Het enige bewijs dat brein heeft is een ip adres en vanaf dat ip adres is materiaal aangeboden.
Als dat zo is is er dus bewijsvoering.
Bij dat ip adres kan men nu een naam krijgen en dat is het dan.
Daarmee is de kous niet af, lees de algemene voorwaarden maar van de provider, hierin wordt gesteld dat de houder van het abbonnement/aansluiting verantwoordelijk is voor wat er met de lijn gebeurd.
Feitelijk zou brein dan een strafrechterlijke aanklacht moeten indienen bij de politie. Deze kan dan samen met het OM besluiten om het betreffende adres te doorzoeken en op de pc te kijken die op dat adres staat. vind men op deze pc materiaal dan heeft men sluitend bewijs.
Of met de FIOD, ze mogen niet alleen. Maar binnenkomen doen ze. Via de FIOD is zelfs makkelijker dan de politie, want ze geven aan dat er waarschijnlijk veel zwart geld is verdient en dan is een bevel heel snel gegeven, voordat je je PC de deur uit hebt gedaan.
Echter zonder dat men over de pc beschikt heeft men dus alleen een naam en een ip adres. Bewijzen kun je daar alleen maar mee dat er vanaf dat ip adres iets is gebeurt. Door wie dat is echter nog steeds de vraag.
Ze kunnen meer zien dan jij weet mits het niet geencrypt ed is. Maar ze kunnen hele logs van verkeer en welk verkeer laten zien. Daarnaast is dat al de bedrijfslast, de PC zelf is totaal niet meer interessant.
Bovendien is de gebruiker ook niet interessant, want de verantwoordelijke is de "eigenaar" van de aansluiting en dat is een rechtspersoon.
Die vraag is van belang omdat het heel éénvoudig zo kan zijn dat iemand misbruik heeft gemaakt van jou ip adres. Je hebt toevallig een wireless router, zelfs met beveiliging is deze éénvoudig te hacken en is je verbinding te misbruiken. Je buurman 100 meter verderop kan dus misbruik hebben gemaakt van jou verbinding. Het kan of het zo is, dat is aan brein om aan te tonen. Brein beschuldigd jou dus zijn zullen moeten aantonen dat ook jij het geweest bent.
Hierover is reeds een gerechtelijke uitspraak geweest. De eigenaar is verantwoordelijk mits de eigenaar kan aantonen dat iemand anders het is geweest. Dus die moet met naam adres en bewijslast komen. We praten hier niet over een strafrechtelijk onderzoek maar over een civiele zaak, dus verder onderzoek dan de voordeur van de eigenaar van de lijn is niet nodig. Heeft iemand anders gebruik gemaakt van jouw wireless verbinding, dan is het aan jou om aan te tonen wie dat is geweest met bewijslast, daarom gewoon wireless dicht!
Voor zover ik weet bestaat er wettelijk nog geen ip aansprakelijkheid zoals dat bijv wel bestaat met auto's, kentekenaansprakelijkheid waarbij de kentekenhouder verantwoordelijk is voor boetes.
Daar teken je voor bij acceptratie van de voorwaarden van je provider. Is ook totaal niet te vergelijken met een auto. En het staat in de voorwaarden zodat de provider niet aansprakelijk kan worden gesteld. De persoon aan het einde van de lijn is dus de lul of je moet zelf provider worden en de verantwoording doorschuiven naar jouw klanten. Maar ja, dat is niet te betalen.
Brein gaat deze mensen waarvan met het ip adres heeft dus nu intimideren terwijl het best zo kan zijn dat sommigen geheel onschuldig zijn.
Iemand met een OPEN WIFI is zowizo schuldig want dat is vragen om problemen.
Dat upc zich nu éénvoudig verbergt achter wat jurisprudentie en eigen onderzoek is triest. Ook upc moet er vanuit gaan dat iemand zijn ip adres misbruikt kan zijn. Let wel veel, heel veel mensen hebben een wireless router en deze zijn bijna allemaal te misbruiken. Misbruik is dan ook zeker iets waar men rekening mee moet houden, hetgeen men nu niet doet en zo maar gegevens overhandigd.
De verantwoordelijkheid ligt bij de klant, die tekent ervoor in de algemene voorwaarden van UPC. Dus routertje open, eigen probleem.