Eerste PS3-model verliest Linux-mogelijkheid na firmware-update

Het oude 'fat' PlayStation 3-model verliest de mogelijkheid om Linux te draaien als de gebruiker de voor 1 april aangekondigde 3.21 firmware-update installeert. Sony zegt uit 'veiligheidsoverwegingen' tot deze stap te zijn gekomen.

PlayStation 3-modellen die tot voor de introductie van het slim-model in september 2009 werden verkocht, beschikten over een 'install other OS'-optie. Daarmee kon een gebruiker Linux installeren op de harde schijf van de console en het opensource-besturingssysteem gebruiken. Daarbij had Sony wel bepaalde restricties aangebracht, in het bijzonder een waarbij een hypervisor directe toegang tot de RSX-gpu blokkeerde. De PS3 'slim' heeft geen installatiemogelijkheid voor Linux.

Met ingang van firmwareversie 3.21, die donderdag beschikbaar komt, vervalt de mogelijkheid om Linux op een PS3 te installeren, zo meldt de consolefabrikant. Volgens Sony is tot deze stap besloten vanwege de veiligheid. Daarbij doelt de fabrikant vermoedelijk op de eerste geslaagde pogingen om de console te kraken.

Bezitters van een 'fat' PS3 kunnen de firmware-update negeren, maar Sony garandeert dan niet langer dat recente games nog zullen draaien. Bovendien kan er niet meer worden ingelogd op het PlayStation Network en worden multiplayergames die van ditzelfde netwerk gebruikmaken onmogelijk. Verder meldt de fabrikant dat gebruikers die de 'Other OS'-optie gebruiken en de nieuwe firmware toch willen installeren, eerst een backup moeten maken, omdat de Linux-partitie na de update niet langer toegankelijk is. Welke veranderingen de nieuwe firmware verder met zich meebrengt, is nog onbekend.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

29-03-2010 • 10:14

396

Submitter: Anoniem: 19339

Lees meer

Console Hacking 2010
Console Hacking 2010 Video van 3 januari 2011
PS3 3.21 with OtherOS
PS3 3.21 with OtherOS Video van 8 april 2010
Hacker publiceert PS3-exploitcode
Hacker publiceert PS3-exploitcode Nieuws van 27 januari 2010
Hacker claimt PS3 te hebben gekraakt
Hacker claimt PS3 te hebben gekraakt Nieuws van 24 januari 2010

Reacties (396)

396
370
177
7
0
79
Wijzig sortering
niet dat ik het ooit gebruikt heb maar toch wel jammer, wilde er als ik wat meer tijd had wel is mee gaan spelen.

hier beweren ze overigens het tegenovergestelde.... http://www.ps3-hacks.com/...from-non-slim-ps3-models/
dat is een oude thread, kijk maar eens naar de laatste reactie in die thread:
I see how much SONY’s word is worth…
http://www.engadget.com/2...tion-in-thursdays-firmwa/
Die is alleen van 1 maart. :+

Zijn waarschijnlijk van gedachte veranderd ;(
Waarschijnlijk al eerder, maar het getuigt van moderne business-inzichten als je dat soort dingen niet meld voordat je, zoals in dit geval met de nieuwe firmware en bijbehorende policy, de veranderde wijzigingen ook daadwerkelijk doorvoert.
Anoniem: 19339 29 maart 2010 10:27
Dit staat ook een beetje in schril contrast met eerdere uitspraken die Sony gedaan schijnt te hebben in 2009:
>> The feature of "Install Other OS" was removed from the new
>> "Slim" PS3 model to focus on delivering games and other
>> entertainment content.
>>
>> Please be assured that SCE is committed to continue
>> the support for previously sold models that have the
>> "Install Other OS" feature and that this feature will
>> not be disabled in future firmware releases.
Moet je voor de grap eens uitspraken van Sony opzoeken mbt BC, dualshock, etc etc van de afgelopen 3 jaar. Je kan beter standaard gewoon niet meer geloven wat die lui uitkramen dan zit je vrij goed.
Verder meldt de fabrikant dat gebruikers die de 'Other OS'-optie gebruiken en de nieuwe firmware toch willen installeren, eerst een backup moeten maken, omdat de Linux-partitie na de update niet langer toegankelijk is.
Dat wordt dan eerst maar (weer) een backup maken, want ik neem aan dat je Linux partitie weer wordt samengevoegd met de rest van je harde schijf. Maar wanneer dit zo is dan betekent het dat mijn PS3 een ander ID meekrijgt (door het formatteren krijg je een ander Console ID of iets dergelijks) , waardoor ik waarschijnlijk mijn gekochte spellen niet meer van mijn PSN account kan afhalen.

Ik heb al een aantal keren een format gedaan op de PS3 (verschillende redenen) en mijn broertje kon de vorige keer al niet meer zijn gekochte spellen eraf halen. Waarschijnlijk ben ik dus nu aan de beurt :/

Afgezien van het bovenste verhaal, vindt ik het jammer dat de functie eruit wordt gehaald. Gebruikte het niet heel vaak, maar op zijn tijd speelde ik weleens een SNES spel (ik weet dat dit ook kan op je PC, DS, Wii, Xbox360 en SNES, maar het was altijd wel een leuke bezigheid wanneer je niets te doen had O-) ).
Voor zover ik begrijp uit de tekst is de Linux-partitie na afloop niet meer toegankelijk, maar blijft deze wel aanwezig. Hij blijft dus ruimte innemen maar kunt hem niet meer gebruiken. Of hij daarna bij een herformat wordt overschreven of niet weet ik niet. (Wel lijkt logisch er is dan immers geen behoefte meer aan extra partities)

Wel vind ik het vreemd dat het ConsoleID veranderd bij een herformat, dat zou beter gebaseerd kunnen zijn op processor of moederbord serienummer. Wel is het zo dat bij een Wii ook de downloads (bv met punten betaald) na een full reset niet meer beschikbaar zijn. Blijkbaar worden de keys van de gedownloade titels in het flash-geheugen opgeslagen en bij reset gewist. Beter zou zijn om die gegevens inderdaad op de server op te slaan, zoals bij steam.
Het verwijderen van Linux support op de FAT PS3's zal voor mij echter wel een grote aderlating zijn. Ondanks de lagere spec's kon je 3 jaar geleden toch een redelijk fatsoenlijke werkbare basic desktop er op draaien. En stilletjes had ik en vele anderen gehoopt dat er ooit een mooie XBMC achtige port erop zou verschijnen. Ook volgde ik de laatste ontwikkelingen van de emulators, hiervoor gebruik ik nog steeds een aangepaste Xbox1, het zou een mooie opvolger geweest kunnen zijn. Verder meen ik me te herinneren ooit ergens gelezen te hebben dan men bezig was om het Amiga OS te gaan poorten, de laatste Amiga OS heeft nl. al native PPC support.

Toch heb ik in afgelopen jaren de Linux desktop verder bijna nooit gebruikt, het was echter een aantal keren wel een fijne nood-desktop om even de nodige recovery downloads te doen als me PC op dat moment niet meer wilde of kon booten. (rom flash, drivers, rescue etc)

En ja, het is logisch dat veel mensen moord en brand schreeuwen als er een (nauwelijks gebruikte) functie gescrapt wordt, maar vergeet niet dat in afgelopen jaren ook heel veel functies zijn bijgekomen.

Ik heb sinds mijn 60GB launch PS3 ontzettend veel zien bijkomen. Van erg handige XMB functies (videoplayback tijdens download), Home, VidZone, PSP remote view, BD-Live, Photoplayer, meer support voor videoformaten, uPnP DLNA, PSP Mini playback en in de toekomst 3D support.

En jah, met het verwijderen van de OtherOS kan Sony misschien gevaarlijk spel spelen, het wordt nu ineens weer extra interessant om de console te kunnen hacken voor de homebrew support.

[Reactie gewijzigd door Madshark op 24 juli 2024 00:04]

Ik geef Sony groot gelijk. Linux op de PS3 is armoede zonder hardware video acceleratie.

Als je Linux wilt draaien doe je dit lekker op een PC of servertje.
Daar is het ook niet voor bedoeld, dat hebben mensen nooit begrepen. Het is inderdaad waardeloos als je erop wilt gamen of als uitbreiding op media functionaliteit.

Je kunt echter wel met bestaande libraries voor Cell processoren de kracht van de Cell gebruiken. Je kunt je eigen code inladen en laten draaien op de processoren, allemaal handmatig. Dit is voor de hobby-ist maar ook de ontwikkelaar die zich in wil leren op het specialisme hiervan. Tevens biedt het voor die paar honderd euro een gigantische rekenkracht welke gespot is door sommige bedrijven / universiteiten, die hier reken computers mee hebben gebouwd.
Het is zelfs NIET waardeloos als je erop wilt gamen.. Je kunt perfect emulators en scummvm draaien, waarmee je heeeeeeel veel games kunt spelen.. Hell er is zelfs een PS1-emulator die beter draait dan die van de PS3 zelf.
Ik neem aan dat jij denkt dat een linux server wel goede video acceleratie heeft?

Ik draai er ubuntu op en met alleen putty op mijn laptop kan ik er goedgenoeg mee vooruit. Als ik een keer een gui nodig heb gebruik ik fluxbox, en dat gaat over VNC.

Geen scherm aan mijn PS3 nodig.
De vraag is: Waarvoor gebruik je je ps3 dan? Webserver is pure verspilling vanwege het hoge verbruik van de ps3 en voor al de rest heeft die veel te weinig geheugen. Games spelen en films kijken is hetgene waar je je hoop op moet zetten.
Geen scherm aan mijn PS3 nodig.
Knap van je. Hoe speel je dan spelletjes? Pacman over VNC o.i.d.?
Waarvoor zou hij spelletjes op 'n PS3 willen draaien, daar heeft hij o.a. een xbox 360 voor.
waarbij je volkomen voorbij gaat aan het feit dat mensen (waaronder ik) die een PS3 gekocht hebben de functie, hoe beperkt dan ook, wel hebben gekocht. Welk recht heeft een derde, Sony in dit geval, dan om deze functie onklaar te maken?

Ik vermoed dat de rechter hier toch echt wel problemen mee zou hebben ook al meent Sony een zwaarwegend belang te hebben. Een schade vergoeding zou op zijn minst een logisch gevolg zijn van het afnemen van een overeengekomen functie.
Tja, met jouw redenatie kun je ook het volgende zeggen:

De PS3 is armoede zonder al dat extra geheugen en snelle video hardware.

als je games wilt spelen doe je dit lekker op een PC ofzo...
Kunnen ze dat maken? Ik heb wel voor die functie betaald.
Je bent toch niet verplicht om te updaten? Alleen kan je dan ook helaas niet meer online gamen.
Je bent dus wel verplicht te updaten. Hoe je het ook wend of keert, deze update blokkeert functionaliteit waar je voor betaald hebt.

Het zei OtherOS, het zei online functionaliteit.
Je bent dus wel verplicht te updaten. Hoe je het ook wend of keert, deze update blokkeert functionaliteit waar je voor betaald hebt.
Je bent niet verplicht te updaten.
Je bent niet verplicht (online) games te spelen.
Je bent niet verplicht Linux vaarwel te zeggen.

[edit]Een stukje uit de gebruikersovereenkomst welke iedereen heeft geaccepteerd;
3. DIENSTEN EN UPDATES

Op gezette tijd kan SCE bepaalde updates, upgrades of diensten voor uw PS3™-systeem verlenen om ervoor te zorgen dat het systeem naar behoren volgens de richtlijnen van SCE werkt of nieuwe aanbiedingen aan u doen. Sommige diensten kunnen automatisch en zonder kennisgeving worden verleend wanneer u online bent en andere diensten zijn eventueel beschikbaar voor u via het online netwerk van SCE of andere geautoriseerde kanalen. Zonder enige beperking kan onder de diensten het leveren van de laatste update of download van nieuwe releases vallen, waarbij beveiligingspatches en nieuwe of herziene instellingen en features kunnen zijn inbegrepen waardoor de toegang tot illegaal gekopieerde games of het gebruik van ongeautoriseerde hardware of software in verband met het PS3™-systeem wordt voorkomen. Sommige diensten kunnen uw huidige instellingen wijzigen, verlies van gegevens of content veroorzaken of wat functionaliteitverlies veroorzaken.
Sorry, maar heb je hier problemen mee dan had je al eerder moeten zeuren en niet nu omdat je het destijds niet gelezen hebt omdat je zo snel mogelijk de PS3 wilde gaan gebruiken.

[Reactie gewijzigd door OPSLAGHOND op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 112442 @OPSLAGHOND29 maart 2010 12:15
wat functionaliteitverlies veroorzaken.
Ik neem aan dat je op dit stukje doelt.

Het niet meer kunnen installeren van Linux is niet wat functionaliteit verlies.

Sony heeft deze console aangeboden met Linux support en ze hebben in Fora het volgende gezegd.

Allemaal in Augustus.

In november heb ik mijn PS3 gekocht om die reden.

Ze krijgen van mij alles terug als other OS niet meer werkt, hij is dan namelijk defect Ik heb buiten de PS3 nog veel spellen en Accessoires gekocht.

Ik ga een klacht indienen bij Sony. Hopelijk gaat iedere tweaker dit doen die het niet eens is met deze actie.

Stelletje oplichters als dit hele verhaal klopt.

Op slashdot gaan al stemmen op om Sony aan te klagen.
En terecht IMO.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 24 juli 2024 00:04]

En over hoeveel mensen gaat het dan? Beetje de Linux Community hun eigen schuld zou ik zeggen. De PS3 bestaat nu toch al 3 jaar en ik heb tot nu toe nooit de behoefte gehad om Linux te installeren op de PS3. De linux gemeenschap heeft 3 jaar de tijd gehad om te bewijzen dat linux op een PS3 onmisbaar is maar ik heb de indruk dat ze de kans niet ten volle gegrepen hebben.

Ik heb niets tegen linux en zou wensen dat het marktaandeel een pak groter is maar ik heb niet de indruk dat die gemeenschap weet waar ze naar toe wil.
Je zegt dat je nooit behoefte hebt gehad linux op je ps3 te installeren(ik neem aan omdat je gewoon een windows/mac computer hebt staan), oke fijn.
Daarna stel je dat omdat jij na 3 jaar nog steeds de behoefte niet hebt gehad linux te installeren de linux gemeenschap hun kansen om linux onmisbaar voor de ps3 te maken niet hebben bewezen.
Whaaaahaaaat? ik begrijp hier de logica echt compleet niet. Dus omdat jij al een windows/mac computer hebt is volgens jij linux (op een ps3) niet erg handig?
Tip : probeer het (in dit geval dus linux op de ps3)eerst eens goed uit ofzo.

Anyways de linux functionaliteit was zeker weten handig, gelukkig voor sony een doe het zelf optie waarvan waarschijnlijk jan-modaal(aka 95% van de ps3 gebruikers) geen gebruik van maakt, maar voor die 5% zeker een goede toevoeging.
Ben benieuwd waar dit naartoe gaat, ik heb totaal geen rechterlijke kennis maar deze situatie lijkt me maar raar, stel nou dat ze bij sony zouden zeggen "ja onze nieuwste firmware disabled de mogelijkheid om games te spelen, je kan alleen nog linux erop gebruiken" zou toch ook niet fair zijn denk ik zo. Komt nog bij dat ze pakweg 7 maanden geleden nog beweerden dat
Please be assured that SCE is committed to continue the support for previously sold models that have the “Install Other OS” feature and that this feature will not be disabled in future firmware releases.

http://www.osnews.com/sto..._on_PS3_Slim_Sony_Answers
Again ik heb totaal geen verstand van rechten, maar als een bedrijf dit zomaar kan doen is er toch echt iets mis met het rechtsysteem (in mijn optiek natuurlijk, mischien ben ik ook wel gewoon een randdebiel die de eerlijkheid van vrouwe justitia compleet niet begrijp.)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 309132 op 24 juli 2024 00:04]

Dat is nu net wat ik bedoel! Moest de linux gemeenschap het nu ook handig maken voor de andere 95%, nu blijft het iets obscuurs waar Sony en de meeste gebruikers niets aan hebben.
Dus het is iets obscuurs om dat jij dat net bedacht heeft? Een paar honderdduizend mensen vinden het niet obscuur.

Als een product alleen voor 95% van de mogelijke gebruikers interessant moet zijn mis je dus 5% van je mogelijke totale omzet.


Het installeren en gebruik is erg eenvoudig, en als je dat niet gelooft, RTFM. :)
Probleem is dat die 95% niet eens naar zulke mogelijkheden kijkt of het bestaan er van af weet. Ze willen die features niet, ook al kan je er nog zo veel handigs mee.
Ik denk dat 95 % van de mensen die jouw commentaar lezen je hierdoor obscuur vinden....
Reden om je maar te laten "verwijderen" ?
Beetje de Linux Community hun eigen schuld zou ik zeggen. De PS3 bestaat nu toch al 3 jaar en ik heb tot nu toe nooit de behoefte gehad om Linux te installeren op de PS3.
Dit device is verkocht met de mogelijkheid dat een ander OS geïnstalleerd kan worden, dit was helemaal ondersteund door Sony. Deze optie ontnemen ze de mensen nu.

Zie ook.

Dit kan en mag IMO helemaal niet zeker omdat deze console al andere OSen al meer dan 3 jaar ondersteund.
@Basilfunk
Sorry hoor maar wat ben jij een A$$hole, Linux functionaliteit is mischien niet voor jouw belangrijk maar voor tig duizenden anderen wel.
Uit je uitspraak blijkt de grote naïviteit van een leek ofwel een non-tweaker.
Eerst maar eens zien of het niet een 1 april grap is.
Anoniem: 112442 @arjankoole29 maart 2010 16:12
Als dit verhaal niet op de officiele playstation site zou staan zou het een grap kunnen zijn.

Sony zal zeer waarschijnlijk niet zo dom zijn om hun klanten tegen zich in het harnas te jagen.
Als dit verhaal niet op de officiele playstation site zou staan zou het een grap kunnen zijn.

Sony zal zeer waarschijnlijk niet zo dom zijn om hun klanten tegen zich in het harnas te jagen.
Het is de USA versie, en ik weet uit ruime ervaring dat Amerikanen heel erg ver gaan met hun april fools grappen.
Je bent niet verplicht te updaten.
Je bent niet verplicht (online) games te spelen.
Je bent niet verplicht Linux vaarwel te zeggen.
Natuurlijk niet. Wat een dijenkletser zou het zijn als Sony mij zou verplichten online games te spelen. Afhankelijk van of ik de update wel of niet installeer, kan ik nog steeds Linux gebruiken. Ik kan ook nog steeds op PSN inloggen. Toch boet de console, linksom of rechtsom, aan functionaliteit in.
Sorry, maar heb je hier problemen mee dan had je al eerder moeten zeuren en niet nu omdat je het destijds niet gelezen hebt omdat je zo snel mogelijk de PS3 wilde gaan gebruiken.
Ik heb het wel gelezen en ben het er van meet af aan mee oneens geweest. De voorwaarden werden echter pas na de aanschaf van het apparaat getoond en Sony gaf mij niet de mogelijkheid het product te gebruiken tenzij ik op 'accepteren' drukte. Daarmee is de geldigheid van deze gebruikersovereenkomst op z'n best hoogst twijfelachtig en zeer waarschijnlijk nihil.

Ik ben geen autoriteit op dit gebied, houdt er rekening mee dat ik er gruwelijk naast kan zitten, maar mij lijkt het sterk dat Sony zich op deze EULA kan beroepen. Interessanter lijkt met de vraag waar de benadeelde gebruiker een beroep op kan doen. Vooralsnog vrees ik dat hij maar moet hopen dat het bedrijf onder druk van boze klanten besluit de update op te schorten.
Sorry maar je koopt toch geen PS3 om Linux erop te gebruiken. Het is een leuk extraatje.
Ik koop ook geen luxueuze wagen omdat er zo'n gave geluidsinstallatie in zit, maar ik betaal er wel voor en zou het dan ook niet accepteren als een monteur er tijdens een onderhoudsbeurt met mijn radio vandoor gaat omdat het slechts een extraatje is. Zonder de mogelijkheid een ander OS te installeren had ik het systeem waarschijnlijk niet gekocht.

Het mag dan om een weinig gebruikte feature gaan, dat betekent hooguit dat er wat minder mensen gaan klagen, niet dat zij een minder valide punt hebben.
Anoniem: 95032 @Marcks29 maart 2010 15:24
Maar ondertussen heeft die automonteur wel gratis je interieur bekleed met leder. Niet zo zeuren, ze hebben je autoradio afgenomen maar je auto ziet er wel veel vetter uit dan de eerste dag dat je hem kocht.
Jij hebt kennelijk inside info over fantastische functionaliteit die TOEGEVOEGD gaat worden waardoor het verlies van Linux functionaliteit in jouw ogen te verwaarlozen is? Deel die info eens met ons dan?

En verder:
1. dat mensen jouw mening niet delen, wil niet zeggen dat ze zeuren. Behandel je medetweakers eens iets respectvoller, de puberteit ben je wel voorbij volgens mij...
2. er wordt functionaliteit weggenomen in de vorm van 'Other OS'. Los van Sony's redenen hiervoor, is de situatie op zich zeker dubieus te noemen. Het is dan ook niet vreemd dat mensen die deze functionaliteit gaan missen, hierover klagen.
3. Dat jij Linux op de PS3 niet nuttig vindt, wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt. Linux op de PS3 is absoluut niet mainstream, maar dat maakt het niet nutteloos.
Maar ondertussen heeft die automonteur wel gratis je interieur bekleed met leder. Niet zo zeuren, ze hebben je autoradio afgenomen maar je auto ziet er wel veel vetter uit dan de eerste dag dat je hem kocht.
Hoe onnozel kun je zijn.
Sony heeft echt geen update gemaakt dat een dergelijk vergelijkbare functionaliteit toevoegd.
Lederen bekleding in een auto is zeker twee keer zoveel duurder als een audio installatie.

@Whieee,
Basilfunk is overduidelijk geen tweaker en heeft altijd van dit soort commentaar.
Zo iemand noemen we elders een trol.

[Reactie gewijzigd door digifan op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 112442 @RoelRoel29 maart 2010 16:36
Ik wel mijn reden om de PS3 fat aan te schaffen was puur omdat Linux er op draait.

Dat de spellen ook leuk zijn is meegenomen. Maar mijn enigste reden was Linux!

Als ik dit geweten had, had ik deze console nooit gekocht.

Ik zal hem sowieso terug proberen te geven inclusief controllers ed. Ik wil de volledige ondersteuning van Linux en online play hebben.

En het wordt als Sony deze actie doorzet sowieso "My Last Sony".
Ik heb betaald voor al die functionaliteiten, dus ik moet er nu voor kiezen om 1 van die dingen vaarwel te zeggen. Ben dan ook not-amused door dit soort acties.

Ben benieuwd of ik mijn geld terug kan krijgen van Sony....
Als je de gebruikersovereenkomst gelezen hebt. Zie je duidelijk dat dat niet kan. Gezien je die geaccepteerd hebt, heb je geen poot om op te staan. Gewoon ja blijven klikken zonder ze te lezen. ;)

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 24 juli 2024 00:04]

Ze kunnen zoveel beweren in die gebruikersovereenkomst. Uiteindelijk gaat hier de wet over hoor. Ik betwijfel of het wegnemen van belangrijke functionaliteit uit een product na de koop wel stand houdt in de rechtzaal. Probleem is dat het vaak niet zo ver komt.
Ze kunnen zoveel beweren in die gebruikersovereenkomst. Uiteindelijk gaat hier de wet over hoor. Ik betwijfel of het wegnemen van belangrijke functionaliteit uit een product na de koop wel stand houdt in de rechtzaal. Probleem is dat het vaak niet zo ver komt.
Er staat duidelijk in de gebruikersovereenkomst "zonder enige beperking".
Heb je dat geaccepteerd dan heb je nergens een poot om op te staan en dus ook niet in de rechtzaal.
En het is geeneens een belangrijke functionaliteit. ;)
Jammer alleen dat de hele gebruikersovereenkomst void is omdat je hem niet hebt kunnen lezen voordat je het product kocht.
Jammer alleen dat de hele gebruikersovereenkomst void is omdat je hem niet hebt kunnen lezen voordat je het product kocht.
Je kunt deze wel lezen voordat je het product koopt, want het staat gewoon op een website;
http://nl.playstation.com...date-features-(ver-3-15)/
Je moet er dan voor de koop op gewezen worden.

Heeft de verkoper of in wellicht sony jou gewaarschuwd dat je bepaalde voorwaarde aanging bij de koop van dit product?
alleen moet zoiets bij aanschaf ter hand worden gesteld, niet ergens (alleen voor diegenen die er zelfstandig naar op zoek gaan) op internet verstopt zijn.
Het maakt niet zoveel uit als je hem wel geaccepteerd hebt. De wet gaat er nog steeds boven. Nu wordt je positie in de rechtzaal waarschijnlijk wel wat minder sterk met het wel accepteren. Maar in principe blijf je gelijk hebben.
Anoniem: 308637 @OPSLAGHOND29 maart 2010 14:35
wat dacht je er van als je nou helemaal GEEN internet hebt. dan kan je dat ding ook niet lezen :D
Dan merk je ook niks van die update, want je hebt toch geen internet :)
Desnoods kun je het nog navragen door Sony te bellen, wel omslachtig maar als we hier dan toch alle redenen gaan bedenken.
Whieee Moderator Apple Talk @triplecore29 maart 2010 16:39
Dan merk je ook niks van die update, want je hebt toch geen internet :)
Correctie: dat werkt, TOT je een nieuwe game installeert die firmware 3.21 of hoger vereist, en deze dus netjes van het schijfje installeert. :)
Je kunt deze wel lezen voordat je het product koopt, want het staat gewoon op een website;
http://nl.playstation.com...date-features-(ver-3-15)/
Het gaat erom dat je er niet van op de hoogte wordt gesteld vóór de koop. In NL is het nog altijd zo dat het duidelijk moet worden gemaakt dat er een overeenkomst aan vast zit, en dat je die moet kunnen wijgeren voor de koop van het product. Dat de overeenkomst op een of andere website staat waar je van tevoren niets van weet doet daar verder niets aan af.
dan alleen wel jammer dat de gebruiksovereenkomst gaat over het gebruik van het artikel, en niet de aankoop van het artikel :D

en als het goed is is het in NL zo dat als je iets koopt en de overeenkomst niet accepteerd je hem zonder ooit gebruikt te hebben weer kan inleveren en je geld terugkrijgen
@OPSLAGHOND
Jij bent jurist zeker? Het mag dan wel zo zijn volgens de gebruikersovereenkomst, maar dat betekent nog niet dat het redelijk is.

Een rechter kan (delen uit) zo'n overeenkomst nietig verklaren als het onredelijk is of tegen de wet is.

[Reactie gewijzigd door Xenan op 24 juli 2024 00:04]

Er staat duidelijk in de gebruikersovereenkomst "zonder enige beperking".
Heb je dat geaccepteerd dan heb je nergens een poot om op te staan en dus ook niet in de rechtzaal.
Absoluut niet

Een bedrijf kan van alles in een overeenkomst, algemene voowaarden, etc gooien, en vaak genoeg doen ze dat ook, maar er staat niet voor niets doorgaans bij (in nederland zelfs verplicht dacht ik): "op deze overeenkomst is het nederlands recht van toepassing".

Als ze iets doen, of bepalen, wat in strijd is met het nederlands recht, geld die bepaling simpelweg niet, en hebben zij, niet jij, geen poot om op te staan bij de rechter.
Als een gebruikersovereenkomst niet wettig is maakt het niet uit of je hem hebt geaccepteerd of niet, hij is niet geldig.
[...]

Er staat duidelijk in de gebruikersovereenkomst "zonder enige beperking".
Heb je dat geaccepteerd dan heb je nergens een poot om op te staan en dus ook niet in de rechtzaal.
En het is geeneens een belangrijke functionaliteit. ;)
Dat jij het draaien van Linux geeneens een belangrijke functionaliteit vindt is fijn voor je. Er zijn genoeg mensen die daar terecht anders over denken.

"zonder enige beperking" maakt het niet automatisch rechtsgeldig, of je het nou geaccepteerd hebt of niet. De vraag is of zij je zeer belangrijke functionaliteit mogen ontnemen indien je het apparaat verder wilt gebruiken zoals je mag verwachten dat het apparaat normaal werkt. Er wordt immers geen plausibele reden gegeven voor het ontnemen van de functionaliteit. Het andere OS brengt niet zomaar ineens onacceptabele risico's voor de gebruikers met zich mee. Het is een politiek besluit geweest om deze functionaliteit te schrappen, en daar zal een rechter echt niet zomaar in mee gaan.

We hebben het hier immers niet over iets triviaals als het instellen van een achtergrond kleur in het hoofdmenu. Het draaien van een ander OS was, zeker in de begin periode, een belangrijk verkoop argument.
Die 'zeer belangrijke' functionaliteit is helemaal niet zo belangrijk, de PS3 wordt als gameconsole verkocht en in dat opzicht heeft de otheros-optie geen toevoeging aan het product zelf. Dat jij en vele anderen het handig vinden, maakt het dus nog niet zéér belangrijk, de games draaien dus het apparaat doet wat het moet doen.
@Opslaghond: ik vraag me af hoe jij zult reageren als ze het gaming gedeelte, of het aspelen van blurayfilms zouden verwijderen (want dat is in theorie dus allemaal mogelijk), ik durf mijn handen in het vuur te steken dat je dan ook moord en brand zult roepen.. Gaming en blurayfilms kijken is geeneens een belangrijke functionaliteit.
Anoniem: 247804 @OPSLAGHOND2 april 2010 20:17
[...]

Er staat duidelijk in de gebruikersovereenkomst "zonder enige beperking".
Heb je dat geaccepteerd dan heb je nergens een poot om op te staan en dus ook niet in de rechtzaal.
En het is geeneens een belangrijke functionaliteit. ;)
Jij snapt er echt geen drol van... elke onderdeel van een overeenkomst die je maakt die tegen wettelijke regels zijn , zijn nooit geldig.
Mss handig als ja het stukje waar je naar refereert, hier neer kan zetten. Daarnaast gaat de wetgeving altijd boven zo'n gebruikersovereenkomst.

PV85 was me net voor

[Reactie gewijzigd door Amito op 24 juli 2024 00:04]

3. DIENSTEN EN UPDATES

Op gezette tijd kan SCE bepaalde updates, upgrades of diensten voor uw PS3™-systeem verlenen om ervoor te zorgen dat het systeem naar behoren volgens de richtlijnen van SCE werkt of nieuwe aanbiedingen aan u doen. Sommige diensten kunnen automatisch en zonder kennisgeving worden verleend wanneer u online bent en andere diensten zijn eventueel beschikbaar voor u via het online netwerk van SCE of andere geautoriseerde kanalen. Zonder enige beperking kan onder de diensten het leveren van de laatste update of download van nieuwe releases vallen, waarbij beveiligingspatches en nieuwe of herziene instellingen en features kunnen zijn inbegrepen waardoor de toegang tot illegaal gekopieerde games of het gebruik van ongeautoriseerde hardware of software in verband met het PS3™-systeem wordt voorkomen. Sommige diensten kunnen uw huidige instellingen wijzigen, verlies van gegevens of content veroorzaken of wat functionaliteitverlies veroorzaken.
bron: http://nl.playstation.com...date-features-(ver-3-15)/
Zoals al gemeld door Amito : Er kan van alles geschreven worden in de gebruikersovereenkomst, zodra het in strijd is met lokale wetgeving zal deze wetgeving altijd preferentie hebben boven de overeenkomst. Overigens zal het wel lastig zijn om hier een zaak van te maken.

Maar zo kort door de bocht gaan om te stellen dat de algemene voorwaarden ervoor zorgen dat je geen poot hebt om op om te staan: neens, zo zwart/wit is het eenvoudigweg niet.
Dankjewel voor het zoeken.

Ik denk dat diegenen die de Linux -optie veel gebruiken of zelfs juist vanwege Linux een PS3 gekocht hebben, in een rechtszaak hard kunt maken dat deze 'update' veel meer dan "wat functionaliteitverlies" veroorzaakt. Dan zou Sony dus ook haar eigen voorwaarden schenden, en niet alleen dat wat redelijkerwijze verwacht kan worden.
Zulke overeenkomsten zijn vaak ook niet meer dan wat letters, als je beperkingen in de kern van de bruikbaarheid als algemene voorwaarde hebt dan kan het heel goed zo zijn dat deze gewoon niet geldig zijn.

Garderobes hebben vaak ook een bordje met "wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor verlies of beschadiging" en aangezien dat de kern van de dienst die gekocht/verkregen (aangezien het niet uitmaakt of het een betaalde dienst of niet) is beperkt is dat dus een voorwaarde die niet geldig is.

Sony beperkt hiermee een van de kern functionaliteiten van hun product, dat zou dus iig inhouden dat je eenzijdig de overeenkomst kunt ontbinden (maw: geld terug)

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 95032 @hiostu29 maart 2010 15:20
Sony is niet verplicht jouw model eeuwig te ondersteunen. Dus nee je kan je geld niet terug eisen.
Niet te ondersteunen, echter bewust klanten dwingen te kiezen voor of nieuwe firmware en nieuwe games kunnen blijven spelen of mijn Linux kunnnen blijven gebruiken is iets heel anders als blijvend ondersteunen.

Het is het bewust vernietigen van functionaliteit en ik draai toevallig Linux op mijn PS3. Anders was ik echt voor de Xbox360 gegaan.
Nee, zie de hier bovenstaande voorwaarden.
Voor nieuwe games ben je wel verplicht om te updaten, zelfs als je offline speelt.
Wat moet je dan doen als je geen internetverbinding op je ps3 hebt? Vroeg ik me altijd al af?
op de speldisk staat misschien wel de laatste firmware zodat je zonder internet toch kan updaten.
Dat is ook zo. Veel games vereisen een firmware-upgrade, en zal deze installeren vanaf de schijf (zonder internet dus)
Dan kun je ook niet online gamen, dus maakt het geen drol uit :+
@gnimmeL_kraD

Zolang je niet online bent weet je PS3/Game ook niet dat er nieuwe versies zijn en kun je de game gewoon offline blijven spelen.
Het zou zomaar kunnen dat de laatste versie van de firmware meegeleverd wordt op de CD (net zoals DirectX ook gewoon geüpdate wordt bij installatie van een spel, of Windows for games Live etc) en geïnstalleerd wordt voordat je het spel kan spelen.
Dat is ook zo. Nieuwe firmwares worden gewoon op de BluRay disc gezet en zijn verplicht te installeren voordat je de game kunt spelen.
Anoniem: 352761 @OPSLAGHOND29 maart 2010 12:51
Kan het zijn dat deze gebruikerovereenkomst ongeldig wordt verklaard, daar deze niet te lezen is tenzij je het product koopt en de doos opend, waardoor het recht op terugbrengen in de meeste winkels gewoon vervalt?
Hier staat anders niet in dat zij een FUNCTIE mogen VERWIJDEREN... alleen de instellingen hiervan mogen ze VERANDEREN of NIEUWE functies mogen toevoegen om de veiligheid te waarborgen...

Daarnaast is linux niet Ongeauthoriseert, omdat men het toestaat (toestond?) dit te installeren op je PS3.

Het enige waar ik mee kan zitten is de laatste zin. "WAT" Functionaliteitsverlies... wat is de definitie van WAT? Is dat het verwijderen van een volledige functie of het aanpassen van een functie die ervoor zorgt dat er geen gekopieerde games meer gespeeld kunnen worden (als dat al zou kunnen)? Dat is namelijk evt. ook functionaliteitsverlies.

Al met al ben ik niet akkoord, want hoe je het ook wend of keert, die update heb je vroeger of later nodig... dus wat moet / kan ik doen?
Anoniem: 314733 @OPSLAGHOND29 maart 2010 15:42
Ik heb er problemen mee omdat ik een functionaliteit kwijtraak waar ik voor betaald heb. Het is niet waar dat je niet verplicht bent te updaten, sterker nog Sony zegt zelf dat je verplicht bent te updaten naar versie 1.6 of later. http://www.playstation.com/ps3-openplatform/index.html

Als het allemaal echt waar is en geen 1 april grap dan vind ik het heel erg maf dat ze nog wel reclame voor deze functionaliteit.
Tja, die laatste zin zegt eigenlijk alles al:
Sommige diensten kunnen uw huidige instellingen wijzigen, verlies van gegevens of content veroorzaken of wat functionaliteitverlies veroorzaken.
Ofwel: Uw op uw PS3 aanwezig zijnde betaalde films en games, uw unieke vakantie- en familie-foto's zijn voor ons minder belangerijk als de belangen van de door ons geauthoriseerde verkopers van hardware en games.

En dan dit.
Sommige diensten kunnen automatisch en zonder kennisgeving worden verleend wanneer u online bent en andere diensten zijn eventueel beschikbaar voor u via het online netwerk van SCE of andere geautoriseerde kanalen.
Kortom, vertrouw je PS3 niet als opslagapparaat, alles kan zomaar ineens weg zijn.

Blij dat wij een Wii hebben. Nu alleen nog The Elder Scrolls in een versie voor Wii.
Dat zegt nog niets; lang niet alles wat in een gebruikersovereenkomst staat is ook daadwerkelijk rechtsgeldig.

Iemand die meer weet over onder wat voor omstandigheden je hier met succes bezwaar tegen zou kunnen aantekenen? Misschien als Sony zelf de mogelijkheid om Linux te kunnen installeren als verkoopargument heeft gebruikt?
gelukkig werkt het Nederlands recht zo dat algemene voorwaarden niet als wet gelden :)
Anoniem: 290609 @OPSLAGHOND29 maart 2010 14:58
@opslaghond: Je bent echt een lollie he...(TUURLIJK BEN JE VERPLICHT TE UPDATEN, ANDERS IS DIE FRIKANDEL VAN 600EURIES GEEN 600 EURIES MEER WAARD MAAR 300, EVENVEEL ALS DE SLIM EN DAAR HEB IK NIET VOOR BETAALD.)

het zijn alleen de release ps3´s, de rest KAN al geen linux meer op,
dus 80% valt al buiten de boot, en ik linux gebruiker en ps3 gamer, wil ze allebij gebruiken, hiervoor heb ik betaald, wat regeltjes kun je dit niet mee recht trekken.....

Vindt dit echt een misselijke strategie van Sony als ze er mee doorzetten...
Hetzelfde dat ze halverwege zeggen, we halen de blue-ray functie eruit want dan kan nadelen geven........Aste bleef keal.......ze hebben allang gewonnen van microsoft en nintendo op kopieer-beveiligings gebied......... |:(

Laten we het wel gezellig houden voor het kleine groepje linux-gebruikers...
@opslaghond: Gezien het feit dat er niks illegaals aan linux is, is de door jouw onderlijnde en gequote passage niet van toepassing. Die gaat namelijk alleen over illegaal gekopieerde games en ongeautoriseerde software. Sony gaat dus haar boekje te buiten.
Je bent zeker niet verplicht om te updaten etc. Maar zoals LOTG al zegt, je wordt wel toe gedwongen in zekere zin omdat je ander je apparaat niet meer volledig kan gebruiken. Dus eigenlijk is het indirect verplichten. Ik vind het niet kunnen, laat ik nog eens blij zijn dat ik geen PS3 heb.
Maar óók dat online kunnen gamen heb je voor betaald..... :)
Anoniem: 309132 @swopdark29 maart 2010 16:14
Ik kan je garanderen dat sony zichzelf niet in de schulden aan het werken is zodat jij lekker online kan gamen.

Nee, het is niet gratis, het zit bij hun businessmodel inbegrepen en indirect betaal je er gewoon voor.
Dus met een omweg ben je het nog steeds verplicht ;)
Want je verliest een andere belangrijke mogelijkheid als je niet update
Misschien een domme opmerking maar:

1 april!?!
inderdaad 1 april. Ga lachen als dit echt zo is.
Inderdaad. Ik neem dit soort zaken op 1 april ook niet serieus meer.

Doen ze het wel dan weten de mensen die zo erg voor die hack van Geohot waren nu wat het directe resultaat is (zie ook http://tweakers.net/nieuw...eaction=3654336#r_3654336)

[Reactie gewijzigd door MaestroMaus op 24 juli 2024 00:04]

Nou ja, geen april grap dus...
Anoniem: 310040 @AYCE29 maart 2010 13:38
Het is 29 maart.....
Donderdag is het 1 april.
"Met ingang van firmwareversie 3.21, die donderdag beschikbaar komt, vervalt de mogelijkheid om Linux op een PS3 te installeren"
daarnaast lijkt FW 3.21 ook wel op een soort countdown nummer...
gister is het gepost dus vanaf toen nog 3 dagen te gaan en nu nog 2 morgen 1, en dan is het 1 april
meestal hebben ze bij ingrijpende FW updates ook wel een ander nummer, als in de zin van 3.3
Bij de PS3 Slim is het ook niet mogelijk om Linux te installeren. De kans is dus groot dat ze dit ook voor de oude PS3 onmogelijk maken. Denk daarom niet dat het een 1 april grap is.
en toen kwam het uit voor alle modellen :+
Anoniem: 307286 @AYCE29 maart 2010 14:28
Goh ik vind het toch zo enorm kut dat 1 april tegenwoordig drie weken duurt.
Het zou wel erg slecht zijn als een bedrijf officiële aankondingen gaat "misbruiken" voor 1 aprilgrappen. Een leuke grap zou het ook niet zijn trouwens. Een beetje als de directeur die aankondigt dat alle koffieautomaten verwijderd worden, haha.. :|

Nee, ik denk het dus niet. Net zo goed als niet elk lek "opzettelijk" is en iedere vage productfoto gefotosoept.

[Reactie gewijzigd door Atomsk op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 19339 @Ywa29 maart 2010 10:24
Alleen kan je dan ook helaas niet meer online gamen.
Als je nog even wacht, kun je helemaal niet meer gamen, ook niet offline.

Nieuwe games kunnen om op te starten ook een bepaalde firmware vereisen (en de minimale versie meeleveren op disk, zodat je meteen kan updaten).
Je bent dus wel verplicht om te updaten, je hebt namelijk de update nodig om door te kunnen blijven spelen.
Anoniem: 112442 @Ywa29 maart 2010 17:17
Mijn kinderen hebben online content gekocht. En ik gebruik Linux.

Leuk he, ik hoef niet te updaten.

Het is of weg geld of weg Linux. |:(
Uhm je kon onder Linux toch al niet PS3 games spelen omdat de RSX GPU geblokkeerd was ?
Nee, daarom kon je het gebruiken zo dat je de 95% van de andere dingen in het leven/de wereld kan doen :) Alleen om dat mensen 99% van hun tijd aan gamen willen besteden betekent nog niet dat het opeens meer dan 1% van de opties is..
Je bent niet verplicht te updaten. De fabrikant is echter ook niet verplicht om functionaliteiten te schrappen. Eventuele veiligheidsproblemen zouden ze ook op kunnen lossen door eventuele lekken te dichten, ipv reeds verkochte functionaliteit te schrappen.

Je hebt een product gekocht waarmee je games kunt spelen, toegang hebt tot het Playstation Network en Linux kunt draaien. Of het wettig is dat zij eenzijdig de functionaliteit van een reeds verkocht product gaan beperken is op z'n minst twijfelachtig te noemen.

Stel je voor dat je ineens geen BluRay films meer af kunt spelen uit 'veiligheidsoverwegingen'. Ik denk dat ze dan binnen de kortste keren een rechtszaak aan hun broek hebben omdat het apparaat is verkocht als zijnde een apparaat waar je deze films op af kunt spelen.
Dat kan toch niet? :| Ik ben het helemaal met je eens, ik heb hiervoor betaald!
Kunnen ze wel zeggen dat ik die update kan 'negeren' , maar dan verlies ik mijn multiplayer functionaliteit.. En laat dat nou, zeg maar, 'best wel' een belangrijk gedeelte van de PS3 zijn :S

Valt me tegen van sony, echt.. Volgende keer maarn's naar de Xbox gaan kijken.
Want op een Xbox360 kun je wel linux installeren? Nee dus, daar kan niet eens een normale HDD in als je meer ruimte wilt, en hij accepteert alleen input-devices die door Microsoft goedgekeurd zijn.

Lekker kort door de bocht comment dus, JA Sony beperkt nu de mogelijkheden maar het is nog altijd meer gesloten dan het Xbox platform. En ja je kan een Xbox wel ombouwen/hacken maar ook dan verlies je online functionaliteit.

Niet dat ik dit een goede keuze vind van Sony maar het gras is ditmaal echt niet groener bij de buren...
Enige verschil is dat bij de XBOX iedereen wist wat wel en niet kon
Sony verwijdert nu na zoveel miljoen verkopen een functie waar al die mensen wel voor betaald hebben, En als je niet volgt kun je online gamen opgeven en wellicht nieuwe spellen ook

Slaat toch nergens op
Het is ook een functie die zo goed als niet gebruikt wordt en nu een doelwit is geworden voor hackers. Ik zal er geen traan om laten als de Linux-optie verdwijnt.

Ik zie nu een boel boze reacties maar ik vraag me af hoeveel van de klagers een PS3 hebben en dan ook nog 'ns actief PS3 Linux gebruiken. Ik denk niemand.
Al gebruikt niemand het, als het verkocht wordt als zijnde onderdeel van je spelcomputer dient het er te blijven, Je hebt er immers voor betaald.

En sowieso is het onzin dat ze je uitsluiten van nieuwe games/online games
bedoel je bent dus weer verplicht internet te hebben (voor online gamen logisch) om die stomme upgrade te installeren doe je dat niet mis je functionaliteit bij nieuwe games...

Waar is de goede oude tijd van de snes gebleven zonder al die onzin
De games van de oude snes werden niet gekopieerd en de oude snes werd niet gehacked. Dit alles is simpelweg en het gevolg van het hacken en ombouwen van gameconsoles, zodat gecopieerde games gespeeld kunnen worden. Sony beschermd hier alleen zijn produkt tegen oneigenlijk gebruik. Zoals ik reeds eerder aangaf in een nieuwsposting m.b.t. C&C4 en het contineu nodig zijn van een internet verbinding, dit hebben "wij" aan ons zelf te danken. Het hele content model mag dan achterhaald genoemd worden, maar men moet ook steeds naar meer drastischere maatregelen grijpen om hun produkten te beschermen.
Niet? Hah, ik heb thuis ooit nog zo'n copybox gehad. Kon je SNES spelletjes van een diskettedrive af spelen ;)

Maar het is gewoon onzin. Dit hebben we niet aan ons zelf te danken hoor, dit is gewoon de industrie die ontzettend naïef reageert. Ze helpen ZELF deze markt om zeep. En met deze draconische "oplossingen" straffen ze juist alleen de eerlijke koper. Dus hoezo, aan ons zelf te danken? De groep die eerlijk betaald wordt bestraft! De groep aan wie het te danken is, heeft er zelf geen last van.

De grootste onzin, echt waar. Tijd voor de industrie om hun ogen open te doen. Tijden zijn verander, verander mee!
De oude SNES en zelfs de NES werden wel degelijk omgebouwd.
In het begin puur om games uit andere regio's te kunnen spelen, daarna werden er ook cartridges uitgebracht waar tientallen, of in sommige gevallen honderden games op stonden. Ik heb thuis nog een 110-in-1 cartridge liggen voor de NES uit Singapore. Je kreeg een mooi menuutje om je game mee te kiezen, alles werktte perfect en het kostte een paar tientjes toendertijd (15 jaar geleden).
@ dune:

Op de snes, nes en zelfs de atari 2600 werden gekopieerde cartridges gebruikt hoor
Zoek maar eens op "copied cartridges for atari 2600" ( wil even geen link plaatsen hier ). Een cartridge copier uit 1983 kom je dan op uit...

En zoals ook al door anderen aangegeven: deze copyright bescherming treft alleen de verkeerde mensen. Al snap ik de maatregelen desondanks toch wel.
De games van de oude snes werden niet gekopieerd en de oude snes werd niet gehacked.
niet? misschien toch wat beter zoeken want er werd wel degelijk ruimhartig gekopieerd.
Het is heel simpel: sony is te lui om het probleem bij de wortel aan te pakken (bugs in hun hypervisor) en ipv denken ze dat het makkelijker is wat klanten te grazen te nemen dan het probleem echt op te lossen en dat zou je als consument toch aan het denken moeten zetten, nu is het de hypervisor die het veld ruimt, maar straks is het misschien iets wat jij zelf vervelend vind en dan vind je het waarschijnlijk onterecht.
@iedereen, die reageerde op mijn reactie. Noit geweten dat de SNES inderdaad ook gehacked werd, maar verder blijft mijn verhaal gewoon overeind. De content industrie loopt zoals vaker vermeld steeds achter de fijten aan en werkt met oude modellen.

Maar deze draconische maatregelen hebben we aan het illegale gebruik van de produkten te danken, helaas is inderdaad de betalende klant het grootste slachtoffer, maar hoe hier op dergelijke acties wordt gereageerd is gewoon belachelijk.

Als je een apparaat wilt hebben die je makkelijk kunt aanpassen en mogelijk tot mediacenter kunt omdopen, pak dan een Pc, daar kun je alle kanten mee op. :)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 24 juli 2024 00:04]

je vergeet even hoe deze website heet. tweakers. Een compleet desktop OS op je gameconsole draaien is toch geniaal? ik kan me zo voorstellen dat het merendeel van de tweakers in het bezit van een ps3 hem ook als custom mediacenter gebruiken.
Het meerendeel van de tweakers zal zeker de media-functionaliteiten gebruiken maar dan enkel in de PS3-modus. De Linux-modus is nutteloos hiervoor omdat applicaties de 3D-kaart niet kunnen gebruiken. Dat heeft Sony nl afgeschermd. Om die reden is Linux op de PS3 altijd een doodgeboren kindje geweest.
Anoniem: 309132 @ymmv29 maart 2010 16:26
3d functionaliteit en het afspelen van media(muziek , video) hebben dus (op de mooie equalizer na) niets met elkaar te maken. De videocard kan een chip hebben die toevallig bepaalde codecs kan renderen. Hoe dan ook de proc van de ps3 is meer dan genoeg voor office , redelijk zware 2d rendering, multimedia functionaliteit, etc etc etc.

Qua functionaliteit is linux op de ps3 zeker geen doodgeboren kindje.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 309132 op 24 juli 2024 00:04]

Uhm Ja en Nee sony had dit afgeschermd maar het is nu gehacked voor een deel en later meer daarom blokeren ze het!

Ik heb serieus overwogen en overweeg dit nog om een PS3 aan te schaffen alleen voor Linux. Maar het liefst dan zonder beperkingen oftwel als het 3d gedeelte compleet gehacked is. (overigens niet vanwege illigale doeleinden)

Vraag is alleen wanneer komt er een gehackte versie van die firmware uit?? En is zoiets uitbrengen overigens legaal?
Het meerendeel van de tweakers zal zeker de media-functionaliteiten gebruiken maar dan enkel in de PS3-modus. De Linux-modus is nutteloos hiervoor omdat applicaties de 3D-kaart niet kunnen gebruiken. Dat heeft Sony nl afgeschermd. Om die reden is Linux op de PS3 altijd een doodgeboren kindje geweest.
Als je een apparat gebruikt zoals ie ontworpen is en niets wijzigt ben je per definitie GEEN tweaker maar een doodnormale gebruiker/consument.
Maar meteen wordt dus duidelijk dat je net als Basilfunk geen tweaker bent.
Wat zou jij ervan zeggen als je een auto koopt met latwen we zeggen airco. Veel mensen zullen de optie niet vaak gebruiken (zo vaak is het niet warm in NL), maar zelfs dat doet er niet toe. Hoe zou jij het vinden als de fabrikant zegt tegen jou dat je airco eruit gehaald moet worden, omdat anders je garantie vervalt?
Als jij vooraf akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden (en dit is hierin beschreven) vind ik dat je dan niet moet gaan zeuren. Dan had je vooraf wat onderzoek moeten doen en een "auto" moeten kopen waar dit niet in de algemene voorwaarden is beschreven en zei dit dus niet mogen doen...

Beetje lame om je eigen fout op de fabrikant af te schrijven
Als jij vooraf akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden (en dit is hierin beschreven) vind ik dat je dan niet moet gaan zeuren.
1. algemene voorwaarden moeten voor de verkoop ter beschikking worden gesteld aan de koper (of deze moet erop gewezen worden waar deze te bekijken zijn op internet)
2. algemene voorwaarden die strijdig zijn met de wet zijn niet geldig.

Het is gewoon treurig, sony sloopt uit luiheid een selling point (voor een bepaald gedeelte van de klanten) uit zn console omdat ze bugs in hun hypervisor hebben zitten en veel mensen verdedigen dat ook nog eens...fanboy-isme gaat ver.

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 24 juli 2024 00:04]

Als jij vooraf akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden (en dit is hierin beschreven) vind ik dat je dan niet moet gaan zeuren. Dan had je vooraf wat onderzoek moeten doen en een "auto" moeten kopen waar dit niet in de algemene voorwaarden is beschreven en zei dit dus niet mogen doen...

Beetje lame om je eigen fout op de fabrikant af te schrijven
Ik heb zo'n idee dat er hier alleen bange kleine kinderen reageren zonder eigenwaarde of normbesef, die al volledig zijn gehersenspoeld door de multinationals, en delen in het idee dat voor geld en eigen gewin alles mag wijken.

Nog één maal voor de duidelijkheid. De algemene voorwaarden zijn ongeldig omdat het gaat om legale software die op de PS3 is geplaatst niet illegale software. Sony heeft van de Linux optie een big deal gemaakt indertijd om zich af te zetten tegen de Xbox360.
Het is illegaal van Sony om deze belangrijke functionaliteit te verwijderen. Ik ga er van uit dat er wel degelijk juridische stappen worden ondernomen tegen Sony mocht dit alles doorgaan.
Airco er uit halen?! :S

Dat is een zelfde vergelijking, als dat sony alle PS3 laat terug komen om de cd-speler eruit te halen.

Wat wel zou kunnen is dat er een optie komt dat je geen andere navigatie software in je auto zou kunnen installeren. Of dat er een bluetooth functie wordt uitgeschakeld...
_Dune_ Moderator OeB @RV29 maart 2010 11:21
Ik vermoed dat jij geen airco hebt in je auto. Zelf rijdt ik al een aantal jaar in een auto met airco, ik zou niet meer zonder willen. Het hoeft buiten helemaal niet erg warm te zijn, alleen al een schijnende zon op de auto is al voldoende om de temperatuur in een auto te doen stijgen en om alert te blijven is de airco heel erg welkom.
Erger... ik heb hem zelfs continue draaien. Zomer en winter; Airco aan en op 18 graden.
Laten we gewoon jouw hypothetische voorbeeld vervangen door een PS3 met Linux-optie want die heb ik dus wel gekocht. En het kan me aan mijn reet roesten dat de Linux-optie verdwijnt. Nooit gebruikt, zal ik ook nooit gebruiken. Dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor 99.9% van alle PS3-bezitters.
En die 0,01% hebben dan gewoon pech? Die hebben dan betaald voor iets dat ineens wordt afgepakt? Wow, ik verbaas me er steeds meer over hoe veel mensen compleet vooroverbuigen voor grote ondernemingen om zich te laten pakken, en dan nog zitten zeiken op consumenten die dit niet echt zien zitten. Soort Stockholm syndroom ofzo.
Dus jij bent zo'n aso. Weten we dat ook weer.
Ja, so what? Het kan aan mijn dikke reet roesten wat anderen hiervan vinden, dat jij het nooit gebruikt interesseert mij ook niet.
Omdat JIJ niet die optie gebruikt (valt me dan toch tegen voor een tweaker) vindt je dus dat dit geen verlies is.
Het apparaat is destijds verkocht met die optie, en ik maak er bv wel gebruik van (kan je fijn emulators, scummvm je eigen fatsoenlijke media'server' gebruiken en ook nog zelf developen op de PS3), dus voor mij is het wel een belangrijke optie, zelfs was het een punt waarom ik de PS3 kocht.

Je kunt het ook zo zien, hoe zou jij het vinden als ze de bluray-film functionaliteit uitschakelen, of juist het spelen van games?
Je kunt het ook zo zien, hoe zou jij het vinden als ze de bluray-film functionaliteit uitschakelen, of juist het spelen van games?
Je kunt het verwijderen van OtherOS niet vergelijken met het verwijderen van de Blu-Ray-functionaliteit. Da's niet eens appels met peren vergelijken, maar appels met theezakjes.

[Reactie gewijzigd door ymmv op 24 juli 2024 00:04]

Het is het verwijderen van functionaliteit vergelijken met... het verwijderen van functionaliteit. Appels en appels.
Het is het verwijderen van functionaliteit vergelijken met... het verwijderen van functionaliteit. Appels en appels.
Het OtherOS kan gebruikt worden om het systeem te kraken/misbruiken etc. etc.
De Blu-Ray functionaliteit kan zelf helemaal niets van dit (zonder ongeautoriseerde software).
De door alle PS3-gebruikers geaccepteerde gebruikersovereenkomst geeft Sony zonder enige beperking de mogelijkheid om de toegang tot illegaal gekopieerde games of het gebruik van ongeautoriseerde hardware of software in verband met het PS3™-systeem te voorkomen.

[Reactie gewijzigd door OPSLAGHOND op 24 juli 2024 00:04]

Dus op het moment dat er een bug wordt gevonden in het afspelen van Blu-Ray, welke er voor zorgt dat je root access toegang hebt tot de PS3, mogen ze van jou wel de Blu-Ray afspeelmogelijkheid er uit halen?
Anoniem: 112442 @OPSLAGHOND30 maart 2010 11:01
Het OtherOS kan gebruikt worden om het systeem te kraken/misbruiken etc. etc.
IMO is dat een een excuus van Sony, ze willen het gewoon niet meer supporten.

Zowel de Wii als de XBox360 hebben geen OtherOS mogelijkheid en toch ... wonderbaarlijk .. ze zij wel al gekraakt c.q. kun je gekopieerde games op spelen.

Terwijl dit nog PS3 nog steeds niet mogelijk is.
Core functionaliteit en extra feature
Apels vs Peren

[Reactie gewijzigd door LessRam op 24 juli 2024 00:04]

Het is het verwijderen van functionaliteit vergelijken met... het verwijderen van functionaliteit. Appels en appels.
Nee, je vergelijkt het fysiek verwijderen van iets met een functie uit de software weglaten. Op software heb je alleens gebruiksrecht, geen eigendomsrecht.
Anoniem: 196662 @ymmv29 maart 2010 12:21
Groot verschil zal er niet zijn tussen regelmatige gebruikers van BD en Linux op de PS3...
Je kunt het verwijderen van OtherOS niet vergelijken met het verwijderen van de Blu-Ray-functionaliteit. Da's niet eens appels met peren vergelijken, maar appels met theezakjes.
Leg eens uit? je hoeft immers geen bluray te hebben om games te spelen toch? de xbox doet t prima zonder.

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 24 juli 2024 00:04]

quote: ymmv
Je kunt het verwijderen van OtherOS niet vergelijken met het verwijderen van de Blu-Ray-functionaliteit. Da's niet eens appels met peren vergelijken, maar appels met theezakjes.
Als je je in zijn perspectief verplaatst wel. SuperDre schijnt een groot deel van de tijd Linux te draaien. Voor hem is dus de Linuxfunctionaliteit zo belangrijk als voor een groot deel van de klanten Blu-Ray kijken of spelletjes spelen.

Dat voor jou (en de allermeeste andere) PS3-gebruikers deze optie niet relevant is maakt zijn vergelijking niet verkeerd. Voor hem is de PS3 binnenkort bijna waardeloss.
Tja, het merendeel van het publiek op tweakers.net is geen tweaker meer?
Soms lijkt het er toch wel op.
Nou, ik was van plan er nog een te gaan halen, uiteraard wel een dikke versie.
Elder Scrolls en Linux PC in één apparaat voor een prijs die best scherp is voor een PC.

Nou gaata het feest niet door, gisteren dus al een Wii gekocht en Morrowind moet dan straks maar via Wine/CrossOver/Cedega.
Anoniem: 112442 @ymmv29 maart 2010 17:46
Ik zie nu een boel boze reacties maar ik vraag me af hoeveel van de klagers een PS3 hebben en dan ook nog 'ns actief PS3 Linux gebruiken. Ik denk niemand.
Ik ben er een dus het wordt x+1.

En ik het deze console zelfs omwille van Linux gekocht. Maar ik speel nu ook online.

Dus updaten is geen optie en niet updaten ook niet.

Ondertussen enkele 100den Euro's geïnvesteerd aan spellen en accessoires. Wordt je als eerlijke klant behoorlijk genomen door deze geweldige fabrikant.

Even wachten tot het einde van de week. Als het echt zo is, uitgaan zoeken hoe ik terug kan geven aan Sony. Ik heb uiteindelijk garantie, op alle onderdelen (Aankoop datum November 2009).
Ik vind het een goede zet van Sony.
Je eigen markt verdedigen, en dat doen ze stukken beter als Microsoft.
Op deze manier blijft jouw online gamen functionaliteit ook bestaan, met een gekraakte PS3 is er minder om winst te maken, en minder games voor jouw..
(de winsten en oneerlijke prijzen daarbuiten gelaten)
wat een bullshit. Ondanks de piraterij op de xbox 360 blijft Microsoft veruit de meeste games verkopen!
Hmm ... het loopt tegenwoordig aardig gelijk hoor. De PS3 verkoopt soms minder, soms meer exemplaren van dezelfde games. Het hangt er voornamelijk vanaf of een titel populair is in de VS, dat maakt het grootste verschil. Dat geldt zeer zeker voor de populairste shooters maar voor veel andere titels is er nauwelijks meer verschil. Voor Japanse titels of titels die vooral in Europa populair zijn verkoopt juist de PS3-versie de meeste exemplaren.

Modern Warfare 2:
PS3: 7.35 miljoen exemplaren
360: 10.12 miljoen

Darksiders:
PS3: 0.52 miljoen exemplaren
360: 0.55 miljoen

Resident Evil 5:
PS3: 3.07 miljoen exemplaren
360: 2.66 miljoen

Fifa Soccer 10:
PS3: 3.07 miljoen exemplaren
360: 2.38 miljoen

Final Fantasy XIII:
PS3: 3.26 miljoen
360: 0.83 miljoen
Op de eigen markt in de VS blijft de 360 heer en meester ja, maar in de EU en japan is de Ps3 de 360 inmiddels ook qua software verkoop allang voorbij. Sony waarborgt met deze (1april) actie niet alleen haar eigen inkomsten maar ook die van derden en de (online) speelervaring van haar consumenten. Neem het de hackers kwalijk dat ze een feature die goedbedoeld is gebruiken voor het uitbuiten van een systeem om vooral zelf beter van te worden.
Bullshit ? Je gaat even voorbij aan het feit dat de XBOX en XBOX 360 voornamelijk bestaansrecht hebben omdat microsoft heeft bepaald dat er aan console games veel meer te verdienen valt dan aan pc games, met name omdat de pc games belachelijk vaak gekopieerd werden.... Bullshit.. Maar ondertussen moet je voor goede pc titels echt gaan lopen zoeken, afgezien van een paar goede shooters en een paar uitzonderingsgevallen is de hele game markt console georienteerd geworden.

Mag jij uitleggen waarom meneer bullshit.
Voordeel is wel dat de goede pc games (enkele uitzonderingen zoals Crysis daargelaten) inmiddels ook met een budget-pc te spelen zijn. Dat zijn immers bijna allemaal al oudere titels (Oblivion, Morrowind, IL2, CivIIgold, SMAC, Starcraft, Warcraft, Wolfenstein, Doom3) omdat de nieuwere enkel voor consoles uitkomen.

Dus mensen, ren naar de winkel en koop die PC-spellen, ze liggen immers allemaal al in de budget-bak en zijn dus spotgoedkoop. Daarbij bewijs je dat pc-gaming niet dood is, maar leeft, en dat er dus een markt voor is, dat degene die de pc links laten liggen in hun eigen vingers snijden omdat er wel geld is te verdienen.

Tja, en Microsoft is Evil (gaat er nu even niet om of je het hier mee eens bent of niet (wil geen flamewar uitlokken), maar een deel van de mensen is dus deze mening toegedaan ) , dus alleen al daarom zullen velen de xbox 360 links laten liggen. Voordeel van de xbox is dat deze technisch op een pc lijkt waardoor er makkelijker voor is te ontwikkelen, maar dat is vooral een voordeel voor de gamestudio's, de gebruiker merkt daar zelf niets van. Andere voordelen voor de xbox ken ik niet.

Tja en PS3, in theorie technisch de beste console maar volgens (luie?) spelmakers te moeilijk om voor te ontwikkelen, had daarnaast nog een aantal unieke voordelen, zoals het kunnen gebruiken met Linux, maar die zijn allemaal langzaam aan het verdwijnen en de Cell-processor krijgt geen opvolger dus mogelijk is het na de plotselinge (en verhoudingsgewijs masale) verschijning van de eerste playstation in 1994 (naast de al jaren bestaande merken Atari, Sega en Nintendo) binnenkort net zo plotseling afgelopen. Wel kan de PS3 met de nodige innovatieve uitbreidingen nog wel een paar jaartjes mee, rekenkracht is er nog voldoende.

Nintendo, lijkt nu de underdog, door de mindere graphics, het binnenkort overnemen van het bedieningsconcept (draadloze bewegingsgevoelige controller) of bewegingsdetectie gebruiken zonder controller (zoals project Natal)
en het vooral aanspreken van casual gamers en kinderen maar door de lage instapprijs (ok xbox360 arcade is goedkoper maar crippeld door ontbreken harde schijf dus die wil je niet, en ja Wii is verhoudingsgewijs te duur maar na de arcade wel de goedkoopste) staat hij in zowat ieder gezin. Daarbij werkt ook Nintendo aan een opvolger en die zal fullHD ondersteunen, toch de betere gameplay hebben en daar zal het niet bij blijven, wie weet wat ze er nog aan toevoegen.
Was zeker niet als kort door de bocht bedoelt: beredenering is dat bij Microsoft geen updates worden gepushed die je verplichten om functies uit te schakelen. Dat slaat toch helemaal nergens op?
Was zeker niet als kort door de bocht bedoelt: beredenering is dat bij Microsoft geen updates worden gepushed die je verplichten om functies uit te schakelen. Dat slaat toch helemaal nergens op?
Niemand verplicht je iets.
Maar is Microsoft wel heilig?
Bij Microsoft worden updates gepushed die zorgen dat je enkel en alleen de (overpriced) accessoires van het merk zelf kunt gebruiken zoals b.v. met de memory units.

[Reactie gewijzigd door OPSLAGHOND op 24 juli 2024 00:04]

Met als reden dat het ten koste ging van de kwaliteit en de stabiliteit van o.a. het achievement systeem. Men maakte er misbruik van.
Verder kan men vanaf 6 April USB sticks gebruiken ipv memory units dus heeft Microsoft een alternatief ontwikkelt en beschikbaar gesteld.
Verder kan men vanaf 6 April USB sticks gebruiken ipv memory units dus heeft Microsoft een alternatief ontwikkelt en beschikbaar gesteld.
Je kunt er ten eerste max. 2 gebruiken en ten tweede zijn er helaas een aantal fikse beperkingen;
- min. 1 GB.
- max. 16 GB.
Wil je b.v. Final Fantasy 13 installeren op je HDD (ivm geluidsoverlast) dan kost je dit
•Disc 1: 5,9GB
•Disc 2: 5,8GB
•Disc 3: 6,6GB
Dan blijft er al snel weinig ruimte over voor andere (save)games.

Hryb kondigt ook aan dat Microsoft samen met SanDisk in mei voorgeformatteerde USB-sticks op de markt brengt. Wie een andere geheugenstick of harde schijf gebruikt, zal deze eerst moeten formatteren via het Xbox 360-dashboard.
Ik ben benieuwd of deze USB-sticks meer capaciteit gaan krijgen dan de rest en wat de prijs hiervan gaat zijn.
Br, ik kan niet eens meer dingen op m'n duurbetaalde X360-HDD installeren met dank aan Microsoft... lekker, zo'n ban terwijl ik geen aangepaste firmware HEB GEHAD. En natuurlijk kan ik niet zo mijn geld terug vragen voor de HDD waar ik niks meer mee kan.
Anoniem: 351708 @OPSLAGHOND29 maart 2010 11:50
Je kan de update ook weigeren en eventueel later een update zelf downloaden en met behulp van een normale usb-stick vervolgens de xbox updaten...
Grote verschil is alleen dat je dit van te voren van de Xbox 360 wist en dit van de PS3 niet. Er zouden heus wel mensen zijn die afweging tussen de Xbox 360 en de PS3 hebben gemaakt en juist hebben gekozen voor PS3 vanwege de Linux ondersteuning (en het dus meer open karakter).
- Linux en de PS3 gaan zeer goed samen als het gaat om CPU kracht clusteren... 5x PS3 clusteren, en je hebt meer rekenkracht dan de earth machine in Japan.
- Hackers die de rekenkracht van de PS3 gebruik om encrypties te kraken.

Ik snap wel de reden van Sony, wat dit soort nieuws is leuk voor de tweaker maar slechte reclame voor Sony.
Maar het is zeker jammer omdat het ook voor goede zaken gebruikt kan worden.

Dus niet alles zwart wit bekijken ;)
Anoniem: 315662 @pancake8229 maart 2010 12:10
dat is wel zo maar linux is traag omdat het de kracht van de ps3 NIET benut, het kan wel maar gebeurd niet
haha net als of jij linux er op hebt, dat is traag onder ps3.
Niet updaten, wachten tot de online functionaliteit het niet meer doet en naar de winkel teruggaan dat je PS3 kapot is en onder garantie laten "maken". Als genoeg mensen garantie claimen gaat Sony misschien iets doen. Klagen op fora helpt over het algemeen niets.

[Reactie gewijzigd door humbug op 24 juli 2024 00:04]

Om vervolgens een gereviseerd exemplaar van een ander terug te krijgen, mét de nieuwste firmware...
dan vervolgens teruggaan omdat Linux niet meer werkt en weer garantie claimen, ik weet niet hoe dat in de specificaties stond toen je 't kocht, maar als 't erin stond, geef ik je best kans op succes...
Heb je de gebruikersovereenkomst geaccepteerd dan heb je totaal geen kans;
Een stukje uit de gebruikersovereenkomst welke iedereen heeft moeten accepteren;
3. DIENSTEN EN UPDATES

Op gezette tijd kan SCE bepaalde updates, upgrades of diensten voor uw PS3™-systeem verlenen om ervoor te zorgen dat het systeem naar behoren volgens de richtlijnen van SCE werkt of nieuwe aanbiedingen aan u doen. Sommige diensten kunnen automatisch en zonder kennisgeving worden verleend wanneer u online bent en andere diensten zijn eventueel beschikbaar voor u via het online netwerk van SCE of andere geautoriseerde kanalen. Zonder enige beperking kan onder de diensten het leveren van de laatste update of download van nieuwe releases vallen, waarbij beveiligingspatches en nieuwe of herziene instellingen en features kunnen zijn inbegrepen waardoor de toegang tot illegaal gekopieerde games of het gebruik van ongeautoriseerde hardware of software in verband met het PS3™-systeem wordt voorkomen. Sommige diensten kunnen uw huidige instellingen wijzigen, verlies van gegevens of content veroorzaken of wat functionaliteitverlies veroorzaken.
Staat deze gebruikersovereenkomst op de doos? Kan je deze doorlezen voor je het product betaald? Zo niet heeft deze verkoopsovereenkomst in Europa nul en geen waarde.
Kan je deze doorlezen voor je het product betaald?
Ja, deze staan gewoon op de officiële Playstation website.
http://nl.playstation.com...date-features-(ver-3-15)/
Je kunt er ook naar vragen in de winkel.
De gebruikersovereenkomst moet men ook accepteren voor het in gebruik nemen van het apparaat.
Wil je het niet accepteren dan kun je de PS3 terugbrengen naar de winkel wat sowieso binnen 8 dagen mag.

[Reactie gewijzigd door OPSLAGHOND op 24 juli 2024 00:04]

Terugbrengen binnen 7 werkdagen mag alleen wanneer je het op afstand hebt gekocht. Bij een fysieke winkel lachen ze je vierkant uit als je de PS3 geopend terugbrengt omdat je het niet eens bent met de EULA.
@FooLsKi: Een winkel dient zich gewoon aan de wet te houden, in dit geval behoren ze de console gewoon terug te nemen en jouw het geld terug te geven. Willen ze dit voorkomen is de winkelier verplicht jouw de EULA voor de verkoop te laten lezen.
Ik vraag me wel af hoe "legaal" zo'n EULA is.

U koopt een auto van merk X, maar de fabrikant kan besluiten om bij een onderhoudsbeurt de motor dr uit te halen en u dan uw auto zonder motor terug te geven.
Daar zou je ook niet echt mee weg komen.


Eerst de beloofde PS2 backwards compatibiliteit die voor europeanen softwarematig gedaan zou worden, maar er werd wel beloofd dat het zou werken en dat ze het enorm zouden verbeteren.

De titels waar het mij om gaat doen het nog altijd niet (speelbaar) op mn PS3, dus daar hebben ze me al mee genaaid. Nu dit weer... Als het waar is dan heb ik het toch wel gehad met sony en komt de PS4 er iig niet in.

Ik hoop op een lompe 1 april grap, maar aangezien die mafkees die de PS3 zou hacken ook al druk bezig was met knoeien met het hypervisor, denk ik dat dat wel eens de reden kon zijn, het is een van de weinige zwakke plekken in de PS3.
Anoniem: 112442 @OPSLAGHOND29 maart 2010 13:13
Sommige diensten kunnen uw huidige instellingen wijzigen, verlies van gegevens of content veroorzaken of wat functionaliteitverlies veroorzaken.
Other OS verwijderen is veel meer dan "wat functionaliteitverlies".

Ik denk dat iedere tweaker die het hier niet mee eens is het direct moet aanvechten.

Ik verwacht dat als ze voldoende klachten krijgen ze toe zullen geven.
Dus als ik een product verkoop waar in de algemene voorwaarden staat dat ik eigenaar wordt van jou eerstgeborene dan is dat rechtsgeldig?

Algemene voorwaarden die strijdig zijn met de wet of onredelijk bezwarend zijn NOOIT geldig.

wet > algemene voorwaarden
Dus als Sony er in zou hebben gezet dat zij je kunnen verplichten €5000 per jaar te betalen omdat je geen gebruik maakt van online gaming, dan zou dat ook gewoon mogen? De EULA is nog altijd ondergeschikt aan de lokale wetgeving. Zoals meerdere malen in deze thread gezegd is, is het sowieso al een EULA die je alleen kunt lezen wanneer je het apparaat in gebruik neemt. Zie jij de winkelier (geen webshop ivm wet koop op afstand) een geopende PS3 terugnemen omdat jij het niet eens bent met de EULA?
Heb je de gebruikersovereenkomst geaccepteerd dan heb je totaal geen kans;

[...]
OPSLAGHOND, hersens heb je ook al niet zo bewijs je met je quote. Linux is niet illegale software en het verschaft net zoveel toegang tot illegale content als de PS3 zelf.

[Reactie gewijzigd door digifan op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 196662 @rik8629 maart 2010 12:24
Maar die PS3's zijn meer dan 2jaar oud dus ze moeten geen garantie geven ;)
mijn PS3 fat heb ik aangekocht in augustus 2009, deze heeft ook nog Other OS aanboord. dus zeker niet alleen de PS3-systemen van 2 jaar oud.
Denk je dat de helpdesk hier niet op getraint is? op zielige jongetjes van 18-19 die met die reden uit hun puberslof schieten aan de telefoon?
tja, garantie van een jaar, ofwel de grootste groep heeft geen garantie meer..
Consumentenelectronica met een te verwachten levensduur van langer dan 1 jaar, dus 2 jaar garantie.
Fout, je hebt niet zondermeer twee jaar garantie. Dit is een EU richtlijn die niet letterlijk overgenomen hoeft te worden door de lidstaten. Zo heeft Nederland zijn eigen interpertatie er aan gegeven. (waarom roept iedereen altijd je hebt toch twee jaar garantie!, terwijl ze niet weten waar ze het over hebben)

Nederland heeft in grote lijnen de twee jaar overgenomen op de volgende manier: in het eerste half jaar licht de bewijslast bij de leverancier van het produkt, deze dient aan te tonen dat het defect is opgetreden door oneigenlijk gebruik als ze de claim willen weigeren. Na het half jaar komt de gehele bewijslast bij de consument te liggen, jij dient dan aan te tonen dat de fout reeds in het produkt aanwezig was en bij normaal gebruik is opgetreden. In deze wordt je recht hebben en halen vaak heel wat moeilijker.

Voor meer informatie hierover wil ik je graag naar GoT doorverwijzen, daar is er genoeg over te vinden.
Of gewoon updaten en melden dat otheros 'kapot' is.
Jammere is dat mijn PS3 buiten garantie is..
Helaas wel, de EULA -wurgcontracten* ontnemen je bijna alle rechten die je hebt. Je kunt terug vallen op het Consumenten Recht, maar dan ben je zelf verantwoordelijk voor het online gamen.

Ik denk dat je weinig kunt doen tegen deze maatregel. Natuurlijk valt er te hopen dat ze op een dag het hele systeem open hacken. Dan kun je het ook voor andere dingen gebruiken zoals bij de Xbox. Het erg interessant zijn om gewoon een Linux PC (liever geen Windows) aan te sluiten op een TV. Naast dat je hem kunt gebruiken als Media Portal, zou je er dan ook op kunnen 'console-gamen'. Het is niet meer de plug-and-play zoals gebruikelijk bij consoles maar Tweakers vinden dat meestal geen probleem.

Nog een reden voor mij om geen console te kopen. Ik wil graag de baas blijven over mijn apparatuur. Ik heb laatst wel windows 7 gekocht (OEM natuurlijk) maar als ik ooit problemen krijg met de DRM schuif ik er meteen mint 8 in.

*Hoe zou je iemand kunnen verbieden kernwapens te maken? Het is niet dat je Iran aan klaagt als ze het wel doen. 8)7

edit: opmaak/spelling
edit: kun je na gaan hoe het eerst was :z gelukkig zijn er altijd genoeg volkskrant lezers om je te corrigeren.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 95522 @Eonfge29 maart 2010 13:22
verander dan ook even je KONKOLES (zo spreek je wat jij schrijft uit) even in Consoles dan ben je helemaal goed bezig!!!
Mischien wordt het tijd om Sony voor de rechter te dagen, vanwege het kapot maken van een product van vele mensen?
Ik heb het al vaker gezegd bij de PS3 blijven ze er maar alles uitslopen:
- Backwardscompatibiliteit met PS2, eerst hardwarematig daarna softwarematig
- Cardreader
- Linux
Je kan natuurlijk zeggen waar heb ik het allemaal voor nodig, een feit blijft dat je steeds minder voor je " geld" krijgt.

Er is onlangs een verhaal geweest in America van Logitech Harmony 1000 welke volgens de doos een klok in de AB had zitten (of dat een bepaalde f0onmisbare funktie is, doet er niet toe).
Deze is nooit geimplemeteerd in de uiteindelijke firmwares.
Logitech heeft toen alle mensen die een Harmony 1000 hebben hun geld terug moeten geven of een product dat wel deed aan de voorwaarden waaronder geadverteerd werd:
Linkje:
http://forums.logitech.co...y-1000-Owners/td-p/397159

Dus een eventuele courtcase is niet kansloos....
Je kan natuurlijk zeggen waar heb ik het allemaal voor nodig, een feit blijft dat je steeds minder voor je " geld" krijgt.
Ik zou het niet een feit durven te noemen.Onder andere door het weghalen van BC en de cardreader kon de PS3 200 euro goedkoper geproduceerd worden. Ook het weghalen van de Linux-optie op de PS3 is gedaan uit kostenoverwegingen. Dat zorgde ervoor dat de PS3 Slim nog 'ns 100 euro goedkoper werd.
Sony heeft al meer dan een jaar een volledig werkende PS2-emulator die volledig in software geimplementeerd is klaar liggen, die zelfs in de PS3-firmwares meegeleverd wordt tegenwoordig. Helaas doet deze nog steeds enkel iets op 'service mode'-PS3s.
Wat bedoel je met "service mode" ps3's? Op de "TEST" kits draait dit zo ver ik weet ook niet met zo'n softwarematige emu die zomaar alles draait. Zowel, aub linkje posten?
Ik heb niet direct een link bij de hand, maar op aardig bekende sites gaven meerdere personen aan dat bij 'service mode' (retail met een eigen firmware) PS2-emulatie correct werkt, inclusief een video. Wat 'service mode' verder precies is weet ik ook niet, buiten dat het met specifieke software geactiveerd wordt.
Donder toch op zeg, het weghalen van die linux-optie was totaal maar dan totaal niet de reden dat die nog eens 100 euro goedkoper werd (het is geen hardwareoptie).
Denk je dat Sony gek is? Waarom zouden ze er BC instoppen als de PS2 nog steeds als een dolle verkoopt. Ik vind het 100% terrecht in de ogen van Sony dat ze BC nog steeds niet ondersteunen op een PS3 (komt vast wel in de toekomst).
Ik vind het 100% terrecht in de ogen van Sony dat ze BC nog steeds niet ondersteunen op een PS3 (komt vast wel in de toekomst).
"Nog steeds niet"? Het *ZAT* erin, en is er uitgesloopt.
Ik heb het al vaker gezegd bij de PS3 blijven ze er maar alles uitslopen:
- Backwardscompatibiliteit met PS2, eerst hardwarematig daarna softwarematig
- Cardreader
- Linux
Je kan natuurlijk zeggen waar heb ik het allemaal voor nodig, een feit blijft dat je steeds minder voor je " geld" krijgt.
PS2 BC, Cardreader en ook SA-CD zijn missende functies om de PS3 goedkoper te maken, dat resulteerde in een lagere prijs.

Maar intussen zijn er ook een hoop functies geheel gratis voor jebijgekomen.
Denk aan Home (waar toch een aantal gratis games inverwerkt zitten), VidZone (geniaal), BD-Live, nieuwe PhotoViewer, Dynamic Thema's, binnenkort 3D support en verder alle overige nieuwe extra's in je XMB.

Ik heb sinds mijn launch PS3 toch erg veel dingen erbij zien komen. Daarentegen mis ik nog steeds heel erg de oude X360 menu, ik blijf de nieuwe Teletubby interface hoogst irritant vinden.

[Reactie gewijzigd door Madshark op 24 juli 2024 00:04]

Anoniem: 306567 29 maart 2010 10:31
Ik begrijp niet waarom iedereen er een probleem van maakt? Wie gebruikt nou daadwerkelijk deze functie? Het is zeer beperkt om dat bepaalde functies uitgeschakeld zijn. Tevens wil iedereen toch dat er veel kwaliteit games op deze console uitkomen? Sony kan de kwaliteit van de games alleen garanderen wanneer de console niet gehacked wordt. Wanneer deze gehacked wordt is het voor developers ook minder aantrekkelijk om voor de console te ontwikkelen. Ik vind het een logische stap van Sony.
Ik begrijp niet waarom iedereen er een probleem van maakt? Wie gebruikt nou daadwerkelijk deze functie?
Ja, wie doet dat nou? Waarom zou íemand ook maar 'n supercomputer willen gebruiken voor iets anders dan spelletjes? Universiteiten misschien? Heb je énig idee waar je het over hebt?
Het is zeer beperkt om dat bepaalde functies uitgeschakeld zijn. Tevens wil iedereen toch dat er veel kwaliteit games op deze console uitkomen? Sony kan de kwaliteit van de games alleen garanderen wanneer de console niet gehacked wordt.
Oh, sinds wanneer zijn MS en Nintendo gestopt met spellen uitgeven? Ohja, die doen niet aan "veel kwaliteit games" (sic)
Wanneer deze gehacked wordt is het voor developers ook minder aantrekkelijk om voor de console te ontwikkelen. Ik vind het een logische stap van Sony.
Deze console is al uit productie en haast overal uit de schappen. Veel mensen (waaronder mezelf) hebben deze machine enkel in overweging genomen juist vanwége de functionaliteit die er (zogenaamd?) op 1 april uit gaat.
Ja, wie doet dat nou? Waarom zou íemand ook maar 'n supercomputer willen gebruiken voor iets anders dan spelletjes? Universiteiten misschien? Heb je énig idee waar je het over hebt?
Universiteiten die op deze manier de PS3 gebruiken hebben er geen last van. Die spelen er toch geen games op, dus hoeven ze ook niet het OS te updaten naar 3.21.
Deze console is al uit productie en haast overal uit de schappen. Veel mensen (waaronder mezelf) hebben deze machine enkel in overweging genomen juist vanwége de functionaliteit die er (zogenaamd?) op 1 april uit gaat.
Ik geloof hier geen woord van. Niemand koopt een PS3 enkel omdat je er Linux op kunt draaien, want dat draait vele malen beter op echte PCs en laptops omdat je daar de hw volledig kunt benutten ipv PS3 Linux waarvan de 3D-functionaliteit van de grafische kaart is uitgeschakeld.
Anoniem: 112442 @ymmv29 maart 2010 18:01
Ik geloof hier geen woord van.
Dat hoef je niet te geloven.

Maar het is wel zo. Ik had de PS3 nooit gekocht als deze geen Linux kon draaien!
Universiteiten gamen niet op hun PS3 console en hoeven deze dus niet te updaten.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 juli 2024 00:04]

Tja, maar er zijn er meer die de rekenkracht van de PS3 ook voor andere dingen willen gebruiken en die vinden het mischien toch wel handig dat die ook als ontspannings (multimedia, games)-apparaat gebruikt kan worden.
Dit stopt geen hacker die bezig is om te zorgen dat je illegale games kunt spelen, die zijn er juist op uit om te zorgen dat het zonder OtherOS kunnen. Deze zelfde hackers gaan echt niet updaten en gaan dus vrolijk verder met te zorgen dat je dadelijk geen OtherOS nodig hebt, dus het stopt helemaal maar dan ook helemaal niets.
Het is dus helemaal geen logische stap van Sony..

Er zijn overigens genoeg mensen die deze optie wel gebruiken...
Het is wel een logische stap voor Sony. Als die hackers over 6 maanden daadwerkelijk in staat zijn om via OtherOS-hacks gekopieerde games aan de praat te krijgen zullen 99.999% van alle PS3-bezitters een nieuwere OS-versie hebben waarin die hacks niet werken. En je moet wel updaten omdat nieuwe games niet draaien op oudere OS-versies en je PS3 automatisch naar minimaal 3.21 zullen updaten.
Zeer interesante vraag! Hoeveel mensen gebruiken nou inderdaad Linux op hun PS3? Ik heb zelf wel eens Linux op mijn PS3 geïnstalleerd, maar ik vond het niet lekker werken, was veelal wat traag en ik kreeg (toen) het beeld niet eens mooi op mijn TV. Het beperkte geheugen van de PS3 zorgt er tevens ook nog eens voor dat je niet veel met de super computer kan doen, naast het gebruik in een cloud.

Ik vindt het wel jammer, maar het is inmiddels al 2 jaar geleden dat ik die functie een keertje heb gebruikt, ik zal de functie dus niet gaan missen.
Ten eerste, wat maakt het uit dat er maar weinig mensen deze functie gebruiken? Het was een feature die mensen overgehaald kan hebben om een PS3 te kopen.

Ten tweede, er is nog niets gehacked via Linux, dus nog niets om te vrezen lijkt me, daarnaast kunnen ze ook beveiliging vergroten, ipv het hele ding eruit te slopen.

Ik vind het iig niet kunnen dat dit eruit gehaald wordt. Het was gewoon een selling point van de PS3, net zoals het afspelen van Video's, Muziek, Browsen etc... Hopelijk slopen ze die dingen er ook niet uit, omdat bijvoorbeeld illegaal gedownloaded content gebruikt kan worden...
Anoniem: 351708 @majoh29 maart 2010 11:59
Ik vind het iig niet kunnen dat dit eruit gehaald wordt. Het was gewoon een selling point van de PS3, net zoals het afspelen van Video's, Muziek, Browsen etc... Hopelijk slopen ze die dingen er ook niet uit, omdat bijvoorbeeld illegaal gedownloaded content gebruikt kan worden...

Dit vind ik een mooie vergelijking!
Want hier komt het wel op neer, zoals je kan lezen hebben vele tweakers hun PS3 gekocht voor de Other OS optie.
Jammer.
Zo verdwijnt de optie voor bijvoorbeeld studenten om eens te spelen met de Cell.
Nu niet echt nee. Studenten/labo's die met de Cell dingen willen doen die kunnen dus weigeren deze update te installeren. Kan mij niet echt inbeelden dat zulke instanties echt geven om de multiplayer opties enzo?

Instellingen die daar nu pas mee willen beginnen zitten sowiezo al met een probleem daar op de nieuwere PS3's de 'other OS' functie standaard al ontbreekt.

[Reactie gewijzigd door Doetje op 24 juli 2024 00:04]

Ik denk dat studenten die even willen spelen het verlies van een multiplay optie niet erg op prijs zullen stellen. Maar renderfarms of zulks soort dingen zal het inderdaad aan hun reet roesten.

Overigens is het wel belachelijk van Sony. Je kan niet zomaar een USP uit je product halen met een firmware update. Misschien toch maar weer overwegen een X360 te kopen. En ik begon de laatste tijd juist meer naar een PS3 te neigen.

Als dit een 1 april grap is die overigens wel heel erg misplaatst aan de reacties hier zo te lezen. Hoe dan ook, minpunten voor Sony.

[Reactie gewijzigd door Caviatjuh op 24 juli 2024 00:04]

Dan neem je met het kopen van een X360 de verkeerde beslissing.
Koop dan een budget-pc waar je linux (bv ubuntu) en een hele trits linux-games op zet.

Met Wine, Crossover Gaming of Cedega kun je zelfs windows games doen (wel even nakijken welke wel en niet voordat je die games gaat kopen dan)
Nee, ik wil er ook op kunnen gamen natuurlijk. Ik heb hier een plethora of afgeschreven computers waar ik linux op kan draaien en mijn fileserver draait BSD. :P Het punt is meer dat er nu helemaal geen meerwaarde meer zit aan een PS3 boven een X360 (leuk spelen met linux op ps3) plus dat het gewoon een negatief gevoel opwekt dat ze dit zomaar doen. (een bluray speler heb ik al, daar hoeft het niet voor.)

[Reactie gewijzigd door Caviatjuh op 24 juli 2024 00:04]

Geen zorgen, als linux er niet legaal meer op kan draaien, word het juist een uitdaging voor de community. Ik denk dat dit het hacken van de PS3 alleen maar aantrekkelijker zal maken voor de echte hackers.

Die studenten hebben zo alleen een leuke extra uitdaging waarbij ze de hardware van de PS3 wat beter kunnen leren kennen.

[Reactie gewijzigd door VNA9216 op 24 juli 2024 00:04]

Ja hier was ik al bang voor, de geruchten gingen al langer.

Ik vind dat Sony dit echt niet kan maken, ik heb mijn PS3 gekocht voor die functie en nu kan ik er dus geen spellen meer op spelen (of met bugs en zonder multiplayer) als ik dit wil blijven gebruiken.

Dank u wel Sony, dat jullie op deze manier een gefaalde manier van beveiliging willen fixen.

Weer is de betalende gebruiker de klos.
Microsoft voegt tenminste dingen toe met een firmware update.
Weer is de betalende gebruiker de klos.
Je suggereert dus dat er nu ook illegale PS3 games gekocht kunnen worden. Wat dus absoluut niet zo is. Elke PS3 klant is een betalende.

Toch zeer jammer dat Sony dit doet.

[Reactie gewijzigd door Ywa op 24 juli 2024 00:04]

Je suggereert dus dat er nu ook illegale PS3 games gekocht kunnen worden. Wat dus absoluut niet zo is. Elke PS3 klant is een betalende.
Ik suggereer niets, ik ga uit van dit stukje in de tekst.
[quote[Volgens Sony is tot deze stap besloten vanwege de veiligheid. Daarbij doelt de fabrikant vermoedelijk op de eerste geslaagde pogingen om de console te kraken.[/quote]

Die "veiligheids redenen" slaan echt nergens op. Niemand behalve Sony is bij deze stap gebaat. Het bespaart ze een hoop geld, en ze nemen hackers de mogelijkheid om bij de RSX te komen af.

Elke PS3 klant is inderdaad een betalende klant, maar elke klant die geen games koopt is een verlies voor Sony, gezien het feit dat ze op (zeker de fat versie) geen winst hebben kunnen maken.

Maar ik gebruik de Linux feature en ik betaal voor games. Nu word mij een ding dat ik gebruik en voor betaald heb afgenomen.
Die "veiligheids redenen" slaan echt nergens op. Niemand behalve Sony is bij deze stap gebaat. Het bespaart ze een hoop geld, en ze nemen hackers de mogelijkheid om bij de RSX te komen af.
Alsof normaal denkende PS3-eigenaren gebaat zijn met hackers.
Alle beperkingen die games krijgen uit veiligheidsoverwegingen zijn de schuld van hackers.
(Dankzij hackers mag ik voor elke film naar een anti-piraterij-filmpje kijken.)
De meeste PS3-eigenaren zullen juist blij zijn met deze actie.
Ze wisten bij de aankoop immers dat ze de PS3 niet moesten gaan kopen om er gekopieerde spellen op te kunnen spelen.
Het feit dat je gezien je post-historie graag de PS3 afkraakt, de 360 een warm hart toedraagt en dat je overduidelijk een voorstander bent van hackers/piraterij doet mij vermoeden dat jouw 360 is omgebouwd.

[Reactie gewijzigd door OPSLAGHOND op 24 juli 2024 00:04]

[...]

(Dankzij hackers mag ik voor elke film naar een anti-piraterij-filmpje kijken.)
Wat een totale onzin is dat. Die filmpjes stonden al op videobanden en hebben totaal niets te maken met hacken, tweaken of knutselen aan je eigendommen.
Dat wel maar of je daar nou een hacker voor moest zijn :X
Voor personen die hun naam volledig in hoofdletters schrijven ben je in dat geval wel een hacker. Dat zijn ook de mensen die de ruis van bedrijven als Brein ook voor waarheid aannemen.
Nauwelijks door mensen thuis, daar was de georganiseerde piraterij altijd veel beter in.
Denk je een originele video te kopen, blijkt het zo'n vage en onscherpe 666e generatie-kopie te zijn, maar je hebt er wel de volle mep voor betaald.
Als je hier puur over films spreekt, in Nederland mag je van films en muziek een kopie in huis hebben zonder het orgineel te bezitten. Je bent bijvoorbeeld volledig legaal bezig als je een DVD van de videotheek haalt deze kopieerd (zonder een beveiliging te omzeilen, want dat is wel illegaal) de kopie te houden en het orgineel terug te brengen. Dit geldt ook voor muziek. Het downloaden van films en muziek staat voor als nog hier in Nederland gelijk aan (aanbieden van een kopie ter download is weer illegaal).

Software daar in tegen is een heel ander verhaal, deze mag je niet downloaden zonder dat je een betaalde licentie hebt. Software (games, OS of programma's) wordt ook nooit jouw eigendom. Je betaald een licentie voor gebruik van de software, maar niet om het jouw eigendom te laten worden.

In het geval van hardware, wanneer jij aanpassingen aanbrengt aan de hardware of de firmware die hier op draait, dan hoeft een fabriekant niet meer de werking te garanderen. In de geval is het jammer dat ze deze optie, welke fabriek af aanwezig was, verwijderen, maar persoonlijk vindt ik het ook weer begrijpelijk als men op deze manier hun produkt kunnen beschermen tegen oneigenlijk gebruik (hacken).

Sony had een heel mooie optie voor sommigen ingebouwd, maar helaas zijn er altijd weer personen die hier misbruik van weten/willen maken. Helaas moeten de velen weer onder de weinigen lijden.
Alsof normaal denkende PS3-eigenaren gebaat zijn met hackers.
Alle beperkingen die games krijgen uit veiligheidsoverwegingen zijn de schuld van hackers.
(Dankzij hackers mag ik voor elke film naar een anti-piraterij-filmpje kijken.)
Ten eerste: hackers hebben daar niets mee te maken (ik neem aan dat je crackers en misschien black-hat hackers bedoeld en zelfs daar kun je geen correlatie voor aantonen)
Je klinkt als een van die figuren die op die fanboy sites rondlopen imho, alles wat sony (of microsoft/nintendo etc) doet is goed en met een beetje kromme logica probeer je het vervolgens goed te praten dat sony zn klanten van achter neemt omdat ze te lui zijn de bugs in hun eigen hypervisor te fixen.
Je leest zijn post maar half blijkbaar.
Volgens mij heb je dit over het hoofd gezien
Maar ik gebruik de Linux feature en ik betaal voor games. Nu word mij een ding dat ik gebruik en voor betaald heb afgenomen.
Lijkt me genoeg reden om vanaf nu de PS3 af te kraken.

Verder Sony ook maar gewoon een commercieel bedrijf, dus is hetvolgende
Elke PS3 klant is inderdaad een betalende klant, maar elke klant die geen games koopt is een verlies voor Sony, gezien het feit dat ze op (zeker de fat versie) geen winst hebben kunnen maken.
zeker een geldige reden om gekopiëerde games tegen te gaan, daar is an sich niets mis mee (hangt eerder af van de manier waarop) maar is dit niet de goede manier, zeker niet aangezien de update niet vrijwillig is, zonder kun je geen nieuwe games meer spelen en wordt je van het netwerk gebanned (net zoals Microsoft doet met gehackte xboxen, maar dat is nog wel te verdedigen).
Verder meldt de fabrikant dat gebruikers die de 'Other OS'-optie gebruiken en de nieuwe firmware toch willen installeren, eerst een backup moeten maken, omdat de Linux-partitie na de update niet langer toegankelijk is.
Kijk hier blijkt al uit dat men ervan uitgaat dat de ps3-linuxers dan toch de update maar doen en dus dat ze ervan uitgaan dat die linux/otheros-functie voor hen van ondergeschikt belang zal zijn. Ook blijkt : De partitie blijft bestaan, wordt ontoegankelijk maar dat deel van de harde schijf blijft ook bezet, dus wordt je ook het gebruik van een deel van je harde schijf ontzegd. En de onoplettende gebruiker krijgt deze update dus of via internet of via een nieuw gekochte game en blijkt dan opeens niet meer bij zijn linux-partitie meer te kunnen komen, ook niet op een andere manier.

Verder jouw opmerking:
Het feit dat je gezien je post-historie graag de PS3 afkraakt, de 360 een warm hart toedraagt en dat je overduidelijk een voorstander bent van hackers/piraterij doet mij vermoeden dat jouw 360 is omgebouwd.
Deze slaat nergens op. Ten eerste vermeld hij hierboven niets over een 360 (wel in zijn eerdere posts, maar dat zijn simpele opsommingen van deze heeft dat niet en de andere wel bij vergelijken van de twee. Van het voorstander zijn van piraterij of cracken kan ik in zijn posts niet vinden. Wel van een critische houding richting publishers betreffende titels later uitbrengen in de EU en klagen over dalende omzetten.

En een hacker is iemand die de interne werking van het apparaat probeert te achterhalen om daarmee de aansturing en dus de prestaties ervan te kunnen verbeteren, niet iemand die zich bezighoud het kraken van beveiligingen. Wel is het zo dat voor het cracken veelal de capaciteiten van een hacker nodig zijn.
Tja, de slim variant wilde ik toch al niet kopen, de FAT versie was wel interessant.
Nu dus niet meer. Fail PS3. Blijft alleen ps2linux over, maar dat is inmiddels zodanig verouderd dat het ook niet meer interessant is.
En blijkbaar doen ze dit om dat zo te houden...
De hardware wordt verkocht met subsidie in de hoop dit via de spellen terug te verdienen. Tevens is het voor de spellenmakers fijn om te weten dat het spel betaald zal worden en niet gejat...
En blijkbaar doen ze dit om dat zo te houden...
Idd, het is redelijk aannemelijk dat ze in dit gedeelte een eventueel gat in de beveiliging hebben gevonden en dat ze dit dan maar op deze manier dichten. Het is immers maar een functionaliteit die door vrijwel niemand gebruikt wordt maar wel eventueel het risico met zich meedraagt dat straks een groot gedeelte van de fanatieke gamers zijn spellen illegaal zou kunnen verkrijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.