AOC roept monitoren terug wegens risico op elektrische schok

Beeldschermfabrikant AOC roept twee van zijn monitoren met externe voedingen terug, vanwege het risico op een elektrische schok. Het gaat om de PDS241 en PDS271, die sinds mei en juni te koop zijn.

Volgens AOC voldoet een klein aantal van de adapters niet aan de eisen voor minimale afstanden tussen de interne componenten. Het risico op een elektrische schok kan daardoor niet geheel worden uitgesloten. De fabrikant verzoekt klanten om de PDS241- en PDS271-monitoren niet langer te gebruiken en ze uit het stopcontact te halen.

AOC gaat bezitters van de monitoren van een vervangend exemplaar voorzien. Er is nog geen website opgezet waar klanten terecht kunnen, de fabrikant maakt vooralsnog alleen melding van de terugroepactie in een persbericht via e-mail. Daarin schrijft het bedrijf dat het momenteel in gesprek is met distributeurs om te zorgen dat gebruikers hun monitor makkelijk kunnen retourneren en een nieuw exemplaar ontvangen.

De AOC PDS241 staat sinds 13 juni in de Pricewatch. De PDS271 wordt sinds 20 mei aangeboden bij webwinkels.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-08-2017 • 17:03

46 Linkedin

Reacties (46)

46
46
31
8
2
10
Wijzig sortering
Wat hier echt een aanzienlijk probleem is, is oa. de scheiding in de voeding tussen het hoog- en laagspanningsdeel. En dit is niet beperkt tot aoc monitoren, dit is een groot probleem van deze tijd. Een tijd waarin het de moord stikt van goedkope schakelvoedingen, zoals die van aliexpress of verkocht via de el-cheapo winkels.

Waar we vroeger een kema keur kende, bestaat er nu nauwelijks tot geen toezicht op de kwaliteit van exotische apparatuur. Een groot deel van oosterse apparatuur met kleine prijzen is daadwerkelijk levensgevaarlijk spul.

Het is om die reden dat ikzelf geen goedkope (aziatische) apparatuur meer aanschaf wat direct verbonden is met het lichtnet. Of er moet sprake zijn van een losse voeding, die ik meteen weg kiep en er een a-merk (gebruikte?) voeding bij inzet. Ik "hamster" goede merkvoeding zodat, als er weer eens iets nodig is, ik een vooraadje heb.

Daarmee gaat hiermee mij waarschuwing naar eenieder uit: kijk uit met goedkope apparatuur met 220v aansluiting! Bespaar je het risisco op brand of elektrocutie en koop een degelijk product, of tenminste (indien mogelijk) een deugdelijke voeding van een groot merk ( Delta, meanwell, lite-on, emerson, etc).
Wat hier echt een aanzienlijk probleem is, is oa. de scheiding in de voeding tussen het hoog- en laagspanningsdeel.
Dit is inderdaad een probleem bij veel el cheapo voedingen.

Om daar wat meer op in te gaan; dat soort voedingen bevatten (vaak) één printplaat waar aan de ene kant de 230V netspanning binnenkomt, en op de andere kant de (bv) 5V uit gaat. Dat dat één printplaat is, is normaal, en met een fatsoenlijk ontwerp ook niet erg.

In een typische voeding zit aan de 230V-kant wat electronica die een hoogfrequente wisselspanning genereert voor de transformator. Aan de laagspanningkant zit electronica die de verlaagde en geïsoleerde spanning uit de transformator gelijkricht + filtert en feedback stuurt naar de hoogspanningskant.

In het midden wordt het spannend; daar zitten onderdelen die met beide kanten verbonden zijn en die de hoogspanning van de laagspanning moeten isoleren. Typisch zijn dit een transformator (voor de daadwerkelijke energie-overdracht), een optocoupler (voor de feedback) en een Y-condensator (voor storingsonderdrukking). Kwaliteit van deze onderdelen is heel belangrijk voor de veiligheid. Op deze afbeelding is de structuur die ik boven beschrijf goed te zien:
  • Links 220V in
  • Midden-boven de transformator (relatief groot, zwart met lichtgeel)
  • Daaronder de Y-condensator (lichtblauw)
  • Daar weer onder de optocoupler (zwart met 4 pinnetjes)
  • En alles rechts is laagspanning
Deze drie isolerende onderdelen en de bijbehorende koperbanen moeten zo geplaatst worden dat er altijd een minimale afstand is tussen pinnen/banen van de hoogspanningskant en van de laagspanningskant. Hoeveel precies hangt af van welke veiligheidsvoorschriften je volgt, en voor welke toepassing, maar 4mm minimaal is een aardige vuistregel.

En daar gaat het vaak mis bij dit soort el cheapo voedingen. Afstanden van minder dan een millimeter (!) zijn aan de orde van de dag. Een vuiltje of een beetje condens uit een vochtige omgeving kan dan de hoogspanningskant met de laagspanningskant verbinden, met gevaarlijke gevolgen. Deze afbeelding (printplaat van een namaak Apple laptopvoeding) laat goed zien wat ik bedoel. Ze hebben voor het grootste gedeelte een goede scheiding (> 5mm), maar links komen de koperbanen dan weer op ongeveer 1mm bij elkaar. Gevaarlijk.

Het laatste plaatje komt uit een teardown van een namaak Apple-oplader. Zeker de moeite van het lezen waard als je meer wil weten!

Buiten de printplaat kan ook op die drie isolerende onderdelen gevaarlijk bespaard worden. Bijvoorbeeld in dit filmpje haalt Youtuber bigclivedotcom een USB-lader uit elkaar die 230V uit de USB-uitgang zet, en zoekt de reden van dit probleem. Conclusie: de transformator is cheap/slordig gemaakt en door een productiefout verbindt die de 230V-kant met de 5V-kant. Het filmpje is ook erg de moeite waard als dit soort dingen je interesseren ;)
Het is om die reden dat ikzelf geen goedkope (aziatische) apparatuur meer aanschaf wat direct verbonden is met het lichtnet.
Same here! Die paar euro is mij het risico van electrocutie (of brand!) niet waard.
Ik vraag me dan toch serieus af waarom dit soort rommel verkocht wordt als het in feite toch niet werkt? Kunnen ze dan niet gewoon 10cent meer in ontwikkeling stoppen en veel meer kwaliteit verkopen? :X
Omdat mensen het blijkbaar toch wel kopen. En 10 cent meer in de ontwikkeling of in de onderdelen is 10 cent minder winst (wat aardig aantikt als je er zeg 100 000 verkoopt).
Vooral de el cheapo usb laadstekkers uit china. Dat is echt een waar drama. Ook die inbouw stopcontacten met USB aansluiting. koop ze niet, want voor hetzelfde geld vliegt je huis in de fik doordat ze slecht afgeschermd zijn en niet geaard. Of waardeloze separation (air gap tussen primair en secundair systeem)

Check deze video eens als je er wat meer over wil weten: https://www.youtube.com/watch?v=bNoGCdX1IdQ

Big Clive doet heel veel met dit soort teardowns en hij geeft aan dat bijvoorbeeld IKEA zijn shit goed op orde heeft. Die zijn afdoende geïsoleerd en hebben goede zekeringen en aarding. Wil je dus zo'n inbouw ding hebben of een laadstation met meerdere poorten haal hem dan daar.
Vooral de el cheapo usb laadstekkers uit china. Dat is echt een waar drama. Ook die inbouw stopcontacten met USB aansluiting. koop ze niet, want voor hetzelfde geld vliegt je huis in de fik doordat ze slecht afgeschermd zijn en niet geaard. Of waardeloze separation (air gap tussen primair en secundair systeem)
Heb je toevallig een idee of de inbouw stopcontacten met USB die tweakers verstuurde van enige kwaliteit zijn? Ik kan momenteel niet op het merk komen, doos ligt ergens op zolder, misschien kan een medetweaker of de crew hier een woordje uitleg over geven.
Ik vraag mij dan af of het zin heeft om op een voeding te kijken naar o.a. KEMA keur - alleen al het CE-logo en het "China Export" logo schelen zo weinig van elkaar dat een leek ze niet kan onderscheiden. Moet je dan echt weer terug naar betrouwbare merken? De keurmerken waren juist bedoeld om dit te voorkomen...
... alleen al het CE-logo en het "China Export" logo schelen zo weinig van elkaar dat een leek ze niet kan onderscheiden. ...
Het "China Export" logo is een mythe, zie het standpunt van de Europese Commissie over dat onderwerp.

Er zijn producten die aan de Europese regels voldoen met de correcte "C E" stylering, en producten die aan de regels voldoen met de foute "CE" styling. Ook zijn er gevaarlijke producten te vinden met de correcte "C E", maar ook met de incorrecte "CE".

Het is vrij simpel, fabrikanten van troep malen niet om de regelgeving voor de veiligheid. Waarom zouden ze dan wel malen om het logotje wat ze er eigenlijk niet op mogen zetten? Dat zetten ze er dus gewoon op. En ja, regelmatig doen ze ook dat nog fout. Maar dat ze het doen met het smoesje "dat betekent China Export!" is een fabeltje dat ik nog nergens onderbouwd heb gezien.
Moet je dan echt weer terug naar betrouwbare merken? De keurmerken waren juist bedoeld om dit te voorkomen...
Je moet altijd oppassen wat je koopt, want er zijn genoeg mensen die geld aan je willen verdienen op wat voor manier dan ook. De keurmerken zullen daar nooit 100% tegen helpen.

Maar dat gezegd hebbende, dit heeft vaak weinig te maken met hoe goed de keurmerken hun werk doen. Als je via Ebay de goedkoopste troep rechtstreeks uit China bestelt dan is dat 100% je eigen verantwoordelijkheid; jij bent namelijk degene die dat ding Europa importeert dus jij moet er op toezien dat die dingen aan de keurmerken voldoen.

Wil je dat niet? Bestel dan liever bij een gerenommeerde webshop binnen Europa en blijf weg bij producten die verdacht goedkoop zijn. Als er dan iets mis is, dan heb je met de Europese richtlijnen tenminste ook nog een poot om op te staan.
toezicht is iets anders dan de keuringstoko's zoals UL (amerika) en TUV (duitsland).

er zijn diverse van deze toko's die "het wat losser doen" dan UL en TUV, die keuringen zijn goedkoper en sneller dan UL en andere reputabele toko's. veel fabrikanten willen daar niet op wachten of voor betalen dus stappen ze naar andere keuringsinstellingen zoals intertek.
Kema keur is bijvoorbeeld helemaal geen keurmerk, maar een logo waarmee de fabrikant aangeeft dat hij de regels volgt voor veilige elektronica
daarom noem ik die ook niet. ;)
Nee gelijk heb je. Maar meer om aan te geven dat je beter iets kunt hebben waar een fatsoenlijk keurmerk als TÜV op staat dan iets wat Kema of CE compliant is.
daarom zal je ook nooit kema keur op een machine in een ziekenhuis vinden. als je die ergens anders ziet dan op de vuilniszakken zou ik hard de tent uitrennen als ik jou was...
Als het alleen de adapter is waarom dan de gehele monitor terugroepen?
Daarin schrijft het bedrijf dat het momenteel in gesprek is met distributeurs om te zorgen dat gebruikers hun monitor makkelijk kunnen retourneren en een nieuw exemplaar ontvangen.
Adapter in een doosje ís toch stukken makkelijker?
Puur op het plaatje icm de recall van het geheel afgaand denk ik niet dat de adapter en signal box los kan
En dan heb ik het fout, volgens de manual http://us.aoc.com/_admin/...906afb21ca077db93cde1.pdf kan de box er wel af.
In datgeval zou vervangen van alleen dat component (indien het dat blijkt te zijn) volstaan

[Reactie gewijzigd door SpamLame op 29 augustus 2017 17:26]

Zoals ik 't zie aan 't plaatje is de voeding dan wel extern maar zit 'ie wel vast aan de monitor.
Goed punt. Dat was mij niet opgevallen.
Apart dat die geen geaarde stekker heeft eigenlijk, zeker met een metalen behuizing.
Zo goed als alle laptops en telefoonladers zijn ook niet geaard aangesloten, terwijl dat ook allemaal metalen behuizingen heeft. Zolang de boel dubbel geïsoleerd is, is aarding niet nodig/toegestaan.
Laptops zijn ook geen probleem omdat daar geen hoge spanningen in aanwezig zijn. Deze zijn op geen enkele manier elektrisch verbonden met het lichtnet.
Tenzij er dus niet goed met airgaps wordt gewerkt. Staat er ineens 220 op je macbook.
Is dat niet omdat laptop- en telefoonladers een transformator hebben en alleen ongevaarlijke lage spanningen aan de laptop/telefoon leveren? Bij een apparaat als een koelkast, metalen behuizing, 230V aansluiting is randaarde wel verplicht.
Zoals @TommyboyNL het al zegt: Als een apparaat dubbel geïsoleerd is dan heeft deze geen randaarde. Ongeacht de spanning waarop deze werkt.

Het is zelfs niet mogelijk om een apparaat dat dubbel geïsoleerd is met randaarde uit te voeren. Je kan in de bouwmarkt bij de boormachines gaan kijken. De meeste boormachines hebben een metalen kop en worden zonder randaarde uitgevoerd. Intern is de constructie dusdanig uitgevoerd dat het niet mogelijk is dat de boorkop onder spanning komt te staan als er iets intern fout gaat.
Het is zelfs niet mogelijk om een apparaat dat dubbel geïsoleerd is met randaarde uit te voeren.
Waarom zou dat niet mogelijk zijn?

Dubbel geïsoleerd wil alleen zeggen dat één enkele isolatiefout er nooit toe kan leiden dat (metalen delen van) het apparaat onder stroom komen te staan. Een veel voorkomende manier is geïsoleerde onderdelen gebruiken in een plastic behuizing. Faalt de isolatie op de onderdelen, dan beschermt de behuizing je. Faalt de behuizing, dan beschermt de isolatie op de onderdelen je.

Maar een plastic behuizing is niet de enige manier om dat te bereiken. Het is ook mogelijk om twee isolatielagen te hebben in een metalen behuizing. En als je een metalen behuizing hebt, dan kun je die ook aarden natuurlijk.

Het is niet nodig. En ik kan me voorstellen dat je misschien niet het "dubbel geïsoleerd" logo mag voeren op een geaard apparaat. Maar het is wel mogelijk ;)
Waarom zou dat niet mogelijk zijn?

Het is niet nodig. En ik kan me voorstellen dat je misschien niet het "dubbel geïsoleerd" logo mag voeren op een geaard apparaat. Maar het is wel mogelijk ;)
Op het moment dat geleidende delen met de aarde worden verbonden dat valt deze onder klasse I. Dit is een norm. Het is dan uitgesloten dat deze dubbel geïsoleerd is. Zeker als je nagaat dat de fabrikant verplicht is het logo te voeren wanneer deze dubbel geïsoleerd is. Die gaat dan geen risico lopen om een afgekeurd product op de markt te brengen.

Voor meer uitleg over de 4 klasse die er zijn even naar wiki

Diverse discussies met docenten elektrotechniek gehad over dit onderwerp. Voornamelijk het verschil tussen klasse 0 en klasse II is soms lastig te herkennen zonder logo.

Tot nu toe ben ik maar een apparaat tegengekomen dat zelf dubbel geïsoleerd is en alsnog een aarde bevat. Dat was een apparatentester(NEN 3140). Bij een van de uit te voeren controles wordt er gekeken naar de weerstand van de aardverbinding van het apparaat.

[Reactie gewijzigd door jeroenathome op 30 augustus 2017 09:08]

Op het moment dat geleidende delen met de aarde worden verbonden dat valt deze onder klasse I. Dit is een norm. Het is dan uitgesloten dat deze dubbel geïsoleerd is. Zeker als je nagaat dat de fabrikant verplicht is het logo te voeren wanneer deze dubbel geïsoleerd is.
Ah, het is interessant dat dat niet toegestaan is!

Ik ben wat gaan graven naar de motivatie voor die regel. Ik heb niks sluitends kunnen vinden, maar het meest overtuigende verhaal dat ik tegenkwam is dat een geaarde buitenkant risicovol is bij aardefouten (denk aan een haspel die zelf niet geaard is aangesloten maar waar een ander geaard apparaat met aardefout in zit gestoken).

Omdat dubbel geïsoleerde apparaten veilig zijn zou een geaarde buitenkant op deze manier het risico verhogen ipv verlagen. Ik weet niet of dit de daadwerkelijke motivatie is, maar het klinkt in ieder geval plausibel.

Maar dat het niet toegestaan is wil nog steeds niet zeggen dat het niet mogelijk is. Iedereen kan natuurlijk een geaard en dubbel geïsoleerd apparaat maken. Dat is zelfs legaal zolang je het niet op de markt brengt.

Je geeft uiteindelijk zelf nog een voorbeeld van een dubbelgeïsoleerd en geaard apparaat (dat nog CE-conform is ook, neem ik aan). Het kan dus prima ;)
Ik ben wat gaan graven naar de motivatie voor die regel. Ik heb niks sluitends kunnen vinden, maar het meest overtuigende verhaal dat ik tegenkwam is dat een geaarde buitenkant risicovol is bij aardefouten (denk aan een haspel die zelf niet geaard is aangesloten maar waar een ander geaard apparaat met aardefout in zit gestoken).

Omdat dubbel geïsoleerde apparaten veilig zijn zou een geaarde buitenkant op deze manier het risico verhogen ipv verlagen. Ik weet niet of dit de daadwerkelijke motivatie is, maar het klinkt in ieder geval plausibel.
Dat is naar mijn weten ook de reden dat het niet mag.
Maar dat het niet toegestaan is wil nog steeds niet zeggen dat het niet mogelijk is. Iedereen kan natuurlijk een geaard en dubbel geïsoleerd apparaat maken. Dat is zelfs legaal zolang je het niet op de markt brengt.
Alleen ben je als persoon verantwoordelijk als er met jouw apparaat een ongeluk gebeurd. Dat is voornamelijk de reden dat bedrijven en instellingen alleen gekeurde apparaten(NEN3140) willen hebben. Op deze manier zijn hun niet aansprakelijk mocht er iets gebeuren. Ooit eens meerdere verlenghaspels gezien die voornamelijk uit kroonstenen en plakband bestond. Ook prehistorische machines zonder enige vorm van beveiliging kom je af en toe nog tegen. Al wordt dat een stuk minder gelukkig.
Je geeft uiteindelijk zelf nog een voorbeeld van een dubbelgeïsoleerd en geaard apparaat (dat nog CE-conform is ook, neem ik aan). Het kan dus prima ;)
In de link een foto van het betreffende apparaat. Deze wordt nog steeds verkocht. :?
Plaatje
De aarde loopt vanuit de stekker naar de witte WCD op het apparaat. Daar zit ook nog een stroommeting tussen waardoor de weerstand hoger is dan de NEN3140 toestaat. Het grappige is dan ook dat de tester daardoor nooit een goedkeuring kan krijgen. Voor klasse I is de weerstand te hoog en voor klasse II is een aarde aanwezig wat niet mag.

CE is weer iets anders. Heeft voornamelijk betrekking op dat de fabrikant aangeeft dat deze aan de geldende norm voldoet. Heeft alleen in EU waarde, daarbuiten werken ze met eigen normen.
in 90% van de huizen hebben de aansluitingen die niet in de keuken/badkamers zitten geen aarde, dus je kunt dan wel leuk een stekker maken met aarde maar dat is schijnveiligheid
De laatste 20 jaar moeten volgens mij gewoon alle stopcontacten geaard zijn. Ook bij significante verbouwingen aan je elektrische installatie dien je volgens mij alles te vervangen door geaarde stopcontacten. Wat je zegt valt dus heel erg mee.
En het overgrote deel van alle woningen is ouder dan 20 jaar. Geloof mij, zeker in sociale huurdozen vind je bijna geen geaarde stopcontacten.
Mijn tussenwoning uit 1980 heeft alleen beneden geaarde stopcontacten en in de badkamer.
Ik ken vrijwel niemand met 100% geaarde wanddozen in de woning.

Edit @ hieronder:
De vorige eigenaar van dit huis heeft beneden alles vervangen en alles geaard (meer dan 20 stopcontacten nu beneden :P )
Ik zou boven de boel nog wel eens willen aarden inderdaad. Staat nog op de kluslijst maar ik ben zelf totáál niet handig met electra...

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 29 augustus 2017 20:19]

Ja hier idem, huis uit 1984 heeft alleen aarde in keuken/badkamer en berging/schuur.
Hier is dat zo ja. Voor de apparatuur die het nodig heeft heb ik zelf maar een paar geaarde stopcontacten aangebracht. Niet veel, 2 wat voldoende is voor mijn apparatuur in de studeer/computerkamer. :)

Gek genoeg zijn de stopcontacten in twee van de 3 slaapkamers dan weer wel geaard.
Dan leg je het toch zelf aan? Zelf ook mee bezig op plekken waar computers staan in het huis. Het is niet voor niets zo dat nieuwe huizen het wel overal hebben.
Ja in een sociale huurwoning overal de contactdozen vervangen, natuurlijk. Vaak is dat niet eens toegestaan.
Bij mij kloppen de kleuren niet eens en loopt er helemaal geen aarde draad naar de meeste contacten.. Daar blijven we dus mooi van af.
Oud kleuren schema waarschijnlijk. Klopt niet is een beetje kort door de bocht.

Groen in plaats van bruin. Rood in plaats van blauw en grijs voor je aarde. :)

Is wel even goed kijken inderdaad. Sowieso groen voor een draad waar je haar van rechtop gaat staan is nogal misleidend imo.
Ik denk inderdaad alleen in huurwoningen.

Een beetje huiseigenaar die zelf z'n verbouwingen doet, zou gek zijn als die niet meteen overal randaarde neerlegt, het is een zeer kleine moeite namelijk.

Hier ook gedaan, misschien overbodig, maar het geeft mij een betrer gevoel van veiligheid voor een kleine meerpijs.
De enige plek in mijn huis waar de stopcontacten geaard zijn is de schuur, keuken en heeft de badkamerplafondlamp aansluiting ook een derde kabeltje :P
Geaarde stopcontacten heb je ook bij CV ketel en ventilatiesysteem op de tweede verdieping. Een sociale huurwoning uit 1982.
Ik heb ze thuis inderdaad ook alleen in badkamer en keuken, maar 90% kan ik erg moeilijk geloven eerlijk gezegt.
Ik heb 0 stopcontacten zonder aarde. Ik denk dat je nog in 1980 zit ;-)
'in 90% van de huizen hebben de aansluitingen die niet in de keuken/badkamers zitten geen aarde'

correctie in 90% van de huizen voor bouwjaar 2000 ja... de afgelopen 17 JAAR is alles gewoon met geaarde stopcontacten gebouwd..

dat nou 1 of andere ali of el-cheapo aziatisch prut merk geen geaarde stekker leveren wil omdat zoiets 3 cent meer kost op 10.000.000.000 stekkers...

dat heeft BAR en BAR weinig met de degelijkheid van de laatste 17-20 jaar met de huizen in nederland te maken..

er zullen altijd firma pruts en co bedrijven zijn.. maar de meeste project ontwikkelaars/aannemers die een project als een complete flat bouwen... zullen ze niet willen branden aan 'ja U had geen geaard stopcontact in uw badkamer en nu dus een electro coup kapsel als gevolg' slogans..

dus 'in 90% van de huizen hebben de aansluitingen die niet in de keuken/badkamers zitten geen aarde' met alle respect... is meer domheid/onwetendheid van de afgelopen 20 jaar bouw en constructie tak als een feit..
De voeding zal veen metaal zijn aan de buitenkant, plastic met metaal kleur lijkt me

[Reactie gewijzigd door gjmi op 29 augustus 2017 17:11]

Het lijkt toch echt een aluminium behuizing te zijn over de voeding. Hoe dan ook is de kwaliteitscontrole wel heel erg slecht als een scherm met een dergelijk defect op de markt kan komen. Ik neem aan dat je een ontwerp van een voeding laat beoordelen door meerdere mensen, dan moet iets simpels als een te kleine afstand tussen componenten toch wel opvallen. Dat kan iedereen met 2 dagen les in elektrotechniek.
8)7 Kan die voor een derde keer retour.
Eerste keer deed de monitor simpelweg niet (er zat wat los in de breakout box/voeding). Vervanging had vervolgens dode pixels. Nu kan hij blijkbaar weer retour. :+
Ik gebruik 'm in mijn hackintosh build. Ik blijf 'm houden omdat het simpelweg goed past mijn setup. :P
Ik ben benieuwd hoe snel ik ingelicht ga worden via Coolblue.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee