee hadden ze dit hele gedoe kunnen voorkomen.

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 22 juli 2024 23:36]

Dat is ook de fout die Apple maakte en daar hebben ze hun excuses al voor aangeboden en deze aanbieding voor opgezet. Volgende update word deze feature waarschijnlijk optioneel voor ieder die dit wil. Netjes opgelost lijkt me.
Nee, dat is geen lekkere UX, brinkdinges is het gewoon met je eens!
Maar als je weer een nieuwe accu hebt dan zou alles toch weer goed moeten zijn of ???
Blijft je iPhone 6 dan toch traag is meer de vraag lijkt me...
Het vervangen van de batterij herstelt gewoon je geekbench/3dmark scores, dus op zich...
apple doet dat slim en probeert rechtzaken zo te voorkomen. Ze zijn wel heel snel met een antwoord en alles kan nu. Ze voelen ook wel aan dat het woord sjoemelsoftware kan opduiken.

ik ben benieuwd hoeveel mensen geupgrade hebben doordat het toestel minder presteerde.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 22 juli 2024 23:36]

Alleen is dit anders dan sjoemel software zoals in het VW schandaal. Als je iets vergelijkbaars zoekt in de smartphone wereld dan is het Samsung die hun CPU gevaarlijk hoog overklokte als er benchmark software werd gedraaid, om zo beter scores te krijgen in benchmarks

https://www.google.nl/amp...ate-benchmark-scores/amp/
Goed stukje marketing, maar de hele situatie praat je natuurlijk niet goed. Apple had gewoon duidelijker moeten zijn vanaf de dag nadat de update is geweest.
Op reddit heb ik een post gezien van iemand die de release dates naast het slomer worden van Iphones heeft gezet. Het plaatje spreekt voor zichzelf, wanneer de telefoons het sloomste was, dan kwam er weer een release.
En laat Futuremark een tijd terug al hebben bewezen dat dit ook een fabeltje is.

https://www.futuremark.co...ones-get-slower-over-time
Helaas laat Futuremark alleen gemiddelden per type zien. Of de beperkte daling van het gemiddelde veroorzaakt wordt door een forse afname van alleen de telefoons met een oudere/gedegradeerde batterij is uit die plaatjes niet op te maken.
Het fenomeen zou zich als toegenomen spreiding (vooral naar beneden) laten zien.
Hmm ja beetje conspiracy theory. Ik weet niet of ik dit soort dingen moet geloven. Bij een bedrijf als Apple is reputatie zo belangrijk, ik vraag me af of ze zoiets bewust zouden doen en het risico zouden nemen dat het uitkomt.

Aan de andere als je naar Dieselgate kijkt deed Volkswagen dat bijv. ook dus het zou ook weer zo maar kunnen.

Uiteindelijk ligt de waarheid meestal ergens in het midden, dus dat het nodig is vanwege de slechte accu en dat het Apple ook weer niet heel slecht uitkomt, maar bewust vertragen voor een nieuwe release geloof ik niet, dat zou echt veel te opvallend zijn.
Hier heb ik de afbeelding waarover ik eerder sprak. De subreddit was trouwens: /r/dataisbeautifull
. Dus niet per definitie een conspiracy theory. built in obsolescence is trouwens niet iets van de laatste jaren. Philips had dit al met hun lampen die maar een X aantal uur konden branden terwijl de techniek er degelijk voor was om het langer te laten branden, hier zat toen ook een gedeelte kartelvorming bij. Het was volgens mij Osram die dit brak door de lampen meer dan X aantal uur te laten branden. Zo zijn cartridges ook een brok built in obsolescence, daar loopt gewoon een tikker mee hoeveel bladzijdes je hebt geprint en wanneer dat bereikt is zegt je printer: Cartridge is leeg.
Plaatje:
https://imgur.com/gallery/KIFCx
Anoniem: 457607 @0xygen5002 januari 2018 16:30
Het lijkt me overduidelijk dat bij dit plaatje de conclusie eerst werd gemaakt, en toen heeft men met vreemde bochten geprobeerd de data er bij te fabriceren.

"iPhone is slow" en hoe vaak dit in Google is gebruikt is blijkbaar de belangrijkste bron van data. Dat het aantal iPhone gebruikers schrikbarend is toegenomen, doet er blijkbaar niet toe. Dat iPhone op iedere iPhone kan slaan, ook die van tig generaties terug, ook niet. Het is een veel te zwakke input om een conclusie te kunnen trekken. Een echte benchmark zou wel zinnig zijn.
Leuk plaatje inderdaad maar meestal komt er ook een nieuwe iOS release bij elke iPhone release uit dus dat kan ook van invloed zijn.

Cartridges klopt wel ja, met een houdbaarheidsdatum. Daarom koop ik geen inktjets meer, enkel laser en ook die worden geleverd met half gevulde toner maar dat wordt er wel duidelijk bij vermeld.
Het is het zoeken naar de term "iPhone slow" via google. Niet bepaald een bewijs voor het trager zijn van telefoons. Dit lijkt me meer een geval van "mijn collega zijn nieuwe telefoon lijkt veel sneller".

https://www.reddit.com/r/...w_make_huge_spikes_right/
Ja, Google Trends ja. Voor het geval je serieus bent: dit gebeurt absoluut met alle telefoons. Zoek "Samsung slow" of "Pixel slow" of "android slow" of "ios slow", whatever, er is altijd een piek rond de tijd dat er een nieuwe telefoon uitkomt. Ik zou dat soort data niet als waarheid nemen, alsjeblieft zeg.
Goed stukje marketing
Dat ligt er aan wat je onder goede marketing verstaat. De hele situatie is natuurlijk slechte marketing, de oplossing die ze bieden zou je kunnen zien als goede marketing. Echter is duidelijk, dat als mensen niet hadden uitgezocht waar het issue vandaan kwam en het niet aan de grote klok hadden gehangen, dat Apple er zelf ook niet over zou zijn begonnen. En dat is een beetje wat iedereen vergeet wanneer ze het woordje 'goed' in de mond nemen over deze situatie.

Ik mag hopen dat er zeker in Europa even flink met de emmer wordt gerammeld en dat Apple deze oplossing gewoon permanent maakt of moet maken (vervangen batterij voor €30). En dat het geneuzel met het terugdraaien van prestaties beter inzichtelijk wordt gemaakt voor de klant.
Het is enkel slechte marketing omdat mensen het ervan maken, vooral mensen die er volstrekt geen last van hebben en veelal geen iPhone hebben. De oplossing met terugclocken was juist slim en klantvriendelijk en veel meer dan alle andere fabrikanten doen. Ik had graag gezien dat m’n HTC en Samsung bijvoorbeeld hetzelfde hadden gedaan ipv steeds uitvallen of percentage willekeurig verliezen. Die doen er niets tegen: niets aan de hand, men vindt het normaal en je moet je accu vervangen want “die slijt nou eenmaal”. Apple doet het klantvriendelijke en zorgt dat het toestel blijft werken, men vindt het belachelijk, schreeuwen moord en brand en vinden dat je zelfs een gratis accu zou moeten krijgen. :+ Hypocriet gedoe. :)
En dan lost Apple het nogmaals op terwijl ze eigenlijk al heel goed bezig zijn, gaat men klagen dat €30 incl montage voor een accu teveel is; opnieuw voornamelijk mensen die er geen last van hebben of geeneens zo’n toestel hebben. :P

Dus wat mij betreft was Apple al goed bezig en zijn ze nu nog veel beter bezig.
Wat dat betreft is een bedankje aan iedereen die erover zeurt wel op z’n plek, nu kan je zelfs terwijl je het niet nosig hebt spotgoedkoop een nieuwe accu erin laten zetten waardoor je telefoon nog langer mee kan. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 23:36]

Hadden ze ook gedaan. In de release notes van 10.2.1 stond het ook vermeld dat power management aanstaat bij peak workloads.
Idd is niets meer als damage control.

To little to late imo, maar er zullen er vast zijn die het er niet mee eens zijn.

Moest wel gieren van het lachen toen ik die link zag naar het andere artikel, hier wordt afgetrapt met 'vorig artikel waarin Apple haar excuses aanbood' namelijk..... maar auteur van dat artikel heeft blijkbaar een Apple want het was: APPLE MAAKT ACCU'S GOEDKOPER...

En pas na wat edits staat er nu in een alinea 'En verder biedt Apple haar excuses aan' :+ :+ :+ :+
Begrijp ik nu goed dat de batterij van een iPhone 7 ook onder dit beleid valt?
Niet gratis, maar voor 29 euro. Dus aan het einde van 2018 batterij laten vervangen en je iPhone kan een goede tijd vooruit ;)
Tenzij de telefoon in garantie is, dan wordt deze vervangen als deze een capaciteit heeft van 80% of lager, en dan is deze gratis.
Conform het nog bestaande officiële beleid van Apple worden accu's van iPhones die nog onder garantie vallen alleen gratis vervangen als de capaciteit is teruggelopen tot onder de 80 procent.
Bron: nieuws: 'Apple vervangt ook iPhone-accu als Genius Bar-test geen defecten vas...
Hoe kan je je capaciteit van je iPhone testen dan?
Hoi Randomguy369,

Hier heb ik al op gereageerd hier: LodanMax in 'nieuws: 'Apple vervangt ook iPhone-accu als Genius Bar-te...

Om het zoeken te besparen:
Hier zijn externe apps voor zoals Battery Life.

Ergens deze weken komt er ook een iOS update die deze functie heeft:
[...]
Bron: nieuws: Apple maakt vervangen accu van iPhones goedkoper
Wil dit dan zeggen dat Apple je kosten laat maken ook als er niks kapot is? :)
mjah, ze vervangen hem omdat jij klaagt over prestatie problemen. Dus jij denkt dat er een probleem is. Of de accu het oplost is dan echter wel een ander verhaal :P
Apple heeft twee updates uitgebracht op iOS 10 en op iOS 11 waarin de performance van de CPU wordt teruggeklokt als de accu niet meer in staat is om peak performance te leveren aan de CPU. Voor deze updates viel de iPhone dan gewoon uit. Nu wordt je telefoon dus extreem traag maar blijft deze wel werken. Het is dus wel een prestatie probleem wat door de accu wordt veroorzaakt. Het vervangen van de accu zorgt ervoor dat de CPU opnieuw altijd peak performance kan leveren.
klopt. Maar als hun test uitwijst dat de accu goed is gaan ze hem dus toch vervangen, maar dan is natuurlijk maar de vraag of dit ook echt het probleem oplost (een telefoon kan immers door veel andere zaken ook trager gaan werken)
Er hoeft geen probleem te zijn: de prijs voor een accuvervanging op iPhone6 of hoger is 29€. That’s it.
Dat klopt, maar de "feature" of hoe je het ook wilt noemen dat de telefoon trager wordt met een slechte accu wordt wel opgelost. Als je om andere redenen een probleem hebt lost dit het niet op, maar heb je wel een goedkope vervanging van je accu ;)
(Sarcasm) Nee hoor, het feit dat hij langzamer wordt is een functie, niet een bug...
Nu wordt je telefoon dus extreem traag maar blijft deze wel werken.
Ja, hij klokt in mijn geval terug van 1850MHz naar 1400MHz. Dat is natuurlijk extreem onwerkbaar traag. (Overigens gebeurt dat alleen als de accu leger raakt en relatief warm is..)

(En dat terwijl mijn accu onder garantie vervangen gaat worden want < 75% na 500 cycles..)
Ja en nee, je kiest er namelijk als klant zelf voor, batterij diagnostics lezen enkel de huidige staat uit, een vorige conditie (mogelijk falende) wordt niet gedetecteerd, dit omdat de staat van een batterij geen constant is.
Als deze ver beneden een bepaald pijl zit zal dit natuurlijk niet mogelijk zijn om een goed resultaat te krijgen in diagnostics, maar de 'uitval condities' kunnen zich ook tonen als de batterij volgens de diagnostics in goede staat verkeert.

Het is dan ook aan de klant om aan te geven dat er mogelijk een probleem is, in de meeste gevallen is er aan andere zaken goed te zien dat het inderdaad gaat om een batterij die nog wel goed is maar voor een groot deel door zijn levensduur heen zit.

Er zijn genoeg iPhones die uitvallen/langzaam zijn waar de diagnostics aantonen dat er geen probleem zou moeten zijn met de batterij.

Dit is ook precies waar het misging, er zijn namelijk meerdere berichten van vorig jaar dat Apple stores weigerden de batterij te vervangen, de reden is het beleid dat als een diagnostic geen probleem aantoont deze eigenlijk niet zomaar vervangen mocht worden.

[Reactie gewijzigd door joon op 22 juli 2024 23:36]

Anoniem: 310408 @joon2 januari 2018 15:21
Voor zover ik het weet voert de test de gebruikte hoeveelheid stroom langzaam op en bekijkt het voltage. Het probleem moet dan altijd duidelijk worden en de 'huidige staat' is de enige mogelijke staat.
Je theorie is goed maar het resultaat in de praktijk laat dit helaas niet altijd zien, vandaar ook de verandering in het beleid.

[Reactie gewijzigd door joon op 22 juli 2024 23:36]

Nee. Dit wil zeggen dat als jij er zelf voor kiest om een batterij te laten vervangen die oorspronkelijk niet kapot is, ze dit ook voor het afgeprijsde tarief voor je regelen.
Nou ja, hier valt best wat op af te dingen natuurlijk. Een product van ± 1-2 jaar oud waarvan een primair onderdeel dusdanige slijtage ondervind bij normaal gebruik dat Apple het nodig vind om dan de prestaties van dit product naar beneden te schroeven.

Feitelijk gezien voldoet het product dan niet meer aan de kenmerken die het had bij aankoop, even los van de batterijduur. Dat die naar beneden gaat kun je verwachten als consument, maar niet dat je dan een tragere telefoon hebt. Om het probleem van een vertraagde telefoon op te lossen moet je als consument dus € 29,- uitgeven.

Ik vraag me dan ook terdege af of Apple hiermee wel voldoet aan de Nederlandse wetgeving:
De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld.
[...]
Een product is ondeugdelijk als:
- het niet compleet is;
- het beschadigd is;
- het kapot is of het niet goed doet;
- u er niet mee kunt doen wat de verkoper of fabrikant heeft gezegd
Bron: https://www.rijksoverheid...ies-heb-ik-op-een-product
Ik kan me nog best indenken dat je kunt eisen dat de batterij gratis wordt vervangen.
Nee hoor, als je half jaar later zou komen als het wel onder de 80% zit, .. je komt toch wel als het je bedoeling is.
(hoe) kan je zelf een test uitvoeren of je batterij slijtage heeft?
Met de app, Battery Life.
Dat is niet helemaal betrouwbaar; ook Coconut is niet helemaal betrouwbaar. Je kan beter je kloksnelheden monitoren eigenlijk.
Hier zijn externe apps voor zoals Battery Life.

Ergens deze weken komt er ook een iOS update die deze functie heeft:
Daarnaast brengt het bedrijf begin 2018 een iOS-update uit die inzicht geeft in de conditie van de accu, zodat gebruikers zelf kunnen zien in hoeverre de staat van de accu van invloed is op de prestaties van hun toestel.
Bron: nieuws: Apple maakt vervangen accu van iPhones goedkoper
De app batterylife. Excuus, is al genoemd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 479726 op 22 juli 2024 23:36]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.