Let op: je bekijkt een oudere versie van dit artikel. Bekijk hier de nieuwste versie van dit artikel.

Door Redactie Tweakers

Desktop Best Buy Guide

Juli 2018

Inleiding

Ook in de zomer bouwen we vrolijk verder aan pc's en voor deze editie van de Desktop Best Buy Guide hebben we een basisgamesysteem en een mainstreamgamesysteem samengesteld. Er is eindelijk weer wat te kiezen in componentenland, want behalve een discussie over of we het best een AMD- of een Intel-processor kunnen kiezen, beginnen de prijzen van componenten eindelijk weer een beetje te dalen. Vooral videokaarten en ssd's zijn inmiddels wat goedkoper dan een paar maanden geleden, en zelfs geheugenprijzen lijken over het hoogste punt te zijn. Om je op weg te helpen bij een keuze voor een monitor hebben we enkele schermen op een rijtje gezet.

Zoals gebruikelijk zijn de DBBG-systemen in overleg met de community van Tweakers samengesteld. In het topic op het Gathering of Tweakers-forum kan iedereen zijn mening geven over het perfecte systeem. Het BBG-team plaatst een aantal weken voor publicatie voorstellen voor systemen in het Complete Systemen & Laptops-forum. Vervolgens kunnen alle forumbezoekers hun mening geven en over wijzigingen discussiëren. Bij het schrijven en samenstellen van de definitieve BBG gaan we uit van de feedback in de bovengenoemde topics, onze eigen bevindingen, de reviews van collega-hardwaresites en de ervaringen van medetweakers op het Forum en in de Productreviews.

Systeem Budget
Basisgamesysteem 700 euro
Mainstreamgamesysteem 1000 euro
Monitoradvies nvt

De prijzen van de diverse onderdelen worden in real time uit de Pricewatch opgevraagd en zijn daardoor aan verandering onderhevig. De prijzen in de tabellen worden vastgesteld op het moment van publicatie. Als een onderdeel meer dan eens in een configuratie voorkomt, zoals de twee videokaarten voor een sli- of crossfiresysteem, wordt daarmee in de totaalprijs rekening gehouden. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Let op: niet alle hardwarecombinaties zijn getest. Waar mogelijk controleren we op de correcte werking van de verschillende onderdelen, maar we kunnen niet garanderen dat alle componenten honderd procent compatibel zijn.