WD Elements Portable USB 3.0 5TB Zwart

Prijs
€ 108,71
Specificaties 5TB 2.5" HDD met USB 3.2(G1) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
14
Score: 4
31
Score: 3
7
Score: 2
9
Score: 1
4
Toon reviews van:
+2
asterisk 21 februari 2015

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Deze externe USB 3.0 harde schijf is voor niet al te veel geld betrouwbaar gebleken; daarnaast is hij lekker compact en licht. De snelheden zijn ook zeer redelijk!

Pluspunten

  • Mobiliteit: licht en compact
  • Aardige snelheden
  • Schappelijke prijs
  • USB 3.0
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • Geluidsniveau
  • Eventueel: korte kabel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 3
Mobiliteit Score: 5

+1
LucW2 17 december 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 4TB Zwart

Poepie snel tegen zacht prijsje

Pluspunten

  • Scherp prijs
  • usb 3.0
  • geen aparte voeding nodig
  • mooi compact

Minpunten

  • installatie software werkt niet (bij mij)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

+1
ArawnofAnnwn 12 februari 2019 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 2TB Zwart

En weer eentje stuk

Pluspunten

  • als ze het doen zijn ze goed

Minpunten

  • usb board
  • gaan snel stuk

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prestaties Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 1
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

+1
mkleinman 3 januari 2019 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 4TB Zwart

Eerste indruk is onbetrouwbaar. Schijf 1 ging na paar uur kapot. Nu vervangen voor een nieuwe die het, tot nu toe, beter lijkt te doen

Pluspunten

  • Klein
  • Veel opslag
  • Veel waar voor je geld

Minpunten

  • Onbetrouwbaar?

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 4

+1
thijs.stuer 24 november 2016

WD Elements Portable USB 3.0 3TB Zwart

De schijf heeft een enorme capaciteit, wat ze echt een topper maakt voor haar formaat! Een betrouwbare producent, met een goede bouwkwaliteit, snelle schrijf- en leessnelheid en daar bovenop nog een knap design!

Pluspunten

  • Stevig
  • Knap design
  • Hoge snelheid
  • USB 3.0

Minpunten

  • Relatief zwaar in de hand

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4
Mobiliteit Score: 5

+1
Romaantje 2 augustus 2016

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Vlotte en goedkope externe harde schijf. Door zijn grote makkelijk om mee te nemen. De bouwkwaliteit is wellicht wat minder, maar voor de rest heb ik zelf geen grote nadelen gevonden. Doordat ik de schijf maar net heb, kan ik niets over de betrouwbaarheid zeggen.

Pluspunten

  • USB 3.0
  • Klein
  • Goedkoop
  • Geen nadelen specifiek voor deze schijf

Minpunten

  • Behuizing is in te drukken
  • Trilt zachtjes
  • Wordt een klein beetje warm

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 4

+1
Dameuk 12 januari 2015 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Zojuist wat benchmarks gedaan en daar komt deze schijf goed uit.

Pluspunten

  • Vrij snel
  • Licht, klein en compact
  • Prijs was goed (~ 60euro)

Minpunten

  • De micro USB zit een beetje wiebelig in de schijf
  • Kabel is kort

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 5
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

+1
ewoudk 24 mei 2014

WD Elements Portable USB 3.0 2TB Zwart

Fijn betrouwbaar klein schijfje, had nog wat sneller mogen zijn.

Pluspunten

  • Simpel / strak design.
  • Maakt minder geluid dan mn pc en laptop, dus heb hem zelf nog geen geluid horen maken.
  • Geen voeding nodig, scheelt weer met meenemen.
  • Klein.
  • Heerlijk licht.
  • Prijs.

Minpunten

  • Zou sneller kunnen zijn.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 5
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

+1
chocolatefeeble 7 september 2013

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Update 27-10-2014: de twee schijven die ik nu heb werken nog steeds goed. Reden om de betrouwbaarheid weer met een ster te verhogen.

Pluspunten

  • Mobiliteit waargemaakt.
  • Relatief goede prestaties, echter minder goed dan die van een gewone harde schijf.
  • Bijna onhoorbaar, doch trillingen voelbaar.

Minpunten

  • Waardeloze betrouwbaarheid, één van de twee was DOA, maar de vervangende schijf is ook defect, met hetzelfde probleem.
  • Geen aan/uit-knop.
  • Veeleisend met stroomtoevoer, sluit hem aan op de juiste USB-poort.

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 5

0
Liegebeest 27 juni 2018 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Ik heb nu geloof ik drie of vier van deze apparaten gekocht. Voor het geld zijn ze niet slecht, maar m'n ervaringen zijn gemengd.

Pluspunten

  • goedkoop
  • vertrouwd merk

Minpunten

  • robuustheid

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 5
Mobiliteit Score: 4

0
Anoniem: 421343Newbie 16 december 2014

WD Elements Portable USB 3.0 750GB Zwart

De WD elements is een prima externe hardeschijf, hij heeft een voldoende grote hoeveelheid opslag en is goedkoop.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • USB 3.0
  • Formaat
  • Voeding via usb
  • Vormgeving

Minpunten

  • Voelt goedkoop aan

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Compatibiliteit Score: 5
Warmteproductie Score: 4
Geluidsproductie Score: 4
Mobiliteit Score: 5

theos 21 juni 2022 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 5TB Zwart

Gekocht als backup-schijfje. Lag aan een raspberry-pi en werden af en toe backups naar geschreven. Binnen 1.5 jaar lees-fouten en overleden.

Pluspunten

  • goedkoop

Minpunten

  • binnen 1.5 jaar overleden

Eindoordeel

Score: 2
Tungsten19 5 april 2022 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 4TB Zwart

Tegenvallende schijf. Eigenlijk 3,6 TB ipv 4 TB. Snelheid is matig, max. rond de 30 MB/s. Het duurt ca. 30 sec. voor de schijf gezien wordt, en ook voor je hem af kunt koppelen. Andere externe schijven (ook die van WD) doen er hoogstens een paar seconden over.

Pluspunten

  • mooi zwart

Minpunten

  • 30 sec. vertraging voor herkennen

Eindoordeel

Score: 2
Thonz 14 januari 2022 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 2TB Zwart

Ik heb deze gekocht om aan mijn phat PS4 te hangen en spellen naar te verhuizen. Het werkt allemaal naar behoren. Ik merk ook geen verandering in snelheid. Prima aankoop! Ik heb er 59,90 voor betaald in december 2021

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel genoeg voor PS4 extended storage

Minpunten

  • Geen ontdekt

Eindoordeel

Score: 5
kai!Newbie 2 oktober 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 5TB Zwart

Ik heb deze schijf gister besteld en kwam vandaag aan, maar hij had gelijk een pending sector dus ik ga deze retourneren en hopen dat de volgende wel goed werkt, dan pas ik deze review aan.

Pluspunten

  • goede prijs/gb

Minpunten

  • gelijk stuk

Eindoordeel

Score: 1
junction00 30 september 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 4TB Zwart

WD is aan het rotzooien met de interne drives. Zo zit er in de nieuwe drives een Device-Managed Shingled Magnetic Recording (DMSMR) drive in plaats van een oude vertrouwde snellere en meer betroubare PMR disk.

Pluspunten

  • Relatief Goedkoop

Minpunten

  • Interne PMR drive vervangen door SMR drive.

Eindoordeel

Score: 2
DaferdoNewbie 4 april 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 2TB Zwart

Was prima en handig in gebruik. Ging helaas al na 6 maanden stuk, na matig intensief gebruik. Windows herkende de schijf niet meer helaas, reparaties wilden ook niet baten. Nu ben ik al mijn bestanden kwijt.

Pluspunten

  • 3.0 USB
  • 2TB

Minpunten

  • Gaat snel stuk
  • Fragiele case

Eindoordeel

Score: 2
marromNewbie 11 januari 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Deze schijf nu 4 jaar in gebruik voor backups. Bevalt prima. Klein, licht, betrouwbaar.

Pluspunten

  • Stil
  • Handig
  • Compact

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
dejeroen 4 januari 2021 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 5TB Zwart

Enkele weken geleden gekocht voor de opslag van oude videofilms die ooit op een dvd waren gezet. Tijdens corona mooi de tijd om deze dvd's ook extra op harde opslag te zetten. De kabel is lekker kort voor het aansluiten op een laptop, maar eigenlijk te kort voor de desktop.

Pluspunten

  • korte kabel
  • goede lees en schrijfsnelheden
  • compact

Minpunten

  • korte kabel
  • lang om uit slaapstand te komen

Eindoordeel

Score: 4
evil dubbie1 22 september 2020 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 3TB Zwart

Heb er niet veel mee rondgereist, hij ligt op een standaardplek aangesloten op de xbox one. Werkt prima en doet wat het moet doen. Zoals met alle externe HDD's die ik tegenkom; zowel het omhulsel als de aansluiting naar de kabel mogen robuuster (al is dit exemplaar relatief stevig).

Pluspunten

  • Werkt goed
  • Eenvoudig
  • Lekker eenvoudig design

Minpunten

  • Mag robuuster

Eindoordeel

Score: 4
phubert 28 augustus 2020 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Zocht een kleine externe HDD voor diverse werkzaamheden onderweg. Inmiddels enkele jaren in bezit prima tevreden. Wel een hardcover hoes voor gekocht, net ff iets meer bescherming. De 1 en 2 TB versie in bezit. Werkt met Windows, Mac en Linux.

Pluspunten

  • Klein (omvang)
  • Licht (gewicht)
  • Werkt prima op Windows/Mac/Linux
  • Stil

Minpunten

  • Software (Backup) alleen voor Windows

Eindoordeel

Score: 5
zkarsnik 18 januari 2020 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Werkt snel en voor een prima prijs.

Pluspunten

  • Prijs
  • Design

Minpunten

  • Korte kabel met ongebruikelijke aansluiting

Eindoordeel

Score: 4
tharsen123Newbie 13 april 2019 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Een goeie schijf, waar je veel dingen kunt opslaan tot 1TB. Dankzij USB 3.0 is de datatransport tussen de schijf en de pc heel snel. Met deze schijf kan ik overal meenemen.

Pluspunten

  • Goede prijsindicatie
  • Veel opslag
  • Snel
  • Licht

Minpunten

  • Vraagt veel energie

Eindoordeel

Score: 4
jimmybram 22 maart 2019 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 1TB Zwart

Prima externe hdd voor de prijs. Hij is een keer helaas kapot gegaan maar ik had al weer snel een vervangende hdd binnen.

Pluspunten

  • Prijs.
  • Klein.
  • Write/Read speed.

Minpunten

  • Maakt veel geluid.

Eindoordeel

Score: 3
Urrim 7 januari 2019 Product gekocht

WD Elements Portable USB 3.0 2TB Zwart

Een erg compacte externe harde schijf, die eigenlijk alles goed doet. Hij is snel genoeg voor mijn doen, en makkelijk in gebruik. Nog nooit problemen gehad, en hij heeft in de drie jaar dat ik hem heb nog geen tekens van falen getoond.

Pluspunten

  • Redelijk snel
  • Betrouwbaar
  • Compact

Minpunten

  • Duur
  • Moeilijk te vervangen snoer

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD Elements Portable USB 3.0 5TB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee