Samsung komt volgend jaar toch met Galaxy Note 8

Samsung gaat door met het maken van toestellen in de Note-serie. Dat blijkt uit een nieuw upgradeprogramma, dat de fabrikant in Zuid-Korea heeft opgezet. Samsung geeft Note 7-kopers die hun toestel hebben ingeruild voor een S7 de optie om te upgraden naar een S8 of Note 8.

Samsung gaf kopers van de Note 7 in Zuid-Korea eerder de optie om hun toestel in te ruilen voor de Galaxy S7 of de S7 edge. Nu heeft de fabrikant volgens Reuters bekendgemaakt dat consumenten die dat gedaan hebben, hun toestel volgend jaar via een upgradeprogramma kunnen inruilen voor een Galaxy S8 of Note 8. Klanten moeten dan hun S7 inleveren en krijgen tegen bijbetaling het nieuwe model.

Klanten moeten 'de helft van wat een S7 kost' betalen voor de upgrade naar een S8 of Note 8, schrijft het persbureau. Wanneer de toestellen op de markt komen, heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk komt de Galaxy S8 rond maart en zal de nieuwe Note in het najaar verschijnen. Of Samsung kopers van de Galaxy Note 7 ook in andere landen dezelfde optie zal geven, is niet bekend. In de Benelux zal een dergelijk inruilprogramma er in ieder geval niet komen, de Note 7 is hier niet officieel te koop geweest.

Naar aanleiding van het fiasco rondom de Galaxy Note 7 gingen er geruchten dat Samsung in zijn geheel zou stoppen met het maken van toestellen in de Note-serie. Samsung stopte met de productie en verkoop van de Note 7, nadat bleek dat omgeruilde telefoons vlam vatten. De fabrikant had de toestellen omgeruild, omdat honderden exemplaren van de eerste versie ook last hadden van vlamvattende accu's.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-10-2016 • 08:53

288 Linkedin

Lees meer

Reacties (288)

288
248
132
2
0
28
Wijzig sortering
Mmm, ik ben benieuwd hoeveel consumenten het vertrouwen in de Note serie nog niet hebben opgezegd. Het is grootschalig in het nieuws geweest en het lijkt me dat het zeker niet de best verkopende telefoon gaat worden :P
Man overdrijf niet zo, net alsof andere fabrikanten niet een soortgelijk probleem hebben gehad. Ook iphone heeft veel drek over zich heen gehad m.b.t. brandende en exploderende accu`s, waterschade etc... en ook iphone`s worden nog steeds verkocht. (los van of het probleem nu bij apple of de consument lag... das een andere discussie). Mini coopers staan als auto`s op de nr 1 qua auto`s met de meeste problemen. Een daarvan is, dat bekend is dat de startmotoren in de fik kunnen vliegen. De hoverboards zijn ook een blauwe maandag in het nieuws geweest. Veel mensen kenden niet eens de hoverboard. Deze worden nu meer aangeboden dan daarvoor op internet en meer verkocht. Negatieve reclame is ook reclame.

Daarnaast valt mij gewoon op dat de kracht van Media snel piekt, maar ook heel snel weer wegvloeit. Snel nieuws opblazen en vervolgens weer snel weglaten zakken.
Samsung heeft echt niet zo`n grote imago deuk opgelopen als wat iedereen maar al te graag mag roepen. Je hoort er nu al bijna, eigenlijk zelfs niks meer over. Daarnaast vind ik de reacties op de aankondiging van de Note 8 dan ook bijzonder mild / goed te noemen.
De technische oorzaak van de batterij explosies is nog steeds niet bekend bij Samsung. De algemene oorzaak was dat Samsung zo snel de Note 7 wilde lanceren om de nieuwe iPhone een paar weken voor te kunnen zijn.

Het klinkt dan ook totaal niet goed dat Samsung nu al weer druk bezig is met de opvolger en niet hun energie eerst steken om de oorzaak vinden waarom die batterijen ontploften of gas uitspuwden.

Je overdrijft enorm met je vergelijking met andere fabrikanten. Ik kan geen voorbeeld vinden die vergelijkbaar levensgevaarlijk is met batterijen dan deze blunder. Dus ja, het is een enorme imago deuk voor Samsung. Tijd zal het leren hoe goed ze hier nu mee om gaan om die schade te herstellen.
De technische oorzaak van de batterij explosies is nog steeds niet bekend bij Samsung. De algemene oorzaak was dat Samsung zo snel de Note 7 wilde lanceren om de nieuwe iPhone een paar weken voor te kunnen zijn.
Ik denk niet dat je een bron kunt vinden voor je eerste stelling. Ik ben van mening dat Samsung er wijs aan zou doen de oorzaak wereldkundig te maken als ze hem onomstotelijk hebben gevonden, maar dat dat tot op heden niet is gebeurd impliceert natuurlijk niet meteen dat de oorzaak bij Samsung intern niet bekend is.

Dat deze problemen zijn ontstaan doordat ze de iPhone7 voor wilden zijn is een pure aanname. De Note7 liep netjes in het jaarlijkse release schema van de note sinds de 4. Op dat vlak lijkt deze aanname onjuist.
Het klinkt dan ook totaal niet goed dat Samsung nu al weer druk bezig is met de opvolger en niet hun energie eerst steken om de oorzaak vinden waarom die batterijen ontploften of gas uitspuwden.

Je overdrijft enorm met je vergelijking met andere fabrikanten. Ik kan geen voorbeeld vinden die vergelijkbaar levensgevaarlijk is met batterijen dan deze blunder. Dus ja, het is een enorme imago deuk voor Samsung. Tijd zal het leren hoe goed ze hier nu mee om gaan om die schade te herstellen.
Er zijn voorbeelden te over van structurele problemen met bepaald fabrikaat Li-Ion batterijen. Een erg bekende is met de Boeing Dreamliner. Er zijn ook een aantal grote terugroep acties geweest in verband met Li-Ion accu's, waarvan de meest bekende van Nokia:

https://en.wikinews.org/w...ing%2C_offers_replacement

Toegegeven, de Note 7 kent in korte tijd erg veel gevallen. Anderszins vlogen er in januari 2013 nog niet zo heel veel Dreamliners rond en waren er toch al een aantal gevallen van batterij-ontbranding bekend toen het tot een vliegverbod kwam. Boeing staat toch niet te boek als een bedrijf dat QA niet serieus neemt.
offtopic:
Geen idee waarom deze post zo down gemod wordt. We modereren op inhoud, niet voor of tegen je favoriete merk...


De Note 8 is ook nog lang niet uit. Ze hebben nog een jaar tijd om parallel te zoeken naar de battery problemen.

Verder denk ik niet dat er veel mensen Samsung hiervoor links gaan laten liggen volgende keer dat ze een smartphone kopen, zelf al draagt hij de naam note.
Ik zou zelf durven zeggen dat de note 8 dé note wordt om te kopen, ze kunnen zich dit fiasco geen twee keer permiteren.
Zolang de werkelijke oorzaak niet is gevonden heb je natuurlijk geen enkele zekerheid dat dit niet nog een keer gaat gebeuren bij een ander model.

Al zullen alle smartphone fabrikanten nu wel meer alert zijn natuurlijk. Het is namelijk wel bijzonder dat alleen deze serie van Samsung zulke problemen had.

Is er sprake van een heel nieuw type batterij of was er iets speciaals in de aansturingselektronica wat de Note anders maakt dan de rest? Waarom heeft alleen de Note hier zo veel last van? Ik ben benieuwd welke uitleg dit later gaat krijgen.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 24 oktober 2016 16:25]

ze gaan de smasung galaxy s8 uitstellen en ze gaan werken aan de note 8. ze verschijnen daarom ook gelijktijdig. want normaal presenteren ze hun telefoons 1 maand voor de mwc en nu presenteren ze het de 2de dag van de mwc.


link: https://www.droidapp.nl/n...tgesteld-note-8-planning/
Ze hebben het dus juist wel 2x laten gebeuren.

Ik vroeg me na die omruil actie af waarom ze zo enorm haasten om de Note 7 om te ruilen en niet naar de oorzaak zoeken eerst.

En wat blijkt? Ze hebben inderdaad niet gezocht naar de oorzaak maar hebben doodleuk alleen maar de accu's vervangen.
Van de andere kant is het ook juist goed dat Samsung direct aangeeft aan een volgende Note te werken. Hiermee maakt het bedrijf duidelijk dat het het vertrouwen in de Note lijn behouden heeft, en dat het er mogelijk vertrouwen in heeft de kwestie met de batterij snel op te lossen. Wat met de Note 7 is gebeurd gaat Samsung echt geen tweede keer gebeuren. Het zou mij ook erg zijn tegengevallen als Samsung nu schielijk die Note Serie zou hebben verlaten.

Zelfs al zou het Samsung niet lukken om hard vast te stellen wat nu precies de batterij in de Note 7 doet falen, dan nog kan ze met de Note 8 de lat ten aanzien van batterijvermogen wat minder hoog leggen, waardoor de specificaties voor de batterij wat minder onder druk komen. Dit kan trouwens wel betekenen dat de Note 8 specificatiegewijs niet nog een stapje verder gaat zetten, maar dat ze op het niveau van de Note 7, of misschien een stapje lager uitkomt. De energiebehoefte van hardware gaat trouwens relatief ook nog steeds omlaag, al is een jaar voor een verschil op dit vlak misschien wat kort dag.
De Note is alleen maar een naam dus wat maakt het uit kwa "vertrouwen"dat ze de naam behouden?

En je zegt het gaat ze geen 2e keer gebeuren maar het is juist wel 2 keer gebeurd.

De omgeruilde Note's zijn ook ontploft.

Dus er is intern iets bij Samsung wat niet klopt tenzij ze dat veranderen heb ik er in ieder geval geen vertrouwen in.

Overigens is wat jij doet wel raar, als een kleinere bedrijf dit was gebeurd dan zouden mensen dat niet vergeven.

Maar bij Samsung hebben mensen iets van "ach Samsung zal het toch niet nog een keer laten gebeuren" terwijl je dat helemaal niet kan weten.

Waarom Samsung zo beschermen?
En je zegt het gaat ze geen 2e keer gebeuren maar het is juist wel 2 keer gebeurd. De omgeruilde Note's zijn ook ontploft.
Dat is zo, maar dan gaat het nog wel over hetzelfde euvel waarop de eerste reactie niet juist is geweest. Technisch praat ik dan over een faal.
Dus er is intern iets bij Samsung wat niet klopt tenzij ze dat veranderen heb ik er in ieder geval geen vertrouwen in.
Eigenlijk weten we dit ook niet. Met die ontploffende telefoons is het duidelijk niet goed gegaan. Maar de huidige status? Mist.... Het enige wat we nu weten is dat Samsung zelf voldoende redenen ziet om verder te gaan. Of en wanneer ze iets veranderen weten we pas een dik jaar later als er geen nieuwe ongelukken zijn gebeurd. Het design lijkt naar de huidige opstelling van Samsung nog niet door de benen gezakt. Dit lees ik uit dit bericht. Blijkbaar heeft Samsung voldoende zekerheid om dit signaal te doen uitgaan. Dat zegt iets.
Overigens is wat jij doet wel raar, als een kleinere bedrijf dit was gebeurd dan zouden mensen dat niet vergeven.
Waarom denk je dat? Zelf heb ik geen bijzondere bias met Samsung, heb er geen spullen van. Ik zou denk ik eerder empathie hebben voor een klein bedrijfje dat iets nieuws probeert wat fout gaat dan met een groot bedrijf als Samsung met al zijn capaciteiten. Al interesseert het gebeurde mij natuurlijk als ieder ander.
Maar bij Samsung hebben mensen iets van "ach Samsung zal het toch niet nog een keer laten gebeuren" terwijl je dat helemaal niet kan weten.
Dat is waar, al zou ik statistisch nu over een tijdje juist spullen van Samsung kopen, omdat deze gebeurtenis in de interne Samsung organisatie gevolg moet hebben. Dit maakt een accu faal in de toekomst bij Samsung minder waarschijnlijk dan bij haar concurrenten. Ik zou wel de nieuwe modellen even afwachten, waarop die correctie zijn weerslag heeft kunnen hebben.
Waarom Samsung zo beschermen?
Ik hoop je hierboven voldoende redenen gegeven te hebben om dit laatste wat te nuanceren. Wat ik in een andere post in dit topic stel is te relativeren dat de kans op een dergelijk accu faal vooral bij hoog performance accu's aanwezig is. Dit is niet het beschermen Samsung, maar het bekritiseren van de doorgeschoten specificatie van de huidige generatie high end Smartphones. Maar dat laatste is een verhaal op zich.

[Reactie gewijzigd door teacup op 25 oktober 2016 12:37]

Dat statistische kan je dus niet toepassen in dit geval.

Omdat Samsung en eigenlijk alle andere fabrikanten in een race naar de meeste kostenbesparing zitten.

Ze moeten bepaalde hoeveelheid kosten gewoon besparen om de telefoon voor een bepaalde marge in de markt te zetten.

Tenzij Samsung genoegen neemt met minder marge of hun prijzen verhoogt zal de kans op dit soort problemen hetzelfde blijven of zelfs toenemen.

Intel heeft in het verleden ook veel blunders gemaakt met CPU's, SSD's, chipsets, videodrivers maar wordt heel makkelijk vergeven daarvoor terwijl AMD ooit een probleem had met de 1e generatie Phenoms maar mensen vielen helemaal over AMD heen terwijl het probleem ook nog alleen optrad tijdens het overklokken.

Dat bedoel ik met dat grote fabrikanten worden vergeven.
Ik sta zelfs te popelen om een Note 8, zeker omdat de 7 er dus nooit gekomen is. De iPhone 7 plus is in mijn ogen te groot, loopt achter qua resolutie en geeft je een enorme vendor lock in. Bovendien bevalt de camera van de s6 zo goed dat ik weer voor eenzelfde systeem wil kiezen.
Ik zou de Note 8 ook blind kopen als ik het geld had. Touchwiz vind ik alleen nog erger dan telefoons die ontploffen :p
Haha _/-\o_ sinds Note 2 ben ik over op clean Android. Als de Note komt zonder touchwiz koop ik hem meteen.
Ik heb de Note 3 en nu de S7 edge altijd met de Google launcher gebruikt en dat bevalt prima. Geen Touchwiz en niet rooten. :)
Precies !

Al dat spannende gedoe met stock android, vanilla, rooten ... Onzin allemaal.
Er zijn diverse launchers die van alles kunnen en je zelf het systeem kan aanpassen zoals je zelf wilt !
Ondertussen kan je lekker bepaalde samsung apps blijven gebruiken die soms verdomd handig en krachtig zijn.

De anti touchwiz hype is sowieso zo 2013 ... Er is veel verandert sindsdien.
Ja alleen de mensen die dat doen zijn echt maar een fractie van de groep die het toestel hebben.

Ik heb mijn vriendin letterlijk maandenlang verteld dat ze moet rooten omdat ze zat te klooien met haar S3 die niet vooruit te branden was maar ze wist gewoon niet waar ik het over had en wilde er niet eens aan denken om zich er in te verdiepen.
Je wilt anno 2016 toch niet meer een S3 met goed fatsoen gebruiken ?
Er zijn legio toestellen te koop die net zoveel kosten als een weekendje leuk stappen die alles veel beter doen als een toestel uit 2011/2012.

Hier kan je Touchwiz niet voor blaimen en ook rooten helpt weinig als je prestaties en een workflow verwacht van de moderne smartphones.
Dat moet je mij niet vertellen maar m'n vriendin.

Bovendien heb ik het over 2 jaar geleden.

En zij wilt geen geld uitgeven voor de nieuwste van de nieuwste omdat ze alleen maar hoeft te bellen en te whatsappen en dat gaat met zoveel moeite dat het gewoon belachelijk is dat een S3 dat niet meer trekt.

Waarom ben je verplicht geld uit te geven als je je telefoon niet eens intensief gebruikt?
Je bent niets verplicht.
Als je een system reset doet en geen onzin erop zet dan lijkt het mij stug dat bellen en whatsapp een issue is op een S3.
Geloof ik niks van, heb zelf een S3 gehad en dat soort zaken gaan prim, ook met de stock rom.

Hem volgooien met allerlei messengers, facebook apps, twitter, funnies, pokemon, etc. maakt het wat moeilijker.
Oh ja?

Verklaar dan eens waarom mijn S4 zo traag als stront door een trechter is geworden na de update naar Android 5.0?

Het is werkelijk onwerkbaar.

En waarom zou je iedere keer je telefoon moeten resetten?

Mensen hebben daar gewoon geen zin in, ik dacht dat we dat achter ons hadden gelaten met Windows waar je elke 2 maanden je PC moest formatteren.

Mensen willen gewoon een telefoon die het doet, is dat teveel gevraagd?

Dat is nou ook exact de reden dat iPhone het zo goed doet.
Weet niet wat jij ermee doet hoor maar ik heb de S3, S5 en nu S7 edge en heb nog nooit mee gemaakt dat het niet meer werkbaar is.
Zaken zoals bellen, whatsapp, email en dergelijke zijn absoluut geen aanslag op het systeem, ook niet na een update naar de laatste Android versie.

Maar eh, waarom heb je dan geen iphone als je daarmee die issues niet hebt ?

Ik heb 4 Ipads gehad en geloof me, ook die worden trager en soms bijna onbruikbaar bij OS upgrades !
Dat zegt toch genoeg? Het grote probleem van Android is juist dat de ene toestel geen probleem heeft en de ander wel.

Dat jij geen problemen hebt zegt dus niks, het heeft niks te maken met wat ik doe met mijn toestel.

Ik zeg toch niks geks? Alsof Android geen problemen heeft, integendeel zelfs.

Van alle besturingssystemen tussen Windows Mobile, iOS, Blackberry OS is Android het meest onstabiele.
Wat vind je zo erg aan Touchwiz? Ik vind dat mensen die dit zeggen echt sterk overdrijven. Dit komt van iemand die zowel de meeste recente schillen van HTC, Samsung, Huawei en Nvidia Shield heeft mogen ervaren. Ikzelf vond ten tijde van de HTC Desire Z de HTC schil zo slecht en achterlopen met de concurrentie dat het me enkele jaren later verbaasde dat dit als een goed schil gezien werd. Dus wat vind je dan precies zo erg aan Samsung en welke merk telefoon gebruik jij dan nu als dit geen Samsung is met hun Touchwiz schil?
Ik kan wel leven met touchwiz op zich maar na zoveel tijd wil ik rooten en/of flashen en Samsung is mij te gesloten daarvoor. Ik heb nu een OP3 daar kan ik echt vrijwel alles mee doen en de fabrikant ondersteunt gewoon rooten en unlocken. Samsung heeft ook die security meuk erop staan, ben de naam even kwijt maar dat maakt het nog ingewikkelder.
Knox? Bedoel je?

Verhelder aub eens wat er zo ingewikkeld aan is dan?

Download recovery, download odin, flash recovery met odin. Flash via de recovery elke .zip file die je kunt bedenken (root of roms bijv.).

Als dat als omslachtig word gezien ben ik nieuwsgierig hoe dat op je OP3 gebeurd? Hooguit kan je het flashen van je recovery zelf overslaan. Maar dat is iets eenmaligs per telefoon en kost 5 minuten.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 oktober 2016 09:16]

Het is algemeen bekend dat Samsung vrij gesloten is met drivers etc. waardoor custom roms nooit optimaal functioneren en lang op zich laten wachten of helemaal niet meer gesupporteerd worden. Bovendien moet je net als bij Apple wachten op een root exploit.

Het lijkt je erg te verbazen maar het is echt allemaal geen geheim ofzo.
Tja, op Tweakers roepen dat Touchwiz best aardig werkt is natuurlijk not done. Maar Tweakers zijn natuurlijk ook niet de commerciële doelgroep voor dit soort gebruiksgemak verhogende toevoegingen dus ik denk niet dat Samsung echt wakker ligt van de kritiek.
Ik zou de eerste maanden nog geen Note 8 kopen.

Het is slimmer eerst te kijken of ze gaan ontploffen en dat bedoel ik serieus.
Mee eens, kijk hoeveel auto's er op jaar basis worden terug geroepen omdat er iets mis mee is... soms met ongelukken tot vervolg. Nu is dit natuurlijk met telefoons een stuk moeilijker te velhelpen. Dus goede keus om te stoppen met de Note 7 en volgend jaar weer verder met deze serie.
Hoge bomen vangen veel wind !

Overal zijn issues en als je gaat kijken naar het aantal fails op de aantallen die verkocht zijn valt het mee.
De ene keer hoor je er amper van en de andere keer is het wereld nieuws.

Daarbij, hangt het er ook vanaf WIE het overkomt ...
De screen coating op Macbooks die problemen gaf (vlekken) hoorde je in de media nauwelijks wat van, en dat voor machines met prijzen ver boven de 1000 euro !
Alleen een screen coating is niet levensbedreigend.

Het levert ook geen gevaar op voor honderden mensen in een vliegtuig.

Zo kan je ook zeggen dat een Rolls Royce nooit iets mag mankeren omdat het een half miljoen kost.
Maar ook daar snap ik niet goed dat bijvoorbeeld nog mini's en VAG producten worden verkocht.
Gezien de hoeveelheid problemen blijf ik daar liever ver vandaan zeker totdat ik zeker weet dat het weer kwalitatief in orde is.
Je vergeet dat Samsung nog steeds niet heeft kunnen achterhalen waarom de Note 7 ontplofte. Bij Apple heeft men destijds de oorzaak wel kunnen achterhalen daarom dat mensen ook weten dat het veilige telefoons zijn. Wat ik bijvoorbeeld niet meer doe door dat debacle is niet gecertifieerde laders kopen omdat die de oorzaak waren. Ik wil best wel aannemen dat ik één van de weinigen ben die dat allemaal heeft onthouden maar ik ben er zeker van dat de media ook niet snel vergeet en als Samsung niet kan achterhalen wat het probleem is ze ook het publiek daar aan zullen herinneren.

Wat de Hoverboards betreft zie ik anders sinds dat debacle geen hoverboards meer op straat. Maar goed dat kan ook zijn omdat de hype voorbij is maar beweren dat ze populairder zijn dan vroeger is toch el zwaar uit de bocht hoor.
De hoverboards zie je regelmatig voorbij komen op aanbiedingswebsites zoals dailyoffers.nl welke een portaal site is voor allerlei bekende aanbiedingswebsites.
Als je dan de reactiefora bezoekt van die websites zie je dat een groot aantal mensen nog steeds hoverboards koopt, ondanks de waarschuwingen m.b.t. de accu`s

Ik vergeet niet wat je zegt, maar Aaargh heeft geen idee wat Samsung momenteel aan het doen is qua onderzoek m.b.t. de Note 7 (ik ook niet). Ik ga er vanuit dat Samsung er alles aan zal doen om een dusdanige fout niet meer voor te laten komen. Als zij straks een Note 8 uitbrengen zonder enkel probleem zijn ze sowieso weer de man, om het maar zo te zeggen.

Daarnaast is de ontwikkeling voor de Note 8 alweer een hele tijd aan de gang. Meerdere versies lopen qua ontwikkeling gewoon naast elkaar. En het accu probleem komt alleen naar voren bij de Note 7.

Ook heeft de Note mijn inziens een voordeel dat er geen vervangend toestel voor is qua pen gebruik en hierdoor de Note 8 nog steeds de enige echte optie is voor pen gebruikers.
Anoniem: 689586
@Passkes24 oktober 2016 22:12
Het is/was beter deze telefoon onder een andere naam met een ++
uit te brengen en of met een betere GARANTIE VOORWAARDEN.
Man overdrijf niet zo, net alsof andere fabrikanten niet een soortgelijk probleem hebben gehad.
Bij andere merken zou vast wel eens een accu ontploft zijn, maar het is nog nooit in deze aantallen gebeurd en daar gaat het om. Dus nee, andere fabrikanten hebben soortgelijke problemen niet gehad.
Ehm, Toyota roept jaarlijks tientallen miljoenen auto's preventief terug vanwege fouten in airbags en andere vitale onderdelen. En staat toch als zeer betrouwbaar merk te boek.

Ik ben met je eens dat dit voor een smartphone fabrikant een redelijke unieke situatie is, maar dat komt ook omdat het hun high-end model overkomt. Als het een low-budget instapper van Samsung was geweest had de impact vele malen minder geweest.
Nu missen ze enorm veel omzet (en winst) omdat dit een toestel met grote marge betreft. Logische stap dat er wel een Note 8 gaat komen, ook vanwege het grote gemis aan omzet op de lange termijn. Alleen de S7 of S8 kan deze klap natuurlijk nooit opvangen.
Sowieso is het natuurlijk niet te vergelijken met auto's.

Daarnaast leverde de Note 7 veel meer gevaar op omdat het in vliegtuigen de levens van honderden mensen in gevaar kan brengen.

En het unieke aan deze blunder van Samsung is dat Samsung de omgeruilde Note 7 toestellen niet heeft getest en het dus 2x heeft laten gebeuren.
En het unieke aan deze blunder van Samsung is dat Samsung de omgeruilde Note 7 toestellen niet heeft getest en het dus 2x heeft laten gebeuren.
Dat is niet helemaal correct. Ze zijn wel degelijk getest, alleen zat er dermate tijdsdruk op (vanwege de naderende wereldwijde releasedatum) dat dit testen niet heel uitvoerig (zoals gebruikelijk) heeft kunnen gebeuren.

De accu's in de vervangende toestellen kwamen bij een andere toeleverancier vandaan en hadden een totaal andere oorzaak van oververhitting. Dus de enige reden dat Samsung hier achter had kunnen komen is voor een paar maanden de release uitstellen en zeer uitvoerig testen maar die tijd hadden ze niet.
Jij draait het gewoon om.

Hoe kan je nou zeggen dat ze de tijd niet hadden?

Ze moesten de tijd nemen.

En als het al een keer gebeurt moet je de 2e keer niet meer laten gebeuren.

Zelfs ik als leek vond het raar dat ze zo snel de toestellen gingen vervangen, zoals Amerikanen zeggen better safe then sorry.
Zelfs ik als leek vond het raar dat ze zo snel de toestellen gingen vervangen, zoals Amerikanen zeggen better safe then sorry.
Je begrijpt het niet, de Galaxy S8 wordt al in februari gepresenteerd.
Dat toestel is al bijna klaar, en dan verwacht jij dat Samsung pas eind december met de Note 7 komt omdat ze uitgebreid moeten testen? Dat pikken de aandeelhouders ook niet. Nu is de schade veel groter, maar goed dat is achteraf praten. ;)
Wat maakt dat nou uit? De Note 7 is een totaal andere telefoon voor een totaal andere doelgroep.

Dat had echt niks uitgemaakt hoor, en jij hebt dus liever dat ze een gevaarlijk product uitbrengen omdat de S8 bijna uit is?

Dat is toch een rare manier van denken? En dat pikken de aandeelhouders ook niet.

En je kan wel zeggen het is achteraf praten maar zoals ik al zei ik vond het als leek al vreemd dat ze zo snel te werk gingen.
Man overdrijf niet zo, net alsof andere fabrikanten niet een soortgelijk probleem hebben gehad.
Nee dat is niet zo. Niet op dezelfde schaal en niet met dezelfde frequentie. Er zijn van elk merk wel telefoons in brand gevlogen maar dit is niets in vergelijking met de Note 7.
Nou ik weet het niet, maar heb op het vliegveld nog nooit brieven zien hangen over dat een iphone of "willekeurig ander merk" niet mee mocht. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurd en ook de enige telefoon waarbij dit gebeurd.
Ook iphone heeft veel drek over zich heen gehad m.b.t. brandende en exploderende accu`s
Het is een federaal misdrijf om een Note 7 mee te nemen in een vliegtuig. Je kan een boete krijgen van $179,933 en/of 10 jaar gevangenisstraf als je 'm toch meeneemt.

Voor welk iPhone model geld hetzelfde ?

[Reactie gewijzigd door Aaargh! op 24 oktober 2016 09:29]

Klopt dit is nooit zo geweest voor een iPhone. Het probleem met de Note is dan ook serieuzer. Toch vind ik dat Samsung het goed oppakt. En ik ben dan ook van mening dat er best een Note 8 mag komen. De S7 en S7 edge hebben dit probleem niet (samen met nog een berg Samsung producten) Waardoor ik mijn vertrouwen in Samsung echt niet verloren ben. Sterker nog een actie om als Note 7 koper een straks met een mooie deal een Note 8 te kopen vind ik ook goed.

Ik ga er dan ook vanuit de Samsung de opvolger van de Note 7 (hoe hij ook mag heten S8plus. S8 XL of gewoon Note) dit probleem niet meer heeft.
Het wordt pas erg als blijkt dat ook de S7, Edge, Tabs, en vele andere Samsung producten ontploffen.
Het grote probleem is dat ze (volgens mij) nog steeds niet weten wat het probleem is.

Ik denk wel dat het heel goed is voor samsung om naar buiten te brengen wat nu eigenlijk precies het probleem is geweest. Dat zou op die manier mij gerust stellen.

Zo lang ik niet weet wat het probleem is, en samsung haar lippen stijf op elkaar houdt. Blijf ik mijn twijfels hebben of samsung wel weet wat ze aan het doen zijn.

Ondanks of ze het opgelost hebben of niet..
Ik vermoed dat ze wel degelijk weten wat het probleem is, namelijk iets wat je niet met (firmware) updates kunt oplossen.

Er gaat veel mis met nieuwe apparaten, en als er genoeg klachten zijn wordt dat meestal gefixt met een (nieuwe) update.

Hardware problemen oplossen is, indien mogelijk, zeer kostbaar. Dan is de hele serie terugtrekken de logische stap.

De Note 8 moet trouwens allang in ontwikkeling zijn, dus daar stap je dan ook niet zomaar vanaf.
als je een toestel wat klaar is om via de reguliere distributiepunten aan de man gebracht te worden terugroept met alle kosten van dien, dan kun je het proces van een toestel wat nog in ontwikkeling is (want eerst komt nog de S8) ook afbreken

[Reactie gewijzigd door Yucko op 24 oktober 2016 12:28]

Ik vermoed dat ze wel degelijk weten wat het probleem is, namelijk iets wat je niet met (firmware) updates kunt oplossen.
Waarom dan de mislukte omruilactie ?
Dan is het ook niet gek dat de "nieuwe" toestellen waar dus geen zak mee gedaan is weer in vlammen op gaan. In mijn ogen had samsung dan de eerste keer al de stekker eruit moeten trekken.

Zeker als ze het probleem nog niet hadden gevonden.
Samsung had twee typen batterijen in de Note 7; de 'eigen' Samsung batterijen waren de eerste die problemen gaven. Op dat moment leek er met de chinese batterijen nog niets aan de hand. Samsung heeft toen snel geconcludeerd dat die batterijen dus 'safe' waren. Vervolgens zijn ze een omruil gestart naar telefoons met het chinese type batterij. Toen duidelijk was dat ook dit type problematisch was, hebben ze de stekker er uit getrokken.
Je vervuilt de discussie.

De discussie was: is er nog voldoende vertrouwen in de Note-serie, zodat deze straks nog fatsoenlijk verkocht zal worden?

De discussie is dus niet: is het net als bij de Note 7 niet toegestaan om een iphone mee het vliegtuig in te nemen?

Wat jij doet is: je pikt één onderwerp van de Note 7 eruit (brandgevaar), haalt er een maatregel bij (mag niet meer in vliegtuig worden meegenomen), en jij zegt dan eigenlijk (want daar ging het over): de hele Note-serie is voor de toekomst afgeschreven.

Je snapt zelf ook wel dat het onzin is. Dat heeft Passkes ook aangetoond met zijn opmerking dat er bij andere fabrikanten ook wel eens problemen zijn geweest, maar dat het niet het einde van het product betekende.

Jou manier van discussiëren heet stropopredenering. https://nl.wikipedia.org/wiki/Stropopredenering
Nee, dat is niet zo. Aaargh! geeft alleen aan dat de vergelijking die Passkes trekt volgens hem niet klopt. Passkes zegt dat het Note-merk er nog prima mee door kan ondanks de imagoschade--zie immers de imagoschade die iPhones in het verleden hebben geleden en desondanks nog een sterk merk zijn; Aaargh! zegt dat die vergelijking krom is, omdat de Note 7 veel negatiever in het nieuws is gekomen, met zulke zware gebreken dat er in Amerika zelfs op federaal niveau maatregelen tegen de gevaarlijke telefoon zijn genomen. Dat is helemaal geen stropopredenering.
Jawel, want Passkes ontkent helemaal niet dat de Note 7 verboden in vliegtuigen is en de iphone niet. Daarnaast toont Passkes voldoende aan dat in soortgelijke gevallen de imagoschade ook niet doorslaggevend is geweest.
Hij vervuilt helemaal niet de discussie. De discussie is inderdaad: is er nog voldoende vertrouwen in de Note-serie, zodat deze straks nog fatsoenlijk verkocht zal worden?
Passkes zegt dat er nog vertrouwen zou zijn, omdat andere fabrikanten met soortgelijke problemen ook nog verkocht worden. Aaargh! brengt het argument dat dit niet een soortgelijk probleem is, maar een probleem van een hogere klasse. Het is namelijk zo erg dat de Note 7 niet eens meer meegenomen mag worden op vliegtuigen. Dit is bij andere toestellen nooit gebeurd en dit heeft wel degelijk invloed op hoeveel mensen het nieuws gehoord hebben dat de Note gevaarlijk is en geeft ook aan dat het probleem ernstig is. Deze combinatie zal er voor zorgen dat meer mensen huiverig zullen zijn voor het kopen van de Note-serie en dat maakt het argument dus relevant.
Het wordt irrelevant als het een "ja maar de iphone dan" discussie wordt. Passkes geeft imho voldoende voorbeelden waarin geen blijvende imagoschade optreedt, en dat de Note 7 in het vliegtuig verboden is zat daar al in.
En tegenargumenten hebben hierbij geen zin. Zo werkt dat niet met vertrouwen. Uitleggen ook niet.
Dat is wel een dooddoener voor een discussie natuurlijk. :)

Samsung is de grootste smartphone maker van de wereld. De Note 7 is voorzover ik weet het eerste toestel daarin met deze (ernstige) problemen.

Omdat de Boeing Dreamliner ooit een vliegverbod kreeg vanwege de Li-Ion batterijen betekent zeker ook dat jij nooit (meer) in een Boeing stapt? Zo werkt dat immers met vertrouwen?
Je mag het wel aan mij uitleggen. Ik sta altijd open voor discussie. Bedoel meer dat als de massa, het volk, een mening heeft, het moeilijk is die weg te argumenteren. Kijk naar de manier waarop Pim Fortuyn ooit van Wim Kok de verkiezingen won. Kok bleef maar uitleggen dat Nederland nog nooit zo welvarend was geweest, maar uitleggen heeft geen zin als er een stevige consensus is. Zelfde als met deze discussie, Samsung kan nog zo'n goeie opvolger maken, maar ik denk dat men er niet aan zal willen. In dit geval begrijp ik dat ook wel.
Kijk naar de manier waarop Pim Fortuyn ooit van Wim Kok de verkiezingen won.
Uiteraard is dit volledig off-topic, maar Pim Fortuyn werd 9 dagen voor de tweede kamer verkiezingen vermoord. De LPF werd bij deze verkiezingen nipt groter dan de PvdA. De echte forse winnaar van deze verkiezingen was het CDA. E.e.a. resulteerde dan ook in het eerste kabinet Balkenende.
Klopt, beetje ongelukkig gekozen voorbeeld van me.

Ik bedoelde te zeggen dat uitleggen niet altijd werkt, als je de massa tegen je hebt.
Dus jouw mening is representatief voor de potentiële afzetmarkt van de Note 8 in september/oktober 2017? Ik denk dat Samsung de Note 8 gewoon goed gaat verkopen.

Samsung rekende op 12 miljoen verkochte Note 7's tot 1 januari 2017. Dat is de benchmark: hoe goed verkoopt de Note 8 tot 1 januari 2018? Jouw eigen mening ("nooit meer een Samsung want IK vertrouw het niet") is niet echt een benchmark waar Samsung zich iets aan gelegen laat liggen. En terecht, wanneer je de Note 7 en de S7 samenveegt om je "punt" te maken.
Nee, dat beweer ik toch niet, dat dit ergens representatief voor is? Het is namelijk een mening. Ik denk dat note als typenaam beter dood verklaard kan worden. Maar dat is ook mijn mening. Meer niet. Ik zal er nooit een kopen en denk dat anderen dat ook niet zullen doen en ik denk dat Samsung dit niet kan uitleggen, meer beweer ik niet. En S7 en Note 7 neem ik samen omdat ik denk dat de ellende van Note zich in de psyche van veel mensen zich tot een dramatische miskleunend Samsung en alles wat daar onder valt zal samenvoegen, als iets dat te wantrouwen valt. Het terugtrekken van Note was een buitengewoon verstandige actie. Beetje laat, na de tweede fout van die herziene versies. Maar daarna deden ze het goed. Ik denk dat ze zo sterk als maar kan afstand moeten nemen van alles wat met Note 7 te maken heeft, om verdere schade aan henzelf te voorkomen. Nu het over Note 8 hebben lijkt mij dus zeer onverstandig. Dat zijn allemaal overwegingen en meningen van mij waarbij ik de psyche van een winkelend publiek inschat.
Het is een valide argument in de verkoop verwachting van een opvolger, dat de voorganger min of meer als bom wordt behandeld in de luchtvaart industrie.
Het is maar een mening. Imho is het géén valide argument. En wel om de redenen die Passkes aangeeft.
Nooit zal ik (hierom) een samsung telefoon kopen, hoe fatsoenlijk ze ook omgaan met de afhandeling van hun eigen gecreëerd probleem. Ik heb geen greintje vertrouwen in alles van samsung waar galaxy of note op staat.
Dat is slechts jou mening. Zegt niets over verkoopcijfers.
En tegenargumenten hebben hierbij geen zin. Zo werkt dat niet met vertrouwen. Uitleggen ook niet.
Ik ga echt geen moeite doen om jou te overtuigen, wees niet bang.

Ik zeg alleen: imho is de massa dit incident weer snel vergeten, en volgend jaar wordt de Note 8 weer gewoon verkocht.

En nu moeten we even afwachten om te kijken wie gelijk heeft.
Zelden heb ik iemand zoveel kroms zien zeggen. Ik quote jou even:

"Het is maar een mening. En in mijn mening is dat geen valide argument. En wel om de reden die Passkes (mening) aangeeft."

Je geeft eerst aan dat iets 'maar' een mening is, vervolgens betrek je een mening erbij van iemand anders waarom iets valide zou moeten zijn. :o

Vervolgens een heel verhaal ietsje terug om via de stropopredenering je gelijk te willen halen. Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Daarna ga je een mening weer vergelijken met verkoopcijfers om je betoog te eindigen met: 'we zullen moeten afwachten wat volgend jaar brengt'. No shit sherlock!

Hou er maar rekening mee dat Samsung wel degelijk andere verwachtingen heeft bij de verkoop van de Note 8. Helemaal omdat ze zich een nieuw fiasco absoluut niet kunnen veroorloven en dat naar alle waarschijnlijkheid de dood van de Note-reeks zou betekenen. Ik heb nog nergens een nieuwsbericht gezien over de gevonden oorzaak dus ofwel de technologie gaat een stap terug ofwel de oorzaak is voor een deel (ja vermoeden van mij) intern wel bekend.

[Reactie gewijzigd door Typhone op 25 oktober 2016 08:37]

De mening van die ander is toevallig gelijk aan mijn mening, dus verwijs ik ernaar. Daar is niks mis mee imho.

Ik hoef mijn gelijk niet te hebben. Dat mag jij hebben als je daar behoefte aan hebt. Ik vond dat de discussie afweek van waar het om ging: de verkoop van de Note 8. En daar staat het al dan niet verbieden van de iPhone in vliegtuigen ver vanaf.

Jij kan blijkbaar in de hoofden van Samsung medewerkers kijken wat zij zoal vinden, rekening mee houden en weten. Ik heb die gave helaas niet, dus dan wordt het een beetje lastig met de discussie.

Je brengt me in verwarring.
Hou er maar rekening mee dat Samsung wel degelijk andere verwachtingen heeft bij de verkoop van de Note 8.
Uit deze zin maak ik op dat je denkt dat Samsung denkt (...) dat de verkoop van de Note 8 tegen zal vallen.
Helemaal omdat ze zich een nieuw fiasco absoluut niet kunnen veroorloven en dat naar alle waarschijnlijkheid de dood van de Note-reeks zou betekenen.
Ze denken dat de verkopen tegen zullen vallen omdat ze zich een nieuw fiasco niet kunnen veroorloven?

Verder zeg je dat of de technologie een stap terug gaat of de oorzaak (deels) intern bekend is.

Waarom sluit het één het ander uit?
Never mind. Een discussie uit de fanboy hoek, anderen betichten van drogreden gebruik en ze nu zelf inzetten bij mij. Dit gaat niet goedkomen op internet. Einde discussie.
Ik geloof niet dat je zelf gelooft dat Samsung geen rekening houdt met lagere verkopen van de opvolger van de note 7 na dit fiasco. Welk effect het zal hebben zal inderdaad moeten blijken, als ze tenminste de note 8 ooit nog durven uitbrengen onder die naam. Passkes' redenering gaat niet in op de ernst van de problemen van de note 7 t.o.v. de andere incidenten. Die zijn van een nieuwe orde en dus zijn de redenen zwak als tegenargument.

Dat ik geen samsung meer koop is idd mijn mening (eigenlijk gedrag) en je zal mijn weigering ook niet in de verkoop cijfers terug zien. Beetje overbodig dat op te merken.
Nooit zal ik (hierom) een samsung telefoon kopen, hoe fatsoenlijk ze ook omgaan met de afhandeling van hun eigen gecreëerd probleem. Ik heb geen greintje vertrouwen in alles van samsung waar galaxy of note op staat.
Ik adviseer je dan om je wantrouwen te verbreden naar iedere high end smartphone die een flinke wissel trekt op zijn hoog vermogen accu.

Wat bij de Note 7 is gebeurd kan iedere bouwer van mobiele apparatuur overkomen. Zelf neig ik naar de conclusie dat de huidige specificaties voor de hetgeen dat de hardware kan leveren uitholt. Met name de voorhoede van smartphone bouwers loopt tegen die grens aan. Samsung bevindt zich in die voorhoede.

Dus als je erg beducht bent voor exploderende accu's, koop dan mid range of low end. Beproefde techniek, en wat meer ruimte in het specificatie jasje.
Nou, tot nu toe zijn het niet anderen geweest die zó gemiskleund hebben. Los daarvan neem ik idd uitsluitend midrange phones. Ik zie de noodzaak niet om meer dan 200 euro aan een telefoon uit te geven.
Zouden ze misschien meewegen dat de Samsung geen Amerikaans product is?

Ik weet het niet hoor, maar Amerika kan ook redelijk protectionistisch zijn in dat soort dingen.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 24 oktober 2016 10:42]

Scheelt idd absoluut !!

Iphones hebben we in het verleden ook gezien met accu brandjes en dergelijke maar kregen amper de aandacht.
Ik denk het niet, maar ik zou zo maar kunnen indenken dat ze wel verboden worden, maar dat er niet direkt met 10 jaar cel en 10.000'en dollers boete gaan gedreigd wordt.

Puur om de reputatie van een Amerikaans bedrijf wat minder grondig de nek om te draaien.

Tis maar een brainfart, maar het zou me niet verbazen.
Zou kunnen als je ziet hoe stil ze de iPhone 7 brand houden. Enige wat je leest is dat Apple het aan het onderzoeken is.
Vanaf dat stadium was Samsung al figuurlijk afgebrand door alle nieuws sites, dit terwijl het onderzoek net als bij Apple in volle glorie was. Bij Samsung had het ook heel veel redenen kunnen hebben, zoals Amerikanen alles in de magnetron stoppen.. Toch wist iedereen het na 1 brand zeker: de note 7 is onveilig.
De iPhone 7 die vermoedelijk een hele auto heeft laten afbranden wordt toch wel redelijk stil gehouden buiten het feit dat Apple het aan het onderzoeken is.
Dat dit wel een iets serieuzer probleem is dan welk toestel dan ook in het verleden gehad heeft.
Dat maakt echter niks uit voor het punt wat @Passkes maakte.
Wie verspreid hier nou leugens.... Je gaat wel erg ver in je beredeneringen richting een mede tweaker welke gewoon een naar zijn en mijn idee terechte opmerking en vergelijking maakt.

Dat zijn argument jouw niet aanstaat, maakt niet uit. Daarom hoef je nog niet iemand te betichten van liegen. Dat doet hij ook niet.

De vergelijkingen die hij aanhaalt zijn minstens even erg al dan niet erger dan die van de Note 7. Dat een note 7 gebannen wordt uit vliegtuigen maakt niets uit, daar de toestellen allemaal zijn teruggeroepen. En niet meer op de markt zijn te krijgen via officiële kanalen.

Als de media in de tijd van de ontploffende en uitbrandende accu`s evenveel aandacht had gegeven aan de iphone`s toen ter tijd hadden deze net zo goed verboden kunnen zijn nu. Hetgeen wat er nu totaal anders is, is dat de media veel heftiger en sensationeler nieuws brengt.
Als de media in de tijd van de ontploffende en uitbrandende accu`s evenveel aandacht had gegeven aan de iphone`s toen ter tijd hadden deze net zo goed verboden kunnen zijn nu. Hetgeen wat er nu totaal anders is, is dat de media veel heftiger en sensationeler nieuws brengt.
Ja, maar het is wel die media die de massa lezen. En het is diezelfde media die straks de Note 8 zal aankondigen als de opvolger van de ontplof-telefoon en "we moeten nog zien of deze 8 dat nu niet doet".

Objectief zijn er waarschijnlijk vergelijkbare gevallen geweest in het verleden, maar de perceptie is hier anders, en voor de consument is dat bakken belangrijker. En ik zou zeggen spijtig voor Samsung, ware het niet dat ze het over zichzelf hebben geroepen met de falende omruilactie.
Wat is je punt? De Note 7 is niet meer in de handel verkrijgbaar. Je kan niet meer met een Note 7 in een vliegtuig. De Note 7 is er officieel niet meer. Hoe vaak gaan we nu meemaken dat er iemand met een Note 7 in een vliegtuig is gestapt en is opgepakt?

Het probleem is dat bij de omruilactie van de Note 7 alleen de batterij is vervangen en het probleem niet "alleen" in de batterij zit. Hierdoor is de Note 7 inderdaad brandgevaarlijk verklaart en mag daarom niet meer meegebracht worden op een vliegreis. Als logisch gevolg daarop heeft Samsung het toestel uit de handel genomen en alle toestellen voor zover mogelijk weer ingenomen.

De Note 7 wordt mijn inziens gewoon alsnog heel snel weer vergeten.
Ze willen het niet publiceren...ze weten t wel. Ze maken de hele hardware zelf...
Waarom zou je gelijk het vertrouwen in de hele lijn verliezen? De voorgaande Note's hadden dit probleem toch ook niet?

En dat terzijde, je mag er wel van uitgaan dat de 8 aan zeer strenge eisen moet voldoen, ze hebben er wel van geleerd deze keer ;)
Wat Samsung in mijn ogen vooral moet doen is precies aan de kopers uitleggen wat en waar het probleem lag. Alleen door volledige openheid van zaken kunnen ze het vertrouwen wat terug proberen te winnen.
Het probleem in mijn ogen is de labiele accu. In het filmpje hier https://www.youtube.com/watch?v=_Cd2WIxKRDk

Is wel te zien dat zelfs bij het verwijderen van de accu op een voorzichtige manier dat je de folie om de accu heen ziet bobbelen. de hele accu lijkt wel een soort kauwgom en heeft totaal geen sterkte. Ik vind het niet gek dat met zo weinig casing rondom de accu deze zo labiel is. Als je hem dan in een te kleine ruimte propt dant vervormt deze gewoon bolt op en vliegt in de brand. Met de verwijderbare accus zat de litium in een harde shell. op die manier was het allemaal een stuk veiliger dan het alleen in een dun laagje folie wikkelen.

Maargoed misschien is dit wel een normaal verschijnsel. Ik ken accus eigenlijk alleen met een stabiel omhulsel

[Reactie gewijzigd door sygys op 24 oktober 2016 10:05]

Dat filmpje slaat werkelijk waar nergens op. Ten eerste, is in de ontwerp van Note 7 niet meegenomen dat je de accu kan vervangen. Ten tweede, alls je al de accu uit haalt, moet je niet alle omhulsel dat voor beveiliging doel einde is geplaatst verwijderen. Ten derde, wat ze hier tonen is gewoon pure scheikunde. Ze veroorzaken een chemische reactie door twee verschillen materialen die op elkaar reageren met elkaar in contact te brengen.
Dit kan je ook doen bij een oude Nokia accu. Als je die helemaal uit elkaar haalt, en je gaat met een ijzeren punt gaatje in prikken, zal die ook in brand schieten.

Los van het feit dat het erg slecht is van Samsung dat ze een product, dat ze als "verbeterd" naar klanten sturen, nog steeds in brand vliegt, gebeurd bij elke merk wel dat een accu in brand schiet. Je hoeft maar Google News te kijken hoe vaak het met de nieuwe iPhone 7 heeft plaats gevonden. Samsung heeft gewoon de pech gehad dat zij deze keer vaker in het nieuws kwamen dan andere merken.
Sorry, maar nee. Ze hebben niet 'pech gehad', ze hebben er zelfs aan bijgedragen door hun domme reacties hierop. Bovendien insinueer jij dat dit komt doordat de media het rapporteert, maar het feit is dat er sprake was van véél meer faulty batterijen dan in bijvoorbeeld de S7 Edge (waarvan ik 4 artikelen over ontplofte Edges heb gevonden sinds september). Dat zo nu en dan een batterij ontploft is niks bijzonders, maar het gebeurde hier veel te vaak en daarom is dan ook uiteindelijk alles teruggeroepen. Met drang.
Ongelooflijk dat er nog steeds mensen zijn die durven beweren dat Samsung "pech" heeft gehad en "geviseerd werd door de media". De telefoon was nauwelijks een paar dagen in omloop gebracht, en er begonnen er langs alle kanten te ontbranden. Een lithium batterij heeft een zeker risico (1/10.000.000 ongeveer over de levensduur van de batterij), maar je verwacht niet dat er meteen na de launch van een toestel meteen tientallen in de fik gaan!
Grappig dat je dit pech noemt. Pech is als je een lekke band krijgt, niet als alle banden teruggehaald worden omdat ze spontaan lek gaan.

Wat de iPhone 7 betreft: je suggereert dat ook deze vaker in vlammen opgaat. Helaas is dat onzin. Als je van je link een willekeurig artikel leest, gaat het om 1 telefoon die beschadigd is tijdens transport. Zie hier foto's van de verpakking en de doos waar de telefoon in zat. En de Reddit-post waar het gemeld is.

Ik begrijp dat je teleurgesteld bent, maar je doet nu net alsof Millli Vanilli wel echt zingt verdedigt een schip wat al gezonken is. :w

[Reactie gewijzigd door SqueakyClean op 24 oktober 2016 14:51]

Opzih is het vrij normaal dat een accu zo vervormt als je hem er uit haalt, maar het lijkt er wel op dat deze Accu er wel meer last van heeft dan bv die van een iPhone. De bobbels zijn afhankelijk van het gebruikte plakspul en aangezien Apple sinds de 5C wegtrekt strips gebruikt heb ik eigenlijk nooit meer dat een accu heel erg vervormt.
Het zal de meeste consumenten ruk zijn wat er technisch aan ten grondslag lag. Dat begrijpen ze ook niet. Het doet ook totaal niet ter zake. Samsung moet gewoon veilige telefoons uitbrengen. PUNT.
Het is toch wel handig om te weten of samsung het probleem heeft gevonden. Dat zal sommige consumenten misschien aan hun kont roesten. Maar ik wil het zeker wel weten.
Nou ik weet zeker dat Samsung er alles aan gelegen is om de Note 8 vrij te houden van dergelijke problemen. Sterker nog, ik denk dat dat de meest betrouwbare samsung telefoon gaat worden ooit. Nog zo een fiasco kunnen ze niet permitteren in de Note serie. Mijn volgende Phone word dan ook bijna zeker een Note8.
Dat klinkt als het principe "de kans dat er nog een keer een vliegtuig in dit huis vliegt is wel heel klein, dus ik koop het huis" (The world according to Garp). :)
Weten ze dat intussen zelf wel al?
Nee, dat weten ze niet. Net een artikel op android world dat de s8 ontwikkeling voor 2 weken is stil gelegt om de oorzaak van de note 7 te achter halen.
Dat is iets wat mensen toch snel over het hoofd zien.

De ontwikkeling van de note 7 stopt voordat die massaal in productie gaat,
en voordat de huidige in de winkel ligt, begint men met het volgend model.

Er zit al geld, tijd, research in de volgende serie.
Dat ze uiteindelijk er voor kiezen om toch door te gaan met dezelfde naam is een risico. Ipv note 8 hadden ze een andere naam kunnen geven.
Samsung heeft ook nog helemaal nergens voor gekozen. Het enige wat er is, is ene slecht vertaald artikel van een Koreaan die beweert dat er extra korting zal gegeven worden wanneer iemand volgend jaar in Zuid-Korea een nieuw en gelijkaardig toestel koopt en zijn bonnetje nog heeft. De rest is journalistiek van ik steek mijn vinger in de lucht en gok waar de wind vandaan komt. Het is gewoon non-nieuws. Samsung heeft nog steeds niet ontkend dat hun telefoon de Samsung Queen Wilhelmina 1 gaat heten, maar dat betekent ook niet dat dat daarom de naam zal zijn.

In plaats van note 8 kunnen ze nog steeds voor een andere naam kiezen. Ze kunnen nog alles kiezen, want die toestellen zijn er pas volgend jaar.
Waar baseer jij je op dat dit probleem komt omdat Samsung goedkope rommel in hun toestellen gebruikt? Ontploffende en gas uitstotende accu's doen mij meer denken aan een probleem met overladen cq laden met een te hoge spanning.
En kwalitatieve hardware heeft daar veiligheden voor aan boord.
Bij overbelasting zou het toestel onbruikbaar moeten worden, maar mag het nooit ontploffen.
Ben ik op zich met je eens, maar er kan een foutje zijn gemaakt tijdens het ontwerpen. Als je de laadstroom bv te hoog laat worden door een verkeerde instelling van het laadcircuit kan je dit soort problemen krijgen. Normaal gesproken zou dat tijdens de testfase naar voren moeten komen, maar als de genoemde laadstroom maar net boven de kritische waarde zit kan een accu dat een x tijd volhouden. Dan is dus niet de kwaliteit van de hardware het probleem, maar een ontwerpfout.
Bij dergelijke fabrikanten is er geen marge voor fouten.
Dus is dit ook onvergeeflijk en kan dit nooit als excuus gebruikt worden.
Die note 7 was niet hun eerste smartphone.

Het is gewoon een kwestie van zo goedkoop mogelijk ten koste van de kwaliteit binnenin. De consument ziet het toch niet en kent er toch niets van. Bovendien zijn die apparaten maar gemaakt om maximaal 4-5 jaar goed te werken. En dat is dan uiterst. Want de meesten vervangen hun toestel na 1-3 jaar.
Och, het blijven mensen hè. Als iemand ipv een 10Kohm weerstand per ongeluk een 1Kohm weerstand maakt door in de bestukkingslijst een 0 te vergeten kan dat grote invloed hebben op het circuit waarin de weerstand gebruikt wordt. Zou dit in het laadstroombegrenzingscircuit gebeuren dan kan je dus dit effect krijgen. Uiteraard mag je van een high-end toestel bijna perfectie eisen, maar zoals ik zeg is een (op zich ) klein foutje zo gemaakt.
Op deze schaal is er geen ruimte voor menselijkheid.
Wees maar zeker dat er koppen gerold zijn bij Samsung.
Waarschijnlijk wel de verkeerde zals in de meeste van die situaties.
Ik zie exact hetzelfde bij de "herstelde" toestellen die achteraf gezien alsnog hetzelfde mankement hadden :P
Die conclusie kan je helemaal niet trekken. Het feit dat de symptomen hetzelfde zijn, wil niet zeggen dat de oorzaak ook hetzelfde is.

Hetzelfde geldtr voor de batterij. Elke batterij kan ontploffen. Het feit dat de accu in de Note 7 ontploft, betekent niet per se dat de batterij de oorzaak is. Het zou ook het laad circuit kunnen zijn, of de behuizing, of nog iets anders. (bv, een auto kan ontploffen als er maar vuur bij de benzinetank komt. Dat betekent niet per se dat de benzinetank de oorzaak is natuurlijk ;)

Samsung is zelf nog bezig met een onderzoek naar de exacte oorzaak, dus zolang daar geen uitslag van is, blijft het speculeren.
Het is toch nog wat anders dan een bendgate of antennagate... dan heb je in het slechtste geval een toestel dat niet de verwachte kwaliteit haalt... Een Note 7 is potentieel levensbedreigend als die je huis afbrandt terwijl het toestel 's nachts oplaadt...

Dat vraagt toch wel véél vertrouwen...
dat zal weer een explosie worden

Farida Aghmir
De Note serie is al jarenlang een unieke reeks, er is niet echt competitie voor dit toestel en ik kan me inbeelden dat vele Note gebruikers graag een opvolger wensen voor hun toestel.
Veel wel, maar als ik persoonlijk kijk wat ik nou eigenlijk met die pen doe (Galaxy Note 3 hier) heeft het 0,0 toegevoegde waarde. Ik gebruik het ding zakelijk, puur om te bellen/gebeld te worden en mail te ontvangen en versturen - heb 'm privé gebruikt maar ook daar deed ik niks met die pen. Heb sindsdien privé een iPhone. Als ik snel een notitie wil maken zeg ik simpelweg tegen Siri 'noteer <dit of dat>' en klaar. Praktisch vanuit het lockscreen. Als ik een telefoonnummer toe wil voegen ga ik dat niet op het scherm schrijven met een pen die ik er eerst uit moet halen, een notitie aan moet klikken, met de hand een nummer schrijven, dat omzetten met OCR naar een 'echt' nummer, en dat vervolgens nog eens lopen knippen/plakken in een nieuw contactpersoon.

Het tekenen is wel leuk op het scherm maar dáár is het schermpje nou weer net iets te klein voor. Een whiteboard overpennen? Microsoft Lens gebruken.

Die pen heeft voor mijzelf te weinig toegevoegde waarde. Bovendien is het supportbeleid van Samsung gewoon ruk (Android 5.0 en hoger komt ie niet, terwijl die technisch prima 5.1 of 6 zou moeten kunnen draaien met z'n 3Gb RAM en een handjevol pittige processoren). De performance is niks mis mee, maar het ecosysteem is een drama.

Andere Android versie zou ik erop kunnen zetten. Een of andere beunhaas heeft Android 5.1 en ondertussen misschien ook wel versie 6 erop weten te krijgen. Mag je 1x per dag updates door gaan voeren en die pen werkt dan ook niet meer, net als de typische Samsung dingen die het toestel uniek maakt (S Health en zo). Dus dat schiet óók niet op, dan kan ik net zo goed elk ander toestel pakken.
Ik denk dat die pen door weinig mensen worden gebruikt. Hetgeen wat je hier aangeeft is voor velen het geval. Echter ik denk dat velen een Note kopen is juist vanwege het scherm. Een Note is juist onder de premium merken juist een populair formaat maar weinig merken leveren zo'n groot scherm. Persoonlijk ben ik niet een fan van een dergelijk groot ding maar ik zie toch vaker een dame zo'n ding uit haar tasje toveren.
Ik gebruik de pen zelf weinig tot zelden, maar ik zou 'm toch niet willen missen op de momenten dat ik 'm wel gebruik. Met name de relatief nieuwe feature dat je met de pen kunt tekenen op het scherm dat "uit" staat vindt ik een erg fijne feature als ik even snel iets moet noteren. Dat gaat toch veel sneller dan iets moeten intikken.
Het grote scherm is inderdaad wel erg fijn, dat is absoluut hét pluspunt van dit toestel. Het meenemen ervan is dan ook niet erg praktisch maar als je een koffertje/rugzak/... hebt is het natuurlijk geen probleem.
Een koffertje/rugzak?!?! Iemand draagt hier 26/26 broeken
Dan behoor je niet tot de doelgroep. Koop gerust een iPhone met een beter updatebeleid en zonder pennetje.

Ik had al wel verwacht dat al die druktemakerij wat overdreven was. Ga inderdaad gewoon lekker door met de Note. Als de 8 weer gewoon goed is, is de 7 snel vergeten.
Ach met de oorspronkelijke iPhone kon je ook niet knippen en plakken.. en wel meer dingen niet die je met andere telefoons wel kon doen destijds. Heeft mensen er ook niet van weerhouden een nieuwe iPhone te kopen.

Ik denk dat één rotte appel in de reeks geen enorme impact zal hebben op de consumenten. Er zullen altijd diegene zijn die hierdoor geen note meer zullen kopen maar ja zulke mensen hou je altijd. Ik ben het met je eens dat de note een zeer specifieke niche in de markt vervult maar dat doet hij dan wel weer heel goed en er is praktisch geen concurrentie dus tja.
Het was 1 fout ontwikkeld model. Alles te krap in de telefoon waaronder de batterij.
Daar hebben ze echt wel van geleerd.

Dus de volgende Note zal niet ontvlammen. Anders zouden ze hem niet ook aankondigen
Dus de volgende Note zal niet ontvlammen. Anders zouden ze hem niet ook aankondigen
De Note 7 met nieuwe accu zou ook niet meer ontvlammen.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 24 oktober 2016 17:11]

Ik heb het over het model nummer 8 niet 7. 7 is gewoon mislukt. Bij 8 kunnen ze de fout gaan inhalen
Was dat maar waar...

Er waren al exploderende Tv's, wasmachines, smartphones(ook voor de note 7)...

Samsung is bekend om zijn mooi uitziende toestellen, niet om de kwalitatieve hardware.
tja, de nieuwe Iphones 7 'exploderen' dus schijnbaar ook.. en er zijn genoeg andere telefoons die ook wel een keertje 'explodeerden'..
Onzin dat Samsung niet bekend staat om kwalitatieve hardware.. ze zitten in de lowend en highend range..
Apple is nu ook niet de referentie voor kwalitatieve hardware componenten hoor.
Degelijke behuizingen ja. Maar de binnenkant hangt met haken en ogen aan elkaar.

LG en HTC hebben bv veel meer kwalitatieve hardware in dezelfde prijsklasse.
Zelfs Sony an Xiaomi doet beter.
Zelfs de galaxy S5 vrij recent:
https://www.telefoonabonn...axy-s5-spontaan-ontploft/

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161021_02531540

Ik heb zelf ook een probleem ervaren met overhitting van mijn galaxy S4. Echter ben ik niet zeker als het probleem niet het micro SD kaartje (ook van samsung) was.
Mijn S4 was aan de lader toen deze plots vreemde tikkende geluiden produceerde.
Toen ik keek was het scherm aan het flikkeren en was deze vrij warm (nog net te houden in mijn hand) Alles verliep ook schokkend op de S4 zelfs zonder laadkabel en na herstarten.
Ik dacht dat mijn S4 stuk was en haalde de SD kaartje eruit om mijn foto's te behouden en over te zetten. Echter toen ik de SD in mijn PC stak kon ik niets aflezen. Na wat pogingen liep ook mijn PC vast. Met het vermoeden da de SD kaart misschien de oorzaak was starte ik mijn S4 terug op en jawel, alles werkte prima.
Ik heb sinds geen SD kaartje meer ingestoken omdat ik uiteindelijk mijn foto's kwijt was en ik het ook niet echt meer vertrouw. Gelukkig was ik erbij maar ik vraag mij nog steeds af wat de gevolgen anders hadden kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Niclord395 op 24 oktober 2016 16:03]

Er is al een "volgende" Note geweest die net zou ontploffen, deze versie had een speciale sticker op de doos waaraan je hem kon herkennen. Plot twist: ook deze ontplofte.

http://fortune.com/2016/09/12/samsung-note-7-replacements/
|:( Dat was een herbouwde note7 nu kunnen ze de design omgooien zodat ze meer ruimte hebben...
Sorry maar hoe kom je erbij dat het aan de ruimte lag? Samsung zelf wist laatst nog niet waar het probleem specifiek lag. En daarbij waren de "S" modellen ook "veilig", we weten hoe dat is afgelopen. Belachelijk om nu plots met het argument "herbouwde Note7" af te komen.
Er zijn meerdere mensen die een Note7 uit elkaar hebben geschroefd. En zo erachter kwamen dat de batterij gekneld zat in de telefoon. Dus als je op de batterij drukt kon hij in de fik vliegen.

Ik heb zelf ook gekeken hoe mijn docent er eentje uit elkaar haalde om het te laten zien. Er waren 2 foute onderdelen. De batterij en het chipje wat de stroom verdeeld door de batterij. Geloof je me niet gebruik Google is. En kijk de video's..
Ze hadden ook gewoon een accu met 100 mah minder in het toestel kunnen zetten waardoor het niet te krap meer was.

Ik denk dat het een groter probleem is dan alleen de ruimte voor de accu.
Ik heb een Note3 en heb geen vertrouwen verloren door dit verhaal. Ze hebben zich eens goed gestoten, het product wordt er alleen maar beter van. Ik maak me meer zorgen over die hippe "edge" schermen.. dat koop ik dus niet.
Het heeft ook geen meerwaarde en de schermen breken bij lichte buiging veel sneller omdat de druk niet weg kan. Die edge moet samsung helemaal mee stoppen. de "feature" (als je het zo überhaupt kan noemen) slaat nergens op.

[Reactie gewijzigd door sygys op 24 oktober 2016 10:13]

Ik denk dat Samsung eerst duidelijk moet gaan uitleggen wat er mis was met de Note 7 en hoe ze dit gaan vermijden bij de Note 8. Anders krijgj je dat veel mensen er geen vertrouwen meer in hebben.

Wel goed dat ze er mee door gaan. De Phablet is de facto uitgevonden door Samsung met de Galaxy Note, dus het zou heel vreemd zijn geweest als ze er mee waren gestopt.

De technici van Samsung hebben nu alle tijd om te werken aan een nieuwe, veilige Note 8.

Tevens vind ik dat ze bij Samsung een paar managers de laan uit moeten sturen die voor dit debacle verantwoordelijk waren.
Anoniem: 112442
@ArtGod24 oktober 2016 16:56
Ik denk dat Samsung eerst duidelijk moet gaan uitleggen wat er mis was met de Note 7 en hoe ze dit gaan vermijden bij de Note 8. Anders krijgj je dat veel mensen er geen vertrouwen meer in hebben.
Voor sommige tweakers is dat waarschijnlijk interessant zijn maar het over grote deel van de Samsung klanten zou een gedetailleerde uitleg niet te begrijpen zijn.

[/q]
Wel goed dat ze er mee door gaan. De Phablet is de facto uitgevonden door Samsung met de Galaxy Note, dus het zou heel vreemd zijn geweest als ze er mee waren gestopt.

De technici van Samsung hebben nu alle tijd om te werken aan een nieuwe, veilige Note 8.

Tevens vind ik dat ze bij Samsung een paar managers de laan uit moeten sturen die voor dit debacle verantwoordelijk waren.
[/quote]

Volgens mij zouden ze er nooit mee gestopt zijn, zou IMO erg dom geweest zijn. Maar mogelijk een andere naam gebruikt hebben.
Ik denk dat heel veel mensen de kat uit de boom gaan kijken. Veel fabrikanten hebben een fout gemaakt, de manier waarop je het oplost is waarin je je kan onderscheiden.
Het ligt er aan hoe Samsung het hele verhaal oppakt en volgens mij tot nu toe erg netjes. Dus ik zie geen problemen.
Zo erg balen! Had vandaag nog een s7 besteld om mee te kunnen doen aan de actie van de Note 8! Ik ben juist overtuigd dat Samsung nu alles op alles zetten om de note 8 weer een goed product te maken die succesvol zijn. Want doen ze dat niet, dan is het wel klaar met samsung betreft de note lijn.
zou niet weten waarom, ja verkoop-hit zeker niet is toch niche foon. Aan de andere kant drama's met iphone hebben ook mensen, iig mij, niet tegen gehouden o een volgend model te kopen.
Ik niet. Het vertrouwen in de note opzeggen is hetzelfde als alle Samsung producten, of zelfs alle producten met een lithium accu opzeggen
Als ik 'm kon pre-orderen had ik dat gedaan!
Ik ben volgend jaar weer in de markt voor een 'gratis' toestel bij me telefoonabonnement dus als de Note 8 tegen die tijd uit is dan ga ik daar zeker weer voor. Als het in brand kan vliegen hoor ik dat snel genoeg en met mijn huidige note 4 houd ik het ook nog wel een tijdje vol als die weer terug moet voor garantie.

Op basis van 1 fout product ga ik niet gelijk een krachtig merk afrekenen, ze zullen er nu wel 3x over nadenken voordat ze een dergelijke fout gaan riskeren. Wat dat betreft zijn er ook wel andere merken waarbij er gekke dingen gebeuren die net zo schadelijk kunnen zijn voor het merk maar vervolgens ook gewoon als warme broodjes over de toonbank blijven gaan.

Voor mij is echter Samsung niet zo zeer hét merk dat ik hebben moet, maar telefoon met een groot scherm, een amoled scherm en een ingebouwde stylus de enige pré. Als er andere merken zijn die dat ook hebben en goede prestaties leveren kan ik daar ook nog naar uitwijken. Maar die zullen er niet in overvloed zijn denk ik.
Er zullen genoeg mensen zijn die dadelijk bij de Note 8 zoiets hebben van uhmm moet ik dit wel doen?
Totdat ze andere mensen zien die veel plezier aan de Note 8 beleven, dan is die twijfel direct weg.

Samsung kan over een jaar genoeg doen om men over te halen om toch de Note 8 te kopen door bijvoorbeeld veel extra's (bijv accessoires) te geven.

Ondanks dat het veelvuldig in het nieuws geweest is kan ik aan elke smartphone leek erover vragen en niemand die het weet.. Waarom? Veelal leest men tegenwoordig online het nieuws, en alleen dat gene wat ze leuk / interessant vinden, dat is dus van alles behalve telefoontjes. Deze mensen zijn dus helemaal niet op de hoogte van dit, of vergeten het snel omdat het ze niks interesseert.

Ondertussen lopen er ook onderzoeken vanuit Apple naar ontploffende / brandende iPhone 7, als dit zo doorgaat is iedereen eraan gewend :P
Momenteel loopt er een onderzoek nav een afgebrande auto waarbij de iPhone 7 vermoedelijk de oorzaak was.
Nog geen feit, maar kennelijk wel een Apple onderzoek waardig..

Zelfde is ook bij bijv auto's er was een tijdje in het nieuws (en hier komt het, ik ben het alweer vergeten...) dat de airbags niet goed zouden zijn, ik dacht de Prius?
Toch worden ze gewoon verkocht, en ik (aangezien ik totaal niks met die merken heb) ben het alweer vergeten welke het precies was :)
Dit soort retoriek begrijp ik persoonlijk niet. Galaxy Note 7 was een defect product. Je denkt toch niet dat Samsung een product op de markt brengt die weer defect zal zijn? In tegendeel, ze zullen er alles aan doen om het veilig te maken. Ik ben juist nog meer geïnteresseerd in de Note 8 nu.

Het doet mij een beetje denken aan de situatie rondom de Xbox 360: "Ik zal nooit meer een Xbox product kopen vanwege de Red Ring of Death". Ja, want ze gaan weer dezelfde fout maken natuurlijk :/

Ik kan me absoluut niet voorstellen dat als de Note 8 een goed product is mensen zullen zeggen jaar maar de Note 7 ontplofte dus ik haal hem niet.
Ik koop gewoon de note 8.
Mmm, ik ben benieuwd hoeveel consumenten het vertrouwen in de Note serie nog niet hebben opgezegd. Het is grootschalig in het nieuws geweest en het lijkt me dat het zeker niet de best verkopende telefoon gaat worden :P
Ik denk nog heel veel. Het zou vreemd zij als je geen vertrouwen in de Note zou hebben, dan zou je IMO geen vertrouwen in Samsung moeten hebben. Waarom zou een Note 8 slecht moeten zij en de nieuwe S8 niet?

Commercieel zou het misschien verstandig zijn omdat veel mensen alleen naar de naam kijken.

Voor mij is Samsung geen keuze meer omdat de accu niet meer te verwisselen is (user removable).
Ach! In Amerika en in Nederland heb je de grootste jankerds. Doe je het jaren goed, kraait er geen haan naar. Maar je 1x een fout en je word er je leven lang op afgerekend. Nou ik heb nog steeds goede hoop. Samsung is topmerk!!
Ik zou dat vertrouwen niet zo maar opzeggen, maar ze hebben inderdaad wel een imageprobleem opgelopen met de note 7.
Als het genoeg Bang for your bucks is :P
(sorry, ik kon het niet laten :P)

Genoeg marketing er tegenaan en een goede prijs, en het komt wel weer goed voor Samsung.
Ze kunnen deze klap financieel prima opvangen, lijkt mij.
Anoniem: 382732
@Zarc.oh24 oktober 2016 09:11
Marketing is geen tovermiddel. Genoeg voorbeelden van gigantische marketingcampagnes waarbij de producten toch flopten. Een goede prijs lijkt me in dit segment ook lastig. Tenzij Samsung bereidt is de boel met verlies te willen verkopen. Dan kan je echt met een stuntprijs komen.
Tenzij Samsung bereidt is de boel met verlies te willen verkopen. Dan kan je echt met een stuntprijs komen.
Het is niet of ze nu maar 5% marge hebben ofso, kan makkelijk 150 a 200 van de adviesprijs af en dan maken ze nog gezonde winst.

Een Note 8 voor 500 of 600 euro bij de launch zou al een stuntprijs zijn imho.
Ja maar dat gaat ie ook worden als je met je oude s7 de helft minder hoeft te betalen.

Net of dat samsung al die miljoen s7 toestellen weer gaat verkopen.
Volgens mij hadden wij het over de algemene prijs, niet de prijs voor de enkeling die hun note 8 met 50% koting krijgt kan kopen.

Lijkt me dat je dan je bon van de note 7 mag laten zien en dan aantonen dat je voor de s7(edge) inruilactie hebt gekozen. Dat zal misschien 1/3de zijn van de note 7 kopers?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 oktober 2016 10:30]

Marketing is niet communicatie.

Marketing is je product afstemmen op de behoefte. Communicatie is een onderdeel van marketing.
Niet altijd, marketing is vooral een behoefte creeëren.
Denk weinig, hebben goede acties ondernomen.

Zie Volkswagen met het schandaal. Ook niet terug in de cijfers te zien.
Wereldwijd wist de Volkswagen Group in mei 871.500 auto's en vrachtwagens te verkopen. Dat is 1,6 procent meer dan de 858.000 die het concern vorig jaar in mei aan de man heeft weten te brengen.
Ik denk dat er voor de beleving wel verschil in zit of
a. je telefoon in je broekzak / op je nachtkastje in de fik vliegt met alle (gezondheids)problemen die daarbij komen kijken
b. of het aanpassen van software in je auto om een stukje Europese regelgeving te omzeilen waarbij de persoonlijke schade veel minder of nihil is.
Aan de andere kant, VW heeft naar het nu lijkt bewust gesjoemeld om o.a. de klant te bedotten, daar zijn bij Samsung nog geen aanwijzingen voor.

Maar een betere vergelijking is die met Toyota. In 2009 zijn ze een recall gestart omdat naar het leek bij sommige auto's het gaspedaal kon blijven hangen. Vele headlines want er waren doden te betreuren. Totale recall meer dan 8 miljoen auto's, een veelvoud van de Note 7 aantallen dus, een véél duurder consumentenproduct en dodelijke slachtoffers.

Toch was de impact op de verkopen beperkt, tot bijna onzichtbaar, zeker als je bedenkt dat door de crisis in 2008, de verkopen toen al een daling hadden ingezet.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 24 oktober 2016 13:27]

Als ik kijk naar mijn omgeving en hoeveel (flauwe) grappen er gemaakt worden over Samsung telefoons, denk ik dat de schade veel groter is. Als ik wat "minder goed geïnformeerde" mensen in mijn omgeving hoor zeggen dat ze hun Samsung telefoon gaan inruilen omdat ze het niet vertrouwen, lijkt het dat de schade verder reikt dan de Note 7. Dit soort negatieve mond-op-mond reclame heeft veel invloed.

Samsung onderkent dat niet direct, als ik kijk naar de bijstelling van de winstverwachting met 5 miljard euro.
De verwachte verkoop van de Note 7 werd gesteld op 12 miljoen stuks in 2016. Een winst van €400 per toestel brengt je al erg dichtbij de 5 miljard.

Maar de toekomst zal het leren. De slechte publiciteit zal iig. niet helpen. Ik verwacht dan ook dat Samsung in Q4 nog wel komt met een verdere bijstelling van het resultaat.
potentiële bom nou nou.... Zoals een cobra6 zeker uhmm.

Bij Volkswagen is het veel groter daar stoot elke auto te veel (alles uitgeleverd) uit en hoeveel notes zijn er daadwerkelijk ontploft (uit levering gestopt).
Ze zullen een brand New device uitbrengen dus ik reken op explosive verkopen.
Denk dat het wel los loopt.
Macbooks waren ook grootschalig in het nieuws geweest vanwege eenzelfde probleem en verkopen ook nog steeds prima.
Heb je daar een bron van? Ik kan me eigenlijk niet heugen dat Macbook accu's op relatief grote schaal ontploften...
Ach. De echte Samsung fans kopen het toestel toch wel. Echte fans (die al jaren telefoons van Samsung kopen en dus een enkel ander merk willen/hebben gehad) zullen het vertrouwen in Samsung niet zo snel verliezen.
Maar goed, leuk dat de Note 8 er komt, maar wordt dat dan najaar 2017? Dus we hebben sinds het najaar van 2014 officieel geen nieuwe Note meer gehad... Waarom niet een een geupdate Note 4 met moderne SOC o.i.d. om de periode te overbruggen. :?
Omdat het dan qua benaming niet meer synchroon loopt met de Galaxy S serie.
Dat gelijk trekken van namen heeft ze niet veel gebracht. :+
en wanneer moet die uitkomen dan? Want dat zou dan ergens tussen de S8 (die met grote waarschijnlijkheid al in productie is) en de Note 8 (die op dit moment ontwikkeld wordt) worden.
Beter hadden ze de Note 6 toch uitgebracht dan hadden ze nu de Note 7 kunnen releasen, want nu loopt de Note qua versie voor op de S7, of komen ze nu volgend jaar gelijk met de S9? Maargoed als je alles van tevoren weet :)
Het artikel schrijft dat de personen die hun note 7 hebben omgewisseld met een s7 (edge) deze volgend jaar wanneer samsung met de s8 en note 8 uitkomt hun s7 kunnen inleveren voor korting op de 8. In de tussentijd moeten zij het gewoon met hun s7 doen tot de nieuwe releases
Dat lijkt mij niet echt een grote straf, of je moet wel erg geilen op dat pennetje. Maar om de tijd te overbruggen is het volgens mij prima te doen.
Er staat nergens dat de s8 note dit jaar uitkomt. Die komt gewoon dus pas in 2017.
Ze lopen niet. voor de S8 komt in maart en de Note 8 komt pas in september.
Hoezo?
De s7 en s7 edge waren uit in de lente 2016. De note 7 nu net in het najaar. En zo zal het met de 8 reeks ook gaan.
Beter hadden ze met de Note-serie gestopt en volgend jaar een toestel genaamd Samsung Galaxy S8 Pen.
Note heeft nu volgensmij een (te) grote imagoschade opgelopen.
En als ik hun was had ik de upgrade voor 25% van de prijs van de S7 aangeboden.
Zou jij het denken? Ik denk het niet... De Note 7 kwam uiterst positief uit de reviews. Alleen de batterij-issues die later opdoken gooiden letterlijk roet in het eten. Verder zie ik het nog steeds als een perfecte telefoon! :9
Heb hem in mijn handen gehad.
Werkelijk waar een pareltje.

Een 5.7 inch die gewoon handzaam was. Spijtig van de batterij problemen.
Samsung heeft mijn interesse tot Android weer weten te wekken, dat door de camera van de S7 en later de Note 7, onder water werkt de pen zelfs. Net als het prachtige scherm dat erin gepropt is... (relatief kleine behuizing inderdaad)

En dat terwijl ik een Lumia 920 heb gehad, later een Xperia Z5 Compact en nu een Lumia 950...

Ik stel namelijk enorm veel eisen wat betreft de camera, maar laat dat nou de plaats zijn waar Samsung het afgelopen jaar een enorme inhaalslag heeft gemaakt... (nu nog de verwisselbare batterij terug en dan koop ik er een) :9 Ik kijk uit naar de Note 8!
Ik vind het een mooie beslissing. Ik vind de Note (zonder de mankementen natuurlijk) een unieke en goede telefoon. Ik ben blij dat ze de stap toch door zetten na de grote klap van de Note 7. Ik hoop zeker dat de Note 8 weer een hit gaat worden, ik gok als die ook een flop wordt door productie fouten etc dat de Note lijn wel op zal houden.. |:(
De imagoschade trekt wel nieuwe kopers aan denk ik... Ik ben juist iemand die producten koopt die niet door jan en alleman worden gekocht. Zo zijn er nog velen met mij! :9 Ik loop nu ook rond met een houten Lumia, welke al veel mensen vreemd heeft doen opkijken! :+ Kom maar met die Note 8 & zorg dat de accu verwisseld kan worden... :)
Toch dapper van Samsung dat ze tóch door gaan met de Note-serie.

Hier een vrij uitgebreid artikel over de Galaxy Note 8:

http://www.gizmochina.com...axy-note-7-investigation/

Edit:

Nog een artikel. Samsung is aangeklaagd door 527 Zuid-Koreanen vanwege de Note 7:

http://www.nu.nl/mobiel/4...axy-note-7-problemen.html

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 24 oktober 2016 11:26]

Mensen die Note 7 willen houden om redenen zoals 'dit wordt uniek toestel, met bijzondere geschiedenis, en je kan niet meer kopen' hebben wel een kans op risico dat ze geld kwijt raken mocht het alsnog in brand vliegen.
En je hebt mensen die Note 7 in dichte doos houden. Meestal zal het goed gaan, accu wordt niet verder opgeladen. Maar als accu ver ontladen is, neemt risico ook weer toe bij gebruiken/opladen.

Maar doorverkopen heeft 2 kanten. In dichte doos houden of gebruiken. En juist dat laatste wil je niet echt 800 Euro voor geven zonder "brandschade risico". Dat betekent dus dat Note 7 stuk minder waard is geworden want mensen willen geen toestel dat in brand kan vliegen.

Waarom Samsung doorgaat zal te maken met bijzondere features. Met pen schrijven. Ze weten dat er wel veel aandacht is voor Note 7, omdat je veel dingen mee kan doen. Waarom zou je volledig stoppen met Note serie? Eerdere versies zijn nog wel goed. Met eigenschappen van Note is er gewoon niks mis mee. Het is gewoon goed en handig toestel.

Ze zullen Note 8 uitgebreid testen op diverse lading gedragen met verschillende laadmethodes. Maar accu gevaar geldt ook voor normale Samsung toestellen. Alles kan misgaan bij nieuwe generatie toestellen, en daarom testen ze ook Edge 8 en Pro 8 op accu. Ze willen niet weer grote terugroepactie houden, het kost allemaal veel te veel geld.

Inmiddels lees ik op nu.nl dat er rechtszaken zijn gestart van aantal gebruikers, welke klacht zal indienen ivm pyschologische schade en teveel kosten om te omruilen of terugbrengen. Eentje moest 6000 km voor reizen en andere beweert duizenden foto's te hebben kwijtgeraakt. Je slaat toch geen foto's op en je hebt ook nog gratis cloud erbij samen met toestel.
Ik denk dat sommige mensen beetje te ver gaan om aan toestel te komen én teveel alles op toestel zetten en niks in de cloud. Als toestel kapot valt of gestolen is, heb je bijna dezelfde verhaal. De toestel is geen goede kluis voor persoonlijke zaken hoor.

Ik wens Samsung veel sterkte toe.

[Reactie gewijzigd door MrDummy op 24 oktober 2016 09:47]

Er staat veel druk op, mocht het weer mis gaan (wat ik niet hoop) dan kunnen we Samsung wel afschrijven als smartphone fabrikant. Het vertrouwen is dan volledig weg.
Als Samsung inderdaad besluit de Note 8 te gaan "uitbrengen" dan zal de oorzaak van de ontploffende Note 7's ook wel bekend zijn ;) Lijkt me dat ze dat eerst in kaart hebben gebracht voor ze zo'n rit weer in gaan.
De marketing afdeling van Samsung heeft wel veel vertrouwen in zichzelf, het zal mij benieuwen of ze de "besmette" naam van de Note nog kunnen omdraaien.
Ze kunnen er in ieder geval genoeg woordgrappen over maken (heb je wel een beetje zelfspot nodig) ;)
Ik heb zo een gevoel dat de slogan "De NIEUWE Note 8, slaat in als een bom" niet zo heel veel kopers over de streep zal gaan trekken ;;
Als m'n 950 volgend jaar geen opvolger heeft koop ik ook een Note 8. Samsung maakt echt wel goede electronica...ok, dit keer een vergissing met de 7 maar ja, kan de beste overkomen. Was het niet doordat de laadinrichting in de chip niet goed werkte dus een chip/ontwerpfout eigenlijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee