€ 1.286,99 bij bol Plaza

Review door de redactie

Round-up - RTX 5080's van Nvidia, ASUS, INNO3D, MSI en Gigabyte - update

In deze eerste round-up van RTX 5080's hebben wij een reeks modellen getest op prestaties, geluid en stroomverbruik.

413 9 apr

Preview - Alles over de Nvidia GeForce RTX 50-serie - Van DLSS 4 tot neuralrendering

In deze preview lees je alles over de op de CES 2025 aangekondigde Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070.

303 7 jan
07:24

Videopreview - Eindelijk alles over de Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080 & RTX 5070 Ti

Nvidia-CEO Jensen Huang kwam het podium op in een volgepakte Michelob Ultra Arena, een stadion met een capaciteit van 12.000 mensen, om de wereld kennis te laten maken met vier nieuwe videokaarten: De GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070.

1 7 jan

1 van 5 sterren
jelle03 Newbie
20 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

De 5080 gaming-oc een mooi design stil en koele gpu kaar.

Pluspunten

• Design
  • stil
  • goede koeling
  • gunstige prijs/prestatie

Minpunten

• kunstof schuifplaatje
  • tussen de vans niet vlak voor een steun

zikkie
15 mei 2025 Product gekocht

Gigabyte Gefore RTX 5080 Gaming OC 16G

Pluspunten

• Mooie kaart
  • snel
  • stil

Minpunten

• groot

parend
24 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Ervaring webshop en ervaring product. Aantal sterren gaat naar paradigit en niet naar mijn persoonlijke ervaring met het product.

Pluspunten

• Mooie kaart
  • LCD schermpje zit er op mijn kaart wel netjes uit (al heb ik een gesloten kast)..
  • Overclock mogelijkheden (nu ff andere dingen aan mijn hoofd).

Minpunten

• Net te groot voor mijn kast met de ondersteuning die erbij zit (originele coolermaster cosms)
  • Geen beeld met DP 2.1 op een DP 1.4 monitor
  • Had m in het groen willen hebben (jk)

Hayder AL Newbie
19 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Deze kaart recentelijk aangeschaft. Ben er super tevreden mee. Kaart zelf ziet er mooi uit en voelt robuust aan. Had ook niets anders verwacht van gigabyte. Draai alles op ultra en totaal geen moeite mee.

Pluspunten

• Super snel
  • Stille fans
  • Ziet er mooi uit met RGB verlichting
  • Prijs kwaliteit verhouding goed

Minpunten

• Nog niet ondervonden

Sprunkle Newbie

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Een upgrade om U tegen te zeggen, van een RTX 2070 naar een RTX 5080 - een echt pareltje!

Pluspunten

• bouwkwaliteit
  • design
  • snel en krachtig
  • stil

Minpunten

• prijzig

ClickSmart
27 maart 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Super kaart met enorme koeling. Leuke instelbare RGB en een goed passende en stevige kaarthouder. Deze kaart is overclocked en zorgt voor hoge fps. Werkt prima samen met mijn Gigabyte moederbord en software.

Pluspunten

• Robuust
  • OC 2730 mhz
  • Dual bios
  • Goede steun bijgeleverd
  • RGB

Minpunten

• Groot maar daardoor enorme koeling

Kempe659
19 februari 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Van GTX 1080 naar RTX 5080 - een forse maar waardevolle upgrade.

De Gigabyte Gaming OC variant indrukwekkend stil en koel (onder 60°C in games). Prijzig bij launch (€1600 via Alternate), maar geen spijt van. Multi Frame Generation interessant, DLSS 4 wat minder bijzonder. Perfect voor 4K gaming.

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Stil, zelfs onder load niet erg hoorbaar
  • Wordt niet te warm
  • Stroomverbruik netjes

Minpunten

• 5080 is prijzig voor prestaties
  • RGB is moeilijk met 3rd party apps te verbinden

VidGamer Newbie
29 maart 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

De kaart is ontzettend snel en de upgrade van een 3080 naar de 5080 was simpel. Het nadeel is wel hoe groot de kaart is. Het neemt 3 PCIe slots in beslag en past maar net in mijn toch behoorlijk grote NZXT H7 kast met een AIO voorin. Daarnaast is het moeilijk de PCIe psu kabels en de adapter netjes weg te werken in de kast. De kaart zelf presteert echter geweldig.

Pluspunten

• Stevig
  • Snel
  • Stil

Minpunten

• Ontzettend groot
  • Grote PSU nodig

prodygee
13 mei 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Een vervanger van mijn Asus 3080 TUF, welke flinke coil whine had sinds aanschaf.
Dit ding draait als een zonnetje (ik game op 1440p), blijft echt heerlijk koel (piekt niet boven de 60 graden uit).

Aangeschaft met oog op uitbreiding naar 4K in de nabije toekomst. De 5090 is mij TE in prijs.

Helemaal stil in mijn situatie.

Pluspunten

• Enorme koelcapaciteit
  • Lekker koel
  • Géén coil whine
  • Meer dan krachtig genoeg voor 1440p 60+ fps

Minpunten

• Gigantisch

CupOfCoffee
4 mei 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

De Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G is gewoon een beest van een videokaart. Alles draait soepel op 4K, en ook zware games of creatieve programma’s zoals videobewerking vormen geen probleem. De koeling met drie fans doet z’n werk goed – je hoort ‘m nauwelijks, zelfs als hij flink aan het werk is. Met 16 GB GDDR7 zit je voorlopig ook goed qua geheugen. DLSS 4 en ray tracing zorgen ervoor dat games er strak en vloeiend uitzien. Als je het maximale uit je pc wilt halen, dan zit je met deze kaart gewoon goed.

Pluspunten

• Beest
  • 4k proof

Minpunten

• prijs

Anatidaephobia Newbie
2 mei 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Gelevered in een degelijke doos, de GPU was goed verpakt en is zonder schade toegekomen. Prijs was meer dan ik gehoopt had, maar in deze tijden denk ik niet dat het erop gaat vooruitgaan.

De kaart past niet in mijn huidige case.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit

Minpunten

• Groot, past niet in elke case
  • Duur

Sickfreak
1 mei 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Deze kaart is beter dan ik had verwacht, Na veel reviews waarvan een hoop negatief waren, maar ook positief ben ik op koop over gegaan.

Nou deze kaart is geweldig! Geen enkele spijt en als je Wu Kong alles max met dlls quality aan op hoge frames kan spelen en eventueel FG ook aan dan ben je echt een top kaart.

Tussen 1200 en 1400 is een mooie prijs voor deze kaart. En Gigabyte is ook mijn vaste merk. Altijd wacht ik op hun kaart versies.

Ok Megekko een top winkel

Pluspunten

• Veel power
  • Mooi design
  • Groot en gave RGB
  • Stil en instel baar

Minpunten

• geen

Metaslave Newbie
30 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Ik heb de Gigabyte RTX 5080 nu een week in mijn systeem zitten en de ervaring is tot nu toe uitstekend. De prestaties zijn zoals verwacht van een kaart in deze klasse: alles draait soepel op 4K met ultra-instellingen. Games zoals Cyberpunk 2077 en Flight Simulator lopen vloeiend met DLSS 4 ingeschakeld, en ray tracing ziet er fantastisch uit.

De koeling doet z’n werk goed — zelfs tijdens langere sessies blijft de kaart koel en relatief stil. De kaart voelt ook stevig aan, met een degelijke afwerking en goede ondersteuning voor de PCIe-slot. RGB-verlichting is subtiel en niet overdreven aanwezig.

Natuurlijk is het een flinke investering, maar als je op zoek bent naar pure kracht en toekomstbestendigheid, dan is dit absoluut een aanrader.

Pluspunten

• Zeer hoge prestaties in 4K en met ray tracing
  • DLSS 4 werkt indrukwekkend goed
  • Goede en stille koeling
  • Mooie afwerking

Minpunten

• Investering

Kryptalize Newbie
30 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Voor het eerst in een aantal jaar de overstap gemaakt naar een Nvidea GPU, hiervoor had ik een AMD GPU.

Tot zoverre uitermate tevreden en nog geen grote nadelen kunnen vinden. Ja, de kaart is duur, maar een andere optie was er helaas niet. Dit hoor erbij.

De bouwkwaliteit is goed, hoofdzakelijk aluminium, met een mooi design. Hierbij ook 4 jaar garantie i.p.v. 2 of 3 jaar t.o.v. de concurentie. Het enige wat hiervoor nodig is, is een registratie van je product in je Aorus (GIgabyte) account.

Pluspunten

• Design
  • Prestaties
  • Bouwkwaliteit
  • Garantie

Minpunten

• Tussen koelribben kan de RGB raar lijken

Pyrrhus Newbie
20 april 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Recentelijk deze videokaart aangeschaft voor mijn nieuwe pc, en ben tot nu toe erg tevreden. Hij is erg stil en de RGB light geven een leuke touch aan de kaart. Het enige nadeel is wel dat het een lompe kaart is. Maar verder zeker een aanrader.

Pluspunten

• Design
  • Stil
  • RGB
  • Snel

Minpunten

• Erg groot

Fabser Newbie

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Snelle levering via alternate en functioneert uitstekend, alleen wat aan de duure kant

Pluspunten

• Hoge kwalitet
  • Qualiteit materiaal

Minpunten

• Prijzig

SluweDragon Newbie

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

zeer tevreden. ik kan weer even vooruit. de kaart is snel en was goed te instaleren. de kaart kan al mijn spellen draaien met de hoogste settings. Super mooi product, wel prijzig.

Pluspunten

• Stevig
  • Mooi
  • Goede prestatie

Minpunten

• Prijzig

Sodality
26 maart 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Deze kaart kan met gemak alle spellen op de hoogste settings draaien op mijn 31:9 super-ultra-wide monitor.

Zorg dat je een GPU bracket hebt om de kaart te ondersteunen; deze is erg zwaar!

Pluspunten

• Extreem Snelle Kaart
  • Stille Werking

Minpunten

• Prijzig
  • Zwaar

Darnos Newbie
23 maart 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Prima kaart voorheen 4070 en als die op 80% draaide doet de 5080 het op 33% heerlijk om alles omhoog te kunnen gooien. jammer van de prijs.

Pluspunten

• stevige kaart
  • Stroomverbruik

Minpunten

• Apparte standaard om de kaart recht te houden
  • 3 slot kaart
  • Prijs door scalpers

RyuuSora Newbie
28 februari 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Super mooi product, zeer stevig plus het ondersteunende pootje is er fijn voor de grote die de kaart heeft. De kleuren zijn erg mooi en de optie om de rgb aan en uit te zetten is ook erg fijn.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Mooi product
  • Stevig

Minpunten

• defecte kabel

Dominus_Enfield Newbie
25 februari 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Gelijk uit de doos kwam een goed ingepakte prachtige kaart. Het eerste wat me opviel was hoe groot en zwaar dit ding was maar hier was al aan meegedacht omdat in de doos ook nog een ondersteuning zat die aan de kaart gemonteerd kon worden. Het monteren ging een beetje lasting omdat mijn case ventilatoren in de weg zaten maar na paar keer proberen toch weten vast te schroeven. Na een korte driver update was de kaart gelijk gevonden en klaar voor gebruik waarna ik gelijk al mijn favoriete zwaare games ging checken met ongelovelijke prestatie. Net optijd ook dat deze kaart binnen kwam want Monster Hunter Wilds is er bijna en bij de bench test op 4k ultra kreeg ik een steady 85 fps wat ik helemaal top vind. Dus zeer tevreden alleen wel echt heel prijzig en hij is chunky dus let op je case grootte.

Pluspunten

• Stevig
  • Mooi Design
  • Hoge Prestatie
  • Meegeleverd anti-sagging

Minpunten

• Zwaar
  • Groot
  • Prijzig
  • Kans op sagging

KingShino Newbie
23 februari 2025 Product gekocht

Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G

Bouwkwaliteit is top blijf koel onder load. Ben zelf van de 4080 Super gekomen heb er nog steeds plezier van met de 5080 kan ik streamen en spelen tegelijk terwijl al me settings op Ultra staan via een computer.
Dlss4 moeten we nog testen maar prima kaartje voor 4K Gaming, Jammer van de hoge prijzen overall op dit moment!!

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Stil, zelfs onder load
  • Stroomverbruik Prima te doen

Minpunten

• 5080 Is Prijzig op dit moment.

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 5080 GAMING OC 16G?