Snapchat werkt aan TikTok-achtige functie met muziek toevoegen aan Snaps

Het moederbedrijf van Snapchat heeft overeenkomsten afgesloten met meerdere platenlabels, waardoor gebruikers gelicentieerde muziek toe kunnen voegen aan hun Snap-berichten. Snap test de functie nu in Australië en Nieuw-Zeeland, in de herfst moet deze naar meer landen komen.

Moederbedrijf Snap zegt tegen Variety overeenkomsten te hebben met onder meer Warner Music Group, Warner Chappell en Universal Music Publishing Group. Het bedrijf zegt afspraken met meer platenlabels te willen maken. Met de functie kunnen gebruikers een nummer opzoeken tijdens die tijdens een opgenomen Snap-bericht moet worden afgespeeld. De gebruikers kunnen zelf kiezen welk deel van het nummer moet spelen en kunnen een nummer voor of na het opnemen van een Snap selecteren.

Later dit jaar moet de functie voor alle Engelstalige-gebruikers beschikbaar zijn. Over een Nederlandse uitgave is nog niks bekend. De ontvangers van een Snap met gelicenseerde muziek krijgen te zien welk nummer ze net hoorden en van welke artiest dit nummer was. Hier komt een link bij om het nummer op een streamingdienst als Spotify, Apple Music of SoundCloud te kunnen beluisteren. Vorig jaar waren er al geruchten over deze muziekfunctie van Snapchat.

De muziekfunctie lijkt op hoe TikTok veel wordt gebruikt. Deze app en voorganger Musical.ly zijn voornamelijk bekend als lipsync-apps, waarbij gebruikers bijvoorbeeld lipsyncen of dansen op een lied. Facebook is afgelopen tijd ook bezig geweest met het afsluiten van deals met platenlabels, maar dat gaat over het tonen van muziekvideo's.

Door Hayte Hugo

Redacteur

04-08-2020 • 12:03

67 Linkedin

Lees meer

Reacties (67)

67
67
28
0
0
32
Wijzig sortering
Slim van Snapchat...... als TikTok in VS verboden wordt kunnen ze dit gat mooi opvullen.

Ik vraag me alleen wel af of dit niet een tijdelijke rage is om te doen? Ik zie ze veel op Instagram voorbij komen en in het begin vond ik het grappig, maar nu heb ik het er wel weer langzaam mee gehad.....
Het zou een voorbijgaande rage kunnen zijn (die kans is zelfs groot), maar op dit moment beheerst TikTok echt het leven van veel jongeren! Ik heb deze zomer recreatiewerk gedaan op een camping, en daar vertelden meerdere jongeren dat het hun grote droom was om op TikTok een soort influencer te worden, met veel volgers (ik weet niet meer precies hoe dat heet op TikTok, er is wel een naam voor).

[Reactie gewijzigd door Jakkus op 4 augustus 2020 13:32]

Vraag in China wat iemand later wil worden en je hoort zaken als “dokter, ingenieur, architect”.
Vraag in het westen wat iemand wilt worden en je hoort zaken als: “tik tok infuencer, bekende youtuber,...”. Hierboven nog eens bevestigd.
Vind het niet echt een hoopvolle toekomst.
De een spreekt de waarheid, de ander liegt. Als je kijkt naar het schoolsysteem in China krijgen ze mee dat valsspelen goed is en eerlijk zijn weinig deugd. Geen wonder dat ze nog steeds hun kenniswerk grotendeels uit het westen halen
Mooie insteek, had het zo nog niet bekeken. Toevallig ergens een linkje waar je dit hebt gelezen? (Uit interesse)
Meerdere artikelen over te vinden maar de eerste die ik ooit had gelezen was al een tijd terug https://www.telegraph.co....stop-pupils-cheating.html

maar dit is een meer recente uitgebreide versie https://www.sixthtone.com...es%3F-not-enough-dropouts

Van wat ik hier begrijp lijkt erop neer te komen dat hun 'gakao' examen super moeilijk is en bepaalt naar welke uni je mag gaan. Dus iedereen haalt de gekste trucjes uit om daar een goede score op te halen. Als je eenmaal op een uni zit wordt je eigenlijk niet meer weggestuurd want ze hebben geen studiepunten en kan je gewoon een paar jaar chillen tot je een diploma krijgt. (misschien een beetje studeren maar niet zoals hier)

Er zijn vrij veel anekdotale verhalen over westerse mensen in China die het bevestigen en ik zie vaak zulke verhalen op Reddit langskomen over ook Chinezen die naar Amerika gaan, gewoon proberen door te gaan met valsspelen op examens zoals ze in China deden en dan verbaast zijn dat ze het daar niet toelaten.

Aziatische landen hebben een groot probleem met grootspraak over hoe hard ze wel niet werken maar eigenlijk is dat gewoon bullshit. In Japan het je veel verhalen over "vrijwillige overuren" maar daar zitten ze gewoon youtube videos te checken ipv te werken.

"Jemig wat heb ik het druk zeg, poeh poeh, geen tijd om je te helpen sorry!"

*opent Youtube wanneer je het kantoor uitloopt

[Reactie gewijzigd door Osiummaster op 4 augustus 2020 14:26]

Even totaal offtopic. Iemand anders antwoorden laten influisteren in je oor vind ik slecht. Maar spieken met een spiekbriefje of iets in die vorm, dus informatie verzamelen en makkelijk bruikbaar maken tijdens het oplossen van problemen vind ik prima. Dat zou nooit verboden moeten zijn, je zou alle beschikbare informatie gewoon vrij moeten kunnen gebruiken zoals dat in het echte leven ook kan. Als je er echt niks van begrijpt val je sowieso wel door de mand door tijdsgebrek, omdat je meer aan het zoeken bent dan probleem oplossen.
...

Aziatische landen hebben een groot probleem met grootspraak over hoe hard ze wel niet werken maar eigenlijk is dat gewoon bullshit. In Japan het je veel verhalen over "vrijwillige overuren" maar daar zitten ze gewoon youtube videos te checken ipv te werken.

"Jemig wat heb ik het druk zeg, poeh poeh, geen tijd om je te helpen sorry!"

*opent Youtube wanneer je het kantoor uitloopt
Nah, bovenstaande geldt niet alleen voor 'Aziatosche' landen. Kom vaak genoeg collega's tegen die zeggen dat ze het rete druk hebben, met een lege agenda en die tijdens een overleg het meest onzin uitkramen c.q. een overleg onnodig 'verlengen'...
Ik snap wat je probeert te zeggen maar het zijn kinderen die opkijken naar idolen. Ze vinden het leuk en ze willen dat ook kunnen doen. Ik wou vroeger ook YouTuber worden maar dat verdween ook volledig tegen dat ik 15 werd.

Wat ik probeer te zeggen is dat dit hoogst waarschijnlijk gewoon een fase is. Want over een paar jaar is TikTok toch niet meer populair.
Het platform veranderd wel, maar "influencer" zijn is wel een blijvend iets geworden al een lange periode. Het is gewoon het beroep geworden van veel mensen, waar ze letterlijk mee kunnen leven. Meestal wel tijdelijk, ze spreken vaak 1 generatie aan die na een aantal jaar hun intresse kwijtraken. In die tijd zet je het om in een "echte bussiness", vaak een producten lijn of bloedt je snel dood.
Dat is zeker waar. Maar opzich is dat toch niet zo een slecht ding wel ? Zolang er maar word op geled wat ze doen want veel verkopen toch een hoop troep.
In mijn ogen is het een soort van rage zoals facebook en instagram ook rages waren. Uiteindelijk springen het oudere publiek en bedrijven in, en vanaf dat moment is er voor veel jongeren de lol er wel van af. Wat natuurlijk niet wegneemt dat die platformen vanaf dat moment op een andere manier populair worden.
Ik vermoed dat er altijd wel iets nieuws populair zal worden bij jongeren. Facebook werd eerst vooral bevolkt door de jongeren, die massaal elders heen trokken nadat ma/pa/tante/grootvader daar ook te vinden waren. Toen werd Instagram populair bij de jeugd, maar daar voltrok zich een gelijkaardig scenario. Nu is er Tik Tok, en binnen enkele jaren zal er wel weer iets anders zijn.

Ik herinner me nog dat iedereen op ICQ zat om 'sociaal' te wezen ;-)
Ben ik de enige die na zoveel jaar nog steeds zijn ICQ nummer uit zijn hoofd weet?
Nee hoor...4750623, voeg me maar toe :P

Geloof dat ik hier op Tweakers vroeger je het ook kon invullen als onderdeel van je profiel...

edit: ff gekeken, maar je moet nu je telefoonnummer opgeven...ik had gehoopt nog te kunnen inloggen met m'n nummer...mss weet ik m'n wachtwoord nog wel

[Reactie gewijzigd door Boy op 4 augustus 2020 13:34]

Ah... early bird, 17501468 :)
Dit soort zaken zijn vaak inderdaad van passerende aard. Eerder had je 15 seconden vines, zeer populair en hoor je nu ook niks meer van.
Dat klopt, Vine is ook sinds eind 2016 niet meer in de lucht :)
Niet als Microsoft het Amerikaanse aandeel overneemt, als gebeurt dan zal TikTok nog verder gaan groeien.

[Reactie gewijzigd door choi99 op 4 augustus 2020 20:19]

Niet als Microsoft het Amerikaanse aandeel overneemt, als gebeurt dan zal TikTok nog verder gaan groeien.
Ik weet nog zo niet of Microsoft een succes er van kan gaan maken. De reden dat ze TikTok willen kopen is mede vanwege de doelgroep, dat lijkt me juist ook meteen een gevaar.... de doelgroep is nog niet echt de groep waar Microsoft geslaagd is. Dus ik heb er een beetje hard hoofd in dat het met TikTok opeens wel gaat lukken om die doelgroep te bereiken (kennen ze doelgroep goed genoeg om TikTok verder te innoveren?). Als Microsoft slim is laten ze het gehele beleid verder over aan TikTok zelf en bemoeien ze zich er niet teveel mee.
Zou TikTok zo succesvol kunnen zijn geworden als Twitter Vine in 2016 niet de nek had omgedraaid?
Dat denk ik niet. Althans, in China zou TikTok meer zijn aangeslagen, maar in met name de westerse wereld zou Vine nog steeds heer en meester zijn.

En leuk dat jij je Vine óók nog herinnert, want bijna de hele wereld lijkt door TikTok's populariteit alweer te zijn vergeten dat Vine in zekere zin de "populaire voorganger" was :)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 augustus 2020 13:13]

Dat komt om dat Vine en TikTok een andere doelgroep hebben. Vooral in het westen dan vooral zie je veel jongeren (ik schat iets van 12-18) die aan de slag gaan daarmee. Vine had een iets oudere doelgroep (nog steeds jong wel), maar de huidige doelgroep van TikTok zal waarschijnlijk niet eens weten wat Vine was, daar zijn ze te jong voor over het algemeen
Dat komt om dat Vine en TikTok een andere doelgroep hebben. Vooral in het westen dan vooral zie je veel jongeren (ik schat iets van 12-18) die aan de slag gaan daarmee. Vine had een iets oudere doelgroep (nog steeds jong wel),
Dan heb jij op een andere Vine gezeten dan ik, want ik zag toch héél veel mensen van tussen de 12 en 25 daar op ;)
maar de huidige doelgroep van TikTok zal waarschijnlijk niet eens weten wat Vine was, daar zijn ze te jong voor over het algemeen
Klopt, daar ging het me ook niet om. Het ging mij meer om de oudere mensen en met name de media die Vine alweer vergeten lijken te zijn. Het is geen ramp of zo, maar het verbaast me aangezien Vine ooit net zo populair was als TikTok en het doel hetzelfde: korte filmpjes plaatsen.
Noem mij maar oudbollig maar zie nog steeds niet het nut in van dit soort apps.
Ik ben zeker oubollig maar als ik ga sporten zie ik regelmatig een groepje jongeren samen dansjes doen en zo met TikTok en eigenlijk ziet dat er best leuk uit. Zeker in vergelijking met de stoere groep die niet meedoet en maar wat over hun smartphone hangt tot ze er een kromme rug van krijgen.

Ik vind het zorgwekkend en ergerlijk hoe het internet ondertussen voor 99% bestaat uit rommel en dat het ook maar mogelijk is om geld te verdienen met letterlijk niets te kunnen. Maar eerlijk, die dansjes vind ik nog best ok (ook al vertrouw ik geen van die data-honger bedrijven).
Elke generatie vindt op een bepaald moment wel dat de volgende generatie met 'nutteloze' of zelfs immorele zaken bezig is: jazz, rock, metal, tv kijken, games, smartphones, allerlei apps op die smartphones, ...

Het internet is nogal sterk op het entertainment gericht momenteel en ik ga met je akkoord dat het soms zeven is naar de goede content. Op YouTube moet je ook zoeken naar de interessante video's maar ze zijn er wel ;-)

Zelfde in de App Store en Play Store etc. Er zijn veel interessante en goede apps, maar je moet ze zien te vinden tussen de duizenden andere.
Anoniem: 100047
@Aegir814 augustus 2020 13:41
Mijn generatie had alleen nuttige dingen. Iedereen sjouwde een ghettoblaster mee van een kilo of wat, had je gelijk je dagelijkse fitness gehad :+
Ja, dat geld kunnen verdienen met niets kunnen vind ik ook echt een zorgwekkende ontwikkeling.... Kan je nagaan hoeveel mensen misschien denken: ach, ik hoef niet te studeren want ik ga toch geld verdienen op social media...

En de groep wordt steeds groter want het wordt steeds populairder en lucratiever...
Ze verdienen geld omdat ze geld voor het platform verdienen, simpel. Op youtube verdienen kanalen toch ook geld omdat ze geld verdienen voor youtube.
Ja, ik snap het hele model wel.

Ik vind het alleen zorgwekkend dat de content waarmee ze geld verdienen (of het nou TikTok of YouTube of wat dan ook is...) in veel gevallen zo slecht is dat het lijkt alsof we naar een Idiocracy world (https://www.imdb.com/title/tt0387808/) gaan...
Als het zo slecht is dan verdienen ze er geen geld mee, want dan kijkt er niemand naar.
Als er veel mensen kijken dan vinden veel mensen het goed, anders kijken ze er toch niet naar?
Ik vind het ook 10x niets die tiktok filmpjes, maar ik ben niet zo oppervlakkig om niet te snappen dat andere mensen het blijkbaar wel leuk vinden, anders zou het niet zo populair wezen. Wij worden steeds ouder, er zullen steeds meer dingen komen die razend populair zullen worden, waar wij onze wenkbrauwen bij zullen optrekken.
Dat andere mensen iets leuk vinden om naar te kijken, maakt iets nog niet minder slecht. Jake Paul is daar een goed voorbeeld van, was (is) razend populair en heeft er bakken met geld mee verdiend, maar zn filmpjes waren zo'n beetje alles wat er mis is met de mensheid.
Ik ben het met je eens dat zulke content slecht is, maar blijkbaar denken jongeren daar anders over, en er is niets wat jij of ik daaraan kunnen veranderen.
Dat was het punt van morpheus ook niet, alleen dat ie zich zorgen maakte :)
Dat ze met zulke domme dingen bezig zijn dat letterlijk mijn hersencellen afsterven als ik er 5 seconde naar kijk, kan ik nog mee leven. We zijn allemaal wel met nutteloze dingen bezig geweest. Het grootste probleem is dat het -onbeperkt- is. De content houdt niet op en ze zijn er letterlijk nonstop mee bezig, verslaafd. Dat is met alles zo tegenwoordig, wat je ook doet, het is onbeperkt en eindeloos. Het gevolg is dat de jonge generatie geen tijd overhoudt voor nuttige dingen, waardoor uiteindelijk kennis verdwijnt.
Maar die dansjes vond je dan toch al jaren geleden oké? Want veel mensen, maar met name de media, doen alsof het een totaal nieuwe trend is, maar mensen maakten dit soort filmpjes eerder al op Vine. Wat toen ook enorm populair was.
Ik heb dit nu al vaker gelezen hier, maar persoonlijk heb ik Vine altijd over gehoord dat het populair is en TikTok zie ik letterlijk dat het populair is. Misschien dat het iets lokaals is, maar ik heb in Nederland en Turkije nooit iemand een Vine zien maken en TikTok word ik letterlijk gek van. Ik zit niet in de sociale kringen die daar bezig mee zijn, dus als ik het extern zo onzettend merk dan zegt dat wel wat.
Ik ben Nederlands en werd ook helemaal gek van Vine (ondanks dat ik het zelf ook had en dagelijks bekeek :P). Er zaten ook genoeg andere Nederlanders op. Het is denk ik maar net met wie je omging toentertijd.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 augustus 2020 17:25]

Mij is het nu het laatste jaar pas opgevallen. Eerlijk is eerlijk, ik leef onder een steen als het over hippe trends gaat, maar dat dansjesgedoe deden ze een jaar geleden nog niet. Toen trapten ze balletjes naar elkaars hoofd en hadden ze allemaal AirPods in hun oren die die vervelende JBL super mega boom bak van het jaar ervoor hadden vervangen.

Ik link het aan tiktok, misschien onterecht. Ik wist niet dat je dat op Vine ook kon.
Je bent oubollig ;)

Er waren ongetwijfeld ook mensen die het nut van brieven, telefoons, smartphones (nou ja, deze weten we zeker), het internet, etc. niet inzagen. En zo zal elke generatie neerkijken op een volgende generatie. Blijkbaar vinden honderden miljoenen mensen dit een leuke en interessante manier van communiceren.
het levert 800 mil gebruikers op

dat zijn 1,6 miljard ogen ( :+ ) voor reclame

en voor 800 mil mensen vermaak
niets van wat je noemt is nuttig...
ligt helemaal aan je definitie van nuttig, ik vindt het genereren van inkomsten en mensen vermaken wel degelijk nuttig
En ik vind reclame een maatschappelijke ergernis waarvan ik nooit heb begrepen waarom het niet meer wordt aangepakt. De traditionele media zijn compleet onbruikbaar geworden door de reclame. Je moet een sticker op je brievenbus hebben, anders krijg je iedere week een heel bos aan omgekapte bomen binnengeworpen. Het internet is niet bruikbaar meer zonder ad- en trackerblocker: 80% van de laadtijd en dataverkeer is gewoon troep. En dan heb je soms nog van die gebouwen met grote lichtgevende billboards die het verkeer afleiden. Geld verdienen is nodig in deze samenleving, maar reclame kunnen we best zonder. Dan kunnen bedrijven weer gaan concurreren op prijs en kwaliteit en niet op marketingbudget. Nu heb je budget kwaliteit producten voor een premium prijs om alle promotie te kunnen bekostigen :r
Hoe moet je zonder reclame je product of merknaam onder je potentiële klanten bekend maken? Dat er (te)veel reclame is geef ik toe, maar het is wel degelijk nodig.

In mijn plaats heb je juist een stikker nodig om je oudpapier te spekken (oke bij mij zit er nog wel een "Nee, Nee" stikker op mijn brievenbus, maar is niet meer nodig). Waar ik mij dan erger zijn de stukken die met "aan de bewoners van dit adres" de brievenbus in worden gestopt. Die gaan vaak op retour afzender.
Dat moet niet. Als je goede producten levert verkopen die zichzelf wel. Mond tot mond reclame werkt al heel lang heel effectief. Geen schreeuwerige slogans voor nodig.
Je hebt je statement van geen reclame aangepast tot reclame via mond tot mond reclame. Wat nog steeds reclame is. Ik denk niet dat een nieuw origineel product, klanten snel genoeg kan aan trekken door het alleen maar te koop aan te bieden. Allereerst zijn mensen er niet naar op zoek, ten tweede kennen mensen je naam niet. Dus zonder een vorm van reclame kan je niet snel genoeg je investeringen eruit halen om het product aan te blijven bieden. Je zal toch op een of andere manier je product moeten introduceren. Helemaal bij elektronica, waar veel producten niet eens echt nodig zijn, maar moet je toch op een of andere manier je product "nodig" maken.

Dat veel bedrijven, tot lachwekkendheid toe, verschrikkelijke reclames maken om maar uniek over te komen. En daarmee mij afschrikken en waar jij misschien ook zoals ik vind "Daar wil ik niks van hebben alleen al vanwege die reclame" denk ik dat het voor veel mensen wel beter werkt, dan dat een vriend zegt hey je moet dat product kopen.

Dus ik vind je naïef als je zegt dat mond tot mond reclame genoeg is als je maar een goed product hebt. Ik denk dat je het kudde gedrag van de mensheid onderschat.
Dus alles in het leven moet nuttig zijn?
Wat een saai leven zal je dan hebben.
Tja, niet alles hoeft "nuttig" te zijn. Anders zouden Microsoft, Sony en Nintendo meteen hun consoleverkopen kunnen staken. Netflix kan stoppen met series en films maken/aanbieden, etc.

Iets kan ook nuttig zijn omdat het entertainend is, mensen vinden het waarschijnlijk plezant om de video's te maken en te kijken. Zelf gebruik ik het niet omdat het mij niets zegt, maar ik doe dan andere nutteloze zaken zoals gamen en Linux-distro's testen, zonder nut, gewoon om te zien hoe goed ik ze vind.

En voor de eigenaars van de app zal het ook wel nuttig zijn, zij kunnen (veel) geld verdienen en een hoop volk tewerkstellen.

Maar ik snap het helemaal dat jij het (ook) geen nut vindt hebben. Prima ;-)

Iets meer on topic: ik vermoed dat Snapchat en Facebook (met Instagram) kansen ruiken nu TikTok verplicht verkocht moet worden of van de Amerikaans markt moet gehaald worden.

[Reactie gewijzigd door Aegir81 op 4 augustus 2020 12:44]

Om jouw bericht even aan te vullen met mijn mening:

Entertainment is ook nuttig. Immers heb je (op de uitzonderingen na) entertainment nodig om te kunnen ontspannen. Om iets anders te doen dan 24/7 te werken.
Als er helemaal geen entertainment op de wereld zou zijn, dan zou ik me afvragen wat het nut van leven is.
Heel je leven lang werken en leven zonder plezier lijkt me heel gek.
grappig dat jullie tiktok entertainment noemen en op een hoop gooien met de game industrie en netflix. een beetje navelstaren en naar elkaars dansjes en kattenfilnpjes kijken, pfff 8)7
Heel sommige dingen erop kunnen best vermakelijk zijn, maar het grootste gedeelte is ook niets voor mij. Ik heb de app ook nog nooit gehad en zal het niet downloaden. Maar wat voor ons niet leuk is kan voor anderen (en dat blijkt) wel leuk zijn :P . Er staan ook redelijk wat comedy/sketches op zoals Vine vroeger had bijvoorbeeld

Ik schaar alles wat mensen voor hun plezier doen onder entertainment. (immers entertain je jezelf met iets)
Of dat nou gamen, films kijken, dansjes doen of sporten is maakt in dat geval niet uit. Het zijn dingen die je doet omdat je het leuk vind, en niet omdat het "nuttig" is voor de samenleving of iets dergelijks. Maar dus wel nuttig voor jou als persoon :)
Noem mij maar oudbollig maar zie nog steeds niet het nut in van dit soort apps rock and roll.

[Reactie gewijzigd door Osiummaster op 4 augustus 2020 13:40]

En deze week of volgende week lanceert Facebook ook 'Reels' wat in feite TikTok op Instagram is.

De ideeën zijn een beetje op lijkt het in de social media. En merken zien dat ook. TikTok heeft nu de mond vol van een heel andere soort advertentievorm (die overigens verdacht veel lijkt op bepaalde mislukte features van Facebook). En belangrijker: er zijn grote vraagtekens bij de metrics die ze tonen aan gebruikers.

Het is nu echt wachten op een echte gamechanger, maar hoe dat eruit gaat zien weet niemand. En wie dat wel weet wordt heel erg rijk :)
Wat we echt nodig hebben is een vervanger van al het bestaande wat niet gecentraliseerd is bij 1 commercieel bedrijf. Net als email, waarbij iedereen die dat wil z’n eigen server op kan zetten. Dus niet iets waar 1 bedrijf rijk van gaat worden. Daar wordt niemand behalve dat bedrijf blij van.
En ja, ik weet dat dit soort systemen al bestaan, maar erg populair zijn ze nog niet. Zolang iedereen aan spyware van Facebook blijft plakken blijft alle data bij 1 partij steken :r
Decentraal en onafhankelijk is een mooi streven, maar wie gaat betalen voor onbeperkt opslag van oneindige beeldmateriaal? Wil je iedereens mobiel combineren tot één grote blockchain?
Waarom zou dat onbeperkt moeten zijn? De meeste media die wordt gepost is wegwerprommel die 1 keer wordt bekeken en niet interessant meer is na ongeveer een dag. Automatisch opschonen van onzin lijkt me belangrijk. Je wilt toch niet iedere foto gaan bewaren van iedereen die jaren geleden z’n avondeten gepost heeft? Op zo’n manier houdt je een groeiende behoefte aan opslagruimte voor data waar niemand in geinteresseerd is. Als je dat aan de gebruikers over laat gaat het niet gebeuren, die gaan geen tijd steken in het opschonen van hun social media, dus moet het vanuit het platform komen.
Mij hoef je er niet van te overtuigen, ik ben het helemaal met je eens. Maar de gebruikers zijn inmiddels anders gewend en gebruiken de social media diensten zelfs als een backup van hun beelden. Ga maar automatisch hun foto's verwijderen en kijk of ze naar jouw onafhankelijk platform komen, terwijl bij de buren alles er wel voor altijd op blijft staan.
Mja, dat zal ook niet eeuwig blijven. De digitale afvalberg groeit ieder jaar harder. Er komt een punt dat dat ook voor Facebook niet meer te doen is.
Elke keer dat een disk wordt vervangen voor een vast bedrag van zeg €100, heeft de volgende disk voor hetzelfde bedrag weer meer capaciteit vanwege technisch vooruitgang. Ik durf er geen rekensom voor te maken met mijn kennis, maar de capaciteit stijgt wel zonder dat het meer kost, want vervanging gebeurd toch altijd al periodiek. Ik weet niet of dat genoeg is om de datahonger te stillen.
Ja, de ideeën zijn inderdaad op. Twitter moest per se af van het populaire Vine en hopla, daar is TikTok als vervanger. Nu raakt TikTok steeds meer in privacy-opspraak en hopla, daar is Facebook met Reels als alternatief. En dan heb ik het nog niet eens over alle Facebook-, Instagram- en Twitter-klonen (zoals Diaspora, Mastodon, WT:Social, etc.).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 4 augustus 2020 13:11]

Anoniem: 564633
4 augustus 2020 13:22
Off topic: zijn er meer met mij eens dat Vine een veel beter medium was dan Tiktok nu is?
Allemaal copycats. Verzin gewoon eens wat nieuws ofzo.
Snapchat die een TikTok look-a-like wordt?

Ga het meteen van m'n telefoon afgooien |:(
Hahahaha ja is ook zo.
En iedereen moest meegenieten.
Was blij dat even later de walkman zijn intrede deed.

Anno 2020 mag je niet eens meer een radio hebben op de werkvloer ivm de muziekrechten. 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee