Orange-budgetmerk Hey verlaagt prijzen in België na introductie DIGI Belgium

Orange Belgium verlaagt de prijs van het goedkoopste abonnement van zijn budgetmerk Hey Telecom. Daarnaast krijgen alle abonnementen nu onbeperkt sms'en en bellen. De prijswijziging volgt nadat de nieuwe telecomprovider DIGI zijn intrede deed op de Belgische markt.

DIGI is sinds 11 december actief op de Belgische markt en biedt een abonnement met 15GB data voor vijf euro per maand. Orange Belgium heeft daarop twee van de abonnementen van Hey aangepast om dat aanbod te evenaren. Ook bij deze provider kost een abonnement met 15GB, het zogenaamde Mobile S-abonnement, nu vijf euro per maand. Datzelfde abonnement bevatte eerder 5GB data, 150 belminuten en duizend berichten, waarvoor zeven euro per maand werd betaald.

Daarnaast past Orange Belgium zijn Mobile M-abonnement aan. Eerder bevatte dit abonnement 10GB aan data en een beperkte hoeveelheid belminuten en sms'jes. Dat wordt aangepast naar 25GB aan data en onbeperkt bellen en sms'en. De prijs van dit abonnement blijft wel hetzelfde, namelijk negen euro per maand. De nieuwe prijzen en productkenmerken gaan op 18 december in.

Orange benadrukt verder dat bij alle abonnementen zowel 4G als 5G te gebruiken is. Dat is bij DIGI nog niet het geval. Deze provider gebruikt vooralsnog het 4G-netwerk van Proximus, maar werkt wel aan een eigen 4G/5G-netwerk.

Abonnement Huidige prijs Nieuwe prijs
Mobile S 5GB data, 150 belminuten en 500 sms'jes voor 7 euro per maand 15GB data, onbeperkt sms'en en onbeperkt bellen voor 5 euro per maand
Mobile M 10GB data, 300 belminuten en 1000 sms'jes voor 9 euro per maand 25GB data, onbeperkt sms'en en onbeperkt bellen voor 9 euro per maand
Mobile L 50GB data, onbeperkt bellen en onbeperkt sms'en voor 14 euro per maand Blijft gelijk
Mobile XL 160GB data, onbeperkt bellen en onbeperkt sms'en voor 25 euro per maand Blijft gelijk

Update 11:27: In het artikel stond eerder dat Digi op zijn website simulaties heeft staan van potentiële toekomstige abonnementen. Dat klopt niet. De simulaties tonen alleen de kosten als iemand buiten zijn bundel gaat.

Door Eveline Meijer

Nieuwsredacteur

12-12-2024 • 11:01

94

Submitter: 33Fraise33

Lees meer

Reacties (94)

94
94
21
2
0
65
Wijzig sortering
Interessant om weten is dat je je eSIM van Orange naar Hey kan overzetten/meenemen.

DIGI ondersteunt geen eSIMs.

Ondanks het feit dat de eSIM al acht jaar bestaat gebruiken de operatoren met een netwerk de technologie om een drempel op te werpen voor MVNO's. Het BIPT blinkt weer uit in passiviteit.
Zelfde als in NL. Behalve Simyo (van KPN) heeft geen van de budget operators eSIM zover ik weet.
Simyo heeft dat wel maar rekent extreme kosten als je buiten je bundel komt.
Tegenwoordig kan je jezelf wel beschermen tegen (inderdaad echt extreme) kosten buiten je Simyo bundels, middels een Dataplafond, kost je wel 50 ct/maand. 50 cent zodat je je kunt beschermen tegen hun eigen boevenpraktijken. Tja, het is mooi verzonnen.

Bij Ben kan je "bescherming" gewoon aanvinken.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 12 december 2024 12:06]

Simpel heeft dit soort mafiapraktijken ook.
Hoezo is dat nou weer mafia? Ze bieden genoeg opties aan om het tegen te gaan.
Ze creeren zelf een probleem en bieden zelf een betaalde oplossing. Mafia gaat wel ver, maar echt eerlijk is het niet.
Ja het zou niet betalend mogen zijn, bovendien krijg je da&n veel minder kwade gebruikers over de vloer als de kosten niet plotseling de pan uitvliegen uit het niets. (zoals betaal sms'en bij het ontvangst van sms'en...)

Ik ga enkel bij providers die een betaal limiet laten instellen (niet te verwarren met een roaming limiet, dat enkel buitenlandse data limiteerd maar je nog wel van daar alat bellen of omgekeerd, of 0900 nummers, of betalnde smsjes, het word allemaal misbruikt en is echt een probleem bij kinderen of werknemers)

Bij mobilevikings noemt dat out-of-bundle limiet
Bij hey telecom en orange hebben ze geen instelbare limiet, enkel de roaming limiet.
Bij telenet en base daarentegen heb je wel een out of bundle limiet maar ze noemen dat anders.

Over het eSIM gedeelte: ik zag dat e andere landen van DIGI dat wel hebben, dus de expertise en infra is er wel al, ze moeten het waarschijnlijk gewoon nog uitrollen op de BE website. Ik twijfel niet dat dat er heel snel gaat komen.

Enkel Heytelecom is een probleem, gelukkig kan je het omzeilen door eerst op orange te gaan en nadien over te schakelen naar Hey

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 12 december 2024 16:46]

Simpel heeft dit soort mafiapraktijken ook.
Dit is gewoon het verdienmodel van een virtuele provider. Goedkope minuten en MB's en dan een deel van het prijsverschil tussen de netwerken weer terug halen met de opbrengsten van extra verbruik.

Voorheen was dit het verdienmodel van de grote providers. Die zijn nu duur geworden in hun aanbod. Maar boven je bundel gaan je MB's gratis en op langzame sneheid door. Dat geeft ruimte aan MVNO's die de oude methoden gewoon weer toepassen.

Hetzelfde kan ook op roaming kosten buiten de EU. Kosten van extra bundels, extra snelheid etc. Als klant kies je, dus moet je je ook bewust zijn van de gevolgen. En natuurlijk proberen zij je zo te verleiden om maandelijks een te grote bundel af te nemen.

Dus maffia praktijken zijn dit niet, maar wel zaken die verschillen op kunnen leveren in je maandkosten als je je vooraf niet informeert.
Op een Android device kan je ook makkelijk een waarschuwing aanzetten en ook de data laten afsluiten zodra je over de bundel bent. De datum waarop de tellers moeten worden aangezet/op nul moeten worden gezet kan je aanpassen aan je billing periode: https://support.google.co...ally-turn-off-mobile-data
Klopt. Op iPhone echter niet. Daar kun je zelfs per betaal periode niet inzien wat je verbruikt.
Zit zelf bij SimYo en herken het extreme kostenplaatje bij buiten de bundel data verbruik, echter kleine nuance is dat je wel gewoon netjes een SMS krijg bij 90% nadering van je plafond. :)
Ja das waar, en ik heb nog een cadeautje van 3 GB staan ook wat ik kan aanzetten als ik te weinig heb. Automatisch zouden ze het nooit voor me aanzetten, dat zou pas een mooi cadeautje zijn.

Hoe dan ook, voor mijn kinderen die binnenkort aan een abo gaan ga ik wel voor Ben oid die gewoon netjes stoppen met data als het op is.
Ook Ben heeft sinds een maand of drie eSIM, al geven veel vergelijkingssites dit nog niet aan.
Weet niet hoe het in België is, maar DIGI in Spanje ondersteunt wel eSIMs. Je krijgt eerst een fysieke SIM, en kan daarna via de app een eSIM aanvragen (en dan je fysieke SIM weggooien).

Ter info.

Heb hier nu een DIGI mobiel abonnement voor 3 euro per maand -> 15Gb (die doorschuiven naar de volgende maand) en 100 minuten (nationaal en internationaal). Echt supergoedkoop.
In België is DIGI een virtuele operator die het (fysieke) GSM-netwerk van Proximus gebruikt. Het is Proximus die dit tegenhoudt. Niet echt te vergelijken met de Spaanse situatie.
digi is géén virtuele operator - ze zijn effectief een operator met een eigen infrastructuur.
het is alleen zo dat deze nog (lang) niet nationaal dekkend is, en hiervoor hebben ze een akkoord met proximus om gedurende 5 jaar te kunnen roamen op het netwerk van proximus.
Momenteel nog een virtuele operator. Tot ze samen met Citymesh hun netwerk hebben opgezet.
Dat maakt ze nog geen virtuele operator.

Het netwerk wordt hybride de volgende jaren: eigen netwerk waar eigen netwerk is (over 5G), en fallback Proximus waar er geen eigen netwerk is (over 4G).

Dat ze roamen op het Proximus netwerk wil nog niet zeggen dat ze geen volwaardige provider zijn.
Ik betaal een tientje voor hun onbeperkt abbo. Enige reden is dat ik veel reis voor werk, voornamelijk naar het buitenland, en dus roamingdata nodig heb. Met de goedkopere abonnementen red ik het niet en was ik uiteindelijk duurder uit dan dat tientje.

In m'n iPad heb ik inderdaad een e-sim van DIGI met een goedkoper plan.

[Reactie gewijzigd door b12e op 12 december 2024 13:28]

hey telecom heeft nog geen esim ,ik kan dat nergens vinden :?
eSIM vereist extra investeringen vanuit de operators vergeleken met traditionele SIM's. Ik vind het niet heel gek dat het dan niet zo snel wordt opgepakt, mensen zullen zelden op een eSIM aangewezen zijn voor hun primaire nummer dus de meeste klanten geven er niet zoveel om.
vreemd, gezien ze in hun voorwaarden wel effectief verwijzen naar eSIM..
en de firma waarvoor ik werk (dochteronderneming van Cegeka) heeft onze bedrijfsnummers overgeschakeld naar DIGI... met eSims...
Bij mij werd dit destijds geweigerd bij overstap van Orange naar Hey. Ik praat nu wel over anderhalf jaar terug.
Misschien moet je nu nog eens proberen. En als het niet lukt naar Digi overstappen...
Je kan die als mvno ondertussen al meerdere maanden bestellen bij Proximus.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 12 december 2024 22:34]

Blijft toch wonderlijk dat België nog steeds een FUP (echter zeer beperkt) hanteert...zowel voor mobiel als internet.
Als je in België met een fair use policy adverteert of "onbeperkt", dan is dit vastgelegd dat dit minimaal:
- 300 GB voor mobiel internet is
- 3 TB voor een vaste internetconnectie is

Snelheidsbeperkingen mogen pas in voege treden als deze limieten overschreden zijn.

Ik denk niet dat je dit kan omschrijven als "zeer beperkt"... Deze definities zijn in voege sinds 2022: https://www.bipt.be/consu...eid-over-onbeperkt-surfen

[Reactie gewijzigd door Kevjoe op 12 december 2024 11:09]

ook logisch want puur fysisch is onbeperkt ook niet mogelijk.
Je hebt je maximale snelheid x beschikbare tijd als limiet
Met onbeperkte telecomabonnementen bedoelt men doorgaans: zonder dat de provider jou na het overschrijden van een arbitraire opgelegde datalimiet afknijpt naar "smallband".
En smallband in Belgie, is écht smallekes: 300 Kbps of 3 mbit, naargelang de provider, is norm.
Bedankt voor je toevoeging :-)
Dat mag je ze bij telenet dan eens sturen. Ze adverteren misschien niet meer actief de abonnementen met 750gb “onbeperkt internet”, maar ze zijn er wel nog steeds.

Wigo abbonement bijvoorbeeld is nog steeds 750gb en geen 3tb. Enkel de duurste abonnementen zijn dat. Wordt denk ik alleen niet meer actief verkocht dus vermoedelijk voldoet het daarom wel
Denk dat iedereen wel een FUP hanteert ook in Nederland. Als jij daar een gigabit lijn hebt en die zit heel de dag vol krijg je ook wel een telefoontje vroeg of laat.

Ik heb er geen last van, vroeger downloadde ik alles nu stream ik alles dus dat scheelt een hoop data (Nu download mijn seedbox in het DC alles :P)
Qua download scheelt dat niks toch? Hooguit qua upload..
Jawel want vroeger downloadde ik gewoon alles (voor de sport) en keek misschien 1% daarvan. Nu download ik alles op een seedbox en stream ik af en toe een film of een serie.

Ik denk dat onze kids de meeste data vreten met Youtube.

Maar ik heb eens gekeken ik zit nu op 300 GB deze maand, in 12 dagen. Gezin van 5 :)

(Proximus Fiber).
Gelijke situatie hier; ik en 4 kids die 50% bij mij zijn. Allemaal met tablet, gsm, laptop...
En natuurlijk videobellen, Netflix en YouTube.
Meestal 1080p op de toestellen en 1440p op mijn pc en 4K (HDR) op de TV.

Ik zit ook nu net aan 296GB. Nu is het wel examenperiode natuurlijk; tijdens de vakantiemaanden kan dat oplopen naar 1 TB per maand.

Die FUP van 3TB is dus zeer fair naar mijn mening.

Op mijn mobiel heb ik 80GB aan data en ik luister elke ochtend en avond in de auto naar youtube; in totaal meer dan 2u per dag en dan nog kom ik amper aan 10GB effectief gebruik.

Vreemd ook dat mensen klagen als de prijzen hier hoger zijn dan in andere landen, maar als ze dan gelijk getrokken worden, dan klagen ze omdat dit "vast terug omhoog gaat".

Ik had recent bij Hey het 14€ abonnement aangeschaft voor mijn dochter; er was (is) een actie 50GB + 30GB gratis "for life".
Nu blijkt dat ze amper 1GB per maand verbruikt. Ik ben dus enorm aan het twijfelen om ook die 5€ variant te nemen; voor die prijs kan ik ipv 1 abbo er 3 nemen.
Blijft vooral heel wonderlijk dat Nederlands doen alsof een FUP - wat ook gewoon in Nederland aangebouden wordt - een probleem is. Dat FUPs limieten hadden die je realistisch ging halen als normale of zelfs grote eindgebruiker is al jaren verleden tijd.
Dus eigenlijk zegt Orange Belgium nu
"Abbo kon altijd al goedkoper maar nu moeten we het wel verlagen vanwege concurrentie"

Ik hoop dat Blokker dit ook leest en een les leert.
Duh,

Dat heb je natuurlijk in een land waar de providers met eigen infrastructuur (waar dus iedereen gebruik van maakt) ofwel voor 51% van de politiek is, ofwel hun beheersraad vol met politiekers zit, denk je echt dat daar iets gaat spelen als "eerlijke prijs voor de klanten" ?

Ze zijn trouwens momenteel virtueel provider op het proximus netwerk, als je dan kijkt naar de prijzen van proximus zelf dan kan je al wel raden wat een winsten er gemaakt worden, aangezien een virtuele provider op hun netwerk plots met zo een prijzen kan komen.

Trouwens belachelijk dat we hier nog steeds vaste internet abonnementen hebben met download limieten !!!! , gewoon om een "duurder" abonnement te kunnen verkopen met mogelijkheden die eigenlijk het allergoedkoopste al zou moeten hebben.
het artikel gaat over mobiele klanten...
Daar gaat mijn opmerking ook over,

Wat ik er na "trouwens" nog bijvoeg is een uitweiding op de "graai" politiek van de providers hier dat het ook belachelijk is dat vast (mobiele ook natuurlijk, maar bij vaste is het nog belachelijker) internet nog download limieten heeft.
Wat moet ik lezen en leren?

Dat prijzen kunstmatig bepaald worden en geen reflectie zijn van de werkelijke kosten? Ik denk dat ik dat in het verleden al vaak genoeg geschreven heb, ook al bij prijsverhogingen "ten gevolge van inflatie" bijvoorbeeld. Of gisteren in essentie nog, toen ik schreef, ik geloof onder het Digi artikel, dat het kunstmatig verlagen van snelheden op fiber niet exclusief iets is voor fiber, maar ook van toepassing is op DSL en kabel technologie.

Maar waarom verlaagt Orange bijvoorbeeld de prijzen voor internet via de kabel niet zodat ze ook daar kunnen blijven concureren met Digi? Omdat de kosten die Telenet per klant aanrekent aan Orange al hoger zijn dan de abbonementskost die je als klant bij Digi gaat betalen. Wat trouwens opnieuw lijkt aan te geven dat Digi wel degelijk met verlies verkoopt op dit moment daar ook zij nog zwaar leunen op de infra die ze inhuren bij anderen. En hoewel ze op termijn hun eigen infra opbouwen, is dat een meerjarenplan waar honderden miljoenen gaan moeten in geinvesteerd worden. Dat ga je ook niet terugverdienen met een abbonement van 5 euro.
is dat niet zo voor de meeste producten? Een goede ondernemer gaat namelijk altijd voor de prijs die hem het meeste winst geeft
De reden waarom Orange nu zijn mobiele prijzen verlaagd van alleen de goedkoopste abo’s is omdat dit ze gratis reclame oplevert ala nieuwsberichten in bijv. Tweakers. Want Digi klinkt natuurlijk nu vers in de hoofden sinds de nieuwsgeving van deze week. Even een sneaky reclameuiting er tussen door van Orange met eenzelfde ‘nieuws’ als Digi en de klant is weer ongewild het over Orange aan het discussieren.
Dat DIGI met zulke prijzen maar snel naar Nederland mag komen. Kijken wat dat doet met de prijzen van KPN/Ziggo/Oidido, etc...
Leuk zo'n introductieprijs, 5 euro voor 15 GB. Daar maken ze verlies op lijkt me. Zodra ze een klantenbase hebben opgebouwd gaan die prijzen gewoon weer keihard omhoog.

Plus je moet nog maar afwachten hoe de dekking gaat zijn wanneer ze hun eigen zendmasten plaatsen. Ik heb Telenet gehad en dat was echt dramatisch qua dekking. Spotify die op de snelweg steeds wegvalt. Toen maar weer bij Proximus gegaan, dat blijft toch het beste netwerk zeker in Wallonie waar ik af en toe nog wel eens ben.
Leuk zo'n introductieprijs, 5 euro voor 15 GB. Daar maken ze verlies op lijkt me. Zodra ze een klantenbase hebben opgebouwd gaan die prijzen gewoon weer keihard omhoog.
Ze zullen er waarschijnlijk wel een casestudy van gemaakt hebben dat aantoont dat het merendeel van de goedkope abonnementgebruikers niet uren gaat bellen en elke maand exact de 15GB gaat opgebruiken. Die subsidiëren dan de "grootverbruikers" mee.
Plus je moet nog maar afwachten hoe de dekking gaat zijn wanneer ze hun eigen zendmasten plaatsen. Ik heb Telenet gehad en dat was echt dramatisch qua dekking. Spotify die op de snelweg steeds wegvalt. Toen maar weer bij Proximus gegaan, dat blijft toch het beste netwerk zeker in Wallonie waar ik af en toe nog wel eens ben.
Dat is enorm locatiegebonden. Waar mijn ouders wonen is Orange het beste netwerk. En waar ik vroeger op kot zat, had je met Proximus en Orange helemaal niks, maar BASE (nu Telenet) werkte wel.

[Reactie gewijzigd door b12e op 12 december 2024 16:48]

Precies, moet ee niet aan denken 150 min te bellen per maand laat staan onbeperkt. Verder kost data lang niet zo veel als ze ons doen geloven dus qua kosten zal het ook wel meevallen.
Leuk zo'n introductieprijs, 5 euro voor 15 GB. Daar maken ze verlies op lijkt me. Zodra ze een klantenbase hebben opgebouwd gaan die prijzen gewoon weer keihard omhoog.
Gezien de concurrentie ze op de voet volgt met prijsverlagingen, lijkt het toch dat er voldoende marge is.

Maar als de concurrentie allemaal volgt, gaat natuurlijk niemand overstappen en kunnen ze spoedig de boeken terug sluiten, waarna de prijzen bij de standaard aanbieders terug kunnen stijgen.
Daar vrees ik dus ook wat voor. En vermoedelijk zijn Telenet/Base/Orange/Proximus kapitaal krachtiger om het wel even vol te houden tot ze de markt uit gepushed zijn. Fingers crossed dat dit niet het geval is.
Bestaande providers hebben een serieuze overhead. Nog pas een discussie gehad met iemand die al aangaf "dat het Digi niets voor oudere mensen is" vanwege de afwezigheid van tv wat al een van die overheads zijn.

Tja tv rechten zijn al een heel stuk complexer en die doelgroep overtuigen is gewoonweg duur. Want oudere mensen zijn minder prijsgevoelig, reageren al sneller "het werkt nu dus ik ben content" en zijn enkel efficiënt te bereiken via klassieke ad kanalen (tv, radio).
Je merkt dit ook aan de huidige reclame van MV en Hey Telecom. Dit is zuiver gericht naar een jonger doelpubliek. Enkel Scarlet lijkt ook de snaar te willen raken van iets wat oudere doelgroep, maar door hun relatie met Proximus kunnen ze dan ook nog tv aanbieden.

Ze moeten dus de kost om een klant aan te trekken zo laag mogelijk zien te houden. Dit zal zich vermoedelijk weerspiegelen in een zuiver online aanbod (geen derde partij als verkoopkanaal), wat meer "zelf hulp" (geen "instant" helpdesk) en secundaire reclame kanalen (online ads, sociale media...).
En dit doe ze nu al: je kan alleen via hun eigen kanaal klant worden, het meest instant hulp dat je kan krijgen is chatten via WhatsApp (anders is het web formulier) en de reclame heb ik enkel nog maar gezien via VTM GO (online steaming kanaal). Nu genieten ze natuurlijk nog (even) van gratis massa reclame door de media.

Aan alles zijn voor en nadelen. Ik zit bij Keytrade als bank en dit is een zuiver online bank. Het (enige) kantoor in België is in Brussel en hun helpdesk is letterlijk rotslecht. Maar gratis zichtrekening (incl. 2 rekeninghouders), gratis kredietkaarten (incl verzekeringen), gratis cash afhalingen (zowel op zichtrekening en kredietkaart)... Een zeer compleet aanbod voor nagenoeg geen geld.
De grootste klachten zijn inderdaad op hun helpdesk (lange wachttijden), tja als je bij een van de grootbanken hier gaat heb je in elk dorpje een kantoor waar je binnen kan wandelen, maar dit kost je dan €5/maand.
Als je dan wat zelf kan uitzoeken bij problemen, dan kan je dit wat besparen (heb enkel nog maar in contact gestaan met hun helpdesk door een bug in hun systeem). Voordeel van zo'n partij is dat ze ook sterk inzetten in self help. Mijn andere bank verplicht mij om naar hun kantoor te gaan om mijn "primair kantoor" te wijzigen. Moet ik dus anderhalf uur tijd vrijmaken om iemand zijn handje te schudden, zo oubollig...

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 12 december 2024 12:32]

Offtopic maar dat heb je ook allemaal gratis bij Argenta. En daar kan je gewoon binnenlopen bij een kantoor in je dorp en met een mens spreken.
Argenta biedt geen gratis VISA Gold (en zelf Platinum) aan met een limiet van €5.000 met gratis verzekeringen (verlening garanties, reisverzekering, bij overval...) en hun wisselkoers bij vreemde munten is 1,6% ipv 1,4% bij Keytrade (voor die om de zoveel keer dat ik het eens nodig heb). Daarnaast (maar daarvoor doe ik het niet) geeft Keytrade €0,05 per verrichting. Rijk ga ik er niet van worden, maar symbolisch is het wel.
Dat kantoor, daar stap ik eigenlijk nooit binnen en finaal krijg ik ook wel reactie op een vraag (gewoon wat trager).

En die bank die mij verplicht om een anderhalf uur van mijn tijd te nemen om een handje te schudden om van "primair kantoor" te veranderen was... Argenta ;)
Toen er die vele plofkraken op de bankautomaten waren moest ik ook een afspraakje maken om gewoon mijn adres te wijzigen. Bij Keytrade gaat dit gewoon online. Sommige zijn ertegen dat alles online "moet", ik vind het handig om niet naar mijn kantoor te moeten voor een pure administratieve handeling.
Ik zit toch nog bij deze bank vanwege pensioensparen.

Akkoord, mijn lening (die ook bij Keytrade was) verliep ook volledig online. Ik begrijp dat veel mensen (omdat dit toch complex kan zijn voor vele) liever met een mens spreken, maar ik vond het verschrikkelijk om een gezaag van een uur te aanhoren om te weten dat hun rente slechter is dan de andere (en daar dan soms een halve dag verlof voor te moeten nemen). Datzelfde verhaaltje horen na je 2de bank bezoek is gewoon verspilling, geef mij gewoon de feiten. Ook dat "onderhandelen" als je daar niet goed in bent was vervelend. Keytrade geeft gewoon hun tarief na het invullen van een formuliertje en dat is wat je krijgt zonder verplichtingen en lock-ins van verzekeringen.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 12 december 2024 13:06]

Bij KBC zaten die verzekeringen vroeger standaard bij de kredietkaart die je bij je Plus rekening kreeg. Inmiddels niet meer. De standaard Mastercard Silver die er nu bij zit heeft die verzekeringen niet meer. Nu dien je daarvoor een "Shoppingpakket" of "Reispakket" verzekering af te sluiten.
Indien je die Gold wil met extra verzekeringen, kost dat je elke maand 4 euro extra (bovenop de 3.75 eur van je plus rekening). Die "gratis" is dan toch relatief :)
vanwege de afwezigheid van tv wat al een van die overheads zijn.
TV gaan ze aanbieden volgend jaar
Dit zal zich vermoedelijk weerspiegelen in een zuiver online aanbod (geen derde partij als verkoopkanaal)
Hier in Spanje online, telefonisch of met kiosks en kleine winkels in oa. winkelcentra.

Denk eraan dat ze letterlijk juist begonnen zijn. Een klantenservice inrichten voor een paar honderd klanten vs paar duizend vs tientallen duizenden is heel anders. Dus ja, nu is het Whatsapp en een formulier, maar (opnieuw) in Spanje zijn ze telefonisch en via chat te bereiken naast email.

Het keuzemenu geeft je de optie Spaans of Engels, en Engels krijg je volgens mij hun Roemeense CS aan de lijn, maar die spreken prima Engels en zijn net zo behulpzaam. Ook daar weer schaalvoordeel.
In België is het verboden om met verlies te verkopen.

Dus in principe moeten ze er nog steeds aan verdienen.
Denk niet dat het veel gaat veranderen hier helaas, ik zie juist het tegenovergestelde, nieuwe bedrijven starten heel goedkoop (Zie bijvoorbeeld de nieuwe klant bonussen nu dat nog maar max 6 maanden is ipv jaar bij een 12mnd abbo, 1 bedrijf begon het en de rest volgt nu..), maar worden dan ineens net zo duur als de rest onder de normen "inflatie" en dat iedereen een gemiddelde prijs heeft..
ze zitten nog niet eens in heel Vlaanderen, laat staan België. Ze willen uiteindelijk wel een eigen netwerk uitbouwen (ze hebben er al een licentie voor), maar zijn momenteel nog een virtuele provider.
Voor vast internet niet maar voor mobiel wel ivm hun samenwerking met proximus. Of in het geval van hey orange, en daar heb je wel bijna volledig landelijk dekking met het voo netwerk in Wallonië en telenet Vlaanderen
Met Roaming denk ik dat je dat kan doen, neem een aboo, blijf in nederland :)

(ik weet dat in de kleine regels staat dat je minimaal x tijd in het land van abbo moet zijn per jaar)
Dit valt vies tegen. Zelfs een semester in het buitenland (maandje of vier) kan al te lang zijn. Tussen Nederland en België valt zoiets nog wel te bolwerken, verder uit elkaar wordt het lastig.
Ben bang dat het niets doet. Zo gauw er een flinke database aan klanten is ontstaan, zal de concurrentie in de rij staan om het bedrijf over te nemen. Zo is dat toch al vaak gegaan? Voor die ondernemers is het dan aantrekkelijk (lijkt me) om de boel voor een meer dan flink bedrag van de hand te doen. Eat or be eaten.
Helemaal niks. Tele2 heeft het gedaan en werd uiteindelijk ook door Tmobile opgeslokt. Daarnaast is/was België altijd al extreem duur en kon je hier in Nederland al jaren via een goedkopere provider redelijk goedkoop klaar zijn.
Dat DIGI met zulke prijzen maar snel naar Nederland mag komen. Kijken wat dat doet met de prijzen van KPN/Ziggo/Oidido, etc...
Digi kan mooi Odido overnemen in Nederland.

De meeste klanten zullen met deze prijzen voor 5 euro per maand dan klaar zijn.
Ik heb serieus nooit van Hey gehoord, maar goed. Orange heeft nog veel werk te doen als het gaat om service. Mijn ouders kozen vorig jaar voor het duurst mogelijke thuisabonnenment, met een VIP service(halfjaarlijkse check van apparatuur) inbegrepen. Ik vond het mobiel internet wel goed, maar we kregen veel nutteloze extra's, een 2 tal brakke TV box(Android 10 box met aangepaste software) en GEEN service.

Na een jaar koos mijn vader ervoor over om een enkele TV box terug te sturen, hij was toch gewoon aan het verstoffen. Toen bleek dat men nooit had gevraagd naar een serienummer. De verkeerde box werd gedeactiveerd. En men had geen oplossing voorhanden. De tijd was aan het tikken en het gepruts... Uiteindelijk kreeg men bij de provider alles retour. Tijd voor een overstap naar Telenet.

Conclusie: Men is zeer goed in het werven van klanten, maar voor digibeten is er niks over bij Orange. De service en de TV boxen zijn goed voor een hoop geklaag. Mocht je met hetzelfde personeel te maken hebben bij Hey, ga er dan niet voor, geef deze nieuwe provider een kans.
alsof dat het bij andere grote providers die zogezegd services leveren beter is....succes met je telenet, die hebben vooral interesse in dure combo's en rand dingen "onder de noemer services" toe te voegen om zo de totale prijs op te kunnen drijven. Maar je wordt gewoon bedrogen waar je bijstaat.

[Reactie gewijzigd door d3x op 12 december 2024 11:34]

TV box met een eigen software, die regelmatig wordt bijgewerkt, abonnementen zoals netflix in het abbo. Dat is teminste bruikbaar te noemen. Bij orange een outdated Android TV box, met nog een coax aasluiting, at random SMSjes krijgen over de rekening en 'voordeeltjes'
coax aansluiting voor tv-box? hebben wij het wel over zelfde devices anno 2024?

bij de meeste andere providers zijn soortgelijke abbo beschikbaar als add-on
Vorig jaar ja, maar die TV box was van 2022.Die dingen worden niet jaarlijks nieuwe versies van uitgebracht. Maar een coax in 2022 is vrij twijfelachtig.
Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Biedt dit ook een antwoord op hypotheses in vorige discussie dat het hier (in België) duur is voor de mobiele providers en de marge het niet toe liet om te verlagen?
Mooie snelle reactie.

Ik ben al even tevreden Hey-gebruiker (14 euro voor 50GB).

De DIGI bekijk ik momenteel als alternatief voor mijn werktelefoon. Had daar nu Base voor 11 euro. Dit was de goedkoopste formule met onbeperkt bellen, maar daar komt de DIGI voor 5 euro wel ruim lager uit.

Verder kies is bewust voor 2 verschillende netwerken voor privé en werktelefoon. Mocht ik op een plaats zijn waar de ene net wat minder mobiel internet ontvangt, kan ik eenvoudig wisselen.
tijden veranderen, prijzen veranderen. abbo types worden stopgezet en worden al of niet aangepast.

ik heb al meer dan een jaar bij hey 40Gb voor 10eur. Dan zou je kunnen stellen dat jij slecht afbent bij hey ;( maar het is een moment opname natuurlijk bij een switch, al bij al is hey al een goedkope optie vs anderen. Die digi is gewoon een typisch marktpositie dingetje om de media te halen. Kom je met 15GB ruim toe en heb je nood aan meer dan 100en minuten bellen dan is het een koopje en kan je jump wagen... nergens staat in de kleine letters over hoe lang de prijsgarantie is .... :D

Belgen kennende zal het hier wel weer weinig animo hebben, maar zeker weer een gesprek. Het vast internet aanbod is een lege schil, amper beschikbaar.

[Reactie gewijzigd door d3x op 12 december 2024 11:31]

Als Hey! klant was ik gisteren aan het twijfelen om over te stappen naar Digi. Door deze prijs daling blijf ik.
je krijgt geen prijsdaling tenzij je recent in die S zat, de rest van abbo zijn gewoon aanpassingen van limieten die de meeste 9/10 toch al bijna nooit halen.

[Reactie gewijzigd door d3x op 12 december 2024 11:45]

Door het aanpassen van limieten kan het wel zijn dat klanten ineens met een kleiner pakket voldoende hebben. Hierdoor kunnen ook zij besparen.
Ondertussen zijn ook mobile L 80gb en mobile XL 200gb geworden
Inderdaad de grotere heytelecom abbonementen zijn gegroeid in Gigabytes.

Dat lijkt me normaal als de kleinere plots meer Gigabytes geven, dat de andere formules aangepast moesten worden.
In 2020 betaalde ik 57,99 euro voor TV, huur decoder, vaste lijn en 'onbeperkt' internet bij Proximus.
Nu betaal ik 58,99 euro voor onbeperkt internet.

Deze week vertelde mijn factuur dat Proximus volgend jaar zijn abonnementsprijs 'moet' verhogen om concurrentieel te blijven en betere en meer dienstverlening te bezorgen.
Concurrentieel? Dan slaag je je prijzen niet op.
Betere dienstverlening? Het is al jaren geleden dat ik nog een Vlaamssprekende persoon aan de lijn had bij storingen of problemen. Ofwel mensen met een vreselijk Nederlands accent ofwel iemand die amper Nederlands verstaat. Zelfs de techniekers die onlangs langskwamen, waren Nederlanders. Hun auto met NL nummerplaat.
Meer dienstverlening? Nog niet zo lang geleden had ik TV en vaste lijn voor minder geld.
Glasvezel is nog niet voorzien in mijn straat, alhoewel de concurrentie fiber langs de gevels heeft gelegd en Proximus de straten heeft opengebroken voor ondergrondse leidingen.

Het gaat tijd worden dat er wat meer concurrentie komt, maar ik vrees dat digi Belgium snel zal verdwijnen, ofwel opgekocht zal worden door een van de grote spelers.
Begrijp je punt wel, maar dit leest alsof alsof Proximus hun support geoutsourced heeft naar de familie Flodder en je er door getraumatiseerd bent.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.