Ddos-aanval en serverproblemen teisteren Battlefield 4-multiplayer

De multiplayer-modus van schietspel Battlefield 4 is op de pc afgelopen weekend langdurig onspeelbaar geweest doordat het spel te maken kreeg met een ddos-aanval. De PS4-versie kampte ondertussen met falende servers, waardoor ook die versie problemen had.

De ddos-aanval, die er voor zorgde dat de pc-versie van Battlefield 4 grote delen van dit weekend onspeelbaar was, werd zaterdag gemeld op het Battlelog-forum en direct bevestigd door DICE in datzelfde forumtopic. De Zweedse ontwikkelstudio slaagde er in de loop van het weekend in een oplossing te vinden voor het probleem, maar zondag en maandag klaagden diverse gamers nog steeds over instabiliteit en crashes.

Behalve de pc-versie had ook de PS4-versie van het populaire schietspel te kampen met technische problemen. Die versie kwam vrijdag op de markt toen de PlayStation 4 officieel werd geïntroduceerd in Noord-Amerika. De console ging in een weekend tijd meer dan een miljoen keer over de toonbank en veel spelers namen tegelijk Battlefield 4 mee, getuige de serverproblemen waar het spel mee te maken kreeg. DICE patchte de bestaande servers en voegde een 'noodserver' toe om de problemen te verhelpen. Of dat gelukt is, is nog maar de vraag. Hoewel de klachten niet zo massaal binnenstromen als bij de pc-versie, zijn er nog steeds spelers die te maken hebben met verbindingsproblemen op de PlayStation 4.

De ddos-aanval op de pc-versie en de serverproblemen die ontstonden na de release van de PS4-versie afgelopen vrijdag zijn nieuwe hoofdstukken in een toch al moeizame introductie van Battlefield 4. Ook op de PlayStation 3 en de Xbox 360 kampte de game kort na release met diverse verbindingsproblemen, en ook daar lijken nog lang niet alle problemen opgelost te zijn.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

18-11-2013 • 11:03

81 Linkedin

Lees meer

DICE maakt spelmodi Battlefield 4 bekend Nieuws van 27 september 2013

Reacties (81)

81
76
31
2
0
20
Wijzig sortering
Met dit soort ongein is het toch weer terugverlangen naar de goede oude tijd, waar voor de meeste online games gewoon binaries beschikbaar waren om dedicated servers op te zetten. Geen gedoe met een enkele grote partij en vendor-lock-in. Lekker knallen op de server(s) van je clan of die van bevriende clans.
Dat verklaard een hoop... Pfff ik werd vaak de server uit gezet. Erg jammer om te zien dat sommige onsportief zijn en maar gaan ddossen als ze een lage kd hebben..

edit:
Tegenwoordig zie je groeperingen zoals Anonymus toch wel met succes netwerken platleggen en die bestaan ook grotendeels uit jongeren.

[Reactie gewijzigd door vali op 18 november 2013 11:39]

Ik denk niet dat dit ontevreden spelers zijn. Je hebt tegenwoordig internetbendes die bedrijven vragen of een X aantal euro te betalen of ze DDoS'sen je. EA/DICE heeft denk ik toch een gigantische server capaciteit voor o.a. BF4. Dat leg je niet snel lam, je moet dan al iets als een flink botnet aanwenden. Droeftoeters die niet tegen hun verlies kunnen hebben dat doorgaans niet.

Overigens leed BF3 enkele maanden geleden ook onder DDoS aanvallen. Echter heeft EA nooit bekend gemaakt of ze wisten wie erachter zat.
botnet met paar duizend drones doet menig park wel plat leggen.
er zijn wel aantal effectieve maatregelen tegen maar die kosten ook wat:)
Wellicht zijn het groepen die helemaal klaar zijn met de snel inelkaar geflanste te vroeg ge-released battlefield 4.

Ja soms duurde die DDoS aanvallen in BF3 wel 5 dagen, onspeelbaar destijds.
Hoe wil je weten dat het hier om slechte spelers gaat? Kan net zo goed iemand zijn die EA wil treiteren vanwege de falende QA pre-launch.
Als dat zo is dan gaat het om idioten...als je EA wil pakken moet je HEN pakken, niet de servers gaan DDoSen zodat de SPELERS de dupe worden omdat ze het spel niet kunnen spelen...
Heeft ook te maken met het feit dat gamenetwerken totaal anders zijn dan vroeger, toen kon iedereen en server opzetten en was er niet zon grote single point of failure situatie als nu bij shooters, en dat allemaal omdat men in de huidige situatie dlc kan verkopen en de economische levensduur flink kan inkorten.
De game freezes waren ook op de PC lange tijd een probleem net al s servers die er uit klapte en random crashes van clients. Dat was voor de PS4 versie al een probleem.

Velen die de beta hadden gespeeld beweerde dat dit tijdens de beta niet het geval was, bij release was er wel wat aan de hand.

Daarnaast zitten er in de PC versie nog een paar vage bugs in als geluid dat weg valt bij bepaalde levels of als je in bepaalde voertuigen stapt en ga zo maar door.
Waarschijnlijk was het spel ietsje te vroeg op de markt gekomen of zijn er bugs bijgekomen waarvan men het in de huidige situatie pas kon detecteren. Either way, "Only in Battlefield" word voor mij even uitgesteld totdat alle problemen opgelost zijn.

Vraag me overigens af of het wel een DDOS was maar gewoon te weining capaciteit voor de extra spelers die erbij zijn gekomen?
Daarnaast zitten er in de PC versie nog een paar vage bugs in als geluid dat weg valt bij bepaalde levels of als je in bepaalde voertuigen stapt en ga zo maar door.
Waarschijnlijk was het spel ietsje te vroeg op de markt gekomen of zijn er bugs bijgekomen waarvan men het in de huidige situatie pas kon detecteren. Either way, "Only in Battlefield" word voor mij even uitgesteld totdat alle problemen opgelost zijn.
Tja, tot de laatste patch had ik weinig speelplezier. Te veel problemen. Gelukkig is dat nu beter geworden, al is het steevast toch per avond nog een paar keer "BF4 has stopped working".

Het is helaas de realiteit dat men de game snel op de markt brengt in de hoop de concurrent voor de blijven. Problemen fixen ze dan (hopelijk) achteraf. In dit geval wilde men vermoed ik Call of Duty Ghosts voorblijven. Erg jammer die verpis wedstrijdjes, je verliest ook mensen als het spel kapot is bij launch.
Vreemd bij mij is het sinds de laatste patch slechter geworden. Veel meer disconnects en crashes. veelal DX en dll dingen. Heel vaag.
bij heel veel mensen is het slechter geworden na de patches. ik had nooit ergens last van. game liep werkelijk perfect bij launch. tot die laatste kut patch waardoor ik nu ook geregeld eruit vlieg en fouten krijg... het is nog ZEER ZEKER niet opgelost!!

Het schijnt alleen wel erg systeem afhankelijk te zijn! Want sommige mensen hebben nergens last van. andere vliegen er iedere 10 min uit en ik krijg soms nog een game werkt niet meer melding.

Als je de server dan rejoined worden je stats gereset van voordat je eruit vloog. omdat de server niet doorgaat met de stats van je ronde maar weer bij 0 begint. helaas worden deze stats 1 keer per round geupload naar de stats server, en dat is aan het einde van een ronde. dus heb je halverwege de round 20.000 punten en vlieg je eruit. dan kun je beter niet terug gaan in die server tot de ronde is afgelopen. doe je dit wel dan worden de reeds bekende punten vervangen door alles 0 omdat je weer opnieuw joined. Dit is overigens wel handig als je gigantisch slecht speelt. gaat halverwege uit een server en joined weer opnieuw.

[Reactie gewijzigd door sygys op 18 november 2013 13:08]

als je DX en dll problemen krijg dan is je systeem instabiel probeer even een andere overclock zet het iets lager dan je het eerst had of doe gewoon een stock setting en kijk of die gewoon draait

[Reactie gewijzigd door Jeroentjeeuh op 18 november 2013 13:46]

"Daarnaast zitten er in de PC versie nog een paar vage bugs in als geluid dat weg valt bij bepaalde levels of als je in bepaalde voertuigen stapt en ga zo maar door."

Dit zat ook in BF3 op verschillende platformen, heel vervelend gezien het soms ook gaat om het geluid in het vliegtuig (beepjes van stinger-locks bijvoorbeeld).
Oh dus toch ik dacht het ligt aan me nieuwe RiG ofzo dat het gelkuid zomaar verdwijnt op bepaalde plekken ... wel lekker stil hoor :D. Vind die spawn points ook klote spawn kill, spawn kill en soms capture ik een vlag en spawnt er een enemy vlak achter me ben ik weer kapot geschoten frustraties ...
Inderdaad, dergelijke frustratie vielen mij minder op, of kwamen gewoon minder voor in deel 3.
De PC BF3 en BF4 kampen al langer met DirectX problemen.
Bijna het overgrote gedeelte van de community krijgt wel te maken met een DirectX error.
En nog steeds is daar geen oplossing voor...

Best wel tragisch...
Volgens mij kreeg bad company 2 nog een patch een half jaar voor bf3 uitkwam om een memoryleak op max settings te fixen.
Klopt, maar dit DirectX probleem, zie screenshot:
http://puu.sh/5m4j7.jpg

Is ook al sinds BF3.
Nog steeds geen oplossing, en heeft waarschijnlijk te maken met een object aansturing in DirectX via hun software.
Heb zelf van alles geprobeerd, brower acceleratie disablen en noem maar op.
Heel apart dat er nog geen statement van EA of DICE afkomstig is.
Niks gemerkt op de PC, maar heb gister toch weer heel wat uurtjes gemaakt.
Een maat van me wordt er iedere 10 minuten uitgeflikkerd ongeacht welke drivers of wat dan ook. Ik zelf heb weinig problemen maar enkele mensen uit mijn clan worden geteisterd door problemen. zelfs na de laatste patch op client en de R10 server patch.

De game loopt nog steeds verre van stabiel.

Om maar niet te spreken van de zeer slechte netcode waardoor het 9/10 keer lijkt alsof je wordt dood geschoten in 1 kogel, terwijl de ander er een hele clip in leeg schiet.

Ook zijn de mappen bijzonder slecht uitgewerkt voor TDM en SQ-DM. Waar bf3 met grandbazaar uitblonk in de sqdm en canals voor tdm, zit er in bf4 geen enkele map tussen die voor deze groep spelers uitkomst biedt. Het zijn gewoon snel in elkaar geflanste stukken van de grotere mappen met slechte spawns waarop je b.v. een TDM speelt. Het is echt heel goed te merken, dat er geen tijd meer was om fatsoenlijk TDM mappen te maken en deze even snel zijn toegevoegd uit delen van de conquest mappen.

In mijn ogen erg jammer! Ik hoop echt dat de expansions meer aandacht besteden aan de kleinere mappen die in de loop van bf3 echt populair zijn geworden onder tdm en sqdm spelers. De enige map die een beetje speelbaar is voor tdm en sqdm is operation locker. Dit omdat je geen roof campers hebt en de spawns maar aan 2 kanten van de map zijn waardoor je met een beetje tactisch spel beide 1 kant houdt en tegen elkaar strijd. bij mappen als die schotel wordt er continue op die parkeergarages gecamped en wordt je continue in je rug geschoten iedere zoveel seconden. echt een slechte map!

Er is in deze mappen echt te weinig besteed aan diversiteit. als je bijvoorbeeld kijkt hoe ontzettend goed grandbazaar was in bf3. er zat ontzettend veel diversiteit in die map en er was voor ieder wat wils. Vooral de vele ruimtes en overzichtelijke punten zorgde ervoor dat je met 4 man echt het verschil kon maken. door goed te coveren en samen te werken. In bf4 is het gewoon als een mongool rond rennen en schieten en ieder voor zich... echt heel jammer

Je moet je toch niet voorstellen om sqdm te spelen in rogue transmission... Die map is een drama!

En natuurlijk bf is eigenlijk bekend om zijn conquest en grootsheid... maar ik en vele met mij worden doodziek van die uber super piloten die je met een jet van iedere hoek van de map dood schieten. als ik zelf een jet pak dan kan ik niet eens opstijgen of ik ben al dood. Nu is het in bf4 nog erger omdat je met je jet ook nog rondom je heen raketten kan locken en schieten zonder er daadwerkelijk recht achter te vliegen.

Ik speel daarom graag tdm en sq dm. voordeel wel is dat ik voortaan ook veel conquest speel in locker... mede omdat je daar allemaal infantry bent. en dat maakt deze map samen met de diversiteit toch wel erg mooi.

Ik vindt het alleen erg jammer dat er in heel bf4 maar 1 map is die ik leuk vind om te spelen.

[Reactie gewijzigd door sygys op 18 november 2013 13:00]

"De enige map die een beetje speelbaar is voor tdm en sqdm is operation locker. Dit omdat je geen roof campers hebt en de spawns maar aan 2 kanten van de map zijn waardoor je met een beetje tactisch spel beide 1 kant houdt en tegen elkaar strijd'"

Dit houd helaas vaak in dat ze bij Punt C elkaar zit af te knallen bij de poort net RPG's :(
Maar deze map valt voor mij net als Metro in BF3, als een akelige map. Al vind de rest van de maps ook niet bepaald geweldig moet ik zeggen. De leukste is nog met die trein.
Daarom zit er dan ook een buitenom in die map waardoor het dood eenvoudig wordt deze idioten vanuit een ingang verder terug uit in hun rug te pakken en zo met een beetje geluk 10 kills te maken in een paar seconden.

Dit is in metro onmogelijk omdat je alleen maar 3 smalle doorgangen hebt (binnen). In operation locker buiten, kom je er altijd met gemak door omdat je veel beter overzicht hebt. en door het oneffen terrein ook vrij lastig om raketten en granaten goed te plaatsen.

Alleen die map heeft in mijn ogen een echt een doordacht terrein. En dat iedereen binnen bij die gangen blijft kloten is ook mij een groot raadsel. Ik heb het echt al tientallen keren mee gemaakt... als ik zie dat er weer een stress point is bij C dan loop ik gelijk door naar de mesh hall en loop vanaf daar zonder B te pakken terug naar C en pak ze in de rug. of vanuit boven bij het trappengat een ingang eerder. Op deze manier schakel je iedereen van de tegenpartij uit en hebben je team maten weer vrije doorgang. Het is meer een tactisch aspect dan een flaw in deze map... ze hebben er niet voor niets een buiten om in gemaakt.

Dat ik de rest niet leuk vind is meer iets persoonlijks. ik hou niet van jets en helis enzo. ze vliegen door de map kijken naar beneden, drukken een paar keer op q en ze weten waar je zit. Ze zijn vervolgens zo belachelijk goed dat ze je altijd pakken op de grond. of je nu loopt of in een tank rijdt je bent altijd meteen dood.

Zit je in een heli dan ben je ook kansloos. (althans ik) je schiet op een andere heli. deze locked je en schiet de eerste raket. je dropt je flares. het ketst af. vervolgens duurt het weet ik hoelang voordat je weer een flare kunt droppen vervolgns kom je er achter dat helis voortaan 4 rakketten kunnen schieten en je weer gelocked wordt en je noog 3 rakketten op je donder krijgt waartegen je niets meer kunt doen dan snel uit je heli springen.. Boten is nog zo'n verhaal. Als je een rpg op een boot schiet dan geef je ongeveer 15% damage. je haalt het dus niet eens om zo'n k%@#^t boot met de hoeveelheid rakketten die je hebt uit te schakelen. Dit is gewoon belachelijk! Ik ben helemaal klaar met die vehicles in BF4. zwaar over powered. En als je net als ik graag infantry bent dan ga je het niet redden. En samen spelen is leuk. maar dan nog 7 rakketten nodig hebben om een bewegende boot in de golven te slopen is gewoon belachelijk!

ik ben helemaal niet zo slecht in BF en heb best wel aardige stats. maar tdm en sqdm is alleen in locker speelbaar. jammer dat ze de andere mappen zo slecht hebben afgewerkt. En God zij dank geen tanks meer in sqdm!!!!

[Reactie gewijzigd door sygys op 18 november 2013 14:48]

Laten we wel wezen, tdm en sqdm hoort toch eigenlijk ook niet in Battlefield.

Daarmee bedoel ik vooral dat de fans van Battlefield toch het spel vooral kopen voor de grote slachtvelden.

[Reactie gewijzigd door Devata op 18 november 2013 20:30]

Graag voeg ik nog beelden toe voor de netcode:
http://www.youtube.com/watch?v=HlYHJdYHzJY

Alleen dit maakt de game vaak onspeelbaar online, persoonlijk vind ik dit heel jammer want zelf vind ik de maps, graphics en de balans goed. Dit is ook met de laatste patch niet opgelost EA is hier nog steeds mee bezig. Dat het spel af en toe vastloopt kan gebeuren maar de netcode pas je niet zo 123 aan dus dit is een veel groter probleem(denk ik).
Klopt. Al merkte je dit enkel op een aantal servers.
Zo had ik op één server geen rank en waren al mijn unlocks weg. Ook crashte onze eigen server regelmatig..

Beide gevallen waren gisteren verholpen.
wat ik me dan toch afvraag is ''waarom'' wie heeft er profijt bij om een game server plat te leggen? wat is het standpunt of wat willen ze hiermee bereiken?

kijk, dat je een overheids website of iets ddos'd kan ik ergens nog begrijpen, als je het niet met je regering eens bent, maar een servertje van BF4? valt toch niks te halen?

Overigens wel apart dat het alleen BF4 servers zijn, maar bijvoorbeeld geen CoD ghosts?
hoop in iedergeval dat de problemen snel zijn opgelost!
Het hele weekend sporadisch bf4 gespeeld, maar niks gemerkt van server problemen.
Ik heb er eerlijk gezegd weinig van gemerkt het afgelopen weekend: de game crashte niet vaker dan normaal (freeze plus sound loop), noch weigerde het vaker dan normaal met een server te verbinden. Normaal is hierbij 15-20% van alle opgestarte rondjes - geen slechte score voor een EA-product }>

Stabiliteit is voor mij niet echt een issue (ik heb blijkbaar al een bepaald verwachtingspatroon als het om een EA-product gaat), de sub-standard performance irriteert me des te meer. Ik snap dat BF4 zwaarder is dan BF3 (ondanks dat ik zeker niet alle grafische veranderingen een verbetering vindt) maar dat de game nu moeite heeft met Medium waar deel 3 vlekkeloos draaide met Ultra vind ik moeilijk te verteren - zo'n quantum leap in kwaliteit is het nou ook niet....
De game was volgens sommige mensen te stabiel. Daarom de DDOS.

Lekker nuttig die DDOS aanvallen, ik heb er gelukkig geen last van gehad.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee