Samsung bevestigt terugroepactie Galaxy Note 7 vanwege ontplofte accu's

Samsung heeft de verkoop van de Galaxy Note 7 tijdelijk stopgezet en roept verkochte toestellen terug. De actie is begonnen vanwege incidenten waarbij de accu van het toestel ontplofte. Volgens Samsung zijn er 35 incidenten geweest.

Samsung heeft de terugroepactie in een officieel statement bevestigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt onderzoek te hebben gedaan naar de voorvallen en meldt dat er tot 1 september 35 meldingen zijn geweest van problemen. Of dat in alle gevallen gaat om een ontplofte accu, heeft de fabrikant niet bekendgemaakt.

Op dit moment doet Samsung samen met zijn leveranciers onderzoek naar het ontstaan van het probleem. Om de veiligheid van klanten te waarborgen is besloten om alle Galaxy Note 7-toestellen die zijn verkocht, terug te roepen. In de komende weken wil Samsung alle toestellen vervangen. Later op vrijdag zal Samsung in samenwerking met providers daarvoor een plan opstellen.

Volgens Bloomberg stopt de verkoop van het toestel in tien landen. In veel landen was de Note 7 nog niet in de verkoop gegaan. In de Benelux zou de verkoop op 9 september van start gaan, maar dat wordt waarschijnlijk uitgesteld.

Samsung Duitsland heeft bevestigd dat de Note 7 daar is uitgesteld, terwijl het Nederlandse AndroidWorld meldt dat het van retailers heeft gehoord dat het toestel pas in oktober zal uitkomen. Coolblue laat inmiddels klanten weten dat pre-orders in oktober uitgeleverd zullen worden, meldt Droidapp. Ook op GoT heeft tweaker zaizuney de mail geplaatst.

Update 13.29 uur: Samsung Nederland meldt in een e-mail dat de verkoopdatum is uitgesteld. Klanten die de Note 7 vooruit hebben besteld, krijgen vanwege de vertraging een geheugenkaart van 128GB bij hun toestel geleverd. Er is nog geen nieuwe verkoopdatum bekend.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

02-09-2016 • 11:09

211 Linkedin

Lees meer

Reacties (211)

211
193
74
3
0
36
Wijzig sortering
Credit Suisse geeft aan dat dit in een worst case scenario Samsung circa 1,3 miljard dollar kan gaan kosten.
Credit Suisse, which projects Samsung’s 2016 operating profit at Won30.2tn, said a recall or major shipping delays could strip Won1.5tn off the estimated profit in the “absolute worst case” scenario.
bron: http://www.ft.com/cms/s/0...54b926.html#axzz4J5cJKocV
Ik vind het dapper van Samsung om kwaliteit boven financiën te laten prevaleren. Het gaat ze geld kosten, dat zeker. Maar als hun goede naam behouden blijft dan verdienen ze dat wel terug.

Vraag me wel een beetje af hoe dit soort fouten door de kwaliteitscontrole konden komen. Het lag aan de accu hoorde ik, en niet de telefoon zelf. Maar omdat de accu ingebouwd is moet deze handmatig vervangen worden. En het betrof maar 0.1% van de accu's las ik ergens.

Hoe kon deze slechte accu dan door de kwaliteitscontrole komen? Het zijn toch allemaal 'Samsung accu's'?
Er is weinig dappers aan het vervangen van een haast levensgevaarlijk product dat jij hebt uitgebracht. Vervangen is het minste wat ze kunnen en moeten doen. Het zou dapper zijn als ze nog een stapje verder gaan en extra compenseren.
Ze doen toch een 128 gb geheugenkaartje bij de pre-orders ? ik ben er wel blij mee hoor.
Er is weinig dappers aan het vervangen van een haast levensgevaarlijk product dat jij hebt uitgebracht.
overdrijven is ook een vak hè. Het gaat om 35 meldingen waarvan niet eens bekend is of er echt een probleem is met de accu. Daarbij geven ze ook al compensatie voor vertraging.
Ideaal is anders, maar ze gaan er iig serieus mee aan de slag.
Denk eerder dat ze ten koste wat kost echte incidenten willen voorkomen. Dit vanuit financieel oogmerk.

Dit doen ze echt niet uit mensenliefde hoor, beetje naïef.
Een bedrijf kan niet dapper zijn, het zijn financiële overwegingen van het bestuur die de terugroepactie hebben bepaald.
Samsung heeft net aangekondigd refurbished telefoons te gaan verkopen. Geen gek moment om dat de afgelopen week aan te kondigen: De teruggestuurde en daarna op veiligheid gemodificeerde Notes 7 zullen vast het eerste grote refurbished aanbod gaan worden. De schade zal dan meevallen aangezien de te geven korting bij luxe refurbished topmodel toestellen vaak slechts 100,- tot 175,- euro hoeft te bedragen om het goed te laten verkopen.

Door nu terug te roepen wordt de schade juist beperkt: imagoschade en de kans op claims wordt beperkt. En wie een nieuwe Note geleverd krijgt weet of dat hij veilig is, of hij wordt met excuses vervangen. Daar kan niemand in deze vroege fase van uitrol problemen mee hebben lijkt mij. Ik ken andere firma's die van een op te lossen probleem door onhandig manouvreren en niets toegeven al snel ergens een ...... (Artikelnaam invullen) gate weten te maken. Dat ondhoud je als kritische consument toch, ookal had je hier zelf niet mee te maken en ookal bleek het probleem misschien minder groot.
Zie het als reclame geld. Reken maar als de note 7 al zes maanden uit was gekomen ze dit niet zouden doen.
Ontploffende accu's? Mensen die gewond raken door gebruik van een mobiele telefoon?

Er hoeft maar 1 persoon te zijn die blijvende schade aan zijn gezicht of been overhoudt, hiervan een foto maakt en dit deelt op het internet.

De negatieve reputatieschade die zo'n bedrijf oploopt is dan vele malen groter dan de verliezen door de telefoons te vervangen.
Ik denk dat met volledig nieuwe toestellen alleen de accu vervangen gaat worden. Ik neem aan dat ze niet alle toestellen door de shredder halen. Tenzij het natuurlijk niet aan de accu ligt.

Het blijft echter vreemd dat zulke problemen in kwaliteitscontroles niet naar boven komt.

ik heb altijd al mijn bedenkingen gehad met het snel laden van accu´s waarbij een hogere spanning wordt gebruikt door samsung. Het lijkt me teneerste niet goed voor de accu zelf en ik vermoedde altijd al minder veilig. Ik laadt mijn s6 altijd met de draadloze lader. Dit duurt wel een uurtje of 4 maar dan laadt de accu wel rustig op. Als ik het ding aan de kabel hang dan wordt ie bloedheet en zelfs de stekker van de usb kabel wordt zo heet dat je hem nog maar amper aan kunt raken. Dit kan nooit goed zijn voor de telefoon. ik kan me voorstellen omdat de note 7 een nog grotere accu heeft en bijna net zo snel vol is deze zo heet worden dat de usb connector van de usb kabel intern gaat smelten en kortsluiting veroorzaakt. Die daarop volgend weer kortsluiting in het toestel veroorzaakt. of wellicht wordt de accu zelf veel te warm tijdens het opladen.

Ik wordt niet blij van snelladen iig. Het is handig om even 20 % bij de pompen als het echt niet anders kan maar daar is ook alles mee gezegd. Ik persoonlijk zou nooit weggaan terwijl mijn s6 aan de snellader hangt.... de temperaturen die mijn kabeltje bereikt zijn echt buitensporig. En dat is het orriginele kabeltje met lader die bijhet toestel geleverd wordt.

Als er daarnaast zou worden geinvesteerd in het draadloos laden dan zou een usb connector niet eens meer nodig zijn. samen met een draadloze koptelefoon zou het toestel dan helemaal geen stofhappende gaten meer hoeven te hebben.

[Reactie gewijzigd door sygys op 2 september 2016 14:26]

Dat wil ik nog wel es zien. Vervangen van accu in een telefoon die zo gesealed/gelijmd is. Die ip68 rating moet ook na vervanging gegarandeerd worden.
Dat moet toch kunnen?
Samsung heeft de tools, kennis en onderdelen om dat goed te doen.
..... Sherlock. Geld is waar het om gaat.
Ik wil een phone die af fabriek klaar is. Niet 1 die later opgelapt moet worden. En nee. Als dit handmatig wordt gedaan neem ik geen genoegen met 'ja die ip68 is daar nog".
Waarom zou je daar geen genoegen mee nemen? Je gelooft nu toch ook dat het IP68-statement van de fabrikant klopt? En of je het nu handmatig of machinaal doet, een IP68 seal is ook weer niet zo spannend. Horlogemakers doen dat met kleinere producten al jaren, met de hand. En als je het met lijm doet is het nog extra makkelijk ook. Dat is gewoon een vulstof langs de naden waarschijnlijk.
Dan kan u gewoon bij Sony Xperia reparaties kijken, daarbij moet bij reparatie een speciale pers met speciaal aandrukmomemt gebruikt worden. Of er ook een nieuwe seal wordt gebruikt heeft de reparateir helaas niet vermeldt, wel dat het niet zonder speciaal gereedschap ging.

De claim 'waterdicht' is wel herroepen door Sony, misschien door de gaten die met losse klepjes dicht zitten.
Dan maar gauw je USB snoer vervangen want dat is niet normaal dat die zo heet wordt.
Natuurlijk zouden ze dit wel doen. Het niet doen is een PR nachtmerrie. Er zijn voldoende bedrijven geweest in het verleden die dit soort problemen te lang ontkend hebben met soms zeer kwade gevolgen.
Er zijn ook genoeg bedrijven die dit soort problemen vrolijk negeren en de schadevergoeding netjes betalen (Ford Pinto)
Valt nog mee in verhouding tot de 13 miljard belasting die Apple nog moet betalen.
Nee hoor, die 13 miljard zijn ze verschuldigd en als ze dat als verlies rekenen, dan zijn ze verkeerd bezig.

Bij Samsung is dit weldegelijk verlies.
Het zijn in beide gevallen uitgaven. In geval van Apple rechtstreeks ten koste van de winst, in het geval van Samsung ten koste van de winst voor belastingen (al is in het geval van Apple er blijkbaar weinig verschil tussen winst voor en na belastingen :))
Een betaling is nooit een verlies. Het is een uitgave die een kostenpost kan zijn. Verlies of winst is wat er onder de streep resteert aan het einde van het boekjaar. Lesje boekhouding :-)

[Reactie gewijzigd door P. vd Loo op 2 september 2016 13:44]

Een betaling heeft echter wel degelijk invloed op je winst / verlies. Hogere kosten, wellicht ook minder inkomsten --> winst omlaag / verlies omhoog. .
Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Enkel als het kosten zijn. Uitgaven en kosten zijn niet gelijk aan elkaar.
Hoe zijn het vervangen van accu's geen kosten dan?
Verwacht niet dat dat betaald hoeft te worden, voor zo ver ik weet hebben ze zich aan de wet gehouden en wil de eu met terugwerkende kracht de wet aanpassen. Dat lijkt me niet gaan te gebeuren. Zelfs Ierland zelf is in beroep gegaan.

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 2 september 2016 12:52]

Aan de Ierse wet misschien, maar niet aan de Europese regels voor staatssteun.
Daarvoor moet je met de vinger naar Ierland wijzen. In sé zou Apple kunnen stellen dat ze bedrogen zijn door Ierland.
Kan zijn dat beide partijen verantwoordelijk zijn om het contract na te lopen, om te kijken of het wel voldoet aan de wet
Apple weet echt wel wat de Europese regelgeving is. Ze hebben een heel leger juristen en economen in dienst die precies uitzoeken waar ze hun HQ moeten vestigen en wat dat oplevert en wat het "grijze gebied" in de belastingregels als voordeel en risico met zich meebrengt.

Al die grote bedrijven nemen een loopje met de wet omdat de boete doorgaans hoogstens gelijk is aan wat je hebt gewonnen en in het beste geval komt het nooit uit. Meestal is het iets er tussenin, wat betekent dat het per saldo beter is om de wet te overtreden of wat minder negatief uitgelegd: te manipuleren. Nu ook: Apple moet de verschuldigde belasting + rente betalen, geen boete wegens oneerlijke concurrentie ofzo.
Verbod op staatssteun is sinds 1958 van kracht: http://eur-lex.europa.eu/.../ALL/?uri=CELEX:12008E107

Wat is daar volgens u exact aan gewijzigd dan? Vziw helemaal _niets_.

Het enige dat is gewijzigd, is dat een of andere crea bea is wakker geworden, en heeft bedacht dat belasting-afspraken onder dat artikel kunnen vallen, laat zeggen tussen 2005 en 2012 had niemand er zo naar gekeken.
Wat ook wel interessant is om te weten, is dat Samsung al maar liefst 2,5 miljoen toestellen (Note 7) heeft verkocht!

Quote uit het artikel van nu.nl:
De Galaxy Note 7 is sinds 19 augustus in tien landen, waaronder grote markten als de VS en China, verkrijgbaar. Alle toestellen - behalve die in China verkocht zijn omdat die een andere batterij gebruiken - worden vervangen, zowel die al in handen van consumenten zijn als die aan winkels zijn verscheept.

Er zijn in totaal al 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen verkocht, maar het is niet duidelijk hoeveel daarvan vervangen moeten worden. Duidelijk is wel dat de terugroepactie een forse kostenpost voor Samsung zal worden.
Dat gaat dus aardig wat geld kosten als ik het zo lees. Lijkt me dat de fabrikant van de accu's/batterijen ook een fikse boeten moet krijgen.
Wat ook wel interessant is om te weten, is dat Samsung al maar liefst 2,5 miljoen toestellen (Note 7) heeft verkocht!
Dit zal voor een groot gedeelte aan de tussenhandel zijn, maar goed verkocht is verkocht.

Quote uit het artikel van nu.nl:


[...]


Dat gaat dus aardig wat geld kosten als ik het zo lees. Lijkt me dat de fabrikant van de accu's/batterijen ook een fikse boeten moet krijgen.
De batterij lijkt van Samsung zelf te zijn, althans zo lijkt het op de site van ifixit

https://nl.ifixit.com/Tea...laxy+Note7+Teardown/66389

Denk niet dat ze zichzelf gaan beboeten, kost al geld genoeg. Er zullen er wel een paar de laan uitvliegen denk ik.
De batterijen worden volgens mij niet door Samsung zelf gemaakt had ik laatst gelezen. Ze krijgen wel het stickertje met de naam "Samsung" erop.
Dongguan ITM Electronics is de maker accu's. Ze kunnen hier een klapper verwachten. Ja, het is in China gemaakt, niet in Japan.

Doordat accu zo dun is, is er kans op een productiefout, zeker als er zoveel gemaakt moet worden in tempo. Ja, dan kan het misgaan bij snelladen.

Er staat een icoon bij dat het niet warmer mag dan 45 graden. Dan kun je beter niet in de zon laten liggen.

Alleen hond-icoon is beetje suf, dat komt toch nooit voor.

[Reactie gewijzigd door MrDummy op 2 september 2016 21:48]

Dat is slechts 1 van de makers van de accu's als ik onderstaande bron mag geloven ; en welke fabrikant precies het probleem is zegt Samsung niet. Of is er elders meer bekend?

http://www.startlr.com/sa...ous-combustion-batteries/
Ik weet niet waar je dit gelezen hebt, maar nu lijkt het er toch op dat dit accu's van Samsung zelf zijn.

http://www.nu.nl/tech/431...axy-note-7-problemen.html
Was gisteren in de media markt in den haag. Daar lag de Note7 op display. Niet zeker of die ook al gekocht kon worden... Kan me niet voorstellen dat de telefoon daar al ligt en pas over een maand uitkomt?
De verkoop zou beginnen op 9 September, waardoor ze nu al in de meeste winkels op display liggen aangezien je ze dan kan bestellen, ze wisten uiteraard niet dat er zoveel meldingen zouden komen over ontplofte accu's.

Kans is enorm groot dat als je morgen of zondag naar de mediamarkt zou gaan dat die weg is uit display i.v.m. de terugroep-actie
Die lagen daar inderdaad al maar je kon er nog geen kopen ik heb het geprobeerd.
...Omdat de verkoop in de Benelux eerst op 9 september zou starten. Dus het lijkt mij logisch dat verkopers hier al een en ander op voorbereidt hadden voordat het nieuws kwam dat het nog een maandje de ijskast in zou gaan.

-1 omdat?

[Reactie gewijzigd door Roko op 2 september 2016 11:21]

Een handjevol webshops verkochten de Note 7 al, waarschijnlijk een geïmporteerd model. Ik vraag me af onder wat voor condities de accu dan ontploft
Schijnbaar is het probleem erg genoeg dat het risk management team van samsung dit besluit maakt. Een terugroepactie vindt niet zo maar plaats, en alle al geproduceerde notes dienen ook onderzocht/vervangen te worden. Ga er maar van uit dat het een vrij serieus probleem is, en dat die eerder genoemde 0.1% wel zal kloppen. Lijkt weinig, maar 1 op 1000 telefoons is echt enorm veel als je er een aantal miljoenen verkoopt.
Als ze allemaal een paar duizend euro claimen ben je mooi failliet
Flink balen voor een fabrikant als dit je overkomt. Samsung laat er gelukkig geen gras over groeien. Ik ben wel benieuwd naar de details over de batterij. Wie maakt die, wat is er mis mee, wat is er nu gedaan om dit te voorkomen, krijgen de eerste kopers een nieuwe telefoon of wordt de telefoon gerepareerd etc.
Ik dacht dat het allemaal 'Samsung cells' waren die er in zaten. Om misschien een batch gemaakt waar niet de juiste formule voor het elektrolyt in zat? De accu's worden in China gefabriceerd door Samsung zelf. Ze mogen de afdeling kwaliteitscontrole wel eens goed de oren wassen.
Samsung bestaat uit heel veel bedrijven die wellicht dezelfde naam dragen, maar weinig met elkaar te maken hebben. Het is een mega corporation.
Maar uiteindelijk wordt er onder de verzamelnaam Samsung 1 product verstrekt waar verrotte batterijen in zitten... Ik neem toch aan dat iemand daar de oren gewassen krijgt!
Hmm, dat wordt nog wat als ze accu's moeten gaan vervangen, dat kan een gebruiker niet zelf. Grote kans dat ze van de betreffende batch gewoon de toestellen 1 op 1 vervangen, maar dan nog is het een aardige operatie, en toch ook wel een deukje in hun imago als producent van high end toestellen. En volgens mij was er bij de SIII mini ook het eea aan de gang, daar waren verdacht veel toestellen met na verloop van tijd bol staande accu's. Maar die kon je zelf vervangen, dus dat is volgens mij nooit een zaak van dit kaliber geworden.
Reacties geven goed aan wat voor kuddedieren wij mensen eigenlijk zijn...
En zo ziet dat eruit... foto en van andere kant een foto.
Pijnlijk voor Samsung!
Komt op een slecht moment voor Samsung met de naderende komst van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.
Niet echt, de internationale beschikbaarheid was nog zeer beperkt. Had dit probleem pas enkele weken later naar boven gekomen had het veel erger kunnen zijn.
Daarom juist, ze komen nu precies in het vaarwater te zitten van de iPhone 7-serie, kan nooit positief zijn. Dat is ook een van de redenen waarom de Note 7 tegenwoordig begin augustus wordt aangekondigd en niet op de IFA in Berlijn, dat deze week plaatsvond.
Je bedoelt te zeggen dat de iPhone een reputatie heeft dat het wel snel geleverd wordt? Zelfs het plaatsen van een pre-order betekend niet dat je een telefoon (note 7 of iphone) direct op de dag van release ontvangt. iPhone 6 release in september 2014, pre-orders soms pas geleverd in november 2014 (bron)

Het heeft altijd te maken met vraag en aanbod. Als de Note 7 nog steeds sneller leverbaar is dan de iPhone 7 en de klant wil gewoon 'de nieuwste smartphone', dan zal die toch kiezen voor de Note 7. Al ken ik persoonlijk niemand die elke 2 jaar wisselt tussen Android en iOS op basis van beschikbaarheid.
Feit is gewoon dat Samsung een maand voorsprong kwijt is en dat gaat ze sales kosten, lijkt me toch niet zo moeilijk om te begrijpen.
Feit is dat Android gebruikers niet snel zullen overstappen op iOS (en andersom)
Lijkt me ook niet zo moeilijk te begrijpen...
Mooi cijfer maar zonder meer data zegt het niet veel.

Er zaten schijnbaar geen nieuwe telefoon gebruikers tussen die 30%. Dus blijven er voor mij een aantal vragen.

Hoeveel daarvan ging terug naar IOS.
Was die overstap wereldwijd gemiddeld per land 30%, of waren er landen die er hoog tussen uitstaken.
Hoeveel gingen weg van android om IOS een keertje te proberen.

Zonder meer statistieken leverd dit leuk olie voor het vuur, maar zegt zo weinig.
Maar daar ging het niet om... Het ging erom dat dit Samsung verkopen zal kosten, en omdat de iPhone 7 release er nu aankomt dit ook kan betekenen dat de mensen die twijfelden misschien alsnog voor de iPhone 7 ipv de Samsung Note 7 gaan. Of misschien twijfelden ze eerst niet eens, maar zien ze de iPhone 7 en willen ze die opeens hebben... En daarnaast zal het verkopen kosten omdat sommige klanten zullen uitwijken naar een ander Android meek.

Of dat nou 100, 1000 of 10.000 klanten zijn; dat is om het even.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 2 september 2016 13:58]

Snap niet hoe men kan twijfelen tussen een Note 7 en een iPhone. Beide modellen zijn totaal verschillend en ik denk eerder dat concurrerende Android fabrikanten hier voornamelijk profijt van hebben.
Kijk naar de verkoopcijfers, het gros van de mensen koopt een telefoon van Samsung of een iPhone. Daarnaast zijn de Note 7 en 6s Plus niet zo verschillend, beide zijn grote telefoons met in de basis dezelfde mogelijkheden. Niet iedere consument op de markt is een Tweaker of fanboy, vergeet dat niet.
Vergeet ook niet dat gros van de consument dondersgoed het verschil tussen IOS en Android weet. Mocht de Note7 niet verkocht worden dan zullen ze de verkoper wel om een vergelijkend model vragen.

Mocht de verkoper een IPhone aanraden dan heeft hij zijn huiswerk niet goed gedaan want beide toestellen lijken niet op elkaar. Alleen al het scherm, microfoon en de camera zijn superieur tegenover die van de IPhone.

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 12:20]

Ik hoop dat jij niet in de verkoop staat, want dan gaan vele klanten van een kale reis terugkeren.
Volgens Google weten nog heel veel (+70% van de gebruikers) mensen niet wat widgets zijn en gebruiken ze het niet. Wat zouden ze dan de verschillen kennen tussen iOS en Android.
Ik hoop dat jij niet in de verkoop staat, want dan gaan vele klanten van een kale reis terugkeren.
Dan zal ik je verrassen dat ik zo'n 8 jaar als bijbaan een verkoper was in de elektronica winkel en ook al weet de gros niet alle opties van verschillende smartphones, de meeste weten het verschil tussen een Apple en Samsung.

Het klopt dat vele niet weten dat er Android draait op een Samsung device, maar een beetje verkoper kan het verschil tussen de verschillende Smartphone zeer gemakkelijk met een demo uitleggen.

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 12:41]

Klopt wat je zegt, maar als de koper thuis enkele apparatuur heeft die werken met Samsung á Android. Dan zal de verkoper iets moeten uitleggen als dat allemaal in een x niet meer werkt :)
iPhone-Apple staat voor veel mensen gelijk aan de telefoon met het beste imago.
De naam van het besturingssysteem is wat minder bekend.
Doodstaren op specs... slecht idee.
Maar natuurlijk kan je wel een iPhone aanraden! Als de klant iets vergelijkbaars zoekt, is dat zondermeer een optie die niet vergeten moet worden. Slechte verkoper of slechte service, zonde.
Doodstaren op specs... slecht idee.
Ligt er maar net aan wat je eisen en wensen zijn. Op meerdere vlakte is er geen mogelijkheid om een vergelijking te maken. Zo vind ik het erg fijn om af en toe tijdens mijn vakantie met mijn Sony Z5 onder water te kunnen filmen. Als je dat met een IPhone zou doen dan kan je gelijk je verzekering raadplegen. Oké, dit is misschien geen eis die iedereen zal hebben, maar niet iedereen heeft dezelfde eisen en wensen.

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 16:24]

Nee, maar dat is wel een heel specifieke eis.
"Iets vergelijkbaars" in de context die jij noemde, daar kan een iPhone wel degelijk onder geschaard worden. Klanten weten vaak overigens helemaal niet zeker wat ze willen; dan hoef je ze niets op te dringen: maar objectiviteit is bij een verkoper wel een erg goede eigenschap. Denken *voor* de klant, in plaats van louter de mening van een leek interpreteren als absoluut vaststaand feit lijkt me een stukje service.

Andersom kan het trouwens ook hoor, begrijp me niet verkeerd.
Iemand met een iPhone die een nieuwe iPhone wilt halen en verteld waar hij/zij de telefoon voor gebruikt, daar kan een andere telefoon met Android of WP soms een prima alternatief zijn...

Et cetera. ;)
Niet iedereen heeft dezelfde eisen en wensen, maar ik struikelde een beetje over "dan heeft die zijn huiswerk niet gedaan", terwijl ik het in de context die jij noemde eerder vond dat jij je huiswerk niet hebt gedaan. :P
Klopt een specifieke eis. Uiteraard legde ik het hier in het kort uit en zal er ook gekeken worden of de klant eigenlijk iets anders wilt. Dat is heel het onderdeel van een verkoop gesprek.

Alleen zijn ook genoeg klanten die van te voren hun huiswerk wel gedaan hebben en meer specifieke eisen hebben. Dat soort klanten ga je dan niet een ander model aanraden. Dat wilde ik alleen duidelijk maken aangezien je dan een verkoper bent die hoe dan ook iets wilt aansmeren.
Niet iedereen heeft dezelfde eisen en wensen, maar ik struikelde een beetje over "dan heeft die zijn huiswerk niet gedaan", terwijl ik het in de context die jij noemde eerder vond dat jij je huiswerk niet hebt gedaan
Wees maar niet bang hoor, dat is niet het geval.

[Reactie gewijzigd door vali op 3 september 2016 10:53]

En wat is het verschil tussen iOS en Android? Sorry, maar jullie doen net of Samsung en Apple geen concurrenten van elkaar zijn. Zoals ik al zeg is er een hele goede reden dat de Note 7 begin augustus wordt aangekondigd en dat zijn de nieuwe iPhones.
Het verschil tussen IOS en Android ga ik niet uitleggen aangezien je dat zelf wel zou moeten weten. Uiteraard zijn beide bedrijven concurrenten van elkaar, maar de Note 7 is een smartphone wat zich in de niche markt bevindt. Er zijn maar vrij weinig smartphones die dezelfde mogelijkheden bieden.

Beetje hetzelfde als een Ipad vergelijken met een Surface Pro tablet..

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 12:25]

Een niche markt? De iPhone 7 Plus richt zich ook gewoon op de markt voor phablets. Maar ik maak er een einde aan, aangezien je het niet kan of wil begrijpen.
Maar ik maak er een einde aan, aangezien je het niet kan of wil begrijpen.
Zou zeggen ga eens beide modellen eens op OS- en hardware niveau vergelijken. Samsung heeft niet alleen de hardware aangepast maar ook het OS om echt als phablets te laten functioneren. Wat Apple heeft gedaan is alleen de smartphone een maatje groter maken. Het OS functioneert niet anders en is exact hetzelfde als de IPhone 5s en 6s. Daar zit het verschil tussen beide modellen.

Dit is ook de reden waarom de + modellen niet zo aanslaat zoals Apple hoopt en Samsung eigenlijk geen verkoop problemen ervaart. Sterker nog, ze waren het eerste bedrijf dat met zulke grote smartphones op de markt kwam.

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 12:55]

Al verkoopt Apple wél meer plus modellen dan Samsung notes verkoopt... Dat het niet in lijn is met de verwachting van Apple, gezien die altijd enorm veel sales per device verwachten, is een heel ander verhaal.
Je zou eens moeten kijken naar demografische gegevens van die overstappers. Ik zou er geld op verwedden dat een groot deel van de overstappende android users kinderen/jongeren zijn die hun eerste goedkope android-toestelletje vervangen voor een duurdere iPhone omdat iPhone de 'ik-ben-cool' sfeer met zich mee draagt.
1.) Ik had het niet over overstappers, maar over algemene statistieken
2.) En ik durf daar geld op in te zetten dat het volslagen onzin is. ;) Wisselen tussen Android en iOS gebeurt in alle lagen van de bevolking en in alle leeftijdsklassen.
Je weet duidelijk niet waarover je spreekt. Want iOS gedraagt zich wel degelijk anders op een iPhone phablet dan op een reguliere iPhone, en neemt daarmee een positie precies tussen de kleinere telefoons en de iPads in.
Jij wil er volgens mij weer een wedstrijdje van maken welk toestel over meer features beschikt, echter gaat het daar helemaal niet over. Het gaat erom dat Samsung dit sales gaat kosten, omdat de iPhone 7 Plus en Galaxy Note 7 wel degelijk concurrenten van elkaar zijn. Daarnaast klopt het ook nog niet wat je zegt, want iOS heeft op de Plus-modellen wel degelijk extra functionaliteit gekregen.

Jij hebt een hele speciale manier van redeneren, want omdat iOS en Android anders zijn, wat overigens qua basisfunctionaliteit wel meevalt, zijn het geen concurrenten van elkaar en kunnen ze elkaar dus ook geen sales afsnoepen? Dit zou betekenen dat de Apple alleen met zichzelf concurreert, aangezien zij de enige zijn met iOS.

Misschien moet je eens een keer die oogkleppen afdoen en je eens inleven in de doorsnee consument.
mensen stappen niet zo snel over van ecosysteem.
Maar dat schijn jij dan weet niet te willen zien.
Slowly but steadily, Apple is picking off more and more former Android users. A new report from Consumer Intelligence Research Partners indicates that 26% of people who bought the iPhone 6s within its first month of release switched over from Android. In previous years, Android switchers accounted for 12% of iPhone 6 buyers and for 23% of iPhone 5s buyers in CIRP’s surveys.
Dus je spreekt over miljoenen consumenten, maar dat schijn jij dan weer niet te willen zien.
[...]


Dus je spreekt over miljoenen consumenten, maar dat schijn jij dan weer niet te willen zien.
Een link van meer dan een jaar geleden zegt helemaal niks. Dit jaar verkocht Apple minder smartphone dan vorig jaar en dat is de reden waarom ze snel de IPhone 7s (+) op de markt willen brengen. Het bedrijf leeft op de verkoop van hun Iphones en kunnen niet permitteren om opnieuw minder modellen te verkopen.

Het klopt inderdaad dat Apple paar aanpassingen heeft gemaakt bij de 5.5 inch modellen, maar die komen verre weg niet overheen die Samsung heeft gemaakt. Beide komen uiteraard met voor- en nadelen.
Jij wil er volgens mij weer een wedstrijdje van maken welk toestel over meer features beschikt, echter gaat het daar helemaal niet over.
Doe niet zo raar, waarom zou ik hier een wedstrijdje van maken? Probeer informatief te zijn, bedoel we zijn hier op tweakers om wat te leren toch?

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 16:23]

Snel snel 7 uitbrengen? De toestellen worden elk jaar rond dezelfde periode gepresenteerd en gelanceerd. En sommige features zouden zelfs opgeschoven worden naar 2017...
Weet dus niet waar je op doelt met "Dit jaar verkocht Apple minder smartphone dan vorig jaar en dat is de reden waarom ze snel de IPhone 7s (+) op de markt willen brengen"
Cijfers tonen zelfs aan dat Samsung nood heeft aan de Galaxy S7, Edge S7 en Note 7, want de vorige kwartalen (zelfs paar jaar) liepen de cijfers van Samsung juist terug.
Nee, ik zit op Tweakers om mensen dingen bij te brengen.
Waarom zei je dat niet gelijk? Als je eerder had verteld dat je hier ook niet kwam om iets te leren dan had ik niet de moeite gedaan om jou wat bij te brengen.
Alleen bakken ze er niet zoveel van. Alleen al het feit dat de iPhone plus variant gewoonweg achterloopt qua design met de dikke bezels, grote randen boven en onder het scherm en een achterblijvende schermresolutie...
Cijfers tonen anders wel aan dat de klanten die "grote randen boven en onder het scherm en achterblijvende schermresoluties" niet storend vinden. Net zoals vele reviews nog steeds aantonen dat er niets mis is met kwaliteit van scherm en resolutie. En de CPU van vorig jaar loopt nog steeds rondjes rond de huidige CPU van de Note 7...

Apple is nog steeds N°2, na Samsung. Dit met 3 modellen (6S, 6S Plus en SE) tegenover een hele catalogus van Samsung.
Dus Rhys08, haal even die Anti Apple bril of Fansung bril af en leer cijfers interpreteren en lezen.
Oh het is geen anti-Apple bril. Ik heb zelf ook gewoon een iPhone en volgend jaar weer een Samsung.

Cijfers zeggen hierin weinig omdat mensen toch hun iPhone kopen voor het ecosysteem. Cijfers zeggen niet of je iets mooi vind. Cijfers zeggen of iets gekocht is ja of nee. En ik ben niet de enige die het design vind achterblijven, wat je ook op het internet kunt lezen.

Vergeleken met een Note is het een gedrocht, ongeacht zijn functionaliteit en verkoopcijfers. En nee, dat lees je niet uit de cijfers nee. Beetje verder durven kijken.
Jij bent dus een te mijden verkoper: iemand die specs verkoopt en zijn eigen mening opdringt, in plaats van zich af te vragen wat de potentiële koper nodig heeft of wil.
Tja, als de klant een smartphone wilt met een goede camera, amoled scherm,waterdicht en een hogere scherm resolutie dan wordt het moeilijk een IPhone aan te raden. Een verkoper staart niet dood op de specs, maar raadt met behulp van de eisen en wensen van de klant de producten aan.

Het kan eventueel zijn dat de klant de smartphone voor VR-doeleinde wilt gebruiken. Valt allemaal onder het stukje eisen en wensen. Maar dat wist jij vast wel :)

Dat men hier niet kan inzien dat een klant echt niet voor een IPhone zal gaan omdat de Note 7 iets verlaat is, kan ik ook niks aan doen. Het gaat niet alleen om het ecosysteem, maar dat beide toestellen op elk vlak flink verschillen. Als het nou ging om de Samsung GS7 had ik misschien mensen hier gelijk geven, maar daar gaat het nu niet om.
verkoper: iemand die specs verkoopt en zijn eigen mening opdringt
Als ik dat vroeger zou toepassen had ik nooit zo ontzettend veel Apple producten verkocht..

[Reactie gewijzigd door vali op 2 september 2016 17:13]

Dat zal wel meevallen, alleen maar goed dat die toestellen nog voor de release terug geroepen worden. Buiten dat kun je er vanuit gaan dat het nieuwe type iPhone weer de nodige gates met zich mee brengt....dat is elk jaar zo geweest en weer verholpen met een "s" versie het jaar erop.
Is het nou echt nog zo dat de meeste mensen kiezen tussen een Samsung en een iPhone?

Natuurlijk zullen die er ook zijn, maar het gros heeft allang een keuze gemaakt voor iPhone of Android. Voor Samsung dus vooral lastig in de strijd met Huawei etc.
Het komt nooit op een gelegen moment. Nu iets minder gelegen dan normaal, maar ik denk niet dat het veel uitmaakt omdat Samsung waarschijnlijk binnen een maand alle problemen heeft opgelost.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee