Samsung roept alle Note 7's terug vanwege ontplofte accu's - Update

Samsung zou alle verkochte Galaxy Note 7's terug willen roepen vanwege de incidenten met ontplofte accu's in het toestel, meldt een Zuid-Koreaans persbureau. De Nederlandse tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf kan tegenover Tweakers de stap niet bevestigen.

Samsung heeft de recall niet aangekondigd, maar het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt dat de fabrikant dat binnen een week zal doen. Het persbureau baseert zich op een anonieme 'official' van Samsung, die op de hoogte lijkt te zijn van de plannen. Samsung zou de toestellen terugroepen vanwege recente incidenten met ontplofte accu's. De fabrikant zei wel dat het de release van de Android-smartphone vertraagt om extra kwaliteitscontroles uit te voeren.

Volgens de bron doet het probleem zich voor bij minder dan 0,1 procent van de Note 7's en ligt het aan de accu. Het vervangen van de accu zou voldoende zijn om het gevaar van ontploffing af te wenden. Samsung zou de terugroepactie nog niet aangekondigd hebben, omdat het eerst in gesprek is met retailers en providers. Het gebeurt zelden dat een fabrikant alle telefoons van een bepaald type terugroept.

Samsung Nederland zegt dat de zaak in onderzoek is. "Verder weten we ook nog van niets." De release van de Note 7 staat vooralsnog gepland voor volgende week. De Note 7 is de eerste Samsung-smartphone met een usb-c-aansluiting. Het is bekend dat usb-c-kabels, mits zij de standaard slecht volgen, gevaarlijk kunnen zijn. Deze week haalde fabrikant Anker gevaarlijke usb-c-kabels terug.

De Zuid-Koreaanse fabrikant bracht de Galaxy Note 7 eerder deze maand uit in onder meer thuisland Zuid-Korea en in de Verenigde Staten.

Update, 21:04: Samsung Duitsland heeft bevestigd dat de Note 7 daar is uitgesteld, terwijl het Nederlandse AndroidWorld meldt dat het van retailers heeft gehoord dat het toestel pas in oktober zal uitkomen. Coolblue laat inmiddels klanten weten dat pre-orders in oktober uitgeleverd zullen worden, meldt Droidapp. Ook op Got heeft tweaker zaizuney de mail geplaatst. Samsung Nederland zegt tegen Tweakers niets concreets te weten over het uitstel.

Update 2 september: Samsung heeft de terugroepactie bevestigd.

Een Note 7 met ontplofte accu

Terugkijken: videoreview van de Galaxy Note 7

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-09-2016 • 19:17

93 Linkedin

Lees meer

Samsung presenteert Galaxy Note 7 Nieuws van 2 augustus 2016

Reacties (93)

Wijzig sortering
Geen gerucht meer :
Samsung has just informed us that it will be awarding all customers who ordered a Galaxy Note 7 a complimentary 128GB microSD card to compensate for the delay in shipments. It also provided us with the following statement on the matter:

In response to questions on Galaxy Note7, we are conducting a thorough inspection with our partners. We will share the findings as soon as possible. Samsung is fully committed to providing the highest quality products to our consumers.
Ja leuk, zeker alleen voor klanten van de Samsung webshop?

En ja alle landen krijgen dikke acties maar NL niet, en nu krijgen alle landen nog eens 128gb extra sd kaart erbij. Steek die ook maar waar de zon niet schijnt aangezien ik al een geheugenkaart heb gekocht in afwachting van het toestel.
Samsung has just informed us
It also provided us

Nu neem ik het wel aan dat je verhaal klopt. Maar wie is us?
Het lijkt dat een bepaalde fabrikant van accu's als boosdoener wordt aangewezen, namelijk ITM. Hopelijk kan men deze batch eruit filteren op serienummer en ja het is een slechte zaak maar wel goed als ze echt voor 0,1% alles terug gaan roepen.

Als ze allemaal fysiek gecontroleerd moeten worden is dat wel een behoorlijke klus,

Het pijnlijke is nu ook dat Samsung sinds enige tijd ook geïntegreerde accu's gebruikt die niet meer simpel te vervangen zijn. Dat had deze recall een stuk makkelijker gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Phusebox op 1 september 2016 19:30]

Laten we eerlijk zijn, 0,1 procent lijkt misschien weinig, maar op elke miljoen zijn dat er wel 1000. Het gaat dus wel om een paar duizend telefoons die dus zomaar even kunnen ontploffen.

Zou jij een telefoon kopen waarvan je weet dat er 1 op de duizend ontploft/brand veroorzaakt?
hij doelt eerder op het feit dat een volledige terugroeping extreem is voor 0.1% defecten. Normaliter zou je verwachten dat men ze op serienummer er kan uithalen...
Anoniem: 310408
@MeHiSt2 september 2016 09:52
hij doelt eerder op het feit dat een volledige terugroeping extreem is voor 0.1% defecten. Normaliter zou je verwachten dat men ze op serienummer er kan uithalen...
Een op de duizend verkochte toestellen kan ontploffen en jij noemt dat extreem? Ik noem dat bijzonder verstandig en zeer raadzaam.
Probeer eens te lezen wat er staat, een volledige terugroeping voor 0.1% defecten is extreem zeldzaam in it-land.
Dat ze de exemplaren waar er mogelijk iets mis mee is terugroepen is natuurlijk verstandig en raadzaam, echter situeert het probleem zich (waarschijnlijk) enkel in een bepaalde batch/leverancier van batterijen
Je hebt defecten en defecten.
1 op de 1000 ontploffende telefoons is een extreem ernstig defect
Nee. Want veel mensen leggen een telefoon 's nachts aan de lader. Je wilt niet de geringste kans lopen dat je huis samen met je gezin verbrandt.
Nouja. 0,1%
Volgens de bron doet het probleem zich voor bij minder dan 0,1 procent van de Note 7's en ligt het aan de accu
Het kan aan mijn interpretatie liggen hoor maar als een probleem zich voordoet dan is het al gebeurd toch? Oftewel geven ze hier nou aan dat 0,1% van de verkochtte toestellen al kaduuk is?
0,1% van 1.000.000 toestellen zijn toch 1000 toestellen!

Toch niet best voor de volgens sommigen de beste phablet van dit moment!
Exactly my point. 0,1% is met de afzet van samsung een enorme hoeveelheid toestellen.
Het is nog veel erger want die 0,1% is nog maar na korte tijd van verkopen.
Over een langere duur kan dat makkelijk oplopen naar ene procent of meer.
10 jaar geleden had Sony ook problemen met ontploffende accu's in laptops.

Dat gevaar is inherent aan lithium accu's.

Dus je kan wel op serienummer gaan zoeken maar als het probleem dieper ligt dan blijft het gevaar bestaan.

Ook al wordt dat 0.01% dan nog is dat een behoorlijk aantal als je 20 miljoen telefoons verkoopt.
0.1% is nu toch al kapoet, staat nergens dat 0.01% andere hardware gebruikt waardoor dit voordoet.

als nu al 0.01% kapot gaat, dan zal dat op termijn alleen maar kunnen groeien, aangezien de phone nog jong is, laat staan na een half jaartje slijtage halen ze wel 1 op 100.
of overleeft 1 op 100 het 2 jaar
Even voor de duidelijkheid, bij de Note7 kun je toch de accu er zelf uithalen? Waarom dan niet simpelweg inwisselen bij willekeurig punt mogelijk maken? Dan zijn mensen niet hun toestel voor een paar dagen kwijt (met alle risico's van dien ook weer). Of is dat juist wat ze gaan doen met terugroepen (naar Samsung servicepunt)?
Nee dat gaat niet. De achterkant is van glas en kan alleen met speciale tools verwijderd worden. De accu zelf zit ook nog eens verlijmd in het toestel. Zie ifixit teardown.

[Reactie gewijzigd door Phusebox op 1 september 2016 19:33]

Edit: My bad

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 1 september 2016 20:04]

S7 (Edge) hebben ook een vaste accu. S5 was de laatste met een klepje.
Nee de note 4 was de laatste met een klepje
Nee, de J5 2016 was de laatste met een klepje. :)
Ik bedoelde uit de Galaxy S -lijn. Geeft punt. :)

[Reactie gewijzigd door Hijdaar95 op 1 september 2016 21:37]

De Note 7 in ieder geval niet. Ik dacht eigenlijk de S7 ook niet.
Nope, beiden niet.
Oef, dure grap zo...
Als het al zo kunnen is het niet gezegd dat het probleem wordt opgelost. Als de oorzaak bijvoorbeeld in een slecht laadcircuit zit los je het niet op met een nieuwe accu. Dat Samsung zegt dat het aan de accu's ligt wil nog niet zeggen dat het aan de accu's ligt. De accu's kopen ze in, de elektronica hebben ze zelf ontwikkeld. Aansprakelijkheid en zo...
Heeft het Tweakers panel wel hun Note 7 gekregen aangezien Samsung vanavond op het Tweakers HQ de Note 7 pre launch actie houdt?
Niemand heeft vandaag de Note 7 direct meegekregen van de 49 tweakers. Dat kon niet, omdat de release nog niet was, werd daar gezegd.

Wel leuk dat Arnoud dit artikel publiceert op het moment dat Samsung op Tweakers hq rondwandelt :P
Voor mij vooral geruststellend dat Tweakers inderdaad voorlopig onafhankelijk is wat betreft redactionele inhoud 👌
Uit de review van Tweakers: "Hoewel de lader vermeldt dat hij de telefoon maximaal kan opladen met 9V en 1,67A, waarbij je dus uitkomt op 15W, gaf onze meter tegen de 18W aan. We nemen dus aan dat de tekst op de lader niet klopt en dat daar 9V en 2A moet staan." Ik ben bang dat de tekst op de lader wel klopt. Boom.
Daar gaat je telefoon niet van stuk hoor, die neemt gewoon maximaal wat ie nodig heeft. Het is niet dat de lader opeens meer amps erdoorheen drukt ;-)
Al geeft je oplader 12V af, zolang die niet boven de 1,67A komt is er niks aan de hand
Ik kan bevestigen dat de release van de Note7 in Nederland voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Bron: werk in telco
Gaat Samsung wel pijn doen zeker met de aankomende aankondiging van de iPhone 7, LG V20 en de nieuwe 'Nexus' toestellen.

Kan ze potentieel heel wat klanten kosten.
Niet echt, de markt voor pen devices is toch echt wel een andere als de Iphone markt....waar LG op één of andere rare manier gebruik van probeert te maken....V20, opvolger van V10...oke? Waarom ken ik deze niet?
Het blijft uiteraard wel vervelend voor ze, goed te horen dat ze er bovenop zitten.
Slechts een klein percentage van de Note gebruikers gaat het om de pen functionaliteit. Ik denk in Europa zelfs minder dan 15%.
Er zijn dit jaar relatief weinig verschillen tussen de S7 Edge en de Note 7. Mensen die geen pen hoeven gaan dan relatief sneller voor de S7 Edge denk ik, en mensen die een pen willen staan helaas voorlopig in de kou.
Maar hij is toch gewoon te koop? Vanavond nog in m'n handen gehad en kon er in principe zo één meenemen (kopen) volgens de medewerker bij de T-mobile shop :?
Dat is natuurlijk geen echte bron. Voor jou zelf misschien wel. Maar wij moeten nu iets aannemen van een comment op internet ;)

Ik wil niet zeggen dat je uit je nek kletst, maar wil alleen aankaarten dat het voor ons natuurlijk niet veel waarde heeft :)
Gisteren hetzelfde te horen gekregen in de Phonehouse in Haarlem.
Ze lagen daar wel in alle 3 de kleuren als demo.

Maar verkopen mocht hij tot nader orde niet
De enige informatie is inderdaad dat de introductie wordt uitgesteld bij het bedrijf waar .kaas. werkt. Wat de reden is en of het andere leveranciers ook zo is, blijft gissen. Misschien heeft de inkoper wel ruzie met de account manager van Samsung over kortingen... Eindresultaat is hetzelfde (geen Note 7's), oorzaak totaal anders.
Ach ja, vroeger kwamen ze standaard pas eind oktober uit. Toch zie je maar weer, "haastige spoed is zelden goed!"
Zit al op het punt om mijn abonnement te verlengen, wilde toch eerst wachten wat met oktober op de markt komt.
Wat kan zo'n kettingreactie veroorzaken? Bij iPhones gebeurde het door buigen. Kan me niet voorstellen dat je door een gare kabel alleen zoiets kunt veroorzaken, volgens mij kan een kabel niet zo maar te veel sap geven of überhaupt voorbij de voltage controller komen zonder de hele telefoon gelijk kapot te maken.
De iPhone bendgate was geen echt probleem maar een gemaakt probleem.

Dit soort accu problemen zijn echte problemen. Slechte kabels of slechte connectoren kunnen zeker voor problemen zorgen!
Bendgate gemaakt? Wel eens bij de genius store gezeten in een Apple winkel. Eerste wat ze daar nu checken of hij gebogen is.
Natuurlijk checken de medewerkers van Apple of een toestel gebogen is, het is simpelweg geen garantie kwestie. Het feit dat mensen makkelijk garantie willen halen op iets wat bij normaal gebruik niet voor komt, wil niet zeggen dat het geen gemaakt probleem is.
Wij hebben drie iPhone 6 in het gezin. Waarvan ik een al geswappt heb. Allemaal zijn ze gebogen. Zitten nooit in de kontzak. Ik heb ook een 6s zakelijk en die is na een jaar kaarsrecht.
Ja bendgate is gemaakt. De iPhone 6 was sterker dan andere telefoons met dezelfde afmetingen.

Natuurlijk buigen grote telefoons als je die in je kontzak stopt en je gaat zitten! Als je dat doet, ben je niet erg slim. Je stopt ook geen huisdieren in de magnetron om ze te drogen.
Oei. Dat gaat Samsung wel wat geld kosten denk ik. Alles terughalen + extra productiekosten. Helemaal moeilijk is het omdat het maar 0,1% van de toestellen treft. Je kan dan beter het zekere voor het onzekere nemen en dus inderdaad alle toestellen terugvorderen.
Hoop dat het flink wat sores voor Samsung gaat opleveren.
Note 8 met removeable battery!? ;)
Op de afbeelding zie je toevallig dat er een oude kabel word gebruikt in combinatie met de meegeleverde micro usb to usb c adapter. Kan ook de oorzaak van het probleem zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee