Samsung stopt definitief met productie en verkoop Galaxy Note 7

Samsung is definitief gestopt met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7. Dat heeft de elektronicagigant bekendgemaakt. Eerder was al duidelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf wereldwijd was gestopt met de verkoop van de smartphone.

Samsung heeft nu de Galaxy Note 7 definitief opgegeven, zo blijkt uit de melding bij Kats, het Zuid-Koreaanse overheidsorgaan voor technologie en standaarden. De fabrikant adviseerde eerder al gebruikers van het toestel om hem uit te schakelen en niet meer in gebruik te nemen.

Het definitief stoppen met de Note 7 is een reactie op een nieuwe reeks incidenten rondom de smartphone. Eerder op dinsdag werd al duidelijk dat Samsung stopte met de verkoop van de Android-smartphone. Het ging in totaal om minstens zeven incidenten waarbij de accu vlam vatte.

De oorzaak van vlam vattende accu's is nog altijd onbekend. De fabrikant riep de Note 7 begin september al terug en bood aan om eerder verkochte exemplaren van de telefoon om te ruilen. Ook de omgeruilde exemplaren bleken gevoelig voor de problemen. De Note 7 had deze week in de Benelux moeten uitkomen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-10-2016 • 11:34

402 Linkedin

Lees meer

Reacties (402)

Wijzig sortering
Is dat nou werkelijk zo moeilijk vraag ik me af? Een Li-ion accu maken? De accu van de S3 Mini's die we hier op het werk hadden legden ook met bosjes tegelijk het loodje, gingen allemaal bol staan, slechte performance. Van 50 telefoons hebben we van een goeie 20 de accu moeten vervangen (de rest zal ook wel gebeurd zijn, maar voor dat kon gebeuren zijn we overgestapt op iPhone) en ook die faalden nog wel eens. De Galaxy S7 schijnt ook issue's te hebben met zijn accu, hoewel die wat minder breed besproken in het nieuws komt. Dit is een groot drama gewoon.

Je zou toch denken dat men nu toch wel eens weet wat er wel en niet kan met zo'n accu? En hoe zo'n ding betrouwbaar te maken is? Het is niet deze technologie nog maar een jaar bestaat namelijk...

[Reactie gewijzigd door FastFred op 11 oktober 2016 11:52]

Een Li-ion accu is inherent onveilig. Als de anode en kathode kant elkaar raken dan onstaat er brand. Als de accu te warm wordt ontstaat er brand. De reactie die stroom oplevert is exothermisch dus bij gebruik moet de accu gekoeld worden. Herinner je die Boeings (minimaal 2 geloof ik) nog die brand aan boord hadden in hun Li-ion accu packs? Onstaan door warmte ophoping.
Zo'n accu is gelaagd opgebouwd. Als je hem buigt of doorboort dan breekt het membraam dat de twee helften scheidt en krijg je brand.
Eigenlijk een heel onveilige uitvinding. Het probleem is dat er geen (economisch) alternatief is op dit moment met dezelfde capaciteiten laad- en onlaadstromen bij dezelfde afmetingen.
Li-Ion accu's worden al bijna 30 jaar gemaakt, maar omdat men steeds grotere energie dichtheden wil wordt het gevaarlijk. Ik heb twintig jaar geleden nooit gehoord over problemen met accu's in bijvoorbeeld Sony camcorders.
Maar twintig jaar geleden zaten er ook veel minder mensen op het internet, en twintig jaar geleden had elke wereldregio nog zijn eigen camcorder model voor lokale standaarden, en dus waren er bij lange na niet zoveel camcorders van één en hetzelfde (batterij)type in omloop als een (top model waarop 'iedereen' zit te wachten) smartphone anno 2016. Als er al problemen waren met camcorders dan was het gewoon veel minder groot nieuws...

Los daarvan zijn problemen met (li-ion) accu's echt niet van deze tijd. Ik meen mij te herinneren dat een jaar of tien terug Dell een grote terugroepactie had met bepaalde types accu's van haar laptops, omdat daarbij ook sommige van deze spontaan in brand vlogen.
En daar nog bij, Samsung verkoopt miljoenen telefoons. Als je een failure rate hebt van "maar" 0,001%, zijn er nog steeds honderden die wel in vlammen op gaan.
Eigenlijk een heel onveilige uitvinding
Vind je het erg als ik dit kort door de bocht vind? Ik denk dat in elk huishouden tegenwoordig minstens 5 Li-Ion accu's zijn, maar het is niet zo alsof dit schering en inslag is.
40000 nieuws berichten zijn het met je oneens.

Alles hangt natuurlijk van je definities af, maar zowat alles met een li-ion accu is wel eens in het nieuws geweest. Mobieltjes, telefoons, vliegtuigen, hover boards enz. Vergelijk dat eens met andere accu's.
"Weleens" zegt vrij weinig als er miljarden in omloop zijn.

Andere accu's zijn er verder vele malen minder dus ook logisch dat er minder problemen zijn.
Dat is niet uniek aan Li-Ion. Lood-zuur accu's hadden zelfs de onprettige eigenschap om explosief waterstofgas te produceren, Het fundamentele probleem is dat je gewoon veel energie in een kleine behuizing wil verpakken. Dat moet nu chemisch, dat is de enige manier waarop je in de buurt kunt komen van 1 elektron-volt per atoom.
Hetzelfde geld ook voor de S4. Tientallen collega's incl. mijzelf hadden last van de "bolle" accu. Toestel viel spontaan uit of was tergend langzaam. Wat mij tevens opviel was de warmte die geproduceerd werd tijdens het opladen. Na het plaatsen van een nieuwe accu lijkt alles weer normaal.

Een van de redenen voor mij om geen Samsung meer aan te schaffen :Y) .
idd... vriendin heeft S7 en tot hier toe nog geen falende accu ofzo, maar het ding wordt abnormaal warm tijdens het opladen, op de koop toe is vriendin van het type: "oei, mijn batterij is leeg en ik moet straks nog weg, gauw aan de snellader" maar terwijl ligt het ding op te laden aan de snellader, op onze sofa, i.p.v. op het tafeltje er naast... ik vind het allesbehalve veilig en het zou gewoon niet mogen dat de consument zich daar zorgen om hoeft te maken; als je een toestel koopt van tussen de 500 en de 700 euro (of in het geval van de Note 7 zelfs 849 euro) vind ik toch dat je er minimaal zou mogen van uit gaan dat de technologie van hoge kwaliteit is en veilig.

en eigenlijk zou de prijs er totaal niet toe mogen doen: als je om het even welk toestel koopt voor om het even welk bedrag zou het gewoon moeten veilig zijn en niet in staat om spontaan in de fik te vliegen.
Ja, het toestel wordt bij snelladen warm, dat is normaal en doet ieder toestel met Fast Charge (behalve de OnePlus 3, die een bijzondere lader heeft met als gevolg dat je lader warm wordt ipv je telefoon).

Dat jij het alles behalve veilig vind en dat je je er zorgen over maakt, betekent niet dat dat ook zo is. Fast Charging is van hoge kwaliteit en veilig. Talloze onderzoeken leggen bovendien uit dat het ook geen negatief effect heeft op je accuduur, ook zo'n mythe die hier op Tweakers de hele tijd rond gaat.
De accu uit de Note 7 faalt, vermoedelijk door een fout ontworpen circuit van één van de accubouwers, wat wellicht de nodige aanpassingen heeft gehad sinds de Note 7 USB Type C heeft. Niks om je druk te maken bij andere Samsung-toestellen dus, of bij welk merk dan ook.

Desalniettemin een disclaimer: accu's zijn per definitie gevaarlijk door een zeer hoge energieconcentratie. Zeker smartphoneaccu's hebben maar weinig nodig om te kunnen ontvlammen. Ieder toestel zou daarom kunnen exploderen, tik maar eens in Google een $apparaatnaam + battery exploded en je zal resultaten vinden. Ga daarom ook nooit slapen met je telefoon onder je kussen ofzoiets, dat doen echt nog bizar veel mensen terwijl het best gevaarlijk is.
Snel laden is niet slecht voor de accu: heb je daar toevallig een bron voor?
Ik zou er eens een Google-zoekopdracht naar doen :) talloze topics en artikelen te vinden. Geen 1 zegt dat het slecht is. Er is werkelijk niks anders dan onderbuikgevoelens te vinden wat beweert van wel. Het enige wat slecht is voor de accu is (veeel) te snel opladen met te hoge voltage en amperage (obviously). Het enige probleem wat je zou kunnen stellen is de hitte.

Het is een techniek die al meer dan 3 jaar wordt toegepast en eigenlijk alleen maar verder is uitgerekt, mocht er echt iets mis mee zijn dan was er nu wel een artikel geweest wat het tegendeel bewijst.
IK heb in het verleden uitgebreid ge-Googled, maar kon geen definitieve bron vinden die het een of het ander zei.

Ik denk ook niet dat het rampzalig is, maar het zou kunnen dat je accu op den duur minder snel zijn maximale capaciteit verliest als je hem elke dag langzaam oplaadt. De warmte die jij noemt lijkt mij inderdaad toch minder goed voor een accu.
Tja, zal vast niet zo extreem zijn als met de Note 7, maar ze zijn er wel. Als je Googled op 'iPhone 7 battery explosion' kom je er ook genoeg tegen.

Zelf ben ik al een tijdje overgestapt naar Oneplus en dat bevalt prima. Zonder idioot warm te worden is de accu met 3 kwartier tot een uurtje gewoon vol en gaat ruim een dag mee.
Oneplus heeft dan ook met Dash Charging een speciale techniek waardoor het toestel niet warm wordt, maar juist de oplader wat extra warmte uitstraalt :)

Erg slim, jammer dat het niet compatible is met andere telefoons (en andersom dat normale Fast Charge adapters niet snelladen op de OP3).
Als ik op Oneplus explosion zoek kom ik er anders ook een pak tegen hoor link

Misschien moet je het concept zoekmachine eens leren begrijpen. Het is niet omdat je veel resultaten vindt over een iPhone 7 explosie dat het allemaal verschillende toestellen zijn. Tot nu toe is er sprake van 1 ontplofte iPhone 7!
Ik zeg ook nergens dat die telefoons niet kunnen ploffen, dat kan met ieder toestel gebeuren.

In jou linkje zie ik op de eerste pagina met zoekresultaten een 11 tal artikelen voorbij komen over het exploderen van de Oneplus One. Betreft echter maar 2 of 3 'explosies'. Eentje terwijl de eigenaar slaapt en de telefoon aan de lader ligt (toendertijd bevestigt dat dit niet de originele lader was, go figure) en de andere 2 over een spontane ontbranding in de achterzak van de eigenaar (telefoon gebogen, accu gebogen, boem, user error)

[Reactie gewijzigd door FastFred op 11 oktober 2016 16:16]

Dat was dus ook mijn punt. Je deed net alsof het probleem ook bij de iPhone 7 speelt omdat Google heel veel resultaten geeft over die ene iPhone 7. Dat is dus niet het geval en net zoals de ontploffingsgraad van de Oneplus binnen de te verwachten normen valt.
Maar het komt dus bij heel veel telefoons voor. En de vraag is, komt het echt zo veel vaker voor bij de Note 7? Misschien wel, maar ik heb nog geen duidelijke statistische vergelijking gezien.

Overigens: "Misschien moet je het concept zoekmachine eens leren begrijpen."
?
Het komt bij elke telefoon voor. Je moet het zo berekenen: 1 toestel per 1 miljoen stuks mag ontploffen en dan spreekt men over een veilig toestel. Dus hadden er maar 2,5 toestellen van de Note 7 mogen ontploffen Vermits er meer dan 100 ontploften van de 2,5 miljoen verkochte Note7 kan je van een groot probleem spreken bij de Note 7

[Reactie gewijzigd door monojack op 11 oktober 2016 19:23]

Maar wat zijn die getallen tot nu toe, in werkelijkheid? Volgens mij weten we dat niet.
Natuurlijk ken je de exacte cijfers niet maar je vroeg of het echt zo vaak voorkomt bij de Note 7 en het antwoord is ja. Als er meer dan 10 toestellen ontploffen dan komt het zeker in het nieuws. We leven in een tijd van Facebook en Twitter dus zo iets blijft niet achter.

Destijds was er een probleem met namaak kabels uit China die de iPhone deed ontploffen. Dat haalde ook direct het nieuws.
Het antwoord is ja, zonder statistieken? Nieuws zegt mij weinig.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 11 oktober 2016 19:38]

Wel als nieuws je niks zegt en je enkel geloof hecht aan statistieken dan is het voor jou tijd om dat uit te gaan zoeken en statistieken te maken. Laat ons weten wet je bevindingen zijn al weten we nu al dat het antwoord "Ja" zal blijven.
Het feit dat jij je zorgen maakt wil natuurlijk niet zeggen dat dat nodig is. Integendeel. De s7 heeft geen accu probleem.
Off-topic (Galaxy S7)
Ik gebruik al enkele maanden de Galaxy S7 (niet de edge overigens), maar geen accu problemen. Wel wordt er een snellader meegeleverd die een bovengemiddelde temperatuur van de accu veroorzaakt. De metalen hoes wordt een lauw warmte element. Wel prettig met dit weer overigens.
Samsung geeft zelf een waarschuwing hiervoor, en er is een optie om de snellaad functie softwarematig uit te zetten, waardoor de adapter en accu minder warm worden maar ook minder snel opladen.

Grootste faler m.i. in het ontwerp is de glazen behuizing aan de achterkant. De mafkees die dat heeft verzonnen mogen ze van mij wel naar huis sturen..

On-topic:
Ik vraag me af wie hier zal gaan opdraaien voor de schade. Uiteraard is Samsung nu de pineut, maar de winstderving zal bij beleggers niet lekker vallen.. en er zal om hen gerust te stellen dat dit in de toekomst niet gebeurd, een flink onderzoek moeten komen naar de oorzaak van dit probleem. Want pas dan kan er worden bepaald wie er steken heeft laten vallen. En een verlies van etterlijke miljarden zal zelfs een conglomeraat als Samsung niet onberoerd laten...

[Reactie gewijzigd door dwarfangel op 11 oktober 2016 12:44]

De glazen achterkant zal nodig zijn om met inductie te kunnen opladen.
Alternatief is kunststof, maar daar moesten we vanaf vonden sommigen (ik niet).
Ok, touché.. de inductie had ik even niet aan gedacht.

Toch was kunststof voor mij meer dan voldoende en bovendien onbreekbaar.

Voor de mensen hier op T.net --- SPOILER ALERT ----

Als je wilt weten wie het wint: de wastafel vs. Gorilla5: wastafel.... met een knock-out na de eerste slag.
Mee eens, ik vind kunststof ook geweldig spul. Het enige waar ik me aan stoorde is dat de lak er makkelijk vanaf ging. Verder: lekker licht, duurzaam, verwisselbare batterij, goedkoop.
Mee eens. Ik verlang nog vaak terug naar m'n Nexus 5, met dat rubberachtige, zachte laagje over het plastic. Lag perfect in de hand en verschoof niet makkelijk als je 'm op een glad oppervlak had liggen.

Zie veel meer in het gebruik van sterke kunststoffen dan glas.
Voor jullie beiden (Richh ook), probeer eens een skin van D-Brand. Ik was nooit van de hoesjes, dus had hetzelfde probleem met mijn 6P, ook zo'n glibberig ding. Heb er nu een skin op zitten (alleen de achterkant), en hij ligt meteen veel vaster in de hand. En daarbij is ook meteen die rommel weggewerkt, die vroeger aan de binnenkant stond (technische info, CE merk, etc.).
En het is ook nog eens een stuk minder glad. Ik had ook best een andere achterkant op mijn SGS7E gehad.
... en de recyclebaarheid van het materiaal vraag ik me ook iedere keer af. Is het kunststof beter te recyclen dan het metaal of glas?
Kunststof is als het afneembaar is sowieso beter te recyclen, het glas zoals toegepast door Samsung, is verlijmd... Verlijmd glas moet dus eerst verwarmd worden om het te kunnen verwijderen ;)
Inderdaad, glas is in mijn ogen beter dan metaal... Maar hout of leder is echter ook een optie, dat heb ik nu op mijn Lumia 950, gaat feilloos met draadloos laden :)

Glas is fragiel, maar het ziet er wel erg strak uit!

OT: Het is echt wel jammer dat de Note 7 onder moet gaan, van alles wat ik gezien heb, leek het mij een fantastische telefoon... De telefoon die vrijwel alle vakjes weet aan te vinken, zelfs de toevoeging van een stylus!
Voorbeeld, de OnePlus One met de kunstof sandstone black achterkant.

Prachtig gewoon, zoiets mag van mij wel op elke telefoon, klasse met plastic +1
Idd, mijn Oneplus 2 heeft het ook. Ligt lekker in de hand.
Uit interesse, geen hoesje eromheen? Ben benieuwd hoe die er cosmetisch ondertussen uitziet dan ;)
Ja, dat wel... ;( Ik heb een tijdje een leren zakje gebruikt, maar een plastic hoesje vind ik toch net wat handiger. Samen met de glazen screenprotector blijft-ie als nieuw.
Komt door die eeuwige race om toestellen dunner en dunner te maken. Dat legt nogal zware eisen aan het design van de accu. Telefoons wat dikker maken en daarmee de accu, et voilá, het wordt een heel stuk veiliger. En je telefoon houdt het nog langer vol op de accu op. Maar ja, een telefoon van dikker dan 3mm is niet meer hip tegenwoordig :o
Toch vraag ik me af wie dat zegt behalve de fabrikanten want volgens mij hoeft het van de gebruikers allemaal niet zo dun.
Eigenlijk zou er eens een grote pol moeten komen met de vraag of mensen het erg zouden vinden als hun telefoon 2 a 3mm dikker wordt met als bijkomstigheid dat de batterijtijd verdubbeld wordt. Ik stem in ieder geval voor een dikkere batterij.
Inderdaad, zelf heb ik een telefoon met een 4000 mah batterij, heerlijk gewoon.
Indeed, ik heb sinds kort de ASUS Zenfone Max met 5000 mAh, zonder op de belasting te letten haal ik makkelijk 3 dagen op 1 acculading
Ik vraag me inderdaad af wie er zou stemmen voor een dunne telefoon...
Wat heb je aan een dunne telefoon die leeg is? De meeste mensen hebben ook een portemonnee bij zich, en die is vaak dikker dan 7mm. 9mm gaat prima voor een telefoon, of was het 3 jaar geleden echt zo verschrikkelijk om een telefoon mee te nemen?
Vergeet niet dat dikker ook zwaarder is... wil je ook een telefoon die 40 % zwaarder is?
Als dat voorkomt dat een telefoon voor het einde van de dag leeg is, dan ja zeker weten.
Maar 40% zal het niet zijn, de batterij van de iphone 6 ( even als voorbeeld ) weegt maar 28 gram ( https://nl.ifixit.com/Gui...teling+(Nederlands)/29213 ), een verdubbeling zou dus 28 gram extra toevoegen aan de telefoon wat hem +-22% zwaarder maakt.
Wie zegt dat het de batterij is.
De symptomen wel, maar het kan zomaar een ander onderdeel zijn dat de batteij-problemen een andere oorzaak hebben.
Samsung annuleert niet voor niks de Note 7. Als het alleen de batterij zou zijn, dan zouden ze dit niet gedaan hebben. Het probleem zal wel zo complex zijn, (bv probleem met moederbord) dat het niet makkelijk op te lossen is.

Het is nu gewoon speculeren wat het werkelijke probleem is. Mogelijk een bepaalde combinatie van componenten met een explosief resultaat...
Is dat nou werkelijk zo moeilijk vraag ik me af? Een Li-ion accu maken?
Ik denk dat je gerust hierop met het antwoord ja kunt antwoorden.

Niet alleen de accu zelf maar ook alle elektronica eromheen is lastig (op elkaar af te stemmen).

Tesla heeft (uit wanhoop?) zelf maar een fabriek neergezet en heeft voor het bruikbaar maken van accu's in auto's een volledig accu-management (inclusief koeling) systeem gebouwd. Om maar wat te noemen.

Nog meer voorbeelden waaruit blijkt dat accu's blijkbaar lastig zijn:
-- Boeing 787 Dreamliner battery problems
-- Will Tesla Solve Its Battery Problem?
-- Dell laptop explodes, burns woman

En ik kan nog wel even door gaan :P

Accu's zijn een uitdaging die keer op keer door verschillende tech-bedrijven (inclusief Tesla in het begin) flink onderschat worden.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 11 oktober 2016 13:55]

Bron voor de s7 (edge)?
Klopt er zijn enkele voorbeelden, maar dat heb je bijvoorbeeld bij iPhones en andere telefoons. Er is echter geen structureel probleem zoals bij de Note 7. Zoals je overal maandagmorgenmonsters hebt zal je dit ook vast bij accu's hebben, waardoor elke telefoon potentieel in de brand zou kunnen vliegen. Door strenge QC worden dit soort zaken tot een minimum beperkt, maar er kan altijd iets tussendoor glippen.
Er zijn wel wat meer dank "enkele voorbeelden", maar ik heb weinig zin om alle artikelen en cijfertjes daarover op te zoeken. Sorry.
Heb het deze week of vorige week ergens gezien, in een nieuwsbericht waarin eerst melding gemaakt werd van ontploffende accu's in geretourneerde Note 7's. Maar of dat hier op T.net, op Facebook of op nu.nl was weet ik niet meer.

Edit: inmiddels meerdere gevallen gevonden omtrent de Galaxy S7. Google maar eens op 'galaxy s7 battery explosion'

[Reactie gewijzigd door FastFred op 11 oktober 2016 12:36]

Het stond zaterdag in de Metro, Telegraaf, en volgens mij ook nog de AD maar dat weet ik niet meer zeker.
Google dan ook even naar 'iPhone 7 battery exploded' ofzoiets. Dat is het nadeel aan accu's: als er iets mis gaat is de kans groot dat er brand ontstaat, en daar heeft dus ieder toestel een kans op. Niet alleen die van Samsung, of welk merk dan ook.

Bij de Note 7 is het een wat serieuzer probleem met tientallen meldingen in de eerste week. Daarom is het voor de Note 7 een serieus probleem.
Wat het voor mij serieus maakte is dat er ook vervangende ("goede") toestellen in brand vliegen. Dat betekent dat het hier niet gaat om een "foute batch" of een eenvoudig te herstellen productie of design fout. Er is of iets echt goed mis met het design van dit toestel, of met de productie/controle daarvan.

Voor Samsung lijkt het me een nachtmerrie. Een foutje met een nieuw toestel heeft elk merk wel eens last van, maar als dan een oplossing bied die geen oplossing blijkt te zijn verlies je heel snel het consumenten vertrouwen. Massaal terughalen, zoals ze nu doen, is denk ik het enige optie willen ze het merk in stand houden.
Ja, voor jou is dat zeer moeilijk. Maar wie zegt dat het aan de batterij ligt en niet aan de hardware?
Ik heb ooit mijn eerste Samsung smartphone gekocht, een Galaxy Gio voor ongeveer 120 euro. Mijn iPhone 4 was namelijk kwijt geraakt en ik moest nog 1,5 jaar abonnement uitzingen. Na ongeveer een jaar ook de accu compleet bol gaan staan, ik kon het klepje er niet eens meer op doen.

Naar Samsung gebeld waar mij verteld werd "Oh nee meneer, dat is zeer gevaarlijk, u moet deze meteen opsturen naar ons". Dat gedaan, wat ik vreemd vond. Wat als dat ding in de fik vliegt terwijl hij in een opslagcentrum met post ligt?

Maar goed, maand later krijg ik een brief thuis. Ik moest even 130 euro gaan overmaken naar Samsung voor de reparatiekosten. Volgens hen was er namelijk water in mijn telefoon gekomen en dit had het laadcircuit beschadigd waardoor mijn accu bol was komen te staan. Even buiten het feit dat mijn telefoon nooit nat is geworden of lange tijd op een vochtige plek heeft gelegen, 130 euro?! De telefoon zelf kostte maar 120 euro!

Ik had drie opties:
 • 130 euro betalen en hem laten repareren
 • 40 euro betalen voor de onderzoekkosten en ongerepareerd retour krijgen
 • helemaal niks betalen en die telefoon lekker bij Samsung laten liggen
Mag je raden welke keuze ik heb gemaakt. Nooit meer Samsung voor mij.
Holy shit... dat is nogal wat. Bizar dat ze het niet opgelost krijgen en het dan op moeten geven... dat gaat flink wat geld kosten :/
Ze zullen het vast wel opgelost krijgen, maar zien nu in dat de kosten te buitensporig gaan worden, baten zaten er al even niet meer in. Nog langer volhouden is alleen maar meer schade, dus beperken door te stoppen.
Het gaat in dit geval niet om de kosten voor research lijkt mij. De naam "note 7" is ernstig besmet en daarom ziet Samsung er van af om deze naam nog te gaan gebruiken. Waarschijnlijk komt er relatief snel een vergelijkbare telefoon (zonder dergelijke accuproblemen) onder een andere naam.
Slimme zet van ze, al hadden ze dit veel eerder moeten doen. Nu rustig en uitgebreid door oorzaak het probleem vaststellen, terug naar de tekentafel en de Note 8 tegelijk met de S8 presenteren.

Verkoop gegarandeerd; grotere naamsbekendheid voor de Note serie had Samsung zich niet kunnen wensen...
Negatieve naamsbekendheid bedoel je. Moet je eens kijken wat een imagoschade.
Alleen het gekke is dat de cijfers het tegen spreken en dat het aandeel zijn hoogste punt 7 oktober heeft bereikt met een duikvlucht ervoor in sept vanwege de Note 7 . Vandaag zie je weer een duikvlucht van -7,5%. Dus je hebt wel gelijk en het zal wel los lopen en ze gaan gewoon verder met de volgende en hopelijk nooit meer zo'n fout maken. De tijd zal het leren,
Het aandeel Apple daarnaast profiteert ook fors van deze hele crisis.
het nog een keer omruilen kost meer dan dat die phone ooit zal opleveren
Misschien lanceren ze wel een Note 8 samen met de nieuwe S8 straks.
Het lijkt me dat ze het probleem echt nog wel gaan oplossen. Niet op productie-schaal, maar wel om er van te leren. Bij een dergelijke catastrofe is een root cause analysis cruciaal.
Een oplossing zal wel mogelijk zijn, maar de naam Note 7 zal altijd gekoppeld zijn aan het woord onveilig.
Daarnaast was de naam van het toestel vanaf deze 'Note 7' hernoemd naar 'Note7' (zonder spatie (zie Samsung.com)), maar het lukt niemand om zich hieraan te houden...
In Nederland hebben ze hem nu hernoemd naar ‘Note Even’. ;)
Wat dacht je van alle accesoire-makers? Screenprotectors, hoesjes enz... dit zal een flinke impact hebben, niet alleen voor Samsung.
Die producten kosten praktisch niets. Ze passen indien nodig een bestaand ontwerp aan. In de tussentijd verkopen ze nog steeds producten voor alle andere merken en modellen waar ze voor maken.
Dat klopt, voor een kleine regio niet. Maar een groter merk laat er toch een flink aantal maken, scheelt in de kosten. Dan heb je als groot bedrijf ineens 100.000 of meer van die dingen die voor 150+ landen bedoeld waren op vooraad. Zullen ze niet aan ten onder gaan, maar het is absoluut geen pretje.
De oplossing ga je vast wel zien in de Galaxy Note opvolger als ie er komt ;)

edit: getal 8 weggehaald

[Reactie gewijzigd door Zeror op 11 oktober 2016 13:39]

Nee, want dat was een (inmiddels vergeten) tablet al:

http://www.samsung.com/uk...ets/others/GT-N5110ZWABTU
Dat is meer omdat het scherm 8 inch was. De Note 7 is ook maar 5,7 Inch in plaats van 7 :)
Nooit gesnapt van waar die random nummering begon, idem met de Nexus-reeks...
Zal ik het mysterie dan voor je oplossen?
De cijfers staan namelijk voor de schermgrootte: Note 8 is een 8" tablet, de Note 10 een 10" tablet. Idem bij de Nexus 7 en Nexus 10.
Dit gaat zoals eerder genoemd niet op, Note 7 is namelijk "maar" 5,7 inch... Over de Nexus reeks heb je wel gelijk.
Oh, dat hij van Note 5 naar Note 7 ging was puur om de naamstelling gelijk te trekken met de Galaxy S7-serie en niet een "Galaxy S7, Note 6 en iPhone 7"-situatie te krijgen.
Ah oké, vond het erg toevallig dat het samenging met de iPhone 7.
Betekent dit ook dat de Note 7 helemaal nooit in de winkels komt te liggen? Dus ook niet een 'derde revisie' in desnoods februari ofzoiets?

Enorm jammer, dat zie je ook aan het topic op GoT. Er is eigenlijk geen échte concurrent voor de Note 7, kopers hebben eigenlijk geen alternatief.
Alternatief is de Galaxy S7 edge, er zit nauwlijks verschil tussen die twee. Ja ok de S-pen :')
De S-pen is inderdaad de dealbreaker. Ik heb zelf al een tijdje een S7E, ook geen behoefte aan de pen maar ik begrijp echt wel dat dit voor sommige mensen erg belangrijk is.
Verder mist de S7E een irisscanner en USB Type-C.
Anoniem: 819885
@Richh11 oktober 2016 12:39
Of je die iris scanner nu moet missen vraag ik me af. Het is namelijk op geen enkele manier beter of sneller dan touch Id of. Vingerafdruk scanner
Hoeveel mensen zouden er serieus productie gaan doen met S-Pen ?

Mensen die daadwerkelijk willen gaan tekenen zullen voor iets meer een Microsoft Surface Pro 4 kopen die bovendien "Pressure Points" support 1,024 gradaties kent.


Met betrekking tot Irisscanner die zou men toch niet snel gaan gebruiken, lees dit artikel maar eens.
http://www.computerworld....canner-galaxy-note-7.html

Met betrekking tot USB type-C. Hoeveel opladers, devices en computers heb jij in huis die dat ondersteunen?

In begin is het leuk dat je type-C oplader die je meekrijgt kunt gebruiken, maar de meeste mensen hebben er niet zoveel aan. Tegen de tijd dat type-C gemeengoed is geworden en je ook een computer hebt die het standaard heeft, zijn we 2 jaar verder en dan zitten we op note 9.


S7E is overigens een irritant ding. Ja, esthetisch wel mooi, maar het ligt gewoon slecht in de hand en doordat je geen bezel aan de zijkanten hebt, kan je hand/vingers nergens op rusten waardoor regelmatig dingen worden opgestart, aangeklikt. Nu heb ik grote handen, dus toestel kan in de zijn geheel in me handpalm. Maar als ik aan iemand anders toestel geef let ik wel op of ze hem niet laten vallen, aangezien hij voor kleinere handen gewoon (helemaal zonder etui) hanteerbaar is.

Verder vond ik het al een tijdje irritant dat Samsung binnen een half jaar na release van Sx met een note versie kwam waar wel de nodige nieuwe functies in zitten. Het is alsof je elke jaar "genaaid" zal worden door ze.

Maar het is wel goed dat is gebeurd, nu zal zich meer op kwaliteit gaan richten wat uiteindelijk betere en veiliger producten zal opleveren.
De Note 7 heeft ook wat minder gebogen schermranden in vergelijking met de S7 Edge.
Mijn idee is dat van de S7 Edge ook iets té gebogen, dat de Note 7 minder gebogen is vond ik zelf ook al een grote plus.
Als alleen de S-pen het verschil is dan vliegt de S7 dus ook in de fik.
Of wil je zeggen dat de S-pen ervoor zorgt dat dat ding in de fik vliegt? :+
Door de S pen zit er een andere accu in de note 7. Dit om ruimte te maken voor de S pen ;)
Zal wel versneld een Note 8 komen. Of waarschijnlijk een andere merknaam.

De Note 7 naam is te beschadigd (op Amerikaanse vliegvelden wordt bij vertrek omgeroepen dat je dit model moet uitzetten voor vertrek. Niet bepaald reclame)
Ook in Europa. Vorige week naar Sicilië gevlogen, en ook hier word je voor vertrek verzocht de Note 7 uit te zetten, en ook niet te laden tijdens de vlucht.
Ja want versneld werkt lekker.
Kijk maar nar die snelle accu fix van de note 7 die nix fixed.

Ze moeten gewoon een keer de tijd nemen om alles te testen.

Wat mij betreft heeft samsung 2 problemen. kwaliteit en quality controll.
En dat blijkt keer op keer weer problemen te geven met telefoonsen software die fouten hebben.
derde revisie wordt Note 8 lijkt me. Wanneer ze het probleem verholpen hebben. 7 is te besmet.
Na alle negatieve berichtgeving lijkt me het marketing technisch verstandiger om te beginnen met een nieuwe 'lijn' en naamvoering.
Zou dan een Note8 ergens in April uitkomen :D
Dat vroeg ik me eigenlijk ook al af bij de Note 7. Het toestel scheelt wezenlijk niet zo heel veel van de S7 dus waarom niet tegelijk releasen. Ze zouden ook kunnen beslissen de S release te verplaatsen meer richting de Iphone. Om zo te proberen wat wind uit de zeilen van de iPhone te vangen zoals ze dat nu al proberen te doen met de Note.
Dat zou dan de S8 Plus worden :) Klinkt niet eens zo slecht.
Ohh, dan is mijn Galaxy Note 8 ineens weer hip!
En als ze nou al eens begonnen met de Note 6?! :+
Vanwege de imago schade zal deze telefoon, ook in gereviseerde vorm, niet meer onder deze naam worden uitgegeven. Natuurlijk is er wel de mogelijkheid dat Samsung over pak-hem-beet een half jaar een Note 7.5 (of hoe je het wilt noemen) uitbrengt die eigenlijk hetzelfde is maar zonder de accu problemen. Want Samsung zal ook niet over het hoofd zien dat er nu een gat in de, vooral hun, markt is.
het Toestel Rebranden (eventueel een andere cover eromheen)
en verkopen in de opkomende markten ?
(ik kan me moeilijk voorstellen dat alle mobo's, schermen en metal body's worden weggesmeten)

GPU bowers geven constant andere namen aan eenzelfde produkt.

Wie weet word de Note 8 in India of rusland een rebranded note 7
(eigen mening: kan deze telefoon daar tenminste aan normale/OPO prijzen worden verkocht ipv apple prijzen)

Ik hoop ook dat dit voorval er ook voor zorgt dat Samsung wat van zijn Apple Allures afraakt en met bijde voeten weer op de grond komt en normalere prijzen vraagt. maar ik vrees dat dit ijdele hoop is.
------
Betekent dit ook dat de Note 7 helemaal nooit in de winkels komt te liggen? Dus ook niet een 'derde revisie' in desnoods februari ofzoiets?
---------
Jawel, die noemen ze dan de Note 8.
Die dan weer zeer waarschijnlijk gepland staat voor oktober 2017 :P
S7edge,V20,PixelXL
Je kan er donder opzeggen dat de S8 (note) veel vroeger een release zal krijgen met een herontwerp van de accu etc. componenten die daarbij horen. Samsung zal er alles aan moeten doen om hun imago te redden en een miljarden omzet verlies te compenseren.
Aan de andere kant heeft Samsung nu de release data handig voor die van Apple geplaatst.. Die troef willen ze echt niet opgeven.
Huawei Mate serie? Evt andere launcher als he Emui niet fijn vind.
Volgens mij staat er vrij duidelijk dat Samsung definitief stop met de productie en de verkoop van de Galaxy Note 7...
Antwoord is 'nee', als ze er mee stoppen dan kunnen ze ook niet meer geleverd worden. Lijkt mij logisch.
Misschien kan je hem wel ergens tweedehands op de kop tikken? Het zijn maar enkele toestellen op de miljoenen die er vooralsnog last van hebben. Bovendien is er nog niemand van gestorven. Wil je dus echt een uniek toestel hebben waarvan je vrienden met bewondering naar kijken, dan moet je nu wel een Note 7 hebben. Helemaal verdwijnen, zullen ze niet doen.
Het blijft een terugroepactie... Ze gaan nooit alle toestellen terug kunnen krijgen omdat er altijd mensen zijn die er geen weet van hebben of het totaal negeren. Ze zouden eigenlijk cijfers moeten publiceren van het percentage toestellen dat ze teruggekregen hebben, maar dan ga jij niet meer op een bus durven stappen, vrees ik.
Aansprakelijkheidsverzekering is al genoeg voor hem om het af te dekken, ben er maar niet te zeker van dat ie niks meer heeft nadat je klaar bent ;)
aansprakelijkheidsverzekering heeft vast kleine cijfertjes dat als het product een bekend probleem heeft dat dergelijke schade kan aanrichten en er een terugroepaktie is geweest, dat je dan toch echt er zelf voor kiest om dat risico te lopen.
en als de iPhone 6 het nu doet?
https://www.cnet.com/news/iphone-6-explosion-leaves-man-with-third-degree-burns/

Of de 7
http://bgr.com/2016/09/30/iphone-7-plus-battery-explosion-again/

Botom line is dat je bij elk modern toestel tegen dit risico aanloopt tegenwoordig, het is bij de anderen alleen niet zo structureel als de note 7.
Nee, risico wordt onder andere gedefinieerd door waarschijnlijkheid. De waarschijnlijkheid dat dit bij een iPhone gebeurt is vele malen lager dat bij een Note. Zeggen dat het risico hetzelfde is is tegen alle regels van risk assessments in.
Grapjas, ten eerste is er helemaal geen sprake van exploderen, dat is de media die het nodig vindt om het spectaculairder te laten klinken. En ten tweede, succes met iemand aan te klagen voor zoiets in nederland, je normale rechtsbijstandsverzekering zal het niet dekken, en als je wint dan zal je net maar een paar euro er uit kunnen slepen.
Ooi eens gehoord van een wa verzekering😉
Welk gedeelte van: Samsung is definitief gestopt met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7.
Snap je niet?
Ik snap desondanks wat er staat ook niet dat samsung dit PERMANENT doet.
Denk ik ook de beste zet.

Van tafel die 7 en opnieuw achter de tafel voor een 'new and improved' 8. De reputatie van dit toestel ligt aan duigen, niet in de laatste plaats door de (on)terechte media aandacht.
Ik vind deze aandacht behoorlijk terecht. Dit is echt een grove fout die zeer gevaarlijk kan uitpakken voor de gebruikers i.v.m. lichamelijk letsel. Dat is heel wat anders dan de zoveelste zogenaamde ''gate'' ( ja ook die zijn niet om over naar huis te schrijven, maar niet levensgevaarlijk wat deze wel is en hierom toch wel iets serieuzer maakt. )

[Reactie gewijzigd door Mschrijver88 op 11 oktober 2016 11:58]

Met "(on)terecht" bedoel ik de mate waarin zaken vaak erg breed worden uitgemeten door de media, niet de mate van hoe ernstig dit geval van technisch falen is. dat moge duidelijk zijn.
Het Amerikaanse CPSC bericht dat er veel meer apparaten problemen hebben gehad:
Samsung has received 92 reports of the batteries overheating in the U.S., including 26 reports of burns and 55 reports of property damage, including fires in cars and a garage.
Dit is vóór de incidenten met de "veilige" Note 7 exemplaren.
Dat begrijp ik, ik ben het alleen niet eens met het ''(on)'' in je zin. Daarmee bedoel ik dat ik de aandacht 100% terecht vind om de reden die ik hierboven aangeef.
Dat mag, agree to disagree :-)

Hopelijk vindt je de media aandacht nog altijd terecht als de vliegindustrie straks besluit dat voortaan alles met een batterij niet meer in de cabine komt, of erger, aan boord. Want dat zie ik gebeuren in een mogelijke paranoïa reactie van derden...
Dat zal niet gebeuren, ik denk namelijk dat veel mensen geen interesse hebben om te vliegen als ze hun telefoon niet mee mogen nemen. En dat kost de vliegmaatschappijen nogal veel geld.

Daarintegen werd je al verzocht om de note 7 uit te schakelen tijdens de vlucht zie: nieuws: Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder: zet Note 7 uit tijdens vlucht
Och, het rookverbod is er ook doorheen gekomen :) En lopen is ook geen optie, dus heeft de reiziger geen keus (maar wel weer een security hoofdpijn erbij).

Ik voorspel zelf dat dit geval wel eens flinke gevolgen kan gaan hebben, al was het maar uit een stukje onwetendheid/"better safe than sorry".
Dus wat je eigenlijk indirect zegt is dat je het minder erg zou vinden moesten vliegtuigen neerstorten om dat iedereen mee in het Note 7 doofpot complot zou zitten dan?

De media aandacht is volledig terecht, mensen moeten bewust zijn van het feit dat een smartphone kan ontploffen. En als er dan ook nog eens een bekende fabrikant een toestal op de markt gaat brengen dat toch een groot aantal mensen op hun verlanglijst hebben staan is het belangrijk dat mensen weten dat het ontploffingsgevaar bij dat toestel 200% hoger ligt dan bij andere toestellen. Als ik sommige reacties lees van mensen die zelfs dat nog niet door hebben dan heeft de media duidelijk nog te weinig bericht over dit levensgevaarlijk toestel.
Mijn opmerking gaf aan hoe ik denk over het sensationalisme dat veelal terug te vinden is in betreffende berichtgeving, niet de inhoud zelf, ook dat gaf ik al eerder aan.

Svp goed lezen eer je mij woorden in de mond legt.
Je vroeg je af of we nog zo zouden denken als smartphones verboden zouden worden op vliegtuigen. Moest dat zo zijn zou het niet aan de media liggen maar aan Samsung. Het is niet de media die het gevaar van smartphones op vliegtuigen op de kaart heeft gezet. Dat deed Samsung door gevaarlijke telefoons als veilig te bestempelen.

Sensationalisme? Dude, er is een vliegtuig ontruimd door de Note 7. Moest de Note 7 niet zo sensationeel ontploffen zou de berichtgeving ook niet zo zijn.

Ik vind het grof dat je de media de schuld geeft terwijl die naar mijn inziens hadden moeten waarschuwen om de Note 7 te mijden. Tweakers vertikte het zelfs om de review score bij te werken.
onterecht? er is iets serieus mis met Samsungs kwaliteitscontrole op dit soort producten. Hoe kan het voorkomen dat zelfs met vervangende toestellen gebeurt. Dat moet toch grondig getest worden? ik denk nu wel twee keer na voordat ik een product van samsung koop. Straks vliegt je TV nog in de fik, omdat ze daar ook niet uitvoerig getest hebben.

erg zorgwekkend dit.
er is iets serieus mis met Samsungs kwaliteitscontrole op dit soort producten.
Als je het aantal bekende gevallen deelt door de aantallen verkochte en geleverde gevallen kom je op percentages die bij elk kwaliteitstraject door de mazen slippen. Li-Ion batterijen zijn potentieel gevaarlijk. Er zijn legio voorbeelden van andere smartphones, van andere merken en ook batterijen uit andere producten die ontbranden en/of explodeerden.

De oorzaak van het probleem is nog niet bekend, maar er zijn geruchten dat Samsung tot een marginaal hoger voltage bij laden in de batterij stopte dan gangbaar, daarmee de grenzen opzoekend van wat bij Li-Ion als veilig wordt beschouwd. Deze geruchten zijn (nog) niet door Samsung of anderszins bevestigd. Als dat inderdaad het geval is, dan zal Samsung hieruit lering trekken en een dergelijke truc nooit meer toepassen. Dit debacle zal ook andere fabrikanten triggeren om voorzichtig te zijn met experimenten om een hogere capaciteit uit bestaande batterij-technologie te halen.
Dat is pure onzin! Per 1 miljoen stuks mag er 1 ontploffen om van een veilig toestel te spreken. Daar zit Samsung met de Note 7 een veelvoud over. En het is niet zo dat er in de eerste twee weken 1 op 1 miljoen zou mogen ontploffen. We spreken dan over 1 stuk dat ooit mag ontploffen. Nu zijn er meer dan 100 ontploft in de eerste 2 weken, dat is heel ernstig, het wijst er zelfs op dat er na verloop van tijd duizenden zullen ontploffen of misschien wel allemaal. Dit is dus geen percentage dat door de mazen van het veiligheidsnet zou mogen slippen.

Afkomen met de onzin dat er legio voorbeelden zijn bij andere merken is wel heel zielig. Er zijn meer Note 7 ontploft dan er van alle iPhones ooit gemaakt zijn ontploft. Vermits Apple zo'n miljard iPhones heeft verkocht zouden er dus zo'n 1000 ontplofte iPhones mogen zijn maar ze komen zelfs nog niet aan 100 en het grootste deel daar van is dan zelfs nog het gevolg van namaak kabels die niet van Apple waren

Meer dan 100 ontplofte Note 7's is onaanvaardbaar en getuigt van een lamentabel veiligheidstraject.
Per 1 miljoen stuks mag er 1 ontploffen om van een veilig toestel te spreken.
En er is geen fabrikant die een miljoen toestellen test. Samsung niet, Apple niet. Dat is ook praktisch niet haalbaar. Het is dus nogal populistisch om te spreken van een lamentabel veiligheidstraject, zeker als je de ins en outs daarvan helemaal niet kent.

Ik ontken niet dat hier sprake is van een zeer kwalijk defect. Het is ook essentieel dat uitgebreid onderzoek wordt verricht naar de oorzaak hiervan en dat in hieruit lering wordt getrokken voor de toekomst. Samsung fabriceert ook al jaren behoorlijk succesvol telefoons met Li-Ion batterijen en voor zover mij bekend zijn daar ook geen excessieve aantallen met ontbrandingsgevaar bij.
Zeker is dat populistisch!

Is er iets fout gegaan bij de productie en/of het ontwerp van deze telefoon: Ja, dat is duidelijk.

Hadden ze dat er met uitvoerig testen met zekerheid uit kunnen krijgen: Nee, waarschijnlijk niet. Daarvoor moet je te grote aantallen testen onder verschillende omstandigheden. Geen enkele fabrikant test met een miljoen exemplaren.

Misschien hebben ze de veiligheidsmarges tot voorbij de limiet opgerekt, dat is dan kwalijk te noemen, maar deze blunder in de schoenen van hun kwaliteitstraject schuiven is erg gemakkelijk.
Als ze uitvoerig testen en geen zekerheid konden krijgen hadden ze direct moeten stoppen met de Note 7 maar nee Samsung maakte de mensen wijs dat ze een safe versie hadden.

Als er zo'n grote batch ontploft dan moet je ofwel de oorzaak vinden of stoppen. Ze hebben duidelijk niet de oorzaak gevonden en toch nog het leven van mensen in gevaar gebracht.

Sorry hoor maar hun kwaliteitstraject trekt op geen ballen!
Jij snapt gewoon niet hoe een kwaliteitstraject werkt. Tijdens een QA traject wordt uit een eerste productie-batch (dus modellen die de definitieve productiecyclus hebben doorlopen) een flink aantal toestellen aan uitvoerige tests onderworpen. Dat flinke aantal zal bij grote fabrikanten zoals Samsung en Apple eerder in de kleine duizendtallen als in de honderdtallen liggen (aanname). Onder dat soort tests worden naast de gebruikelijke zaken die standaard gebruik simuleren, ook valtests en andere misbruik tests gehouden.

Het probleem dat hier speelt, is dat van de miljoen omgeruilde toestellen er na verloop van tijd (dat is een eerste probleem voor een kwaliteitstraject) een hondertal is ontbrand. Dat is dus 1 op de 10.000. Stel, je zou je QA test uitvoeren met 10.000 stuks (dat is dus extreem veel), dan zou er dus bij 1/1000000 in principe 1 gaan ontbranden. Volgens de regels van kansberekening is er echter nog steeds een behoorlijk grote kans dat je het probleem niet vind, zeker als het zich pas na verloop van tijd openbaart. Dus zou je met nog veel grotere batches moeten testen en dat gebeurt gewoon nergens. Dat is dus geen manco van het kwaliteitstraject.

Natuurlijk is het kwalijk dat ze gesteld hebben een veilig toestel te hebben, terwijl dat niet zo was. De oorzaak daarvan ligt in het gegeven dat de eigen productie batterijen kennelijk sneller tot ontbranding kwamen dan die van de chinese fabrikant, waardoor binnen Samsung de aanname is gedaan dat slechts een deel van de telefoons een probleem had. Kwalijk, ja, maar op geen enkele manier te wijten aan een kwaliteitstraject.
Ik snap heel goed hoe een kwaliteitstraject loop,t jij wil blijkbaar maar niet snappen dat na een incident zoals de eerste ontploffingen dat kwaliteitstraject moet uitgebreid worden en dan is het opsporen van het probleem een prioriteit. Blijkbaar heeft Samsung zonder het probleem opgespoord te hebben toch besloten een nieuwe lading als veilig te merken. Het komt er dus gewoon op neer dat het kwaliteitstraject van Samsung waardeloos is.
Ik probeer jou uit te leggen dat het praktisch onmogelijk is om een failure rate van 1 op 10.000 met (zo goed als) zekerheid te onderscheppen. Daarvoor zou je tests moeten uitvoeren met zeer grote aantallen (denk aan 100.000 telefoons). Dat is gewoon praktisch niet haalbaar.

Ik begrijp dat je blijft vinden dat een fabrikant nalatig is als hij dat soort tests niet uitvoert. Prima, dat is je goed recht. Ik ben het op dat punt alleen niet met je eens...
Blijkbaar heeft Samsung zonder het probleem opgespoord te hebben toch besloten een nieuwe lading als veilig te merken.
Overigens was de nieuwe lading niet nieuw, het was de lading met batterijen van de Chinese fabrikant, waar tot dat moment nog geen gevallen van ontbranding bekend waren.
Want er zit ook een LiIon accu in je TV...
Ik weet wel zeker dat er een accu in iedere LCD en plasma - TV zit (opslag zenders, instellingen en andere gegevens).

Maar dat accu'tje zal natuurlijk veel kleiner en veiliger zijn dan in een telefoon.
Nope, dat staat in EEPROM of FLASH.

[Reactie gewijzigd door TommyboyNL op 11 oktober 2016 13:41]

Dat kan natuurlijk ook... 8-) 8-)
veiliger zijn dan in een telefoon.
Waarom? Het blijft dezelfde chemische samenstelling die het probleem vormt.
Als de accu (i.p.v. het halfgeleidergeheugen zoals ik terecht verkeerd had) toch in je TV zit zal het gaan om een veel grotere accu in verhouding tot de capaciteit. Dus de marges bij fabricage zullen veel veiliger zijn.
Het gaat er niet om of er een accu in zit of niet, maar het gaat er om dat er iets structureel mis is met de kwaliteitscontrole bij Samsung. Het feit dat dit 2x kan gebeuren, 1x bij het origineel en daarna ook met de 'veilige' versie ervan.

Alles waar electriciteit doorheen gaat kan in de brand vliegen. Als er geen goed testproces is, is potentieel ieder product gevaarlijk.
Dus dat er met één product iets mis gaat, duidt op een structureel probleem? Lijkt mij niet. Verder is je argument "Alles waar electriciteit doorheen gaat kan in de brand vliegen." uiteraard quatsch. Laten we beginnen met het overduidelijke; zout water. Dat geleidt wel elektriciteit maar kan overduidelijk niet in brand vliegen. Verder zijn er ook wel een "aantal" zaken waar geen elektriciteit doorgeen kan gaan, maar welke toch (zelfs spontaan) in brand kunnen vliegen.
Onterecht...? Ja, het was nogal hyperig, maar het was niet ondenkbeeldig dat er nog eens een vliegtuig zou afbranden oid.
En het product in kwestie had al een heel slechte reputatie op luchthavens (bij sommige maatschappijen bij de check in, via aankondiging), luchtvaartmaatschappijen (die het via luchthavens en stewardessen laten meedelen dat de gsm niet opgeladen of aan mag op het vliegtuig) en dergelijke luchtvaart gerichte organisaties (die het ook afraden).

En dan nog lees ik meer gelijkaardige incidenten op het internet.
Voor mijn gevoel was shitstorm bij Apples antenna gate groter dan hierbij. Misschien niet in nieuwsartikelen, maar wel in (haat)reacties op websites als Tweakers.
Iemand die iets fout doet en dat erkent heb ik respect voor, iemand die iets fout doet en het gaat ontkennen niet.

Daar heb je je reden/verschil waarom mensen anders reageren :Y)
Samsung heeft ook ontkend totdat er geen houden meer aan was ;) dat zullen alle bedrijven doen om geen gezichtsverlies te lijden. De reden dat Apple meer haat reacties krijgt is puur omdat mensen graag Apple bashen. (Open IEDER willekeurige topic over Apple en je begrijpt wat ik bedoel, overigens in Android topics zul je het ook vinden).
Samsung heeft ook ontkend totdat er geen houden meer aan was ;)
Heb je een bron waarin Samsung het ontkend? Volgens mij hebben ze direct in het begin gezegd het aan het onderzoeken te zijn.
Dit is er eentje van de wisselactie, als ik er nog een vind van voor het inruilprogramma zal ik m linken.

https://nl.hardware.info/...ijproblemen-galaxy-note-7
Thanx, dit had ik niet gezien. Al blijft het natuurlijk lastig om, zeker in de begin periode dat het naar buiten komt, de omvang/ernst van het probleem vast te stellen. Ik snap dat iedere uitspraak je imago kan schaden (toegeven of ontkennen) maar een zichzelf respecterend bedrijf moet toch uitgaan van het ergste en dan vanuit die gedachte het eventueel te ontkrachten.
Ach ze hebben allemaal wel eens wat, dit is ook met autos en tvs en andere producten zo. Samsung is nog altijd populair en ook dit zal voor hun maar een tijdelijke klap zijn, daar ben ik heilig van overtuigd. Alhoewel ik wel denk dat er redelijk wat mensen zijn die een note besteld hadden een iphone zullen nemen (of wachten op de S8). Over een jaar zijn we het vergeten net zoals de bendgate en antennagate in de iphones (daar hoor je vrijwel niemand meer over).
Tja, 1 telefoon die ontploft. Of een telefoon die je, als je hem op een bepaalde ongebruikelijke manier vasthoudt geen ontvangst hebt. Zeker bijna hetzelfde.

Reken maar als dit bij Apple was gebeurt, dat er zeker veel heftigere reacties waren geweest: voor dat geld mag wel dit en dat , etc.
Terwijl de note 7 potentieel levensgevaarlijk is, en ook zo een 875 euro kost.
Terwijl Samsung een recall doet vanwege een potentieel levensbedreigend probleem(er kan wel eens iets fout gaan bij testen voor release natuurlijk, onderken ik ook wel). En na de recall een nieuw veilig type wordt uitgebracht. Die achteraf dus ook niet veilig is. En dat vind ik echt niet kunnen...
Dan ben je gewaarschuwd, krijg je een 2de kans en fix je het nog niet. Onacceptabel .
Zegt veel over een bedrijf.
Dan ben je gewaarschuwd, krijg je een 2de kans en fix je het nog niet. Onacceptabel .
Zegt veel over een bedrijf.
De eerste ontbrandingen waren allen van toestellen met een Samsung eigen batterij, die vooral in de US verkocht waren. Van het type met de Chinese batterij waren op dat moment nog geen gevallen bekend (of onderkend). Eerste onderzoeken van Samsung zelf leken ook de batterij zelf als oorzaak aan te wijzen. De voor de hand liggende conclusie was dus: we hebben een veilige en een onveilige batterij. Een soort geluk bij een ongeluk dus.

Ik denk dat elk commercieel bedrijf dat bovenstaande conclusie zou trekken dezelfde snelle omruilactie zou opzetten. Dat soort besluiten worden snel genomen, door commerciële mensen, niet door de techniek.

Gezien de snelheid waarmee deze omruilactie is verlopen, is hierbij geen uitvoerig extra veiligheidstraject doorlopen, maar dat zal men, gezien de tot dat moment geldende ervaring met de chinese batterij ook niet nodig hebben gevonden. Zo werken commerciële bedrijven...
Ja, je kan een heel technisch verhaal houden, prima...
Maar zoals het met de note 7 is gebeurd , hoort het gewoon niet te gaan.
De eerste keer, OK ... maar dan krijg je een 2de kans en ben je nog niet zorgvuldig... kan gewoon niet. Maakt mij niet uit of alle technische bedrijven zo werken of niet. Blijft onacceptabel .
Ik denk zelfs dat de naam "Note" kan verdwijnen. Teveel negatief nieuws geweest , daar kan een ander cijfertje het ook niet meer fixen.
Ik hoor de naam galaxy pro aankomen.
Net zoals er nu ook geruchten zijn van een iPhone pro.
Door er mee te stoppen wordt de reputatie van de Note inderdaad kapot gemaakt. Waarschijnlijk komt er nooit meer een nieuwe Note, of ze noemen hem heel anders.
Degene met een goedwerkend toestel hebben gelijk een Limited edition in handen. :)

Maar vraag me af wat je van Samsung kan verwachten als je deze toch graag wilt blijven gebruiken en je een keer "normale" support nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Tranzy op 11 oktober 2016 12:27]

Ik zou het product niet eens gratis willen hebben! Ik heb zelf een note 4, maar ik zou er niet aan moeten denken een telefoon te hebben die eigenlijk een tijdbom is. Die misschien in de fik vliegt. Komt niet bij mij in huis.

En support zal samsung niet leveren. Dit is de support: geef het product terug en je krijgt je geld terug. That's it.
geen support natuurlijk, samsung bied je geld terug aan, neem je dat niet aan en kies je bewust voor een onveilig unsupported toestel dan moet je daarna ook niet gaan huilen om support... - neem dan je geld terug en koop iets anders.
in Nederland moet je dan alsnog inleveren, verboden wapen bezit
Degene met een goedwerkend toeerel hebben gelijk een Limited edition in handen. :)
Alles wat de mens produceert is in een gelimiteerde oplage :+
Stront niet (letterlijk en figuurlijk), dat is oneindig.
Het vlaggenschip is niet meer.. Ik ben benieuwd hoe ver deze klap nog voelbaar is bij de opvolger van de Note 7.. Gaan ze de naam nog gebruiken of komen ze met een nieuwe naam aanzetten..? Ga dat maar eens doorrekenen!
Ik heb het wel vaker gezegd, maar persoonlijk snap ik niet waarom Samsung nooit heeft gekozen voor de volgende naamgeving.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Note

Een enorme klap voor het bedrijf en onbegrijpelijk dat de productie van de vervangende exemplaren weer zo snel van start is gegaan, blijkbaar is een onderzoekje van een aantal dagen toch niet voldoende geweest. Jammer, want de Note 7 was qua looks, features en specificaties toch wel hét vlaggenschip van 2016.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 11 oktober 2016 11:45]

Een enorme klap voor het bedrijf
Jawel, maar ondertussen hebben de aandelen het nog nooit zo goed gedaan; ze komen er wel overheen!
Euhm... gisteren nog gezakt met bijna 8%... zo goed vind ik dat niet.
Momentopname is niet goed nee, op langere termijn (zelfs 1 maand) is er niks aan de hand. Hij heeft gelijk ze staan nu een paar procent lager dan de hoogste stand die ze ooit hadden...

Neemt niet weg dat het nu nog alle kanten op kan natuurlijk, mogelijk komt de echte klap pas bij de kwartaalcijfers als we meer weten van de kosten (dan weten we of ze het nog steeds goed doen ondanks de tegenslag, of dat er kosten vooruit geschoven zijn naar Q4)...
Google vandaag even: Samsung Electronics Co Ltd stock
Nu om 19:04 zie ik staan: -7,5%. Vrij belangrijke drop.
Spijtig, want effectief hadden ze jaar op jaar +31,7% vooruitgang!
De koers van Samsung is n.a.v. de berichten rondom de Note 7 juist weer gezakt!
Als ze dat gedaan hadden, dan was nu de naam "S7" ook besmet geweest. Dus met kennis van achteraf was het een goede beslissing om de S-serie en de Note-serie niet aan elkaar te koppelen.

[off-topic]
Ik vraag me trouwens altijd af wat de term "Galaxy" nog toevoegt.
Galaxy betekend eigenlijk geheel de Galaxy van Samsung spullen die je dan hebt. Dus bijvoorbeeld Galaxy Note, galaxy gear, galaxy vr etc. Al die Samsung spullen vormen een Galaxy met elkaar.
Galaxy was oorspronkelijk de merknaam voor Samsung telefoons die op Android draaiden, i.t.t. bijvoorbeeld Ativ voor Windows. Met de tijd is dit onderscheid echter behoorlijk verwaterd geraakt.
je idd, ik zou solliciteren bij Samsung, dit is een briljante aanpassing van de naam voor de komende generatie.

Ik vrees dat Samsung nu echt gestopt is met de Note 7, deze gaat niet meer op de markt komen. Mijn idee achter het probleem, teveel capaciteit in een te kleine behuizing, te veel op de marge van het mogelijke gezeten, gegokt en mis gegokt, voorlopig zullen telefoons niet dunner meer worden of nog langer meegaan, ik denk dat de rek uit li-ion nu wel is bereikt.
Ik vrees dat Samsung nu echt gestopt is met de Note 7, deze gaat niet meer op de markt komen.
Dat staat in het nieuws item, dat ze ermee gestopt zijn, daar hoef je niet bang voor te zijn, dat is zo.
Klinkt als een hoop onderbuikgevoelens die nergens op lijken te staven. Jaren geleden had de iphone ook een probleem met ploffende iphones. De techniek staat niet stil en zal verder evolueren en leiden tot nieuwe innovaties. Natuurlijk is de rek bereikt dat hoort in een zeer competitieve markt als deze. De industrie zit op de edge van wat mogelijk is onder de huidige technische know how. Maar die grens zal volgend jaar weer een stukje verder gelegd worden.

Ik zou het onvoorstelbaar vinden als Samsung de Note 7 niet meer op de markt zou brengen. Als je weet hoeveel R&D erin de ontwikkeling van een toestel gaat, (toegegeven de Note 7 deelt veel van zijn eigenschappen met de S7 edge) maar ook hoeveel distributie, materialen, fabrieks capaciteit, marketing enz enz er al wel niet moet zijn voorbereid.

Het probleem tot de bodem uitzoeken en het toestel laten we zeggen een maand later alsnog lanceren lijkt mij goedkoper. Maar hoe dan ook dit is een hele vervelende en pijnlijke zaak voor Samsung. Misschien daarom ook dat ze hun verlies nemen, begraven en verder gaan.
Nou ja onderbuikgevoelens, van wat ik over gelezen heb lijkt het op een te hoge batterij capaciteit in een te kleine behuizing, dat geeft een hoop technologische uitdagingen, zal ik hier niet proberen uit te leggen, daar heeft iemand anders z'n best op gedaan:
https://www.cnet.com/news...-7-exploding-overheating/

ben het verder met je eens, techniek staat niet stil, op dit moment denk ik dat Samsung de grens gepasseerd heeft met wat nu mogelijk is.

En idd, ongelooflijk dat ze nu 2.5 miljoen toestellen niet opnieuw zouden uitbrengen, als het een batterij issue is, dan is het vervangen van de batterij (wellicht voor een lagere capaciteit) nog steeds een prima optie, voor 500 euro wil ik er dan wel een hebben... :+
Door design keuzes staan ze nu ook meteen tegen de muur, batterij vervang je nu niet zomaar even zonder het toestel open te moeten breken.
Dat zou natuurlijk heel goed kunnen dat ze de grens van wat mogelijk is binnen hun capaciteit overschreden hebben. De productieaantallen zijn waarschijnlijk nog veel hoger dan deze 2,5 miljoen geleverde toestellen. Als het op die manier op te lossen is dan voorkom je inierdergeval een enorme verspilling aan resources, dat is iets wat altijd mijn voorkeur heeft. Stja de prijs zal dan wel kelderen en dat zou de winstmarges op Samsungs andere toestellen flink onder druk zetten. Ook om deze reden verdient Samsung zeker geen pluim.
Waaruit blijkt volgens jou dat vanaf vandaag de ontwikkelingen voortaan stil zullen staan qua dikte van de telefoon en qua accucapaciteit?

Ik denk n.l. dat we over 10 jaar hard lachen om de telefoons waar we nu mee lopen, zoals we nu lachen om de Nokia 3310.
ik denk dat de rek uit de li-ion is omdat de techniek nu niet toereikend is, als ze straks weer nieuwe technieken hebben verzonnen, zullen ze vast wel weer kleiner en dunner worden, mogelijk ook de Li-ion, maar voor nu niet meer.

Mocht het Note 7 probleem een accu probleem zijn, dan zul je zien dat niemand zich voorlopig nog durft te wagen aan niet beproefde concepten, dit zal een groot schok effect hebben op (nabije) toekomste ontwikkelingen. Ook bij andere fabrikanten.
Nou die naamgeving zal nergens op slaan gezien het feit dat de Note altijd ~6 maanden later kwam en betere hardware aan boord had. Dan krijg je hetzelfde als destijds met die "mini's" (HTC One Mini, Samsung..) Dat waren ook totaal andere telefoons. Dus daarom deed Samsung dit niet denk ik.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Inoble op 11 oktober 2016 12:21]

enorme klap? de mobiele divisie is 4 % van het bedrijf. ;)
Voor Samsung Mobile dan.
Klopt, maar de mobiele divisie is ook afnemer bij andere Samsung divisies (flash, ram, SoC).
dat gedeelte (waar apple, HTC en LG en consorten hun spul halen) is sog steeds geen 10% van samsung.
Nu die Note 7 deze defecten heeft zullen ze daar heel erg blij mee zijn. Anders zouden mensen deze battery failure ook gaan associëren met de S7 lijn.

Nu staat de S7 er volkomen los van en lopen ze daar geen/minder schade bij op.
Nja, logische naamgeving is precies onmogelijk in die sector.

Apple deed het goed:

iPhone 5
iPhone 5S
iPhone 5C

En toen kwam de kleine iPhone 6

iPhone 6
iPhone 6S
iPhone SE

...
Bij de iPads heeft Apple er een nog veel grotere puinzooi van gemaakt:

Eerst was er de "iPad", daarna kwam dan de nieuwe iPad, de "iPad 2". So far so good.
Daarna kwam "the new iPad", welke dus niet de voorgenoemde nieuwe iPad (2) is, maar de iPad 3.
"iPad with Retina" betekent iPad 4, ook al heeft de iPad 3 ook al een retina scherm.
Daarna komen de iPad Air (2), moet je net weten dat die nieuwer zijn dan zelfs "the new iPad" (ipad 3), en geen speciale lichte/luchtgekoelde versies van de iPad (2).
Dan dus de iPad Pro 9.7, die niet zozeer een speciale professionele versie is van een iPad, maar simpelweg de opvolger van de Air 2.

Als je je er een beetje in verdiept kan je er wel een romantisch verhaal omheen verzinnen waarin dit allemaal logisch is, maar dat zou niet nodig hoeven zijn voor een fucking tablet. Ze hadden dit veel simpeler kunnen houden, maar hebben gewoon meer vertrouwen in marketing dan in logica (wat gezien hun resultaten niet per se onverstandig is).
Heeft bij ons ooit voor n probleempje gezorgd omdat mn zus zei een iPad 2 te hebben, maar dat bleek een iPad 4 met andere connector, vandaar dat me dit extra ergert.
dacht ik ook al aan, de note lijn is nu een rotte appel zo gezegd
Dit is niet het vlaggenschip van Samsung. Dat is de S-reeks dus op dit moment de S7
niet echt mee eens. De note heeft er meestal met hardware en specs en dat soort dingen _boven_ gezeten. Alleen is de note geen 'normale smartphone' maar toch echt iets in the 'phablet' categorie. De S7 is het vlaggenschip in de smartphone lijn, maar een hoop mensen kozen de note altijd voor nog meer power en foefjes en zo.

Bijvoorbeeld, de camera van de Note5 heeft voor heel lang boven aan de 'ranglijsten' van phone camera's gestaan, terwijl de S5 en de S6 niet konden matchen... er zat daadwerkelijk (iets) andere hardware in, vooral qua ruis en uiteindelijke scherpte.

In mijn hoofd is de Note altijd het vlaggenschip geweest (en nog steeds :P). Alleen doet hij niet meer voor de doelgroep van de Sx smartphone lijn. Maar qua hardware altijd indrukwekkender geweest dan de Sx lijn
Nee, het is een zinkend schip. ;)
Beide lijnen hebben een eigen doelgroep. Het vertrouwen van de gebruikers van de Note-serie in het merk Samsung en de Notes in het bijzonder zal zeker een deuk op hebben gelopen. Hier liggen zeker kansen voor andere fabrikanten.
Vandaag ook in de Rheinische Post: de S6 van een redacteur die brand gevat had. Volgens mij heeft Samsung een groter probleem dan dit.

Even een link:

http://www.rp-online.de/d...flammen-auf-aid-1.6318347

[Reactie gewijzigd door r_bleumer op 11 oktober 2016 14:03]

Dan ga je er vanuit dat dat een recente S6 is. Als het een model is wat ten tijde van de S6 introductie is uitgebracht, dan zie ik het verband niet. Dat toestel is al zo lang op de markt. Als er een fundamenteel probleem mee was, was dat al veel eerder uitgelekt.
Hoeft niet, dendrieten groeien door ontladen en opladen. Het kan best zijn dat de S6 een probleem heeft wat pas na enkele jaren aan het licht komt doordat dan pas dendrieten de isolatie beginnen te doordringen.
Dat denk ik helaas ook. Ik liep een tijdje geleden in de supermarkt, toen ik mertkte dat mijn s6 edge plus in 1 keer wel erg warm werd ik m'n broekzak. Het apparaat was bijna niet meer vast te houden. Ik heb toen alle tasks gekilled en toen pas koelde hij weer af. Dit lijkt een sluipend probleem te zijn die bij de nieuwere toestellen nog wat meer de kop opsteekt. Het lijkt mij dan ook vrijwel zeker gerelateerd te zijn aan het accuverbruik.
Ik vraag me af hoe het percentage van note 7 toestellen die in de brand is gevlogen zich verhoudt tot andere toestellen. Is dit werkelijk signifcant hoger, en over wat voor verschil hebben we het dan? Of wordt er dan geen rukbaarheid aan gegeven?
Ik vraag me af hoe het percentage van note 7 toestellen die in de brand is gevlogen zich verhoudt tot andere toestellen. Is dit werkelijk signifcant hoger, en over wat voor verschil hebben we het dan? Of wordt er dan geen rukbaarheid aan gegeven?
Of er rukbaarheid aan gegeven wordt moet je zelf weten viezerik ;) .
Het precentage ligt ongeveer op 1 toestel op 10 000 voorlopig. En dat zou alleen maar stijgen.
Het percentage is spectaculair veel hoger dan wat "normaal" is, wellicht een factor 1000 of meer, zeker als je in rekening brengt dat de toestellen niet lang in gebruik waren. Een smartphone die in de fik gaat is heus geen alledaags gegeven. Er zijn miljarden smartphones in gebruik, terwijl er hoogstens enkele miljoenen Note7 apparaten enkele dagen/weken in gebruik waren met honderden problemen tot gevolg.
De enige juiste keuze, Ook al komt er nu een 100% veilige variant uit (hypotetisch gezien) dan nog zal er altijd smet blijven bestaan rond deze versie en mensen zullen van alles gaan proberen om hem in brand te laten vliegen en/of te laten exploderen. Het is een beetje Samsung's Windows Vista geworden. Tijd voor een opvolger met een andere naam.

Wel ironisch dat ze 6 geskipped hebben en naar 7 gegaan zijn om gelijk te komen met de S-serie. Hadden ze dat niet gedaan waren ze nu vanzelf op 7 gekomen :P
Wow! Zo snel na het eerdere nieuwsbericht!

Afgelopen dinsdag toen het mieiws over die omgeruilde note 7 uitkwam zag ik de bui voor Samsung al hangen.

Miljarden omzet verlies. Ach ja. Dat kunnen ze wel opvangen. Maar vraag me nou toch echt af waf het probleem nou exact is. Waar het toch aan ligt.

We zullen het tzt wel horen.
Zo snel dat ze er zelf nog geen persbericht over hebben vrijgegeven ... Ik vraag me daarom ook af of het niet om een foutieve interpretatie van het persbericht gaat (of dat ze dus sneller nieuws hebben gekregen van interne bronnen)
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee