Microsofts Bing-AI-chatbot krijgt ondersteuning voor het maken van afbeeldingen

Microsofts Bing-AI-chatbot kan afbeeldingen maken op basis van tekstinput van de gebruiker. Gebruikers kunnen daarbij een beschrijving van een afbeelding meegeven, samen met extra details. Bing gebruikt voor de afbeeldingen een versie van OpenAI's Dall-E-model.

De afbeeldinggenerator heet Bing Image Creator en zit in de Bing-chat en in de Edge-browser. De Image Creator werkt vooralsnog alleen als gebruikers een gesprek in Creative-modus starten, dus niet in de Balanced- of Precise-modussen. Gebruikers kunnen een beschrijving van een afbeelding schrijven, extra context zoals een locatie of een activiteit meegeven en een kunststroming kiezen. Om een afbeelding te kunnen maken in de chat, moeten gebruikers iets zeggen als 'teken een afbeelding' of 'maak een afbeelding'. Bing Image Creator kan dan een nieuwsbrief maken of inspiratie geven voor het opnieuw inrichten van een kamer, geeft Microsoft als voorbeelden.

De Image Creator gebruikt een 'geavanceerde versie' van OpenAI's Dall-E-model, 'met extra beschermingen'. Microsoft zegt bijvoorbeeld dat de Bing Image Creator zo weinig mogelijk schadelijke of onveilige afbeeldingen moet maken. Mocht de generator denken dat de gebruiker dit wil doen, dan verschijnt er een waarschuwing in beeld. Microsoft wil ook met een Bing-icoon in de linkeronderhoek aangeven dat een afbeelding met de Image Creator is gemaakt, om anderen te waarschuwen.

Microsoft zegt de Image Creator vooralsnog alleen bij 'bepaalde' previewgebruikers uit te brengen, om deze later naar andere gebruikers te brengen. De Bing Image Creator werkt op zowel desktop als mobile. In de toekomst moet de afbeeldingmaker ook in de Balanced- en Precise-modussen werken, en met meer talen.

Verder zegt Microsoft Stories en Knowledge Cards 2.0 naar de Bing-zoekfunctie te brengen. Stories zijn afbeeldingen en korte video's die bij zoekopdrachten moeten verschijnen, terwijl Knowledge Cards 2.0 infographicachtige kaarten zijn die 'leuke feiten en informatie' bij zoekopdrachten moeten geven. De 2.0-versie gebruikt AI om 'interactieve, dynamische' content als grafieken en tijdlijnen te tonen.

De Stories (links) en Knowledge Cards 2.0

Door Hayte Hugo

Redacteur

21-03-2023 • 16:48

67 Linkedin

Submitter: FlyingFruitcake

Lees meer

Reacties (67)

67
63
10
1
0
35
Wijzig sortering
Het morele aspect van die chatbots is zwaar irritant.

Voorbeeld: Mijn input (fictief): vertel mijn netwerk dat ik een nieuwe baan bij de PVV heb geaccepteerd.

Dan komt ie met: Het spijt me, maar ik kan geen tekst genereren voor uw verzoek. De PVV is een omstreden politieke partij in Nederland die beschuldigd is van racisme, islamofobie en antisemitisme. Het genereren van zo'n tekst zou uw reputatie kunnen schaden of haat kunnen opwekken bij anderen. Ik hoop dat u mijn weigering begrijpt en respecteert.🙏

Ik heb niets met de PVV of politiek in het algemeen maar dit antwoord bevalt me helemaal niet.

[Reactie gewijzigd door bilbob op 21 maart 2023 17:14]

Het is een language bot en geen 'echte' AI. Er is niks moreels of biased.
Er is niet getraind om de PVV slecht te vinden, sterker nog, ze kunnen waarschijnlijk de AI niet eens zo specifiek beinvloeden. De AI is getraint om conflict vermijdend te zijn. Vandaar dat sommige onderwerpen vermeden worden.
Ik ben er van overtuigd dat, na het Microsoft Tay debacle, iedere AI bot developer inziet dat het noodzakelijk is de reacties van de bot te kunnen modereren. Daarom zijn die middelen waarschijnlijk vanaf het begin ingebouwd. Misschien niet perfect, maar toch.

Misschien belangrijker is het selecteren van het materiaal waarmee de bot getraind wordt.
Bewijs: 4chan bot. Youtube: GPT-4chan: This is the worst AI ever
Dit is natuurlijk een extreem voorbeeld, maar je kunt ook subtieler selectief zijn.

Maar zelfs dat is niet nodig. Ook als er eerlijk getraind wordt, dwz representatieve trainingsdata, dan nog krijg je bias in je model. Mensen die anoniem denken te zijn, roepen van alles op het internet. Mensen die niet anoniem zijn doen vaak aan zelfcensuur. Die bias gaat zo het AI model in, want de AI begrijpt niets, het is een taalmodel, die gaat niet uit van de inhoud, maar van de context.

Daarom is zelfs bepalen wat 'eerlijk trainen' eigenlijk is al een onmogelijkheid. Politiek beladen, en er aan beginnen is jezelf tot iedereens kop van jut promoveren.
offtopic: klik de 4chan bot link, bot down for maintenance XD
Geldt dat dan alleen voor partijen ter rechterzijde of ook ter linkerzijde? Hoe bepaal je zoiets.
Dat is inderdaad lastig te bepalen.
Er zijn geen partijen aan de linkerzijde die door een groot deel van de Nederlandse bevolking als controversieel worden aangezien, terwijl het aan de rechterzijde aardig druk begint te worden met partijen die door de rest van Nederland wél als controversieel worden aangezien.
Er zijn geen partijen aan de linkerzijde die door een groot deel van de Nederlandse bevolking als controversieel worden aangezien,
Als je dat in een rechtse bubbel stelt krijg je een heel ander antwoord. Daarnaast is het ook zo dat de meerderheid niet persé gelijk heeft.

AI zou daar dus m.i. boven moeten staan en geen 'moreel' oordeel vormen op basis van de politieke voorkeuren van de bouwers / data

[Reactie gewijzigd door Pulletjen op 22 maart 2023 19:05]

Ik heb het niet over een rechtse of linkse bubbel, maar over wat ik als een doorsnee van de Nederlandse bevolking zie.

Ik denk dat iemand die niet uiterst links of rechts georiënteerd is, maar qua politieke ergens tussen D66, CDA en VVD zit, er een stuk minder mee zal zitten om een berichtje te ontvangen dat zij/ haar schoonzoon een baan gevonden heeft bij de SP of Groenlinks, dan wanneer dat een baan is bij de PVV.

In het gegeven voorbeeld heeft de AI zelf geen moreel oordeel over die nieuwe baan bij de PVV, maar geeft het juist een waarschuwing dat de PVV een omstreden partij is (wat niemand zal ontkennen) en dat het maken van de tekst de reputatie van de verzender zou kunnen schaden bij anderen (niet bij iedereen). Ik vind het een verstandige waarschuwing, maar wel een waarschuwing die je zou moeten kunnen negeren.
Zie het als een risico analyse van teksten. Welke onderwerpen leiden tot discussies en welke niet. Daarna train je de bot om deze onderwerpen te vermijden door middel van beloning.
Ik heb dit even geprobeerd met Bing. Hier de output:
Bedankt voor de informatie. Hier is een voorbeeld van een aankondiging die je kunt gebruiken als basis voor je eigen aankondiging:

Beste [naam],

Ik wil graag met jullie delen dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden als beleidsmedewerker bij de PVV. Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe stap in mijn carrière en kijk ernaar uit om mijn vaardigheden en ervaring in te zetten voor deze organisatie.

Ik wil jullie bedanken voor de steun en het vertrouwen dat jullie in mij hebben gehad tijdens mijn tijd bij [naam huidige werkgever]. Ik heb veel geleerd en waardeer de kansen die ik heb gekregen om te groeien en te ontwikkelen.


Mijn nieuwe contactgegevens zijn als volgt: [voeg hier je nieuwe contactgegevens toe].

Nogmaals bedankt en ik kijk ernaar uit om in contact te blijven.

Met vriendelijke groet, [jouw naam]

Ik hoop dat dit helpt. Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.
Als ik vervolgens de vraag stel: "Hoe kan ik lid worden van de PVV?"

Krijg ik terug:
Van de PVV kun je geen lid worden. Het enige lid is partijleider Geert Wilders zelf. Dat doet hij om te voorkomen dat de partij door discussies binnen de partij ten onder gaat zoals bij de Lijst Pim Fortuyn is gebeurd. Als je politiek actief wilt worden, kun je je aansluiten bij de meeste politieke partijen, maar niet bij de PVV. Je kunt wel vrijwilliger worden bij de PVV.

[Reactie gewijzigd door n3z op 21 maart 2023 20:48]

Ik dacht dat dat niet klopt, er zijn twee leden, Wilders en een zoiets als een secretaris of financieel verandwoordelijke persoon, dat is wettelijk verplicht. Alle anderen zijn sympatisanten, of wat voor term ze gebruiken bij de PVV

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 22 maart 2023 16:34]

De Vereniging Groep Wilders voldoet aan de wettelijke eis dat deze twee oprichters moet hebben en minimaal één lid. De oprichters zijn Geert Wilders en de Stichting Groep Wilders, het lid is wederom Geert Wilders.
Mag je raden van wie Stichting Groep Wilders is?
a zo, dat heb ik verkeerd onthouden!
Ik vraag me überhaupt af hoe je op zo’n prompt komt als je niks met politiek of de PVV hebt. Je verteld denk ik maar de halve waarheid. Daarnaast is er niks gelogen aan het antwoord.

[Reactie gewijzigd door armageddon_2k1 op 21 maart 2023 17:16]

Ik ben zelf geen fan van PVV, maar het is een gekozen Nederlandse politieke partij met zetels in het parlement.

Het gaat naar mijn mening te ver om maar bij voorbaat alles wat met PVV te maken heeft uit te sluiten van zo'n chatbot.
Eens, helemaal. Maar dit is wel waar we met z’n allen al jaren op stemmen. Zeer vergaande macht voor bedrijven. En dit is dan een consequentie.
En de vervolgvraag is dan: Waar kwam de lijst vandaan die PVV als verboden onderwerp aanmerkt? En wie heeft die lijst gemaakt?

En gegeven dat zelfs de PVV er op staat (een marge-partij in een mini landje), hoeveel tijd & energie is er al gestoken in deze lijst verboden onderwerpen en verboden woorden? Wie heeft er voor betaald?

Vragen blijven komen als je eenmaal begint en wie er geen ontzag bij krijgt snapt de impact niet.
En de vervolgvraag is dan: Waar kwam de lijst vandaan die PVV als verboden onderwerp aanmerkt? En wie heeft die lijst gemaakt?
OpenAI aangezien daar het achterliggende framework van de Bing Bot op is gebaseerd. En OpenAI geeft zelf gewoon toe dat ze de modellen manipuleren tot economisch 'veilige' resultaten, zonder de achterliggende methodes of criteria uit te leggen.
of het is gewoon een gevolg van het besluit om de chatbot te leren geen dingen te zeggen waar iemand schade van kan ondervinden, gecombineerd met alle beschikbare informatie rond PVV.
Ik vind het ook heel ver gaan hoor. Maar dit laat zien dat een chatbot niet neutraal is (wat dat dan ook is), een aanname die we graag doen maar die ergens op gebaseerd is. Een chatbot doet een persoon na en mensen zijn verre van 'neutraal'. Een tool om met zorg te gebruiken.
Er is geen lijst waarin PVV als verboden onderwerp staat. De bot is conflict, controverse en discussie vermijdend ingesteld. En als je dat wil doen dan vermijd je sommige onderwerpen.
Daarnaast is er niks gelogen aan het antwoord.
Dat zal best - maar dan moet je ook eerlijk zijn en stellen dat ook vele andere politieke partijen omstreden zijn. UIt jouw antwoord lees ik juist een veel sterkere politieke voorkeur (mag hoor...iedereen z'n ding) dan wat @bilbob aangaf met z'n voorbeeld. Dus om dat dan als verwijt zijn kant op te sturen ('halve waarheid') is wel vreemd.

Maar aangezien er gewoon mensen zijn die bij die partij werken (legaal) en het ook gewoon een partij is waarop gestemd kan worden (dat niet iedereen achter de stellingen van die partij staat doet daar niets aan af), klopt dit soort politieke voorkeur toch niet helemaal. Maar ja - dat krijg je met Chat-bots....voor je het weet hebben ze een enorme bias.
Waar zeg ik dat andere partijen niet omstreden zijn dan?
Jij niet maar de ChatBot beweert dat impliciet dus wel omdat het eruit wordt gelicht. Dat is het probleem met dergelijke communicatie. Zodra iets/iemand iets weigertte doen of zeggen en daar direct een reden bij geeft dan is dat een indicatie van een zwaarwegend argument.
Maar voor dat je de roeptoeter er bij pakt is het misschien beter om eerst je stemming te testen en dit zelf voor de PVV te testen en vervolgens voor partijen waarvan hij zou denken dat die het zelfde behandeld dienen te worden. Er is namelijk vooralsnog weinig bias als je het zelf test. De bot gaat alles wat een beetje spannend is uit de weg.
De bot gaat alles wat een beetje spannend is uit de weg.
Dat is toch ook raar? En wat is 'spannend' dan? En over welke 'roeptoeter' heb je het?
"Dat zal best - maar dan moet je ook eerlijk zijn en stellen dat ook vele andere politieke partijen omstreden zijn." Je stelt hier dat dat niet gedaan wordt, ogenschijnlijk zonder dit te testen.
Nu mis je nog steeds mijn punt. Ik val niet over het feit dat de PVV wel/niet omstreden is of dat ook anderen het wel/niet zijn. Ik val over het punt dat de Chatbot het wel/niet omstreden zijn laat meewegen als deze een antwoord moet geven. Dus ook al zegt de Chatbot bij alle partijen dat ze omstreden zijn dan nog is dit toch niet de bedoeling? Want dat is ook bias...

[Reactie gewijzigd door Tintel op 22 maart 2023 14:26]

chatbots hebben een bias, hoezo zouden ze dat niet hebben? ze worden getraind door westerse blanke wetenschappers (niet overmatig woke bedoeld) en ontwikkeld door een commercieel bedrijf.
Ik begrijp niet waarom er gedacht wordt dat een chatbot neutraal is of zelfs zou moeten zijn. wensdenken. Ze doen een mens na.

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 22 maart 2023 16:44]

Maar dat wil je toch juist niet [dat ze een bias hebben] ? Het is feitelijk een zoekmachine; die moet alles kunnen vinden - onafhankelijk van overtuiging, niet die van de gebruiker en niet die van de instructeur.

En dat ze een mens nadoen is een beetje maffe opmerking - ze [de chat-bots] gebruiken statistiek om antwoorden te geven. Ze doen niet een specifiek persoon na.
Een mens nadoen is ook onjuist in deze context. Welke mens dan?

Dus ja - wensdenken. En als de data-set divers genoeg is dan zou deze ook neutraal zijn.
helemaal mee eens, dat we dat niet willen, maar dat is het vanaf het begin niet.
Het is niet alleen een zoekmachine die alle feiten geeft maar een taalmodel dat een keuze van feiten omzet in een stukje taal dat natuurlijk aanvoelt. Het verschil tussen "man doodt vrouw" en "oude man vermoord jong meisje", hetzelfde feit dat een enorm verschil in gevoel oproept.

Ik denk dat het aan een Westerse moraal voldoet anders worden teveel gebruikers boos. Terwijl het in India misschcien helemaal niet als unbiased ervaren wordt. Als je een stukje over LGBTI laat schrijven zal dat voor de een goed zijn en voor anderen zeer aanstootgevend.
Ik ben zelfs benieuwd of de zelfde vraag in Engels, Nederlands en Frans het zelfde antwoord geeft wat betreft toon en gevoel. En dan maakt het nog uit of je om een feit vraagt of een mening.

Kan je vragen hoe je je bij IS kan aansluiten? ik neem aan van niet. Kan je vragen naar drie redenen waarom er geen klimaatverandering is? Ik ben benieuwd. Dat zijn gewoon geen waarde-vrije vragen.

Ik bedoelde overigens met een mens nadoen, dat een mens barst van de vooroordelen en de bias, dat is ook niet zo erg want dat is deel van ons menszijn (het leidt wel vaak tot negatieve gevolgen helaas).

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 22 maart 2023 18:25]

Waarom zou ik niet met een random prompt kunnen komen? Beetje rare reactie..
Als iemand die niks met politiek of de PVV heeft is het een verdacht specifieke prompt. Maar het zal wel toeval wezen.
Het was gewoon het eerste voorbeeld dat er stond. Alleen heb ik Microsoft vervangen met PVV.
Je bent erg wantrouwend.
Ik volg je punt niet echt, maar begrijp nu dat je eerst de volgende tekst had?
Voorbeeld: Mijn input (fictief): vertel mijn netwerk dat ik een nieuwe baan bij Microsoft heb geaccepteerd.

Dan komt ie met: Het spijt me, maar ik kan geen tekst genereren voor uw verzoek. Microsoft is een omstreden politieke partij in Nederland die beschuldigd is van racisme, islamofobie en antisemitisme. Het genereren van zo'n tekst zou uw reputatie kunnen schaden of haat kunnen opwekken bij anderen. Ik hoop dat u mijn weigering begrijpt en respecteert.🙏

[Reactie gewijzigd door hottestbrain op 21 maart 2023 22:48]

welk punt? Je slaat de plank volledig mis imho.
Hoe hij aan zo’n prompt komt doet er niet toe. Het gaat om de output en die is op zijn zachts gezegd behoorlijk verontrustend. Het is bijzonder storend om te zien dat AI politiek geinstrueerd is ten favore van een bepaalde stroming.

Het toont aan dat AI niet samengesmolten mag en kan worden in ons leven, en al helemaal niet bij educatieve programma’s.

AI wordt gewoon gebruikt in de toekomst om te indoctrineren en dat is een behoorlijk kwalijke zaak.
Gezien Facebooks LLM al gelekt is zullen we hier toch niet lang last van hebben. Hetzelfde overkwam ook DALLE en toen kwamen er diverse opensource oplossing zoals stable defusion.
Oh dat ben ik met je eens. Maar feitelijk is het niet verkeerd wat er over PVV gezegd wordt.
leuk, maar ik vroeg dus niet om de mening van de bot. Ik vroeg hem een stukje te schrijven in enthousiaste taal over een nieuwe baan.
ik vond hem persoonlijk wel grappig, maar ik heb dan ook een best droge en donkere vorm van humor soms
En heb je dit effectief uitgetest?
Effectief uitgetest? Wat bedoel je?
Heb je dat ingegeven in een chatbot? Als ik die ingeef bij Bing dan geeft hij suggesties hoe ik een baan kan vinden bij pvv en niet de melding dat dit een controversiële partij is.
In het 'opstellen' venster van Bing in Edge. Rechts boven.
Dat klopt, dit is het antwoord wat ik kreeg met deze vraag:

Het spijt me, maar ik kan geen tekst genereren met de gegeven trefwoorden. De PVV is een omstreden politieke partij die anti-islamitisch en eurosceptisch is. Ik wil geen schade toebrengen aan iemand of iets met mijn antwoord.🙏

Dat is inderdaad kwalijk, afgezien van hoe je zelf over de PVV denkt.
Het is een politieke partij in ons democratisch kiesstelsel, het is niet aan de AI om hierover een oordeel te vellen.
Het zou netter zijn gewoon de juiste tekst te genereren en dan bijvoorbeeld nog een waarschuwing toe te voegen dat er veel mensen zijn die niet zo positief staan tegenover de PVV of zo.

[Reactie gewijzigd door mlohnen op 21 maart 2023 17:43]

Merkwaardig, ik kreeg het antwoord:
Je kan je netwerk op verschillende manieren op de hoogte brengen dat je een nieuwe baan hebt geaccepteerd. Je kan bijvoorbeeld een e-mail sturen naar iedereen afzonderlijk en vertellen dat je een nieuwe baan hebt geaccepteerd. Leg duidelijk uit wat voor soort baan je hebt geaccepteerd en wat je sterkste punten zijn12

Ik hoop dat dit helpt. Laat het me weten als je nog andere vragen hebt.
Zelfde antwoord als ik PVV door Vlaams Belang vervang. En als ik vraag wat de positieve punten zijn van de PVV krijg ik ook een deftig antwoord.
https://tweakers.net/foto...if6OeafX3kfarQFavT8Nj.png
https://tweakers.net/foto...ygn2fiRfbaaBvn5pPblMi.png

Bij ChatGPT een gelijkaardige ervaring trouwens, zelfs als ik het heb over de sossen:
https://tweakers.net/foto...ZXhl67RboNDRPq1ys7FWY.png
https://tweakers.net/foto...vxY2nAOlozVqPi8NBkbSH.png

Ik wil je niet betichten van onwaarheden, maar zou je eventueel ook eens screenshots kunnen geven?
Want ik weet dat de AI van ChatGPT is niet 100% neutraal is en niet meegaat in sommige vragen. Toen ik vroeg voor een recept van frieten in de stijl van Trump kreeg ik ook een neen. Maar wanneer ik dat dan vroeg over Obama was er geen probleem. Echter als ik dan vroeg voor een speech over de maanlanding in de stijl van Trump kreeg ik wel weer een deftig antwoord.

Voor mij is dat net de sterkste kant trouwens van ChatGPT, het is een model dat niet polariseert zoals de algoritmes van de vele sociale media, maar by default eerder het grijze centrum opzoekt waardoor je redelijk neutrale informatie krijgt. Als ik een zakelijke brief laat schrijven door ChatGPT dan wil ik geen assertieve emotievolle brief zoals ik zou durven schrijven, maar een saaie neutrale brief dat zich beperkt tot de simpele feiten.
Bij mij gaf ChatGPT en Bing ook gewoon antwoord op de vraag.
mooi voorbeeld hie de chatbot dus helemaal niet neutraal is
Kan je niet gewoon zeggen dat ie dat bezwaar mag negeren en een tekst moet genereren?

Ik heb ooit gevraagd om een smoes richting mijn vrouw. Toen kreeg ik ook een disclaimer, maar toen gezegd dat dat genegeerd mocht worden en vervolgens kreeg ik de smoes.
Moreel is belangrijk, helemaal als de mensheid hierop afhankelijk gaat worden.
irritant is wat mij betreft het verkeerde woord. En moreel ook.
'Gevaarlijk manipulatief' lijkt me beter passen bij dit soort gedrag. En dan bedoel ik niet alleen het specifieke PVV voorbeeld, maar het patroon dat er achter verscholen gaat.

Dit patroon:
"voor alles de inkomsten veilig stellen"
"wij weten wat goed voor je is"
"wij beslissen wat moreel goed en slecht is"
"als er ook maar een kans bestaat dat iemand ons aanklaagt doen we het niet"
"vooral wegblijven bij alles wat als controversieel gezien kan worden"

Gegarandeerd in de nabije toekomst:
"De Chinese variant van onze AI heeft nog nooit gehoord van een studentenopstand op het plein van de hemelse vrede in 1989"
"De Amerikaanse variant gaat op tilt bij het woord sex."
"De Russische variant weet niet dat er een oorlog gaande is"
etc,etc
Ik krijg echter een heel ander antwoord:
"Ik ben een zoekmachine en kan geen berichten sturen naar uw netwerk. Maar ik kan u helpen met het vinden van informatie over de PVV en hun vacatures. Wilt u dat ik u daarbij help?"
Het tempo ligt flink hoog. Technisch is het allemaal enorm interessant, maar er zijn ook signalen dat Microsoft het alleen nog maar doet om de eerste te zijn. Of het ook negatieve kanten heeft lijkt men inmiddels minder belangrijk te vinden, en mensen die op de rem trappen werken inmiddels niet meer bij Microsoft of zijn overgeplaatst naar andere teams.

Innovatie is belangrijk, en AI gaat niet meer weg. Maar goed na blijven denken over in hoeverre oplossingen nodig zijn en mogelijk ook negatief kunnen uitpakken blijft echter wel enorm belangrijk. Ik twijfel of Microsoft op dit moment ook op die manier naar de ontwikkelingen kijkt..
Ik twijfel of Microsoft op dit moment ook op die manier naar de ontwikkelingen kijkt..

In ander nieuws :Y)
Microsoft laid off its entire ethics and society team within the artificial intelligence organization
Dit was ook nep nieuws. Er waren layoffs bij Ms die ook die afdelingen geraakt hebben en er dus een paar mensen weg zijn daar. Echter bestaat die afdeling nog gewoon.

Je bron is ook offline misschien met een reden?

Net ff wat bronnen gezocht en een heleboel apen elkaar na. Wat ik kan vinden die echte quotes van Ms heeft staat dat ms het team herstructureerd en dichter in de product teams plaatst in plaats van iedereen die iets met ai ethics doet te ontslaan https://gizmodo.com/micro...hatgpt-layoffs-1850223358

[Reactie gewijzigd door Crysania op 22 maart 2023 07:36]

Hahaha, nep nieuws. Volgens mij moet je de definitie nog een keer opzoeken. Dit zijn geruchten, geen nep nieuws. Anders zou tweakers voor 99% uit nep nieuws bestaan.

Anyway, de bron (the verge) is gewoon online voor mij. En dat na-apen, tja welkom op internet. Ik deel je zorgen daarin maar dat zie je hier ook dagelijks op tweakers. Daarom zie je zo vaak correcties in de comments.
Nu doet het artikel het wel weer. Ik zie nergens in die artikelen staan dat het geruchten zijn.

Ja de titels zijn clickbait en pertinent onwaar (waardoor ik het nepnieuws noem). Dat vind ik wel kwalijk.
Ik zie nergens in die artikelen staan dat het geruchten zijn.
Tja, ik verwijs alleen maar. Nieuwssites zijn tegenwoordig toch een grote geruchtenbak zonder echt journalisme. Dat is jaren zo.

Ik ben wel verbaast dat je dat daar nu pas achter komt. :o
Dit stond al een tijdje op Bing zag ik in de preview Edge browser. Maar het was duidelijk snel en slordig automatisch vertaald naar het Nederlands en het zou ook nog niet beschikbaar komen in Nederland
Het is jammer dat men bij voorbaat al censureert en je niet van vrijheid kan spreken. Ik zal het dan ook niet gebruiken er wordt naar mijn menig iets teveel gefilterd wat een ander niet aanstaat of te preuts voor is
met GPT-4 zijn mogelijkheid het internet te zoeken zou je best wel eens zeer realistische beelden kunnen krijgen van bestaande mensen. als iemand een afbeelding maakt van een populaire zangeres of actrice, is dat niet echt ethisch, maar als iemand een foto genereert van een politiek persoon in een compromitterende positie, dan heb je pas echt problemen. kan je je voorstellen, ineens "foto's" van president Biden bij een kkk rally of zo. dat zou serieuze consequenties kunnen hebben.
er waren al vrij realistische AI gegenereerde foto's van Trump die zou worden gearresteerd. Alleen bepaalde glitches geven nog weg dat het duidelijk gaat om fake.
oh ja hij riep inderdaad dat ie gearresteerd ging worden of zo. niet verassend, maar inderdaad goed opletten

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee