Kuo: iPhone 13-modellen krijgen kleinere notch en grotere accu

De nieuwe iPhones van dit jaar krijgen een kleinere inkeping in het scherm en de Pro-modellen krijgen een 120Hz-oledscherm. Dat schrijft Apple-analist Ming-Chi Kuo in een rapport. Alle vier de modellen krijgen volgens Kuo een grotere accu.

Door aanpassingen aan het ontwerp komt er ruimte vrij voor grotere accu's, schrijft Kuo in zijn rapport waar MacRumors uit citeert. Volgens de goed geïnformeerde analist is het simkaartslot bij de nieuwe iPhones geïntegreerd op het moederbord en zijn Face ID-componenten dunner. Wat het verschil in accucapaciteit is met de iPhone 12-serie, is nog niet bekend.

Volgens Kuo bestaat de iPhone 13-serie uit dezelfde vier modellen als de huidige line-up. Ze krijgen allemaal wederom de Lightning-poort en een Qualcomm Snapdragon X60-modem voor 5G. Alle uitvoeringen zouden het sensorshiftmechanisme voor beeldstabilisatie krijgen, wat nu alleen in de iPhone 12 Pro Max zit.

De twee iPhone 13 Pro-modellen zouden een 120Hz-scherm krijgen op basis van de ltpo-techniek. Dat zijn oledpanelen met een variabele verversingssnelheid tot 120Hz. Samsung gebruikt ook dergelijke panelen in zijn Galaxy S21-serie. De schermen zijn zuinig doordat de verversingssnelheid laag kan zakken bij het weergeven van stilstaande beelden.

Eerder heeft Kuo voorspeld dat er dit jaar een iPhone zou uitkomen met een ontwerp zonder poorten. Daar komt hij nu op terug. Ook stelt Kuo dat Apple niet van plan is om een opvolger voor de iPhone SE uit te brengen dit jaar. Dat zou op zijn vroegst in de eerste helft van 2022 gebeuren.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

01-03-2021 • 17:15

166 Linkedin

Lees meer

Reacties (166)

166
163
58
2
1
88
Wijzig sortering
Ter aanvulling / voor het overzicht:

Mark Gurman
- Het wordt een "S" jaar
- Vingerscan onder het scherm
- Sommige modellen komen zonder Lightning poort (mogelijk pas in 2022)

L0vetodream
- Vingerscan onder het scherm

Jon Prosser
- 1TB optie naar de Pro modellen
- Kleinere notch
- Minstens 1 model wordt poortloos
- 120Hz scherm

Ming-Chi Kuo
- Zelfde 4 formaten
- Hogere aperture en betere autofocus voor de ultra-wide camera op de Pro modellen
- Pro modellen met 120Hz LTPO scherm
- Snapdragon X60 5G modem
- Toch geen poortloos model, wel alle 4 met Lightning poort
- Grotere batterijcapaciteit t.o.v. de 12-series
- LiDAR blijft exclusief voor de Pro modellen

[Reactie gewijzigd door robcoenen op 1 maart 2021 17:48]

Hah mooi.

Eerlijk gezegd, zolang er maar een Mini in de line-up blijft ben ik blij.
Volgens Kuo bestaat de iPhone 13-serie uit dezelfde vier modellen als de huidige line-up.
iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 12 Mini
(Ik som het maar even op, omdat er in mijn herinnering ook al een 'gewone' iPhone 12 Max was, niet dus 8)7 )

Daarmee zouden dan gelijk de geruchten de kop in gedrukt zijn, dat de iPhone 12 Mini het niet zo goed doet. Wel bijzonder, dat Apple dan dwars tegen de smartphone-stroom in een kleiner model in de markt weet te zetten en te houden.

Kennelijk is een deel van de kopers hier toch naar op zoek geweest, dit moet wel een vervolg krijgen met kleinere Android-toestellen zou ik denken.

[Reactie gewijzigd door ZwolschBalletje op 1 maart 2021 18:41]

Daarmee zouden dan gelijk de geruchten de kop in gedrukt zijn, dat de iPhone 12 Mini het niet zo goed doet.
Die geruchten geloof ik wel.

Maar dat gaat om relatief succes. Binnen de mix van iPhones heeft Apple een fenomenaal kwartaal achter de rug. Als een specifiek model het slechter doet dan de rest, kan het nog steeds vergeleken met de markt een verkoopsucces zijn.

Apple verkocht het laatste kwartaal 90 miljoen telefoons. Al was maar 5% daarvan een 12 Mini: dat is nog steeds een hele hoop telefoons, namelijk zo'n 4 miljoen units. Andere midrange (en vanuit Apple perspectief is de 12 mini een midrange) toestellen zullen daar van dromen.

Ook is er het SE2-effect dat Apple zichzelf heeft aangedaan: in het voorjaar kwam de SE2 uit. Op dat moment de kleinste telefoon in de line-up (nog steeds, hij is kleiner dan de Mini!) en naar het uitzag de enige die een beetje in de buurt van formaat oude SE zou komen.

Velen die aan een upgrade toe waren, maar telkens hadden uitgesteld hebben gedacht: nu of nooit en kochten de (budget) SE2. Dat gaat minstens 2 jaar duren voordat de bulk daarvan gaat nadenken over een nieuwe, hoe afgunstig ze misschien ook naar de Mini kijken.

Mijn verwachting: Apple houdt nog wel een paar jaar de Mini in de lineup. Tegenvallende verkopen of niet, de markt op zich is groot genoeg.
- het haalt de gemiddelde verkoopprijs omhoog (Mini is duurder dan SE)
- Mensen met een Mini zullen sneller verversen dan met een SE (immers niet per se 'budget'-georienteerd)
- Het is een niche die Apple zich kan veroorloven: relatieve lage verkoopcijfers zijn bij Apple nog steeds hoog in absolute zin, andere fabrikanten verliezen voordelen van schaal... mensen die een kleine telefoon hebben komen zo sneller bij Apple terecht.
En ik vermoed dat het een mooi groeipad is voor gebruikers: als je eerst een SE hebt vanwege het formaat, is een Mini een mooie upgrade zonder ineens een veel grotere telefoon te hebben.
Inderdaad! Mijn inschatting zegt dat er nu 2 soorten SE2-kopers waren:
* Kleiner = fijner. Die een kleinere telefoon willen (maar niet per se de allerkleinst mogelijke) en die absoluut in de toekomst naar de Mini kunnen overstappen. Of het nou kleine handen (zoals veel vrouwen) of geen zin om te zeulen is, deze groep wil niet per se een budgetphone.
* Prijsbewusten. Deze groep wil wel graag een iPhone, omdat het nou eenmaal waar voor je geld is: breed geaccepteerd, goede ondersteuning zowel op hardware- als softwaregebied, maar ze willen niet de hoofdprijs betalen. Deze groep zal niet snel overstappen. Dat wil zeggen: zij hebben waarschijnlijk eerder een (tweedehands) iPhone van een oudere generatie, dan een nieuwe mini.

Overigens moet ik voor dat laatste wel zeggen dat ik steeds minder goed de keuze van Apple snap in de toestellen van oudere generaties die ze laten 'doorlopen'. Aan de andere kant, de Xr, 11 als keuze geven wel heel duidelijk aan dat ze willen blijven segmenteren, ook naar de minder voor-de-hand-liggende niches, dus dan zal de Mini ook wel blijven....
Ik val een beetje in de 2 groepen. Mijn 6S was na zoveel jaren toch wat teveel gebarsten in het scherm en ik heb niet de nood om een grote telefoon te hebben. Mijn telefoon is vooral in gebruik voor messaging, GPS en af en toe wat eenvoudig browsen. Ik hoef dus geen groot scherm en ik zou uit de prijs van een iPhone 11 niet genoeg waarde halen voor mezelf. Androids heb ik dus zeker bekeken. Maar met thuis al een iPad te hebben en een oude Macbook Pro was de keuze heel makkelijk om voor iPhone terug te gaan. Mijn 6S is bijna 5 jaar meegegaan, als ik dat uit mijn SE2 zou kunnen halen dan heb ik voor mezelf een fantastische deal.
Volgens mij werden de SE en 2 van bovenstaande modellen eerder aangeboden dan de mini, dat helpt uiteraard ook niet. Men was waarschijnlijk al voorzien.
Ik heb nog steeds spijt dat ik een normale 12 heb en geen mini
Ik denk dat de geruchten wel kloppen. Ik denk dat men had gedacht meer iPhone mini's te verkopen maar wat voor Apple een flop is is voor andere fabrikanten hun best verkopende high end model. Ik denk dat ze er best genoeg van verkopen om een lijn van 4 modellen aan te houden
Ik heb specifiek gekozen voor de 12 mini en ben er erg blij mee. Ik hoop dat ze deze vorm nog lang gaan maken.
Is de productie van de mini niet onlangs stopgezet omdat er weinig vraag naar was?
Mag hopen dat de mini toestellen gewoon blijven, zo`n groot onding hoeft voor mij niet, maar ieder zijn eigen smaak.
Het waren geruchten, de productie is volgens die geruchten bijgestuurd omdat ze niet optimaal aansloot bij de verwachtingen. Maar niet stopgezet. De 12 Mini werd volgens de berichten met 2 miljoen naar beneden gehaald, en die van de 12 Pro (Max?) 2 miljoen naar boven.

Ik vermoed dat zoiets wel vaker gebeurd.

[Reactie gewijzigd door Dashter op 1 maart 2021 18:59]

Dat kan ook gewoon betekenen dat er meer pro’s worden verkocht en de productie daarvan prio krijgt. Als er nog genoeg mini’s voorradig zijn voor de verkoop op dit moment, kan je die productie dus even stoppen. Let wel er zijn al ruim 8 miljoen mini’s verkocht, dus die markt is er echt wel. Denk dat vooral de introductie van de SE in het voorjaar de mini in de weg heeft gezeten.
Ik ben toch best wel wat mensen tegen gekomen die hem hebben.
Mijn iPhone SE is bijna af, zou qua formaat graag gewoon weer een SE 2016 willen, maar qua prijs geen Mini. Dus hopelijk is er nog ergens een "nieuwe" of echt zo goed als nieuwe '16 te vinden a 250-300 euro.
Kijk dan gewoon naar de SE 2020.
Telefoons zo klein als de SE 2016 vind je gewoon niet meer.
https://s3-storage.textop...phone-se-2020-vs-2016.jpg

Zie dat de mini niet heel veel scheelt met de SE2020, dan denk ik dat ik daar maar voor ga inderdaad, die moet binnenkort wel voor 400- te krijgen zijn toch.
Dat kan je vergeten. De Iphone 11 kost nog 728,- op Amazon.nl
Misschien 2de hands maar ook dan denk ik eerder rond de 500,-

De SE is gewoon een koopje mits je geen problemen hebt met het kleinere scherm.
De SE is nu nieuw 428 ofzo geloof ik.
Klopt ik heb de SE gekocht voor 389,- (hollandsnieuwe aanbieding maand terug)
Dat is gewoon een koopje. Had gelijk 2 andere mensen aangestoken. Toen ze een compact Iphone voor onder de 400 euro nieuw zagen wilden ze hem ook gelijk.

De Iphone 12 mini is een mooier toestel dat betwist niemand. Maar die kost rond de 800,-
Voor 650,- losse prijs had ik overigens heel hard nagedacht om meer uit te geven. En waarschijnlijk ook gedaan. Apple heeft met hun A14 chip en nu de mooie Oled schermen in al hun premium modellen het top voor elkaar. Dat laatste vond ik voorheen bizar cheap met de Iphone 11 en XR gezien de gevraagde prijs.
Nou kijk dat is precies wat ik wil, iPhone onder de 400, kijk ook wel even naar een aanbieding de komende tijd.
Gewoon ff een paar maanden wachten, tegen de tijd dateer nieuwe komen is hij 100 euro goedkopere
Ik heb twee-en-half jaar geleden een SE 2016 op de kop getikt voor 150 euro. Let wel op, want inmiddels beginnen ze echt oud te worden.
Ja je moet echt eentje hebben dan die amper gebruikt is met nog goede batterij, 1 van de laatste nieuwen zeg maar. Maar als mijn scherm niet kapot was en m'n batterij niet zo snel (en onvoorspelbaar) leeg loopt, dan had ik er zo nog 2 jaar mee gedaan, qua prestaties (whatsapp en bellen), prima.

Verder doe ik er eigenlijk niet zo veel mee, ja m'n zonnepanelen checken en airco besturen.
Dan is je steekproef te klein. Ik ken mannen en vrouwen met een mini. En om jouw steekproef te vergroten, ik heb er zelf ook één.
In mijn ervaring zijn het bijna altijd vrouwen met een Plus/Max model, en juist mannen met een Mini of normaal.

Gok dat dat komt omdat zelfs een normale niet fatsoenlijk in hun (niet bestaande) broekzakken past en in zo'n tasje maakt het formaat telefoon niet uit.
De meeste vrouwen die ik ken hebben juist grote telefoons, omdat ze hem niet in hun broekzak dragen. De mini is echt een verademing na m'n iPhone XS. Lang leve telefoons die lekker in je broek zitten, zelfs met een otterbox er omheen

[Reactie gewijzigd door Makkelijk op 3 maart 2021 12:44]

120hz scherm en grotere batterij zijn erg welkome verbeteringen.

Wel jammer dat de vingerafdruk en portless geruchten weer verdwijnen. Vooral vingerafdruk naast face id zou erg chill zijn.

Je ziet wel vaak dag geruchten richting de release date afnemen, in "geweldigheid". Op zich begrijpelijk. De verkopen doen het ook bij de 12 erg goed, waaruit blijkt dat apple keuzes maakt die goed genoeg zijn voor haar markt (ipv precies fout)
Poortloos? Dat zou wel chill zijn. Gebruik mn poort nooit namelijk ;)
Zulke data kan Apple ook wel inzien, dat een aardige groep mensen m nauwelijks gebruiken
Liever niet. Dan kan ik de telefoon niet meer aansluiten in de auto voor Carplay, tenzij Apple met een draadloze dongle komt voor alle ICE systemen, zowel af fabriek als de aftermarket units van de o.a. Pioneer en Alpine.
Waarom zou dat chill zijn? Je kunt hem toch gewoon simpelweg niet gebruiken?
Nu nog USB-C...
Nee AUB niet. De lightning poort is fysiek sterker.
Liever wel. Als we gewoon op alles een standaard gebruiken scheelt dat zoveel kabels en e-waste.
Stel dat de verkoop van iPhones hetzelfde blijft als zij een model zonder Lightning uitbrengen, dan zijn dat bij 2 kabels per persoon, 340 miljoen Lightning kabels die deze mensen niet meer kunnen gebruiken met hun nieuwe telefoon. Scheelt dat?
Ik loop hier nu met USB-C en lighting te klooien. Meerdere van mijn apparaten ondersteunen USB-C. Dus voor mijn Apple apparaten moet ik verplicht een lightning kabel gebruiken of draadloos laden (wat de iPad niet kan).

Daarbij heeft USB-C (of Thunderbolt), juist veel meer voordelen dan alleen opladen.
Als de nieuwste iPhones geen Lightning poort meer zouden hebben, dan zijn het niet 340 miljoen Lightning kabels die mensen niet meer kunnen gebruiken (kabel gaat net zo lang mee als de telefoon waar die bij hoort), maar 340 miljoen Lightning kabels die je op termijn niet meer nodig hebt omdat dan alles draadloos is.

Niet dat ik hier voorstander van zou zijn hoor, maar als je kijkt naar de historie van 3,5inch drive, cd-romdrive en 3,5mm jack plug, dan zou Apple zoiets best alvast kunnen doorvoeren, 10 jaar voordat het mainstream is.
(kabel gaat net zo lang mee als de telefoon waar die bij hoort)
Ik denk dat jij dan misschien wel 1 van de weinigen bent die dat voor elkaar krijgt. Iedereen in mijn omgeving moet steeds maar weer een nieuw kabeltje kopen. Geen wonder dat de hema, AH, action etc. allemaal kabeltjes verkopen.
Mijn ervaring is dat alle non Apple kabels stoppen met werken na ongeveer 3 maanden. Ze worden gewoon niet meer herkent door mijn iphone. Ik ben dan ook noodgedwongen ontzettend zuinig op originele kabels.
Wel eens degelijke kabels geprobeerd van een merk als Anker?
Nee ik koop er gewoon eentje bij de kassa bij de ah. Xijn die beter? Als ik bol.com kijk zijn ze ook nog een stuk goedkoper dan de 10 in de supermarkt.
Zelfde ervaring hier.
Al moet ik zeggen dat ik vorig jaar goedkope kabeltjes bij Amazon heb gekocht en die heb ik nog niet kapot gekregen.
https://www.amazon.nl/gp/aw/d/B081L4VP46/
Anker Powerline + kopen. Niet de goedkoopste, maar gaan wel jaren mee. En volgens mij heeft de Powerline + zelfs levenslange garantie.
Dat is dan de reden waarom je regelmatig nieuwe kabeltjes nodig hebt.

Ik heb meer dan 1 kabel (voor gebruik op meer dan 1 plek), maar de laatste keer dat ik een kabel gekocht heb is echt alweer jaren geleden, heb toen gelijk ook een degelijke gevlochten kabel gekocht. De kabel van mijn iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max (een zakelijk, een privé) zitten zelfs nog in de doos met het originele plasticje errond.

Heb eens eentje van de Action gehad aantal jaar terug, die was inderdaad na 3 weken kapot.
Ik ken juist niemand bij wie ze verrot gaan. Er is hier pas een kabeltje gesneuveld, die was zo’n 6 jaar oud en werd t laatste jaar ook erg veel gebruikt. Vind dat een prima levensduur :) Je moet de kabeltjes niet van iBOOD of Ali halen zegmaar.
De kabeltjes van ibood of Ali zijn dezelfde kabeltjes als de kabeltjes die je bij je product krijgt. Ze worden zelfs in dezelfde fabriek gemaakt..
In de verste verte niet. iBood staat er om bekend imitatie kabels als origineel te verkopen, al meerdere malen gezeik over geweest; incl brandgevaarlijke adapters met slechte ontwerpen die als origineel werden verkocht. Op Ali idem, allemaal brakke kabeltjes.
Je hebt gewoon verschillende soorten mensen. Ik heb zelfs nog mini usb kabels welke ik met oude apparatuur gebruik, die zijn volgens mij inmiddels 15jr oud. Een kabel gaat bij mij gewoon niet kapot, het maakt niet uit of het een goedkope of dure kabel is. Aan de kabel > tengels ervan af, onmogelijk dat de kabel kapot gaat. Ik verkoop zelf ook kabels en het zijn steeds dezelfde mensen die kabels komen kopen en binnen mijn omgeving zijn er ook enkele beruchte kabelvreters :) dat zijn gewoon mensen die continue hun toestel aan de kabel gebruiken en dan liefst zo ver mogelijk als dat ze kunnen dat de kabel helemaal kapot trekt of bij toestellen met de poort aan de onderkant, het toestel op de kabel laten rusten.
Voor het milieu zou het een slechte zaak zijn als je alleen nog, zeer inefficient en traag, draadloos kunt laden. Je hebt dat kabeltje sowieso, dat gaat niet weg. Of hij nu je wireless charger in gaat of je telefoon. Dan maar beter je telefoon, dat is efficiënter.

Draadloos laden is niet draadloos. Het draadje gaat slechts ergens ander in. De enige plek waar ik het handig vind is het vakje voor mijn telefoon in de auto die toevallig draadloos laden ondersteund. Thuis is het verder totale onzin

[Reactie gewijzigd door HerrPino op 1 maart 2021 23:34]

Ja, want dan zijn er over 2 jaar niet 500 miljoen kabels obsoleet.

Als die gedachtegang er wat eerder was waren er ook niet 340 miljoen nu geweest
Ja zeg, het heeft anders wel 5 jaar geduurd na de introductie van Lightning op de iPhones, totdat USB-C enigszins mainstream werd op smartphones. Om dan 5 jaar, dat is 1 miljard verkochte iPhones 2012-2017, aan kabels en accessoires weg te doen lijkt mij ook niet slim. Vasthouden aan Lightning is volgens mij de beste keuze geweest.
Ene kant geef ik je zeker gelijk, maar aan de andere kant is het echt fijn om maar 1 kabel voor alles te hebben. Meeste usb apparaten hebben nu USB-C en alleen de iPhone heeft nog lightning, mijn Macbook en headset hebben beide USB-C. Ik heb dus nu USB-C en Lightning in huis, als de iPhone USB-C krijgt hoef ik in de toekomst dus nog maar 1 kabel te hebben in plaats van 2.

Apple is al eerder overgestapt dus het is nu een kwestie van vendor lock, anders hadden ze de iPad Pro ook wel lightning gegeven samen met de Macbook.
Ja maar onderbouw je niet het gene wat juist fout gaat?

Laten we anders allemaal verschillende laders voor elektrische auto's opzetten, omdat lader A 500 watt geeft, en lader B 550 watt (want dat is de beweegreden van de kabel), maar dan later toch (nu dus) klagen, wauw!

Laten we anders allemaal verschillende kabels voor camera's, huistelefoons, desktops etc gebruiken (same story), en 5 jaar later klagen..Wauw!

Stop er gewoon mee..

Daarnaast, USB4 heeft thunderbold etc ingebouwd, so whats the point?

Waarom mag Apple dit wel, en letterlijk elk 1 ander 'massa' bedrijf zou als koekoek bestempeld worden..

To the point:

Oude laders zijn helemaal niet gelijk verloren, immers zijn Iphones nog 'jaren' lang van updates voorzien, dus die oude laders komen echt wel te pas hoor ;)

Dit schroomt gewoon totaal niet met een 'schoon' bedrijf.. Want als ze zo zijn, zagen ze dit al lang aankomen ... (of ze heben geen visie, wat mij bij Apple als laatste geloofwaardig overkomt (positief bedoeld)).

Kortom... Een triljoenen bedrijf had moeten weten dat ze X miljoenen gaan leveren.. Apple is niks anders dan een Tesla of camera met USB-C.. Ze behandelen als speciaal en 'niet genoeg marktaandeel voor monopoly' praat, geeft alleen maar meer reden om ze ook ze te behandelen, en ze dus in het rijtje te plaatsen van 'pas je aan, net als de rest'.. Of geef toe dat je te veel macht hebt

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 3 maart 2021 00:46]

Over 2 jaar is het portloos.
Ik zou het behoorlijk irritant vinden. Een adapter met kabeltje plug je overal in de muur en in dat geval zou je ook een extra charging pad mee moeten slepen.
als apple die magneet charger wat kleiner maakt zie ik geen probleem daarmee.
Als de lader weg kan vanwege ‘milieu’ dan ook de kabel wel. USB-C/USB-C standaardiseert en is dan binnen heel Apple ecosysteem (Laptop/iPad/iPhone) de kabel uitwisselbaar.

Op zich is de vraag echter: kan die hele poort eigenlijk niet weg?

En dan gebruik ik hem nota bene nog... om mijn telefoon als webcam te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 1 maart 2021 18:33]

Spoiler: geen poort vanaf iphone 14
Ik hoop echt dat je gelijk krijgt!
Het zou echt tijd worden! Welkom in de toekomst!
Waarom... al die draadloze meuk is gewoon wegwerp technologie. Bluetooth is gewoon nog steeds slecht en onbetrouwbaar, en zonder poort geen keuze meer.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 2 maart 2021 10:20]

Het zou in ieder geval al prettig zijn als ze al hun nieuwe apparaten uitrusten met dezelfde kabel.
Ben je in 2020 in het Apple ecosysteem gestapt dan ontvang je bij bijv. de Apple Watch Series 6 een Lightning-naar-USB‑A-kabel en bij de iPhone een Lightning-naar-USB‑C-kabel.

Als ze dat al eens recht trekken, dat alles in 2021 (met een Lightning poort) minimaal met een Lightning-naar-USB‑C-kabel komt.

Daarnaast ben ik voorstander van USB-C op alle (Apple) apparatuur. Inderdaad omdat het kabels en e-waste scheelt en gebruikersgemak oplevert.
Bij de watch ontvang je USB-A naar speciale Watch lader :P Dat is geen lightning.
Klopt natuurlijk :9 excuses
Maar het gaat mij er in ieder geval om dat ook die standaard meegeleverde kabel uitkomt op USB-A i.p.v. USB-C.
Maar de kabel wordt ook niet meer meegeleverd bij de nieuwe iPhone. Doosje kan dan nog kleiner minder zwaar. Kleinere doosje betekend ook meer exemplaren per vracht.

Kabeltje moet je dan even aanschaffen bij de lokale Turk. Of online even snel ;(
Kabel wordt gewoon nog meegeleverd bij de nieuwe iPhone, tenminste vorige week nog toen ik er 100 bestelde. Blokjes en oortjes inderdaad niet meer.
USB-C is geen standaard, USB-C is het formaat van een stekkertje.
Een standaard formaat stekkertje met een zwikkie pins/connectors op een paar standaardplaatsen.
Ik heb geen USB-C kabels. Ik heb vorig jaar nog een nieuwe Sony speaker gekocht, en die heeft ook gewoon nog Micro USB. Ik heb echt geen zin om nieuwe kabels te kopen, laat het gewoon zoals het nu is, niet dingen veranderen alleen maar om te veranderen.
Lightning kabels worden ook gebruikt voor andere zaken in het Apple eco systeem. Lightning wisselen voor USB-C zou net een ongelooflijke berg aan e-waste creëren. Toetsenborden, muizen, afstandsbedieningen, AirPods, ... Kabels die dus nu gebruikt en perfect hun werk doen inwisselen voor een nieuwe kabel is echt geen eco-vriendelijk idee.
Laat mij eens een Macbook, Imac, Mac pro, Mac mini met lightning zien .....
De Pro Ipads hebben nu ook al een tijdje USB-C en zelfs de meest recente Air.

Lightning is achterhaald, is niet geschikt voor echt snelladen en op de smartphone markt is Usb-C de standaard.
De Mac heeft nooit lightning gehad. Lightning is perfect geschikt voor snelladen. Informeer je wat beter voor je onzin uitkraamt. Lightning lag zo hard voor op USB dat zelfs snelladen vandaag geen probleem is
Verdiep je eens ...
Snelladen is niet wat de iPhone nu doet met bijna 2 uur voor 100%.
Lightning kan simpelweg maar een beperkte hoeveelheid stroomsterkte aan en dat is een nadeel van lightning.

En de Mac heeft nooit lightning gehad, dat is het punt wat ik maakte. Als het zo goed en handig was, waarom dan niet ?
Verdiep je zelf eens, snelladen is wat de iPhone vandaag doet over Lightning. De Mac heeft het nooit nodig gehad omdat die altijd al Thunderbolt hadden. Thunderbolt was destijds niet mogelijk op kleine apparaten. Vandaag is dat het wel maar laden over een kabel is niet de weg die de smartphone markt uit gaat. Nu nog overschakelen naar USB-C is gewoon een extra berg e-waste. Lightning zal net als de poort uitgefaseerd worden op iPhones.
Alle dongles en adapters waren geen e-waste ?
En hoe zit dat met straks toch weer extra ports in de nieuwe MacBook Pro ?

Dan is het opeens wel noodzakelijk.
Je praat over e-waste maar met je nieuwe iPhone is een kabel geleverd die 9 van de 10 niet in hun lader kunnen steken want bij vrijwel iedereen is dat nog USB A en niet C.
Als je de oude kabel gebruikt met de oude lader dan is direct de geleverde kabel e-waste.
Om maar te zwijgen over de boekjes en kaartjes die in de verpakking altijd zitten en niemand leest, pure waste.
En jij wil die waste nog eens vergroten door miljarden lightning kabels en hun bij horende devices af te schrijven. USB-C op de iPhone is niet de oplossing voor e-waste
Waarom was het dan wel de oplossing voor de iPad pros en de meest recente iPad Air ?
Waarom zijn de gebruikers allemaal positief over het gebruik van USB C en zien we vrijwel alle reviewers die hopen op USB C implementatie op de iPhone ?

Je praat over waste maar hoor je niet over 5 type iPhones in 1 jaar tijd en de stijgende lijn als we naar de afgelopen 10 jaren kijken.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 3 maart 2021 15:27]

De iPad is een alternatief voor de PC vandaar de USB-C poort. De iPhone is geen alternatief voor een PC en hoeft daardoor geen USB-C poort.
Ik weet niet wat voor onzin jij allemaal leest maar ik lees enkel anticipatie voor poort loze iPhones. En als iPhone gebruiker zit ik totaal niet te wachten op USB-C voor de iPhone.
Ik heb een iPhone, meerdere iPads, en en Mac mini.
Ik zit dus ook duidelijk in het Apple ecosysteem en ik wil wel graag een USB C poort want ik ervaar het gemak als ik al mijn andere devices gebruik en dus 1 lader en slechts 1 kabel nodig heb.
En hoe doe je dat dan met je toetsenbord voor je Mac mini? Is toch handig dat je een lightning kabel aan je Mac mini hebt hangen waar je direct je toetsenbord mee kan opladen en je iPhone, in mijn geval ook nog mijn Apple TV remote.

Dus nee hoeft niet voor mij ik kan nog wel een tijdje verder met lightning. Misschien moet je naar een andere telefoon leverancier op zoek want er komt geen USB-C op de iPhone 🤷🏽‍♂️
Ik heb gewoon een Apple keyboard met draad en hoef dus niks op te laden en daarop 2x Usb A poort.
Dat vind ik pas handig want ik kan externe devices makkelijk zo koppelen.

Vwb smartphone heb ik naast de Iphone 8 ook een Asus en een Samsung met usb C.
Perfect dan kan je met die Asus en die Samsung verder.
Laat mij eens een Macbook, Imac, Mac pro, Mac mini met lightning zien .....
De Pro Ipads hebben nu ook al een tijdje USB-C en zelfs de meest recente Air.

Lightning is achterhaald, is niet geschikt voor echt snelladen en op de universele smartphone markt is Usb-C de standaard.
Welnee man. Heb je zo’n lightning stekkertje wel eens naast een usb-c stekker gehouden? plastic vs metaal. 6.7mm vs 8.3mm.

Los daarvan, ik ben het gekloot van apple met die ID chips meer dan zat. 30 euro vragen voor een kabeltje dat nog geen 3 euro zou mogen kosten.

Geef mij maar een generieke usb-c oplossing.
Het gaat mij niet om de stekkertje. maar om de port waar die stekker in moet.
Bij USB-C zit er middenin een dun flapje met alle koperspoortjes.
Bij lightning is de stekker met de koperspoortje solide en de poort ook.

Die USB-C poorten heb ik al 10-tallen malen kapot zien gaan, vanwege dat dunne flapje. Het vervangen van zo'n poort in een telefoon of laptop is zeer kostbaar.
Een duur lightning kabeltje is daar peanuts bij.

Ik ben geen fan van lightning en zeker niet van propriety ID chips. Maar puur op basis van fysieke eigenschappen verkies ik lightning in een dure telefoon.
Dat is knap. Waar gebruik jij die 10-tallen usb-c stekkertjes dan in?

Die metalen afscherming van de male usb-c stekker schuift bij de meeste female usb-c connectoren in een metalen vatting. Speling is nagenoeg nihil. Hoe kun je dan dat ‘flapje’ van jou kapot krijgen?
Niet ikzelf. Ik ben netjes en precies met het inpluggen van stekkers.
Maar ik werk met tientallen tot honderdtallen gebruikers die alles kapot krijgen. En dan constateer ik dat de lightning poorten niet zo vaak stuk gaan als USB-c poorten. Sterker ik heb afgezien van opgehoopte stof in de poort nog geen defecte lightning gezien.
Jammer dat je elke paar maanden de kabels moet vervangen. Ook (of juist) de originelen. Gaan altijd stuk waar ze buigen. Met USB C nooit problemen mee.

USB micro-mini was sterkte wel een issue. Maar usb-c? Nog nooit poort problemen gehad
Ik laad mijn iPhone 11 op met de kabel die bij mijn iPhone 5 kwam. Lighting kabels gaan echt niet zo snel stuk. De meeste kabels die bij een iPhone komen belanden in een schuif bij andere lightning kabels omdat de oude kabel het nog steeds doet en voor veel mensen de moeite zelfs te groot is de oude kabel te vervangen.
Bij elke iPhone kabels meermaals vervangen. Allemaal stuk bij de kabel net na de lightning connector. Rubber laat los en de metalen bedrading wordt zichtbaar.

Dit dus
https://qph.fs.quoracdn.n...bfcadec5d68a159930a1.webp

Zie het bij anderen ook regelmatig overigens. Bij USB-C niet. Met een goede kabel.

[Reactie gewijzigd door Waah op 1 maart 2021 21:06]

Blijkbaar ben ik dan heel zuinig op mijn kabels. Ik heb nu ruim een jaar een iPhone 8 (een ouder model dus) van mijn werk en de kabel is nog steeds zo goed als nieuw. En die gebruik ik toch heel regelmatig.
Ik snap echt niet hoe je dat doet. Ik ben echt niet zo zuinig op mijn spullen en ik heb nog nooit een lightning kabel moeten vervangen en ik koop al iPhones sinds de 3G

[Reactie gewijzigd door monojack op 1 maart 2021 21:42]

Voor mij hetzelfde! Ik kocht een 2m kabel toen ik mijn iPhone 5 kocht en die gebruik ik nog altijd! 2x verhuisd ondertussen en nog altijd dezelfde kabel. Ik denk dat er wat geluk mee gemoeid is ook hoor, want zo zuinig ben ik ook niet op mijn spullen.
Tenzij je echte troep-kabels haalt: een originele lightning kabel gaat niet zomaar stuk en zeker niet zomaar binnen een paar maanden. Je bent dan echt aan het trekken aan de draad of rolt 'm te strak op. Als je duurzaamheid belangrijk vindt moet je goede spullen kopen en er goed voor zorgen.
Hij ligt op het nachtkastje... Zijn originele kabels (want oh wee je geen echte gebruikt... Die lockout chip heb ik in het verleden wel issues mee gehad).

Maar een kabel moet ook gewoon wat kunnen hebben. Met USB-C nooit issues..... Maar die zijn ook wel een stukje dikker dan de originele kabels van Apple.

Maar zal de powerline + van Anker wel proberen. Mijn punt was dat de kabels van Apple niet zo geweldig zijn en zeker niet sterker dan USB-C

[Reactie gewijzigd door Waah op 2 maart 2021 16:51]

Anoniem: 926313
@t-force1 maart 2021 17:36
Lightning is inderdaad sterker.
Maar het gebruiksgemak van usb c is voor mij belangrijker.
Van de poort weet ik het niet zeker, dat zal toch ook met de gebruikte onderdelen te maken hebben?
Maar hoe vaak die lightning kabels kapot gaan...ik koop er ieder jaar een stuk of 4 voor ipad en telefoon.
En standaardisatie is ook belangrijk, de zooi die ik af en toe mee moet slepen. En de meest recente ipad pro's hebben ook al USB C, weg met dat lightning wat mij betreft.
Koop eens Anker Powerline+ kabels. Dan hoef je niet 4 nieuwe per jaar te kopen. Ook deze kosten de wereld niet, zijn tig keer beter dan die standaard kabels en die goedkope shit bij welke NL toko dan ook en goedgekeurd door Apple. Powerline+ is zelfs levenslange garantie zover ik mij kan herinneren. Heb een aantal kabels van hun, nooit geen problemen mee en komt ook geen ander merk in huis voorlopig.
Probleem is dat ik twee laadplekken heb in de kamer, twee in de slaapkamer, twee kabels in twee reistassen eentje op mijn werk,anders had ik allang echt sterke kabels gekocht. En dan zou Anker inderdaad voor de hand liggen,goed spul.
Als je elk jaar 4 kabels vervangt, dan bespaar je snel genoeg om de iets hogere prijs van een Anker kabel te rechtvaardigen. En alsnog zijn ze stukken goedkoper en langer dan de standaard Apple kabels. En je kan met kleuren werken, zodat je ook nog eens snel aan de kabel kan zien welke aansluiting die heeft. ;) Ik heb zelf een draadloze lader op mijn werk en thuis op het nachtkastje voor het laden van de iphone. Daarnaast een iPad pro met USB-C in de woonkamer. Ik gebruik uitsluitend Anker kabels, omdat ik weet dat ik niet elk jaar nieuwe kabels hoef te kopen. Vervang mijn telefoon of iPad ook niet elk jaar, zelfs niet elke 2 jaar. Maar als ik lees dat sommige mensen elke 3 maand een nieuwe kabel nodig hebben en dan weer een kutkabel van de Action oid kopen, dan snap ik het niet helemaal. Wel een telefoon van honderden euro's, maar een beetje fatsoenlijke kabel die een tientje kost is te duur. Dat is niet persoonlijk bedoeld trouwens, meer een algemene opmerking. :)

[Reactie gewijzigd door thunder8 op 2 maart 2021 14:52]

Dat ja, als een hork met je kabels omspringen en dan een grote mond opzetten dat Apple niet duurzaam is...
Een hork ben ik niet, maar ik prop ze wel in tassen en zo,lijkt mij niet gek in combinatie met wearables.
Wat is er nou precies tegen het idee dat we het graag zouden willen doen met één soort kabel, tussen alle opladers en devices? En dan ligt een C-C kabel het meest voor de hand toch?
Precies. Ik laad mijn iPad Pro gewoon op met de lader van mijn HP Spectre laptop. Werkt prima. Lang leve standaardisatie.
Aub wel anders hadden ze net zo goed die oplader in de doos kunnen stoppen.
Over de sterkte valt nog over te discussiëren, maar ik denk dat we hier al een antwoord hebben in dit artikel: Gerucht: Apple stapt niet over op USB-C en Touch ID in Power-knop voor iPhones
Anoniem: 343919
@tvdaXD1 maart 2021 17:24
Met de komst van Magsafe met de iPhone 12 lijkt me niet dat USB-C ooit gaat komen naar de iPhone. Eerder Magsafe/Qi en poortloos. Nu heb ik dit ook gelezen
Eerder heeft Kuo voorspeld dat er dit jaar een iPhone zou uitkomen met een ontwerp zonder poorten. Daar komt hij nu op terug.
Het blijven geruchten maar de kans op USB-C lijkt mij klein.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 343919 op 1 maart 2021 17:25]

Op zich prima. Ik laad mijn iPhone nu al draadloos ‘s-nachts samen met mijn watch.
Maar mijn auto wil helaas een USB kabeltje om Apple CAR te laten werken en zonder CarPlay hoef ik geen nieuwe iPhone.
Apple kennende gaat eerder nog een andere aansluiting uitvinden dan de standaard te gebruiken. Zo verdienen ze immers meer.
Apple gebruikt de standaard. Aan het uiteinde van een lightningkabel zit een usb-connector van type a of c. Daarnaast ondersteunen iPhones draadloos opladen met qi. En om het af te maken verkoopt Apple een draadloze lader met usb type c stekker.

Ik heb een hele tijd lang een Android telefoon opgeladen met een iPad brick... het hele idee van de standaard is dat die dingen uitwisselbaar zijn en dat zijn ze gewoon.
Er zijn geruchten dat de laad poort verdwijnt dus reken maar niet op USB-C :-)
Juist, ze zingen lightning uit en verdienen nog wat aan het patent en gaan daarna over op wederom een eigen (patent) aansluiting die (deels) magnetisch is en geen echte port meer is.
Hiermee stimuleren (forceren) ze de toekomstige verkoop van Magsafe en evoluties daarvan en aanverwante laders.
Wilde Apple eventueel in de toekomst niet volledig van de lightning poort af?
Dan lijkt het me toch niet slim om eerst te switchen naar USB-C om vervolgens een tijd later helemaal geen poort meer aan te bieden.
Nu nog USB-C...
Wat zou dat opleveren dan? Oprechte vraag. Er zit nu een USB-C naar Lightning kabel in de doos, en aan de kant van de lader is het al USB-C. Ik zie oprecht niet wat het voordeel zou zijn om de poort aan de iPhone kant te vervangen?
Robuuster, niet meer van apple afhankelijk zijn, geen gezeur meer dat jouw nobrand kabeltje niet herkend wordt, etc. etc.

Al die proprietery plugs zijn volkomen onnodig. De rest van de wereld gebruikt al jaren micro usb.
Precies en een stuk groener, dat Apple geen oplader meer meelevert maar ondertussen niet overstapt naar usb 3.0 laat ook wel zien dat ze alles. Voor de centjes doen.
Welkom in de echte wereld waarin bedrijven geld willen verdienen... is dat bijzonder of zo?
Nou, een marge van 90% op een kabeltje is misschien wat veel van het goede. Dat soort gekloot kost Apple heel veel goodwill, en uiteindelijk ook klanten.
Misschien, aan de andere kant hebben mensen die een telefoon van tegen de 1000 euro kopen meestal ook niet zoveel problemen met een tientje meer of minder voor een accessoire (hoop ik, anders moet je misschien geen Apple kopen).
Lightning is robuuster dan USB-C. Die no-brand kabels geven alleen maar problemen, en je bedoelt waarschijnlijk USB-C waar je micro USB zegt.
Nee en nee.

Nee, Lightning is absoluut niet robuuster. Onbeschermd plastic printplaatje versus een metalen huls met goed beschermde contacten bij USB-C.

En nee, ik bedoel geen USB-C. De wereld werkt nu (nog) vooral met micro USB. Kijk naar de meeste telefoons, fototoestellen en overige electronica. Alleen Apple heeft zijn eigen stekkertje.

Straks hopelijk overal USB-C. Het feit dat Apple al om is voor de iPad Pro is een teken aan de wand.
De connector aan de telefoonkant is robuuster bij lightning. Als ik moet kiezen tussen een defecte kabel of een defecte poort weet ik het wel...

Micro USB combineert het slechtste van USB (niet reversible kabel) met een plug die met wat goede wil wel reversible te maken valt (helaas werkt het dan niet).
Ik ben benieuwd of hij ook daadwerkelijk de iPhone 13 gaat heten. Ik verwacht van niet eigenlijk.
Er was ook een iPhone 4 dus ik sluit 13 zeker niet uit
Je moet wel meenemen dat in 2010 de Chinese markt voor Apple maar 4% van de totale omzet was, dat is nu wel anders.
Het is mogelijk dat hij 12S gaat heten.
Nu nog een fijne fingerprintscanner in het scherm en ik ga vast sparen!
Daar werd in januari over gesproken, maar daar lees ik nu niks over. Ik twijfel om een SE 2016 te vervangen door een 12 Mini. Dat FaceID is wat me tegenhoudt.
O, geruchten zat hoor, tot en met vandaag. Hoop doet leven.
Niet als je wil betalen in een winkel met Apple pay en een mondmasker op hebt :(
En verpest door covid.
Ik heb recent voor het eerst gebruik gemaakt van de eSim mogelijkheid in mijn iPhone XR om buiten de EU een goedkoper data plan te gebruiken en dat werkte fantastisch. Ze mogen wat mij betreft het hele simkaart slot weghalen en de ruimte voor iets nuttigers gebruiken. Dat stukje plastic waar bijna geen data op staat is eigenlijk onzin, maar ik kan niet goed opmaken uit de tekst of dit bedoelt wordt met “op moederbord integreren”?
Denk dat je dat moet zien als bv een cpu met een geïntrigeerde gpu ipv aparte videokaart (om maar ff een pc metafoor te gebruiken). Dus dat het een onderdeel van het moederbord zelf is ipv een apart sim-slot die weer aangesloten moet worden op het moederbord wat dus ruimte bespaart.

Maar dus nog wel gewoon een sim-slot is.

[Reactie gewijzigd door er0mess op 1 maart 2021 17:38]

Ik ben ook voor d-sim, maar niet alle netwerken c.q. providers ondersteunen dit. Toch jammer als je dan niet kunt bellen met je mooie iPhone13
Ik heb de iPhone 12 en die ondersteunt al e-sim. Helaas, inderdaad niet alle providers ondersteunen het, en de providers die het wel doen, doen het niet goed.

Waarom is een simkaart een los onderdeel? Omdat je het makkelijk uit je telefoon kunt halen en in een ander toestel gebruiken. Als je telefoon kapot gaat, steek je je sim in een reservetoestel en je kunt verder. Nul vertraging.

Probeer dat eens met een e-sim. In het ideale geval log je in met het account bij je provider en kun je dan meteen je simkaart opnieuw downloaden, maar bij Vodafone werkt het niet zo. Je moet die transactie autoriseren met een sms'je dat je op je oude simkaart krijgt. Heel handig als je toestel met e-sim kapot is.

Om nog maar niet te spreken van mensen die (per ongeluk) hun toestel resetten naar fabrieksinstellingen en vervolgens erachter komen dat hun e-sim dan ook weg is. Dan kun je dus ook geen sms'je meer ontvangen en zul je met een legitimatiebewijs naar een Voda-winkel moeten om het weer aan de praat te krijgen. Probeer dat maar eens als je net op vakantie bent in het buitenland...
Idd, E-sim is mischien leuk als 2e sim erbij maar het is nog veels te vroeg voor de meeste mensen.
Een fysieke sim (of 2) kosten aan ruimte helemaal niets, de grootste onzin is dat.
Zeker voor een Iphone die tegenwoordig nog amper klein te noemen is, nauwelijks spannende tech bevat en een vrij kleine accu. Kortom, er moet ruimte zat zijn want andere merken kunnen het ook en hebben flink wat meer aan boord.
Ik ben het met je eens dat puur esim niet handig is. Maar kijk even naar de ruimte die zelfs de nanosim in gebruik neemt en hoeveel nuttige electronica je daar zou kunnen plaatsen. Daarnaast betekent een fysiek simkaartslot een kwetsbare plek in je de waterdichte telefoon. Dat is ook niet wenselijk.
Welke ruimte neemt het in ?
Kijk eens naar het formaat van de toestellen en vertel mij eens wat er aan nuttige electronica bij gekomen is de laatste 3 jaren ....

Waterdicht ? Ze zijn al super waterdicht en we zien praktijk testen van 3m diep en meer als een half uur en geen centje pijn.
Sorry, ik weet niet wat jij wilt gaan doen met je toestel in het water maar het gemak van een fysieke sim weegt niet op tegen de nadelen die we zien met een Esim.
Zo'n simkaart is anders best een fancy stukje techniek: een standalone microprocessor met eigen opslag en verwerking. In de praktijk wordt die alleen maar gebruikt als een soort '2FA' token voor je mobiele abbo, dus heeft het z'n beste tijd wel gehad, maar vroeger zette je er ook je adresboek e.d. op en kon je dat daarmee naar een andere telefoon overzetten. Volgens mij zijn er ook wel betalingstoepassingen e.d. voor uitgevonden, maar dat is hier nooit een succes geworden.
Kuo. Alles wat die beste man roept is nieuws en wordt overal geknipt en geplakt. Tijd voor feiten. Echt nieuws.
Dit zijn ook feiten. Het feit is namelijk dat er geruchten zijn. Staat duidelijk in de titel.
Ze krijgen allemaal wederom de Lightning-poort.
Ondanks dat er veel geruchten de ronde gaan ben ik toch wel enigszins blij dat ze nog steeds de poort behouden.
Momenteel heb je nog voor veel een kabel nodig en het wegnemen hiervan zou echt vervelend zijn.
Misschien later zou het wel een goed idee zijn om de poort weg te laten.
Ja inderdaad. Als ze een model aankondigen zonder poorten koop ik gauw de laatste met poort nog voor de CarPlay aansluiting in m’n auto.

Ik weet dat dat tegenwoordig ook over WiFi kan maar daar wil ik m’n auto niet voor vervangen en CarPlay vind ik wel erge prettig werken.
Het kan inderdaad draadloos maar speciaal daarvoor een auto gaan kopen vind ik erover.
ook zou je dan auto's beginnen uitsluiten gewoon voor draadloze CarPlay terwijl de auto's die je uitsluit misschien beter kunnen zijn.

Ik hoop dat Apple op zijn minst komt met een adapter hiervoor voor een deftige prijs.
Ik heb de afgelopen tijd regelmatig gelezen dat iPhone-gebruikers geen grotere accu zouden willen omdat iOS zeer efficiënt omgaat met de huidige accu's waardoor de accuduur al lang genoeg is. Wat zou een grotere accu voor voordelen bieden?

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 2 maart 2021 09:59]

Dan heb je niet goed gelezen. iPhones gaan efficiënter om met de accu en halen meer gebruikerstijd per mAh batterijcapaciteit. Dit wordt onderbouwd in reviews, onder andere op tweakers. Daarmee is een minder grote accu benodigd dan een vergelijkbaar Android-toestel.
Meer accucapaciteit is natuurlijk altijd welkom, zolang het toestel niet groter wordt. Als de wijzigingen in dit artikel kloppen, dan kan de accucapaciteit dus iets omhoog omdat andere onderdelen minder ruimte innemen.

Ik begrijp mensen nooit die accu's van 5000 mAh in hun telefoon willen. Dan loop je de hele dag met zo'n lomp en zwaar toestel rond, terwijl je die capaciteit meestal toch niet gebruikt. Ik heb veel liever een licht toestel, waarmee ik bij normaal gebruik gewoon minimaal de dag doorkom. Als ik zwaar verbruik verwacht (Pokemon GO!) dan neem ik wel een powerbank mee.
Mooi dan ik kan eindelijk overstappen naar Apple. Zo kan ik eindelijk weg gaan van Samsung wat een vervelende bedrijf is dat zeg.

[Reactie gewijzigd door Ogi18 op 1 maart 2021 17:32]

Voor welk punt kan jij hieruit overstappen naar Apple, zo vernieuwend zijn de punten in artikel niet ?
Het is gelijkwaardig aan mijn huidige S20 Ultra. Alleen ben ik zo teleurgesteld in Samsung en vooral hun klantenservice is om te huilen. Ook moet ik zeggen dat S20 Ultra best wel een slechte telefoon is .
Zelf was ik even overgestapt naar Android (van iPhone X naar S20+). Ik ergerde me wel erg aan dat ding zeg. Vingerafdruklezer die misschien 50% van de tijd niet goed werkt, in de zomer problemen dat hij oververhit raakte toen ik buiten was, en de maximum helderheid verlaagde naar een onbruikbaar niveau, accu wat relatief snel leeg loopt in standby ('s nachts van 100% naar 's morgens rond de 83%). Op iPhones kan je eigenlijk altijd verwachten dat als je naar bed gaat met 100% dat je wakker wordt met een percentage in de hoge 90. Ik vond het scherm echt prachtig, en USB-C was fijn, maar daar hield het voor mij op.

Nee, voor mij voorlopig geen Samsung meer. Misschien geef ik ze over een paar jaar weer een kans.

[Reactie gewijzigd door Switchfoot221 op 1 maart 2021 18:34]

Ik was juist een zeer trouwe Samsung klant. Heb vanaf de s7 edge alleen maar Samsung gehad. Plus al de punten die jij benoemd heb ik ook. Ik kan einde van dit jaar verlengen bij mijn provider. Dus dan ga ik maar overstappen naar Apple, ben oprecht Samsung zat.
wat een saai bedrijf dat Apple!

lekker boeien 120Hz , 8K telefoon, blabla, kabeltje... niets revolutionairs!

Dat mensen nog opegwonden geraken van een bedrijf wat allang geen trendsetter is op hardware gebied.
Ze worden zelfs ingehaald door Oppo, laat staan Samsung, Huawei.

Wanneer komen ze nou met een hologram telefoon, ik ben ondertussen wel klaar voor Starwars,Startrek speeltjes :)
Star Wars en Star Trek noemen in één reactie? Ai. Daar komende -1'tjes.

;)
Ik ben juist blij met een merk waarvan ik weet dat als zij iets implementeren, het niet meer experimenteel is / in kinderschoenen staat. De een experimenteert en brengt het zo naar een goed product en de ander stapt pas in als het al goed is. Is prima toch?
Wanneer komen ze nou met een hologram telefoon, ik ben ondertussen wel klaar voor Starwars,Startrek speeltjes :)
Je bedoelde zeker Holophone :P
niet als hologram telefoon want er wordt alleen telefoon weergegeven :')
Maar ik wil best een iPhone met holografisch touch screen :P

Bij Star Trek wil ik dolgraag com badge met nieuwe holografische snufjes zoals in Star Trek Discovery, zo handig!!! Tricorder is verleden tijd!

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 2 maart 2021 09:49]

"Dat mensen nog opegwonden geraken van een bedrijf wat allang geen trendsetter is op hardware gebied."
Onder een steen geleefd en de Apple M1 SoC gemist?

Op welk vlak halen Oppo, Samsung en Huawei Apple in?

Megapixels? Schei toch uit 64mp op een telefoon heeft 0 meerwaarde vanwege de kleine lenzen en sensoren. Probleem is diffractie, het is fysiek onmogelijk een lens te maken die daadwerkelijk meerwaarde bied op die resoluties met deze kleine sensoren.

Nou zie je wel een trend naar iets grotere sensoren. Maar dan nog blijf ik bij dat een smartphone voor snelle goede snapshots is. En daar voldoet bijna elke telefoon aan.

Wil je iets met fotografie? koop een systeemcamera.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee