Vijf Amerikanen klagen Apple aan om vertragen iPhones

Apple is in de VS aangeklaagd wegens het vertragen van iPhones waarvan de accu verouderd is. Volgens de vijf Amerikaanse burgers overtreedt Apple nationale en regionale wetten door klanten te misleiden en hen te bewegen nieuwe iPhones te kopen terwijl de oude beter had kunnen werken.

Volgens de aanklacht handelde Apple misleidend, immoreel en onethisch en zijn daarmee wetten die de consument beschermen geschonden. De Chicago Sun Times citeert uit de aanklacht: "Apple beweegt consumenten ertoe om nieuwe en duurdere iPhones aan te schaffen, terwijl een vervanging van de accu hen in staat had kunnen stellen de oude iPhone te blijven gebruiken." De klagende partijen eisen een schadevergoeding van de fabrikant. Het is niet bekend hoeveel geld ze eisen.

De aanklacht volgt op de bevestiging van Apple van afgelopen woensdag dat het iPhones trager maakt als de accu veroudert. De functie zit in iOS 10.2.1 voor de iPhone 6, 6S en SE en in de iPhone 7 in iOS 11.2. Volgens Apple moet de maatregel voorkomen dat iPhones uitvallen als de processor te veel van de accu vraagt. Het was de eerste keer dat Apple naar buiten trad over de functie. Apple zag zich genoodzaakt de claims te bevestigen nadat uit Geekbench-scores bleek dat iPhones met nieuwe iOS-versies lager scoorden en gebruikers meldden dat hun iPhone sneller werd na het vervangen van de accu.

Apple iPhone 6s

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-12-2017 • 15:01

430

Submitter: Anonymoussaurus

Lees meer

Reacties (430)

430
369
211
24
0
66
Wijzig sortering
Apple had de consument de keuze moeten laten maken. Zoals bijvoorbeeld stamina mode bij Sony Xperia's. Kiezen wat je wil: Langere batterijduur tegen prestatie inlevering en dan kiezen hoeveel prestatie je wilt inleveren. Ik heb op mn XZ1c weer stamina terug zoals het was; klein beetje inleveren op grafisch vlak (ik game toch niet) en bepaalde apps niet constant laten syncen maar met grotere intervallen. Het keihard inleveren zoals er nu hier bij Apple gebeurt is een erg vieze truuk in mijn ogen. Er wordt al jaren geklaagd dat iPhones trager worden bij updates zodra er nieuwere iPhones op de markt zijn. Nu er duidelijk is WAT er gebeurt, moet Apple echt iets ondernemen om imago schade te beperken. Batterij slijtage is normaal. Hoort erbij. Geef klanten de keuze WAT er gebeurt met de telefoon. Pas als producent desnoods de schaal aan van het batterij percentage. Doe iets anders dan dit
"Keuze" past niet in de filosofie van Apple, dat past beter in de microsoft/android wereld.
Of je gaat volledig mee met de Apple way en je slikt al hun keuzes (met alle voordelen en nadelen van dien)
Of je kiest voor een platform waar je zelf in control bent.

Overigens denk ik niet dat de versleten accus de hoofdreden zijn van tragere iPhones bij updates. Ik weet ook niet wat ze doen maar ik mis de soepel ios6 ervaring die ik vroeger had...
Of het in hun "filosofie" past (mocht dat al zo zijn) doet imho niet ter zake.
Waar het om gaat is dat je dit niet kunt maken naar klanten toe.

Immers:
- er is ook veel kritiek op Android apparaten die in de loop der tijd langzamer worden (op te lossen met een factory reset, maar dat terzijde)
- er wordt met trots gewezen op de hoge performance per core van de iphone processor, die echter, zoals nu blijkt, in de loop der tijd gethrotteld wordt.
- geen enkel ander apparaat op de markt wordt automatisch en zonder melding aan de gebruiker gethrotteld om een slijtende accu te verbloemen.

Anandtech meldt dat het probleem bij Apple waarschijnlijk te wijten is aan een hoge piekbelasting van de accu door de processor. Als dat zo is, moet Apple dit écht oplossen (en niet aan symptoombestrijding doen door the throttelen).

De glans is er bij Apple wel en beetje af met zulke affaires.
- geen enkel ander apparaat op de markt wordt automatisch en zonder melding aan de gebruiker gethrotteld om een slijtende accu te verbloemen.
Dat is niet meer dan een enorme aanname natuurlijk. Dat we het nu alleen van Apple weten betekend niets, de andere grote fabrikanten kunnen dit net zo goed ook doen.
Dit is geen enorme aanname. Het is een aanname om te veronderstellen dat ander fabrikanten dit ook doen. Daar is echter geen enkel bewijs voor.

Het is ook wel verklaarbaar dat dit juist bij de iphone gebeurt:
- de processor van de iphone heeft een hoge performance
- de iphone heeft een lage capaciteit accu in vergelijking met de concurrentie
Samsung Note 7. Wat ook een accuprobleem was, weliswaar uiteindelijk van een andere orde, maar ook daar is eerst met een firmware upgrade geprobeerd de boel te redden.
Nee, die firmware update was om hardnekkige gebruikers aan te sporen om hun telefoon toch echt in te leveren (dát was de oplossing) en onderwijl het risico te verkleinen.

De update waarbij overigens niet de performance omlaag ging maar wel de bruikbare capaciteit van de accu, werd dus niet als oplossing aangeduid en de verlaging werd wel degelijk direct gecommuniceerd.

Met andere woorden, een niet te vergelijken situatie.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 22 juli 2024 20:11]

Anoniem: 105188 @wjn23 december 2017 21:11
Bedoel je deze update?

nieuws: Samsung zet limiet op maximale acculading Samsung Note 7
Samsung gaat de update naar toestellen die nog niet zijn ingeleverd in Zuid-Korea pushen vanaf 20 september om 2 uur in de ochtend Koreaanse tijd schrijft Associated Press. De update zal vermoedelijk niet naar veilige apparaten die vervangen zijn worden gepusht.
Inderdaad. En Samsung deed vervolgens wat Apple ook zou moeten doen.
Samsung heeft alle klanten uiteindelijk hun geld terug gegeven.

Dat gaat Apple niet doen.

Samsung neemt z'n verantwoordelijkheid, Apple liegt de klant voor en probeert er onderuit te komen.

Apple is geen heilige.
Samsung betrof nieuwe apparaten. Elke accu gaat achteruit per laadcyclus.
Dit betreft oude apparaten. De vergelijking gaat dus geheel mank.
Bij de iPhone is wat anders aan de hand dan gewone accuslijtage. De iPhone valt uit wanneer de volle processorcapaciteit wordt gevraagd, terwijl de accu nog niet leeg is.
Maar dat doet hij alleen als er minder capaciteit is door slijtage. Het is dus nog steeds een onterechte verwijzing.
Daar denkt de Consumentenbond (imho terecht) anders over.

nieuws: Consumentenbond: Apple zou alle verouderde accu's in iPhones moeten v...

Een accu slijt vanaf dag 1 in gebruiksduur. Is het reëel dat vanaf dag 2 de telefoon door slijtage van de accu uitvalt?
Tuurlijk niet.

Dat de telefoon een steeds kortere gebruiksduur krijgt door slijtage van de accu is normaal.
Maar dat de telefoon uitvalt als de accu nog niet leeg is, is niet normaal.
Apple doet er tenminste iets aan, mijn Nexus 6P heeft aannemelijk hetzelfde probleem (en ook dat is best bekend) maar ik krijg geen vervanging/refurb/repair. En aangezien er ook nog eens een barst in het scherm zit wil ik hem niet laten repareren met factuur want ze zetten er geheid een nieuw scherm in waar ik nog eens voor mag betalen. Daarbij is het stilaan toch tijd voor een upgrade dus waarom het mileu belasten met het transport en een extra batterij enz enz. Dus een softwarematige oplossing met opt-in mogelijkheid was hier perfect geweest zodat mijn telefoon betrouwbaar blijft zodra die onder de 30-25% batterijpercentage duikt. Al helemaal in de winter want dan kan ik er vanop aan dat die ermee uitscheidt op 17-18% zodra er wat CPU time gevraagd wordt.
Je kunt er eenvoudig zelf wat aan doen. Installeer een app die je telefoon throttelt onder een bepaald batterijpercentage.

Maar het blijft symptoombestrijding.
Want een telefoon die mogelijk je scrotum verandert in twee narokende kleine zwarte kooltjes als je hem in je broekzak hebt zitten
Dat kunnen iPhones net zo goed:

http://sanfrancisco.cbslo...llege-student-with-burns/

Dat is een probleem met Lithium accu's. Een productie fout zoals met de Note 7 kan dat nog een stuk verergeren.

Het is gewoon niet netjes om oude toestellen trager te maken zonder dat te melden. En ik vind dat de accu van een telefoon makkelijk te vervange zou moeten zijn, maar de meeste fabrikanten gebruiken de accu als een excuus voor "Geplande veroudering" zodat er om de 2 jaar een nieuw toestel gekocht moet worden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

Ik zie dat er zelfs al naar dit geval verwezen wordt in de wiki.
Leuke afleiding van waar het om draait: Samsung lost de shit op, Apple misleidt de klant.
Samsung heeft verantwoordelijkheid genomen, Apple probeert er onderuit te komen.

Dat zijn de feiten.
Zo'n beetje overal werd je wel herinnerd aan de Samsung Note 7. 's morgens door het station wandelen, zie je de kranten en tijdschriften met al die leuke headlines over de Note 7.
Wil je vliegen, staat er een bordje met "geen Note 7's"
Je ziet je collegae op hun smartphones tokkelen, daar moeten volgens de statistiek minstens een paar Samsungs tussen zitten wat je ook weer kan doen afleiden naar het Note 7-onderwerp.
Door de dag struin je wat nieuwssites af : Note7Note7Note7

Dit bepaalde gevalletje heeft veeeeeel minder aandacht, enkel de technieuwssites zetten dit op hun frontpage terwijl een AD.nl ofzo dat ergens tussen de 'gadgets' categorie pleurt. Samsung had geen andere keus vanuit PR standpunt, al helemaal niet na de 'eerste' recall.`
Apple doet geheimzinnig over z'n fix, Samsung was er open over. Samsung heeft gebruikers gecompenseerd, Apple heeft z'n gebruikers met een kreupele telefoon opgezadeld.
Dus: Samsung - Apple is 1-0.
Anoniem: 1004491 @BikkelZ23 december 2017 17:04
Dikke onzin wat je zegt.

Samsung heeft dire t iedereen de kans gegeven om de smartphone in te leveren en een nieuwe batterij te krijgen omdat ze dachten dat het aan de batterij lag. Gewoon gedaan wat ze moesten doen en wat Apple nu had moeten doen.

Later bleek het helemaal niet aan de batterij te liggen maar aan het feit dat deze in een te krappe ruimte werd geperst. Daardoor faalde ook de tweede batterij van een andere fabrikant.

Toen heeft Samsung besloten om ze allemaal terug te roepen. Samsung heeft helemaal nul afgewacht maar direct actie ondernomen zoals het hoort. Gewoon perfect gehandeld.

De perfect manier van reageren van Samsung was ook de reden dat uit een groot onderzoek van Reuters/Ipsos naar voren kwam dat Samsung nauwelijks tot geen enkele imagoschade had opgelopen.
Sterker nog, de S8 en Note 8 werden beter verkocht dan welk toestel ook daar voor.

Samsung heeft aangegeven hoe je met dit soort problemen moet omgaan en gewoon 2 miljard euro schade voor lief genomen.

Dat jij daar vooringenomen bent en geen idee hebt over wat er feitelijk is gebeurt maar wel in alle onnozelheid een domme mening hebt zegt genoeg.

Apple? Die geeft zoals gewoonlijk geen thuis en laat z'n klanten de klere krijgen. Net als die Jobs bij Antennagate toen hij als remedie had 'dan houd je de iphone maar anders vast'.
Je hebt wel android fabrikanten die het tegenovergestelde deden: omhoog throttlen als er een benchmark eerd gedraaid.
Dus tja, wie weet...
Dit is geen enorme aanname. Het is een aanname om te veronderstellen dat ander fabrikanten dit ook doen. Daar is echter geen enkel bewijs voor.
Net zoals er geen bewijs is dat ze het niet doen bedoel je?

Ik breng het als een aanname jij als een feit en daar gaat het scheef.
Waar ik op reageerde is jouw quote:
- geen enkel ander apparaat op de markt wordt automatisch en zonder melding aan de gebruiker gethrotteld om een slijtende accu te verbloemen.
, wat gewoon een aanname is en jij nu zelf ook corrigeert naar
Feit is dat er nog geen enkele andere leverancier bekend is die dit doet.
. Dat laatste is uiteraard feitelijk juist, wat je daarvoor zegt is daardoor een aanname.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 22 juli 2024 20:11]

Ah, ok. Je hebt gelijk! ;)
Een typisch voorbeeld van een niet terzaken doende discussie waar Tweakers helaas tegenwoordig van doordrenkt is door mensen op zoek naar rechtheidsvinding die totaal niet bijdraagt aan de kern van het onderwerp..
In dit geval is het gewoon terecht wat Donstil zegt want andreetje claim iets wat hij inderdaad als feit presenteert terwijl het een aanname is.

[Reactie gewijzigd door Dark_man op 22 juli 2024 20:11]

Normaal gesproken zou ik het met je eens zijn, wat zinsbouw en spelling betreft.
1nsane draagt echter een uitstekend punt aan. Hoe verder je tegenwoordig door scrollt, hoe meer niet gerelateerde onzin je tegenkomt.

Ja, ik realiseer me dat deze reactie daar één van is.
Toch vond ik het nodig om zijn punt te verdedigen en onder de aandacht te brengen.
Zelf al; zouden anderen het ook doen wat dan nog.

Gaan we terug naar de zandbak, jantje was stout dus mag ik dat ook.

Apple had het gewoon in het beging bij de verkoop duidelijk moeten communiceren. Door dat niet te doen hebben ze mensen niet juist geïnformeerd en hebben ze iets gekocht niet wetende dat het toestel na verloop van tijd minder snel zou gaan.

Stel je eens voor je koopt een auto maar na 100.000 km besluit de firmware het vermogen te reduceren zodat je langer met je auto kan rijden. bij 200.000 km nog minder vermogen want de motor kan dan nog langer mee. Langer mee klinkt leuk maar je moet je klanten dat van tevoren gewoon melden.
100.000 km is gewoon een voorbeeld, ja mag er 20.000 of 200.000 van maken. Idee blijft hetzelfde men doet het voor behoud van iets zonder klant te informeren.
Die langzaam wordende Android telefoons zijn niet op te lossen met een factory reset.

Ja als ze daardoor sneller zijn dan eerst zijn ze sneller door het kwijtraken van veel "junk" maar Android word net zo goed langzamer door nieuwere Android versies.

Heb het nu al met 5 generaties Android toestellen zien gebeuren en zelfs bij de Nexus 7 tablets van Google.

Dat is dus niet iets wat inherent is aan Apple.

Dat de glans van Apple er af zou zijn is een heel erg kort door de bocht conclusie, dat kon je dan ook zeggen toen Samsung 2x een ontvlammende Note 7 op de markt zette.

Wat Apple hier doet is iets wat bij elektronica altijd kan gebeuren, ze lossen het niet echt goed op door slechte communicatie maar het brengt geen mensenlevens in gevaar.
Elke nieuwe Android versie wordt steeds sneller en efficiënter. Mijn 5 jaar oude Galaxy S3 draait met 0,8 GB geheugen sneller dan nieuw op Android 7.
"- er is ook veel kritiek op Android apparaten die in de loop der tijd langzamer worden (op te lossen met een factory reset, maar dat terzijde)"

Maar daar zeg je het al eigenlijk. Je KAN het eigenhandig oplossen op een simpele en toegankelijke manier. Gaat bij de iDevices wat, zacht gezegd, lastiger.
Dat klopt. Ik vind dat Apple hier een scheve schaats rijdt.
Geen ander apparaat ??? De mac doet dit sinds 2010 en het volledig geacepteerd en normaal.

De pleuris breekt nu uit ( terrcht) door het verkeerd / communiceren
Ok. Daar had ik nog niet van gehoord.
mwoah, ben ik het niet helemaal mee eens. Apple wil een homogene ervaring bieden op hun telefoons. Dat is prima, maar daar hoort ook bij dat ze die ervaring moeten BEHOUDEN. Nu krijg je dat mensen een trage oude(re) telefoon ervaren. Ik denk niet dat dit is wat Apple wilt. Er moet gewoon iets gebeuren met het managen van prestatie+batterijduur bij iOS. Het makkelijkste is een set aan opties maken en de gebruiker hier uit laten kiezen. Android gaat een stapje verder door apps in/uit deze management te laten sluiten door de gebruiker. Moet Apple hier in volgen? Nee. Moeten ze een eigen implementatie maken met behoud van het simpele gebruiksgemak van iPhone? Ja. Alles zou moeten staan voor het behoud van de soepele ervaring en dat is nu op oudere iPhones overduidelijk niet. De "oplossing" van nu is voor een innovatief bedrijf zoals Apple erg ruw en ondoordacht (of juist erg doordacht door de consument te forceren een nieuwe soepel lopende telefoon te laten kopen)

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Ik begrijp niet helemaal hoe de keuze hierin gaat bijdragen. Kiezen uit 2 kwaden wat mij betreft: of je telefoon wordt trager of je krijgt spontane crashes. Apple had de rotte accus moeten vervangen of nooit een architectuur moeten lanceren die alleen in "Best case scenario" voor accus werkt.Nu moeten ze eigenlijk terugkomen van die architectuurkeuze en de toestellen dynamisch/langzamer maken. Inleveren dus, niet bepaald iets wat mensen graag doen :)

Het probleem van iPhones die trager worden herken ik overigens wel maar ik denk dat mensen nu iets teveel hier de oorzaak in zoeken. Ik heb een iPhone 6 met versleten en een met nieuwe accu tot mijn beschikking. Ja, de nieuwe accu gaat iets sneller, maar ze zijn wat mij betreft met iOS 11 nog steeds te traag. Dat is een ander probleem.
"... of nooit een architectuur moeten lanceren die alleen in "Best case scenario" voor accus werkt."

Dit is nu precies de crux waar deze affaire om draait. Eigenlijk zouden we dit draadje nu moeten sluiten. Verder doorlepelen is verspilde energie..
Ik heb zelf een Moto X play met android 7.1.1 (kwam van 6.0.1). Na de update merkte ik wel dat mijn telefoon iets langer kon volhouden op een enkele lading. Nu is mijn telefoon bijna 2 jaar oud en merk de verschil wel m.b.t. de accu. Toen ik hem net had, hoefde ik hem om de 2 dagen op te laden, nu laad ik meestal 2, soms 3 keer per dag. Als ik Ingress speel, dan is mijn accu in aantal uur al leeg, maar als ik mijn telefoon amper gebruik, dan moet ik aan de einde van de dag toch weer op de lader zetten.

Zelfs mijn laptop accu heeft na bijna 4 jaar nog iets van 35%/45% van de volledige capaciteit over (heb wel al een nieuwe en sterkere accu).

Maar goed, Apple staat er bekend mee dat ze dingen doen die niet door de beugel kan, maar alsnog kopen mensen het wel. Vraag me af hoeveel mensen zich opgelicht voelen door Apple. Elke jaar een nieuwe iPhone halen omdat je vorige iPhone te traag wordt, geen wonder dat ze veel geld hebben.
Qua performance zie ik inderdaad minder degradatie op Android dan op de iPhones. Speelt natuurlijk ook mee dat Android telefoons minder lang updates ontvangen maar heb sowieso het gevoel dat Apple het iOS (onterecht) te zwaar maakt met nutteloze functionaliteiten.

Qua accu ervaring heb ik toch een andere perceptie. Een toestel van 2 jaar oudwat je nu 2-3 keer per dag moet opladen en 35% capaciteit van een laptop accu vind ik persoonlijk wel erg slecht.

Ik heb thuis een macbook air van 5 jaar waarbij de capaciteit nog steeds meerdere uren is, ik schat de capaciteit op 90% in?. Pak ik de dell van mijn werk, daar hoef je niets meer van te verwachten, die valt al binnen een uurtje uit.
Hoe kom je erbij dat Android toestellen minder lang updates ontvangen?

De meeste high-end krijgen gewoon de maandelijkse patches. Dat ze niet de nieuwste features krijgen die in het nieuwe OS zitten is niet anders dan wat Apple doet. Enige verschil is dat Apple wel het iOS nr ophoogt bij de oude toestellen, maar feitelijk alleen de updates beschikbaar geeft gezien de nieuwe features alleen voor de nieuwe toestellen zijn.
Ga je nu ontkennen dat Android minder lang updates ontvangt?

Het is gewoon een feit.

Niemand ontkent dit, iedereen weet dat het zo is.

Daarnaast heeft ieder fabrikant een andere beleid waardoor je nooit kunt spreken van dat Android een bepaalde termijn updates ontvangt, het verschilt gewoon per fabrikant.
Nog een voorbeeld van opgezocht:
https://www.google.nl/amp...oor-de-galaxy-note-3/amp/

En deze S5:
https://www.galaxyclub.nl...5-krijgt-augustus-update/
(dus dat is niet veel korter dan bijvoorbeeld de iPhone 5c).

Sony gaat zelfs een stapje verder, de rolt zelfs nog meerdere keren een nieuw OS uit: nieuws: Sony brengt Android 6.0 naar Xperia Z3-serie en Z2

Als je een duur toestel aanschaft valt het wel best mee. Daarbij zie ik over het algemeen de meeste mensen hun toestel toch na 2 jaar vervangen, want ze willen ook qua hardware weer het nieuwste van het nieuwste.
Jij zoekt nu de uitzonderingen.

Het is gewoon niet zo dat Android langer ondersteund word dan iOS.

Bij iOS is het standaard, bij Android een uitzondering.
Het klopt dat niet elke fabrikant een dergelijke update beleid toepast, daarom gaf ik ook expliciet de high-end toestellen aan.
Echter zijn er nu al van meerdere merken waarbij toestellen van 4 à 5 jaar oud nog steeds maandelijkse patches ontvangen, soms wordt er wel een maand overgeslagen, maar dat mag de pret niet drukken. Wat het update beleid betreft is er inmiddels een hoop veranderd. Daarbij zal vanaf Oreo dit nog beter worden gezien de schil losgekoppeld is van het OS.
Waar men nog steeds naar staart is de Android versie, maar bij Windows XP of 7 hadden een hoop mensen er toch ook geen moeite mee om op dat OS te blijven terwijl er al een nieuwe was.
Gaat tenslotte om de veiligheidspatches, nieuw OS is mooi meegenomen als dat nog komt. Zolang er patches komen is er een vorm van ondersteuning.
Je kunt natuurlijk zelf eens in google duiken voordat je helemaal vastroest in je huidige aannames.
Nee dat hoef ik niet, mensen zullen het verschil moeten zien tussen enerzijds updates (verbeteringen doorvoeren) en anderzijds beveiligings updates, daar zit een aardig verschil tussen.

Zijn S5 krijgt beveiligings updates!!.

Net als bv Windows Xp, Microsoft verbetert het niet meer, maar zo nu en dan krijg je wel beveiligings updates op Windows Xp.
|:(
Updates zijn updates

Oh ennuh
After 12 years, support for Windows XP ended April 8, 2014. Microsoft will no longer provide security updates or technical support for the Windows XP operating system
https://www.microsoft.com/en-us/windowsforbusiness/end-of-xp-support
Bij de Macbooks, is het net wat beter geregeld, de laadcycli is veel minder dan bij een Windows laptop en dat komt omdat macOS beter met hardware kan omgaan, zelfde geldt voor Linux. Windows vraagt soms nog wel wat van de systeemresources en daarnaast had ik heel vaak VM's draaien op de accu. Maar alsnog merk ik geen prestatieverlies op mijn 4 jaar oude MSI gaming laptop.

Het is wel een onzin dat Apple de iPhone vertraagt omdat de batterij minder presteert. Als Microsoft dat ook zou doen, dan zou de hele PC markt weer groeien omdat mensen denken dat hun eigen machine te oud is en daarom te traag is voor hedendaags gebruik én dus een nieuwe laptop/desktop kopen.
Elk jaar een iPhone kopen, levert meer geld op, dan een iPhone kopen wanneer je iPhone echt niet meer werkt. Apple heeft ook ingesteld dat je alleen contactloos kan betalen d.m.v. Apple Pay op de oudere iPhones. bron. Ik kon 3 jaar geleden al contactloos betalen, toen nog op Android 5.0.1. Dat is dus een van de redenen waarom Android veel beter is, je bent vrijer in de apps die je gebruikt. En de prijsverschil tussen iPhones en Android phones is gigantisch. Waarom €900,- + betalen voor een telefoon die je over één/twee jaar al gaat vervangen?

Als de software op de hardware is afgesteld, dan past de software zich aan, aan de situatie van de hardware. Maar aangezien Windows universeel is (kan op elke apparaat draaien, ongeacht hardware), is het lastig om Windows te optimaliseren. Er zijn zo veel configuratiemogelijkheden beschikbaar, dat je de software niet echt makkelijk kan afstellen. Je kan het wel zo maken dat de software op de meeste apparaten wel kan runnen. Ook hier heb je weer de vraag, hoe lang ga je bepaalde hardware/software ondersteunen?
Ik ben er echt van overtuigd dat de vertraging van, in elk geval mijn, iPhone kwam door een versleten accu. De accu van mijn iPhone was echt slecht aan het worden na 2 jaar vrij intensief gebruik (ongeveer 30% van de originele capaciteit). Ik heb de accu recent laten vervangen en de iPhone voelt weer net zo snel als toen ik hem kocht.

Voordat ik de accu liet vervangen had mijn iPhone moeite met zware apps zoals navigatie en sommige games, na het vervangen loopt dat weer zo soepel als toen die net nieuw was met vorige versies van iOS. Ik denk niet dat mijn iPhone sneller is geworden met nieuwere versies van iOS, maar ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat ie er langzamer van is geworden.
Met 1 zin diskwalificeer je jezelf compleet.

"Dat is dus een van de redenen waarom Android veel beter is"

Dat is puur een mening, maar jij brengt het als feit.

Daarnaast kan je een iPhone kopen vanaf 300 euro, waar komt die 900 euro vandaan?

Ik zeg toch ook niet dat Samsung te duur is omdat de Note 8 850 euro kost?

En hoe kom je erbij dat de telefoon na 2 jaar vervangen moet worden? Dat is juist het geval bij Android toestellen, bij iPhone krijg je 4 jaar lang updates.
Zal wel met een reden gebeuren waarom ze het niet zo snel toelaten om zomaar contactloos te betalen met je telefoon.

Net zo goed de reden waarom er bepaalde limitaties zijn qua features of apps.
Top toestellen bij Android kosten ook 900 euro dus dat is een slecht argument. Dat Apple de NFC alleen toestaan voor Apple pay is wel een slechte zaak. Wat ze wel goed doen is de update cyclus. Daar kan Android of de fabrikant(en) een puntje aan zuigen.

Als het echt zo is dat de iPhone slechter presteert met een oude batterij moet deze gewoon vervangen worden. Door Apple of door de eigenaar.
Anoniem: 105188 @mrcage23 december 2017 21:28
Dit is onzin. Als je kijkt naar de changelogs van iOS dan zie je dat een overgroot deel van de veranderingen bugfixes zijn en dan vaal bugs die ze zelf introduceren.

https://support.apple.com/kb/DL1893?locale=en_US

De rest zijn allemaal cosmetische veranderingen of zijn veranderingen in apps, die worden op Android door de app maker gepusht. We zouden met z'n alle raar opkijken als Google een minor release doet welke alleen Maps of Photos update, dat is in principe wat er op iOS gebeurt. Google Apps worden bijna wekelijks geupdate, bij iOS is daar een release voor nodig. Ik snap ook niet waarom Apple sommige apps niet loskoppelt van het systeem, maar goed dat ben ik.

Ten tweede, er was een hoop kritiek op Android fabrikanten maar dat is tegenwoordig goed opgelost. Toestellen van de grote spelers worden goed bijgehouden. Meestal krijg je niet de laatste major release, maar de release waar je op zit wordt goed ondersteund en je krijgt je laatste fixes en patches. Mijn S6 wordt nu nog steeds geüpdate. De laatste update was op 4 december 2017 en als je terug kijkt zie je een bijna maandelijkse updatecyclus. Dat is iets waar Apple een puntje aan kan zuigen.

https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s6/SM-G920F/PHN/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 105188 op 22 juli 2024 20:11]

Hoe groot en hoeveel ruimte neemt de accu van een Macboon in tegenover uw Dell?

De Accu van Macbook is groter dan van mijn ASUS. (13" vs 17.3") en mijm Macbook gaat langer mee omdat de ASUS:
-Een kleinere accu heeft
-Groter scherm
-Quad core
-Dedicated Nvidia GPU
-CD Drive

Tja...
Apple staat er bekend mee dat ze dingen doen die niet door de beugel kunnen?

Dat heb je goed verzonnen man.

Trouwens dit soort Apple nieuws berichten staan er bekend om dat er mensen zoals jij het bezoeken om dingen te roepen over Apple die niet waar zijn, wist je dat?

Dat wat je roept over trager wordende iPhones heeft niets met dit probleem te maken, dat is namelijk normaal, of draai jij ook Windows 10 op je Pentium 3?

En raad eens welke andere telefoons ook last hebben van trager worden? Android telefoons, weet je hoe ik dat weet? Ik heb ze al 5 generaties, daarom weet ik het.
Apple staat er zeker om bekend 'acceptabel gedrag' al jaren te proberen op te rekken, als fan van dat merk zie je daar misschien alleen maar pluspunten in (joepie, ronde hoekjes zijn veilig? yeuy willekeurige techniek x van bedrijf y is nu gepatenteerd door Apple!) maar het blijft een feit.

Alle Apple artikelen op Tweakers staan erom bekend de 'mening-modders' aan te trekken, zeg je iets ook maar lichtelijk negatief over Apple, mag je binnen een dag je eigen reactie gaan melden in het mismoderatie topic omdat je hoe dan ook vooral 0's en -1's zal vangen, zelfs al is je reactie een objectieve +3

Dat smartphones trager worden van nieuwere software is tot op zekere hoogte normaal, wat jij echter even vergeet/niet heb willen horen is dat Apple/iOS zelf de performance naar beneden schroeft als het een oudere iPhone detecteert, dat is wel even wat anders dan software die langzamer is op oudere hardware, de software is langzamer omdat Apple dat zo instelt, met zeer waarschijnlijk de hoop dat je dan een nieuwere iPhone gaat kopen. Verder gaat het artikel precies over dit pijnpunt, en hoe een paar Amerikanen de stier bij de hoorns aanpakken en Apple hierover aanklagen, dus hoe dit (langzame iPhones) niets met het probleem te maken heeft snap ik even niet? dit is vrijwel waar het artikel over gaat?
En raad eens welke andere telefoons ook last hebben van trager worden? Android telefoons, weet je hoe ik dat weet? Ik heb ze al 5 generaties, daarom weet ik het.
Als laatste, je claim over Android telefoons bevat een grove fout, die aangeeft dat je zelf goed bent in dingen verzinnen, maar hier vervolgens niet genoeg tijd aan besteed, ik ben vooral benieuwd of je de fout zelf ziet of niet.
Wat voor onzin kraam jij allemaal uit man?

Ik geef toch aan dat ik al 5 generaties Android gebruik met zelfs nog 2 generaties Nexus 7 tablets en een Windows laptop en Windows desktop.

Knap dat jij mij dan kan kwalificeren als fanboy.

Je bent zelf overduidelijk zo een grote Android fanboy dat je iemand anders die 5 generaties Android telefoons bezit maar nuance aanbrengt en leugens over Apple corrigeert als Apple fanboy.

Dat zegt toch genoeg?

Het trager worden van de iPhone's is alleen feitelijk gebeurd met dit batterij probleem.

Verder is het gewoon feitelijk totaal niet waar dat Apple in het verleden iPhone's trager zou maken, dat iPhone's trager werden is waar maar dat komt door de toegenomen vraag naar RAM en dat is logisch.

Zoals ik al zei dat geld dus net zo goed voor Android.

En ja ik weet dat want ik zie het al 5 generaties gebeuren.

Verder vraag ik me af waarom je perse die leugens over iPhone wilt blijven aanhouden en dat je Android wilt verdedigen?

Ik zeg dat het bij beide systemen gebeurd, jij ontkent dat en beweert dat het alleen bij Apple zou gebeuren.

Raad eens wie objectiever en dichter bij de waarheid klinkt?

Ik vraag me af waarom heb je er zoveel moeite mee dat Android ook trager word? Wat maakt het voor jou persoonlijk uit?

Ik zie dat het bij mij ook gebeurd maar accepteer het, jij ontkent het en gooit daarnaast ook nog eens leugens en onwaarheden over Apple erin.

Lees eerst eens maar het bericht zonder meteen de kriebels te krijgen want je hebt overduidelijk een hoop info gemist wat in het bericht staat.

[Reactie gewijzigd door Dark_man op 22 juli 2024 20:11]

Oke, dus je claimt dat Android telefoons iedere generatie langzamer worden? dan ga ik verder überhaupt geen tijd verspillen aan reageren, want je praat dus overduidelijk complete bullshit ;)
En leuk dat je nu de onpartijdige jan probeert te spelen, maar dat is al te laat ;)

Jammer dat je niet even de tijd genomen hebt je fout te proberen te zien, had je een stuk beter gesierd.
Nee over het algemeen is android lichter geworden/flink geoptimaliseerd is van versie 4 tot 7.
Vandaar dat een S3 ook nog moeiteloos een kale van versie android 7 kan draaien bijvoorbeeld.

[Reactie gewijzigd door brammieman op 22 juli 2024 20:11]

Wel, of het nou lichter is geworden of niet blijkbaar draait het gewoon niet goed.

Dat is ook logisch omdat Android nooit voor 1 soort hardware geoptimaliseerd kan worden zoals iOS.

Het is gewoon een feit dat iOS geoptimaliseerd is omdat Apple de software en hardware in eigen beheer heeft net zoals games op een console beter draaien dan op een PC door de optimalisatie.
Apple dwint in die zin ook een bepaalde gebruikers ervaring af. VOORBEELD: Net zo goed dat jij Adobe Suite nodig hebt om grafisch te kunnen werken. Het kan ook met een ander pakket. Maar je bent nu gewend aan Adobe en kan niet meer weg.

Keuzes die je in principe zelf maakt.

Aan de andere kant wordt er ook een aantal dingen aan Android geforceerd.
https://arstechnica.com/g...droids-accessibility-api/

https://arstechnica.com/g...down-after-public-outcry/

https://arstechnica.com/g...e-forced-on-apps-in-2018/
Aan de andere kant wordt er ook een aantal dingen aan Android geforceerd.
Dat is niet waar, want alle artikelen die je linkte gaan over wat Google gaat forceren op hun Play Store, wat geen onderdeel is van Android. Ook ben je op Android vrij om bijvoorbeeld F-Droid te installeren, op iOS niet.
Als keuze niet in hun filosofie past, waarom zijn de dan compleet ontransparant in hun OS wijzigingen? Juist als je geen keuzes kunt maken moet je je gebruikers laten weten wat er nou precies veranderd is, anders ben je gewoon verdacht bezig. Het is goed dat er legale stappen gezet worden in de VS, maar dat zou in Nederland ook moeten gebeuren door iPhone-bezitters.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 22 juli 2024 20:11]

Volgens mij begrijp je niet helemaal wat Apple doet... Of liever gezegd, waarom ze het (zeggen te) doen. Het gaat er niet om om de batterijduur te beschermen, het gaat erom dat het toestel uit kan vallen als ze het niet doen omdat de SoC teveel vermogen vraagt wat de batterij niet meer kan leveren.
Dat wijst wat mij betreft op slecht design van Apple, of naar mijn idee meer waarschijnlijk gewoon te karig zijn in het uitrusten van het toestel, om maar een paar cent extra winst op elk toestel te kunnen maken.
Als Apple (nadat ze de toestellen al zo gemaakt en verkocht hebben) klanten een keuze zouden geven, dan is het eerder 'je toestel valt uit tenzij je een nieuwe batterij laat plaatsen', of je accepteert verminderde prestaties. Maar ja als ze dat gedaan hadden dan hadden ze (terecht) natuurlijk veel meer garantieclaims gehad (al dan niet onder Applecare).
Dan zou je er als Apple ook voor kunnen kiezen om de schaal van het batterijpercentage aan te passen. Zat andere opties. Dit is een ERG ruwe oplossing. Dat je batterij het korter uit houd met leeftijd is een gegeven. En iets waar een consument zich veel eerder bij zou neerleggen dan een langzame/trage telefoon.

Maar naast dat, ik denk dat dit gewoon een bewuste keuze is van Apple om consumenten te forceren een nieuwe iPhone kopen.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Huh? Nee... wat heeft het batterijpercentage er nou mee te maken?
Het gaat er om dat de batterij niet genoeg stroom kan leveren als de SoC op maximale prestaties draait. De batterij kan bijvoorbeeld nog maar 1 ampère leveren, terwijl de SoC misschien 1,2 nodig heeft. Als dat gebeurt dan crasht de boel gewoon, het is helemaal geen kwestie van dat je batterij eerder leeg is.
Het batterij percentage heeft er wel wat mee te maken: Een volle lipo accu heeft een spanning van 4.2V. De spanning die de telefoon krijgt is dus afhankelijk van de batterijspanning, de interne weerstand van de accu en de beveiligingscicuits en van de belasting van de batterij (stroom).

Ut = Ub - Rb* I.
, of:
I = (Ub - Ut) / Rb

Volgens deze link heeft een 500mAh uur lipo batterij een interne weerstand van ca 300mOhm.http://batteryuniversity....ising_internal_resistance. De batterij van een iPhone is een stuk groter dus zal de weerstand ook lager uitvallen.

Als we aannemen dat een iPhone 3.3V nodig heeft dan kan je bij een volle batterij:

I = (Ub - Ut) / Rb. ->
I = (4.2 - 3.3) / 0.32 = 2.8A

Dit rekenvoorbeeld is dus met een batterij van 0.5Ah. De iPhone heeft een veel grotere batterij. Als de batterij ouder is zal Rb toenemen.

Als de accu leger wordt dan kan de spanning terugvallen tot 3.3 a 3.2V Er is dan weinig meer nodig om de spannig een stuk onder de 3V te laten zakken.

Als Apple nu de CPU pas terug schroevft als de accuspanning onder de 3.8 a 3.7V komt dan zou ik dat heel redelijk vinden, maar niet bij een volle accu.

[Reactie gewijzigd door fastedje op 22 juli 2024 20:11]

Wat er gebeurt met een oude batterij is dat de capaciteit minder wordt. Dus ipv je 3000mAH heb je misschien nog 2500mAH over. Dan maakt het niet uit wat je trekt aan ampere, het enige verschil is dat je sneller onder het punt komt van je minimale hoeveelheid die je nodig hebt om te kunnen draaien. Dus de schaal in percentage dat je telefoon aangeeft klopt niet meer met de huidige staat van de accu. Heb zelf geen iPhone, maar het lijkt er op dat het percentage even hard daalt tussen nieuwe en oude accu, maar dat de ondergrens niet meer klopt omdat de bodem van de oude accu dichterbij is alsde nieuwe. Blijkbaar is de implementatie van het batterijpercentage bij de iPhone gebaseerd op verbruikt mAH. Dus x mAH verbruik is x % van de 100 af. Ja, dan gaat de boel uitvallen bij rare percentages. Heb dit bij androids nooit gehad. Het enige wat je daar merkt is dat het percentage gewoon sneller achteruit holt. Zoals het hoort bij een versleten accu.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Heb wel vaker gehad dat ik met mijn S3 soms een batterij die op was, gewoon uitviel rond 10-15% of dat ineens het scherm rare strepen kreeg.

Als je hem dan ineens opstart, is hij 0-2%
Apple heeft juist een betere implementatie om de percentage realistischer te laten aflopen.

Niet dat als je bij 30% bent dat het dan ineens als een raket naar 0% gaat.

Weet niet of het bij Android anders is maar de allereerste iPhone had dit al en volgens mij zijn Android fabrikanten toen ook ermee begonnen, of ze gaan op oude voet verder.

Wat ik wel weet is dat de oude Nokia's heel snel naar de 0% gingen als ze eenmaal bij 0-40% waren, wat juist irritant was omdat je niet goed kon inschatten hoe lang je nog met je toestel kon doen.
Ik weet niet wat voor magische iPhones jij gehad hebt, maar alle iPhones die mijn vriendin afgelopen jaren gehad heeft, hadden juist precies dit probleem, uitval bij 10, 20% of zelfs razendsnel van 30 naar 2. Alleen als de telefoons ouder dan ongeveer een jaar waren. Nieuwe accu (origineel) verhielp het grotendeels, maar batterijduur bleef slechter dan toen ie nieuw was.

Sterker nog, bij de 6s was t zo erg dat Apple moest toegeven dat hun telefoons vaak plots uitvielen en heeft accu's moeten vervangen (nieuws: Apple komt met reparatieprogramma voor falende accu iPhone 6s).

Dat uitvallen gebeurd bij Androids soms ook, heeft gewoon met het slijtage proces van Lithium accu's te maken, waarbij plotselinge /ongelijke spanningdalingen kunnen optreden als de accu ouder is, dit vertaalt zich in de software automatisch naar een percentage = plotseling verlies van vele procenten. Gezien in een cache bestand de batterij gegevens worden opgeslagen, kan het wissen hiervan bij Apple en Android nog wel eens helpen een accurater weergave te krijgen, maar de capaciteit blijft natuurlijk hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door davidov2008 op 22 juli 2024 20:11]

Ik ontken hier toch niet het batterijprobleem?

Ik geef juist aan dat toen Apple de 1e iPhone op de markt zette ze toen de batterij realistisch in percentage lieten
afnemen.

Daarvoor waren er bij de Nokia's altijd een spontane afname vanaf onder de 50% naar 0% want je wist niet meer hoe snel je bij de 0% zou komen omdat als je onder de 50% was het heel snel kon gaan.

Fabrikanten vonden dat blijkbaar geen probleem, alleen heeft men blijkbaar niet eens doorgehad dat Apple als 1e een dergelijke implementatie had omdat Apple het niet van de daken schreeuwde.

Nu vinden we het vanzelfsprekend maar toen de hele wereld Nokia's gebruikte was het niet vanzelfsprekend.

Dat heeft trouwens helemaal niets met dit batterijprobleem te maken, ik denk dat je mijn tekst verkeerd hebt opgevat.

[Reactie gewijzigd door Dark_man op 22 juli 2024 20:11]

Idd, volgens Anadtech vraagt de processor soms een piekstroom aan de accu die de accu niet aan kan.

Dat is de keerzijde van een accu met een lage capaciteit (in vergelijking met de Android concurrentie) in je telefoon plaatsen.
Heb je een link naar dat artikel? Wil ik wel even lezen
Op Tweakers:

nieuws: Consumentenbond: Apple zou alle verouderde accu's in iPhones moeten v...

"Inmiddels heeft Anandtech een technische uitleg online gezet over het probleem. De site gokt dat Apple zijn eigen microarchitectuur zo heeft ontworpen, dat de processorkernen snel heel veel stroom kunnen vragen van de accu. "
Oh die heb ik gemist. Thnx!
Dat is heel raar om in een portable device een korte hoge piekstroom te vragen. Dat is idd vragen om uitval problemen. Wel heel makkelijk op te lossen; zorgen dat je piekstroom ten alle tijden je 0-punt is van je accu percentage. Dan valt de telefoon niet uit bij 20%

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Ik weet niet of het klopt wat je zegt. Een te hoge piekstroom kan ook bij een volle accu leiden tot instorten van de spanning (en dus uitval van het toestel). Dat hoeft niet bij pas 20% op te treden.

Het is alsof je een 3 liter diesel start met een Fiat Punt accu. Dast kan een volle accu zijn, maar die kan niet de gewenste stroom leveren en de spanning stort in.
Die vergelijking gaat niet op. Een auto accu (met verbrandingsmotor!) is gebouwd voor de piekstroom. Een telefoon accu is gebouwd voor het uithoudings vermogen

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Blijkbaar valt de iPhone uit bij piekverbruik:

nieuws: Consumentenbond: Apple zou alle verouderde accu's in iPhones moeten v...

"Inmiddels heeft Anandtech een technische uitleg online gezet over het probleem. De site gokt dat Apple zijn eigen microarchitectuur zo heeft ontworpen, dat de processorkernen snel heel veel stroom kunnen vragen van de accu. "

De accu had dus naast een grote capaciteit ook bestand moeten zijn tegen dit piekverbruik. Dat lijkt me een vergelijkbaar probleem met de Fiat accu in mijn voorbeeld.
Nee, zodra een auto loopt, doet de capaciteit van de accu er verder niet meer toe. Deze wordt op peil gehouden door de dynamo. Bij de iPhone zijn de pieken op dezelfde acculading zonder op peil gehouden te worden. Dat is een serieus probleem en ik denk eigenlijk een design fout van de SoC. Je moet bij een telefoon uit kunnen gaan van een degraderende accu. Dat is normaal. Dan moet je als ontwerper van de SoC zorgen dat je de boel throttled waar nodig en wanneer dat kan. Niet 'dom' altijd piekstroom wanneer t gevraagd wordt, maar dynamisch, afhankelijk van de staat van batterij. Dat er een balans vormt tussen de staat van je batterij en de prestaties van de SoC. Nu wordt er door een update enorm afgekapt op de SoC omdat de accu t niet meer trekt. Dat voel je als gebruiker. Wanneer je dit dynamisch afbouwd met de degradatie van de accu zal je er als gebruiker veel minder van merken.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Logisch, maar dit is bij meerdere apparaten zo. Zo heb ik recentelijk mijn accu vervangen van mijn ASUS N76VB. Omdat hij op 30% uitviel. Maar dat mag ook wel, aangezien hij best wel "oud" is.

Piek spanning is nodig, om een enorme boost in performance te krijgen. Het zelfde waarom je met een kleine stroom een grote stroom. aanstuurt. (In jouw verhaal de auto accu en het starten.)

Denk maar eens waarom heel kort het licht en de radio uitgaan, als je de auto start.
Als je je telefoon uit de stand-by haalt.
Dan wil je hoog mogelijke performance hebben op dat moment. Aangezien je net je telefoon uit de stand-by haalt om snel te kunnen Whatsappen of telefoon gesprekken te kunnen voeren.

Als dat niet gebeurd, duurt het even voor dat alles op gang komt.
Tuurlijk, maar voor even whatsappen of facebook of whatever hoeft een SoC echt niet fullforce te draaien en zeker niet met alle cores. Dat is dikke overkill

[Reactie gewijzigd door chimnino op 22 juli 2024 20:11]

Nee, maar wel met het opstarten om zo responsief mogelijk te zijn...
Dus een designfout.

Budget accu gekozen en/of slecht ontworpen SoC
"Als Apple (nadat ze de toestellen al zo gemaakt en verkocht hebben) klanten een keuze zouden geven, dan is het eerder 'je toestel valt uit tenzij je een nieuwe batterij laat plaatsen', of je accepteert verminderde prestaties."

En dat heb je 100% goed.
Maar laat mij dan ook gelijk weer denken van, oké allemaal leuk en zo van Apple, maar hebben zij er nu werkelijk niet bij stilgestaan dat zij dit horen te vermelden wanneer dit eenmaal gaat spelen, bijvoorbeeld in de handleiding, of op zijn minst in de release notes van iOS.
Aangezien wanneer dit nergens vermeld wordt, je dus eigenlijk het recht hebt (wanneer je tel nog binnen de garantie valt) op het terug vragen van de centen, of recht hebt op een nieuw toestel, al denk ik niet dat veel mensen voor de laatste optie zullen gaan na deze actie, maar goed.
Apple schiet zichzelf hiermee dus wel erg veel kogels in de voet, hadden zij dit normaal vermeld, en aan hun klanten zelf de keuze had voorgelegd (kans op het spontaan uitvallen van het toestel, of het verlagen van de snelheid van de betreffende SOC, waarna het toestel bij het kiezen voor de laatste optie niet meer spontaan zal uitvallen) dan was er nu niets aan de hand geweest, niet helemaal waar natuurlijk, maar dan hadden ze hun klanten er in elk geval van op de hoogte gebracht, en zelf de keuze laten maken, zoals het hoort, en hadden hun klanten dit dus inmiddels al geweten.
Maar zij hebben er voor gekozen om dit stil te houden, en das achteraf gezien nou niet echt handig van ze.
Want ook hier geld, de klant heeft recht op een deugdelijk product, en wanneer dit soort acties zich voordoen, hoort Apple hun klanten hiervan op de hoogte te brengen, wat dus niet is gedaan.
En wanneer je toestel nog binnen de garantie periode valt, heeft men nu recht op een nieuw toestel, of teruggave van het voor het toestel betaalde bedrag (aangezien het met deze actie geen deugdelijk product meer betreft, de tel presteert immers minder dan dat je in eerste instantie al die tijd is voorgehouden)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 22 juli 2024 20:11]

Garantieclaims voor een versleten batterij? Yeah, right.
Als Apple (nadat ze de toestellen al zo gemaakt en verkocht hebben) klanten een keuze zouden geven, dan is het eerder 'je toestel valt uit tenzij je een nieuwe batterij laat plaatsen', of je accepteert verminderde prestaties.
Dat is echt onmogelijk met de grove designfouten die Apple heeft gemaakt.
iPhones kunnen niet tegen fris weer en een zonnig stranden kunnen. Want daar zijn ook legio meldingen van.
Een opmerking in de voorwaarden over performance kan nog net. Maar niet gebruiken bij een strandwandeling in de herfst of zomer... Nee, dat dat is echt een blamage.
Zegt Sony uitdrukkelijk dat je stamina moet gebruiken bij oude accu's dan? Volgens mij niet, en bovendien heb je ook een stamina mode op iPhones die precies hetzelfde doen als bij Sony.

De "truc" van apple is dat de telefoons ook gewoon langer mee gaan ipv uitvallen...
De "truc" van apple is dat de telefoons ook gewoon langer mee gaan ipv uitvallen...
Vallen Sony (Android) telefoons uit dan als de batterij minder word? niet dat ik weet iig en ook nog niet mee gemaakt
Google eens ... sony geen idee .. nexus en smaung wel degelijk
Sony zegt dat misschien niet, maar dat kun je toch gewoon zelf beslissen?
Anoniem: 1004491 @chimnino22 december 2017 17:43
Wat denk je hiervan? Gewoon alle iphones 6 en 7 terugroepen en de batterijen vervangen.
Een smartphone van 1-2 jaar oud die uitvalt omdat de batterij verslechtert? Na 1-2 jaar al?

En dan roep jij dat batterijslijtage normaal is? Na 1-2 jaar al? Wat voor troep verkoopt Appel dan in Godsnaam.Mijn Galaxy's gaan 5 jaar mee en worden niet eens merkbaar trager.

Apple moet gewoon de productiefouten herstellen. Laat ze een voorbeeld nemen aan hoe Samsung het heeft opgelost met de Note 7.
Batterijslijtage normaal ? Kort antwoord: Ja, relatief.
Als je de gemiddelde gebruiker pakt die zijn telefoon gebruikt door de dag en hem 's nachts aan de lader vol gooit terwijl hij niet leeg is, en eventueel de telefoon gebruikt terwijl hij aan de lader hangt.
Dan is het niet raar dat de prestatie van een lithium polymer batterij na een jaar of 2 een stuk minder presteert dan toen hij net nieuw was.
Erger nog is als de batterij regelmatig compleet leeg loopt en leeg blijft voor een langdurige tijd.
Kijk lithium is een mooi goedje. Door zijn dichtheid en chemische eigenschappen zijn ze ideaal om smartphones en tablets te kunnen voeden. Dit gaat alleen ten kosten van de duurzaamheid van de batterij over langere periodes aan tijd.
Maar het alternatief is ook niet veel beter.

[Reactie gewijzigd door Xesior op 22 juli 2024 20:11]

Laat ze een voorbeeld nemen aan hoe Samsung het heeft opgelost met de Note 7.
Alsjeblieft niet zeg. Dan moeten er eerst mensen gewond raken, moet er een vervangend toestel komen die het probleem totaal niet oplost en ook doodleuk kan ontploffen, moet het toestel op de zwarte lijst komen bij alle vliegmaatschappijen (terwijl Samsung daarover nog zegt dat het overdreven is) en door sommige landen overwogen worden om het toestel geheel te verbieden: en DAN pas onderneem je als bedrijf actie... Dus nee, laat Apple maar gewoon geen voorbeeld nemen aan Samsung in dit specifieke geval.
Ben je ook niet benieuwd naar de reactie van Apple?
- Wereldwijde terugroepactie?
- Korting op nieuwe telefoon?
- Niks doen
De drones van de apple blogjes activeren zodat de fans het als een voortreffelijk feature gaan zien.
Die klachten in het verleden over het trager worden hebben niets te maken met dit accu probleem.

Die klachten over trager wordende iPhone's van vroeger klopt wel maar dat is niet express gedaan door Apple.

Die toestellen hebben gewoon te weinig RAM maar ondersteunen wel de nieuwe versies van het OS die meer RAM nodig heeft waardoor de telefoon trager word.

Het is een keuze uiteindelijk van de consument om die nieuwe versie wel of niet te installeren want je kiest of voor een tragere telefoon of voor langere ondersteuning, het kan natuurlijk niet allebei.

Overigens worden Android telefoons net zo goed traag met nieuwe OS versies.

Ik heb het nu al meegemaakt met een LG Optimus, Note 2, S4 en mijn S7 en ook met de Google Nexus 7.
Het is niet helemaal de keuze om wel/niet mee te gaan naar de laatste iOS update. Wil je veilig online zijn met je telefoon, dan moet je eigenlijk wel mee met de updates. Voorgaande versies worden vaak niet meer onderhouden.

Overigens vond ik het altijd wel meevallen met het traag zijn van iOS op oudere iPhones. Ik heb tot 4 maanden geleden prima gewerkt met mijn iPhone 5. Zaken als WhatsApp, Facebook, ... waren prima bruikbaar...
Dat geld toch net zo goed voor Android? Waar je na 2 jaar helemaal geen updates krijgt.
Ik praat het ook niet goed. Ik geef juist aan dat het geen vrije keuze is om de updates te laten voor wat ze zijn. Bij iOS heb je i.i.g. nog de keuze om het niet te doen. Bij Android kun je gewoon niet mee, omdat de ondersteuning stopt. Dat vind ik ook veel kwalijker...
Ik vind een tragere telefoon beter dan een telefoon die spontaan uitvalt. Volgens mij zijn de meesten het hier wel over eens. Als je een melding had gekregen dat je accu-capaciteit verminderde en dat daarom de snelheid teruggeklokt werd, dan was niemand hierover gevallen.

Het enige dat dan wellicht pijnlijk duidelijk was geworden was hoe snel accu's slechter zouden worden en daar zat denk ik het probleem voor Apple. Als je na, bijvoorbeeld, een jaar al de melding krijgt dat de prestaties omlaag gaan vanwege een slechter wordende accu, dan zou iedereen moord en brand schreeuwen vanwege de slechte accu's.

Het zou mij niet verbazen dat Apple op voorhand niet heeft geweten dat hun SOCs zo'n zware wissel zouden trekken op de accu en dat dit een probleem zou worden. Deze "beveiliging" is dan ook pas later ingebouwd. We zullen het nooit weten, maar het zou mij niet verbazen dat hierover intern best wat discussie is geweest hoe dit "goed" op te lossen. Blijkbaar vond men dit de beste oplossing, maar ze hebben denk ik niet vermoed dat er zo'n heisa van zou komen.

Het is een beetje vergelijkbaar met de sjoemelsoftware. Dat hielden ze ook stil, totdat ze met de onweerlegbare resultaten werden gecontroleerd en toen kwam ineens een bevestiging.
Anoniem: 414214 22 december 2017 17:01
Maar wat volgens mij toch het grootste probleem is:

Je koopt een high end toestel en daarbij verwacht je een redelijke functionaliteit in ieder gevalk voor een jaar of 2.
Ik lees hier zo vaak de klachten over het slechte update beleid van menig android toestel en dat Apple wel 3 of 4 jaar updates geeft.
Maar wat heb je aan die updates als het toestel niet meer lekker werkt/langzaam word ?
Verder in een high end toestel horen ook high end onderdelen en een ondermaatse accu hoort daar niet bij lijkt mij ?

Dus wat rechtvaardigd nu die hoge prijs van de Iphones en ook menig ander android toestel als er zo bezuinigd word op de gebruikte onderdelen om maar de winst per toestel ten koste van de consument en trouwens ook het milieu te maximaliseren ?

Volgens mij komt duurzaamheid nog niet in het woordeboek voor van de grote producenten want dat zijn problermen voor de volgende generatie.
Ze zouden inderdaad een melding moeten geven in de trend van “vervang batterij. Dan werkt hij weer zoals bedoelt was, snel. Ik heb nu terug een Android telefoon maar ik vind iOS fijner werken. En als dit het probleem is zou ik er zo een nieuwe batterij laten inzetten. Bij andere merken doen ze dit op een andere manier: niet. Dan is hij ineens stuk en kun je niks meer en moet je zelf uitvogelen dat het de accu is. Dan vind ik dit nog ergens wel netjes.

Daarnaast doet Apple wel weer hun best voor het milieu trouwens :)
Als je toestel (te) gek doet breng je hem terug voor garantie en zoeken zij het voor je uit, precies zoals Apple dus ook deed voordat ze die patches uit brachten...

Echter kost dat geld, en dat wil Apple natuurlijk niet, dus hebben ze het opgelost waardoor je het probleem niet meer hebt, ten koste van snelheid. Scheelt hun geld, en met een beetje geluk koop je een nieuwere iPhone omdat de oude trager is. Win - win dus, tenzij de mensen er achter komen, want dan is het een hele zure actie als er niet over gecommuniceerd is...
Maar hierbij heb je lang niet altijd meer garantie. Als je je telefoon al een jaar of 3 hebt zit je al buiten garantie bij alle merken. Ik heb in mijn MacBook pro een nieuwe accu gerieven omdat hij op 400 cyclus stuk was. Net buiten garantie, dat vind ik weer heel tof van ze. Als mensen een nieuwe accu erin stoppen werkt hij weer zoals zou moeten. Ja dat is dan geen nieuwe telefoon. Maar andere merken communiceren er ook niet over. Dus ja, ze hadden dit beter moeten brengen. Ben ik het mee eens. Maar dat iedereen er zo overheen valt vind ik niet echt terecht.
Lijkt er gewoon op dat ze de toestellen uit de doos enorme beesten laten zijn, supersnel in alles, maar dat de componenten daar niet voor afgestemd zijn om dat langer vol te houden...

Daar zit je dan met je supersnelle dure telefoon die zich in minder dan een jaar terug laat schroeven omdat dit gewoonweg niet kan. Lijkt een beetje op die benchmark truuckjes die je bij sommige Android telefoons ziet... De boel voor de schijn even opkrikken zodat het er leuk uit ziet, maar de hardware kan dat zeker niet heel lang trekken...
Het is toch wel uitermate triest de reacties van medetweakers te lezen, een welles-nietes, de ander fabrikant heeft dit en dat gedaan, ik-ben-fan-van/ik-ben-niet-fan-van gezeur, nogal puberaal. Maar goed, Apple claimt altijd de meest fantastische probleemloze ervaring met hun apparaten en daar betaal je dan ook voor. Alleen om dit gegeven al, is wat Apple doet niet netjes, je koopt een Ferrari en zit uiteindelijk opgescheept met een Fiat Panda. Dat is niet waarvoor je betaald hebt.

Probleem met Apple is transparantie (niet transparant past uitstekend bij de gesloten filosofie van het bedrijf) en dat blijkt ook wel weer met de manier waarop een update wordt aangeboden. De geclaimde perfectie begint steeds meer deukjes te vertonen en niet alleen bij iPhones overigens. Het is niet het eerste leugentje (voor eigen bestwil) wat ze uithalen.

Perfectie en probleemloos waarmee Apple altijd koketteert lopen deukjes op en dat is als je daar zoveel geld voor neerlegt een kwalijke zaak mede omdat Apple predikt het neusje van de zalm te zijn maar dus niet (altijd) blijkt te zijn. Dat lijkt op voorliegen/bedrog en ja, daar mag je als klant best problemen mee hebben, zeker als het zo cruciaal is.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 22 juli 2024 20:11]

Anoniem: 420461 22 december 2017 15:09
Klinkt als een typische frivolous lawsuit - het alternatief is dat het ding zich bij piekbelasting uitschakelt, en dan zouden deze figuren daar ongetwijfeld over gaan lopen mopperen.
Het andere alternatief is dat accu's met productiefout daadwerkelijk vervangen worden, zoals het hoort binnen de garantie. Een app ontwikkelen die test of je een verkeerd geproduceerde of gewoon een versleten accu hebt lijkt me niet zo moeilijk...
Accu’s met productiefout worden al gratis vervangen voor de 6 en 6S. De accu’s in dit verhaal hebben geen productiefout maar zijn gewoon te ver versleten door gebruik - en dat valt niet binnen de garantie.

Dus de apps waar jij op doelt bestaan allemaal al.
Zie ook: https://www.apple.com/nl/...one6s-unexpectedshutdown/
Dat was alleen voor een klein percentage van de 6S. Echter zijn er genoeg threads op het apple forum waar massa's mensen klagen - over zowel de iPhone 6 als de 6s - dat vanaf 2e winter die het apparaat meemaakt deze al vanaf een graad of 5 zichzelf uitschakelt. Ik vind toch dat je (zeker voor wat je ervoor betaalt) van zo'n apparaat mag verwachten dat het na 2 jaar nog fatsoenlijk functioneert en niet bij redelijke temperaturen uitvalt, danwel een pak trager wordt.
Zeker als er prat op wordt gegaan dat Apple 5 jaar lang software-updates voor je iphone uitbrengt. Wat heb je daar aan als de snelheid van je telefoon na 2 jaar halveert?
Dan neem je na 2 jaar een nieuwe accu en kan je voor 100€ weer 2.5 jaar verder. Dan heb je € 900 euro betaald die 5 jaar volledig word ondersteund ....

uiteindelijk een van de goeskoopate oplossingen
En dat is een goede oplossing, je koopt een nieuwe accu en je kunt weer 2,5 jaar verder (of je besluit om alsnog een nieuwe telefoon te kopen). Maar dat is nu net het probleem met Appel, die zeggen niet dat je accu niet goed meer is, de gaan geniepig je dure telefoon afknijpen zodat die traag wordt en jou als bezitter gaat dwingen om een nieuwe telefoon te kopen. Vergelijk deze scenario's eens waarbij beide telefoons het zelfde probleem hebben:

1) Merk X, telefoon crasht regelmatig, je gaat er mee naar de telefoonboer die concludeert dat je accu af is en raad je aan een nieuwe accu te plaatsen. Jij hebt de keus om een nieuwe accu te kopen of om een nieuwe telefoon te kopen.
2) Merk A, de telefoon crasht nooit, maar na de laatste update is hij wel onwerkbaar traag geworden, waarschijnlijk is de telefoon te oud voor de nieuwste software die ik ook niet kan terug draaien, ja dan moet ik maar een nieuwe telefoon kopen.

Ik snap niet dat consumenten deze praktijken accepteren (en er nog mensen zijn die het goedpraten..... |:( )

[Reactie gewijzigd door blonderulez op 22 juli 2024 20:11]

Ik denk toch dat er een groot aantal ook rondloopt die alleen naar het merkje kijken en alles slikken om toch maar met de populairste telefoon te kunnen rondlopen.
Ik vraag aan mijn kenissen ook wel eens, waarom moet je een nieuwe telefoon waar heb je die snelheid voor nodig?

Start whatsapp sneller 0.2 seconden of Facebook laat sneller al die reclame zien.......

Maar ik ben toch ook van mening dat de smartphone een raar status symbool is geworden maar dat is een andere discussie :).
Er zijn natuurlijk goedkopere oplossingen. Verder is de vraag of het throttelen pas na twee jaar begint. En in die 5 jaar zul je tenminste twee keer de accu moeten vervangen.
Maar goed, het is een oplossing.
Ik ben alleen bekend met het vervangingsprogramma van de 6s. Niet van de 6.
Hoi, even off-topic..... ik heb een iPhone 6 die ook regelmatig opnieuw opstart zonder reden..... Ik vind niets terug over een vervangingsprogramma voor de iPhone 6, maar in je uitleg vermeldt je toch dit toestel? Mis ik iets?
Dit is ook een productie / ontwerpfout immers het apparaat is niet onder normale omstandigheden de taak met de normale / geadverteerde snelheid uit te voeren. En dit is ook wat deze mensen en de consumentenbond irriteert.
Accu is te zwak voor de processor. Een hardwarematige ontwerpfout.
De accu is niet te zwak voor de processor. Een versleten accu is te zwak voor de processor voltage pieken; heel groot verschil en iets waar alle accu's van alle merken uiteindelijk last van krijgen.
Ja maar als ze nou om te beginnen er een zwaardere accu inzetten zou dit probleem zich niet voordoen toch?, dan heb je nog wat over als ie minder word.
En ongeacht hoe vaak je het toestel de eerste zegge 2 jaar laad als je even kiijkt naar de prijzen die er voor de toestellen betaald worden mag je verwachten dat ze niet in een jaar tijd al beginnen terug te klokken....
Maar dan is eindelijk de discussie over update beleid ook voorbij.....want iedereen gaat er toch van uit dat de hardware niet langer dan een jaar of 2 mee gaat :)

En ik doe met mijn motorola razr xt910 toch al meer dan 5 jaar (ok lineage os 14.1 erop)
Klopt, maar Apple batterijen scoren sinds de 6 scoren ondermaats in vergelijking met veel andere smartphones. Zoek maar eens op YouTube.
Mocht je niets vinden dan wil ik wel een paar linkjes sturen.
Als ik kijk bij de reviews van Tweakers staan ze vrijwel aan de top van alle smartphones.
https://youtu.be/IbSjUq_kvSM

Een linkje. Op aanvraag kan ik je er nog meer geven.
Voor de duidelijkheid, ik ben altijd een iPhonefan geweest.
Maar nu beperkt de liefde zich tot ios.
Op hardware gebied zijn er nu betere toestellen.
Ik ga uit van het geval van versleten een accu - een met een fout moet uiteraard vervangen worden.
Maar een telefoon mag zichzelf toch ook bij een oudere accu niet zomaar uitschakelen? Dat is toch een ontwerpfout als je met een oudere accu moet terugklokken of je telefoon spontaan kan uitvallen? Dan is de accu onderbemeten voor de hardware die je in je smartphone drukt. Het zal andere fabrikanten ongetwijfeld ook zijn overkomen, maar ik heb er nog niet eerder van gehoord. Hoe doen andere fabrikanten dat dan?
Bij andere fabrikanten heb je ook reboots/shutdowns of hele vervelende bounces in je accupercentage. Apple is er niet de enige in, maar Apple is wel de enige die probeert het toestel werkbaar te houden door een softwarefunctie in te bouwen. Welke oplossing je voorkeur heeft is persoonlijk natuurlijk. :)

Een accu slijt nu eenmaal en gaat steeds minder leveren, op een gegeven moment gaat ie klooien. Dat is bij alle accu’s zo ivm veiligheid. En net als bij andere merken is het ten opzichte van de massa redelijk zeldzaam, waardoor je er niet veel over hoort. Tot het in de media komt dan tenminste. Het was hetzelfde met die exploderende accu’s van Samsung - dat was relatief gezien zeer zeldzaam maar enorm breed uitgemeten in de media. Granted: dat was een probleem dat letsel kon veroorzaken dus daar was wel het een en ander voor te zeggen, maar toch. :)
De fout die Apple hierbij maakt is dat ze het doen zonder de gebruiker te informeren (en na een terugroep actie op slechte accu's waarbij uitvallende toestellen onder garantie gerepareerd werden).
Het is lovend dat ze het toestel bruikbaar houden, maar een transparantie melding, "uw accu werkt niet meer optimaal, we hebben dit aangezet, wilt u toch zonder, zo zet je het weer uit", had heel veel geholpen.
Zeker. Maar dat is een extra'tje.
Ik vind het persoonlijk een beetje raar dat Apple dus op hun donder krijgt omdat ze iets doen; als ze het toestel dus gewoon lekker hadden laten uitvallen zoals het geval is bij andere merken dan was er niets aan de hand geweest. En zo wel, dan was het hypocriet geweest. Maar nu doen ze er wel iets aan wat veel mensen zal helpen, en dan is het een grofschandaal omdat ze er geen melding bij hebben gezet. Prima, dien een feature request in voor een melding en voila. :P
Apple krijgt niet op zijn donder omdat ze iets doen, Apple krijgt op zijn donder omdat ze iets niet doen, en dat is de gebruiker informeren.

En het is een bewuste keuze geweest om mensen hier niet over te informeren, en dat is een grof schandaal.

En nu moet ik maar een feature request indienen? Dat is toch helemaal van de zotte, dat is de omgekeerde wereld...
Ja, maar mijn punt is: waarom is dit bij Apple een schandaal terwijl ze nog wel enige actie ondernemen, maar is het geen schandaal met veel media aandacht voor alle andere merken die geen melding geven dat de accu vervangen dient te worden terwijl het toestel uitvalt? Dat is nog schandaliger dan deze silent patch van Apple maar hoor je niemand over.

Blijkbaar is het dus een heel marginaal probleem, maar wordt t enkel uitgelicht omdat het om Apple gaat. Dus had Apple gewoon beter helemaal niets kunnen doen en net als alle andere fabrikanten gewoon de boel laten uitvallen - dan had niemand er zo’n ophef over gemaakt als nu... Anders hadden we wel meer threads gezien.
Je punt is irrelevant, een klassieke whataboutism om Apple in de slachtofferrol te plaatsen.
Zo kan je het ook bekijken,.. Vanaf de andere kant komt het ze mooi uit.. niemand inlichten.. de toestellen steeds trager maken waardoor een nieuw toestel er aantrekkelijker uit komt te zien..
Yup .... van de samsung support page ... EXACT hetzelfde probleem.
Wat zijn een hoop mensen toch naief en dommig ... 8)7 |:(

04-21-2017 03:33 AM
Re: S7 Edge battery drain
Hi,

My battery has been getting progressively worse over the past few months and now just drains and switches off when the battery gets to 35% or so - it is then completely drained. 0%. (I had just checked battery prior to this happening and it said 4.5hrs left)

Can you help. Is my battery faulty? Phone is only 8 months old.
tja wie zegt dat het aan de battery ligt en geen app die dat doet?
tja best wel dom om zo snel tot die conclusie te komen ja...
Omdat dit exact hetzelfde is als met de iphone klachten .... en nogmaals internet staat er vol van. Check de nexus eens ... of ben je een fandroid ... dan vergeef ik je want die weten google slecht te gebruiken zo lijkt het hier op tweakers.

Er is geen app die je telefoon uitschakeld bij 35% ..... OF .... de app moet een piekspanning trekken en dan zijn we weer bij het “apple probleem”

Dus ja dom

[Reactie gewijzigd door dgh op 22 juli 2024 20:11]

Ja maar toch komt het er op neer dat er een zwaardere accu in had gemoeten zodat ook bij slijtage hij nog wat vermogen over had.
Zat zelf in de auto onderdelen techniek, je levert toch ook niet een auto met een te zware motor voor de bak om vervolgens te constateren dat de bak niet meer een normale levensduur kan halen??? o nee software matig geven we je snelle auto 50 pk minder zodat de gemiddelde skoda je inhaald ? :?
Apple beoordeelt de accu niet op versleten zijn, maar op leeftijd.
Anoniem: 583079 @M.M22 december 2017 15:40
Daar is volgens mij geen bewijs of aanwijzing van. Het zou wel degelijk gebaseerd zijn op de staat van de batterij.
Inderdaad de staat, niet de leeftijd.
Nee, dit is een designfout. De accucapaciteit van de iphones is te laag, waardoor de processor een hogere piekstroom vraagt dan de accu op leeftijd aankan (zonder dat deze leeg is). Dit komt bij de concurrentie niet voor.

Vergelijk het met het starten van een 3 liter diesel met een nieuwe Fiat Punto-accu.
De argument dat het aan de accu's liggen heb ik nog mijn twijfels bij. LiPo's staan bekend op hun hoge stroomlevering en zelfs de kleine iPhone accu zou met een zeer conservatieve 2C schatting dik 2A moeten kunnen leveren. Dat zou echt voldoende voor de soc moeten zijn zonder dat de telefoon uitvalt.
@ Kingfrogzz. En daar zit juist het probleem. Het lijkt me dat ze dit gewoon al doen ( een interne test/app gebruiken): welke spanning een accu kan behouden bij een bepaalde piekstroom en zo de maximale belasting (lees cpu clock) instellen. Waarbij ze geen verschil zien in accu's met een productiefout (een fout kan alle gradaties aannemen : sommige direct meetbaar andere na verloop van tijd), accu's met versnelde veroudering en accu's met een normale degradatie.
In de eerste 2 gevallen verbloemen ze met hun "oplossing" een eigen fout binnen de garantieperiode en lichten ze hun klanten op. Het derde geval kan beschouwd worden als een feature om de levensduur van een batterij te verlengen.
Het feit dat ze pas naar buiten komen na een onweerlegbaar bewijs laat op zijn minst vermoeden dat ze wisten dat deze oplossing op het randje is.

Trouwens, we praten hier allemaal over de spreiding van de accu er bestaat ook een spreiding over andere componenten. bv de cpu: het ontrokken vermogen zal ook een bepaalde curve volgen.
Het lijkt me dat ze ze iets te ver in de marge gaan zoeken zijn.

[Reactie gewijzigd door redzebrax op 22 juli 2024 20:11]

Die app kan Apple zo maken, want als je naar een Apple store gaat en zegt dat je je accu niet meer zo goed vindt, dan pluggen ze een iPad in je iPhone en na een test van een paar seconden weten ze dan de staat van je accu.

Die iPad verzorgt wsl alleen de user interface van de “genius”, want als een iPad de accu van een iPhone kan diagnosticeren, dan kan die iPhone dat zelf heus ook wel.
Anoniem: 479726 @aap22 december 2017 17:48
Kijk eens naar de “batterylife” app👊.
Je leest niet goed, het punt is dat als iemand geweten had dat de accu de oorzaak van de traagheid is, hij/zij deze had kunnen vervangen ipv een nieuwe telefoon te kopen. Wat Apple doet qua terugklokken is alleen maar slim en wenselijk, niemand wil een vastlopende telefoon inderdaad, mits ze daar openheid over hadden gegeven vanaf het begin. Helaas is Apple daar niet zo van en werkt het tegen ze.
Zie https://www.reddit.com/r/...y_replacing_your_battery/ en zoek op plug. De boel draait ook trager als ie aan de stroom hangt.
Bedankt voor de link! Heb nu ook even de kloksnelheid gekeken en die ligt bij mij dus op 911Mhz bij een 6S en komt hier niet boven.
Had gelukkig al een nieuwe batterij besteld :)
Ik krijg zelf heel sterk de indruk dat mensen verwachten dat Apple producten het eeuwige leven hebben en zaken als de accu, niet aan slijtage onderhevig is - zoals bij veel andere producten wel het geval is.

De enige oplossing was geweest dat Apple een keuze had geboden;
- Accu Vervangen met een dichtstbijzijnde service punt.
- Minder prestaties (minder ellende).
- Betere accu duur (meer ellende).

Een andere manier is er gewoonweg niet geweest daar dit altijd weer resulteert in (aan)klachten.
Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in, maar het gaat om de perceptie. Apple pusht 'stiekem' een update waardoor die telefoon langzamer wordt, de reden even daargelaten. Dan creëer je natuurlijk ruimte voor samenzweringstheoriëen als 'ze doen het om je over te halen een nieuw model te kopen'. Ik vind het van Apple geen slimme zet om daar niet duidelijk over te communiceren.

Aan de andere kant, als ze hadden gezegd dat 2 jaar oude telefoons gethrottled moeten worden vanwege de accu-kwaliteit krijg je ook negatieve publiciteit.

Ik krijg sterk de indruk dat er in het ontwerp te krap gedimensioneerd is met die accu, en tja, dan loop je tegen problemen aan. En zeker van Apple is men dat soort fratsen niet gewend. Blijft de vraag waarom Apple het risico wilde lopen met zo'n 'verkeerde' bezuining hier tegenaan te lopen, dan gooi je je premium-naam te grabbel.
Anoniem: 479726 @Aikon22 december 2017 17:52
Heimelijk de soc trager maken slim en wenselijk?
Hoe kunt u dat verdedigen?
U koopt een toestel met bepaalde specs en een prijs die daar aan is gerelateerd.
Als Apple zijn klanten waardeerd zullen ze een kosteloze vervanging van de batterij moeten aanbieden.
De plus modellen schijnen er veel minder last van te hebben. Dus als apple gewoon accus van normale capaciteit in de iphones zou stoppen, niet de mini 1700 mah van nu, dan zijn ze en accuduur koning, en hebben ze dit soort onzin niet.

Kijk sony met de xperia compact serie. Stuk kleiner als de 4.7 inch iphone, met headphone jack, ip68, en een 2700mah accu. Ding heeft een veel betere accuduur als de iphones. Waarom kan sony dit wel en apple niet? Of willen ze het niet?
Mijn oude Ipod touch die schakelde zichzelf ook al uit (met alleen Safari open dus geen piekbelasting) terwijl het ding ook al ongelooflijk traag was.
Het alternatief is de dunner, dunner, dunner designer de deur wijzen, of iemand in dienst nemen die een de juiste accu bij de hardware kan kiezen.
Anoniem: 857639 22 december 2017 15:05
Geef hen hele kleine kans van slagen omdat naar mijn inzien Apple geen enkele wet overtreed.
Dit kan ook gevoerd worden vanuit het oogpunt "je mag verwachten dat een iphone 3 jaar goed blijft functioneren". Als je daarna het "goed" zo weet te beargumenteren dat hij daar nu niet meer aan voldoet, heb je een case. Moet je alleen nog waarschijnlijk maken dat Apple heeft beweert dat de telefoon zo snel blijft als dat hij bij aanschaf was.
Juist bij iPhones worden altijd geroepen dat ze veeeeeeeel langer meegaan dan andere telefoons. En dat ze zoveel waard blijven. Dat moet dan ook echt zo zijn.
Dat wordt inderdaad vaak geroepen door de fanboys, maar dat telt in de rechtbank niet.. Als Apple zelf zoiets beweerd zou hebben, dan hebben ze wel iets uit te leggen.
Enige wat Apple had "moeten" doen is de end-user informeren, kleine melding hierover was voldoende geweest
En daar zit mijns inziens het probleem:
Ze hadden zonder enige moeite gebruikers kunnen inlichten.
Ze hadden ook een optie kunnen toevoegen aan de instellingen: "maximale levensduur met verminderde prestaties / maximale prestaties met verminderde levensduur"

Dit hebben ze niet gedaan. Blijkbaar hield Apple liever verborgen dat ze prestaties deden dalen.
Er wordt geadverteerd met bepaalde prestaties, maar die worden vervolgens niet geleverd; in ieder geval niet voor de tijdspanne die de koper in alle redelijkheid mag aannemen. Dit lijkt mij toch een vorm van misleiding.
Maar apple verwijst wel mensen naar setting> batterij .... en websites ook met tips over “langer genieten van batterij” en op forums ook ... en mijn vrienden ook ... en viola ....

Wat staat daar sinds update 10.2.1 bij batterij ( hint klik link ) ?????

https://support.apple.com/en-us/HT207453

Met 10.2.1 is er er backthrottling MAAR ook een waarschuwing wanneer je batterij moet worden vervangen. Dit is trouwens sind 11 maanden ( backthrottle ) en niet sinds JAAAAREN

[Reactie gewijzigd door dgh op 22 juli 2024 20:11]

Het probleem is geen verminderde levensduur, maar shutdown/reboot. Dat kan je voor de consument geen optie maken. Het enige dat Apple beter had moeten doen was communiceren, voor de rest is het idee achter deze patch juist heel slim en zouden van mij meer fabrikanten dat mogen doen.
Nee, het probleem is een zwakke accu, en in plaats van vervanging een low-cost software "fix" die het kopen van een nieuwe iPhone in de hand werkt.

Stel dat het nu geen telefoon is maar een auto met 150 PK, en na 1 jaar komt de fabrikant er achter dat de geleverde versnellingsbakken snel slijten en stuk gaan, maar met 110 pk blijven ze heel. Ik zou goed kwaad worden ik dan via een update stilletjes even 40 pk terug wordt gezet in plaats van dat ik een versnellingsbak krijg die wel bestand is tegen het afgesproken vermogen!
Ik vind het wel een goede vergelijking, maar aan de andere kant, een iPhone/Mobiel koop je meestal voor <4 jaar (ik begin nu aan de 3e jaar van mijn iPhone 6s), maar een auto koop je voor veel langer.

Nevertheless, als in jouw vergelijking de fabrikant via een update het aantal pk terug schroef na bijvoorbeeld 8 jaar (ipv 1) vind ik nog dat ik de keuze moet hebben, en dat ik op z'n minst op de hoogte gebracht moet worden.
Misschien loopt de vergelijking met de auto op deze wijze een beetje scheef? Een auto wordt na 1 jaar nog als z.g.a.n. beschouwd, een Smartphone na 2 jaar eigenlijk al als bijna afgeschreven? Dus mogelijk is het het voor een eigenaar van, laten we zeggen, een 10 jaar oude auto, gemakkelijker slikken dat zijn versnellingsbak het probleemloos vol gaat houden indien er minder vermogen door zijn auto wordt afgegeven?
Stel dat het nu geen telefoon is maar een auto met 150 PK, en na 1 jaar komt de fabrikant er achter dat de geleverde versnellingsbakken snel slijten en stuk gaan, maar met 110 pk blijven ze heel. Ik zou goed kwaad worden ik dan via een update stilletjes even 40 pk terug wordt gezet in plaats van dat ik een versnellingsbak krijg die wel bestand is tegen het afgesproken vermogen!
Ik word knettergek van die autovergelijkingen, vooral omdat ze veelal nergens op slaan en echt compleet Apple's met peren vergelijken is.
Als je accu binnen een jaar stuk gaat krijg je ook gewoon een nieuwe van Apple. Net als dat de autofabrikant je een nieuwe bak zal geven/een recall doet als dat binnen 1 jaar gebeurt. ONGEACHT of de software ingrijpt, want ja: dat doen auto's dus ook! Auto's hebben zo'n systeem als Apple heeft al jaren ingebouwd zitten... Wist je dat niet? En dan hebben we het niet over 150PK naar 110PK maar over 150PK naar zo'n 30PK. :+

Als je versnellingsbak echter bijvoorbeeld 5 jaar oud is (wat qua auto levensduur ongeveer gelijk is aan een iPhone van 1.5 tot 2 jaar oud), dan is dat gewoon slijtage. Als de software van de auto je vermogen dan beperkt uit veiligheid is dat alleen maar een goed iets. Je kan dan zelf vervolgens kiezen of je de versnellingsbak laat vervangen of niet. Heel simpel.
En net als met de accu in de iPhone's, heeft de (overmatige) slijtage van je versnellingsbak ook te maken met je rijstijl.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 20:11]

De noodloop vergelijking is spot-on, bij het inschakelen daarvan laat de auto je weten dat je naar de dealer moet. Apple is die kennisgeving 'vergeten', correctie: heeft de kennisgeving bewust achterwege gelaten.

Dan kan je er om heen draaien wat je wil, het niet aan de gebruiker melden dat er een noodloop is ingeschakeld is op geen enkele wijze goed te praten.
Niet helemaal waar. Bij een van onze renaults gaat het voorgloei-spiraaltje branden en that’s it. Motor uitlezen geeft ook niet direct een foutmelding weer dat aangeeft wat ie aan t doen is. Heel lastig verhaal. Maar goed, er verscheen wel iets op het display inderdaad.

Mwah, met het oog op de markt is het niet melden gewoon de standaard. Apple doet qua melding helemaal niets anders dan andere fabrikanten, het enige dat Apple anders doet is zorgen dat je telefoon tenminste nog te gebruiken is. En daar valt wel wat voor te zeggen ongeacht dat het nog veel fijner zou zijn als ze er ook nog eens een melding van gaven.
"En daar valt wel wat voor te zeggen ongeacht dat het nog veel fijner zou zijn als ze er ook nog eens een melding van gaven. "

Daar valt alleen wat voor te zeggen, als men ook duidelijk maakt waarom het toestel terug geklokt wordt. Zo een patch ontstaat niet zomaar, het pushen van zo een patch zonder duidelijk te maken dat het gebeurt, en waarom het gebeurt is een management beslissing. Apple maakt bewust de keuze om hun klanten niet te informeren waarbij de klant vervolgens totaal buiten zijn weten om een toestel heeft wat niet meer functioneert zoals er van verwacht mag worden.
Dat kan je gewoon op geen enkele wijze goed praten, hoe hard je het ook blijft proberen.
Nee, het probleem is een zwakke accu, en in plaats van vervanging een low-cost software "fix" die het kopen van een nieuwe iPhone in de hand werkt.

Stel dat het nu geen telefoon is maar een auto met 150 PK, en na 1 jaar komt de fabrikant er achter dat de geleverde versnellingsbakken snel slijten en stuk gaan, maar met 110 pk blijven ze heel. Ik zou goed kwaad worden ik dan via een update stilletjes even 40 pk terug wordt gezet in plaats van dat ik een versnellingsbak krijg die wel bestand is tegen het afgesproken vermogen!
Aan de andere kant, het is niet dat mensen na 2 jaar nog garantie hebben op de accu, dus de "low-cost" fix zoals jij het noemt is nog altijd meer dan wat Apple verplicht is te doen. Ze hadden mensen immers ook gewoon met instabiele telefoons kunnen laten zitten die willekeurig uitvallen.

Het is niet zozeer de methode die Apple heeft gebruikt om het issue te verhelpen (voor veel mensen zal de telefoon nog snel zat zijn), het issue hier is dat Apple het in eerste instantie niet heeft gecommuniceerd. Dit hadden ze wel moeten doen. Tevens zou het gepast zijn als de gebruiker in iOS een melding zou krijgen "Batterij is versleten, de iPhone zal op een lager pitje draaien totdat deze is vervangen om de stabiliteit van het apparaat te kunnen garanderen" oid.

Aan de andere kant zou het me niet verbazen als Apple dit bewust niet heeft gecommuniceerd om inderdaad mensen aan te sporen dan maar een nieuwe iPhone te kopen. Als Apple dit netjes had willen aanpakken hadden ze de feature van tevoren aangekondigd en tevens mensen de optie gegeven om deze uit te schakelen (op eigen risico wat betreft crashes e.d.) zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Nu is het allemaal zo geniepig.
Bij gewone slijtage heb je geen garantie.
Dit is heel anders. Dit is een design fout. Waarschijnlijk met opzet. Apple had een nieuwtje nodig voor de keynote dus hebben ze voor een nog zwakkere batterij gekozen.
Aan de andere kant zou het me niet verbazen als Apple dit bewust niet heeft gecommuniceerd om inderdaad mensen aan te sporen dan maar een nieuwe iPhone te kopen.
"Do not attribute to malice what can adequately be explained by stupidity." ;)

Ik denk dat ze gewoon al wel wisten dat ze een te kleine accu hebben gebruikt in hun ontwerp, en dat ze dus min of meer bewust het risico liepen op uitvallende telefoons na een jaar of twee. Daar is, toen het probleem zich inderdaad voordeed, de oplossing voor bedacht dat ze dat ding stiekem gingen throttelen, met het idee 'daar komt toch niemand achter'. Wel met de billen bloot en toegeven dat er op de verkeerde manier bezuinigd is op het ontwerp is wel netjes, maar levert wel een risico op voor de premium-naam van Apple. Ik vermoed dat ze dat risico niet wilden lopen en dat ze het daarom op deze manier hebben gedaan.
Zie een hoop speculatie in je post. ;)
Niet meer of minder dan de bewering dat Apple dit bewust heeft gepland om mensen over te halen een nieuw model te kopen, volgens mij :)
Maar je wordt niet kwaad als je de bocht uitvliegt omdat je banden versleten zijn? Nee, want banden slijten, dus die vervang je. Net als een accu.
Na een tijdje verliest jouw auto ook vermogen vanwege slijtage.

Een Honda Civic uit 1998 Type-R heeft echt geen 150PK na zoveel jaar.
Netter is aangeven via de software dat je telefoon in traagmodus gaat wegens een slechte batterij en dat je die batterij kan laten vervangen bij insert servicepoint.
Dat hoeven ze niet omdat hun batterijen vervangbaar zijn. Ik zit inmiddels met m'n 2de batterij in m'n Jolla-1 die 'Linux' draait, en binnenkort mag er misschien een tweede in als ik geen Xperia X koop om Sailfish op te installeren.
Er wordt geadverteerd met bepaalde prestaties
Waar dan?
keynotes en website wordt gezegd iPhone ... is 40% sneller dan voorganger. Als door de slowdown de prestaties halveren is dat niet langer waar. Dus hier valt wel wat voor te zeggen.
Eventjes om te dollen: als ze de voorganger ook vertragen is dan niets aan de hand, hij blijft 40% sneller :+

Maar serieus: je hebt waarschijnlijk wel gelijk, echter zal de rechter hier over oordelen, dit hoeven wij (gelukkig) niet te doen ;)
Daar ben ik het niet mee eens. Bekennen dat je een onderbemeten accu in je telefoon zet waardoor deze na verloop van tijd de piekstroom van de processr niet meer aan kan, is pas de eerste stap.

De vervolgstap is dat er een accu in het toestel moet komen die de piekstroom wél aankan.

Vergelijk het met een auto-accu. Niet alleen de capaciteit van de accu is van belang (bijvoorbeeld 55 Ah), maar ook de startstroom/piekstroom (bijvoorbeeld 700 A). Blijkbaar gebruikt Apple accu's met een te lage piekstroom, wat na enige slijtage leidt tot uitval van het toestel.
In de VS is alles mogelijk. Ik vind het wel interessant wat de uitslag gaat zijn.

Maar dit is een ideale schikkingszaak. Apple zat het nooit tot het einde vol willen / durven houden. Stel je voor dat ze voor onethisch handelen worden veroordeeld. Alleen de suggestie dat dat zou kúnnen, zullen ze al proberen te voorkomen..

Aan de andere kant hebben de consumenten gelijk dat ze niet goed geïnformeerd zijn, en er daardoor sprake zou kunnen zijn van mogelijke misleidende informatie. Aangezien Apple nooit heeft gezegd, "let op, over 4 jaar schroeven we de capaciteit terug".

Aangezien het om 5 personen gaat, is er dus ook een aannemelijke kans dat áls ze de rechtszaak zouden winnen, er dus meer mensen volgen die óók misleid zijn en schadevergoeding eisen.

Het enige wat Apple eigenlijk nu nog kan doen is identificeren om hoeveel mobieltjes het gaat, en proberen een regeling of schikking te treffen. Daarmee blijft de schade het meest beperkt.

Maar dat is even mijn, 'three piece suits 2ct'

Ben benieuwd naar de uitslag..
“Apple nooit heeft gezegd, "let op, over 4 jaar schroeven we de capaciteit terug".”

Maar Apple heeft ook nooit gezegd wat de capaciteit dan wel is. ;) Dat maakt het nogal interessant. De consument kan hoogstens zeggen verwachtingen te hebben gehad, maar beloftes zijn er nooit geweest. En een fabrikant die zelf de software op hun hardware maakt hebben over t algemeen meer te zeggen dan enkel de hardwareboeren in de VS... Plus er is al een oplossing voor, de accu vervangen.

Ja dit is zeker interessant, ik denk zelf dat het niet veel gaat opleveren. Maar het is leuk om te volgen.
Maar dat ze geen beloftes kunnen doen over een minimale of maximale 'capaciteit' snap ik wel.
Dit gaat er alleen om of het toegestaan is om na een 'X' periode de capaciteit moedwillig terug te schroeven..

Als ik het even naar de auto-branche til: je koopt een ferrari omdat die lekker snel rijdt. Als je die 'old timer' over 50 jaar weer wilt verkopen, zou het best vreemd zijn als ineens de Ferrari monteur voor de deur staat om een paar PK uit je auto te halen.. om welke reden dan ook.. ben benieuwd hoeveel mensen die monteur daadwerkelijk zijn gang zouden laten gaan, en toegang geeft tot de motorkap.

Bij Apple is het nu zelfs zo dat je eigenlijk niet eens de keuze krijgt, maar ze duwen het zo door je strot.
Als je dan toch de auto branche erbij wil halen. Mijn Tesla gaat na verloop van tijd ook minder goed presteren en mijn bereik valt ook terug na een aantal jaren. Analogie lijkt me duidelijk

Tesla heeft dit zelfs pas onder veel druk moeten toegeven. Batterijen blijven nu eenmaal niet altijd even goed presteren.
Zucht. wel lezen he? Het gaat er niet om dat de capaciteit minder wordt. Dat is evident.
Het gaat erom dat Tesla over 5 jaar een update uitbrengt waardoor je 9 jaar oude tesla ineens nog maar 300km straal haalt, ipv 500. Vind je dat dan ook nog zo logisch?

[Reactie gewijzigd door dwarfangel op 22 juli 2024 20:11]

Dat is eerlijk gezegd niet gek en niet nieuw. Samsung deed dat met hun laptop accu’s, die werden dan teruggeschroeft naar maximaal 80% opladen. Dan kon de accu nog wat langer mee, alleen je accuduur ging sterk achteruit. Tesla zou zoiets ook kunnen doen, maar die pakken het anders aan: die activeren gewoon extra cellen. :+ Dat gaat bij een telefoon helaas niet. Bij een oudere Tesla kan t ook best eens zijn dat Ludicrous Mode bijvoorbeeld niet meer beschikbaar is, zou me weinig verbazen.

Maar ik denk dat Tesla daar geen update voor hoeft uit te brengen maar dat de accu’s zelf al steeds minder actieradius krijgen...
Ik snap je punt.. maar je gaat mij niet wijsmaken dat Apple zo veel om zijn klanten geeft, dat ze expres de CPU terugklokken omdat die dan wat langer mee kan gaan.
Wederom, het gaat hier om vermogen van rekenkracht - niet de duur van gebruik.
Nou nee het gaat er in dit geval om dat de telefoon niet zal uitvallen, niet zozeer dat je langere accuduur hebt :P
Niet direct een wet nee, het is (kan) wel een vorm van misleiding (zijn), dat mag ook niet.
Gezien ze geen specs publiceren en met throttle het nog steeds snellere telefoons zijn dan de concurrentie denk ik niet dat de zaak veel gaat uithalen.

Die consumenten hadden ook gewoon met Apple support contact op kunnen nemen omdat heb toestel traag is. Die lezen dan op afstand de accu uit en kunnen aanraden er een nieuwe in te zetten.

Maar goed, het is logisch dat er in de VS meteen allerlei rechtszaken komen; nog geen dag na de release. :+ Zal wel heel goed over nagedacht zijn. :P
Je suggereert dat de Apple support (1) op de hoogte was van het terugklokken bij gare accu en (2) dat ze dat ook aangeven desgevraagd. Is dat zo of doe je gewoon een aanname?

Daarnaast wordt er eerst teruggeklokt en pas bij verdere degradatie een melding over het vervangen van de accu gegeven.
De eerste lijns is bijna nergens van op de hoogte, die voeren gewoon hun draaiboek uit en that’s it. Daar staan richtlijnen in waar ze op moeten letten. Als er een probleem is zullen ze eerst een reset aanraden. Is dat geen oplossing dan draaien ze Diagnostics die een heel scala aan tests uitvoert. Daarin komt ook de accu naar voren. Als die spanningsdippen geeft of below 80% is raden ze een accuvervanging standaard aan om problemen met de hardware op te lossen. Ze zullen denk ik niet expliciet gezegd hebben dat de software de hardware terugclockt vanwege de accu omdat ze daar simpelweg de technische kennis niet voor hebben.

Dat laatste is inderdaad wat het hele probleem is en het enige dat Apple echt te verwijten valt: poor communication. En ook de enige reden dat er misschien een kleine kans van slagen is voor een class-action suite. Anderzijds kan Apple het wel “justifyen” dus ik gok, ik herhaal: gok, dat ALS dit doorgang vindt en de consumenten winnen dat het geen spectaculaire vergoeding gaat opleveren. Het is namelijk geen full-fledged negligence omdat ze pro-actief oplossingen pushen - hoogstens een domheid met communicatie. De vraag is hoe zwaar ze dat aangerekend wordt, maar de VS kennende zal dat wel meevallen en snel een schikking plaatsvinden indien noodzakelijk; zeker als de toestellen ouder dan een jaar zijn.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 20:11]

Een aanname dus, daar heeft niemand wat aan.
'Het is namelijk geen full-fledged negligence omdat ze pro-actief oplossingen pushen'

Oplossingen?

In het beste geval kan je spreken van symptoombestrijding.
Dat is een stropopredenering. Er wordt namelijk helemaal geen advies gegeven dat de accu vervangen moet worden. Dat is juist de kern van de hele issue. Dat Apple iets pusht om uitvallen te voorkomen is symptoombestrijding, geen oplossing.
Dat ze eventueel nog steeds sneller zijn dan de concurrentie heeft er niks mee te maken natuurlijk.

Apple had gewoon moeten aangeven dat prestaties verminderen vanwege een verouderde accu.

Daarbij vraag ik mij af of Apple support hier wel eens van wist.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 22 juli 2024 20:11]

Het zou wel prettig zijn als ze de gebruikers op een of andere manier hadden laten weten dat ze prestaties terugschroeven. Maar aan de andere kant, ik had erg vaak last van deze onverwachte shutdowns, die voornamelijk voorkwamen als mijn iphone rond de 20% of lagere accuduur over had.. Daar heb ik al een tijdje geen last meer van gehad en de prestaties zijn bij mijn 2 jaar oude iphone nou niet ZO drastisch omlaag gegaan dat is er iets van merk. Ben wel erg benieuwd wat de rechter hiervan gaat zeggen.
Mijn 6S+ heeft op antatu minder dan een iphone 5...
De batterij is versleten ja, die gaat langer mee maar dan nog heb ik niet betaald voor een product die kunstmatig wordt vertraagd, ik heb betaald voor een toestel met een bepaalde specificatie en prestatie.

ps ik ga waarschijnlijk gewoon via de apple store voor een nieuwe batterij
We kunnen het ook omdraaien. Wat als Apple alle iphones keihard gaat overclocken als de batterij nog bijna helemaal intact is. Zodat de batterijduur expres omlaag gaat. Dan is het een heel ander verhaal. Nu proberen ze je telefoon min of meer nog minimaal een telefoon te houden. Zodat jij als gebruiker misschien op een cruciaal moment je telefoon gewoon kunt gebruiken zonder dat deze uitvalt.

Je zult maar net 112/911 moeten bellen. Dan gaat betrouwbaarheid boven prestaties.

[Reactie gewijzigd door Rule op 22 juli 2024 20:11]

Dan kan je ook de schaal van het batterij percentage aanpassen. Een stamina mode zoals op Sony Xperia's. Iets met batterij+prestatie management. Legio aan andere opties dan het hard terugschalen van prestaties. Voor een innovatief bedrijf als Apple is het nogal een ruwe oplossing.
Telefoons vertragen voor die keer dat je 112 nodig hebt is ook wat van de kromme, als je hem niet opgeladen hebt zit je met hetzelfde probleem natuurlijk dus dat is niet de beweegreden erachter.
Het licht omlaag halen van de prestaties om de reboots tegen te gaan op zich kan ook niet echt kwaad, echter was een melding mooi geweest dat dit door de batterij komt. Ik neem aan dat iPhone ook een app heeft waar je batterijverbruik kan zien, als die bvb een melding had van hey, je accu is wat versleten, wil je terug een snappy telefoon vraag dan een vervanging aan.
Ik denk dan ook dat het grootste probleem van mensen het geniepige eraan is, niet zozeer het vertragen zelf als daar een schappelijke uitleg tegenover staat.
Anoniem: 310408 @Rule22 december 2017 16:28
Je zult maar net 112/911 moeten bellen.
Ongelofelijk dat er een tijd was zonder smartphone he? Dat ik dat overleeft heb...
Neen, de fabrikant geeft waarborg dat je toestel een geruime tijd (2J?) werkt volgens de specificties opgegeven bij de verkoop. In dit geval, ook bij lichte gebruikers worden de specificaties via software sowiezo na een bepaalde tijd geminderd. Bij een hard core gsm gebruiker geen probleem, die koopt een nieuwe batterij na slijtage, maar wat met de lichte gebruikers die hun gsm max 1x per 24h opladen, waarvan de batterij nog gezond is?
Als Apple echt zou meeleven met gebruikers die misschien 911/112 moeten bellen zouden je 6000mAh accu's gebruiken... :-)
Het zou zo maar een settlement kunnen worden, soortgelijk aan de HP Inkjet Printer class actions, zie
bijvoorbeeld Ciolino vs HP of Blennis vs HP. Het toverwoord in de HP en de Apple class action is "planned obsolescence", en de vraag of dit illegaal is. Het is op zijn minst immoreel.
Alleen kan je hier het verband niet leggen tussen planned obsolescence en de actie van Apple.

Apple had ook evengoed niets kunnen doen, maar de batterij zal het hier zeker niet langer door volhouden en waarschijnlijk zelfs eerder helemaal gaar zijn.
Mijn inziens had apple er beter aangedaan om gewoon een status onder de instellingen te zetten waarin je kan zien hoe je accu er aan toe is. Zo kan iemand zelf bepalen of ze de accu willen vervangen of dat ze genoegen nemen met een tragere iphone.

PS, vind ik het wel jammer dat we zover zijn gekomen dat een probleem wat vroeger geen probleem was nu wel zo groot probleem aan het worden is. Apple (en alle andere fabrikanten) heeft er voor gekozen de accu niet vervangbaar te maken, ook zij weten hoe lang zo accu mee gaat, waardoor alle fabrikanten weten dat ze een product verkopen wat het in sommige gevallen net een jaar uit houd zonder gebreken te beginnen te vertonen. Als Apple wat meer naar de levensduur van zijn producten hadden gekeken, hadden ze of een grotere accu er in kunnen zetten (aangezien het probleem niet speelt bij de plus versies) of het een stuk makkelijker kunnen maken om de batterij te vangen.

Ik vind het persoonlijk zonde als je een telefoon vervangt omdat je denkt dat hij traag is, terwijl de batterij gewoon op lijkt te zijn.
werkt niet 100%, bij mij geeft ie soms aan dat 33% van mijn batterij om zeep is en soms ook 67.
er is een serie iphone 6s waarbij dit kon/kan optreden dat ineens een shutdown was, terwijl je nog 20 of 30% accu had.
Deze iphones zijn gemaakt rond september/oktober 2015.

deze mag je nu nog steeds gratis vervangen door Apple. (tot 3 jaar na aanschaf)
dus even serienummer checken en je kan misschien een nieuwe accu krijgen:
https://www.apple.com/support/iphone6s-unexpectedshutdown/
Ik deel jouw ervaring met "merk niet zoveel van het terugschroeven" en "een tijdje had ik veel uitval". Die uitval is overigens ook gerelateerd aan de koude omgevingstemperatuur. (Vandaar dat het issue nu, in de winter in Europa/Noord-Amerika) opspeelt.
Het zou wel prettig zijn als ze de gebruikers op een of andere manier hadden laten weten dat ze prestaties terugschroeven
Apple's stelling is: het prestaties terugschroeven is vanwege een versleten batterij. De batterij is de grondoorzaak. De plek waar ik een melding had verwacht: In de instellingen bij 'batterij'. Daar doet Apple namelijk al een melding als je batterij *zwaar* versleten is.

Echter, volgens batterij-apps heb ik ongeveer 87% oorspronkelijke capaciteit over. Ik heb *geen* melding, maar wel onderklokking...

Hoe meer ik er over lees, hoe meer ik tot de conclusie kom: Apple heeft domweg te lichte accu's gebruikt in het ontwerp van de iPhone 6/6s. Telefoons die zwaar leunen op single-core processing optimalisaties.

Hun akties van vorig jaar en dit jaar zijn puur reactief ten opzichte van dit issue.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 22 juli 2024 20:11]

Anoniem: 315662 @Rule22 december 2017 16:03
Het is inderdaad een beetje een dubbel iets. Aan de ene kant wil je gewoon weten wat er met je apparaat gebeurt. Aan de andere kant snap ik ook wel dan Apple niet te koop loopt met 'We hebben je iPhone 10% trager gemaakt! Maar de batterij gaat wel nog steeds even lang mee!'.

Hoewel dat natuurlijk niet alleen negatief is, gaan mensen dat toch zo opvatten en daar over klagen. Daarnaast is het ook wel erg buiten proporties geblazen volgens mij. Het is alleen bij full load dat hij terugschakelt, de normale UI en alles behalve benchmarks en games hebben dus helemaal geen nadelig effect (dacht ik tenminste).

Het is een beetje wat @REDSD zegt, je zou een optie moeten hebben om er tussen te schakelen. De problemen daarbij zijn echt natuurlijk ook weer lastig. Sowieso is Apple niet zo van keuzes geven aan gebruikers, ze leveren een apparaat af wat op één manier werkt en dat is het. Ook de grote aantrekkingskracht van de apparaten op een groot publiek namelijk.

Daarnaast zijn er waarschijnlijk weinig mensen die het leuk vinden om een optie te hebben 'Je telefoon is sneller, maar valt misschien soms uit'. Dat zou op zich natuurlijk al een rare optie zijn, omdat je een soort design flaw (bij batterijen meer technologie flaw, er is gewoon te weinig innovatie op gebied van batterijen) toegeeft en de gebruiker zegt 'zoek het maar uit als je je volledige snelheid wilt houden'.

Dat laatste klinkt natuurlijk heel ongenuanceerd, maar in de wereld waar om iedere scheet die een CEO laat een petitie wordt gestart om hem weg te krijgen is dat wel waar je rekening mee moet houden.
Kan iemand met iets meer accu-inside-kennis van de iphones eens uitleggen waarom welke telefoon dan ook gewoon 'sneller leeg is' bij vermindering van accu, maar dat dit bij iphones opeens tot crashes kan leiden? Zijn die dingen zo perfect afgesteld dat de accu tot in perfectie moet zijn afgesteld op de snelheid van de CPU?
Ook bij andere merken kunnen uitvallers optreden. De HTC One M8 bijvoorbeeld had er best vaak last van met versleten accu’s. Vaak ook al na zo’n 1 tot 1.5 jaar gebruik. Eerste symptomen waren dat je accu magisch tientallen procenten lading verloren of zichzelf leek op te laden (er kwamen procenten bij tijdens gebruik :+), vervolgens spontaan bijvoorbeeld van 60% naar 1% springen, reboot zichzelf en dan heb je weer 40% over; en dat werd steeds erger. Nooit ophef over geweest want “accu’s slijten”, maar ook daar moest je raden dat het de accu was en niet bijvoorbeed een ander onderdeel.
Goed, ik heb het in het verleden wel gehad met wat oudere telefoons, maar daar hadden we de 'luxe' er gewoon een nieuwe accu in te doen. Goed, kan natuurlijk (enigzins) bij een iPhone, maar kan me niet herinneren dat er ooit WM, BB of android is geweest die de CPU snelheid ging aanpassen op de accu. (gros van die battery savers was uitsluiten van achtergrond taken of interval aanpassen)
Goed, ik heb het in het verleden wel gehad met wat oudere telefoons, maar daar hadden we de 'luxe' er gewoon een nieuwe accu in te doen.
Yup, toen we ze zelf nog konden vervangen was het makkelijker, sneller en goedkoper. Helaas kan dat niet meer. Maar het kost ook niet bepaald veel geld. :) (Ja als je 't bij Apple zelf laat doen is het best duur; al heb je daar ook wat voordelen bij in vergelijking met random beltoko; afweging wat je zelf het fijnst vindt.)
maar kan me niet herinneren dat er ooit WM, BB of android is geweest die de CPU snelheid ging aanpassen op de accu.
Nee dat klopt, die vielen gewoon uit. :P Zonder iets te melden of daarna een melding te geven van een accuprobleem. Apple meld ook niet dat het een accuprobleem is, maar lost wel het uitvallen op. Ik vind niets zeggen en het toestel laten uitvallen persoonlijk een stuk erger dan niets zeggen en zorgen dat het toestel niet uitvalt. Maar smaken kunnen verschillen. :)

Oh trouwens, sommige Android's deden het indirect wel, bedenk ik me net.
Dan had je bijvoorbeeld 80% lading, viel je toestel spontaan uit en reboot. Vervolgens zag je nog maar 20% accuspanning, waarna de telefoon in "energy saver" sprong. Op magische wijze kon je dan opeens wel gewoon netjes zonder haperingen van 20% naar 0%. Dus ook die hebben dit soort software gehad, maar dan werkte het net iets anders en zag je het percentage omlaag duiken.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 20:11]

Ik ben geen accu-geek, maar ik weet wel dat accu's slijten en ze daardoor minder stroom kunnen leveren, ook al zitten ze vol, heeft met lagere voltages die de accu levert volgens mij. Op een gegeven moment heb je een punt bereikt dat de telefoon meer vraagt dan de accu kan leveren, op dat moment valt je telefoon uit en zal hij rebooten als de accu niet leeg is.

Ik heb dit met mijn vorige telefoon gehad (geen Apple) na pakweg 2, 2 en en half jaar begon hij willekeurig te rebooten als de accu onder ongeveer 20% zat en ik een zware app startte.
Letterlijk elk apparaat met eden accu heeft dit probleem. Alleen Apple lost het op door het apparaat trager te maken en er zo voor te zorgen dat het apparaat nooit meer stroom vraagt dan de accu kan leveren.

Daarnaast denk ik dat ze je simpelweg ook willen motiveren een nieuwe iPhone te kopen ipv de accu te vervangen. Een nieuwe iPhone brengt immers meer geld in het laatje dan alleen een nieuwe accu :)
Wordt interesant om te zien wat de uitkomst van deze zaak gaat worden.

Apple had hier eerder veel opener over moeten zijn en het probleem beter moeten oppakken en duidelijk moeten communiceren dat bepaalde updates bij een slechte batterij staat de snelheid beperkt wordt.

Ook een notificatie aan de gebruiker welke het advies geeft de batterij te ververvangen zou fijn zijn.

Daarnaast zou de battery vervang service veel goedkoper moeten worden.

Want dit is toch ergens een design flaw, andere toestelen doen dit volgens mij niet.

Maar aan de andere kant liever iets minder performance dan een continue uitvallende iPhone.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 22 juli 2024 20:11]

Apple zal wel winnen, de aanklacht is zo weggevaagd, hoef je niet eens een goede advocaat voor te hebben
Simpel, het is een slijtage deel na 2 jaar iedere dag opladen daar knappen sommige smartphones niet van op. Leuk dat ze het proberen maar inderdaad met 1 slechte advocaat lukt het Apple ook al.
De accu slijt, dat is normaal. Maar dat is nog geen reden om dan de rest van de telefoon ook maar slechter te maken. En als dat al handig is moet je het gewoon zeggen: Als de accu slechter wordt laten we de telefoon trager lopen om zo lang mogelijk te werken. Als de accu weer vervangen wordt dan werkt alles weer als vanouds. Of je zou de gebruiker de keuze kunnen geven. Wilt u liever gebruikstijd? Dan klokken we terug. Wilt u liever performance dan doen we dat niet
Wat de gebruiker nu merkt is dat hij steeds vaker moet opladen, dat is niet onverwacht, maar die telefoon is ook niet vooruit te branden. Laten we dus maar een nieuwe kopen. Terwijl een simpele nieuwe accu alle twee de problemen zou oplossen.
Een beetje handige advocaat zal het geheim houden van dit effect aangrijpen om te suggereren dat Apple het expres doet om meer telefoons te verkopen. Je hebt immers een telefoon gekocht met een bepaalde performance. En die wordt zonder dat jij het in de gaten hebt terug gedraaid.
Wat zou jij zeggen als je auto bij een service beurt zonder mededeling plotseling 20% minder koppel zou hebben, 25% minder PK's en een 20km lagere topsnelheid omdat je banden minder dan 4 mm profiel hebben?

[Reactie gewijzigd door Ortep op 22 juli 2024 20:11]

Wat zou jij zeggen als je auto bij een service beurt zonder mededeling plotseling 20% minder koppel zou hebben, 25% minder PK's en een 20km lagere topsnelheid omdat je banden minder dan 4 mm profiel hebben?
Dat het onzin is omdat het niet met elkaar in verband staat, maar een systeem dat mijn vermogen terug schroeft naarmate mijn oliekwaliteit minder wordt (en dus de motoronderdelen sneller kunnen slijten) zou ik een prima systeem vinden, mits het maar fatsoenlijk wordt gecommuniceerd.

[Reactie gewijzigd door Pliskin op 22 juli 2024 20:11]

Anoniem: 1004491 @Pliskin22 december 2017 17:38
Na 1,5 jaar al? Vind je dat normaal? Ze schroeven de prestaties van iphones 6 en 7 terug.

Dus als jouw auto 2 jaar oud is vindt jij het prima dat ze het vermogen terugdraaien om een productieblunder te verbloemen?

Slaat toch nergens op?

Waarom hebben andere fabrikanten hier helemaal geen last van? Heeft niets te maken met normale slijtage van batterijen maar met het feit dat apple troep heeft geleverd. Na 2 jaar al uitval door een slechter wordende batterij is te zot voor woorden.
Dus als jouw auto 2 jaar oud is vindt jij het prima dat ze het vermogen terugdraaien om een productieblunder te verbloemen?
Dat doen auto's ook als er een probleem is. De ECU grijpt in. Dat noemen we een noodloop.
Dit los je op door het kapotte onderdeel/elektronica te verangen waarna de noodloop opgeheven wordt. Dus ongeveer hetzelfde resultaat als wanneer je de accu in de iPhone vervangt zodat de CPU uit de noodloop gaat. Zowel bij auto's als bij iPhone's is dit een relatief zeldzaam probleem overigens.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 20:11]

Uit de geekbench resultaten heeft iig de helft van de geteste toestellen er last van met de laatste update. Lijkt me verre van zeldzaam.
Dit heeft helemaal niks met een productieblunder te maken. Dit is simpelweg slijtage zoals elke telefoon heeft. Alleen Apple probeert het het op te lengen door de prestaties achteruit te schroeven. Fout van Apple dat dit niet gecommuniceerd is, maar het is kiezen of delen (en dat is met elke telefoon zo) of je telefoon gaat nog een half jaar langer mee met mindere prestaties of hij stopt een half jaar eerder met volledig functioneren
Dat snapt iedereen wel, het probleem is de communicatie. En daarvoor mag best wat heisa en ophef over zijn zodat dit soort dingen in de toekomst niet meer stiekem gebeuren.
Toch is het raar dat enkel Apple er gezeik mee krijgt. Andere fabrikanten communiceren het ook niet, en doen er ook niets aan om de telefoon nog wel werkzaam te houden. Die krijgen geen gezeur. Apple had dus beter niets kunnen doen net als de rest, hadden ze ook geen gezeur gehad.
Wat zou jij zeggen als je auto bij een service beurt zonder mededeling plotseling 20% minder koppel zou hebben, 25% minder PK's en een 20km lagere topsnelheid omdat je banden minder dan 4 mm profiel hebben?
Dit is toch gebeurd met volkswagen, waarna een update om aan de wettelijke eisen te voldoen, de auto wat minder vermogen had?

En volgens de nieuws artikelen, lijkt het de normaalste zaak voor fabrikanten om functies uit te schakelen tijdens een update. Omdat de fabrikant het wel of omdat ze een lek dichten.

[Reactie gewijzigd door wica op 22 juli 2024 20:11]

Juist, maar dat gaat openlijk en daar wordt ook flink herrie over gemaakt en er worden ook schadevergoedingen uitgekeerd. Om een aantal redenen. De auto is niet zo schoon als werd voorgespiegeld en na de 'reparatie' heeft hij minder vermogen en een hoger verbruik.
Anoniem: 51637 @wica22 december 2017 17:27
Dit is toch gebeurd met volkswagen, waarna een update om aan de wettelijke eisen te voldoen, de auto wat minder vermogen had?
Volkswagen heeft dan ook een hele serie claims aan z'n kont daarvoor.
Nee juist niet, Volkswagen deed het niet om de wagen te beschermen tegen eventuele schade die het daardoor kan oplopen. Maar juist om door emissie testen te komen. Dus simpelweg fraude. Apple doet dit juist om het toestel te beschermen
En daar krijgt VW dan ook terecht te maken met boze klanten en bepaalde instanties.

Net als Apple dus :Y)
Apple kan het ook omdraaïen. Het langzamer maken voorkomt dat de iPhone regelmatig uitvalt waardoor 'ie juist langer meegaat voordat de klant een nieuwe wil kopen.
Anoniem: 1004491 @ajolla22 december 2017 17:36
Waarom hebben Android gebruikers hier helemaal geen last van? Uitvallende telefoons? Totaal onbekend bij Android.

Het is een Apple probleem. Gewoon slechte kwaliteit.
Waarom hebben Android gebruikers hier helemaal geen last van? Uitvallende telefoons? Totaal onbekend bij Android.

Het is een Apple probleem. Gewoon slechte kwaliteit.
Moet je niet te hard roepen ...
Zowel mijn Note (N7000) kreeg na anderhalf jaar last van artifacts op het scherm, en daarna onzeker gedrag onder de 30% accuaanduiding
De telefoon viel uit, of deed een reboot, waarna de accupercentage's 'ineens' 50% of zelfs 100% aangeven voor korte duur.
Daarna weer een drop naar 20% en een reboot of uitval
Dit gebeurde ook met de S5 later.

Het vervangen van de accu was een oplossing, die dan weer anderhalf jaar geen problemen meer gaf
Mijn Jolla (met SailfishOS en Android VM) doet het anders ook hoor. Batterij vervangen, probleem opgelost.
Slijtage is inderdaad normaal, dat de batterij dan minder lang meegaat prima, dat weet iedereen, maar Apple verlaagd dan ook zonder enige informatie de prestaties na een bepaalde update, en dat hoort gewoon niet.
Dan mis jij dus het punt.... Daar gaat het niet om, Apple had er ook voor kunnen kiezen om dit aan te geven en een optie te geven om de batterij te kunnen vervangen. Nu maken ze willens en wetens een goed product minder goed en dat lijkt mij een zeer kwalijke zaak. Daar gaat het om en niet hoe mensen de telefoon gebuiken want de hardware blijft hetzelfde hoe je de batterij ook hebt gebruikt.
Een beetjke alsof je auto naar de garage is geweest en je opeens nog maar 80pk in plaats van 110pk hebt.
Zoals bij de Volkswagen diesels?
Slaagt op niets, Volkswagen heeft de kosten voor dit eivel op zich genomen én (in USA) de gebruikers een schadevergoeding betaald.
Oh ja ?
In NL was er geen sprake van een vergoeding en de gratis aanpassing gaf jou NIET dezelfde auto.
Immers als je door softwareaanpassing wel de emissie eisen haalde en hetzelfde vermogen en verbruik had dan hadden ze dat destijds wel gedaan.
Nee, je hebt minder vermogen of slechter verbuik of een combinatie van die 2.

Kortom, hier in NL ben je nog steeds opgelicht want je hebt voor iets betaald dat je nooit gekregen hebt, ook niet na de aanpassing.
Nee, dit is dan weer anders. Wat volkswagen deed was de klant misleiden. Wat Apple doet is, niet goed, maar wel voor het goeie doel. Namelijk het toestel beschermen.
Het idee om reboots/uitvallen te voorkomen is prima maar niet als je de klant daar niet over inlicht met de keerzeide die het verhelpen daarvan heeft.

Denk dat hoofdrede nummer 1 van het vervangen van een telefoon met een nieuwer model de snelheid is. De kland had er verder ook niet over lastig gevallen hoeven worden. 1 simpele regel in de patchnotes was voldoende geweest.

Nu moet Apple terecht op de blaren zitten.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 juli 2024 20:11]

Een software maker is in principe vrij in zijn keuzes qua functionaliteit en toepasbaarheid ten opzichte van de hardware onder zijn beheer. Een softwaremaker hoeft dus zeker niet voor elke functie eerst toestemming te vragen aan de gebruikers. Ik vind een rechtszaak een flauwe en overtrokken reactie. Als ze geen nieuwe iPhone wilden, hadden ze er sowieso mee naar de reparateur gekunt.
Maar je maakt bewust iets anders zonder het jarenlang niet te vertellen of zelfs ontkennen. Daar gaat het om, ik snap heus wel waarom Apple dat doet (2ledig natuurlijk, 1 om gegarandeerd kwaliteit te kunnen bieden en 2 ook mensen laten overstappen naar nieuwe modellen). Het gaat dat ze een ander product ervan maken dan je hebt gekocht en zonder een optout optie en dan kan gewoon niet.
Mijn vroegere Samsung Galaxy Note ontwikkelde na 2,5 jaar ook klachten zoals Apple die probeert te voorkomen. Het scherm bevroor plotseling, het apparaat werd flink heet en daarna was de batterij leeg en kon ik niet meer bellen etc. Omdat Android deze situatie niet afving.
Heb ik zelf toch liever een wat trager toestel. Apple had opener kunnen zijn, maar dat zijn ze in dit soort gevallen eigenlijk nooit, ik denk omdat hun filosofie is dat je met hardware problemen zo min mogelijk de klant lastig valt. Daar ben ik het in dit geval niet mee eens, maar ik begrijp het wel.
Simpel, het is een slijtage deel na 2 jaar iedere dag opladen daar knappen sommige smartphones niet van op
Hoeveel jaar garantie geeft Apple eigenlijk op zo'n iPhone? Mag toch hopen dat die wel een aantal jaar tegen elke dag opladen zou moeten kunnen voor die prijs.
Heeft niets met prijs te maken maar eerder met de accutechniek. En laat elke andere smartphone dezelfde soort accu gebruiken. Als je een lithium ion goed wil gebruiken laad je de accu tot 80% op en ontlaad je de accu tot max 20%. Elke dag je telefoon aan de lader hangen terwijl het niet zijn lading heeft gebruikt maakt de accu lui.
En laat elke andere smartphone dezelfde soort accu gebruiken

En laat nu net die andere smartphones dit probleem vrijwel niet hebben.

Meeste high-end Android of Windows Phone/Mobile toestellen hebben geen structurele last van spontane uitval bij batterij-percentages hoger dan 50% na 1 a 2 jaar gebruik, en ook zie je dat de fabrikant geen software gepusht heeft die opeens throttled. Eerdere iPhone modellen ook niet.

Enkel bij de iPhone 6S blijkt dit vaak te gebeuren. De geur van een hardware defect hangt dan rondom deze zaak. En al helemaal daar we weten dat er daadwerkelijk bij op zjin minst bepaalde reeksen ook daadwereklijk een defect was. Immers de iPhone 6S heeft een officiele batterij recall gehad. Het vermoeden rijst dan ook, dat er meer aan de hand was of veel toestellen die volgens Apple niet in aanmerking kwamen, toch niet helemaal in orde zijn.
Wat je nu noemt is de battery recall waar Apple al heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt en dat is gewoon afgehandeld. Staat volledig los van deze update. Deze update voorkomt juist batterij slijtage daar kun je zo’n productiefout echt niet mee verbloemen want zelfs dan zal je toestel gewoon uitgaan op hoge percentages. Heb je dat probleem kun je je batterij kosteloos laten vervangen. Deze update is voor huidige maar ook voor toekomstige toestellen zodat je langer met je toestel gaat doen i.p.v. dat je na 2 jaar al merkbaar minder batterij hebt . En ook andere merken hebben daar last van, een simpele search bevestigd dit ook. Lithium accu’s slijten sneller als ze teveel en te snel opgeladen en ontladen worden. De safezone in zulke accu’s is tussen de 20% en 80%. Als je daar tussen blijft zul je merkbaar langer met je accu doen.
Wat je nu noemt is de battery recall waar Apple al heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt en dat is gewoon afgehandeld. Staat volledig los van deze update.

Dat zeg jij, maar ...

- er zijn mensen die hebben moeten zeuren om een vervanging onder garantie te krijgen, dus wellicht zijn niet alle defecte batterijen vervangen
- wellicht was er nog meer aan de hand.

Deze update voorkomt juist batterij slijtage

Nee, deze update throttled de telefoon. Iets wat normaal enkel bij defecten of extreme situaties (zoals kou) nodig moet zijn, maar nu opvallend vaak voorkomt. De vraag is hoe het kan dat de telefoon ook bij kamertemperatuur zo vaak gethrottled wordt.

Lithium accu’s slijten sneller als ze teveel en te snel opgeladen en ontladen worden

Klopt, maar daar heeft deze update geheel niets mee te maken. Een batterij moet normaal moeiteloos 2 jaar mee gaan zonder date en telefoon bij kamertemperatuur gethrottled moetw orden. bij de iPhone 6S echter moet het wel. En dat is verdacht ...
Als je een lithium ion goed wil gebruiken laad je de accu tot 80% op en ontlaad je de accu tot max 20%.
Juist niet je kan beter vaker opladen en je batterij zo vol mogelijk houden maar mijn vraag was niet batterij technisch maar over product levensduur in dit prijs segment,

[Reactie gewijzigd door Jaco69 op 22 juli 2024 20:11]

Heb je het artikel wel gelezen wat je linkt?


• 75–65% SoC offers longest cycle life
• EVs use 85–25% SoC to prolong battery life
• 100–25% SoC gives long runtime, makes best use of battery, but reduces battery life.

Volledig opladen kun je wel je toestel langer gebruiken per cycle, maar daardoor reduceer je wel sneller je capaciteit

[Reactie gewijzigd door Crp op 22 juli 2024 20:11]

Volledig opladen kun je wel je toestel langer gebruiken per cycle, maar daardoor reduceer je wel sneller je capaciteit
Dat bedoel ik. Dan heb ik het toch goed gelezen.
Simpel, het is een slijtage deel na 2 jaar iedere dag opladen daar knappen sommige smartphones niet van op.

Jij bent dus in de Apple markting praat getrapt ... _/-\o_

Onder normale omstandigheden zou juist deze normale batterij degradatie geen enkel probleem zijn. De power IC compenseert hiervoor,en kan gedurende de normale verwachte levensduur ook bij hoge belasting voldoende vermogen leveren.

Het punt is nu net dat er sterke aanwijzingen zijn dat er een hardware defect in de iPhone 6S is, waardoor dat niet kan. Of de batterijen slijten harder dan verwacht, of zijn gevoeliger voor defecten zoals bij oververhitting of de power IC kan het toch niet aan.

Het lijkt er dus op dat ipv het toestel onder garantie te repareren, men een software fix uitrolt die de telefoon simpelweg lanzgamer maakt.

Dat wil niet zeggen dat men deze rechtzaak gaat winnen. Immers het argument dat gebruikt wordt is, dat het is om mensen te bewegen om een nieuw toestel te kopen. Dat lijkt mij niet het meest correcte argument, en ook moeilijk te bewijzen.
“Jij bent dus in de Apple markting praat getrapt ... _/-\o_”

Nee, zo werkt een batterij nou eenmaal.

De rest zijn speculaties, 6S defect..... nee.
Zo kan een batterij wel werken, maar als het power IC het goed doet (en de contacten goed zij) blijft de telefoon het ook doen, tot de batterij leeg is
Het is wel Murricah!!!!! Dus het is niet zo simpel als dat. Je zou ook nooit verwachten dat iemand die koffie op haar schoot morst een miljoenen compensatie krijgt, of iemand die een "toy yoda" wint, een Toyota moet krijgen van de rechter omdat die woorden op elkaar lijken.
Goedzo je geeft meteen 2 voorbeelden die volledig onjuist zijn en niet gebeurd.

Je verward eis met daadwerkelijke uitbetaalde "schade" en je mist zo het en der wat hoger beroepen waarin bedragen en of schuld teruggedraaid zijn. Beide voorbeelden vallen zo'n beetje onder de urban myths.

Maar ja waarom verder lezen als het verhaaltje nu al zo leuk klinkt, nietwaar?

[Reactie gewijzigd door Flagg op 22 juli 2024 20:11]

Niet zo snel; de "hete koffie" is weldegelijk gebeurd (hoewel de schadevergoeding geen "miljoenen" was); zoek maar eens op "Liebeck vs. McDonald's Restaurants". https://en.wikipedia.org/..._McDonald%27s_Restaurants

De "toy Yoda" is weliswaar een rechtzaak geworden ("Berry vs. Gulf Coast Wings") maar er is een schikking getroffen voor er uitspraak werd gedaan.
http://legalpublication.b...aitress-sues-hooters.html

Edit: linkjes

[Reactie gewijzigd door Heroic_Nonsense op 22 juli 2024 20:11]

De bedragen zijn niet bekend, maar dat maakt de rechtzaken niet meteen urban myths. Amerika is het land van de frivole rechtzaken, daar kan deze nog wel bij. De uitkomst zou ik iig niet durven voorspellen, zoals @Anoniem: 710428 dat wel probeert.
Met als reden dat dit zo weggeveegd wordt? Ja Apple is groot maar ze kunnen ook niet zomaar iets aanpassen aan producten die ze verkocht hebben. Doordat jij denkt dat je Iphone 6s heel traag is koop je sneller een nieuwer model terwijl het eigenlijk misschien nog niet eens nodig was.

Het is misschien breed bekeken maar Apple maakt op deze manier hun oudere apparatuur deels mee onklaar terwijl ze nog prima kunnen werken.
Apple zal natuurlijk argumenteren dat ze oudere apparatuur net werkend hielden. Overigens heb je met een 30% onderklokte A9 nog steeds een potente processor... “Traag” is een erg relatief begrip. Zelf had ik tot onlangs een iPhone6 die nog ongeveer 85% capaciteit had (na meer dan 2.5 jaar). Volgens sommigen is leidde dat reeds tot onderklokken; maar performancewijs heb ik in elk geval nooit iets gemerkt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 583079 op 22 juli 2024 20:11]

Dan is het allemaal niet zo erg zeker?
Het punt is dat je dit probleem met een nieuwe accu maar tijdelijk oplost. Het is gewoon een probleem in het ontwerp. Apple probeert nu met alle macht te voorkomen dat er massaal iPhone's ter reparatie aangeboden worden. Dan mag Apple een voorbeeld nemen aan Samsung die gewoon diep door het stof ging. Kudo's voor deze 5 amerikanen die zich niet af laten schepen.
Dan mag Apple een voorbeeld nemen aan Samsung die gewoon diep door het stof ging
Ja, een exploderende accu waar je enorme brandwonden van kan krijgen (of je huis kan afbranden) en een gevaar veroorzaakt voor zaken als de luchtvaar is echt te vergelijken met normale slijtage in een accu waar alle merken last van hebben en waar Apple een redelijk nette oplossing voor heeft ingebouwd door de CPU iets terug te klokken ipv de telefoon haast onbruikbaar te maken. :+

Overigens ontkende Samsung eerst in alle toonaarden maar kwam wel met een "fixed" model. Die bleek vervolgens ook te ontploffen, ja dan kan je niet veel anders meer dan alles terugnemen en "door het stof te gaan" - zeker gezien je telefoon overal op de zwarte lijst staat. En dat alles om Apple te verslaan door het toestel te snel op de markt te zetten zonder QA... Door het stof gaan omdat je helemaal niet anders meer kan gezien je apparaat op het punt staat verboden te worden vind ik niet echt iets om een voorbeeld aan te nemen. Samsung heeft het met goede marketing wel positief weten te spinnen ja, waarvoor kudos... Maar dat trekt de aandacht weg van wat er nou werkelijk gebeurt is.

Er zijn vast betere voorbeelden te verzinnen waar Apple een voorbeeld aan moet nemen dan Samsung. :P Die vervullen echt geen voorbeeldfunctie met betrekking tot accu's.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 juli 2024 20:11]

Het probleem van een versleten accu is opgelost met een nieuwe accu, tot die op zijn beurt ook weer versleten is. Dat is bij elke telefoon zo, ook bij Samsung bvb, dus ik begrijp je punt niet.
Anoniem: 692591 22 december 2017 15:12
Als Amerikanen iets kunnen aanklagen om een hoop geld binnen te harken doen ze dat. Het is gewoon een soort business in de USA Inc.
Op zich niet zoveel mis mee. Hier laat half Nederland zich oplichten met de aanschaf van een beeldbuis tv, maar als de rechter de TV fabrikanten veroordeeld is de enige die er beter van wordt de EU die een boete uitschrijft.
Klinkt leuk wat je roept, maar denk eens door. Ten eerste komt het geld bij de burger terecht als het bij de EU terecht komt, dus zo veel verschil is het niet. En wil je daarnaast dan alle eigenaren opsporen van betrokken tv's zodat je die enkele euro's kan toeschuiven? Dan blijft er geen euro meer over om uit te delen...
En als de EU die boete ontvangt hoeft er minder door de burgers te worden opgebracht. Dus ben jij daar, net als ik, beter van geworden
Vreemd dat je dat niet merkt in de belastingen en afdrachten dan. :+
Komt mij over als oplichting, moetwillig de boel saboteren met sjoemelsoftware, in de hoop dat mensen nieuwe telefoons gaan kopen, komt alleen voor bij hele foute merken en zegt veel over de foute intentie van het bedrijf.
Dankzij deze sjoemelsoftware heb ik anders vijf jaar met mijn iPhone 5 kunnen doen.
Dit artikel heeft geen betrekking op de 5 😎

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.