Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb twee van deze schijven gekocht voor mijn QNAP NAS server. De harde schijven zijn snel en werken goed. Jaren lang heb ik WD Reds gebruikt, Maar deze Seagate Ironwolf bieden extra mogelijkheden om de schijf te monitoren.
Wat mij direct opvalt, is de hoeveelheid herrie die deze schijf maakt! Ik heb een stil systeem gebouwd en als deze schijf in bedrijf is, bijvoorbeeld tijdens een virusscan, dan hoor je 'm duidelijk boven alles uit. Dat vind ik een tegenvaller.
zitten met 2 stuks in een netwerkschijf behuizing (geen volwaardige NAS), staan in de woonkamer, geen last van geluid tenzij de schijf begint met draaien, dan hoor je de acceleratie en dan is het weer stil. goeie kwaliteit!
2 exemplaren gekocht i.c.m. een nieuwe NAS. Ik heb 3 exemplaren terug moeten sturen omdat ze DOA waren. Nu eindellijk 2 goede exemplaren weten te bemachtigen. Niet bepaald hoopgevende statistieken.
Speciaal deze schijf gekocht voor in een Synology NAS. hij wordt goed herkend, en doet wat het moet doen.
Had uitbreiding nodig voor de homeserver en dat op de voordeligste manier zonder in te boeten aan kwaliteit.
Heb deze met de WD red's vergeleken en bleken vrij gelijkwaardig (hier en daar puntje voor, soms puntje achter), maar waren een stukje goedkoper.
2 stuks gekocht voor mijn Synology NAS. Werken probleemloos, meer dan snel genoeg en onklopbaar qua prijs/TB. Ik ervaar niet de hogere temperatuur die anderen hier vermelden, loopt zelfs een paar graden koeler dan de 2 (oude) WD 1TBs die er ook inzitten. Ook qua geluidsproductie merk ik geen verschil.
Twee besteld, één DOA. Ik was er op voorbereid dus zonder morren teruggestuurd (Azerty). Per ommegaande een nieuwe opgestuurd die het wel deed. Staan nu als RAID 1 opstelling in een NAS. Geen problemen tot dusver (drie weken in gebruik). Duidelijker hoorbaar dan een WD Red 3TB in dezelfde NAS.
Langzaam worden mijn 4GB Seagate schijven van mijn arrays op mijn Areca vervangen door de 8GB schijven. Met beide de afgelopen jaren geen problemen gehad icm de Areca 1261ML.
Gunstig geprijsd t.o.v. concurrentie, schijven lopen koel en werken perfect samen met mijn Synology NAS.
Betrouwbaarheid moet zich nog bewijzen, maar de eerste 2000 uur zijn probleemloos.
Helaas is dit product net zo waardeloos gebleken als alle andere Seagate producten. Drie van de vijf schijven defect na krap een jaar gebruikt te zijn.
Ik dit model 2 keer aangeschaft. Één wilde niet aan en de ander zou volgens een korte SMART test en de in Synology ingebouwde Ironwolf test 100% goed zijn. Toch viel die na een halfuur draaien uit en hoorde je duidelijk mechanische geluiden. WD Red dan maar.
3 van de 4 DOA (kapot).. Transportschade en/of erg kwetsbaar?
Ik ben niet de enige die hier last van heeft, of bestellen we allemaal bij dezelfde (paar) leverancier(s) die de hdd kaal in de antistatische zak in een te grote doos mikken en dan op de post doen?
6 stuks gekocht, waarvan 2 een DOA zijn: spinnen niet op, geven om de seconde een zachte pieptoon.
Goedkoop = duurkoop.
Ik lijk niet de enige te zijn, zo te zien aan de andere reviews.
Voor mijn nas 2 maal een ironwolf 2tb aangeschaft. Na testen in de nas en bij de leverancier bleken beide schijven doa...
3x besteld voor NAS. 1e schijf klinkt direct als cirkelzaag (houd NAS scheef: toonhoogte gaat omlaag alsof een kop over een platter raspt). 2e schijf: na 2 dagen dood: Foutblocks (in QNAPTS-453A-4G). Gelukkig als RAID1 ingebouwd, nog geen vitale data opgezet.
3e schijf, als die blijft werken, geruisloos, snel genoeg.
Alweer de zoveelste reeks van seagate die zoveel lawaai maakt als mijn oude 52x cd rom speler. beter weer wat meer uitgegeven voor een wd red
Ongeveer 3 maanden geleden 3x 10TB versie aangeschaft om deze in RAID6 op een Areca kaart aan te sluiten. Na plaatsen eerst SMART gecontroleerd en hierna 3-4 dagen continue een loadtest laten draaien op de disks om DOA's uit te sluiten.
Tot nu toe nog erg tevreden over de schrijven
2 schijven besteld voor in mijn HP server omdat ze 20 euro per stuk goedkoper zijn als een RED.
Bij het plaatsen werden de disks niet herkend.
Na contact opgenomen te hebben met de leverancier kreeg ik te horen dat ze er al meerdere als doa hebben gehad.