HTC Desire krijgt betere Sense-interface en 720p-video-opname

De binnenkort te verschijnen Android 2.2-update voor de HTC Desire geeft het toestel, naast nieuwe features voor het OS, ook een verbeterde versie van HTC's Sense-interface. Daarnaast maakt de update video-opname in 720p mogelijk.

Naast verbeteringen voor de video-opname en HTC's eigen interface krijgt de Desire ook een widget waarmee het mogelijk is om applicaties met anderen te delen, zo liet de fabrikant weten aan zowel Engadget als Gizmodo. Deze app sharing-widget geeft een link naar de Android Market en werd door HTC geïntroduceerd op de Wildfire. Verder kunnen Desire-gebruikers met de Android 2.2-update content synchroniseren met iTunes. Eerder kwam al een bètaversie van de software-update naar buiten, waarmee eveneens video in 720p kan worden opgenomen. Deze software is als custom rom te installeren.

Eerder liet HTC Benelux-directeur Mark Moons weten dat de Android 2.2-update voor de Desire afgelopen donderdag van start zou gaan. Vooralsnog lijkt niemand de update te hebben ontvangen. Een Tweaker die naar de helpdesk van HTC belde, zou hebben gehoord dat de update nog niet af is. HTC heeft de Android 2.1-update voor de Hero al enkele malen moeten uitstellen. Aan Engadget en Gizmodo liet de smartphonemaker weten dat de uitrol van de update dit weekend alsnog van start gaat.

Ook de Samsung Galaxy S krijgt een update naar Android 2.2. De software-update is momenteel nog in ontwikkeling, zo liet Samsung weten op Twitter. De fabrikant bevestigde tevens eerdere berichten dat de update eind september wordt uitgebracht. Een specifieke releasedatum wordt niet bekendgemaakt, waarschijnlijk omdat veel software-updates met vertragingen gepaard gaan. Zo kondigde Samsung aan voor de Spica een software-update uit te brengen die het toestel van Android 2.1 moet voorzien. Deze update lijkt nog steeds niet te zijn uitgebracht.

Android 2.2 biedt onder andere betere prestaties door het toevoegen van een jit-compiler aan de Dalvik Virtual Machine. Ook is de Javascript-performance verbeterd. Daarnaast biedt deze versie van Googles mobiele besturingssysteem ondersteuning voor Flash 10.1.

Door RoD

Admin Mobile

30-07-2010 • 14:52

222 Linkedin

Lees meer

Tweaker kraakt bootloader HTC Desire Nieuws van 29 september 2010
'HTC komt met Desire HD en Desire Z' Nieuws van 2 augustus 2010

Reacties (222)

222
216
99
6
0
31
Wijzig sortering
Anoniem: 614
30 juli 2010 15:02
Het verlangen naar een Desire wordt steeds groter.
Een groot pluspunt voor 2.2 is dat de Exchange ondersteuning nu volledig is met de Agenda syn.

2.Customers who want to use their Android phones for work will now face much less frustration due to 2.2′s Exchange support. Auto-discovery makes it easy to set up and sync an Exchange email account, and the Calendar app now supports Exchange as well. Plus, there are improved security features for users and admins
Ja, volgens mij wordt er ook remote wipe geintroduceerd, dus de Desire zal eventueel wel eens op de lijstjes kunnen van corporate mobieltjes op deze manier! Samen met de gebruikeleijke BBs en iPhones.
http://developer.android.com/sdk/android-2.2-highlights.html Kopje Exchange.
HTC Hero met Android 1.5 ondersteunde exchange ook al volledig incl. agenda.. HTC heeft dat deel zelf gebouwd. Is dus meer een nieuwtje voor alle andere Android telefoons. Anders had ik hem ook nooit gekocht..
Nu officieel via HTC:

"The Android 2.2 (FroYo) update for HTC Desire will start rolling out across Europe this weekend. As well as including the complete set of Android 2.2 features, the update will contain a few special additions of our own through the latest iteration of HTC Sense. The update will provide 720p video capture, HTC's App Share widget, as well as our enhanced HTC Caller ID, and improved multi-language keyboard. Also, through the update, HTC Sync will allow HTC Desire users to sync their music with iTunes.

HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates. The update won't delete any of the phone's content. However, due to the size of the update, we would advise using a WiFi connection to download it wherever possible to avoid additional data charges.

This update will initially roll out to unlocked HTC Desire handsets. Operator specific versions of the update are undergoing testing and we expect to make them available in several weeks' time."

http://www.engadget.com/2...nd-720p-video-capture-to/


Daar zat ik dus op te wachten! FINALY!

HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates.

betekent dit dat het geen zin heeft om op de knop nu controleren te drukken?
De Desire drukt "automatisch" af en toe eens op die knop (mogelijks 1 maal per dag of misschien zelfs minder). Door "nu controleren" te kiezen zal op dat moment gecheckt worden als de update er is of niet. Het kan helpen om af en toe eens manueel te controleren.
Vind het wel grappig dat hij kan syncen met iTunes.. Weer een argument minder. Ook al wil je echt geen iTunes op windows.. Dat is zo gaar. Ik hou het maar bij massa-opslag met mapjes. :)
HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates.

betekent dit dat het geen zin heeft om op de knop nu controleren te drukken?
Nee, dat betekent het niet. Ik snap niet hoe je dat er uit haalt.
Anoniem: 321525
1 augustus 2010 18:32
Voor een branded HTC Desire; check de reactie van Virgil @ 15:09 op deze site;
http://www.androidworld.n...ire-is-aan-het-uitrollen/

Schijn je hem zo op 2.2 te hebben.
Handleiding voor branded desire.
( onderstaande handleiding is op eigen risico. )
Als eerste moet je zorgen dat je een goldcard krijgt:
1. Haal de sdhc kaart uit je telefoon, en stop hem in je pc.
2. Zorg dat je de sdhc kaart back-upt omdat alles er vanaf moet.
3. Rechtermuisklik sdhc kaart > formateren > FAT32> start
4. Stop de kaart in je desire en doe de desire aan, sluit nog niet aan op de pc.
5. Start op de pc dit programma: GoldCardTool_0.0.5.zip als admin.
6. Sluit je desire aan, en zorg dat hij alleen oplaadt.
( zorg ook dat je usb debugging aan hebt )
Menu > instellingen > toepassingen/applicaties > ontwikkeling > USB-foutopsporing, moet vinkje achter staan.
7. Klik op get CID ( als mmc1 mislukt, probeer mmco
8. Als je de CID hebt, open je de link die in het programma staat > revskills.de
9. Vul je naam, e-mail, en CID in, je goldcard image wordt dan naar je toe gestuurd via mail.
Sla dit bestand op op je pc.
10. Zet de desire nu op diskdrive.
11. Klik bij het programma op refresh, hij zal nu je sdhc kunnen vinden.
12. Klik op load goldcard.img en open de img. Die je op de pc hebt opgeslagen.
13. Klik dan op patch MMC.
14. Nu heb je een goldcard.
Je telefoon updaten.
1. Download dit: http://shipped-roms.com/s...release_126984_signed.exe
2. Bovenste bestand is niet android 2.2
3. Sluit je desire weer op je pc aan, ik had hem als diskdrive.
4. Start het programma, en doe alles wat het programma zegt.
5. Het kan zijn dat het programma zegt dat de verbinding verbroken is, klik dan in het programma op afsluiten, start je pc opnieuw op maar doe niks met je desire, stekker er in laten, de desire niet opnieuw opstarten ofzo alleen de pc.
6. Start het programma weer op.
7. Doe weer de stappen, en dan hoort alles goed te gaan en heb je android 2,1 unbranded.
8. Als het programma zegt: succes ofzo iets, haal je de mob van de pc af,
9. En stel je hem snel in
10. Je krijgt daarna melding van de update, voer deze uit en klaar!
Er zit toch geen nieuwe hardware in? Dus is het werkelijk 720p of is het een software upscaling van de huidige resolutie?
Alhoewel ik erg sterk heb lopen twijfelen of het niet gewoon upscaling is (de scherpte spat er nou niet echt van af of zo), kan de hardware het wel degelijk.

In het qualcom SoC-pakket zit de QDSP6 (uit m'n hoofd), een DSP chip die van alles op zich neemt, onder andere besturing van de camera module en het verwerken van de data die er af komt.

Dus als jij schiet op 720 moet je dat vertellen tegen de camera app, die vertelt dat aan de kernel, die vertelt het aan de radio-image, en die zet uiteindelijk de QDSP6 chip aan het werk.

Bij de NexusOne hebben ze er voor gekozen om de kernel direct met de QDSP te laten praten (geloof ik, bind me er niet op vast!!). Vandaar dat er hacks uit kwamen, want er kon met de kernel source gespeeld worden.

De Desire test ROMs met 720p kwamen ook met een nieuwe radio firmware, en zonder die nieuwe radio-firmware crashte de camera applicatie. Dus HTC kiest er voor om het zelf anders te doen op hun modellen blijkbaar, ook al is de hardware (basicly) the same.
De sensor kan 720p filmen, maar android had nog niet de software om dit ook hardwarematig te ondersteunen, android 2.2 is net ietsjes efficienter, waar dit wel kan :)
Volgens mij is dat niet helemaal exclusief voor android 2.2. SE meldt dat de update naar 2.1 op de X10 het ook mogelijk maakt om op 720p te filmen. :)
Met custom roms voor de Nexus was het tot vorige week niet eens op 2.2 mogelijk enkel op 2.1 Zowiezo werd al eerder opgemerkt dat meeste apps van google native zijn geschreven, niet in java, die snelheid wordt juist behaalt op de java apps, oftewel de Dalvik-VM is veel sneller geworden waardoor de apps die daar gebruik van maken dus veel sneller worden, maar niet zo snel als native is ;).

Anyway het ligt dus niet aan de versie.

edit: maar wat me net te binnen schiet, er was wel een bepaalde RADIO nodig, die van Android 2.2, denk dat het daar dus in zit dat ie beter kon of iig een mogelijkheid gevonden die niet in eerdere RADIO's zaten...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 30 juli 2010 19:44]

Waren van te voren al geruchten dat de Desire 720p kon filmen, echter bleek het niet waar te zijn.

Dit lezende kan de camera het zelf dus wel aan, maar was de software er nog niet toe in staat. Of dat komt doordat 2.2 nu sneller is, en het wel mogelijk is, ofdat ze de ondersteuning rond de release datum nog niet af hadden, weet ik niet...

Ik zou als Desire gebruiker blij zijn met dit nieuws :) (Ben alleen Legend gebruiker...)
De agenda exchange functie werd toch al ondersteund op 2.1 ?
Yep maar niet door Android zelf. Dit is destijds door HTC toegevoegd voor de Desire, maar met 2.2 zit dat dus in elke telefoon die dat OS draait.
Sja, daar loop de Desire toch echt voor op de Galaxy S. Goed van HTC (en Google) Ze lopen echt voorop in de smartfoon markt.
Niemand loopt echt voorop in de smartphone markt. Ze hebben allemaal voors en tegens.
Nou ik denk zelf dat MorgothG bedoelt dat HTC en Google (met de N1) samen voorop lopen in de Android smarthphone markt.
Als je Symbian, IOS, Blackberry OS en Android naast elkaar legt dan ben ik het wel eens met je opmerking over de voor en tegens.
In bepaalde zin wel, maar samsung brengt tot nu toe elke 2 a 3 weken een update en de telefoon is net op de markt, wss omdat de software toen pas klaar was... HTC had al z'n 6 a 7 maanden (fabrikanten krijgen al eerder toegang tot 2.2 source dan dat ie officieel uit komt, dacht dat dat 4 maanden was). Die zijn dus al veel en veel langer bezig, met die ene update... Ondertussen in 2 maanden (dat het toestel op de markt is, heb hem zelf nog geen week) tijd heb ik al 3 of 4 updates op me galaxy mogen ontvangen! En er zijn nu in 5 dagen ook nog is drie 2.2 ROMS uitgelekt (gaat lekker!)... Denk toch dat Samsung eindelijk ze zaakjes een beetje op orde heeft (wss zette ze voor dit toestel wel alles op alles om toch weer een tijdje bij de top te horen ;))! Ben benieuwd welke van de 2 android 3.0 het eerste uit geeft, aan het tempo van Samsung te zien (bij deze telefoon) zet ik me geld toch in op Samsung (echter zal de Nexus nog eerder zijn)!
Zal een vriend van mij blij mee zijn dat het eindelijk komt, nu nog afwachten of het deze keer wel waar is ;)

Vind verder wel dat alle fabrikanten erg traag zijn met de android updates, als ze uberhaupt komen.

Offtopic:
Hoe heb jij dan updates voor de galaxy s mogen ontvangen? Heb het toestel een maand en heb nog geen enkele update gehad, nu net nog gekeken maar niks.
Lieg niet :) je hebt ze onofficieel niet via samsung zelf! (het zijn echter wel officiële updates)

check http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665

of http://samsung-firmware.webs.com/

Bovendien moet je het flashen met een programma waardoor iedere keer als je flasht je je gegevens kwijt raakt (mits je deze backupt! waardoor je weer je tel moet rooten)

Maar dus al dus! het is het wel waard om je Galaxy the updaten naar JM2! super stabiele en snelle firmware (nog wel 2.1)

De 2.2 roms zijn nog niet echt geschikt voor dagelijks gebruik!
Meer updates is niet altijd beter hè. Dit geldt voor alle software.

Als het al heel goed werkt zijn er weinig updates nodig, maar ik wil natuurlijk niet zeggen dat je geen gelijk hebt dat Samsung hiermee wel laat zien dat ze de ondersteuning serieus nemen.
Samsung GS had vanaf dag 1 al 720p video-opname, dus "voorlopen" is een beetje overdreven.
Ik hoop op ondersteuning voor bluetooth HID. Zodat ik mijn bluetooth keyboard, muis, wii controller etc kan gebruiken.
Voor op je telefoon?!

Dat wordt em zonder een custom rom iig niet maar waarom zou je dat willen of heb je geen computer of zo? 8)7
Voor op je telefoon?!

Dat wordt em zonder een custom rom iig niet maar waarom zou je dat willen of heb je geen computer of zo? 8)7
Ik heb mijn Desire nu bijna een maand en het is echt een complete pc in je zak. Als ik een scherm, externe hardeschijf, muis en keyboard zou kunnen gebruiken zou het een hele goede vervanging zijn voor een vaste netbook of mini pc.
zolang HTC de bluetooth implementatie van Android blijft slopen hoef je daar voorlopig nog niet echt op te wachten. Muis weet ik niet, maar Wiimote en / of keyboard support is er al zolang je een kale android draait (AOSP rom, in ieder geval zonder HTC Sense :)).
dan moet je er Cyanogenmod 6 op zetten :O
Anoniem: 312857
@cosmo_roel30 juli 2010 15:20
:P en dan nog een telefoon met mini HDMI-out en dan kun je je telefoon als pc gebruiken:P
Die nogal nutteloos is in Nederland :/
is niet geschikt voor de nederlandse netwerken volgens mij, correct me if im wrong (bedoel niet de 4g)
Stimmt. De EVO 4G is een WiMax toestel, terwijl Tele2 een LTE netwerk uit gaat rollen. Er was tot voorkort wel een WiMax netwerk in Amsterdam, maar de ontwikkelaar is ermee gekapt, dus of die nog werkt weet ik niet.
De nokia n8 heeft volgens mij een HDMI-out
Voor de Galaxy S heb je HDMI kabels. Werkt perfect. Lekker NES en playstation games spelen met een bluetooth controller.
Waar heb jij die kabel al gekocht dan?
Ja dat moet dan via de MicroUSB port neem ik aan? Heeft dat de snelheids-eisen wel van HDMI?
Ik denk zelf dat die kabels pas werken bij de 2.2 update. Misschien zit dat daar in de software gebouwd. Zeker weten doe ik niet. Aanschaffen wel! 8-)
Samsung Galaxy S (via micro-usb>hdmi en/of via mini-jack naar composite) is een toestel welke in NL ook te gebruiken is als telefoon ;)
Ben benieuwd of die 720p een stabiele 30fps haalt, en ik ben wel nieuwsgierig over de nieuwe sense, ik hoop dat ze dit ook uitbrengen voor de HTC Legend.
Met die nieuwe JIT compiler op 2.2 is dat goed mogelijk. Kan niet wachten totdat'ie komt :)
Ik denk het niet. 720p opnames doe je sowieso al niet met java, dat doe je native. Mocht dit toch met java gebeuren dan zou je misschien zelf 1080p kunnen halen als je het alsnog native doet. (tenzij je SD-kaartje dat natuurlijk niet aankan..)

even voor de duidelijkheid: JIT heeft geen effect op native code, want die is al gecompileerd van te voren.
Verwacht rond de 20fps in 1280x720. Lichtcondities hebben heeel veel invloed, en de fps zal best rap dalen zodra er ook maar eventjes wat minder licht in de lens komt.

Schieten in 1280x720 gaat in 'normaal' mpeg4 formaat, niet h264 (tenminste, op de custom ROMs die allemaal op de lek gebaseerd zijn).
Hoe wordt dit straks in de pricewatch vermeld? Zou dat via de onderstaande vermelding zijn?

Het toestel kan Android 2.1 hebben met een 480p camera
Het toestel kan Android 2.2 hebben met een 720p camera

Hetzelfde geldt natuurlijk ook op de minimale eisen voor toestellen, als ik een gsm wil met 720p dan ga ik niet kijken of bijvoorbeeld een Xperia 10 inmiddels stiekem wel op 720p kan filmen.
Updaten is simpel als 2 maal klikken en hij doet alles, zonder moeilijke vragen. (Dat zou zelfs je zusje kunnen.)
Inderdaad. HTC heeft het goed voor elkaar met die updates over the air. Ik wou dat samsung dat had..
OTA is gewoon de nieuwe manier van updaten...
Ik neem aan dat nieuwe Desire's straks met 2.2 erop verkocht zullen gaan worden. Dan lijkt het me ook dat dit zo in de pw vermeld zal gaan worden.

Verder mooi dat de 720p video naar de Desire komt, vraag me af waarom ze dit bij de Nexus One niet hebben gedaan terwijl deze toch bijna dezelfde hardware heeft.
Het is hardwarematig dezelfde telefoon, de 720p functionaliteit is puur softwarematig.

De beeldsensor was altijd al groot genoeg qua resolutie, maar de software was waarschijnlijk niet toereikend om ook vloeiende video daarmee op te nemen. Android 2.2 zal wel dusdanig soepeler lopen dat het nu wel kan (of ze willen dat wij dat denken).
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee