Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Notebook Best Buy Guide: december 2011

Gamingnotebook - uiterlijk en indruk

In het verleden probeerde MSI onder andere met thin&lights marktaandeel te veroveren, maar het bedrijf was daar niet erg succesvol in. Ook in diverse andere notebooksegmenten kreeg het bedrijf maar lastig voet aan de grond, maar de laatste tijd heeft het Taiwanese bedrijf wel succes met gamingnotebooks. In deze niche heeft MSI een relatief goede naam opgebouwd met krachtige, in het oog springende modellen voor een schappelijke prijs. Dit is ook van toepassing op de GT683 uit de deze BBG.

Een andere configuratie van de GT683, is eerder dit jaar door Tweakers.net getest. Diezelfde laptop schopte het in augustus ook al tot de Notebook Best Buy Guide. De reden dat we MSI weer terugzien is dat de GT683DXR-471NL een krachtigere gpu heeft gekregen, terwijl de prijs inmiddels lager ligt. Opnieuw is het dus de prijs-prestatieverhouding die de doorslag geeft.

MSI GT683-422NL MSI GT683-422NL

Uiterlijk

We hebben voor de 15,6"-versie gekozen, omdat er een behoorlijk groot prijsverschil met de 17,3"-variant is. Beide notebooks hebben verder dezelfde specificaties en bovendien is de 15,6"-versie makkelijker mee te nemen - al is de GT683 met 396x269x55mm en een gewicht van 3,5kg ook al geen kleintje.

Net als de meeste gamelaptops van MSI heeft deze GT683 een redelijk druk uiterlijk met felle kleuren. Op donkere achterkant van het scherm prijkt het MSI-logo, aan de voorzijde zitten oranje leds en de ronde speakers aan weerszijden zijn in opvallende rode ringen gevat. De speakers zijn van het merk DynAudio en leveren relatief goed geluid.

Het toetsenbord beschikt over een numeriek eiland, terwijl er bovendien veel ruimte tussen de toetsen is. Het gevolg is wel dat de toetsen wat klein zijn. MSI heeft de wasd-knoppen, waar veel games mee bestuurd worden, rood gemarkeerd en de cursortoetsen van rode pijlen voorzien. Als er druk op wordt uitgeoefend, geeft het toetsenbord helaas hier en daar mee.

Het touchpad is van de leverancier Sentellic en ondersteunt maar een beperkt aantal gestures: zo is scrollen met twee vingers al niet mogelijk. Mogelijk moet je even wennen zijn aan de gesture-commando's die Sentellic heeft bedacht.

Scherm

Het 15,6"-scherm is glanzend en heeft een resolutie van 1920x1080 beeldpunten. Het gaat om een tn-paneel en de reactiesnelheid is dan ook goed, terwijl de kijkhoeken matig zijn.

Hardware

De GT683 is voorzien van de populaire Core i7 2630QM, die een kloksnelheid van 2GHz en een Turbo-modus van 2,9GHz heeft. Deze Sandy Bridge-chip heeft vier cores en ondersteuning voor HyperThreading. Er is inmiddels een opvolger van de 2630QM, de iets snellere Core i7 2670QM, maar de 2630QM voldoet nog prima.

De laptop heeft 8GB ddr3-geheugen, wat ons ruimschoots genoeg lijkt, en twee 7200rpm-schijven in raid-0 zijn verantwoordelijk voor 1TB aan opslagruimte. Daarmee beschikt de nieuwe GT683 aanzienlijk meer ruimte dan de versie die in de NBBG van augustus stond: die had twee 320GB-hdd's. Zoals gezegd is de vorige GT683, ondanks de inmiddels gestegen hdd-prijzen, toch duurder dan het model dat het deze maand tot Best Buy heeft geschopt.

De andere grote verbetering ten opzichte van de vorige GT683 is de grafische kaart. Dit is nu de Nvidia GTX 570M, waar de voorganger nog met een GTX 560M was uitgerust. De 570M heeft 336 op 575MHz geklokte cores en de verbinding met het 1,5GB grote gddr5-geheugen verloopt via een 192bits bus. De GTX 570M is de op een na krachtigste mobiele gpu van Nvidia en zal het gros van de games dan ook zonder problemen aankunnen.

MSI heeft niet bezuinigd op aansluitingen. Zo zien we aan de linkerkant twee usb 3.0-poorten, een kaartlezer en een usb 2.0-poort. Aan de rechterzijde zitten de audio-aansluitingen, een tweede usb 2.0-poort en de dvd-drive. Blu-rays afspelen zit er dan weer niet in. De achterzijde biedt plaats aan een vga- en een hdmi-aansluiting, een kensington-slot, een ethernetpoort en een esata-connector. Ten slotte ondersteunt de GT683 wifi-n en bluetooth 3.0.

Over dit model kan gediscussieerd worden in [NBBG Aanschaf] Gamingnotebook december 2011

Conclusie

De configuratie van de MSI GT683 die in de NBBG van augustus stond, had een prijs van ongeveer 1500 euro. Vier maanden later heeft deze machine meer opslaggeheugen, een krachtigere videokaart en een lagere prijs. Het is dus geen wonder dat we opnieuw de GT683 hebben uitgekozen als de laptop die de beste gameprestaties voor je geld biedt.

Pluspunten
-
Scherpe prijs
- Snelle hardware

Minpunten
- Uiterlijk zal niet iedereen aanspreken
- Toetsenbord en touchpad zijn matig

Alternatieven

Laptops Dell Alienware M17xR3 (M17X-9974)
Dell Alienware M17xR3 (M17X-9974)

De derde generatie van de 17"-Alienwarenotebook heeft de bekende ingrediënten van dit merk: opvallend design, instelbare verlichting en prima hardware-onderdelen. We kunnen het model op de site van Dell met een zeer krachtige Radeon HD 6990M en 1080p-scherm uitrusten. We overschrijden dan net het budget, maar knijpen voor de alternatieven een oogje toe, mede omdat Dells kortingsbonnensysteem de mate van overschrijding beperkt maakt.

Score: 0OnbekendLaptops MSI GT780DX-230NL
MSI GT780DX-230NL

MSI doet ook nog mee met deze 17"-gamingnotebook met Core i7-quadcore, 16GB geheugen, 750GB-hdd én 120GB-ssd en de GTX570M. Helaas is het model op moment van schrijven slechts bij 1 leverancier verkrijgbaar. Er is echter een goedkoper model met Core i5 en 6GB beschikbaar, maar dit model moet ook de ssd missen.

Score: 4.5OnbekendLaptops Asus G74SX-TZ019V
Asus G74SX-TZ019V

Asus is aanwezig in het rijtje alternatieven met zijn G74. Helaas is dit model uitgerust met de GTX 560M, die toch minder presteert dan de 570M, maar het blijft een mooi systeem met een design dat veel mensen aanspreekt.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (109)

Wijzig sortering
medion heeft een nog veel competetievere gaming-notebook.

naar de medion site voor de MEDION ® ERAZER ® X7815 (MD 97 926)
(met zelfde GPU)

Voordelen:
  • meer RAM (16GB ipv 8gb
  • soberder uiterlijk
  • SSD ingebouwd
  • cpu tikje sneller
  • mat scherm
  • en goedkoper
Nadelen:
  • medion (=aldi-merk?)
  • medion-shop duitsland
Kanttekening: mijn medion notebook van 2001 doet het nog steeds. Helaas is ie wel een beetje achterhaald. (ondertussen heb ik gewoon een DELL XPS)

[Reactie gewijzigd door Rubizon op 1 december 2011 11:50]

Een merk kan geen nadeel zijn. Hoogstens persoonlijke voorkeur en slechte service.

En het feit dat hij alleen in duitsland te verkrijgen is vind ik wel een erg groot nadeel.. ;)
Als je aan de kanten van eindhoven / brabant woont is dat geen enkel probleem.
Je kan dat ding ook gewoon importeren. De tijd dat een landgrens een probleem vormt is al lang voorbij. In dit geval krijg je er veel extra voor.

Merk kan inderdaad geen nadeel zijn. Maar toch denken veel mensen er zo over.
Medion heeft een vreselijke service. Had een upgrade-CD gekocht voor een Medion GoPal navigatiesysteem. Na het openen van het doosje bleek het de foute versie te zijn (aan de buitenkant van het doosje kun je niks zien-). Contact met Medion gehad, kreeg de reactie "sorry, de zichttermijn is verlopen omdat het doosje open is en het had binnen 3 werkdagen (WTF?) terug gestuurd moeten worden.

Ondanks dat ik aangaf dat je het doosje wel open MOEST maken omdat het versienummer niet op de buitenkant vermeld stond wilden ze er niks van weten. Geld foetsie. Tsja, zo kun je natuurlijk wel makkelijk geld verdienen als bedrijf

Wat een flut-toko; ik had het ook wel kunnen weten. Dus iedereen; NOOIT bij MEDION kopen, ook al is het nóg zo goedkoop. Leg er liever wat geld bij en koop een A-merk product.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 4 december 2011 12:08]

Even een kleine update voor diegene die dit nog lezen, na wat directe communicatie met een vriendelijke Medion-medewerker (c.q. mede-Tweaker) lijkt het erop dat er toch een oplossing gevonden is voor het probleem met de foute update-CD.

Er is in ieder geval een pakketje onderweg; zojuist een DPD Track&Trace link gekregen per e-mail. Ben erg benieuwd wat ze hebben kunnen organiseren. In ieder geval ben ik erg blij dat er mensen zijn die wél snappen wat klantenservice is en zich ook (binnen alle redelijkheid) moeite doen om je te helpen.

Mochten jullie niks meer horen zijn alle problemen naar wens opgelost. Bij deze wil ik dan ook mijn negatieve feedback hierboven betreffende Medion volledig rectificeren.
Het is inderdaad jammer dat deze laptop niet mee is genomen. Natuurlijk is het wel zo dat hij hier in NL (waarschijnlijk nog) niet te krijgen is.

Verder ben ik zelf ook zeer te spreken over de compleetheid van mijn Erazer laptop. Afwerking zoals een dikke accu (hij heeft een dikkere accu dan een HP Business van een maat van mij), de kabel voor het opladen is lekker lang (+-4m) en een dikke transformator dus geen warmte problemen bij lange game sessies.

Nadeel wat je schets kan ik wel begrijpen, veel mensen kennen medion van de aldi en zien dat als iets negatiefs. Nou ik heb bij mijn laptop nog geen enkel nadeel kunnen vinden...

Verder is de laptop zelf ook zonder veel poespas geïnstalleerd, op mijn laptop stond bijvoorbeeld alleen Windows Vista en kon ik Office Starter optioneel installeren (it's free it's not so bad :D!). Geen andere meuk wat je toch niet gaat gebruiken of gelijk moet deïnstalleren...

[Reactie gewijzigd door C1H3OH op 1 december 2011 17:37]

Aldi heeft over het algemeen ook een prima kwaliteit, kijk maar eens naar Kassa dan zie je steevast de producten van Aldi en Lidl hoog eindigen in vergelijkende testen. Het is een armoedig merk, winkels zijn lelijk, het personeel niet zo goed, maar de producten zijn vaak wel goed.

Ook met Medion heb ik prima ervaringen. Wat doet een computerbouwer nou eigenlijk naast assembleren? Ze gebruiken prima componenten.
De Medion Erazer wordt door medion ingekocht bij MSI.
kijk maar goed naar de body van de notebook.
Idd, de E1210 akoya (netbook) was identiek aan de Wind 100. Je kon zelfs de bios uitwisselen.
Bij de Mainstreamnotebook wordt als alternatief de Vaio F22 aangeboden, alleen de kritieken die er bijstaan kloppen niet helemaal; De user die zijn "F22" reviewde had eigenlijk een F12 en de andere die een review heeft gemaakt is er juist wel over te spreken.

Verder had ik bij de zakelijke notebooks ook graag de Dell Vostro V131 gezien; 13.3", accuduur van ruim 6 uur (8 uur als je het rustig aan doet) backlit keyboard en een mat scherm voor 600 euro.
Helaas zit er een fout in het artikel: de subwoofer van de Asus N55SF-S1060V is niet een optie maar zit standaard bij de laptop (http://www.asus.com/Noteb...rtainment/N55SF/#overview).

Overigens ben ik zelf sinds een week de gelukkige bezitter van de laptop en kan ik de keuze van tweakers alleen maar beamen! Het is echt een top laptop!
Beetje gek dat Apple notebooks in geen van de categorieen goed passen, terwijl ze toch een aanzienlijk deel van de markt bedienen. Misschien moeten de categorieen en bijbehorende budgetten heroverwogen worden?
Bij Apple betaal je altijd een aanzienlijk bedrag voor het merkje. Het is dus logisch dat als je kijkt naar de beste specs binnen je budget dat ze buiten de boot vallen. In geen van de drie categoriën is design laat staan merkbeleving van doorslaggevend belang.
-
Bovendien is een MAC buiten de grafimedia om niet echt geschikt als zakelijke notebook. Daar blijft het (gelukkig) toch echt windows based. Als Gamernotebooks zijn ze ongeschikt (tenzij je echt een vermogen uit wil geven voor nog een beetje om aan te kijken specs)
-
De enige categorie waar ze zich hier in zouden kunnen scharen is dus de mainstream notebooks. En daar raad je het al.... overpriced.

[Reactie gewijzigd door Badderbeest op 2 december 2011 08:16]

Gamernotebooks zijn ze ongeschikt (tenzij je echt een vermogen uit wil geven voor nog een beetje om aan te kijken specs)
En het belangrijkste natuurlijk:
Er zijn maar amper games voor OSX.
dankzij STEAM komt hier voor de apple-fans gelukkig wel verandering in ...

veel games op steam zijn tegenwoordig van het zgn 'steamworks'; en die draaien dan zowel op windows als op mac.
Maar het moet wel gezegd dat qua échte kaskrakers en topgames de mac wel achter blijft op de pc... de meeste steamworks games zijn van het type indiegames :)
Nou succes daarmee, De duurste notebook van Apple op dit moment, hun vlaggenschip is te koop vanaf een waanzinnige € 2.419,- (pricewatch: Apple MacBook Pro 17" 2,4GHz (Najaar 2011))
-
Maar dan krijg je natuurlijk wel een hele dikke radeon 6770M.... :+
-
Daar kun je een game als BF3 amper mee draaien. De enige manier om de framerate vloeiend te houden is alles op LOW zetten en de resolutie niet hoger dan een schamele 1024 x 768 pixels...
-
Nee, Apple zal de gamemarkt voorlopig niet gaan beheersen. Steamworks of niet. Het is te duur en je krijgt er te weinig voor terug. Al is een plaatje van een afgekloven appel ook wat waard natuurlijk :P
Bovendien is een MAC buiten de grafimedia om niet echt geschikt als zakelijke notebook. Daar blijft het (gelukkig) toch echt windows based.
Gelukkig? :? Wat is er dan mis met Apple's, afgezien van de prijs?

Zakelijk gebruik van Apple's is overigens geen enkel probleem. Ik heb een aantal collega's die hun eigen (privé-)MacBook zakelijk gebruiken. Die zijn er heel tevreden mee. En nee, ik werk echt niet in de grafische industrie.
Integratie en beheer van Apple binnen je bedrijfsnetwerk. Als 99% van je netwerkapparaten windows based zijn is het natuurlijk vervelend/lastig als je voor die ene % aparte software, ondersteuning etc. moet bijhouden.
-
Nee, Apple moet zich maar lekker bezig hoeden met dat waar ze goed in zijn. Mooie producten voor consumenten maken en deze met goede marketing met dikke marges aan fans verkopen.
-
Zoals ik altijd maar zeg; In een wereld waar iedereen Engels spreekt verloopt de communicatie vlekkeloos. Dan moet je niet opeens als zonderling Swahiliaans gaan praten.
Bovendien is een MAC buiten de grafimedia om niet echt geschikt als zakelijke notebook.
Veel ontwikkelaars werken tegenwoordig op een virtual machine. Dit maakt het namelijk makkelijk om te switchen tussen projecten/klussen. VMware fusion werkt perfect.

Bij ons op kantoor ontwikkelen meerdere .Net ontwikkelaars op een Macbook Pro 15 inch.
Je ziet tegenwoordig steeds meer luxe notebooks a la die van Apple. Het is wel een idee dit als categorie op te nemen, als die trend doorzet. Ook ultrabooks krijgen we straks natuurlijk als NBBG-onderdeel. We gaan het druk krijgen. :P
Geen budget notebook? geen netbook?

Ok budget tot 600 (snelle spechunt) pricewatch: Asus K53SV-SX798V

Netbook: pricewatch: MSI Wind U270-215NL

e-450 en usb 3.0

[Reactie gewijzigd door 140398 op 1 december 2011 12:54]

Helemaal mee eens..... _/-\o_

de doorsnee gebruiker die een kwalitatief goede notebook zoekt

Dit hoeft tegenwoordig beslist geen 900 euro meer te kosten.
0Anoniem: 426269
@1403985 december 2011 23:07
"Ok budget tot 600 (snelle spechunt) pricewatch: Asus K53SV-SX798V"

Yes mee eens. Alleen heel erg jammer dat deze een glans scherm heeft.
Voor mij zelf dan toch maar wat meer betalen (niet eens zo heel veel) voor een Lenovo.
Jammer dat er niet voor 17 inch gamingnotebook is gekozen. Betaal je 1400 euro voor een laptop, heb je nog maar een 15,6 inch scherm... Die paar honderd euro extra maakt dan ook niet meer uit. Vreemd dat er niet naar de Qosmio-serie van Toshiba gekeken wordt: pricewatch: Toshiba Qosmio X770-11C

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 1 december 2011 16:22]

Die Qosmio valt niet alleen buiten het budget (>€1700,-) Maar komt met de 560M ook flink tekort. 2 belangrijke redenen waarom hij niet in aanmerking komt.
Andere laptops met een 560M komen wel in aanmerking zoals de ASUS onderaan de review, dus dat kan de reden niet zijn.

Verder heb ik die Qosmio 3 weken geleden besteld bij Redcoon voor ongeveer 1600EUR, dus ook dat is de reden niet.

En overpriced? De Qosmio heeft een 3D scherm + brilletje wat toch redelijk wat waarde heeft. Vergelijkbare laptop met 3D scherm zijn veel duurder.

Ik ga hier niet de Qosmio lopen verdedigen, want ik heb hem nog niet uitgeprobeerd (ben een tijdje van huis) maar hij had op z'n minst de revu kunnen passeren met een uitleg waarom hij niks is...
De xps 17 kost de helft met 3D (toegegeven, zonder bril, met kortingsbonnen). De M17x kan je met 3D ook veel goedkoper krijgen dan de qusmio.
Die andere 560M's zijn te koop voor ca. € 450,- minder. Geld wat je niet terugziet komen in de prestaties bij games. En dus is de Qosmio zeker niet interessant als best buy.
De andere 560M die ik hier in de review voorbij zie komen (de Asus) is zo'n 100 EUR goedkoper dan de Qosmio. Verder lijkt een 3D scherm (Qosmio) me niet echt iets dat je niet merkt aan de prestatie van een game? Helemaal getuige het feit dat de vorige notebook bestbuy om de XPS van Dell MET 3D scherm draaide?
Inderdaad. In de vorige best buy met een lager budget en gericht op multimedia. De xps 17 is afaik de enige 17" laptop met een fatsoenlijk scherm. Of iig, zeker het beste scherm in de klasse. Daarom is hij gekozen. 3D is een leuke bonus.
Het lijkt me sterk dat je voor de helft van de prijs van een Qosmio een XPS 17 kunt kopen met dezelfde specs. Zowieso kan dat niet, want een XPS kun je niet krijgen met 560M videokaart. Iets met appels en peren.
Daar heb je gelijk in. Maar als je voor de helft (in fact, minder dan de helft) een laptop kan kopen die qua features gelijkwaardig is maar een 20 a 30% tragere GPU bevat. Dan is er duidelijk iets mis met de prijsstelling.
Geheel met Darkstone eens. De Qumiosho is gewoon te duur. Het lijkt wel Apple...
Wanneer ik op de Dell website een XPS 17 samenstel met dezelfde features als de Qosmio X770-107 (behalve dan de 560M videokaart), kom ik op een bedrag van 1300EUR met alle Dell kortingen erop en eraan.

Ik heb 1600EUR voor mijn Qosmio X770-107 betaald (en dat was bijna een maand geleden).

Hoe is 1300EUR de helft van 1600EUR?
€ 805 is de helft van €1600. Dat is namelijk de prijs waarvoor je actueel een xps 17 hebt met het 3D scherm. Een goede maand of 2 terug was dat nog lager. iirc nog onder de €700.


Als je de kortingsbonnen e.d. overslaat en je upgrade het RAM bij dell met 800% marge, dan kom je inderdaad duur uit.. Als je weet waar je moet zoeken stelt de Quosmio niets voor qua prijs/kwaliteit.

Goed, je krijgt 1HDD, maar dat noem ik een voordeel (stop er een SSD in), en 2GB minder RAM (Dat is niet eens €10), en de blu-ray writtter zit ook niet bij die prijs (€85)., maar zelfs met die dingen scheelt het de helft met de Quosmio in de pricewatch.
Vind je zelf ook niet dat die toshiba verschrikkelijk overpriced is? Zelfs de G74 is goedkoper, en die is al veel te duur in vergelijking met de M17x..
Hebben gaming notebooks nu eindelijk eens een uniforme verbinding naar hun GPU zodat je deze kan upgraden?
Het grote nadeel van een gaming notebook is nu dat je na twee jaar een nieuwe moet kopen terwijl je met een GPU upgrade nog best even verder zou kunnen...
Het grote probleem is dat het ten koste gaat van flexibiliteit. In zulke kleine apparaten moet je heel secuur met warmtebronnen omgaan en kan je niet voor een standaard ontwerp gaan die in elke laptop past. Iedere fabrikant wilt het weer anders ingedeeld hebben.
Bedoel je iets als MXM? De meeste notebook fabrikanten gebruiken de MXM interface, tenzij de GPU op het moederbord gesoldeerd is... Er zijn alleen meerdere "versies" van deze standaard.

Via Thunderbolt is het ook mogelijk om een extra videokaart aan te sluiten, alleen de notebooks die deze interface hebben zijn op één hand te tellen.

[Reactie gewijzigd door Elijan9 op 1 december 2011 12:59]

beetje jammer altijd dat de meeste gaming laptop's er altijd zo gruwelijk kinderachtig lelijk er uit zien.. En die 101 ledjes zijn ook altijd vervelend als je in het donker zit te gamen..
Dan zet je ze toch uit.... :?
pricewatch: Asus G74SX-TZ019V

Deze ziet er bijzonder volwassen uit. Voor mij iig een reden om niet de MSI te nemen :)
Altijd goed een BBG die uitkomt in december :)

Wel echt jammer dat MSI laptops altijd zo ongelooflijk lelijk zijn. Kost toch alleen maar geld al die lichtjes, lampjes en versieringen.

[Reactie gewijzigd door 10K op 1 december 2011 15:48]

Met de feestdagen voor de deur :)
Dan zet je die LEDs toch gewoon uit?
Daarbij doen de productfoto's ook niet echt recht eerlijk gezegd. Ik heb nu zelf een GT780DX-723NL, waar ook een bult LEDs opzitten, maar die kun je vrij eenvoudig uitzetten. blijven de powerled en een paar ledjes aan de voorkant over, that's about it.
Ik zou voor de gaming notebook ook eens kijken naar deze BTO:

Linkje

Kun je zelf op je eigen eisen aanpassen en de standaardconfiguratie is echt niet verkeerd.

I7 2670QM + 6990 + Full HD scherm voor 1400 euro. Met Windows 1500 dan.
Of je pakt de M17x met dezelfde specs (oke, minder RAM) met de kortingsbonnen voor minder dan 1500. :)
Die m17x voor 1500 is niet gelijkwaardig aan de BTO die in het linkje staat.

GTX560
Geen full HD (1600 x 900)
4GB
Je kan hem weldegelijk krijgen met precies dezelfde specs,met uitzondering van RAM en HDD, voor minder dan de BTO. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. En ja, dat is met HD6990m, i7, en een 1080p scherm. Ik heb de link nu niet bij de hand, ik zal hem later eens opzoeken. Mocht niemand mij voor zijn.

[Reactie gewijzigd door Darkstone op 1 december 2011 11:57]

Op de Dell site betaal je 2000 voor de zelfde configuratie. (zonder eventuele kortingsbonnen)
Als weet ik niet of Dell zelf de goedkoopste site is.

Maar als je dat linkje nog kan vinden, zou dat leuk zijn.
Kan ik er zelf ook nog even naar kijken, voor zo'n prijs zou ik wel geïnteresseerd zijn in een Alienware.

[Reactie gewijzigd door kvanwijngaarden op 1 december 2011 12:04]

Zelf net besteld, de M17X met 6990m, 1920x1080 scherm, intel 6300 Wifi. Het geheugen breid ik zelf wel uit (+8 Gb = 30 euro) Aan Dell betaalde ik € 1.584,- incl. BTW incl. 90 euro korting, incl. 10% korting en incl. bezorgkosten. ;)
-
Verder klik ik er ook zelf nog een SSD van 120 Gb bij.
-
Inclusief de SSD en geheugen uitbreiding was ik zo een kleine 100 euro goedkoper uit dan een notebook met dezelfde specs van BTO.
-
Als ik nog iets meer mn best had gedaan had ik kunnen bestellen met mastercard en hun cashback actie, dan was er nog eens 50 euro vanaf gegeaan...

[Reactie gewijzigd door Badderbeest op 1 december 2011 12:20]

Ik sluit me volledig aan bij Badderbeest en Darkstone. Toevallig heb ik ook sinds een paar dagen een Dell Alienware M17x besteld, precies op de manier zoals hierboven beschreven. Met de cashback actie heb ik er zelfs nog eens een extra 80 euro af weten te halen.

Iedereen die een gaming laptop overweegt tussen de 1500 en 1700 euro raad ik zeer sterk aan om de Alienware topic eens door te nemen. In mijn laatste post kun je lezen hoe ik aan de kortingen ben gekomen, en hoe ik een configuratie van de i7 2760, HD 6990 en een GOED 1920 x 1080 scherm heb gekregen voor 1579 euro. Ik had zelfs de Blu-ray speler nog achterwegen kunnen laten, en de prijs was zelfs nog ónder de magische grens van 1500 euro gekomen. De links waar Darkstone het over had zijn daar ook te vinden.

Als het aan mij lag was de best buy gaminglaptop zonder twijfel de M17x met upgrades en kortingen geweest. Hoewel de noodzaak tot het "tweaken" van je bestelling misschien voor velen een tegenargument zou zijn, is dit in mijn ogen juist een groot voordeel. Daarvoor zijn we immers tweakers :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True