Samsung brengt functies Galaxy Note 7 naar Galaxy S7-modellen

Samsung heeft een update voor de Galaxy S7 en S7 edge uitgebracht met nieuwe functies voor Always On Display. De functies lijken sterk op de mogelijkheden die Always On Display op de geannuleerde Note 7 had.

De update breidt Always On Display uit met nieuwe ontwerpen voor de klok en de mogelijkheid om een eigen afbeelding te tonen. Verder biedt de update de mogelijkheid om te tonen welke muziek wordt afgespeeld. Het is echter niet mogelijk om de speler vanaf het scherm te besturen. Always On Display ondersteunt met de update de S-view- en Keyboard-cover. De update is te downloaden vanaf Galaxy Apps.

Niet alle functies van de Note 7 zijn overgenomen. Sommige hebben namelijk de Samsung S Pen nodig, waar de S7-telefoons geen ondersteuning voor hebben. De telefoons beschikten al over Always On Display, maar met minder functies. De functie toont informatie zoals de tijd op het scherm, zelfs als de telefoon op stand-by staat. Op de Note 7 kunnen notificaties van apps van derden op het scherm getoond worden, mits ontwikkelaars hiervoor ondersteuning inbouwen. Deze mogelijkheid is niet bij de S7-modellen toegevoegd.

De nieuwe mogelijkheden zijn vermoedelijk toegevoegd om gebruikers die de Note 7 hadden vooruitbesteld of aangeschaft over te halen een Galaxy S7 te kopen en niet naar een ander merk over te stappen. De Note 7 is van de markt gehaald nadat bleek dat de telefoon de neiging had om spontaan te ontbranden.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

17-10-2016 • 13:43

143 Linkedin

Lees meer

Reacties (143)

143
125
75
0
0
23
Wijzig sortering
Geen S-pen is voor veel mensen die specifiek voor de Note gingen toch wel een groot bezwaar, waarom zou die niet gewoon als los accessoire kunnen werken?
Omdat er een speciale digitizer ingebouwd moet zijn, ik ken redelijk wat mensen met een Note of die een Note hebben gehad (me included), maar geen enkele gebruikt de pen voor wat anders om te laten zien dat het kan :P

Zijn vast wel mensen die hem echt niet kunnen missen, naar ik kan me niet voorstellen dat dat een groot aantal is verhoudingsgewijs.
Ik gebruikte de pen alleen bij langdurige browsersessies. Daarnaast denk ik dat de pen wel in de note 7 serie een veel betere toevoeging ging invullen. (animated gifs e.d.)
Heb hem zelf vaak gebruikt om te tekenen. Werkt erg goed maar ben toch overgestapt op een kleinere telefoon en een note 10.1 tablet voor art.
Aha. Wellicht dat Samsung het gewoon invoegt bij de S8. Ik merkte op vakantie dat ik aan twee dingen behoefte had:

- Fatsoenlijke zoom (geen crappy software zoom)
- Foto's maken terwijl ik handschoenen aan had

Alle touch screens haken af zo gauw er een dikke laag neopreen o.i.d. over je handen zit. Zeker nu telefoons ook waterdicht zijn vaker.
Aha. Wellicht dat Samsung het gewoon invoegt bij de S8. Ik merkte op vakantie dat ik aan twee dingen behoefte had:

- Fatsoenlijke zoom (geen crappy software zoom)
- Foto's maken terwijl ik handschoenen aan had

Alle touch screens haken af zo gauw er een dikke laag neopreen o.i.d. over je handen zit. Zeker nu telefoons ook waterdicht zijn vaker.
In veel van de samsung camera-apps kan je de volumeknoppen aanduiden als 'shutter'release, of zoom.
Als je de zoom niet voldoende zou vinden, kun je switchen naar foto maken.
Nadeel met het zoomen met die knoppen is dat je in video-mode je de klikjes in het filmpje zelf hoort ;)

Vroeger had Samsung een soort boostmodus voor het touchscreen dat het ook werkte met (redelijk dikke) handschoenen aan, volgens mij is dat er niet meer (kan het niet vinden).

Maar voor simpele dingen met een stylus zou een stylus van 1 dollar op ebay waarschijnlijk ook wel voldoen voor die keer dat je in zn situatie zit.
Die 'verhoogde aanraakgevoeligheid' heb ik wel nog op mijn Note 4 en werkt perfect. Of het ook op de S7 zit durf ik niet te zeggen.

Maar anders gebruik je gewoon je neus om een foto te maken :D
Je kunt ook "cheese" roepen om een foto te nemen.
Op mijn note 4 heb ik dat inderdaad ook, en gebruik ik het. Mijn S7 Edge kan ik niks vergelijkbaars vinden helaas
Op mijn S4 VE hoor je tijdens het filmen er niets van als ik er mee in/uit zoom.

al ziet het er wel niet super fijn uit ;)
Dan verschilt dat per model, ik doe het nooit omdat ik het ooit op heb gemerkt bij het terugkijken van de opname ;)
of je headset. (is ook een prima remote shutter als je telefoon in een statiefje staat oid)
Of je stem gebruiken.

@lololig:
http://blog.mytrendyphone...nder-vinger-te-gebruiken/

[Reactie gewijzigd door XGmode op 17 oktober 2016 15:57]

Fatsoenlijke zoom is zeker mogelijk. Wat je daarvoor nodig hebt is een optiek dat heen en weer moet kunnen bewegen. Het nadeel is dat de hoeveelheid zoom een natuurkundige wet is; je kunt dus geen 10x zoom in 1 mm proppen.
Afstand is dus inherent aan optische zoom, dus moet je een dikkere telefoon accepteren. Natuurlijk wilt niemand dat, dus optische zoom zal nooit echt handig zijn in een telefoon.
dus moet je een dikkere telefoon accepteren. Natuurlijk wilt niemand dat
Nou zeker wel, ik krijg kramp met het typen op die splinterdunne telefoons en het is verder ook nergens goed voor. Doe maar lekker een model zoals de oude qtek/htc pda's met een lekker vette batterij, toetsenbord en als er toch ruimte is mag die camera er ook wel bij. Ik ben echt niet de enige die dit wilt.
Inderdaad, want er moet toch een hoesje om om hem te beschermen tegen vallen. Zeker met die mooie metalen randjes is je scherm in no time kapot! Mijn dochter heeft haar Apple 5SE laten vallen, natuurlijk glas kapot, even later een nieuwe 6 gekocht, en binnen een half jaar is ook deze weer kapot!
Ik wil het liefste gewoon een telefoon met een "lelijke" kunstof rand, als hij dan valt dan is mijn scherm niet meteen kapot. Mijn oude Note2 is ook al meerdere malen gevallen, maar met het scherm is niets aan de hand!
En die "dikke" telefoon van 10 ipv 7 mm, daar ben je in no time aan gewend, is ie ook meteen wat steviger tegen buigen ed.
En ik zat te wachten op deze Note7, maar vrees dat ik nog wat langer moet wachten :( . Pennetje wordt regelmatig gebruikt, vooral bij het goed selecteren in sommige web-pagina's werkt het top!

[Reactie gewijzigd door scn op 18 oktober 2016 09:21]

Anoniem: 382732
@HakanX17 oktober 2016 22:32
En hoeveel mensen zullen net als jij een lekkere dikke telefoon willen? Ik neem aan dat je marktonderzoek hebt gedaan.
Ik heb 8 jaar gewerkt in 'de markt'. Het zal niet het topmodel zijn, maar er is zeker een markt voor. Er worden zoveel toestellen gemaakt waar je vaak niet eens iets over hoort, maar wel in kleinere oplages prima op te verdienen valt. Of iets echt doorbreekt weet je toch niet van te voren. Zoals met de Samsung Note, ze waren zelf verbaasd van het succes. Samsung brengt ook zoveel toestellen op de markt, ze kunnen het op z'n minst permiteren om het uit te proberen.
Dan is de Asus Zenphone Zoom een beter voorbeeld (3x optische zoom) maar beiden hebben hetzelfde probleem - lage lichtgevoeligheid bij de zoom. Het werkt alleen overdag. En een 2x (Apple) of 3x (asus) zoom is ook niet super zinnig. Je moet toch een Samsung Galaxy S4 Zoom hebben voor het echt wat is. En die is wel zeker dik...
Anoniem: 828835
@BikkelZ17 oktober 2016 20:17
met een water dicht toestel kun je geen foto's maken in het water in mijn ervaring, tenzij... hardware matige foto knop hebt zo als sommige sony telefoons dat wel hebben.... is in mijn gevoel een gemiste kans op een flag ship telefoon. die werkt ook met handschoenen aan . hint hint
Zit vaak in de instellingen een optie om de volume knoppen als shutterknop te gebruiken.
Sneakerzoom FTW ja maar dat kan niet altijd ;-)
Omdat er speciale hardware in het scherm verwerkt zat van de Note om de pen zo goed te laten functioneren. Het is veel meer dan een simpele stylus.
Omdat die S-Pen niet gewoon een stokje is. Het is in feite een Wacom pen met daarbij horend een Wacom digitizer in het display van de telefoon. Je mist dus wat hardware om deze zo op de S7/edge te kunnen gebruiken.
Omdat een deel van die techniek in het scherm zit, andere telefoons hebben niet zo'n dergelijk scherm dus werkt de pen niet.
Omdat dat dat een hardware beperking is van de S7. Je zou dan een wacom (ervan uitgaande dat het nog steeds wacom is) laag moeten toevoegen aan het scherm.
Wat ik zelf eens heb gevonden toen ik dezelfde vraag had, was dat de Note 7 een extra detectielaag over het scherm had waar de S-pen mee werkte.
Deze laag ontbreekt op de normale S7's.

Hier een thread op het xda forum.

edit: linkje erbij

[Reactie gewijzigd door DaveAEP op 17 oktober 2016 13:53]

Ik had eergisteren al de updat met extra functies. Vind de opties overigens nog erg karig. Zo zie je nog steeds geen whatsapp berichten , email of andere notificaties. Je ziet alleen Spotify welk nummer wordt afgespeeld smsjes en gemiste oproepen. Je hebt er nu nog niet veel aan
Wat gebeurt er wanneer je de S-pen gebruikt bij S7/S7 Edge?
Goede vraag, ga ik zo even voor je proberen

Edit: helemaal niets, pen van de note 2 werkt iig niet op S7, of dit software of hardware is weet ik niet

[Reactie gewijzigd door jurgen1976 op 17 oktober 2016 14:35]

Het is de hardware, net zoals dat een apple pencil niet op een normale ipad werkt. Het zit m in de display van het toestel en de punt van de pen, beide zijn hardware gerelateerd. Voor alle andere schermen is een "normale" stylus vereist als je toch een stylus wilt gebruiken, wat als nadeel heeft dat de tip van de stylus altijd zacht en dik is (en dus ongeschikt voor tekenwerk). De s pen zal misschien wel werken op oude touchscreens a la HTC touch diamond 2 (daar werkte een pen of potlood ook op) maar dat had meer met de gebruikte schermtechniek te maken (en in mijn ervaring was dat het slechtste type display die ik ooit gehad heb).
Dan ontploft ie :Y)

Serieus: er gebeurd dan niks, er zit een speciale laag in de Note telefoons waardoor die het wel herkend, telefoons zonder die (wacom) digitizer merken niet eens dat er een stylus op het scherm gehouden word, omdat de stylus zelf niet geleid (plastic puntje).
Dan gebeurt er niks volgens mij. Want er zit namelijk iets in de Note gebouwd waardoor je met die S pen kan werken. En de S serie heeft dat onderdeel niet ingebouwd.
Waarom niet meteen de Note 7 functies beschikbaar stellen voor de Note 5 of zelfs de Note 4? Dat zou toch veel logischer zijn en wat meer waardig afscheid bieden aan de Note reeks. Sowieso gaan de laatste twee Notes nog lang gebruikt worden door de liefhebbers aangezien er nu geen (echt) alternatief meer is voor de telefoon die het Zwitserse zakmes moet voorstellen onder de Android telefoons (en dan doel ik meer op de Note 4 dan de Note 5). Eindigen in schoonheid zal het sowieso niet worden maar men kan toch een geste doen door de bestaande modellen nog een tijd langer te ondersteunen.
Omdat het always on display niet enkel zit in software (en nee het scherm kan wel always on zijn maar zal veel meer verbruiken dan een Note 7 scherm die dat heeft, omdat de controller bij de note7 het scherm niet 60x per sec update en bij de oude notes wel), of doel je op andere functionaliteiten? Dan komen die misschien ook wel, alleen niet direct. Er komen wel vaker nieuwe dingen eerst op nieuwe toestellen uit die dat met de tijd ook langzaam naar oudere toestellen vloeien. Hoewel de Note 4 denk ik wel buiten de boot zou vallen als ze dat doen ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 oktober 2016 17:09]

de hardware voor always-on display zit ook in de note 4: een amoled scherm met echt zwart.
Dat is maar een deel van wat je nodig hebt, de aansturing van het scherm is ook relevant en moet daar op voorbereid zijn.

De controller die het beeld naar je telefoon stuurt, zal dit op een Note 4 60x per seconden moeten doen (ookal is het 60x hetzelfde beeld). En bij de Note 7/S7/S6 is dit 1x per minuut (tenzij er een berichtje binnen komt wat hij kan vermelden dan update ie die meteen). Dit is dus een stukje hardwarevoorbereiding die nodig is om het verbruik binnen de perken te houden...

Er zijn wel oplossingen te vinden in de play store als je met 3 a 4% batterijverlies per uur (aan die functie) op de koop toe wilt nemen tegen over net geen 1% op de S7 (en waarschijnlijk nog minder op de S7 Edge/Note 7 omdat die een grotere batterij hebben) ;)
Je hebt een scherm nodig met display memory. Iets qat bij lange na niet elk scherm heeft. Op die manier hoeft je gpu (bijna) niets meer te doen, het scherm leest dan gewoon uit zijn geheugen wat hij moet tonen en krijgt alleen bij notificatie of tijd wijziging een update(amoled/lcd/ips maakt niet uit wat).
Soms krijg je een kleine teaser, zoals de Note 4 met Android 6 ook de functionaliteit kreeg om rechtstreeks op het screen lock scherm te schrijven (iets wat banaal lijkt maar in de praktijk net superhandig is). Ik doel vooral op extra de S-pen functies die de Note 7 kreeg ten opzichte van zijn voorgangers (en misschien zou de Camera API 2 ook beschikbaar mogen zijn voor de N4). Ik vrees ook dat de Note 4 ondertussen als afgeschreven beschouwd wordt door Samsung (wat wel spijtig is want ik heb'm nu 1,5 jaar en ik ben totaal nog niet van plan om 'm te vervangen). Het is ook de laatste telefoon geweest die én een pen/digitizer én een vervangbare batterij én een SD kaartslot én een goede camera én een IR blaster had.
Was er ook erg blij mee toen ik de Note 4 had, heeft wel het veld mogen ruimen voor een S6 toentertijd, maar wat een powerhouse! En inderdaad die IR sensor, mis hem erg op mn S7!
Omdat de Note 4 en 5 niet meer echt verkocht worden en om de schade iets te compenseren, Samsung de s7 flink aan de man brengt.
Dingen naar de Note 4/5 brengen kost geld, naar de s7 brengt het op (hopen ze).
Natuurlijk, ik begrijp de achterliggende reden wel maar Samsung heeft ondertussen wel een serieus imagoprobleem wat hun betrouwbaarheid (Note 7) en hun update/beveiligingsbeleid (al de rest) betreft. Dus kan een mens maar hopen dat ze hun lessen trekken en het roer omgooien. Het is toch vreemd dat ze met een relatief kleine investering (updates tijdig beschikbaar stellen, ook voor wat oudere toestellen) hun grootste nadeel tegenover een van hun grootste concurrenten (Apple) zouden kunnen tenietdoen. Soms moet men geld/tijd investeren om daarna meer return on investment te krijgen door tevreden klanten die het merk trouw blijven.
Men blijft maar over updates praten, maar ik ken veel mensen met een Samsung en bijzonder weinig weten überhaupt dat er nieuwere versies van Android zo nu en dan uitkomen.
Hier op tweakers zijn we (wat mij betreft gerechtigd) kritisch over het beleid van samsung (en andere fabrikanten) op dat gebied, maar buiten die kleine groep boeit niemand het. Zolang whatsapp en facebook het maar doen.
Een software update heeft niets met het probleem van de batterijen te maken en kan derhalve niet gebruikt worden om het imago op te poetsen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd, gezien mijn ervaringen met mensen en hun kennis over updates dat de return of investment van extra inzet op het update vlak nihil is.
Al het gejammer over touchwiz en updates ten spijt, Samsung is en blijft koploper in de (android)markt.
Is dit dezelfde functionaliteit als 'Glance Screen' bij de Windows Mobile toestellen? Hierbij wordt de schermversingssnelheid teruggebracht naar 1x per minuut dacht ik waardoor je, terwijl je scherm eigenlijk wel aanstaat, toch enorm zuinig informatie kunt tonen (cmiiw).
Ik ken het Microsoft idee niet, maar het werkt redelijk gelijk aan het idee uit 2013 van de eerste Moto x.
Het fors verlagen van de refresh rate is bij amoled niet heel erg nodig aangezien het alleen gaan om de pixels die ook daadwerkelijk wat tonen, wat bij de tijd of een berichtje relatief weinig pixels zijn.
Alle andere (niet gebruikte) pixels staan op zwart en gebruiken dus geen stroom.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 17 oktober 2016 14:46]

Je bedoelt zoals het 'nokia sleeping screen' van symbian of het LPM (low power mode) scherm van de nokia n9?

- Scherm gaat op (extra) lage helderheid.
- Kleuren zijn uitlsuitend de basiskleuren (subpixels die volledig aan gaan, geen kleurschakeringen, zo dat de andere subpixels uit kunnen blijven)
- Verversingsnelheid van scherm zelf gaat wel wat lager, maar niet zo heel laag. Echter wordt wat weergegeven wordt bijgehouden in het scherm zelf, zodat de telefoon niet constant moet verse beelden sturen (zie punt hieronder).
- Het scherm heeft onboard memory nodig, de techniek werkte niet met oled schermen zonder onboard memory (vandaar dat sommige nokia toestellen de functie niet kregen).

Dit lijkt hierop ja.
Motorola had ook al iets gelijkaardigs, en er zit al iets gelijkaardig standaard in android ook, daydream genaamd, echter werkt die alleen wanneer je notificaties krijgt, via de proximity sensor, wanneer je aan het laden bent of als je het manueel aan zet, dan lijkt deze van samsung wel meer op wat nokia destijds had.
Mijn ervaring met daydream is dat het bijlange na niet zo energiezuinig is als toendertijd men n9 was.
Toen merkte je misschien 10% extra batterijverbruik over een hele dag, met men android kom je de dag niet rond als je die daydream voortdurend zou gebruiken.
Misschien kan iemand met een samsung uitsluitsel geven of deze wel enigszinds energiezuinig werkt, deze app zou voor de vorige samsung s en notes ook beschikbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door SaiKoTiK op 17 oktober 2016 17:02]

Hoe kom je bij dat menu van 't 3e screenshot (Notification Access) ? :?
Moet je ff de search in de settings gebruiken, ik zocht het eerst bij de AOD settings zelf, maar het is een soort rechtenoverzicht welke apps er bij je notificaties mogen en welke niet. Met de Search had ik het zo gevonden.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 oktober 2016 14:51]

Bedankt! "Melding toegang" in het Nederlands overigens.
de vraag is meer, doet het ook iets als ik dat aanzet.....
Volgens mij klopt er iets niet in het artikel:

Er staat dat er ook de mogelijkheid is om te tonen welke muziek wordt afgespeeld, vergezeld van knoppen om de speler te besturen.

Die zie ik bij mij er toch niet bij staan? Ik zie wel welk nr ik afspeel, maar kan niet op vorige/volgende duwen?
Anoniem: 404669
@JDL1517 oktober 2016 15:15
Deze zie ik ook niet. Al zie ik dat persoonlijk niet echt als een probleem gezien die wel op je lockscreen staan.

Bij mijn vorige telefoon kon ik de volume omhoog/laag lang indrukken en dat gedroeg zich dan als skip functie.
Dat mis ik wel heel erg. (Toen kon ik even snel skippen met handschoen aan of vanuit de broekzak)
Nou ik vind het wel jammer. Ik luister vaak muziek via een bluetooth speaker en dan ligt mijn telefoon ergens op het aanrecht of tafel ofzo. Als ik dan net bezig ben met koken is het makkelijk om even met mijn knokkel ofzo op volgend nr te duwen ipv met mijn vieze duim home knop in te duwen...

Ach ja, 1e wereld problemen!
Je kunt ook met je knokkel de home knop indrukken neem ik aan? Ik zie het probleem niet helemaal...
Maar niet ontgrendelen :)
Anoniem: 404669
@JDL1518 oktober 2016 07:50
Ontgrendelen is bij mij niet nodig voor het bedienen van de muziek.
Dit kan vanaf het lockscreen.
Ik gebruik Spotify maar volgens mij is dat standaard..
Dat is dus ook niet nodig om naar het volgende nummer te gaan :). Je moet alleen even het lockscreen zien en meer niet... En dat is wat je dus wilde doen, je wilde doorgaan naar het volgende nummer :).
Als je dat een belangrijke functie vind zul je toch eens een huawei of apple moeten proberen (die kunnen vanaf het vergrendelscherm naar het volgende nummer).

Maar dat terzijde, zijn er geen tweaks voor? Of misschien een custom rom waarbij het wel kan? waarvan ik al meermaals heb gehoord dat de custom roms toch vaak al beter, sneller en veiliger zijn. (Heb geen android dus kan het niet zelf beoordelen). Maar het is een android toestel, dus er moet toch een of andere manier zijn om dit alsnog te kunnen?
Je kunt bij samsung ook gewoon via het vergrendelscherm naar het volgende nummer hoor :).
Waarom jou niet 3rd party support meteen toevoegen zoals de Note wel had.
Dat vereist vermoedelijk meer aanpassingen dan alleen een app-update.
Blijkbaar niet want het kan dus nu plots wel
Wat kan? Er is geen ondersteuning voor apps van derden, zoals dat wel het geval was op de Note 7.
Anoniem: 398486
17 oktober 2016 13:47
Waarom niet meteen die opties naar de S7 gebracht en de hele Note serie laten hangen?
Het is toch veel overzichtelijker voor mensen om 1 type telefoon te hebben ipv 250.000 verschillende zoals samsung vaak doet?
Maar dan heb je maar één model en als dat niet is wat je zoekt dan ga je naar de concurent. Als er 10 verschillende modellen zijn dan is er altijd wel iets dat bij je wensen past ;)
Met 10 verschillende modellen, moet je natuurlijk ook 10x verschillende software onderhouden. Het lijkt me erop dat het huidige Android-landschap al perfect aantoont dat de adoptie van Android-updates dramatisch verloopt. Ik zou net minder modellen per fabrikant zien die dan fatsoenlijke support krijgen.
Anoniem: 382732
@Xudonax17 oktober 2016 14:15
Apple is er anders redelijk succesvol mee geworden.... En bedrijven als Sony zijn heel onsuccesvol geworden door (naar eigen zeggen) teveel producten....
Maar Apple profileert zich dan ook meer als een statussymbool. Dat kun je van de Samsung Galaxy S serie ook zeggen, maar van die tientallen budgetmodellen niet echt. En ik denk dat het merendeel van de mensen toch met een budgettoestel rondloopt. Niet iedereen heeft even >€500 over voor een nieuwe telefoon. Oh wacht, daarom krijg je ze "gratis" bij een abonnement. :P
Let op: volgend jaar.

Galaxy s8
Galaxy s8+
Galaxy s8 pro
Eerst moet Apple met zoiets komen,dan komt sammy met de c/p...

Schijtziek van zowel apple als samsung om eerlyk te zijn. Kijken of het wat wordt met V20(twijfelgeval ivm lcd scherm,LGs eigen skin over stock en paar kleine dingetjes)
Voor de Note reeks heb je voldoende unieke verkoopsargumenten nodig om de hogere prijs te verantwoorden. Sowieso kan je niet alle functionaliteit overbrengen. Dat zie je wel vaker trouwens. Functionaliteit die wel mogelijk is maar niet actief om de duurdere versie meer aantrekkelijk te maken.
Omdat de Note meer is dan de S7. Toegegeven, vroeger was het verschil tussen de Note en de S-reeks nog groter maar nu onderscheidt de Note zich nog steeds door de pen. Wat voor de een een overbodig gadget is is voor de ander quasi onmisbaar.
De S-pen is voor mij juist een reden om de Note te kopen.
Ik baal dan ook als een stekker, aangezien ik in januari een nieuw toestel zou kopen: de Note7
Nu blijf ik nog maar even bij mijn Note 4 totdat Samsung iets anders verzint
Omdat de Note weer duurder is dan de S7, oftewel 100/150 euro extra inkomen per verkoop? En het heeft zn oorsprong als 5,2 inch (16:10 verhouding) telefoon over de standaard die toen ~4 inch (16:9 verhouding) was!

Daarnaast moet de verkoop voor Samsung het hele jaar zo constant mogelijk zijn, want daar zijn de fabrieken op ingericht. Als je bij een ander aan klopt kan je capaciteit inkopen en maandelijks verhogen/verlagen, dat is dus lastiger als de meeste capaciteit bij jezelf vandaan moet komen. Ik zou het ook niet tof vinden als ik de ene helft van het jaar 80 uur per week moet werken en de andere helft van het jaar niet...

Kijkend puur naar high end toestellen heeft Samsung er altijd maar 2 gehad, de S en de Note, en daar is sinds de S6 de Edge bij gekomen. Dus je overdrijving met 250.000 verschillende slaat kant noch wal :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 oktober 2016 13:56]

De Note 7 had echter wel een speciale digitizer en de S-pen meegeleverd wat die €100-150 weer veel lager doet uitkomen. Daarnaast is het scherm van de Note een stukje groter en zijn er wel degelijk meerkosten in de productie.

Al met al zal de netto winst op een Note7 wel iets meer zijn dan op de S7, maar het zal veel minder zijn dan €100-150.

Samsung heeft er echter wel een handje van om een aantal toestellen als High-end te hebben. naast de S6 was er de S6 edge en de S6 edge plus. De rest van de line up bestaat uit om en nabij 100-150 smartphones in het assortiment.
Nergens in zijn bericht geeft hij aan dat hij doelt op alleen het high end segment, dat doe je zelf.
Logisch, je kijkt niet naar een telefoon van 50 tot 1000 euro, dus het is niet realistisch om ze allemaal op 1 hoop te gooien.
Een apple techniek werkt voor Samsung duidelijk niet of dat is niet de insteek maar 2 of 3 telefoons verkopen en die ieder jaar perfectioneren zou wellicht ten goede kunnen komen van de kwaliteit.
Je zegt eerst dat de Apple tactiek niet werkt, om vervolgens te zeggen dat ze hetzelfde als Apple moeten doen. Wat is het nou?

Apple groeit langzaam juist de andere kant op, waar die vroeger nog 1 device maakten zijn ze er eindelijk achter dat smaken verschillen, en zitten ze nu op 3 devices per jaar. http://www.apple.com/nl/iphone/compare/

Daarnaast is er muv de Note 7 (op al die 250.000 verschillende toestellen per jaar) weinig mis met de kwaliteit, uiteraard geldt dat je krijgt waar je voor betaald...

Edit:
Dit de complete lijst van Samsung-telefoons uitgekomen in NL vanaf 1 jan 2016:
- Samsung Galaxy S7
- Samsung Galaxy S7 Edge
- Samsung Galaxy Note 7
- Samsung Galaxy A3
- Samsung Galaxy A5
- Samsung Galaxy J1
- Samsung Galaxy J3
- Samsung Galaxy J5
- Samsung Galaxy J7
- Samsung Galaxy Xcover 3
- Samsung Galaxy S6 Dual Sim

Maar liefst 11 toestellen dus (als ik een verdwaalde S6 en gecancelde Note 7 mee tel)!

Bron: https://tweakers.net/cate...NTgzKpUJSugDiAXpBSszKAWAA

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 oktober 2016 14:43]

Ik denk dat Samsung snel zal merken dat zo'n groot aantal verschillende toestellen toch niet zo handig is wanneer blijkt dat veiligheidsdiensten op luchthavens het verschil niet kennen.
Juist als iedereen dezelfde had mocht niemand hem meer in het vliegtuig mee nemen als dan hetzelfde was gebeurd als bij de Note 7 :+

Het modelnummer van de Note 7 welke altijd begint met SM-N930, is zo van de achterkant af te lezen gelukkig, lijkt me ook een prima instructie om daar naar te kijken als je daar werkt...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 oktober 2016 14:57]

Nja, mijn S7 deden ze niet moeilijk over in ieder geval ;) Zaterdag weer vliegen, dus dan gaan we het zien of ik hem ook weer mee naar huis mag nemen :P
Ga der maar van uit dat ze niet gaan roepen; "Alles wat op een Note7 lijkt staan we niet toe". Dan zullen er ook medewerkers zijn die een iPhone gaan afkeuren, want dat is ook een smartphone met een touchscreen en ronde hoeken.

Zoals watercoolertje het zegt; ze zullen instructie krijgen om te controleren op serie/modelnummer.
Nochtans van de week een tweet gelezen van iemand die amok stond te maken in Washington DC omdat die niet met een S7 aan boord mocht.
Dan moet je er ook nog van uit gaan dat die persoon met Google kan werken natuurlijk. Wanneer die gewoon "Note 7" intypt krijgt die duizenden pagina's te zien en de eerste pagina's zullen hem alarmeren dat die een gevaarlijk toestel in zijn handen kan hebben dus toch maar beter de ontmijningsdienst laten komen? ;)
Omdat mensen zoals ik, geen telefoon willen hebben die jouw schoonmoeder ook heeft:) En juist die extra technische snufjes gaaf vinden om er op te hebben.
Volgens mij klopt dit niet helemaal, want de Note 7 kon volgens mij gewoon notificaties van apps van derden weergeven. Daarnaast heeft Samsung al voor de problemen bevestigd dat deze features naar de S7-serie zouden komen. Ik denk dat ze die features pas met de Android 7.0-update gaan toevoegen, omdat dit vermoedelijk aanpassingen vereist aan de kernel. Volgens de change-log is de mediaspeler de enige toevoeging.

http://i-cdn.phonearena.c.../261298-image/edgey-f.png

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 17 oktober 2016 14:00]

Die Always on update heb ik t weekend al gehad :)
waarvoor kan ik geen eigen afbeelding gebruiken, en maar kiezen uit 4 afbeeldingen (een leuke afbeelding was bijvoorbeeld een barst in scherm, of nog leuker een kogelgat)
Anoniem: 404669
@pawarana17 oktober 2016 15:10
Even verder omlaag scrollen bij het scherm waar je de verschillende soortje klokjes kunt kiezen.
De optie voor een eigen foto staat helemaal onderaan.

Je krijgt dan wel een klein fototje tussen klok en de extra regel.

ik gok dat je de achtergrond aan wilt passen. Dit kan nu, volgens mij, niet.
Wel kun je door een ander thema te downloaden daar wat extra opties krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee