Kuo: Apple introduceert volgend jaar iPhones met Touch ID onder het scherm

Apple komt volgend jaar mogelijk met iPhones met een Touch ID-sensor onder het scherm. Dat meldt analist Ming-chi Kuo in zijn meest recente rapport. Daarnaast zou Apple volgend jaar een nieuwe iPhone SE uitbrengen, die onder andere een 5G-modem zou krijgen.

Kuo schrijft dat Apple in 2022 met vier nieuwe iPhones komt, schrijft ook 9to5Mac. Het bedrijf zou met reguliere 6,1"- en 6,7"-varianten komen, en daarnaast twee Pro-modellen met diezelfde schermgroottes introduceren. Daarmee zou de techgigant volgend jaar geen Mini-variant uitbrengen. De prijs van de reguliere 6,7"-variant zou volgens Kuo in de VS 'onder de 900 dollar liggen', exclusief btw. Ter illustratie: de iPhone 12 Pro Max kost in de Verenigde Staten 1099 dollar.

Apple zou de iPhones in 2022 verder van enkele upgrades voorzien, meldt de analist. Kuo spreekt van 'de mogelijkheid van een vingerafdrukscanner onder het scherm'. Apple zou daarvoor gebruikmaken van zijn eigen technologieën. Er gaan al langer geruchten rond over een iPhone met Touch ID-sensor onder het scherm. Eerdere geruchten stelden bijvoorbeeld dat dit mogelijk al geïntroduceerd zou worden in de iPhone 13, maar dit lijkt volgens Kuo dus niet het geval te zijn. Verder zou de ultragroothoekcamera geüpgraded worden met een 48-megapixelsensor.

De techgigant zou ook werken aan een nieuwe iPhone SE. Volgens Kuo verschijnt die smartphone in de eerste helft van 2022 verschijnt, schrijft ook MacRumors. De analist meldt dat Apple die smartphone als 'de goedkoopste 5G-iPhone ooit' wil positioneren. Momenteel is dat de iPhone 12 Mini, met een adviesprijs vanaf 812,10 euro. De huidige iPhone SE heeft een adviesprijs vanaf 492,10 euro. Kuo schrijft dat het ontwerp van de volgende SE vergelijkbaar wordt met het huidige model. Het komende toestel zou daarmee wederom lijken op de iPhone 8.

De huidige iPhone SE uit 2020. Bron: Apple

Door Daan van Monsjou

Redacteur

23-06-2021 • 19:41

126 Linkedin

Submitter: robcoenen

Lees meer

Reacties (126)

Wijzig sortering
Heel fijn als er FaceID en TouchID (onder scherm) zou zijn, vooral in de ochtend/nacht als je even je toestel pakt is het fijn dat je je vinger kan gebruiken. Mooie combo. :)
Heb een S10 met sensor onder het scherm. Ondertussen is daar natuurlijk alweer een betere versie van uitgekomen, maar deze versie werkt bij mij in ieder geval niet betrouwbaar.
Ik ben software ontwikkelaar en elke keer als ik er maar aan denk om een schroevendraaier vast te pakken dan begint de herkenning al te haperen, laat staan wanneer ik een keer echt geklust heb: dan maakt het echt niet uit of ik mijn vingers meerdere keren gescand heb tbv betere herkenning: hij herkent mijn afdrukken gewoon echt niet meer.
Doe me dan maar liever die face id die niet met een foto is te neppen, een pincode of een vertrouwd unlock device.
Wat moet je als software developer met een schroevendraaier?
LOL!
Bureaustoel en bureau in elkaar schroeven voor de thuiswerkplek :Y)
Extra RAM-latjes plaatsen.
met een schroevendraaier?
Om je case open te maken?
De case van een tweaker is nooit dicht. En anders heeft die van die duimschroeven
S10 was inderdaad nog niet top. Ik heb zelf een S20 fe en daarop werkt het wat mij betreft perfect. Het was gewoon nog net te vroeg in de S10.
Ik heb de s20 en vind het uiterst vervelend dat je het op een hele specifieke plek op het scherm moet houden. Een groter oppervlakte zou de uitkomst bieden.
Ik herken wat je zegt. Ik werk met chemicaliën en electronica voor de hobby en mijn vingertoppen 'slijten' regelmatig waardoor touchID onleesbaar wordt voor een paar dagen.
Dat zou zeker een fijne combinatie zijn, waarbij de voordelen van FaceID en TouchID worden gecombineerd in hetzelfde apparaat. Uit het artikel kan ik echter niet opmaken of het gaat om TouchID op nieuwe toestellen bedoeld is als aanvulling op FaceID of als vervanging ervan.
Ik denk dat je mag aannemen dat het als aanvulling op FaceID erin komt. Die FaceID module zit veel tech in, dat wil je niet wegdoen.
Wanneer er in een functie "veel tech" zou zitten, dan zou dat geen reden mogen zijn deze functie te behouden of te laten vallen.

Goede redenen om onderdelen te behouden:
 • Het moet van toegevoegde waarde zijn;
 • Componenten moeten niet in de weg zitten - anders moeten er consessies gemaakt worden;
 • De prijs moet te rechtvaardigen zijn;
 • De markt moet er daadwerkelijk gebruik van maken (en het willen kopen, hoewel Apple daar normaliter niet zoveel moeite mee heeft wanneer het een product aan de man brengt waarvan men nog niet weet dat het nodig is).
Natuurlijk zijn er veel meer factoren waar zoiets vanaf hangt, maar je snapt m'n punt wellicht. :)
Ik hecht enorm veel waarde aan face-id. Het is echt enorm snel en voelt erg secuur, touch-id was/is ook geweldig maar face-id werkt naar mijn gevoel altijd beter in ‘normale’ omstandig heden. Geen last van handschoenen, klamme handjes etc :)

Alleen met covid was het gezichtsmasker een probleem maar daar zijn we hopelijk snel vanaf
Ook handig dat ik de telefoon van een collega kon unlocken door de camera op hem te richten!
Daarom heb ik, en hopelijk je collega ook, de ‘aandacht’ optie aangevinkt. Daarmee is niet alleen je gezicht nodig maar moet je ook actief met je ogen naar de telefoon kijken ;)

https://support.apple.com...e/iphone/iph646624222/ios
Werkt helaas niet met gepolariseerde zonnebrillen :P Dus staat hier in de zomer altijd uit.
Ik wist niet dat ik dit met een setting kon oplossen, thanks! Nu werkt face-id met mijn zonnebril eindelijk. :*)
Hahaha, graag gedaan :P
Nee ligt echt aan je kleur glazen

https://reincubate.com/nl...o/sunglasses-and-face-id/

Ik heb twee Raybans. Eentje met normale groene glazen, daar werkt het niet mee. En eentje met grijze (niet spiegelende) gepolariseerde glazen en daar werkt het wel mee.
Het doet zich inderdaad alleen voor bij groene ray ban glazen. Wist niet dat het ook zo was bij niet gepolariseerd.
Gezichtsmasker werkt ondertussen met FaceID als je ook een Apple Watch hebt. Dan werkt de watch als extra controle dat jij het wel bent.
Vinger afdruk onder het scherm is gewoon een totaal verkeerde plek ! Ik heb div toestellen er mee gehad en het is het gewoon net niet, vaak zit het veel te laag moet je 2 handen gebruiken of een onmogelijke pijnlijke hoek met je duim maken. Achter op het toestel is echt zo veel malen beter.
Hoop dat we snel hier naar terug gaan net als gebogen schermen ! Totale onzin en vaak er vervelend.
Het verschil is dat Apple vaak veel later met dingen komt, maar veel meer ‘fine-tuned’. Dus alle ervaringen die jij (waarschijnlijk) tot nu toe hebt gehad met vingerafdruk sensors bij Android toestellen zullen niet te vergelijken zijn met de implementatie van Apple.

Dit is natuurlijk geen garantie, maar in praktijk is het wel vaak zo, Apple doet er langer over maar zorgt ervoor dat het ‘gewoon’ goed werkt. :)
Ik geloof best dat die van Apple beter is dan de rest. Maar per definitie zal je een scanner in het scherm niet kunnen “voelen”.

Het fijne van de oude TouchID (en ook de vele Androids met eentje op de achterkant) is dat je zonder te kijken je vinger exact goed kan leggen.

De enige oplossing die ik daarvoor zie is dat Apple het hele scherm 1 grote scanner maakt.
Na een paar dagen weet je een scanner onder het scherm ook wel blind te vinden.
Die oude TouchID hoefde je vinger ook niet exact recht te liggen. Bij het "inscannen" worden ook de zijkanten van je vinger gevraagd zodat een beetje scheef geen probleem is.
Dit is jouw mening, en dat is prima, maar het is natuurlijk persoonlijk. Ik heb ongeveer alle varianten gehad (voor, achter, zijkant) en zo heeft alles z'n voor en nadelen. Succes met unlocken als je scanner aan de achterkant zit en je toestel ligt op tafel, je moet hem altijd oppakken dan. Of unlocken als ie in een carkit zit, ook lastig. (Ja kan automatisch met een bluetooth koppeling, I know) Je hebt wel een punt qua locatie aan de voorkant, die moet niet te laag zijn (Onplus 9 fail). Ik zou persoonlijk er graag 2 hebben, ik geloof dat Huawei met een Porsche design dit ooit had, voor en achter, voor alle momenten een perfecte scanner. ;) (Maar natuurlijk niet realistisch dat dit gaat komen in gangbare toestellen).
Nou ja, LG had dit probleem gewoon opgelost. Vingerscanner op de achterkant, en dubbel tap het scherm om hem ook uit slaapstand te halen (dan natuurlijk wel je wachtwoord manueel invoeren maar da's best handig zodat je hem niet vergeet).

Als je belijzer plat op de tafel ligt of in de grijper zit dan gaat een on screen scanner hem ook niet worden zonder je hand in een heel vreemde positie te doen (als je alleen je duim registreert).

Gebruik de dubbeltap nu al best lang en eigenlijk is het in mijn ervaring de beste en meest ergonomische oplossing.
Dubbeltap om wakker te worden is tegenwoordig een standaard android feature.
Als jij het pijnlijk vindt om met je duim de onderkant van het scherm te bereiken, hoe heb je je toestel dan wel niet vast? :?
En hoe kun je typen of de on screen knoppen (home en back en zo) bedienen?

Ik vond het zelf wel even wennen toen ik van een S9+ (met scanner achterop) naar de S20 FE ging (scanner onder het scherm), maar uiteindelijk vind ik het nu toch ook wel handig. Ja met uit de broekzak pakken was het achterop handiger, maar ik heb hem ook vaak op mijn bureau liggen en dan is achter het scherm weer veel handiger. In die situatie moest ik het vorige toestel altijd oppakken.
Ik gebruik nu al twee jaar de inscreen scanner en ik wil echt geen telefoon meer die dat niet heeft. Werkt gewoon prima voor mij.
Met FaceID verlies je wel een hoop scherm door de inkeping. Daarnaast verlies je er ook een hoop ruimte mee omdat er extra sensoren in moeten. Zou dat persoonlijk toch veel liever weg zien verdwijnen en de extra ruimte nuttiger gebruikt zien worden met misschien wel een extra grote accu.
Betere specificaties heeft bij mij de voorkeur over een extra unlock mogelijkheid.

[Reactie gewijzigd door RCFProd op 23 juni 2021 20:18]

Mja iris scanner werk tog het beste voor me, snachts en overdachs ik pak en kijk en unlock , mijn ipad pro 2021 heb nog al moeite met face id, moet meerdere malen face id herladen voordat de ipad ontgrendel, heb met mijn s9+ nergens last van met de iris scanner,
Maar die lijkt weer helemaal niet zo veilig volgens dit artikel

https://www.google.nl/amp...-s9-intelligent-scan/amp/
Niks is veilig, mijn ipad unlocks soms als het half mijn gezicht ziet , zo veilig vind ik face id niet, maar zo heb elke beveiliging een gaartje
Eens. Beste van beide werelden.

Zaken als toestel ontgrendeling en Apple Pay (bij gebrek aan een Watch) vind ik toch wat fijner zonder m'n gezicht eerst naar het scherm te hoeven richten.

Voor tijdens gebruik van het toestel zie ik FaceID wel echt als toegevoegde waarde, zoals bij toegang tot bepaalde apps, invullen van opgeslagen wachtwoorden, of het verifiëren van transacties.
TouchID zou in die gevallen een bewuste extra handeling vereisen, daar waar FaceID naadloos de authenticatie uitvoert aangezien ik toch al naar het scherm kijk.
Face id werkt ook in de ochtend en nacht toch? Ik mis touch id vooral met de mondkapjes op werk, maar voor de rest werk face id altijd
FaceID werkt met mondkapje als je een Apple Watch hebt, dan werkt die als extra controle dat jij het wel bent. (en je krijgt melding op je watch dat de iphone unlocked werd)
Kuo schrijft dat het ontwerp van de volgende SE vergelijkbaar wordt met het huidige model. Het komende toestel zou daarmee wederom lijken op de iPhone 8.
Tsjonge weer een iPhone 8 als nieuwe iPhone SE huls.. In 2023 is dat design toch echt verouderd te noemen, het stamt immers uit 2014 (met de introductie van de iPhone 6). Hadden ze niet iets leuks met het Xr ontwerp kunnen doen ofzo? Er waren eerder geruchten over een iPhone SE van deze heer Kuo, die zei dat het op een Xr zou lijken, met touch-id in de homeknop. Dat zou al een stuk beter zijn dan dit design uit 2014 (!!!), dat tegen die tijd ruim 9 jaar oud (!!!) is. Ik vraag me overigens sowieso af waarom de nieuwe iPhones geen touch-id in de homeknop hebben, dat hebben de recente iPad Air's ook

[Reactie gewijzigd door saren op 23 juni 2021 21:21]

Laat mensen vooral zelf beslissen of ze iets verouderd vinden… aan de verkoopcijfers te zien is er geen probleem.
In de veronderstelling dat ze dit doen, want het wordt al jaren gezegd, hoe vaak denk je dat ze het woord "revolutionair" gaan zeggen?
Drie keer per minuut.
Waarom gaan ze Touch ID gebruiken dan? FaceID werkt net zo goed / beter.
Moest na de overstap van de 7 na de 11 even wennen maar wil echt never terug naar Touch ID.

Een iPhone die Touch ID ondersteuning heeft voelt als terug in de tijd ook al zit die onder het scherm.

[Reactie gewijzigd door HKLM_ op 23 juni 2021 19:48]

Vind touch ID in sommige situatie toch wel handiger. Vooral als je een zonnebril op hebt is touchID beter.
Dat is drie of vier keer doen, code invullen en hij stelt zich bij. De vijfde keer lukt het dus met zonnebril op.

Alleen met mondkapje “leert” die niet :)
In die tijd ben ik allang klaar met m’n vingerafdruk. Prima toch als het elkaar aanvult? Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.
Mondkapje is voor mij weer geen probleem als ik een AppleWatch om heb. Dan doet die het werk. Maar zonnenbril op leert het bij mij niet, heel irritant. Misschien omdat mijn glazen polorized zijn?

edit: Ik zie dat je dus ook een ander "uiterlijk" kan configureren. Dus ga dat maar met zonnebril op proberen en kijken of het wat beter gaat! :)

[Reactie gewijzigd door Soribaj op 23 juni 2021 19:52]

Je zou eens kunnen proberen om de optie "Vereis aandacht voor Face ID" uit te schakelen. Met die optie uit, werkt Face ID bij mij met zonnebril.
Liever een beetje ongemak dan beveiliging omlaag. :)
Dat komt inderdaad door gepolariseerde glazen. Daar heeft Face ID moeite mee.
Met een AW niet maar dit bericht was volledig op een iPhone gericht :p
Anoniem: 390145
@Famous23 juni 2021 19:56
Dat klopt dus niet helemaal, ik heb 2 paar zonnebrillen met polarizerende glazen.
1 werkt maar de andere niet en dat zal die ook nooit leren.
Alleen werkt dit wanneer je dus ‘require attention for face id’ uitzet.
En dat is dus weer een beveiliging die ik graag wel heb.
Zelfs met mijn gepolarizeerde zonnebril op werkt Face-ID onmiddelijk bij mij (XS Max). Nooit problemen mee.

Wat voor soort problemen heb je met een zonnebril?
Ik kan een legio aan situaties opnoemen waarin Touch ID vele malen sneller is dan Face ID. Je moet bij Face ID altijd je telefoon oppakken, enigszins naar je gezicht brengen en swipen. Bij Touch ID kun je je telefoon al pakken met je vinger op de scanner = open.

Even los van de veiligheid natuurlijk.
Maar waarom zou je de telefoon willen ontgrendelen zonder dat je erna kijkt?

De telefoon oppakken hoeft echt niet hoor, vaak ligt die bij mij op het bureau en een blik erop werpen is al voldoende. Dan zie je de notificaties zonder je vinger erop te leggen.
Ik, en menig anderen met mij, liggen met regelmaat op de bank en de telefoon op de salontafel. Als ik hem dan wil openen met Face ID, moet ik hem oppakken, naar m'n gezicht halen en dan swipen.
Met Touch ID pak ik hem op en hij is open. Zelfde als je in bed ligt en je telefoon naast je kussen.

En ik vind dit echt een heel normaal voorbeeld. Als ik mijn telefoon op m'n bureau voor m'n neus heb moet ik alsnog er naar kijken, er op tikken, dan swipen en hij is open. Met Touch ID kun je er op tikken en hij is open.

Touch ID is in bijna alle voorbeelden een paar stappen sneller.

[Reactie gewijzigd door Justevo op 23 juni 2021 20:15]

Kijken en swipen (dus vinger erna toe) of vinger op een precieze plek moeten leggen.

En ik weet niet hoe jij je telefoon oppakt met je duim op de knop, maar volgens mij is dat ook oppakken en dan de duim erop.

Misschien heb je nog niet vast met FaceID gewerkt? Misschien ook wel maar mijn eigen ervaring is echt compleet anders.

Zelfs mij vader (67) keek er tegenop en kocht dus een iPhone 8. Later toch voor een 11 Pro gegaan en nu die gewend is wilt die ook niet meer terug.
Voornaamste reden, het én snel én kan met natte/bevuilde handen.
Kijken en swipen (dus vinger erna toe) of vinger op een precieze plek moeten leggen.
Touch ID hoef je niet te kijken en niet te swipen, waar die ook ligt. Is dus al een stap minder.
Met Face ID moet je de telefoon in veel gevallen ook nog naar je gezicht brengen. Met Touch ID niet.

Als ik op de bank lig en m'n telefoon op de salontafel pak ik hem op met m'n duim al op de scanner, je weet precies waar die scanner zit. Dan is ie al open als ik hem voor m'n gezicht hou. Met FaceID moet je dan nog swipen, plus dat je je gezicht er enigszins goed voor moet houden. We hebben het hier over milliseconden, maar sneller is sneller.

Ja er zijn weersomstandigheden die bij allebei niet werken, maar die kun je tegen elkaar wegstrepen.

Ik heb al meerdere iPhones gehad met FaceID, ik vind het een ramp. Als er TouchID komt neem ik de mindere veiligheid wel voor lief.

[Reactie gewijzigd door Justevo op 23 juni 2021 20:40]

Nogmaals de vraag, waarom zou je de iPhone ontgrendelen als je er niet naar kijkt?

Het is oppakken en swipen. Je kan al oppakkend swipen. Als je hem dan voor je smoel hebt is die direct unlocked.

Bij de eerste generatie FaceID was het niet zo vlot (dacht de X?)als nu, maar ze hebben dit echt flink verbeterd. Plus dus ook dat het altijd werkt, ook met smoezeligheid op je gezicht.
Nogmaals de vraag, waarom zou je de iPhone ontgrendelen als je er niet naar kijkt?
Ik pak m'n telefoon toch op omdat ik hem wil openen? Het gaat er hier niet om dat ik hem oppak om hem in m'n broekzak te steken natuurlijk.
En als je hem opent kijk je er toch na?

Ach, laten we het erbij houden. Jij blij met TouchID en ik met FaceID :)
Het probleem is juist dat je hem moet oppakken om te unlocken. Ik wil dat ding gewoon laten liggen waar ie ligt, unlocken en gebruiken. Zonder hem helemaal op te moeten pakken.
Dat hoeft dus niet…

Ik krijg allemaal offtopic maar volgens mij weten mensen niet hoe FaceID echt werkt.
Of je denkt dat het op een bepaalde manier werkt, maar dat is niet zo. Als de telefoon naast mn toetsenbord ligt, gaat ie echt niet aan met faceid. Of in bed gedeeltelijk achter een kussen etc. Ik snap niet waarom je door blijft argumenteren alsof faceid perfect is, want het werkt gewoon niet onder alle omstandigheden. Misschien heb jij daar geen last van, maar andere mensen wel.
Mijn ervaring is inderdaad heel anders, ook in bed.

Het leert, dus niet perfect in het begin maar dat komt vanzelf.

Ik kan genoeg negatieve dingen noemen over TouchID maar die worden aangenomen omdat jij denkt dat het zo werkt?
Ik claim toch niet dat touchid perfect is? Alleen dat er voor mij dagelijks vele momenten zijn waarop touchid voor mij handiger zou zijn. Allebei is dus ideaal (vanuit gebruikersperspectief, security tho…).

[Reactie gewijzigd door Deleon78 op 23 juni 2021 22:53]

Het gaat natuurlijk niet om het ontgrendelen, je doet veel meer mar Face ID, bijvoorbeeld bank betalingen.
En kijken wil niet zeggen dat je het er mee eens bent, zo geavanceerd is het ook niet.
Soms gaan betalingen automatisch bij gezichtsherkenning andere keer krijg je de vraag of je het wil overmaken.
In die situatie heb je gelijk, echter bij actief gebruik vd telefoon is faceid veel sneller. Je telefoon is al unlocked voordat je je ogen scherpstelt op het beeld ongeveer, en het unlocken van apps (bank bijv, of betalen met apple pay) kost geen extra handeling, waar dar bij touchid juist wel een handeling kost.

Het heeft allebei zn voor en nadelen, combineren klinkt ideaal wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door WoutervOorschot op 23 juni 2021 22:27]

Bijv betalen dmv apple pay. Met touch id had ik mn pas al tevoorschijn getoverd voordat mn telefoon uit mn broekzak was. Nu moet je idd eerst even kijkenen tweemaal op de knop drukken. Niet dat het wat uitmaakt ( voor mij persoonlijk ) maat met touch id was het net even wat sneller :)
Twee keer drukken homeknop, twee keer drukken standby knop.

Imo het zelfde alleen je moet er een blik op werpen. Dat gebeurt al automatisch (bij mij althans) als die naar de terminal gaat. Kijk altijd of die actief is.
Twee keer drukken op de home knop is open bij TouchID.
Twee keer op stand-by knop drukken, mits je er naar kijkt. Is open met FaceID.

Dat is toch extra stap? Het er naar kijken zal vaker mislukken dan twee keer op TouchID drukken.
Ik zeg ook dat ik erna kijk maar je dit al automatisch doet, althans ik.

Mislukken doet het overigens niet.
Net even geprobeerd, ook als ik niet kijk recht naar de iPhone kijk en dubbeldruk op de zijknop, opent Apple Pay met mijn standaard kaart?

Of bedoel je iets anders misschien?

Overigens opent mijn iPhone met FaceID ook als ik mijn Apple Watch om heb. En als ik de Watch niet om heb kan ik nog gewoon op mijn telefoon tikken en notificaties bekijken e.d.

Als ik wil reageren of iets aandachtig wil lezen, zal ik sowieso de telefoon oppakken eigenlijk, lijkt mij nogal irritant om het dan liggend op een bureau te laten liggen en vanuit een vrij verre hoek een e-mail te lezen of op een bericht te antwoorden?

Als het niet echt boeiend is, is de notificatie preview toch voldoende? Maar nogmaals, misschien mis ik een nuance of zoiets?
Net even geprobeerd, ook als ik niet kijk recht naar de iPhone kijk en dubbeldruk op de zijknop, opent Apple Pay met mijn standaard kaart?

Of bedoel je iets anders misschien?
Ja, dat je überhaupt moet kijken zeg maar. Dat is te allen tijde een extra handeling. Met TouchID hoef je in feite dus nooit te kijken. In beide gevallen moet je twee keer klikken, alleen moet je met de ene techniek nog naar je gezicht. Met de ander niet.

Stel ik sta bij de supermarkt en m'n telefoon zit in m'n broekzak voordat ik ga afrekenen. Dat is een veel voorkomende situatie lijkt me. Dat is m'n telefoon pakken, tijdens het uit je zak halen kun je al twee keer drukken en je houdt hem tegen het pinapparaat. Met FaceID moet je hem pakken, enigszins naar je gezicht brengen, swipen en dan nog naar het pinapparaat. In mijn optiek zijn dat dus altijd meer handelingen.

Nogmaals we hebben het over een fractie van een seconde he, dus het is allemaal niet zo belangrijk. Het ging er mij om dat FaceID in bijna alle situaties een extra handeling oplevert. En het staat ook los van welke veiliger is, het gaat puur om snelheid :)
Ach zo, ja eigenlijk voer je met Face ID een extra handeling uit, zij het heel vluchtig inderdaad. Met TouchID hoef je die extra stap niet te doen, dat is waar. Maar eerlijk, ik merk het eigenlijk niet.

Stap 1: Dubbelkkik op zijbutton.
Stap 2: Kijk een fractie van een seconde naar het scherm.
Stap 3: Je houdt de iPhone bij de betaalterminal.

Klaar.

Eigenlijk deed ik stap 2 altijd al, ook met touchID, om te checken of Pay wel gestart werd, dus ik kan niet echt zeggen of dat voor mij persoonlijk sneller was? De meeste tijd was en ben ik eigenlijk kwijt aan de communicatie van de machine met het mothership :P.
Tijd voor een Apple Watch! ;-)
omhoog vegen, de tekst "face id" aanraken, en je code invoeren.

Iets omslachtiger dan een vingerafdruk, maar het is gewoon te doen
Is zo, maar gezien het feit dat Touch-ID tot nu toe onder het scherm geplaatst wordt levert dat serieuze bezels op. De keuze tussen Touch-ID en Face-ID is snel gemaakt wanneer het toestel verder identiek is. Touch-ID achter het scherm zou het beste van twee werelden betekenen.
Niets op tegen om beiden te hebben toch?
Voor beiden zijn usecases te bedenken.
Op de s10 werkt dat ook top.
Kost batterijruimte en verbruik.
Ik zie je bron graag tegemoet. Want als dat verschil significant is, dan heb je recht van spreken. Maar ik betwijfel dat. Althans, ik kom ruim de dag door qua batterij.

[Reactie gewijzigd door HansMean op 23 juni 2021 19:59]

Het kost ruimte in de telefoon en elke keer als die “gaat” ontgrendelen moet die beide activeren, als ze al niet constant actief zijn.

Significant heb ik niet gezegd maar een klein beetje is ook iets.
In exacte zin heb je gelijk. Of het relevant is, is een tweede.
Vergeet sneller niet, ik was in het begin sceptisch maar het werkt (ook het leren van ‘t gezicht) super goed.

Enkel een kwestie van omhoog swipen en de telefoon is direct ontgrendelt!
Helaas een jaar niet met de mondkapjes.
Je kan het jezelf ook heel moeilijk maken natuurlijk.
kapje omlaag, unlock en kapje terug ....

Geen mens die het je kwalijk zal nemen.
En anders even je pincode invoeren.
In weet niet of het nu echt beter is , eigenlijk denk van niet. Omdat als je wil zien wat er gebeurt, je moet kijken en dan omdat je gezicht in beeld is word er aangenomen dat instemt.
Als ik een bank transactie doe dan hou ik hem maar even van mijn gezicht, want de ene keer is het gelukt en de andere keer niet je nog bevestigen.
Tenzij je een Apple Watch hebt, dan werkt het ondertussen prima met mondkapje.
Face ID is het grootst mogelijke gedrocht dat bestaat. Ben blij dat ik dat niet meer hoef te gebruiken.

Met Touch ID / vingerafdruk scanner hoef ik niet perse recht op mijn telefoon te kijken om te unlocken.
Touch ID is fijn met:
- Mondkapje
- In bed

Het zou een ontzettend fijne toevoeging zijn.
Vind FaceID niet echt goed werken sinds we in gesloten ruimtes maskers moeten dragen. Meerdere keren de pin code moeten invoeren in de tram, metro of supermarkt.. Sinds de pandemie vind ik TouchID veel handiger.
Ik vind Touch ID ten eerste 1000x beter, maar wat is er mis met gewoon Face ID èn Touch ID? Laat de gebruiker zelf kiezen hoe ze hun telefoon unlocken.

Face ID vind ik te idioot voor woorden omdat het veel vaker niet werkt dan Touch ID, en als het wel werkt moet je alsnog je scherm swipen om hem te unlocken. Met Touch ID is het gewoon <vinger erop> en klaar.

Verder: Met Touch ID kan ik mijn telefoon ongezien (vanuit bed, tijdens het autorijden) unlocken zonder het ding voor mijn hoofd te moeten houden. Dus ik kan aandacht op de weg houden. En zo zijn er meer situaties (tijdens meetings bijvoorbeeld) waar ik met Touch ID mijn telefoon makkelijker kan gebruiken dan als ik met Face ID heel asociaal dat ding voor mijn neus moet tillen.

Ik wil mijn telefoon kunnen unlocken met Touch ID OF Face ID.

Ik wil kunnen internet bankieren waarbij ik een transactie moet bevestigen met Touch ID EN Face ID.

Et cetera.

Ik heb nog altijd de iPhone 7 (voorheen kreeg mijn iPhone om het jaar een upgrade) omdat de iPhone X en daarboven gewoon achterbleven op de competitie van Android, waar Face ID en Touch ID allebei al jarenlang aanwezig zijn op toestellen voor 1/3e van de prijs.
Voor als je een mondmasker of zonnebril draagt.
Mondmasker geef ik je zeker gelijk (als je geen Apple Watch hebt) met een zonnebril op heb ik ook prima ervaringen en werkt het eigenlijk altijd.
Oh ja? Wel eens met een masker op geprobeerd? Ik zou een live duit gegeven hebben voor een alternatieve inlogmethode...
Jemig. Ik ging er echt vanuit dat de iPhones die dit jaar zouden komen weer Touch ID zouden hebben. Echt teleurstellend mocht dat niet zo wezen. Nog een jaar langer wachten kan echt niet meer.
Ja precies had ook gepland om dit jaar up te graden. Lijkt wel meer een s upgrade dit jaar met 120hz en een wat kleiner notch. Erg jammer moet dan nog een jaar uit zien te persen wordt lastig.
Same here, maar ach de iPhones hier in huis (7 en 8 ) doen het eigenlijk nog prima en krijgen nog ondersteuning dus volgend jaar is ook goed.

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 23 juni 2021 21:12]

De Huawei Mate 20 Pro heeft deze combinatie al een paar jaar en vooral sinds de pandemie vind ik het verrekte handig. Voorheen gebruikte ik vooral de gezichtsontgrendeling vanwege het gebruiksgemak, maar met een mondkapje op werkt dat natuurlijk niet. In de supermarkt, winkel, ov, dus even met de vinger op het scherm en dan kan je alsnog heel snel ontgrendelen. In deze use case heeft het dus absoluut meerwaarde om beide te hebben. Ik vind het dan wel een gemiste kans van Apple om dit niet nu alsnog te implementeren. Juist nu het op dit moment en het afgelopen jaar zo handig was.
Er was pas een artikel over het stopzetten van de mini, en iemand zei er komt vast een nieuw model. En zie hier , weer een se.
Er is een verschil tussen SE en Mini. De SE is in feite een budget-iPhone die een aantal zaken ontbeert ten opzichte van topmodellen. De Mini is een high-end toestel in het klein. Dat verschil is ook duidelijk terug te zien in de prijs.
De se was altijd al beter dan de vorige generatie, maar was gewoon kleiner.

Wat bedoel je met high end, ik heb een pro Max 12.
Dat is high end, alles wat daaronder zit is dat niet.
Met high end wordt wss bedoeld: beste camera's/beste processor. Enige verschil tussen een 12 mini en 12 pro max op dat gebied is (afaik) een telephoto lens.
Nou gelukkig wordt je niet down gemot, maar als je gelijk had kocht ik toch die met de beste processor en camera. En bespaar de helft.

Wat is het doel van de beste processor, ik heb nog nooit een pc samengesteld met de duurste processor, die vast de beste was.
En de camera lig ik ook niet wakker van.
Dan kun je beter 1100 euro uitgegeven aan een foto camera.
De SE is een toestel wat qua software in pas loopt bij high-end. De SoC is ook identiek, maar bijvoorbeeld de camera blijft achter. Ook het scherm is goedkoper. Logisch, want het toestel kost nog niet de helft van zijn dure broers.
Waarom zou je een nieuwe se uitbrengen als je kan voortborduren op de 12 mini?

Daarnaast kan apple de touch Id in de aan knop op de ipad air toch gebruiken?

[Reactie gewijzigd door n3z op 23 juni 2021 20:56]

Omdat er te weinig behoefte is aan iets als een 12 mini.
En dat komt door een te hoge prijs. Als je.m had rond de 500€ was het een succes. Apple houdt alleen maar van prijzen boven de 1000€. Voor een iPhone met een groter formaat en meer opslag en wat camera gimmicks. Ik hoor daar gelukkig niet toe. Ieder jaar gaat de prijs omhoog.
Ieder jaar gaat de snelheid omhoog, verder kreeg je de laatste jaren wireless laden, snelladen, een 5g modem, OLED scherm, betere camera, Lidar scanner, en FaceID. Het idee dat je een apparaat vol kan stampen met nieuwe tech zonder dat de prijs hoger wordt is volgens mij op z'n minst onrealistisch te noemen.
Heb je al die dingen niet nodig is er ook nog een SE voor minder geld...
Beetje aparte nieuwsvoorziening van die meneer de analist.

Vooralsnog zou zoals in het artikel staat juist al de komende generatie voorzien worden van TouchID onder het scherm.

Ik denk dat ik de werkelijkheid maar gewoon ga afwachten in september en het gespeculeer maar even laat voor wat het is…
Beetje aparte nieuwsvoorziening van die meneer de analist.

Vooralsnog zou zoals in het artikel staat juist al de komende generatie voorzien worden van TouchID onder het scherm.

Ik denk dat ik de werkelijkheid maar gewoon ga afwachten in september en het gespeculeer maar even laat voor wat het is…
Maar dit is niet voor deze september, maar alvast voor '22
De '13' moet eerst nog uitkomen, en ook daar is nog maar weinig écht van bekend
Dan lees je mijn reactie niet goed.

TouchID zou al uitkomen voor de 13, dus dit jaar. Nou lijkt dit volgens deze Kuo verplaatst te worden naar de 14, volgend jaar.

Dit spreekt alle eerdere (en zelfs vrij recente) berichtgeving over de 13 tegen.

Persoonlijk vind ik dat erg jammer, aangezien ik juist erg uitkijk naar de features die de 13 zóu krijgen. TouchID is daar een belangrijke van, komende van de 8.

Van de andere kant, als de 13 niet zo ‘vooruitstrevend’ wordt als eerst gedacht en mogelijk nog wat features doorgeschoven zouden worden naar de 14… zou het zomaar kunnen dat het model dat dit jaar uitkomt een 12S reeks wordt.

Who knows…
Dit gerucht was er al voor dat Apple met Face ID kwam, vreemd dat u dat nu pas op de hoogte bent.
Andere kozen voor verschillende oplossingen, bv aan de achterkant van het scherm een touch . Ook toen waren er al geruchten over onder het scherm.
Misschien niet helemaal on topic maar een Amerikaans bedrijf zal toch zeker geen nummer 13 uitbrengen voor een product dat zo'n grote rol speelt in het leven van hun klanten?

Dus is 2022 dan geen nummer 15 en 2021 nummer 14?

[Reactie gewijzigd door Hengst op 23 juni 2021 20:38]

Hoeveel mensen zouden zich daar tegenwoordig echt door laten beinvloeden?
Ze hebben de '4' ook uitgebracht terwijl dat in Azië zo'n beetje het equivalent van ons '13' is.
Goed punt, slaan ze nog steeds de 13e verdieping over bij nieuwbouw in de US?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee