Google kondigt Android 2.2 Froyo aan

Google heeft op zijn ontwikkelaarsevenement I/O 2010 een nieuwe versie van zijn mobiele OS aangekondigd. Android 2.2 biedt onder meer betere prestaties, ondersteuning voor Flash en het streamen van muziek van pc naar smartphone.

Android 2.2 moet vooral meer snelheid bieden aan smartphones. Een jit-compiler voor de Dalvik Virtual Machine moet applicaties sneller laten draaien: tijdens de presentatie werd een demo getoond van een spel waarbij een Nexus One met Android 2.2 ongeveer 60 procent meer frames per seconde haalde. Ook zou Javascript twee tot driemaal sneller moeten zijn in de nieuwe versie van Android. Daarnaast zou de browser beter moeten presteren in 2.2.

Voor ontwikkelaars zijn in Android 2.2 nieuwe api's aanwezig. Zo is er een api waarmee data die geassocieerd is met een bepaalde applicatie gebackupt kan worden. Ook is er een api aanwezig waarmee zogenaamde intents verstuurd kunnen worden naar Android-telefoons. Zo kan er op de computer in Google Maps een adres gezocht worden, waarna deze met een intent naar de telefoon gestuurd kan worden; de Android-smartphone laadt vervolgens automatisch de route in. Ook websites kunnen naar de telefoon gepusht worden met de cloud to device-api, waarna deze automatisch geopend worden.

Gebruikers kunnen vanaf versie 2.2 applicaties op de SD-kaart opslaan, iets wat in verscheidene custom Android-roms al eerder ingebouwd was. Daarnaast is de zoekfunctie uitgebreid waardoor er naar applicaties gezocht kan worden, en kan er binnen een applicatie naar data worden gezocht.

Applicaties die vanuit de Android Market gedownload zijn kunnen automatisch van updates voorzien worden; per app kan de gebruiker toestemming geven om de software automatisch bij te werken. Ook kunnen handmatig alle applicaties worden bijgewerkt. Applicaties zijn vanaf Android 2.2 ook via de computer te downloaden, waarna deze automatisch naar de smartphone worden gestuurd.

Wanneer een applicatie crasht hebben gebruikers de mogelijkheid om dit te rapporteren aan de ontwikkelaar. De benodigde data die bij de crash verkregen werd zal bij een report automatisch worden meegestuurd, waarna de maker van de applicatie hiervan op de hoogte wordt gesteld.

Muziek kan met de nieuwe versie van Android in de cloud opgeslagen worden, waarna het via de internetverbinding naar de telefoon kan worden gestreamd. Dat gebeurt middels de door Google gekochte dienst van Simplify Media. Onlangs introduceerde Mspot een soortgelijke dienst.

Met een Android 2.2-telefoon is het mogelijk om de smartphone als mobiele hotspot in te stellen. Hiermee kan de internetverbinding via wifi gedeeld worden met andere apparaten.

De spraak-functie op Android-telefoons is vanaf Android 2.2 uitgebreid waardoor het intenties van de gebruiker kan herkennen. Zo kan de smartphone bijvoorbeeld herkennen wanneer er gevraagd wordt om iemand op te bellen, waardoor automatisch de telefoon-functie opgestart wordt. Ook de vertaalservice is met spraak uitgebreid: wanneer een zin wordt ingesproken vertaalt een Android-telefoon deze automatisch naar de gekozen taal.

Veel van de nieuwe features doken al eerder op. Zo bleek vorige week al dat de JIT-compiler toegevoegd zou zijn aan Android 2.2, waardoor de Dalvik Virtual Machine, waarin veel applicaties draaien, sneller zijn werk zou doen. Ook kwam naar buiten dat de gebruiker kan kiezen voor automatische updates van applicaties. Daarnaast zouden delen van het besturingssysteem afzonderlijk downloadbaar moeten zijn, maar hier werd door Google niets over verteld tijdens de presentatie.

Android 2.2 is de vijfde update voor Android binnen dertien maanden. In april vorig jaar kwam Android 1.5 uit, dat onder meer een virtueel toetsenbord toevoegde aan Googles mobiele besturingssysteem. Google presenteerde versie 1.6 in september, met ondersteuning voor cdma-netwerken en meerdere schermresoluties.

De 'tussenversie' 2.0, die alleen heeft gedraaid op de Motorola Droid en Milestone en in oktober is gepresenteerd, bood als nieuwigheden beperkte native Exchange-ondersteuning, multitouch en een browser die elementen ondersteunt van de toekomstige standaard html5. Versie 2.1, tegelijk met de Nexus One gepresenteerd in januari, bracht enkele kleine updates, waaronder spraakondersteuning en live wallpapers.

De volgende versie zal 3.0 Gingerbread worden. Die staat gepland voor het vierde kwartaal van 2010, staat in de faq van Googles nieuwe videoformaat WebM. Gingerbread zal WebM-video ondersteunen.

Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie
Bron: Engadget

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

20-05-2010 • 18:35

174

Lees meer

'Google test Android 2.2'
'Google test Android 2.2' Nieuws van 23 april 2010
Google introduceert Android 1.6: Donut
Google introduceert Android 1.6: Donut Nieuws van 16 september 2009

Reacties (174)

174
156
93
8
1
23
Wijzig sortering
Een paar mooie vergelijkingsfotos van Android 2.1 met Android 2.2 (via Engadget)
http://www.engadget.com/p...ood-fight/2998599#2998617

Die laatste foto van de reeks is wel opmerkelijk, namelijk een vergelijkende benchmark met de Motorola Droid, de Nexus One Android 2.1 en Nexus One Android 2.2. Wat een prestatiewinst heeft android 2.2 door de JIT compiler! :)

[Reactie gewijzigd door FRD op 27 juli 2024 14:25]

Anoniem: 55563 @FRD20 mei 2010 20:01
Mensen die er verstand van menen te hebben, schrijven wel dat je dat met een korrel zout moet nemen omdat Linpack, het gebruikte benchmarkprogramma, juist veel baat heeft bij die JIT-compiler. Die laatste schijnt er voor te zorgen dat vooral veel herhaalde code extra snel wordt uitgevoerd. Het gemiddelde programma zal dus zeker niet bijna 6 keer zo goed presteren. Maar iedere prestatiewinst is meegenomen natuurlijk dus het blijft een positieve ontwikkeling.
JIT heeft natuurlijk ook geen baat bij native apps, dus in die zin is de behaalde winst niet altijd van toepassing. Echter heeft Google ook aangegeven dat een deel van de snelheidsverbeteringen in Froyo is behaald door een grote optimalisatieslag voor Android als geheel. Maandenlang testen door Google werknemers en het analyseren van vertragingen.
Zeer opmerkelijk ja. Ben benieuwd wat voor een impact dit gaat hebben op de batterij. Bedoel sneller klaar, betekent minder verbruik?
Ha, leuk dat er nieuwe software komt. Als er nou eens een universele android was die gewoon op de hardware werkte! Maar dat is er natuurlijk niet..

Wel erg triest dat het meteen een iPhone OS vs Andriod bashbattle wordt.. Beide kanten falen erg hard, het gaat om telefoons mensen, is dat nou hetgeen waar je leven om draait?

En mensen die huilden dat 'iPhone' slecht is en 'Android' goed is moeten misschien de definitie van defineren opzoeken.. iPhone is een apparaat waar software op gebruikt wordt (bijvoorbeeld iPhone OS of ANDROID.. smartasses), en Android is een naam van een software-basis van google. Niet van een telefoon, en niet van een algemeen os. Android is er in vele soorten en maten, en is onderling zelfs te verschillend om als een 'ding' tegenover een ander 'ding' te zetten.

Wat me opvalt is dat er in Froyo zo veel werk gestoken is in nieuwe manieren om software sneller te laten werken, maar niet in het optimaliseren van wat er al is.. Dat laatste lijkt me iets wat erg belangrijk is, en niet iets wat zomaar overgeslagen kan worden. Dan bouw je door op dingen die op het moment dat het release-tijd is al weer verouderd zijn.
2.1 is in verre mate geoptimaliseerd ten opzichte van 2.0. Vandaar dat ze nu aan software versnelling werken.
Wat me opvalt is dat er in Froyo zo veel werk gestoken is in nieuwe manieren om software sneller te laten werken, maar niet in het optimaliseren van wat er al is..
Zou je aan kunnen geven welke problemen je zoal tegen aan loopt dan? Ik neem aan dat je uit ervaring spreekt tenminste?

Iets met kip en geen kop:
This is why the Android team has spent a significant amount of time analyzing and optimizing every little bit of reported slowdowns and inefficiencies they could find.
With Froyo, there was finally enough time to take a breather and organize proper analysis, set up profiling, and enable reporting of every little unexpected lag that the phones experience.
In order to accomplish this, a whole swarm of Google developers have been running around sporting dev or even nightly builds of Froyo on their Nexus Ones in the last month or maybe even few months.
bron
Android is er in vele soorten en maten, en is onderling zelfs te verschillend om als een 'ding' tegenover een ander 'ding' te zetten.
Ah, zo zit het dus in elkaar. Ik vroeg me altijd al af hoe het met die dingen zat ten opzichte van dat ding.

Dit krijgt +2? Het ratingsysteem boeit me doorgaans niets hoor, maar seriously?

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 27 juli 2024 14:25]

Dit krijgt +2? Het ratingsysteem boeit me doorgaans niets hoor, maar seriously?
Sterker nog het stond op +3 gelukkig kwamen er na de fanboys nog een paar normaal denkende mensen die 0/+1 hebben gerate (die 4x+3 is binnen 20 minuten gedaan erg apart! Dat ik thuis was was die nog niet gerate, daarna op me brommer naar me werk en kom er aan en ineens 4x+3 :P) Ach stiekem maar hopen dat tweakers dat is aan probeert te pakken want het is in de verste verte geen +3 hooguit +1 maar eigenlijk gewoon 0 (of zelfs -1 voor de bash) :)
Anoniem: 339866 20 mei 2010 18:37
Waarom kondigen ze nu al 2.2 aan? 2.1 staat er bij de meeste telefoon nog maar pas op.
Je zou denken dat ze deze verbeteringen ook al in 2.1 hadden kunnen stoppen.?
De meeste telefoons hebben pas 1.5.
Dat is niet waar, de meeste Android-telefoons draaien op 2.1 en dit percentage zal alleen maar groeien wanneer de HTC Hero begin Juni een update krijgt naar 2.1.

Bron: http://www.androidplanet....gebruikte-android-versie/
Het gaat snel, heb nog recent gelezen dat 1.5 het meest gebruikt was. Blijft een feit dat meer dan de helft nog op 1.x zit.
Anoniem: 330654 @Zapato20 mei 2010 19:14
En die 1.x is het eindstation voor veel Android gebruikers omdat providers geen updates pushen. Lekker hoor...
Met cyanogen mod 5 kan je nu al 2.1 gebruiken op de G1 (testversie). Volgens mij is er voor het merendeel van de toestellen wel een mod beschikbaar.
Ben benieuwd hoe dat met 2.2 zal gaan. Deze is nu beschikbaar en zal ongetwijfeld snel zijn weg naar de devs vinden.
Veel van de telefoons zal inderdaad niet worden ge upgrade in android versie, simpelweg om meer geld binnen te halen, en omdat merken veel rechten moeten verkrijgen via google, google zelf zal hier net zoals apple met haar iphone in 't voordeel zijn.

Maar wees niet bang, als je een bekendere telefoon als Desire, of de Hero hebt, zullen er genoeg tweakers zijn die dezelfde telefoon hebben, en zal de telefoon vast wel goede roms krijgen.

ontopic:

die muziek cloud service lijkt me interresant, mits er een android uitkomt welk goed geluid heeft, upload je dan je files gewoon naar een server en kan je ze dan beluisteren zonder het op je telefoon te hebben opgeslagen?,
voor mij scheelt dat toch heel wat gepruts met MicroSDs en het geld wat ik daaraan moet uitgeven , wil ik mijn gehele verzameling op zak hebben
het is niet alleen zo dat de meeste toestellen al op 2.1 zijn aanbeland.
maar google wil android binnenkort op delen in onderdelen zodat elk toestel updatebaar blijft ook als de fabrikant geen nieuwere versie uitbrengt. dit zijn welliswaar de verhalen die de ronde doen. laten we hopen dat dat zo is dan zijn mensen verzekerd van updates als hun toestel de des betreffende versie heeft vanaf waar dit ondersteunt wordt.
Ik verwacht/hoop toch dat je op je pc thuis een app kan draaien om je muziek collectie te delen dan. Op een server ergens uploaden zal of geld moeten kosten of je kunt nooit je complete mp3 collectie er op zetten, en als dat dan niet kan dan kun je net zo goed het op een SD kaartje zetten. Ook moet je het dataverbruik denk ik niet onderschatten, stel dat het op 64 Kbit verstuurd wordt en je luistert elke dag een half uurtje (erg conservatief geschat denk ik), dan zit je al aan ruim 400 MB per maand verbruik. Met ander gebruik er bij zit je dan toch al vlot op een niveau dat providers beginnen te morrelen over fair use. Uiteraard hoe meer mensen het gaan gebruiken hoe hoger het gemiddelde verbruik wordt en hoe meer je dus mag verbruiken, maar als early adopter moet je er wel voor waken denk ik.
Volgens mij kun je al lang muziek streamen via o.a. Grooveshark, last.fm en spotify . Ik gebruik Grooveshark, ondanks dat het een betaalde dienst is, mag je je eigen mp3's er naar uploaden, maar ook gebruik maken van andere uploads.
Ik heb geen last met mijn 9,95 euro fair use policy bij Vodafone, en dan luister ik dagelijks stream muziek, en kijk ik YouTube. Het enige wat er minder aan is, is dat de accu snel leeg is.

[Reactie gewijzigd door Jurjen de Vries op 27 juli 2024 14:25]

Anoniem: 330654 @Thlinx20 mei 2010 23:46
Typisch een prutser.net excuus: Is een mod voor. Ik wil niks modden, ik heb mijn stoommachine ook niet gemod naar een auto - ik kocht gewoon een auto die het deed...

Ik wil geen telefoon die ik moet modden...
je android 1.5 toestel doet het dan ook gewoon prima!!
En daarom is het NIET zo dat Andriod 2.2 of 2.1 of 2.x het goed doet overal en altijd en voor iedereen, om dat het simpelweg gewoon niet standaard beschikbaar is.

Alleen voorgeinstalleerd kan je er van uit gaan dat iemand het heeft. Bijna geen enkele echte upgrade mogelijk is beschikbaar, en ook geen enkele doorsnee telefonist zal gaan updaten als het niet gemeld wordt. En dat wordt het niet. De paar mensen die hun telefoon wel updaten, en dan dat honderdtal mensen dat een mod gebruikt maakt nog steeds 1.5 of 1.6 de meestgebruikte versie.
Dus de mensen die niet eens weten dat er versies zijn zullen zich er druk om maken dat ze niet de laatste hebben?

@trat je hoeft niet te modden een Android telefoon is net zo goed een telefoon met 1.5 als 2.1, met beide kan je bellen en 95% van de mogelijke activiteiten zijn hetzelfde helemaal voor de gem. gebruiker :) Dus nee 1.5 is geen stoommachine en 2.1/2.2 is geen auto, beide zijn auto's waarvan 2.2 een wat betere/snellere auto is als de versies er voor.... Ineens is het verschil niet zo overdreven als jij schets :D

Ik bedoel me huisgenoot heeft een golf 4 is dat nu geen auto omdat de golf 5 en 6 al beschikbaar zijn? Zou die die 5 of 6 willen hebben? Zeker (ik ook ;))! Maar heeft ie het nodig om te doen wat je moet doen? Niet echt, deze auto kan die mee naar ze werk rijden en met een golf 5/6 kan dat ook :) Hooguit dat die nieuwere er beter uit zien, iets getuned zijn onder de kap en dat je misschien iets lekkerder kan rijden (comfort) maar that's it!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 juli 2024 14:25]

Dan hou je toch gewoon je huidige versie, dan moet je ook niet zeuren..
EENS!
Wat is er gebeurd met "Ik koop een product wat door de fabrikant af is gemaakt en waar niet meer aan gesleuteld hoeft te worden."

Het is hier dan wel tweakers.net, maar dat rechtvaardigt niet dat je een toestel koopt van €300 + dat niet af is. Maar blijkbaar als je tweaker bent is dat anders...
@michiel93: je bron zegt dat bijna eenderde 1.5 gebruikt, bijna eenderde 1.6, en iets meer dan eenderde 2.1. 2.1 heeft dan een meerderheid, maar 1.x is dus ver in de meerdeheid tov 2.x ;)

[Reactie gewijzigd door R.ik op 27 juli 2024 14:25]

Maar het is dus niet zo dat de meeste telefoons 1.5 hebben. Ook zal het aandeel van 2.1 alleen maar stijgen omdat oudere telefoons worden vervangen en een aantal telefoons nu en binnenkort overgaan naar 2.1 (Amerikaanse Hero, Europese Hero, Droid Eris).
Vervangen? Zo oud zijn ze nog niet. Een beetje telefoon gaat redelijk lang mee.. Behalve als je ze natuurlijk consumeert, maar dan maakt het sowieso niet uit om welke telefoon het gaat, dat soort gebruik telt niet echt mee.. (wel in de harde cijfers, maar niet in de kwantiteit-om-kwaliteit)
Onzin je betaald voor die telefoons gewoon (relatief) weinig, het is geen high end, maar mid end, op de X10 na is alle high end up to date met 2.1! Dus nee ookal doen ze het vast 2 jaar, goedkope telefoons zijn altijd voordeliger bij een 1jarig abo... Dus die zullen zeker eerder overstappen, dat mensen met een iphone nou persee een 2-jarig abo moeten nemen om hem betaalbaar te kunnen maken is wat anders ;) Wij betalen per maand wat zei betalen maar wij maar 12 maanden en hun 24 maanden, ja dan wil je wel dat je toestel in die 2 jaar minimaal nog een update krijgt ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 juli 2024 14:25]

UPDATE: Hero update waarschijnlijk uitgesteld! http://www.androidworld.n...te-afgekeurd-door-google/

T-Mobile weet te melden middels Twitter, dat Google de ROM voor de Hero heeft afgekeurd.

[Reactie gewijzigd door 87Vortex87 op 27 juli 2024 14:25]

Fijn dat ze zo snel met nieuwe aanpassingen komen! ;)
Ja, ik ben alleen echt heel benieuwd hoeveel ROM/flash ruimte dit extra gaat kosten op telefoons. Als ik namelijk naar mijn Desire kijk is er voor het OS nog 30.1MB uit de 250MB over is op /system. Dat is dus wel aardig krap als je bedenkt dat HTC er ook Sense bij moet doen.
En zelfs als 2.2 wel mogelijk is, hoe zit het dan met Gingerbread?
FroYo 2.2 schijnt een lichter OS te zijn dan 2.1. Dit zou dus eigenlijk meer ruimte moeten creëren op je mobiel of meer Mhz uitsparen natuurlijk. Afhankelijk met wat ze onder lichter verstaan,.

[Reactie gewijzigd door 87Vortex87 op 27 juli 2024 14:25]

Ik heb net de ASOP (kale android zonder g-apps en nisk er op) en dat is maar 53MB :) Ik neem trouwens stiekem aan dat het geheel als het klaar is toch wel rond de 2.1 zal liggen, het zijn meer aanpassingen dan toevoegingen namelijk!

http://www.youtube.com/watch?v=B8mKIFFBkTg

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 juli 2024 14:25]

Misschien omdat dit een aankondiging is en geen daadwerkelijke release.

2.1 bestaat al sinds februari. Dat fabrikanten zo traag zijn met updaten kun je google niet verwijten. En zonder een officiele release kun je smartphones niet van 2.2 voorzien, dus ben je genoodzaakt 2.1 te gebruiken.

Met een beetje denkwerk had je dit zelf ook kunnen bedenken.
Anoniem: 123349 @Relief200920 mei 2010 19:42
Ik vraag me vooral bij Android toch af waarom het zolang duurd voordat telefoons ge-update worden.

In de tijd dat Android uitgebracht werd was het al een algemene verwachting dat telefoons goed up te daten waren (en te houden). Waarom hebben telefoon makers dan zo'n moeite met het uitbrengen van update's?

Dat een eigenschil wat extra tijd kan kosten kan ik begrijpen maar dan nog zou dit niet zo moeilijk moeten zijn?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 123349 op 27 juli 2024 14:25]

De twee toestellen die als eerste de beschikking krijgen over Flash zijn de (Amerikaanse) Motorola Droid en de Nexus One.

Daarna volgen de HTC Desire, Motorola Milestone, Samsung Galaxy S, HTC Evo, HTC Incredible en andere toestellen via een over the air update. De timing daarvan moet nog worden bekendgemaakt. Dat de Nexus One en Droid als eerste aan de beurt zijn heeft te maken met het feit dat het ‘Google Experience’-toestellen zijn. Google regelt hiervoor de updates. Bij OEM-toestellen waarbij Android is aangepast, is meer werk nodig en zal het van de toestelmaker afhangen hoe snel de update beschikbaar komt. Bij de HTC Desire (met Sense-interface) en Galaxy S (met TouchWiz-interface) is dat bijvoorbeeld het geval.


Daarom dus. Bron: http://www.androidplanet....android-2-2-alle-details/
Helaas gaat dat niet altijd op. Het duurde namelijk idioot lang voordat de Magic (with google) 1.6 kreeg, hoewel dit waarschijnlijk ook met Vodafone en het implementeren van hun bloatware te maken (1 app, die vodafone live in de browser opent).
ja, dat is echt jammerlijk. Er is ergens door iemand van vodafone beloofd dat de magic naar 2.0.1 zou gaan via OTA update, maar dat is wel heel erg stil geworden sinds dat eerste bericht.

volgens mij is het echte probleem niet zozeer de bloatware (wat zoals je zegt, ook werkelijk niets voorstelt) maar eerder de drivers voor de specifieke hardware in de betreffende toestellen.

Op zich doet 1.6 zonder sense het prima op de magic 32B (dat is de codenaam van de 'with google' versie) maar als updates beloofd worden en vervolgens niet waargemaakt... tja dan ga je toch twijfelen of de toestellen die nu nieuw aangeboden worden met het updatebaar imago wel zo geloofwaardig zijn?
Google is niet verantwoordelijk voor updates dat zijn de fabrikanten van de telefoons (of soms providoers)
Als je een geroot toestel hebt zijn er vaak wel mods beschikbaar met de nieuwste updates. Een beetje tweaker draait daar zijn handen niet voor om natuurlijk.
Vanaf 2.2 zal het updaten van delen van Android ook een stuk eenvoudiger worden en hoef je niet meer te wachten op de nieuwste volledige update.

[Reactie gewijzigd door Thlinx op 27 juli 2024 14:25]

Tja, het is juist prima dat ze door blijven werken, de hardware verdubbelt elke 1,5 jaar in snelheid dus de mogelijkheden kunnen dit natuurlijk ook doen!

2.1 is ook al prima en op alle huidige toestellen zeer snel en efficient. 2.2 is weer een mooie verbetering daarop. Ik verwacht ook wel dat telefoon fabrikanten uiteindelijk ook een stuk sneller meegaan met de updates, als de dat niet doen zullen consumenten gaan wachten op nieuwe toestellen wat voor hun niet wenselijk is. Ik ga in ieder geval wachten op het volgende toestel met 2.2, ik mag nu al verlengen maar wacht toch liever even.
Tja, dat werkt twee kanten op natuurlijk. Er wordt ook vaak genoeg gespeculeerd dat HTC de update voor de Hero bv tegenhoudt zodat meer mensen al over zullen stappen op de legend. Als de hero namelijk eenmaal 2.1 heeft dan is er een stuk minder verschil tussen de twee toestellen dan nu het geval is.
Prima die 2 kanten toch op zich? Is gewoon marktwerking. De mensen die hun toestel 2 jaar houden krijgen toch een update, nou duurt wel even wat langer dan de nieuwe toestellen maar krijgen doen ze het wel. Ik die maar 1 jaar met een toestel doe kan een mooie nieuwe aanschaffen.

HTC doet het over het algemeen prima want mijn Galaxy heeft nog totaal geen zicht op een officiele release. Een leek die zijn toestel met een slechte firmware versie gekocht heeft zit gewoon met een erg slecht toestel. Ik heb onofficiele rom's moeten mixen om een beetje normale performance en batterijduur te krijgen. En dit pas mogelijk bijna 10 maanden na aankoop.

[Reactie gewijzigd door Team-RiNo op 27 juli 2024 14:25]

Op zich doet HTC het inderdaad wel goed, maar wat steekt is dat ze van alles beloven en het niet waar maken. Oorsprokelijk was er een 2.0 update beloofd die rond kerstmis uit zou komen, toen gingen ze meteen voor 2.1 maar zou hij pas in maart komen, ondertussen zitten we in mei en moeten we nog maar afwachten wanneer de update nou echt uitgebracht wordt.
Dat het beter is dan samsung, dat klopt, maar ik zal dan ook nooit van mijn leven een samsung kopen... werkelijk elke samsung die ik ooit in handen gehad heb sta ik van te kijken hoe ze het voor elkaar krijgen om de interface zo te verzieken (al heb ik geen android samsung in handen gehad).
Waarom kondigen ze nu al 2.2 aan? 2.1 staat er bij de meeste telefoon nog maar pas op.
Je zou denken dat ze deze verbeteringen ook al in 2.1 hadden kunnen stoppen.?
Ja, en daarvoor hadden ze het ook al in 2.0 kunnen stoppen, en daarvoor in 1.6...zo kun je wel aan de gang blijven.
Niks mis mee, laat Google de stoomtrein maar voort razen. Dat toestelfabrikanten nu zo nodig hun eigen meuk eroverheen willen gooien en daardoor achterop raken is geen reden voor Google om gas terug te nemen imo.
De aankondiging en release is voornamelijk voor developers die dan hun sofware kunnen aanpassen of ontwikkelen voor deze versie.
Het zal de gemiddelde klant ook niet zoveel schelen wat voor een versie er opzit, dat is alleen interessant voor lezers van sites als deze.
Nu maar hopen dat er snel een ROM lekt naar XDA-developers :). Zo'n JIT compiler lijkt me erg handig met mijn HTC Hero. Ik heb er nu een 2.1 ROM opstaan en vooral het laden van bijvoorbeeld Mail kan dan zeker een snelheidsverhoging gebruiken. Vraag me wel af hoeveel zin het heeft voor de Desire, misschien mensen die zwaar willen gamen op hun telefoon?

[Reactie gewijzigd door timleferink op 27 juli 2024 14:25]

Nu maar hopen dat er snel een ROM lekt naar XDA-developers
Het mooie van Android is dat er niets hoeft te lekken: Het is gewoon te downloaden op Google Code. Het enige wat moet gebeuren, is dat die code geport moet worden naar het platform waarop wij willen draaien. In mijn geval dus een TyTN II :P
* player-x is confused :?

Gewoon een vraagje, waarom zou de update voor de Hero meer nuttig zijn dan voor de Desire?
De Hero is op hardware niveau minder krachtig dan de Desire (CPU en geheugen).
En aangezien 2.2 de performance verbeterd zal de zwakkere Hero hier waarschijnlijk meer profijt van hebben dan de krachtigere Desire.

zoals dit stuk zegt:

tijdens de prestentatie werd een demo getoond van een spel waarbij een Nexus One met Android 2.2 ongeveer 60 procent meer frames per seconde haalde. Ook zou Javascript twee tot driemaal sneller moeten zijn in de nieuwe versie van Android.

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 27 juli 2024 14:25]

Dat lijken mij cijfers waar je op je Desire toch aardig wat aan hebt. Twee tot drie maal sneller is niks om je neus voor op te halen.
Het idee is dus, de desire is al snel zat... Als het toestel gevoelsmatig alles al instant doet dan valt er weinig winst te behalen. Het zal wellicht wel wat vloeiender worden allemaal maar vergeleken met de hero waar je af en toe best even 1 of 2 tellen moet wachten voor het toestel reageert, in zo'n situatie zal een verdubbeling of verdrievoudiging van de snelheid veel meer impact hebben.
Ik denk overigens dat de desire er ook inderdaad best wel wat aan zal hebben, domweg omdat je dan zwaardere apps kunt schrijven zonder dat het log wordt, maar op de hero kan de directe impact hoger zijn.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 27 juli 2024 14:25]

Als de CPU minder hoeft te doen dan kan dat wel degelijk betekenen dat je bijvoorbeeld een uurtje extra batterij hebt. De ervaring is misschien even snel, maar er is meer dan dat.
Als ik me niet vergis is de JIT compiler in de meeste Custom ROMs al geïntegreerd en dus ook beschikbaar voor de Hero, middels custom ROMs
Op een aantal roms is al de JIT versie gezet. Echter bij de meeste applicaties merk je het niet. Alleen CPU intensieve applicaties merk je het. Maar opstarten wordt meestal niet sneller (dan moet hij immers de code nog analyseren en compileren, kost ook performance) , alleen als er veel code moet worden uitgevoerd, zolas een benchmark zie je het terug.
Precies ja! Quake3 draait echt voor geen meter op mijn Desire ....
JIT is er al een poos.
Aankondigen is 1 ding, releasen is wat anders, ik denk dat het nog wel even duurt voor 2.2 uitkomt. En dan moeten fabrikanten deze software nog aanpassen voor hun device... Al met al kan het nog wel even duren
Anoniem: 335608 @evanraalte20 mei 2010 19:35
Dat vind ik wel erg nadelig aan Android, dat updates niet snel beschikbaar zijn voor alle telefoons. Bijvoorbeeld de HTC Hero.
Ik denk dat voor fabrikanten daar een USP kan liggen, snel de updates beschikbaar stellen voor je devices.
Fabrikanten gebruiken juist nieuwe versies als selling point voor nieuwe telefoons (helaas) en hebben dus weinig redenen om zelf updates te leveren.
Pas als android (bij 2.2 en verder) zelf het onderliggende system OTA kan updaten kan die lock in worden doorbroken (kan al via custom roms maar daar is de drempel nog te hoog voor)
Nadelig aan android t.o.v. wat? Iphone? Tja, dat is maar 1 lijn telefoons, niet zo gek... Voor de rest, bij winmo en symbian is de situatie niet echt anders en dan heb je het grootste deel van het smartphone landschap wel gehad.
Google heeft al eerder aangekondigd dat de onderdelen individueel te downloaden zullen zijn, met andere woorden: je hoeft niet op de fabrikant te wachten.
Nog geen datum? Kwaad kan het op de desire vast niet, vooral apps op sd opslaan. Het interne geheugen van de desire is aan de krappe kant
Wat me wel verbaasd is waarom bedrijven geen paar GB inbouwen in telefoons. Alleen samsung en nokia hebben dit tot nu toe gedaan.
Logische verklaring, de extra GB maken het toestel duurder, waardoor het meer mensen van de koop afhoudt. Door middel van geheugenkaartjes kunnen mensen zelf bepalen hoeveel geheugen zij erin stoppen (Maximum is 32 GB). Met dit stukje software van Google wordt de telefoon uiteindelijk goedkoper, terwijl je er precies hetzelfde mee kunt als een ingebouwde 16GB telefoon.

Ik vraag me alleen af of de snelheid van het geheugenkaartje veel invloed zal hebben op de prestaties van sommige apps (lees: Need for Speed)
Hoeveel zou het nog echt duurder maken? Die 8gb kost geen drol en de meeste mensen nemen een abonnement.
Jij denkt aan de Nederlandse markt. Helaas bouwen de meeste fabrikanten toestellen voor de wereldmarkt waar kortingen bij abonnementen niet standaard zijn.
Sinds wanneer is 24x 30 euro betalen voor een toestel van 400 euro korting? :P
Voor niets gaat de zon op.
Anoniem: 354937 @Ruuddie21 mei 2010 09:18
Nou, ik betaal toch echt maar 15 euro per maand :)

Wel nice new features erin, hoop dat HTC opschiet met een update voor de Desire (of Google als ze het telefoon afhangelijk updaten mogelijk maken).
Ik lees dit op een telefoon met 32 GB intern ;)

Goed dat android zich goed ontwikkeld maar wel jammer dat de fabrikanten zo lang wachten met updates. Vooral sony!

Ik ben erg benieuwt hoe flash gaat werken. Streamen van muziek is ook een leuke optie. Maar voorlopig heb ik nog genoeg geheugen.
Ik vind het interne geheugen prima op de Desire. Ik begrijp niet waarom zoveel mensen zoveel rommel dan op hun telefoon zetten.

Wat ik belangrijker vind is dat back-uppen van je apps makkelijker word met het installeren op de sd-kaart. Of heb ik dat mis? Heb namelijk nog niet van de back-up gebruik hoeven maken.
Haha rommel? Ik had Google Earth op mn Legend gezet (ok, beetje zinloze app) en meteen zattie vol. Het is gewoon niet erg handig, maar ik vind HTC daar meer schuldig aan, ze hadden er gewoon meer geheugen in moeten gooien. Kloten met een SD kaart is ook niet alles.
Anoniem: 306361 20 mei 2010 20:50
"Feit: het is er nog niet. Niet qua ondersteuning en niet qua (enigzins) definitieve spec.
Feit: Flash wordt enorm veel gebruikt."

Daar heb je een punt. Als iedereen het blijft ondersteunen omdat het nu eenmaal veel wordt gebruikt komt er nooit iets beters.
|:(

Zie je dan geen enkel verband tussen punt 1 en punt 2?

Er wordt toch gewerkt aan HTML5... ondanks het brede gebruik van Flash...

Google ziet gewoon in dat zij gewoon hun best moeten doen zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot wat ze willen en dat het niet hun taak is om als een rechter te beslissen wat beter is. Daar is een zekere firma in Cupertino goed in.

oh, en laten we ook vooral niet vergeten dat Flash in het leven is geroepen vanwege de immens trage evolutie van de zgn standaard webtechnologieen. Ware het niet voor Flash zouden we waarschijnlijk net de final spec van HTML4 achter de rug hebben.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 27 juli 2024 14:25]

Anoniem: 145867 @k7of921 mei 2010 07:59
Google is gewoon heel realistisch, ze weten dat html 5 nog lang niet af is. En daarom op dit moment kiezen voor flash. Maar ze weten dat html 5 gewoon wel de toekomst is van internet. En daar ben ik het volledig mee eens.
Maar voor nu... is flash wel een selling point omdat veel websites gewoon flash gebruiken.
Dat is het punt nu juist. Google kiest niet voor Flash. Ze verkiezen Flash ook niet boven HTML5 of andersom. Ze kiezen voor volledige, elkaar niet uitsluitende, ondersteuning. Google ondersteunt wat de consument gebruikt, Apple kiest wat zij willen dat de consument gebruikt.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 27 juli 2024 14:25]

Er komt iets beters aan (op het gebied van video dan), maar in de tussentijd maken we gebruik van niks tot het er is? Laat me niet lachen. Dat is juist achteruitgang.
Gaaf, ben benieuwd wanneer deze naar de Desire komt.

Hoe zit het trouwens met het "OS in verschillende delen splitsen, waardoor updates sneller beschikbaar kunnen komen"? Ik dacht dat dat ook bij 2.2. zou worden geïmplementeerd? Of is dit ook gebeurd en lees ik er overheen?
Dat waren allemaal geruchten en de 1 voorspelde het voor 2.2 en de ander voor 3.0.

We kunnen ervan uitgaan dat het dus 3.0 zal zijn als het hier niet erbij staat.
Van het OS zelf weet ik het niet, maar wat ik wel begreep - kan de bron nu even niet vinden en staat ook die in de announcement - is dat de standaard geinstalleerde applicaties ook via de market geupdate konden worden.
Daarnaast zouden delen van het besturingssysteem afzonderlijk downloadbaar moeten zijn, maar hier werd door Google niets over verteld tijdens de presentatie.
Hoe je hier overheen leest snap ik niet echt, tenzij je het artikel eigenlijk niet zo goed leest.
Wat ik -persoonlijk- vreemd vindt is dat er verder niets wordt gezegd over Tablets. Als ik de geruchten moet geloven zou android de tegenhanger van iPhone OS worden voor op tablets. Maar dat draait nu nog niet helemaal lekker. Gaan ze daar niets aan tweaken, of moeten we hiervoor wachten op Android 3?
Daar had ik ook wel wat over verwacht inderdaad. Zeker nu toch min of meer bevestigd is dat Google daar mee bezig is (samenwerkingsverband in de VS met Verizon bijvoorbeeld)
Draait niet lekker? Waarom zou het op een tablet niet lekker draaien? zelfde hardware als een telefoon ... Tja dat veel tablets geen goede/geoptimaliseerde Android (drivers) op hun tablets hebben (vooral de chinezen) klopt wel hoor, maar dat heeft niks met Android te maken, stop er een 1Ghz snapdragon in en waarom zou het niet lekker draaien en op een telefoon wel?

De Dell Mini heeft ook geen ziekelijke hardware en die is wel vloeiend, dus het kan prima net hoeveel tijd een bedrijf er in steekt, en ja dat wint dell van de meeste china-tablets ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 27 juli 2024 14:25]

Android, met 2.2 bijna perfect :) Gebruik het al sinds 1.5 op een G1. Alle major minpunten worden zo langzaam aan weggewerkt. Erg fijn.
precies, alles waarvan ik denk dat het beter kan zit in 2.2 :)

ik verwacht wel dat je in de toekomst direct de nieuwe androids kan installen zoals je dat nu ook doet op je pc met bijv. een nieuwe ubuntu.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.