Firmware-update: Apple iOS 11.2

Apple iOS 11 logo (75 pix) Apple heeft versie 11.2 van iOS uitgebracht. Apple iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, de iPod touch en de iPad. Versie 11 van iOS kan alleen op de iPhone 5s, iPad mini 2 en zesde generatie iPod touch of nieuwer worden geïnstalleerd. In versie 11 heeft onder meer het Control Center een nieuw uiterlijk gekregen en kan van h265 gebruikgemaakt worden voor het opslaan van foto's en video's. Het systeem vraagt om de 'Do Not Disturb While Driving' te activeren als het vermoedt dat het apparaat onderweg is. Verder zijn er nieuwe manieren in om verschillende apps tegelijk te gebruiken en krijgen ontwikkelaars de beschikking over ARkit, om virtual of mixed reality apps te kunnen maken. In versie 11.2 zijn verder nog de volgende verbeteringen aangebracht:

Apple Pay Cash (US Only)

 • Send, request, and receive money from friends and family with Apple Pay in Messages or by asking Siri

Other improvements and fixes

 • Adds support for faster wireless charging on iPhone 8, iPhone 8 Plus, and iPhone X with compatible third-party accessories
 • Introduces three new Live wallpapers for iPhone X
 • Improves video camera stabilization
 • Adds support in Podcasts to automatically advance to the next episode from the same show
 • Adds support in HealthKit for downhill snow sports distance as a data type
 • Fixes an issue that could cause Mail to appear to be checking for new messages even when a download is complete
 • Fixes an issue that could cause cleared Mail notifications from Exchange accounts to reappear
 • Improves stability in Calendar
 • Resolves an issue where Settings could open to a blank screen
 • Fixes an issue that could prevent swiping to Today View or Camera from the Lock Screen
 • Addresses an issue that could prevent Music controls from displaying on the Lock Screen
 • Fixes an issue that could cause app icons to be arranged incorrectly on the Home Screen
 • Addresses an issue that could prevent users from deleting recent photos when iCloud storage is exceeded
 • Addresses an issue where Find My iPhone sometimes wouldn’t display a map
 • Fixes an issue in Messages where the keyboard could overlap the most recent message
 • Fixes an issue in Calculator where typing numbers rapidly could lead to incorrect results
 • Addressed an issue where the keyboard could respond slowly
 • Adds support for real-time text (RTT) phone calls for the deaf and hard of hearing
 • Improves VoiceOver stability in Messages, Settings, App Store, and Music
 • Resolves an issue that prevented VoiceOver from announcing incoming Notifications

Versienummer 11.2
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Download https://support.apple.com/nl-nl/HT204204
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

03-12-2017 • 12:57

92 Linkedin

Bron: Apple

Lees meer

Reacties (92)

Wijzig sortering
Ik denk dat ik bij 11.0 blijf met m’n iPhone 8 zie nog steeds geen verbeteringen staan voor de batterij.
Op 11.0 blijven staan als je batterijproblemen hebt is het stomste wat je kunt doen. Je blijft of op de laatste versie van 10 of je werkt zo snel mogelijk bij als je eenmaal al op 11 zit en niet meer terug kunt of wilt. 11.1 en 11.2 zijn wel degelijk beter dan 11.0 op het vlak van batterijverbruik en verhelpen bij een significant aantal gebruikers batterij gerelateerde problemen.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 3 december 2017 14:13]

Even los van het batterijverhaal is het -om het vriendelijk uit te drukken- verstandig om de laatste versies met beveiligingsupdates te installeren. Zolang de 10.x reeks ook nog geupdate blijft met beveiligingsupdates, kun je die nog prima gebruiken. Maar daarna is het zaak om naar de 11.x reeks te updaten.
Apple brengt in tegenstelling tot Google nooit aparte beveiligingsupdates uit voor oudere iOS versies. Van de andere kant is dat ook geen probleem omdat je gewoon naar nieuwere versies kan updaten, wat bij Android vaak niet mogelijk is. Bij Nexus/Pixel telefoons zit dat anders maar dan nog, Apple biedt 5 jaar updates aan in plaats van 3 jaar.
Nooit? Echt nooit? Zo, dat is nogal wat.

KRACK fix hebben ze ook niet voor alle toestellen uitgebracht. Iets dat ik ronduit schofterig vind, maar ik hoop dat ze dat alsnog gaan doen. En tja soms kun je inderdaad niet naar een nieuwe iOS updaten. Er zijn zat oudere iPhones en iPads die je nu weg kunt donderen. Wat wel zo is, is dat ze langer meegaan dan Android toestellen (qua software support). Daar betaal je dan ook voor. Hoewel je bij Google weer betaald met je privacy. Tenzij je geen GApps installeert, of microG gebruikt. Het wordt al een ingewikkelde flowchart... opzeker niet leek-vriendelijk.
Zoals BikkelZ aangeeft is het blijkbaar wel voor iOS 7/8 wel eens gebeurd, maar daarna niet meer naar mijn weten.
Die toestellen die geen KRACK fix meer krijgen, zijn dat toestellen die sowieso al geen updates meer krijgen? Als dat het geval is zou een fix voor KRACK uitbrengen weinig beveiliging bieden omdat er nog genoeg andere kwetsbaarheden zijn om te exploiteren.
Als het aan mij lag zouden ze ook beveiligingsupdates voor oudere toestellen en iOS versies moeten uitbrengen.
Jawel, die krijgen nog wel software updates, zelfs voor iOS 11:
Wi-Fi
Available for: iPhone 8, iPhone 8 Plus, and iPhone X
Not impacted: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPad Air and later, and iPod Touch 6th generation

Impact: An attacker in Wi-Fi range may force nonce reuse in WPA unicast/PTK clients (Key Reinstallation Attacks - KRACK)
Description: A logic issue existed in the handling of state transitions. This was addressed with improved state management.
CVE-2017-13077: Mathy Vanhoef of the imec-DistriNet group at KU Leuven
CVE-2017-13078: Mathy Vanhoef of the imec-DistriNet group at KU Leuven
Entry updated November 3, 2017
Wi-Fi
Available for: iPhone 7 and later, and iPad Pro 9.7-inch (early 2016) and later
Impact: An attacker in Wi-Fi range may force nonce reuse in WPA multicast/GTK clients (Key Reinstallation Attacks - KRACK)
Description: A logic issue existed in the handling of state transitions. This was addressed with improved state management.
CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef of the imec-DistriNet group at KU Leuven
https://support.apple.com/en-gb/HT208222

Zie ook de discussie in Apple iOS 11.1 T.net draadje
Not impacted: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPad Air and later, and iPod Touch 6th generation
Het lijkt erop dat deze modellen niet kwetsbaar zijn. Misschien gebruiken ze een andere WiFi chip en dus ook andere drivers.

EDIT:
Yep apparently in the older devices iOS WPA2 implementation was not correctly done and as a side benefit are not vulnerable to KRACK. According to Steve Gibson of Security Now, iOS was not vulnerable to KRACK because they misimplemented the WPA2 specification. My guess is iP7 and up is when WPA2 was fixed and therefore now those devices need the patch! Perhaps Apple will relay this information soon to clear it up for all. That could mean the non iOS11 compatible devices are all fine as well.
https://forums.macrumors....ad-pro-and-newer.2082548/

[Reactie gewijzigd door Matthijs8 op 3 december 2017 22:22]

Hmm, ik weet om eerlijk te zijn niet welk deel van iOS dit doet.

Bij Linux (o.a. laptops, servers, APs, routers, repeaters, modems, enz) is het WPA_Supplicant, en da's puur software. Heeft dus niets met de WiFi chips te maken.

Het is in ieder geval onduidelijk die Apple support page. Mogen ze even updaten. En iemand mag ze daar bestwel op wijzen. Ik heb ze die feedback zojuist gegeven, maar ik betwijfel of dat ueberhaupt lezen want vaak is het doel daarvan om net te doen alsof men naar je luistert terwijl men dat niet doet (net zoals bij bijv helpdesks je een auto reply krijgt of door een belachelijk menu heen moet plus een wachttijd). Ik zou ze als ik zo'n toestel als een iPhone 5S of iPhone 6 zou hebben zeker even contact met ze opnemen.

Tot die tijd vind ik dit onnodige FUD van Apple. Want we zijn inmiddels een dikke maand verder en het is nog steeds niet duidelijk.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 3 december 2017 22:23]

LineageOS geeft een zeer lange support.
Mijn oude Galaxy S3 ontvangt gewoon nog de laatste software-updates.

Zo dramatisch is het dus niet bij Android. Je moet er alleen wat voor doen. Maar dan krijg je misschien wel langer updates dan bij de iPhone. En het mooie van Android is: elke nieuwe versie is beter geoptimaliseerd. En zo werkt LineageOS versie 7 beter op de Galaxy dan de originele Android 4.
Klopt, maar daar zit vaak niet de firmware bij voor de andere embedded chips die op RISCjes draaien zoals ARM en MIPS ed. Bijv een WiFi firmware, of een Bluetooth firmware, of een firmware voor je NFC chip.

En ook is het niet zo dat je je toestel unrooted kunt houden. Hoewel dat tegenwoordig met Magisk misschien eenvoudiger gaat.

Ik had toevallig ook LOS op een Galaxy S3 gezet voor ik hem weggaf aan een goed doel (kunstproject) maar ik moet zeggen dat de batterij toch snel leegging zeg. Ook was het bloedje irritant om er TWRP op te krijgen. Een ware kwelling.
unrooted houden kan prima, ik geloof dat LOS zelfs standaard niet gerooted is, of root toegang is in ieder geval standaard uitgeschakeld in ontwikkelaars opties (wat standaard ook uitstaat). maargoed, in het geval van garantie was je al te ver gegaan bij het unlocken van de bootloader indien nodig, en anders het installeren van een custom recovery. (wel hoor ik soms dat je gewoon garantie hebt zolang een probleem niet aan het installeren van een custom rom ligt.)
dan is het nog steeds redelijk dramatisch, want de firmware moet wel opensource zijn, of heel goed reverse engineered zijn.
Zeg nooit nooit, komt wel eens voor. Maar na iOS 6 of 7 niet meer gebeurd volgens mij.

iOS 10 is nog steeds ok.
Mogelijk is het daarvoor wel eens voorgekomen ja, toen had ik nog geen iPhone, maar sinds ik een iPhone heb, heb ik nog nooit een aparte beveiligingsupdate voor een oudere versie gezien.

En iOS 10 is naar mijn weten ook niet meer oke, tenzij er toch een aparte beveilingsupdate is geweest voor deze kwetsbaarheden:
https://support.apple.com/en-us/HT208112
https://support.apple.com/en-us/HT208222
Updaten. Mocht je device alsnog teveel je battery leeg trekken naar je gevoel:

1) Eerst verifieren dat de batterij daadwerkelijk sneller leeg gaat aan de hand van de statistics in "Settings > Battery > Time since last full charge"
2) Ziet het er uit als probleem; even een reboot doen na de update, wat vaak al veel helpt.
3) Nog steeds issues, check in "Settings> Battery" welke apps misschien je telefoon lopen te leeg te zuigen
4) Download Coconut battery om te verifiëren dat je batterij niet gewoon aan vervanging toe is.
Beste manier is gewoon upgraden naar de kaatste versie. Vervolgens een backup maken in iTunes. Vervolgens de telefoon helemaal resetten naar factory-default. Daarna een restore doen vanuit iTunes. Dit werkte bij mij zelfs al bij 11.0
ik heb nu 11.2 beta 6, maar wil naar de officiele 11.2, als ik dan een reservekopie maak, en deze terug zet, dan heb ik al mn apps en data weer terug? of moet ik dan alsnog die beta eerst weer installeren
Tricky. Ik heb het een keer gehad dat de versies niet klopten en dat daardoor de restore niet werkte. Je moet dus upgraden naar de laatste versie zodat je iig die backup kan restoren op een telefoon die kaal als nieuwe telefoon is geüpgrade naar de laatste versie. Backup uit 11.0 kon ik niet restoren in kale telefoon met 11.1
gewoon geprobeerd, hij installeert met een herstel vanuit itunes ios 11.2 (15C114), en na herstel van de reservekopie werkt alles prima, moest alleen nog wel het beta profiel verwijderen omdat die ook terug gezet werd.
Ik heb 8 plus en met geen enkele versie van 11 problemen gehad met de batterij, anders moet je eens herstellen via iTunes..
Ik heb ook een 8 plus. Geen enkel probleem gehad. Ben blij met de updates maar ze moeten natuurlijk voor andere type iPhone ook in orde zijn en daar lijkt het niet op helaas.
Se doet ook prima heb ik als werk telefoon, voor de 8 plus even de 7 gehad werkte ook zonder problemen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 3 december 2017 21:35]

Geloof het of niet bij mijn 6S+ lijkt de batterij telkens iets meer stabiel te worden. Ben op 09h30 opgestaan, na 4 en half uur gebruik zit ik op 52% wat me realistisch lijkt.
Bij Apple staat niet alles altijd in de changelog (helaas). Als je toch op 11 zit, zou ik je zeker willen adviseren om bij te werken. Maak uiteraard wel nog even een backup van te voren ;)
Zorg ervoor dat je er achter komt, wat precies de oorzaak daarvan is.
Aangezien ik het niet heb.
Binnen IOS 11 valt er nog een hoop bij te schaven, en zou daarom zeker bij blijven. Eigenlijk is er binnen een IOS Major release nooit een reden om achter te blijven, tenzij je een jailbreak uitgevoerd hebt. Ik begrijp wel dat gebruikers met een iPhone 5S of 6 misschien wel op 10.x blijven i.v.m. performance.
En al weer een update! Aan de ene kant goed dat problemen opgelost worden maar aan de andere kant, is iOS 11 misschien niet iets te snel gereleased?
Of wordt iOS zo complex dat het niet meer goed te managen is?
Er komen toch ook steeds meer cracks in the ice. Zelfs in Apple's eigen apps. Zoals bijvoorbeeld een achtergrond selecteren in de Woning app toont niet de standaard fotobrowser, zoals die er wel is als je een foto in een e-mail in wilt voegen. En zo zijn er nog wel flink wat kleine maar vooral slordige bugs. Ik denk dat ik in de final versie wel tientallen keren de feedback formulieren heb verstuurd.
+1Anoniem: 474132
@iAR3 december 2017 14:28
Er is nog steeds geen jailbreak voor iOS11 anders, dat zegt toch ook wel wat over de kwaliteit lijkt me.
Wat heeft het één in godsnaam met het ander te maken? Alsof iedere bug automatisch een exploit ten diensten van een jailbreak is. Haast iedere iOS-gebruiker zal het makkelijk eens zijn met de stelling dat iOS 11 verreweg de meest onafgewerkte en buggy versie van iOS ooit is.

Jij zegt dat de afwezigheid van een jailbreak wat zegt, maar dat is niet zo. Wat wel wat zegt is het feit dat deze update er in alle ijl is gekomen nadat er problemen met de 11.1.x-versies naar boven kwamen. En er zijn al vele 11.x.x-releases uitgekomen die snel snel problemen moesten verhelpen.
Apple kijkt niet naar die feedback; het gaat over het algemeen automatisch. Radar helpt vaak maar dan alleen als er genoeg "duplicates" van zijn, anders vaak ook niet. Dus krijg je een rader response met "deplicate" heeft het altijd alsnog een nuttig effect kunnen hebben.

Daarnaast; ja apple is te gehaast bezig om dat er yearly releases bij moeten komen en er ook wet mismanagement rond gaat kwa sommige dev groupen inside apple. Laten we hopen dat deze week wat verandering te weeg gaat brengen in deze zaken. Ik zou het niet erg vinden om over 3 jaar op High Sierra 10.13.2000 te zitten. Ga maar eerst es lekker bugs fixen in cupertino.
Zeer frappant dat na ruim 12 maanden er nog steeds een bug zit in de Dictafoon.
Het omschakelen naar de oorspeaker heeft t/m IOS 10 problemen gegeven, waardoor je meerdere malen heen en weer moest schakelen. Vanaf IOS 11 is het helemaal niet meer mogelijk. Het icoontje knippert een keer, maar schakelt gewoonweg niet over.
Ik werk zelf bij een reparatiebedrijf, en om de oorspeaker te testen kunnen wij deze methode dus niet meer gebruiken.

EDIT: dit geldt voor alle toestellen met IOS 11. Geen uitzonderingen tegengekomen.

[Reactie gewijzigd door joeyschrama op 3 december 2017 14:53]

Als ik op t speakertje rechtsboven in dictafoon klik tijdens het afspelen van een voicememo switcht mijn 8 Plus keurig tussen oorspeaker en luidspreker. iOS 11.2
Bij mij idem. Als ik op het blauwe speakericoontje tik dan wordt hij wit en schakelt hij direct en naar de oorspeaker. Nog een keer tikken en hij wordt weer blauw en schakelt weer naar de normale speaker. Dat kan ik zo vaak herhalen als ik wil en het werkt altijd.
Inderdaad, ik had ook verwacht dat het bij een van de eerste updates opgelost zou zijn. Het is immers wel een veel gebruikte applicatie.

Ik werk zelf ook bij een reparatiebedrijf en ik erger me ook aan het feit dat de oorspeaker nu zo omslachtig getest moet worden.
Bij mij speelt dit probleem ook niet op iPhone 7 met iOS 11.2.

Er zijn nu twee reparateurs die dit melden als probleem, dat is mischien toeval, niet dat ik jullie niet geloof natuurlijk, maar ik kan er niet echt wat over vinden op internet? Alleen wat problemen met output naar Bluetooth speakers enz. Hebben jullie het apparaat mischien in maintenance mode O.i.d.?
Op meerdere apparaten tegengekomen. (20+) Is geen toeval. Fix laat zich te lang wachten.
Heb je dit probleem ook al eens gemeld op https://bugreport.apple.com? Aangezien het probleem zeker niet bij iedereen voorkomt (bij mij werkt het gewoon) is jouw situatie melden misschien doeltreffender dan alleen afwachten ;)
Aan de hand van 11.1 en dan 11.2 is dit toch een grote update in mijn ogen.

Volgens mij hebben ze gewoon de update van 11 te snel uitgerold om ervoor te zorgen dat het met de nieuwe devices meegeleverd was . Slechte zaak gewoon
Waarop baseer je dat vermoeden? Alleen op het aantal verbeteringen? Soms komen fouten of verbeterpunten pas na verloop van tijd of door gebruik op veel (verschillende) devices boven tafel
Dat heet beta's / testperiodes etcetera. Dit is gewoon pushen met de gedachte ze accepteren het. maar we moeten wel leveren. Apple en vele andere hebben zeker de capesiteit voor dit soort issues.
Duidelijk geen ervaring in de echte wereld van software ontwikkeling... Dit soort dingen gebeurd aan de lopende band
de beste test is de uiteindelijke release, tijdens het testen zul je er nooit achterkomen of het in de praktijk ook goed werkt. en dingen als die bug van afgelopen week met die bepaalde datum hadden ze sowieso niet zomaar achter kunnen komen.
Ben het daar wel een beetje mee eens, zo voelt het iig. Ik heb een 7plus en heb nog nooit zoveel problemen gehad met een ios als ik met 11 heb gehad. :/
Iets positiefs ombuigen naar iets negatiefs. Bravo.
Zo positief is Apple niet bezig gezien recente software issues. Een fix voor een probleem is natuurlijk positief, maar jij klinkt net alsof je niet wilt horen dat Apple niet heilig is O-)
Het is maar hoe je het wil lezen. Ik ben een agnostisch atheist dus jouw veronderstelling is fout.
Het is maar hoe u het wil lezen. Ik ben een agnostisch atheist dus uw veronderstelling moet ik fout rekenen.
Dit krijg je als Marketing en Sales de boel bepalen bij Apple .....

Steve Jobs legt het nog eens uit:

https://youtu.be/TRZAJY23xio?t=25m52s
marketing en sales hebben altijd al de boel bepaalt bij apple, met steve jobs als ceo.
Ja, maar er was wel sprake van een balans en dus de hoofdprijs maar dan wel innovatie, schoonheid en functionaliteit.
Durf jij echt te zeggen dat dit nog steeds zo geld de afgelopen jaren ?
Het zijn juist de handige dingen die zijn verwijderd, men consessies doet aan design ten koste van zogenaamde innovatie en het ecosysteem is steeds minder compatible.Met Steve had je een product manager die ook goed was in sales en marketing. Nu heb heb je gasten die alleen maar kunnen verkopen en hypen want het gaat uiteindelijk om de centen (en dat doen ze goed) maar zelfs de hardcore Apple fans zien de dalende lijn mbt value for money en met name kwaliteit. Zowel op hardware als software gebied.
ik zeg niet dat het nog steeds zo gaat, alleen dat marketing en sales in principe de boel altijd al bepaalden, daar ligt het niet aan. het was juist steve die meer van de marketing en sales was en voor het geld ging in het begin. maar het gaat wel achteruit, maar dat komt meer omdat ze het hele idee van steve achtergelaten hebben en niet meer de aandacht hebben voor zowel hardware als software
Natuurlijk ging hij voor het geld MAAR daar stond ook wel top kwaliteit en design tegenover.
Beiden zijn de laatste jaren toch echt wel minder geworden. Design is als jaren hetzelfde op de Ipad, Iphone, imacs, macbooks ...
En laten we het maar niet over de software hebben.

Ik zeg niet dat het slecht is maar het is wel minder geworden en de verhouding prijs/kwaliteit is helemaal scheef gegroeid.
Klopt. iOS 11 was gewoon nog niet af. Al vanaf de eerste beta's het "lockscreen" dat zomaar geen tijd/notificaties meer weergeeft. Afspelen van audio/video met een bluetooth verbinding en apps die dan wel of geen geluid geven, of alleen als ook muziek speelt. iPad die een toetsenbord heeft halverwege het scherm, wat je ook doet, etc.

Al deze dingen al meerdere keren aangegeven met de beta periode(s) maar het is nog altijd niet opgelost.
Dit en de fix waarvoor deze in allerijl op een zaterdag werd gepushed (steeds een reboot ivm notificaties van herhaalde herinneringen of meldingen) wordt niet eens expliciet gemeld. Net zoals er NIET vermeld werd dat er voor de update voor de 'root access bug' een herstart nodig was want anders hielp hij nog niet eens. En als je de update voor de root bug had geïnstalleerd op een oudere versie van high sierra, kwam hij met de dezelfde gang weer terug als je de laatste versie update
Dat was MacOS deze update gaat over IOS update, dus de iPhone, iPad.
Na al die tijd is nog steeds de bug niet opgelost waarbij de lockscreen op bepaalde iPhone 6 (s) modellen ineens niet meer werkt. :(
Kan, maar niet iedereen heeft dit. Dus het ligt specifiek aan uw apparaat.
Precies, niet elk iPhone 6(s) model heeft het maar dit is wel een vaak voorkomend probleem bij de mensen met een iPhone 6(s) draaiend op iOS 11.
Nu is het duidelijker dat WiFi en Bluetooth uitzetten via het control panel ze niet echt uitzet. Helaas is er nog steeds geen longpress of 3D touch functionaliteit om ze via het control panel gemakkelijk uit te zetten.
Ook vind ik het jammer dat GPS sowieso niet in te stellen is via het control panel, ook niet nu je zelf items kan toevoegen.
Heb je het dan over longpress/3D touch functionaliteit voor WiFi en Bluetooth of over een GPS switch, of beiden?
Overigens zie ik zelf de kans voor beiden ook erg laag in :X
zal wel niet gebeuren, aangezien er al een 3d touch functie is voor de toggles (pop up)
Het is netjes te noemen dat ze dit vrijdag op zaterdagnacht hebben ge-pushed. De PR 11.2 stond voor begin van week 49 gepland. (Idd wat al eerder is gemeld door Bug met datum).
+1Anoniem: 474132
3 december 2017 14:25
Perfecte update, gisteren 11.2 al gedownload op mijn 5s, ben er erg tevreden mee. Het OS is zeker niet langzamer geworden maar eerder sneller! Ik raad iedereen aan de update te installeren.
Prima, laat maar updaten. Beter een veilige(r) device, dan eentje die geen updates meer krijgt. Die 10 minuten die de totale update duurt kan ik wel zonder telefoon. :)
Ik heb voor de gein dictafoon getest met headset en gewoon met de microfoon in de iPhone, geen problemen mee, werkt gewoon zoals het moet.

Ik had het een tijdje niet gebruikt, maar wel leuk als je aan het rapporteren bent.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee