Ziggo voegt hd-kanalen toe aan nieuwe digitale tv-pakketten

Ziggo gaat zijn tv-aanbod vereenvoudigen tot drie pakketten. In het basispakket worden zonder meerkosten meer hd-zenders ondergebracht, evenals Uitzending Gemist. Het aantal analoge zenders op de kabel gaat terug naar vijfentwintig.

Vanaf juni gaat Ziggo drie pakketten aanbieden. Het tv-standaardpakket gaat 16,95 euro per maand kosten en bevat 63 sd-kanalen en 11 hd-zenders, waaronder de RTL- en SBS-zenders in hd-kwaliteit. Ook biedt het standaardpakket toegang tot Uitzending Gemist van zowel de Nederlandstalige commerciële als de publieke zenders.

Het tv-plus-pakket gaat 24,95 euro per maand kosten. Daarvoor krijgt de klant toegang tot circa 90 digitale sd-zenders en 15 hd-zenders. Ook krijgt hij toegang tot meer vod-content die in de TV-theek is te vinden. Tv-extra is met een prijs van 29,95 euro per maand het duurste pakket. Hiervoor krijgt de klant toegang tot 119 digitale sd-zenders en 24 hd-kanalen. Daarnaast vindt hij met dit pakket de meeste content terug in de TV-theek, waarin vooral oudere films en series zijn ondergebracht.

Ziggo geeft aan dat de uitbreiding van het aantal hd-zenders tot gevolg heeft dat het analoge tv-aanbod beperkt wordt van circa 30 tot 25 zenders. De kabelaar zou daartoe overeenstemming hebben bereikt met de diverse programmaraden. Welke zenders zullen verdwijnen, moet per gemeente worden ingevuld.

Duidelijk is dat Ziggo de hd-zenders van de commerciële omroepen SBS en RTL niet langer in een apart hd-pakket zal aanbieden, maar deze in het basispakket zal opnemen. Ook maakte de kabelaar dinsdag bekend dat het in ieder geval BBC HD aan het programma-aanbod zal toevoegen. Welke nieuwe hd-zenders nog meer aan het aanbod worden toegevoegd, moet in de komende maanden duidelijk worden.

Ziggo heeft ook aangekondigd dat het voetbalwedstrijden via video-on-demand gaat aanbieden. Daarvoor is geen interactieve settopbox nodig; na betaling zet de kabelaar tijdelijk een kanaal van Eredivisie Live open voor de kijker. Het bekijken van een losse wedstrijd kost 5,95 euro. De kabelaar heeft vooralsnog geen deal gesloten met Sport 1, dat voetbalwedstrijden uit diverse Europese landen live verslaat. Wel wil Ziggo ook andere sporten gaan aanbieden via het pay per event-model.

Volgens Ziggo leiden de drie nieuwe pakketten tot een vereenvoudiging van het huidige aanbod, dat bestaat uit negen verschillende bundels. Abonnees van Ziggo krijgen binnenkort een schrijven van de kabelaar met een advies over welk pakket het beste bij hen aansluit. De klant krijgt vier weken de tijd om eventueel een ander pakket te kiezen. Klanten zouden dit ook achteraf kunnen wijzigen, omdat de drie pakketten per maand opzegbaar zijn.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

01-02-2011 • 13:58

200 Linkedin

Lees meer

UPC voegt drie zenders toe aan hd-pakket Nieuws van 16 augustus 2011

Reacties (200)

200
196
79
3
0
41
Wijzig sortering
Mooie vooruitgang. Ik dacht trouwens dat ze bij SBS en RTL van plan waren hogere kosten in rekening te gaan brengen voor HD zenders omdat het anders voor hun "niet rendabel" zou zijn. Is het nu ineens wel rendabel of legt Ziggo er geld bij?

Nu nog een HD decoder aanschaffen...
Ik vraag me af wanneer ze nou eens kappen met die tv-pakketten. Maak gewoon een mooie interface op Mijn Ziggo waar je een vinkje kan zetten op de zender die je wil en daar een maandbedrag voor betaald. Dan kan ik zelf bepalen hoe mijn pakket eruit ziet en betaal ik niet voor die zenders die ik geeneens in mijn favorieten heb staan.
Hoe ga je dit ooit verkopen aan jan met de pet die de helft nog nooit gezien heeft.
Je kunt dan door de bomen het bos niet meer zien. Niet voor niets dat zowel Ziggo als UPC nu naar een kleiner productportfolio zijn gegaan.
Anoniem: 24417
@Borland1 februari 2011 19:09
amen! (hopen dat iemand van ziggo dit leest.. en er iets mee doet :P)
het overgrote deel word toch al in HD of zelfs 2K geschoten, waarom zou het dan meer geld moeten kosten om dat te publiceren het uiteindelijke broadcasten gebeurt toch bij Ziggo! :D ik ben er wel blij mee wij hebben toch al zo'n HD apperaat van Cisco/Ziggo.
2K? De Camera''s zijn denk ik onderhand allemaal wel HD. Maar dat is vaak nog 1080i. Maar of de rest van de studeio en zend apparatuur al HD zijn is nog maar de vraag. Er is nog een significante hoeveelheid SD apparatuur. En 2K? Met welke camera?
Ik werk bij een groot productie bedrijf voor televisie. Het grootste deel zijn nog SD camera's. En ook al worden het steeds meer HD camera's. De meeste programma's worden niet in HD gedraaid.
uiteraard gaat het niet verder dan 1080i, er is immers geen officiele broadcast norm voor 1080p in DVB-C. Dat kom je dus alleen tegen op BD's en downloadable varianten.
Misschien een van deze! Zelfs 4k is mogelijk.

Overigens denk ik dat dit nog voornamelijk wordt gebruikt bij opname van films.

---

Ben zeer benieuwd naar wat er in het 'plus' en 'extra' pakket aan HD zenders komt, want ik heb momenteel al het HD pakket, maar die zitten vermoedelijk straks al voor het grootste gedeelte bij het standaard pakket.
Onze vrienden bij RTL en SBS willen gewoon hun aanschaf kosten van de nieuwe HD camera's en editing apparatuur etc zo snel mogelijk terug verdienen. Rendabel is het heus wel anders zou een commerciële omroep er echt niet aan beginnen. Daar naast als het prijs niveau eenmaal omhoog gebracht is kan het eigenlijk nooit meer terug naar beneden worden bijgesteld en dus worden de marges voor deze bedrijven een flink stuk hoger (per aansluiting 1 euro extra per maand is bij een bedrijf als Ziggo al snel 3 miljoen extra per maand, dat is dus makkelijk 36 miljoen per jaar extra verdienen zonder er iets voor te hoeven doen)

Het idee dat mensen willen betalen om uitzendign gemist te bekijken of om oude poep films op TV te zien is gewoon niet meer van deze tijd. In middels zijn al deze dingen online beschikbaar en veel al gratis en in een hogere kwaliteit dan Ziggo ze aan kan bieden. Ook al is het lang niet altijd geheel legaal in verband met copyrights en zo het is nu eenmaal zo veel makkelijker in gebruik en gebruikers ervaring dat ik me af vraag hoe lang de massa nog zal accepteren dat ze honderden euro's per jaar moeten betalen voor iets dat gratis en voor niets beschikbaar is (legaal of niet)

De pak kans moet omhoog de straffen moeten hoger en mensen moeten onmiddellijk afgesloten worden van het internet voor de rest van hun leven als het even kan roepen de content aanbieders. Maar aan de andere kant deze zelfde boeven besluiten HD tv te gaan maken en roepen dan dat de kosten te hoog zijn en dat iedereen maar even een beetje extra moet gaan betalen omdat zij anders deze content niet meer kunnen leveren. Deze zelfde bedrijven blijven het salaris van hun personeel omhoog duwen en betalen zonder blikken of blozen een paar duizend euro voor een paar uur werk van het een of andere knappe kopje. Er is helemaal geen reden om aan te nemen dat deze mensen als ze de helft zouden verdienen niet meer zouden werken. We moeten immers allemaal eten en werken moeten ze toch wel ze staan graag in de spotlight en kunnen heus met een paar ton minder ook wel een boterham beleggen...

Deze bedrijven met andere worden zijn uit het oog verloren dat hun klanten al lang niet meer bereid zijn zich te laten voorschrijven wat ze op welk moment kunnen zien of tot welke datum ze een herhaling mogen bekijken. Hun klanten komen meer en meer tot de conclusie dat passief entertainment consumeren zo als dit door de huidige aanbieders aangeboden wordt niet meer past in de moderne samenleving. Ze maken steeds vaker gebruik van de aanbiedingen op het internet waar je zelf kunt bepalen wat je kijkt waar neer je het kijkt in welke kwaliteit je het bekijkt. De verboden op het bekijken van een bepaald programma tot minimaal 1 jaar na dat het origineel is uitgezonden alleen omdat je in een nader land woont is te belachelijk voor worden in een samenleving die steeds vaker bestaat uit mensen die van over de gehele wereld komen en toevallig op dat moment in dat land zijn. Mensen maken dus steeds vaker gebruik van internet om een uitzending gewoon te bekijken op het moment dat deze uitkomt en in de taal waar in deze gesproken wordt in plaats van verplicht te worden een of andere stem acteur de stem van hun favoriete acteur of actrice te laten vervangen.

Natuurlijk zijn er altijd kosten verbonden aan het maken van een film, serie of welk ander TV programma dan ook. Maar de huidige prijzen die de content industrie er aan verbind in combinatie van de vele beperkingen verboden en verplichtingen zijn voor vele consumenten gewoon onacceptabel.
Welke decoder is er vereist voor Uitzend Gemist? Of zijn daar geen verdere eisen aan gesteld?
http://www.hdtvnieuws.nl/...wen-versimpelen-20110201/
Verder bevatten alle pakketten standaard Interactieve Televisie. Dat wil zeggen dat de klant via zijn tv gebruik kan maken van bijvoorbeeld Uitzending Gemist en films kan kiezen uit de Video On Demand-catalogus. Je hoeft dus niet meer naar de videotheek, maar bestelt een film of documentaire met je afstandsbediening. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een interactieve ontvanger.”

[Reactie gewijzigd door Jive op 1 februari 2011 14:19]

Wat er dus gaat gebeuren, is dat je kinderen straks gaan zorgen voor een hele hoge rekening....

Wilt u deze films voor €3,99 nu bekijken? De betaling voor deze film wordt automatisch op uw volgende factuur in rekening gebracht. Druk op ok voor bevestiging. Druk op Return om terug te gaan naar het filmoverzicht.


ff serieus......
volgens de website is interactieve tv nu alleen beschikbaar via een tunerbox (een extern kastje). Zal met de invoering van de nieuwe abbonnementstructtuur interactieve TV beschikbaar zijn via de CI+ module? (of kan dat nu al)

[Reactie gewijzigd door punica op 2 februari 2011 01:43]

Je kunt er een pincode op zetten. Zeker doen met kinderen.
Eentje die geschikt is voor interactieve televisie. Van Cisco en ik meen dat er ook 1 van Samsung is.
Zou fijn zijn als RTL4 HD dan gewoon op kanaal 4 kan worden gezet of zal het standaard naar HD op 4?
Dat hangt van je ontvanger af.
Zo niet, dan kun je op de meeste ontvangers zelf pakketjes aanmaken.
Dat zal per juni gedaan worden. Het feit dat het nu niet op 4 staat, ligt eraan dat RTL niet in het standaard pakket zit. Deze nummering geldt namelijk voor de hele omgeving. Dat zou nu betekenen, dat je niet kunt sturen dat mensen, die alleen het basispakket hebben de SD op 4 zien en mensen met het HD pakket het HD kanaal op 4 zien.
Met de juiste decoder gebeurt dit al.
Mijn tv met card en samsung 360hd decoder hebben beide standaard ned123 HD op 123 zitten. Dat is een speciale instelling die in het signaal meegestuurd word

edit : info gevind : http://www.dtvmonitor.nl/...hannel_list&id=11515-5555
Met de HD simulcast descriptor is het mogelijk om op HD ontvangers de SD versie te 'vervangen' door de HD versie. Naar keuze kan de SD versie een alternatief kanaal nummer krijgen.

[Reactie gewijzigd door Jive op 1 februari 2011 17:22]

Bij mijn TV in ieder geval (Philips 32PFL7605H met ingebouwde DVB-C decoder).
In DVB kan gedefinieerd worden dat een bepaalde stream een betere variant heeft. Als je dan toegang hebt tot beide streams, dan wordt de betere stream getoond ipv de standaard stream.

In mijn geval (geen HD pakket) heb ik NL1 HD, NL2 HD en NL3 HD zowel op 1, 2 en 3 als op (meen ik 61, 62 en 63). Op Veronica (8), zie ik de gewone stream aangezien ik geen HD pakket heb, Veronica HD op 68 geeft een foutmelding dat die zender niet in mijn pakket zit.

Ik geloof echter dat ondersteuning hiervan optioneel is, dus het kan zijn dat een andere decoder dit niet doet.
Kun je toch zelf regelen op je ontvanger? Kun je ook meteen de zenders die je echt nooit kijkt uit je voorkeurslijst weg laten (al die provinciale zender in mijn geval, behalve natuurlijk mijn eigen prov)
Ik kan alleen een lijstje maken met zenders die ik wil zien, de voglorde kan ik niet veranderen, laat staan het zender nummer.
Dat ligt aan je decoder, niet aan de provider.
Dan gaan voor een aantal mensen de prijzen omlaag, nu betaal je 16€ voor het standaard pakket, 10€ voor het Extra zenders pakket en iets van 7€ voor het HD pakket. En dat is nog zonder de interactieve pakketen.
Je vergeet dat er ook extra HD zenders in het standaard pakket komen!
In het basispakket worden zonder meerkosten meer hd-zenders ondergebracht[...]
De vraag is alleen nog even welke.
waaronder de RTL- en SBS-zenders in hd-kwaliteit.
Plus de NL-zenders die nu al in HD zijn, zit ik in totaal al aan 9. Tel daarbij Eurosport HD en BBC HD en je hebt er 11. :)

[Reactie gewijzigd door Edd op 1 februari 2011 14:09]

1 NL1
2 NL2
3 NL3
4 RTL4
5 SBS6
6 Veronica
7 Net 5
8 BBC 1
9 Eurosport HD

Welke zenders zijn de andere twee volgens jou?
Bedoel jij ook nog RTL7 en RTL8?
Deze twee zijn op dit moment niet in HD verkrijgbaar. Dat geeft mijn TV aan tenminste.
Op CanalDigitaal zijn RTL7/8 wel in HD verkrijgbaar, wellicht dus dat Ziggo deze ook in HD gaat doorgeven.
RTL8 HD heeft canal digitaal NIET Ook Animal Planet HD mist!
Zo'n beetje alle grote Nederlandse zenders in HD. Dat wordt mooi :)
En RTL 5 dan?

En zijn BBC niet twee zenders die er bij moeten komen?

[Reactie gewijzigd door Arcticwolfx op 1 februari 2011 16:01]

Idd ... al die troep lekker in HD kijken
Hmm haal BBC HD maar weg, 11 zenders is eurosport+de 10! nl-zenders.

Ned123, rtl4578, sbs6,vero,net5 is 10 :).
Voeg BBC HD maar snel toe en haal die commerciële pulp spuugende herhaalzenders maar weg.
Je ziet: ieder zijn smaak..... 8-)
TOP GEAR :D haha maar voorderest kijk ik eigenlijk zo goed als nooit naar BBC...
Maar Top Gear komt vrijwel altijd op BBC2, of is BBC HD een apart kanaal? :)
Het laatste.BBC-HD is een apart kanaal. Topgear wordt gelijkertijd uitgezonden op BBC2 en BBC-HD op zondagavond 21 uur nederlandse tijd
Als BBC Two HD van start gaat, zal waarschijnlijk Top Gear niet dubbel worden uitgezonden op BBC HD en BBC Two HD, maar zal het alleen op BBC Two HD te zien zijn. Dat zijn althans de geruchten. Geen idee of het van de BBC toegestaan is om BBC One HD en Two HD uit te zenden buiten VK?
Ja, BBC 1 HD kan je ook niet ontvangen via de kabel. Ik kan alleen BBC HD ontvangen (buiten NL). Hier heb je wel on-demand 3D kanaal :|
BBC One HD is alleen met schotel tv gratis uit de lucht te halen. Via de kabel, glasvezel,iptv in Nederland zullen we het moeten doen met BBC 1-4 in SD en BBC HD (soort beste van BBC 1-4) in HD.

Ik denk dat Nederland voorlopig niet BBC One HD en tzt BBC Two HD zal gaan uitzenden.

Wellicht dat als de SD zenders volledig stoppen dat we dan opnieuw met BBC kunnen praten om de HD zenders te krijgen (het is te hopen) maar dit zal denk ik pas over enkele jaren gaan spelen.
http://www.hdtvnieuws.nl/...wen-versimpelen-20110201/
standaard ( 16,95 Euro per maand)
Met het standaardpakket heb je een aanbod van diverse analoge (25) en digitale kanalen (74), een flink aantal populaire HD-zenders (11) en toegang tot Interactieve TV.
https://www.ziggo.nl/#pro...nstallatiepakketten/hdtv/ <= hier tel ik 11 zenders, exclusief bbc hd en de film1/sport1/eredivisie

http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=4441
In de persconferentie verklaarde Pennik echter wel dat BBC HD in HD-aanbod van het TV Plus televisiepakket beschikbaar komt.
edit . links waren stuk
edit . bbc hd in plus pakket

[Reactie gewijzigd door Jive op 1 februari 2011 17:28]

Inderdaad, scheelt maar een paar Euro, maar toch. Mag ook wel eens genoemd worden :).
hoezo goedkoper?
nu betaal ik 16,95 + 5,95 = 22,95 voor het basispakket en hd zenders, waaronder national geographic, history channel en discovery channel HD. Als de lijstjes hier zo zie, en ik deze laatste drie zenders blijven kijken betaal ik straks 24,95 of misschien dus zelfs 29,95.
In ieder geval goed dat HD langzaam standaard wordt. Nu alleen nog zorgen dat het ook daadwerkelijk wordt uitgezonden.
Anoniem: 329013
1 februari 2011 14:04
Ik vraag me wel af wat er dan nu met de bestaande pakketten gebeurd, aangezien wij normaal pakket hebben + een hd pakket. (minder betalen, veranderen abbonement).

Ik hoop dat pay per event ook gaat zorgen voor WWE in Nederland!
http://www.hdtvnieuws.nl/...wen-versimpelen-20110201/
standaard ( 16,95 Euro per maand)
Met het standaardpakket heb je een aanbod van diverse analoge (25) en digitale kanalen (74), een flink aantal populaire HD-zenders (11) en toegang tot Interactieve TV.
https://www.ziggo.nl/#pro...nstallatiepakketten/hdtv/ <= hier tel ik 11 zenders, exclusief bbc hd en de film1/sport1/eredivisie

[Reactie gewijzigd door Jive op 1 februari 2011 14:25]

Hoe zit dat dan met Film1? Wordt dat nou ook in één van die pakketten ondergebracht?
Nee, kost je nog steeds € 14.95 extra (prijs op dit moment).
Ze kunnen beter de bitrate per zender omhoog gooien dan het aantal zenders vergroten. Digitale televisie met HD-zenders is nu nog een grote teleurstelling. Het is alsof je met een digitale camera met 20 megapixels foto's wilt maken van een halve megabyte. Het detail dat je met een hoge resolutie kunt weergeven, gaat nu volledig verloren.
Dat komt ook omdat veel content nog als SD wordt uitgezonden. Native HD content op de publieke omroep ziet er anders zeer strak uit. Discovery Channel HD Showcase laat goed zien wat goede HD eruit ziet
Is er al ergens bekend om welke (HD) zenders het precies gaat? Momenteel hebben wij basis+HD pakket maar als alle huidige HD zenders naar het basis pakket gaan kan dat dus mooi wat goedkoper worden....

Ben alleen erg bang dat mijn geliefde Discovery HD niet onder het basispakket zal vallen O-)
Dat vraag ik me ook af. Er komen 11 HD-zenders in het standaardpakket zeggen ze. Ik vermoed zoiets:

Nederland 1
Nederland 2
Nederland 3
RTL 4
RTL 5
RTL 7
RTL 8
SBS 6
Net 5
Veronica
Eurosport

RTL 5, 7 en 8 is even een twijfelgeval, want die bestaan wel in HD, maar Ziggo geeft die helemaal nog niet door, ook niet in het huidige HD-pakket. Het zou ook kunnen dat ze in plaats daarvan BBC HD gaan doorgeven bijvoorbeeld.

Ik vermoed iig dat Discovery HD, Nat Geo HD en History HD naar een duurder pakket gaan, waarschijnlijk hetzelfde pakket als waar nu als de extra wetenschapskanalen in zitten (in SD).
En nu nog een schappelijke prijs voor een interactieve decoder. Die kost nu EUR450, als je al een "alles in één" abo hebt.
Mee eens. Nieuwe klanten krijgen die apparaten vaak voor 150 Euro, maar bestaande klanten betalen de volle mep.
Tijd geleden is de Cisco interactieve decoder met HDD me aangeboden voor 100€ door Ziggo. Was wel een exclusief aanbod. Ben ook al jaren klant, dus misschien daarom een aanbod. Heb er trouwens geen gebruik van gemaakt, aangezien ik al een CI+ CAM heb en geen werk heb voor een HD decoder met HDD. Voor de slaapkamer vond ik het overkill.
En de Alles-in-een paketten gaan neem ik aan dan ook deze toevoegingen/aanpassingen krijgen?
Lijkt mij wel. Ik zie er geen belang bij voor Ziggo om dat gescheiden te houden.

Ik heb het Film & Entertainment pakket, en ik vraag me af wat dat nu gaat kosten. Want het verschil met het Standaard en Plus pakket is in prijs wel een stukje groter dan wat ik nu betaal (€ 4,- p/mnd meen ik uit mijn hoofd).

De vraag blijft wel wat er dan uiteindelijk betaald moet gaan worden, want ik heb ook een AIO (plus) pakket.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee