'Android 2.2 Froyo kan op alle Android-telefoons draaien'

Volgens Google-ontwikkelaars zou Android 2.2 op elke Android-telefoon moeten kunnen draaien. Google zou testversies van de nieuwe Android-versie op de T-Mobile G1 hebben draaien. Android 2.2 is inmiddels uitgebracht voor de Nexus One.

Volgens AndroidPolice zou Android 2.2 op de T-Mobile G1 een stuk sneller werken dan vorige software-versies die op het toestel draaiden. De T-Mobile G1, die gemaakt is door HTC, krijgt waarschijnlijk geen officiële update naar Android 2.2; de rom-grootte van nieuwere Android-versies zou niet op de smartphone passen. Custom rom-bakker Cyanogen bleek wel in staat om nieuwere Android-versies op de G1 te installeren. De G1 was de eerste Android-telefoon die uitkwam. In de Verenigde Staten kwam het toestel in oktober 2008 op de markt.

Smartphonebouwer HTC zei al aan een aantal toestellen van Android 2.2 te gaan voorzien, waaronder de Desire. De update zou in de tweede helft van dit jaar uit moeten komen, voor onder meer de HTC Desire. Het is vooralsnog onduidelijk of de andere HTC Android-toestellen op de Nederlandse markt een update krijgen, zoals de Legend, Wildfire en de Hero. De Tattoo zal in elk geval geen updates meer ontvangen en zal blijven draaien op Android 1.6.

De Nexus One is de eerste Android-smartphone die een update krijgt: Android 2.2 wordt inmiddels over-the-air verspreid, meldt Techcrunch. Het is onduidelijk of de update ook al beschikbaar is voor Nederlande bezitters van Googles eigen smartphone.

Android 2.2 voegt diverse nieuwigheden toe aan Googles mobiele besturingssysteem. Zo moeten applicaties sneller lopen door het toevoegen van een JIT-compiler aan de Dalvik Virtual Machine, waarin veel applicaties draaien. De browser moet sneller worden door de toevoeging van de Javascript-engine uit desktopbrowser Chrome.

Ook nieuw is de ondersteuning voor Flash 10.1. Daarnaast kunnen applicaties zichzelf updaten als de gebruiker dat wil. Ook kan muziek van een thuiscomputer naar het toestel worden gestreamd. Tot slot is er een manier toegevoegd om vanaf een desktopcomputer intents naar een Android-toestel te sturen. Daardoor kan een kaart van Google Maps of een website automatisch op het toestel worden geopend. Google kondigde Android 2.2 donderdag aan.

Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie Android 2.2 presentatie

Door RoD

Admin Mobile

22-05-2010 • 12:23

128 Linkedin

Reacties (128)

128
127
77
3
0
12
Wijzig sortering
Mooi zo ! kan niet wachten tot een dev op XDA 2.2 froyo. geport heeft naar de Hero.

Op het moment heb ik 2.1 eclair (chpoubs 1.4) op mijn Hero draaien. (chpoubs 1.4) is naar mijn idee echt de mooiste van alle 2.1 roms voor de Hero tot nu toe.
Anoniem: 307664
@Extrema22 mei 2010 13:10
Tja, XDA maakt naar mijn weten wel voornamelijk gebruik van gelekte roms voor htc hero, althans voor diegene met Sense-interface. En deze biedt toch een aantal handige functies die ik niet kan missen.

De grootste nadelen die ik heb ondervonden zijn:
* het ontbreken van usb-tethering, gebruik van applicaties als android-wired-tether wilde niet weken (hoewel ik root rechten heb)
* auto-sensing van aanwezigheid mini-jack. Wat ik toch wel heel handig vind.
(ook hier had ik een widget voor gevonden maar die deed het ook niet 100%)

Ik heb gekeken naar die chpoubs en dat ziet er idd een mooi alternatief uit. Ik hoop dat ze binnenkort een Froyo build maken en dat deze de usb-tethering (standaard aanwezig in Froyo) aan de praat krijgen!

edit:typo+ extra uitleg

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 307664 op 22 mei 2010 13:33]

De Froyo OTA's voor de N1 in de US zijn paar uur geleden begonnen (linkje) :D Dus die lekt binnenkort wel uit _/-\o_ voor alle toestellen (om het nog meer ontopic te houden ;) )

[Reactie gewijzigd door Qli-max op 22 mei 2010 16:23]

tot nu toe is het alleen zogenaamd _die ene kerel_, iedereen twijfelt er aan of ie niet uit z'n nek lult want niemand anders heeft de update gezien.
Ik zou het toch wel een grote Fail vinden als de Legend geen update zal krijgen, dan is dit mijn eerste en laatste HTC. En bovendien breng ik hem dan ook gewoon terug naar de winkel, anders had ik wel een Desire gehaald.
Ik MOET 2.2 hebben, want dan kan ik onafhankelijk van HTC updaten.
Ik snap ook niet dat OHA hier niet strenger op toeziet, het legt namelijk ook beperkingen op voor ontwikkelaars.
En onder welke reden wil je hem terug brengen naar de winkel? Voordat Apple met de iPhone kwam voegde geen enkele telefoonfabrikant nieuwe functies toe aan de telefoon nadat de telefoon verkocht was.

Bij HTC is het aan de andere kant echter wel anders omdat HTC niet zelf het OS ontwikkeld maar Google dit doet. HTC pas het alleen een beetje aan. Echter, ze beloven (en hoeven) helemaal niet de updates van Google door te voeren op hun telefoons.

Dat de consument dit niet zal waarderen is weer een ander verhaal. Maar dat komt gewoon vanwege de trend die Apple begonnen is. Overigens hoop ik wel dat 2.2 snel op me Legend draait ;)
Apple was zeker niet de eerste om dit te doen. Zelfs in het PDA tijdperk werden nieuwe roms verkocht en stilletjesaan is dat geevolueerd naar gratis. Telefoons van Eten bijv. kregen reeds gratis updates voordat iPhone OS 2 er was.
Het verschil wat Apple maakte is dat het de eerste was die ACTIEF nieuwe OS updates rondstuurde naar zijn telefoons. Dat was wel iets nieuws, ja je kon 'vroegah' wel nieuwe ROM's installeren maar enige IT kennis was daarvoor nodig. Laat ik het zo zeggen, de gemiddelde manager kon zijn PDA vroeger niet makkelijk updaten laat staan dat hij wist dat er een nieuwe versie was.

Wel fijn om te horen dat bijna ieder OS daar dus nu met updates rekening mee aan het houden is. De Smartphone markt is er nu wel een stuk interesssanter door geworden.
Sorry welke manager kan er nou niet een.exe runnen? Zo moeilijk is het nooit geweest hoor bij Nokia niet, LG niet (geen updates :P), bij HTC niet (Wimo Roms updaten is super simpel), bij SE ging het ook makkelijk.... het is eigenlijk bij smartphones nooit moeilijk geweest! Behalve gehackte ROMS die op andere manieren geflashed moeten worden om de signature-check te voorkomen ;)
Sorry welke manager kan er nou niet een.exe runnen?
genoeg bedrijven waar dat (terecht) uitgeschakeld is voor gedownloade .exe's. Daarvoor mag je echt even een gang naar systeembeheer maken.
Gelukkig wel ja. Je wilt niet weten wat sommige managers op hun pda van de zaak doen als er geen beveiliging op zit. En dan klagen als ze TomTom niet aan de praat krijgen (die ze ff van FTD oid hebben geplukt) en waarom we daar zo moeilijk over doen...
Verschil is ook dat er bij iphones verplicht werd een data-abonnement af te sluiten, pas de laatste 1-1,5 jaar is dat gebruikelijk geworden. Dus hoe zou een andere telefoon/pda/smartphone hebben moeten controleren op updates?
Alleen door te synchroniseren met pc, en dat is al jaren gebruikelijk, sterker nog ook bij de iphone (en itunes is ook een '.exe', onder windows althans)

OTA updates zijn alleen meer van de laatste jaren maar dat doet de iphone dan weer niet


Waarom willen mensen altijd zo graag horen dat apple de eerste is? Ipods zijn niet de eerste mp3spelers, ze kwamen niet als eerste met toetsenborden met vlakke/platte toetsen, ze hadden niet de eerste telefoon met touchscreen...

Daarnaast maakt het wat uit, we zijn toch geen patentbureaus? Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn, combineer ze en bereik zo je doelgroep, dat is precies wat apple en zoveel merken doen. Laat de bedrijven maar lekker uitvechten hoe het zit met wie wat van elkaar heeft gestolen, daar heb je als consument weinig mee te maken
Anoniem: 165295
@Blokker_199922 mei 2010 14:34
Ja en zelden ging dat om uitbreidingen in termen van functionaliteit.
@saewer:
Echter, ze beloven (en hoeven) helemaal niet de updates van Google door te voeren op hun telefoons.

Mijn definitie van een smartphone is dat die geupdate wordt en programma's kan draaien die ook geupdate worden. Als mijn Legend daar niet aan voldoet, gaattie terug naar de winkel. En neem maar van mij aan dat ik me er niet bij neerleg als de medewerker mij 1x nee verkoopt, want dat ding krijg ik echt wel geruild.
In principe is het technisch makkelijk haalbaar om te updaten, in dat geval kan je volgens mij de fabrikant in gebreke stellen.
Anoniem: 343884
@poepkop23 mei 2010 21:01
Ik wens je veel succes, maar je hebt dus echt nul kans bij de winkel. Jouw is een HTC Legend verkocht met een abonnement misschien, maar updates zaten echt niet in het pakket. Je hebt geen poot om op te staan dus. Bovendien, als je het echt zo graag wil, root je telefoon lekker en update hem zelf. Als je echt bij wil zijn qua ROM's is dat toch wel een must.
Op het moment dat jij je htc legend kocht (of kreeg bij een abbo) had hij bepaalde functies waar je toen voor hebt gekozen. Oftewel je was toen tevreden met zijn functies en alles wat je gratis krijgt is meegenomen.

Hoe stoer je ook bent er is geen 1 reden dat toestel te mogen ruilen, tenzij je nog binnen je 8 dagen zit natuurlijk.
dus als je een PC koopt met XP op dan "moeten" ze je updaten naar Vista en vervolgens Win 7?
Rare redenering hoor!
En op het moment dat HTC je Legend wel zou gaan updaten denk je dat je dan gelijk van hen root rechten krijgt. Reken daar maar niet op.
Dus hoe je dan onafhankelijk van HTC wil gaan updaten weet ik niet.

Los van root hacks etc die op XDA worden vermeld.
Jouw opmerking dat je na 2.2 onafhankelijk van HTC kan updaten, klopt (waarschijnlijk) niet. Dat was niet meer dan een gerucht en zal niet voor 3.0 gebeuren. Dus tot en met 3.0 blijf je afhankelijk van anderen zij het HTC of XDA.
quote: poepkop
Ik zou het toch wel een grote Fail vinden als de Legend geen update zal krijgen, dan is dit mijn eerste en laatste HTC. En bovendien breng ik hem dan ook gewoon terug naar de winkel, anders had ik wel een Desire gehaald.
Ik MOET 2.2 hebben, want dan kan ik onafhankelijk van HTC updaten.
Ik snap ook niet dat OHA hier niet strenger op toeziet, het legt namelijk ook beperkingen op voor ontwikkelaars.
Je "moet" natuurlijk helemaal niets.

Maar goed: beperkingen voor ontwikkelaars is natuurlijk een non-argument. Als je een serieuze ontwikkelaar bent kun je toch gewoon een Developerphone kopen? Wat heb je aan een consumenten modelletje die je eerst moet hacken om root access te krijgen? Debuggen doe je op je debug-toestel en als je software dan af is kun je het testen op allerlei andere telefoons natuurlijk. Blijft lastig als het dan niet werkt, maar testen op b.v een Desire met root is niet hetzelfde als op een Desire zonder root..

[Reactie gewijzigd door fdm391 op 22 mei 2010 13:12]

perkingen voor ontwikkelaars is natuurlijk een non-argument. Als je een serieuze ontwikkelaar bent kun je toch gewoon een Developerphone kopen?
Dan snap je niet het argument, denk ik. ;)
Met een nieuwere versie, komt ook weer een nieuwe API voor de software beschikbaar. Wijkt deze met de verschillende versies teveel af, dan is het mogelijk dat de software niet op alle versies werkt.
Hierdoor moeten ontwikkelaars voor verschillende versies hun programmatuur maken, iets wat veel tijd en geld kost.

een vergelijking: Microsoft heeft nu ook programma's die niet meer op XP draaien, omdat ze features van hun nieuwe OS gebruiken.
Zolang er niks anders als root-acces is gewijzigd is het wel degelijk hetzelfde (voor de software), op het moment dat "super user" (oftewel de "UAC" van Android met root) ingrijpt en dus vraagt of deze app wel root-acces mag hebben weet de developer dat ie fout zit ;) Zolang die daar nee (of never) zegt en alles werkt, werkt het ook op een telefoon zonder root!

Een app heeft namelijk van zichzelf nooit root-acces, dat vraagt ie altijd voor die het krijgt, perfect te checken dus op een Desire met enkel root als verschil ;).
Huh, wie ben jij om dit te bepalen?

Amateurs kunnen natuurlijk heel goed zelf software ontwikkelen. Alle tools zijn gewoon beschikbaar :)
Maar goed: beperkingen voor ontwikkelaars is natuurlijk een non-argument.
Ja ik ontwikkel zelf een beetje. Maar het is een enorme beperking voor de ontwikkelaar als de helft van de Android gebruikers nog op 2.1 zit, terwijl met 2.2 een enorme snelheidswinst te behalen valt.
Tuurlijk, als ik echt serieus wou ontwikkelen ging ik voor een N1.
Je bent toch vrij om 2.2 te installeren? Dan moet je alleen zonder sense doen...
Waarom wordt in berichten over Android altijd overvloedig veel over HTC vermeld? HTC is niet de enige producent van telefoons met Android .. Ikzelf zou het heel interessant vinden wat Motorola hiermee doet bijv.
Omdat er veel toestellen van HTC in Nederland zijn. HTC kwam als eerste met Androidtoestellen, namelijk de G1 en de Magic. Daarna brachten ze de Hero uit, die erg popular was. En nu zijn er de Desire en de Legend, die volgens mij ook wel goed verkopen. Motorola heeft maar 1 populair model, namelijk de Milestone.
Denk dat Samsung het ook niet verkeerd doet met 2 toestellen op de markt + 2 binnenkort erbij en LG met 1 op de markt en 2 binnenkort :) Dan houd het wel een beetje op met Android-merken denk ik ;) En ik dnek dat het aantal verkochte HTC's alle andere bij elkaar overstijgt (zeker door G1/Hero/legend/Desire die doen/deden het erg lekker in NL)! En natuurlijk de Nexus ook van HTC eigenlijk (echter verkoopt ie slecht :P)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 mei 2010 14:10]

Omdat HTC de meeste en de snelste Android phones maakt? Niet zo heel vreemd lijkt me. Of verwacht je van LG een 2.2 update?
Van LG hoef je zowiso geen updates te verwachten
Die bakken liever een nieuwe chocolade telefoon die je dan moet kopen... :+
Ik kan niet voor tha whole interwebz spreken, maar op T.net zijn HTC-gebruikers een grote groep. Daar komt bij dat HTC inmiddels in NL 6-8 Android-modellen op de markt heeft gebracht (afhankelijk wat je meetelt), terwijl Motorola, LG en Sony Ericsson op 1 model zitten en Samsung op 2 :)
En omdat de Google Nexus One ook door HTC gemaakt wordt.
M.a.w. ik zal mijn G1 telefoon moeten gaan rooten alvorens ik er een niet-officiele ROM op wil zetten? Heeft dat rooten nog andere gevolgen behalve misschien het verliezen van de garantie?
Neen. Maar wel opletten dat u telefoon niet utivalt tijdens het rooten of ge hebt prijs :p.
En je verliest soms wat functionaliteiten.
Volgens mij verlies je helemaal geen functionaliteiten, je krijgt er alleen maar een hoop voor terug :)
Dat is niet waar, tenzij je je bootloader/recovery flashed mag je telefoon alles verneuken, vanuit de bootloader/recovery flash je dus alles wat er na komt mag je verkloten!

Enige functie die het volgens mij niet meer doet met root is de OTA update ;) Maar verder doet alles het uiteraard, en veel meer :D
Heeft dat rooten nog andere gevolgen behalve misschien het verliezen van de garantie?

Zo ver mijn kennis is. heeft het rooten totaal geen gevolgen (nadelige)

De garantie bepaling hoef je je niet druk om te maken omdat het rooten terug te draaien is.

voordeel is dat je verscheidene varianten van een OS op je mobiel kan zetten.
Dat je op android naast de standaard os 1.5 1.6 2.1 etc. Er ook Linux varianten als tweede OS op kan zetten. etc
Je verliest alle data die je momenteel hebt, zoals je apps enzovoort, maar die kan je allemaal opnieuw downloaden, en je contacten worden in de Google-cloud gebackupt dus die krijg je ook weer terug
EDIT: lees hier meer over rooten: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=442480

[Reactie gewijzigd door bvdbijl op 22 mei 2010 12:57]

"De Tattoo zal in elk geval geen updates meer ontvangen en zal blijven draaien op Android 1.6" Discriminatie!
Had je maar een dure telefoon moeten kopen. Corporaties worden bestuurd op basis van geldelijk gewin. En ook dat alleen.

Die factor valt weg bij open source overigens. Wat betreft jou Tattoo; wellicht dat er nog een custom ROM geproduceerd kan worden, als er niet teveel binary-only software in Android wordt gebruikt.
Hmm, toen ik mijn Hero kocht was dat een dure (toen zelfs de duurste) Android telefoon. Toch klooi ik nog steeds aan met 1.5 en zijn er steeds minder nieuwe applicaties die ik kan gebruiken om maar wat te noemen.

Er zou wel een update komen, eerst in maart, toen in april maar inmiddels is dat officieel 'de eerste helft van 2010' en ik verwacht dat eigenlijk ook niet. HTC belooft veel maar doet weinig.

Rooten en er een custom ROM op zetten zou een optie zijn maar doe ik liever niet vanwege garantie.

Een duurdere telefoon is echter geen verzekering dat HTC wel updates uitbrengt. Het blijft immers HTC.

[Reactie gewijzigd door ep667 op 23 mei 2010 13:17]

je kan als je root ALTIJD je hero weer in originele staat krijgen door de standaard RUU.exe weer te installeren ;)

dus garantie is eigenlijk een non-issue
Uhh meestal doen mensen een beroep op garantie als er iets stuk is aan hun toestel. Ben benieuwd of jij je telefoon nog kunt unrooten als ie niet eens meer op wil starten.
Ach een G1 was iets meer dan een jaar terug nog duur zat :P
Geen mogelijkheden d.m.v. flashen een andere ROM erop zetten?
Anoniem: 290425
22 mei 2010 12:26
Ik hoop dat 't dan snel voor m'n HTC Legend beschikbaar komt!

Nou ja, voor m'n T-Mobile Pulse zal die wel nooit beschikbaar komen, aangezien er al 'n paar keer 2.1 beloofd was...
De 2.1 voor de pulse is in principe klaar, alleen heeft het wat bugjes. Ook is het probleem dat de pulse eigenlijk te weinig geheugen heeft. Je hebt kans dat de officiele ontwikkelaars gewoon direct voor de 2.2 gaan, aangezien deze ook geheugenkaarten kan gebruiken. Dat lost weer een probleem op.
Zie modaco-forum voor meer info.
2.1 voor de Pulse heeft niet 'wat bugjes'.
Het is gewoon een instabiel, onbruikbare versie die op MoDaCo rondzwerft.
Ik heb zowel versies ervan met als zonder A2SD geinstalleerd gehad op mijn Pulse, en het aantal Forced Closes van Process.Android was ongekend.
Ook was de Pulse met 2.1 zeer traag (ja, ook met ge-de-odexte programma's).
Daarnaast vind ik dagelijks meerdere spontane reboots niet werkbaar voor een telefoon.

Ik ben blij dat ik een paar dagen geleden ben geupgrade naar een HTC Desire: een stuk sneller en stabieler met Android 2.1. De hardware is dan natuurlijk ook een stuk sneller dan die van de Pulse.
Dat is niet de echte 2.1 update. Dat is een custom rom op basis van een gelekte 2.1-rom van de ontwikkelaars. Daarnaast is de custom rom bij sommige mensen wel redelijk stabiel, zeker de versie zonder A2SD schijnt redelijk stabiel te krijgen te zijn (maar je schijnt er wel wat voor moeten doen en een beetje geluk is ook nodig)

De ontwikkelaars hebben aangegeven dat ze problemen hebben met de officiele 2.1 updae, zoals ik je vertelde. Daarom zijn ze nog altijd aan het testen en verbeteren.
Ik zal vanavond de link naar modaco wel even plaatsen, als ik achter mijn eigen pc zit.
De laatste 2.1 update die ik voor de Pulse heb gezien (van Huawei zelf) was redelijk ok. De Pulse is ietsjes trager met 2.1 erop, maar het scheelt niet zo gek veel. Wat ik alleen niet begrijp van Huawei is dat ze 15 (!!) homescreens hebben. Ik heb al moeite om de 7 van HTC Sense allemaal te gebruiken.

OT: ik ben echt benieuwd of de FroYo voor de Desire ook zo'n performance boost geeft. Dat HTC maar snel mag komen met de 1e testsoftware :D
Modaco schijnt volgende week al met de eerst Froyo port voor de Desire te komen, dus even geduld nog :)
Is er al nieuws bekend over een 2.2 update voor de SE x10?
Kan je denk ik lang wachten, de X10 krijgt in het najaar een update naar 2.1, 2.2 is nog niks over bekend.
Precies, op zich wel jammer, het zou mooi zijn als SE hierop inspeelt (vooral vanwege de coole extra's in Froyo) en evt zelfs de rls uit te stellen naar eind van het jaar.

Maar dan nog zit ik er sterk aan te denken om gewoon Froyo te installeren zodra root access mogelijk is op de X10 :)
ze zullen waarschijnlijk dan echt wel 2.1 overslaan..
Anoniem: 330654
@SuperDre23 mei 2010 10:40
Waarschijnlijk 2.2 ook gewoon!
Hoe waarschijnlijk is dat? Waar baseer je dat op?
Automatisch updaten van applicaties! das handig.

Ook zou ik nog graag een knopje hebben: update all. dat mis ik nu wel een beetje.

Flash is echt een topper, als de stabiliteit maar een beetje beter wordt.
android wordt echt wel telkens beter inderdaad. ik vind het alleen zo jammer dat voor de hand liggende features worden overgeslagen.
iets als een soort dropbox app bijvoorbeeld, met misschien zelfs storage lokaal op je pc, zou echt heel handig zijn. om alleen maar muziek te sharen is een beetje slapjes als er zoveel meer mogenlijk is. ok, om het datagebruik in te perken is het wel handig om geen bestanden >10MB toe te staan maar zelfs dan zou het verschrikkelijk handig zijn!
Dropbox voor Android: https://www.dropbox.com/android is niet voldoende?
Met ES File Explorer kan je ook netwerkshares/FTP servers benaderen.
Die update all zit idd ook in 2.2
Update all functionaliteit zit ook in Froyo ingebakken, zie de Google IO keynote van dag 2.
EDIT: Spuitelf

[Reactie gewijzigd door Shinigami op 22 mei 2010 12:35]

http://www.youtube.com/watch?v=dBQFXRW5ZiE#t=2m42s
Hier een paar hele mooie demo's van nieuwe functies van Froyo (cloud to device API, browser performance etc).

Wat bepaalt eigenlijk de keuze om een toestel niet meer te ondersteunen? Moeten er voor oude toestellen nieuwe drivers geschreven worden?
OTA updates zijn wel erg goed, volgens mij werd ook tijdens die Google I/O verteld dat maar 10% via de computer update.
Wat bepaalt eigenlijk de keuze om een toestel niet meer te ondersteunen?

Los van Hardware compatibiliteit van het toestel en de daarin mee gegeven grote van de ROM.

Bepalen natuurlijk ook de telco's tot hoe ver ze gaan met het verstrekken van nieuwe en geüpdatet android os.

De kans dat een abonnee dan namelijk geneigd is later een nieuwe mobiel te nemen, maar wel een goedkopere abbo is natuurlijk niet lucratief genoeg de Telco's.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee