Boodschappenapp Out of Milk verwijdert accounts buiten VS en Canada na overname

Out of Milk, een app voor het maken van boodschappenlijstjes, wordt niet langer bruikbaar buiten de VS en Canada. De app werd onlangs overgenomen door een Amerikaans bedrijf, dat heeft besloten om de accounts van gebruikers buiten die twee landen te verwijderen.

Out of Milk is gemaakt door een Duitse ontwikkelaar en werd onlangs overgenomen door Amerikaans advertentiebedrijf InMarket, schrijft James Cook van The Telegraph op Twitter. Het bedrijf maakt verder geen meer specifieke reden voor deze beslissing bekend. Het is mogelijk dat het wellicht te maken heeft met de GDPR, maar de app stopt ook met werken in regio's en continenten waar de Europese privacywet niet geldt. Deze beslissing lijkt dan ook niet specifiek gericht te zijn op Europa en diens privacywet. Mogelijk wil InMarket zich alleen richten op de regio's waar het bedrijf al actief is. Tweakers heeft hierover vragen uitstaan bij het advertentiebedrijf.

De gegevens van gebruikers buiten de VS en Canada worden niet naar InMarket verhuisd als onderdeel van de overname. De gegevens worden 'verwijderd als onderdeel van het verwijderen van de accounts'. Gebruikers buiten de twee landen wordt aangeraden om binnen dertig dagen hun boodschappenlijstjes elders op te slaan, voordat hun accounts worden gedeactiveerd, zo stelt het bedrijf.

Out of Milk is sinds 2012 beschikbaar als Android- en iOS-app. De app is specifiek gericht op het doen van boodschappen. Zo kunnen gebruikers onder andere boodschappenlijstjes maken en delen en to-do-lijsten opstellen. Gebruikers konden ook hun boodschappenvoorraden bijhouden in de app. Het aantal actieve gebruikers is onbekend, maar de app is op Android ruim 5 miljoen keer gedownload, blijkt uit de listing in de Play Store.

Out of Milk-overname door InMarket
Het statement van InMarket. Bron: James Cook, via Twitter

Door Daan van Monsjou

Redacteur

23-06-2021 • 19:12

99 Linkedin

Reacties (99)

Wijzig sortering
Wij zijn al jaren erg tevreden over (de gratis versie) Anylist die op iOS, Android en ook via pc/mac bruikbaar is. Is alleen Engelstalig en ook in VS, maar zelf weinig bezwaren tegen om mijn boodschappenlijstjes in VS op te slaan.

De alternatieven:
Pon - Duits, servers in Duitsland
Things 3 - Duits, niet specifiek voor boodschappen, onduidelijk waar servers staan.
Bring! - Zwitsers, servers echter in US
Anylist - US based
Monica - beschikbaar via Github
Reminder - gemaakt door Tweaker via Gitlab
Our Groceries - US based
Buy me a pie - Rusland
Simplenote - US based, niet specifiek voor boodschappen
Google Keep - US based, niet specifiek voor boodschappen
Shoppinglist.Google.com - US based, geen apps
Microsoft OneNote (niet specifiek voor boodschappen) - US based
IntelliList - Shopping List - eenmalig betalen, Dropbox/iCloud koppeling daardoor US based

[Reactie gewijzigd door funrider op 24 juni 2021 13:53]

shoppinglist.google.com

Dit is de boodschappenlijst van Google. Hier komen je boodschappen in te staan als je deze toevoegt met bv de Google Assistent. Je kunt ook samen doen met een boodschappenlijstje door iemand toe te voegen.

Dit is dus wat anders dan Google Keep wat voor vanalles en nog wat is.
Naar zover ik kan vinden, is er geen aparte app voor shoppinglist. Je kunt altijd wel een snelkoppeling toevoegen op je scherm.
Toen Wunderlist er mee ophield heb ik zelf maar een boodschappenlijstapp gemaakt (hoe moeilijk kan het zijn?), precies om dit soort flauwekul voor te zijn. Het is een PHP/MySQL webapp. Voor de zelfhosters onder jullie, het staat op Gitlab: https://gitlab.com/hsleisink/reminder

Functionaliteit:
- Maak (boodschappen)lijstjes en deel die met andere gebruikers.
- Maak afkruislijstjes (bijvoorbeeld verjaardagwensenlijst) en deel die met andere mensen (ook niet-gebruikers).
- Maak een datumherinneringlijst (verjaardagen etc) en laat herinneringen sturen per mail of notificatie-app (Notify My Device).

[Reactie gewijzigd door Faeron op 23 juni 2021 19:39]

- Maak afkruislijstjes (bijvoorbeeld verjaardagwensenlijst) en deel die met andere mensen (ook niet-gebruikers).
- Maak een datumherinneringlijst (verjaardagen etc) en laat herinneringen sturen per mail of notificatie-app (Notify My Device).
Voor dit soort features kan ik Monica van harte aanraden (self-hosted of paid sub). Je vergeet nooit meer een verjaardag, je kunt bijhouden wanneer dat is, en je kunt bijhouden wat je zoal hebt gegeven. Ook PHP + SQL.
Features

Add and manage contacts
Define relationships between contacts
Reminders
Automatic reminders for birthdays
Stay in touch with a contact by sending reminders at a given interval
Management of debts
Ability to add notes to a contact
Ability to record how you met someone
Management of activities with a contact
Management of tasks
Management of gifts given and received and ideas for gifts
Management of addresses and all the different ways to contact someone
Management of contact field types
Management of a contact’s pets
Basic journal
Ability to record how your day went
Upload documents and photos
Export and import of data
Export contacts as vCards
Ability to define custom genders
Ability to define custom activity types
Ability to favorite contacts
Track conversations on social media or SMS
Multiple users
Tags to organize contacts
Ability to define what section should appear on the contact sheet
Multiple currencies
Multiple languages
An API that covers most of the data

Who is it for?

This project is for people who have difficulty remembering details about other people’s lives – especially those they care about. Yes, you can still use Facebook to achieve this, but you will only be able to see what people do and post, and not add your own notes about them.

We’ve also received lots of positive feedback from users who suffer from Asperger syndrome, Alzheimer’s disease, or simply introverts who use this application on a daily basis.
Ik heb m'n hele stamboom erin staan plus die van mijn vrouw... maar, ik gebruik het absoluut niet voor boodschappenlijstjes.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 23 juni 2021 21:24]

Grappig, ik gebruik voor dit soort lijstjes ook Monica.
Die ik daarnaast ook vrouw noem.
En zij is bijzonder goed in onthouden van alle bovengenoemde.
(knipoog) :P
Als ik de mijne Monoca ga noemen krijg ik ruzie :D
Who is it for?
This project is for people who have difficulty remembering details about other people’s lives – especially those they care about. Yes, you can still use Facebook to achieve this, but you will only be able to see what people do and post, and not add your own notes about them.

We’ve also received lots of positive feedback from users who suffer from Asperger syndrome, Alzheimer’s disease, or simply introverts who use this application on a daily basis.
Prachtig idee eigenlijk wel _/-\o_
Goede tip, bedankt. Ik zal er eens naar kijken. Niets beter dan alles in eigen hand te hebben. En eventueel te kunnen aanpassen
Buy me a pie https://buymeapie.com/nl is hier al jarenlang de gezamenlijke boodschappen app. Lijstjes delen, categoriseren en wegstrepen.
Ik kan https://www.ourgroceries.com/ van harte als alternatief aanbevelen. Simpel, maar o zo fijn om een lijstje met je partner te delen. Categorieën aanmaken en die sorteren op de volgorde in de supermarkt, erg handig.
Ik gebruik Google Keep.
Kun je heel eenvoudig een gesorteerde lijst met af te strepen items in maken en delen. Hij onthoud voorgaande items, en werkt ook op mijn horloge met WearOS.
Ik gebruik Google Keep.
Kun je heel eenvoudig een gesorteerde lijst met af te strepen items in maken en delen. Hij onthoud voorgaande items, en werkt ook op mijn horloge met WearOS.
Ik gebruik een 90mm x 90mm papiertje, en daar schrijf ik alles op wat ik nodig heb in de supermarkt, vind ik handiger dan met een smartphone lopen door de supermarkt.
Probleem met papiertjes is dat ze lastiger te delen en digitaliseren zijn via het internet.

Iets als een Remarkable kan ook een uitkomst zijn maar wel redelijk dure oplossing.

Wij gebruiken hier vooralsnog Google Keep voor maar die heeft geen API, en je vertrouwt Google met je data.

Voordeel is dat je real-time kunt afvinken, en de volgende keer weer verder kunt gaan. Ook herhalingen is eenvoudiger, en je hebt geen pen nodig. Op een Pebble kon je dit 6 jaar geleden al :)
Goede "security camera" op het papiertje richten en met een live stream door de winkel lopen? Zelf zo handig!

Ik ging ook digitaliseren bij mijn verhuis, mooi winkellijstje gemaakt, en showen aan de mama wat in deze tijd allemaal kan. Tot we de ALDI binnen liepen en ik geen signaal had. "Ah ja, heb ik nooit" was het leuke antwoord, terwijl ze haar papiertje bovenhaalde, en ik maar moest gokken wat ik moest hebben...
Hebben wij ook voor de helft in onze Deen^H^H^H^HAH maar dan moet je 'm ff syncen aan de deur of het gedeelte waar wel signaal is. Ze hebben overigens ook gratis WLAN, maar ja de vraag is of je dat wilt.
Mijn vrouw en ik loste dat op door een foto te maken van het papiertje en die door te sturen met whatsapp. Je kunt je natuurlijk afvragen had je het dan niet gewoon in de app zelf kunnen zetten. Maar het ging dan specifiek om het geval dat ik weer eens het papiertje vergeten was en deze toch al klaar lag ;)

[Reactie gewijzigd door Narev op 23 juni 2021 21:44]

Wanneer mijn geheugen mij in de steek laat en ik lijstjes nodig ga hebben voor boodschappen, lijkt een papiertje me zeker handiger dan met je mobiel in je hand te moeten lopen.
Ook met een goed geheugen is een boodschappenlijstje bijna altijd aan te raden. Met een lijstje kan je sneller en goedkoper boodschappen doen, gewoon dat lijstje afwerken en gaan. Als je maar een paar artikelen nodig hebt kan je het achterwege laten, in alle andere gevallen zou ik zeker een lijstje gebruiken. Ook bij winkels als de Action en IKEA zijn lijstjes bijna noodzakelijk wil je voorkomen dat je met veel te veel spullen thuiskomt.
Ik koop altijd dezelfde spullen in de supermarkt dus hoe kan ik goedkoper uitkomen met een lijstje? Bij mij is het gewoon standaard rondje afwerken en gaan. Maar vergeet inderdaad nog wel is dat lang niet iedereen zo van de structuur is.
Daarbij maakt het ook nog verschil of je alleen iets voor jezelf moet halen of voor een gezin van 6, dat maakt het ook wat lastiger om alles te onthouden voor het eten :Y) :Y)
Da's ook een kwestie van africhten, eh opvoeden, toch? ;)
Ik koop altijd dezelfde spullen in de supermarkt dus hoe kan ik goedkoper uitkomen met een lijstje? Bij mij is het gewoon standaard rondje afwerken en gaan. Maar vergeet inderdaad nog wel is dat lang niet iedereen zo van de structuur is.
Erg vreemd, dus jij koopt altijd het zelfde, man is toch dan geen zak meer aan, als je alleen maar de zelfde eten koopt/eet iedere week, ik koop constant wat anders iedere weer, behalve de WC papier en nog wat dingen, hou er niet van om elke keer het zelfde te eten en drinken.
Ook met een goed geheugen is een boodschappenlijstje bijna altijd aan te raden. Met een lijstje kan je sneller en goedkoper boodschappen doen, gewoon dat lijstje afwerken en gaan. Als je maar een paar artikelen nodig hebt kan je het achterwege laten, in alle andere gevallen zou ik zeker een lijstje gebruiken. Ook bij winkels als de Action en IKEA zijn lijstjes bijna noodzakelijk wil je voorkomen dat je met veel te veel spullen thuiskomt.
Dat is ook de rede dat ik het doe, en snap niet waarom hij komt met "Wanneer mijn geheugen mij in de steek laat en ik lijstjes nodig ga hebben voor boodschappen"
Ik heb wel eens zitten denken: zou handig zijn als supermarkt karretjes een smartphone houder zouden hebben. AH heeft wel een houder voor die zelfscanners.

[Reactie gewijzigd door Hermanleen op 24 juni 2021 21:15]

Ja zou handig wezen voor mensen die altijd hun smartphone bij hun hebben, ik zelf heb mijn smartphone niet altijd bij me, vaker niet dan wel.
Dit inderdaad.
Ik heb voor mijzelf en m'n partner ook een boodschappenlijst gemaakt in Google Keep.
1 grote lijst. Alle winkels er in. En vervolgens per winkel een setje items erin. Ideaal.
Wij gebruiken een whiteboard. Foto maken en wegwezen.
Ik loop ook altijd door de supermarkt met keep voor mijn neus. Mijn mobiel vergeet ik bijna nooit. Papieren boodschappenlijstjes wel. Die zijn ook veel milieu onvriendelijker O-)
De uitleg erbij is te lang om te lezen. Ik gebruik gewoon OneNote. Ik moet mijn artikelen niet kunnen sorteren op soort, maar gewoon op lokatie in de rayons :)
Ja ourgroceries vind ik ook erg handig. Zelfs mijn vrouw kan er mee overweg. We gebruiken het vooral omdat we 1x per week boodschappen doen en als iets (bijna) op is je het alvast op de lijst kan zetten. Ook handig vind ik dat je eigen categorieën kan maken.
Ik kan https://picnic.app/nl/ van harte als alternatief aanbevelen. Simpel, maar o zo fijn om een lijstje met je partner te delen. Categorieën aanmaken en die sorteren betalen en staat de volgende dag vers voor de deur ;-) nooit meer naar de supermarkt, erg handig.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 juni 2021 19:40]

Als ze toch eens hier zouden bezorgen zou dat inderdaad een optie zijn. In ons dorp (Heesch) is het Jumbo of AH en die zijn allebei een stuk duurder dan de Lidl (en rekenen extra voor bezorgen).
Heel gek he dat Appie alleen het ah assortiment aanbied
Misschien straks een combo met Bol.com. Dan kan Appie echt alles bij je brengen.
Of Bol je boodschapjes.
At a price...
Misschien niet zo lullig met je M$ doen.
Ach, als me dat nou toch eens interesseerde ;-)
Mogelijk hanteren wij een verschillende definitie van het woord "humor". edit typo
Ja zo'n Shakespeare, niet door te komen, humorloos want tekst.
Je kan ook gewoon je boodschappen op een papiertje schrijven :+ heb je geen app voor nodig en loop je niet hele tijd met een mob in je handen.
Ja, en super handig als je partner dat papiertje thuis heeft liggen terwijl jij in de supermarkt staat.
Die kan dan toch een foto sturen? Tegenwoordig kan je overal wel een app voor verzinnen
Tenzij je bundel net op is :+ Wat dan wél werkt is een google docs document waarbij je "offline beschikbaar" hebt aangevinkt :) Vind Google Docs wel een mooie oplossing verder, doet het KISS principe mooi eer aan.
klopt daarom heb ik alles in me hoofd zitten en doe de wekelijkse boodschappen and some. geen app voor nodig. maar je hebt een punt.
Ik vind het toch best handig als ik mijn wederhelft door de winkel “zie” huppelen om er snel nog een impuls aankoop bij te zetten van op de bank 😇

Is inderdaad luxe, maar heeft ons toch wel al een paar keer een extra ritje langs de supermarkt bespaard.
Uh ja dan bel ik gewoon :) en heb ik mzzl als er opgenomen word lol. Wij zijn niet zo in de alles via de smartphone doen gezin.
Ja, blijkbaar zijn wij dan weer super slecht in bellen. Heb ooit 44 keer gebeld voor ze opnam (was noodgeval) en ik zag in de app dat ze gewoon haar telefoon de hele tijd in haar handen had want ze was boodschappen aan het afvinken. Om helemaal gek te worden.

Achteraf gezien had ik het beter gewoon als boodschap in de app gezet, denk ik. Maar in zo’n paniek situatie dacht ik daar natuurlijk niet aan.
Dat is meer een probleem van je vrouw dan van een app. Wie negeert er nou 44 oproepen, wtf.
En dan moet mijn vrouw die maar met de post sturen naar mijn werk?
Mwha, de lijst functie van de ah app werkt ook prima.
Voordeel van een app is natuurlijk wel, als jij ineens denkt oja het brood is op. Gooi het in een lijstje die je deelt met de mensen waar je boodschappen mee doet. Dan hoef je niet te appen en toen van oja neem brood mee. Zeker als je niet zeker weet of de andere naar de winkel gaan.

Ook als je dan iets uit het lijstje gehaald hebt ziet de andere dat.

Zeker handig voor mensen die andere tijden werken. Zo had een collega deze app omdat hij flexible werkt en zijn partner ook. Dus kan goed zijn ze elkaar niet elke dag goed genoeg zien om het ook nog eens over boodschappen te hebben. Hiermee blijft zij communicatie via WA meer communicatie en niet een doorgeefluik.
Hoe vaak heb ik al niet meegemaakt dat ik ergens onderweg ben en denk "hey, ik heb eigenlijk nog tijd om de winkel binnen te springen, ik rij er nu toch langs...", alleen dat dat f*^|#@[µé"ççéà('ng klote papiertje nog thuis op m'n bureau ligt...

Out of Milk vind ik trouwens handig omdat je daar eerst een lijst aanmaakt van alles wat je in huis hebt dat af en toe aangevuld moet worden. Je boodschappenlijstje maken is dan simpelweg die items aanvinken en die worden dan in een 2e lijst gezet, de shopping lijst.
Terwijl met dat papiertje vergat ik altijd wel aan iets te denken, dingen die je maar sporadisch eens moet aanvullen... Met die app overloop je gewoon in 1 oogopslag wat je allemaal in huis hebt of zou moeten hebben; ik vergeet minder zo...
Wat een opmerkelijke keuze. Kan me niet herinneren dat ik eerder zoiets heb gelezen. Ben benieuwd of Tweakers reactie op de vragen krijgt.
Mogelijk dat het bedrijf de AVG maar lastig vindt, het is toch een advertentiebedrijf. En daarom besluit om bijv. geen EU klanten te accepteren.

Wel vreemd dat ze dan ook alle EU klanten eerst overzetten naar de VS/Canada en daarna pas verwijderen.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 23 juni 2021 19:32]

Dat doen ze dus niet, alle klantgegevens buiten de VS/Canada worden verwijderd. Staat in het artikel...
Gezien het feit dat het bedrijf waar het aan verkocht wordt actief aan het verkopen doet van user-data aan derde partijen, ga ik er van uit dat alles buiten de VS / Canada gewoon niet binnen hun businessmodel valt.

Om effe één van hun 'features' te noemen;

'Activation'

Reach consumers in the moments that matter, precisely when and where they are making purchase decisions – InPath, InStore and InHand.
Is dit bekend in Nederland? Ik heb hier nog nooit van gehoord.
Is best een bekende app. Al moet ik toegeven dat ik hier al een beste tijd niets meer over heb gehoord.
Ik had er nog nooit van gehoord. De enige boodschappenapp met ‘Milk’ die ik ken is Remember The Milk.
Haha ik dacht dat dat de app ook was die hier stopt :o
ik gebruik gewoon google docs.
kan je met pc eraan en met android phone.
Keep van Google is dan toch net die iets betere optie volgens mij. https://keep.google.com/u/0/
Ikzelf gebruik hem ook. Zo hebben we een boodschappenlijstje waar men vrouw, dochter, zoon en mezelf dingen in kan plaatsen.
Ik gebruik zelf Bring, ook een (in elk geval voor ons) erg fijne app voor de boodschappen!
Gebruik zelf ook de app Bring!
Handig, gebruiksvriendelijk, meerdere lijstjes (per winkel), EN lijstjes zijn te delen met partner of familie.

(Zo heb ik een boodschappenlijstje gedeeld met m'n niet-meer-zo-goed-te-been zijnde ouders: ze plaatsen er op wat ze nodig hebben en in de winkel neem ik dan ook eens een kijkje op hun lijstje - en neem zo ook hun boodschappen mee...)
Hier nog een Bring gebruiker. Voor mij zijn de voordelen van Bring dat je meerdere lijstjes kunt maken en die lijstje ook aan verschillende personen kan koppelen. En een ander groot voordeel (voor de meesten waarschijnlijk niet van toepassing) is dat de boodschappen gelijk in een andere taal worden vertaald voor degenen die de mobiel op een andere taal hebben ingesteld. En je kunt je boodschappen ook gewoon via een website updaten (als je achter je pc zit en de mobiel niet bij de hand hebt). En het schijnt ook met Wear-OS en google-assistent/Alexa te werken.
Ik gebruik de app nog actief. Vroeger gebruikte ik hem om diverse lijstjes met mijn vrouw te delen. Maar nu het mijn ex is geworden, is het voor mij eigenlijk niet zo erg dat de app weggaat. :P Een willekeurige lijstjes app is voor 1 persoon wel voldoende.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee