Twitter Blue-abonnees kunnen voortaan tweets van 10.000 tekens opstellen

Twitter Blue-abonnees kunnen voortaan tweets van 10.000 leestekens opstellen. Deze gebruikers kunnen nu ook tekst in het cursief of in het vet publiceren, en rechtstreeks abonnementen aanbieden via hun profielpagina.

Twitter wil naar eigen zeggen de lees- en schrijfervaring op het platform naar een hoger niveau tillen en kiest daarom om het maximaal aantal leestekens voor betalende gebruikers te verhogen van 4.000 naar 10.000 tekens. Bij gratis gebruikers ligt de limiet nog steeds op 280 tekens. Dit plafond werd in 2017 opgetrokken van 140 tekens.

Twitter Blue-abonnees kunnen nu ook rechtstreeks abonnementen aanbieden aan hun volgers. Deze optie kan geactiveerd worden in het instellingenmenu van een Twitter Blue-account. Volgens ceo Elon Musk zal Twitter de komende twaalf maanden geen commissie vragen op de inkomsten die uit deze abonnementen worden gegenereerd. Volgend jaar zal er wel een commissie aangerekend worden. Hoe hoog die zal zijn, is nog niet duidelijk.

Twitter Blue is sinds maart van dit jaar beschikbaar in België en Nederland. Het abonnement kost 8,47 euro per maand en biedt extra functies, zoals een blauw verificatievinkje naast de gebruikersnaam, de mogelijkheid om langere video's te plaatsen en tweets aan te passen, en tweestapsverificatie-sms'jes. Het platform wil het abonnement uitbreiden met extra functies, zoals het zien van minder advertenties, het prioriteren van tweets van Blue-abonnees in reacties, mentions en zoekopdrachten, en het delen van advertentieomzet.

Door Jay Stout

Redacteur

15-04-2023 • 12:55

139

Reacties (139)

139
130
75
1
0
21
Wijzig sortering
Ik ben niet blue & wil het ook niet worden. Nu las ik vanmorgen dat mijn bereik als niet betalende abonnee mijn bereik kleiner wordt. Vanmorgen mijn account gedeactiveerd, ik ben de grillen van Elon beu,
Heb je Substack Notes al geprobeerd?
Da's toch gewoon een opstel? Het idee van de 'tweet' was nou juist om een beetje compacte berichten de wereld in te sturen. Maar goed, ik lees dat die grens van 140 ook al losgelaten was. 280 karakters, vooruit. Maar 4.000 of 10.000... dan verander je het hele idee achter de site.
Anoniem: 454358 @Kaastosti15 april 2023 13:04
Blijkbaar is dat wat men wil, want hoevaak zie je niet die tweets met deel 1 van 20? Dan is dit handiger .
Maar of iemand het ooit leest? 99.99% van alle tweets worden nooit gelezen of uberhaupt gezien denk ik .
Het voordeel van tweet 1/20 is dat je nog steeds gedwongen word om je tweets kort te maken, en het is handiger om naar een specifieke stuk te linken.
Je kan gewoon op "add another tweet" klikken als je door de hoeveelheid letters heen bent en doortypen voor je alles post dus het is niet echt een drempel meer, die 280 karakters.

Ik vind het vreemd - het was tijdenlang de enige onderscheidende functie en die valt nu weg als je betaalt. Je betaalt dus om het platform voor jou te veranderen in een Facebook/Insta/ander platform :+
Vreemde dingen doen is onderhand een beetje het motto van Musk. Dit is niet perse een functie waar mensen op zitten te wachten maar gewoon een poging om twitter blue te verkopen door meer functies aan te bieden.
Anoniem: 302359 @CasPI715 april 2023 18:39
Vreemde dingen doen is onderhand een beetje het motto van Musk. Dit is niet perse een functie waar mensen op zitten te wachten maar gewoon een poging om twitter blue te verkopen door meer functies aan te bieden.
Hij heeft het voor zover mij bekend, nooit concreet aangetoond of bewezen maar hij heeft wel meermaals laten vallen dat dit veruit de meest verzochte "feature" vanuit de eindgebruikers is, zodra er om feedback gevraagd wordt. Dat jij het niet zit zitten betekend niet dat niemand er op zit te wachten ;) Daarnaast is het voor hem natuurlijk ook een manier om Twitter blue te verkopen. Het één sluit het ander niet uit.

Persoonlijk stoor ik mij al jaren mateloos aan de 1/3, 2/3, 3/3- achtige posts, dus ik ben er wel blij mee.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 302359 op 27 juli 2024 20:59]

wacht maar tot dat iemand 5000 keer punt enter post.
Anoniem: 302359 @daft_dutch15 april 2023 21:21
wacht maar tot dat iemand 5000 keer punt enter post.
Het is kinderspel om het algoritme aan te passen dat dit soort posts als "spam" geclassificeerd en verwijderd worden, als dat al niet het geval is.
Wat is handiger? 20 tweets onder elkaar of 1 tweet met alleen de eerste regels en uitklappen als je het interessant vindt om verder te lezen.
Ik vind 20 losse tweets beter werken omdat je dan op een specifiek onderdeel van het verhaal commentaar kunt geven. Dat is nu juist de kracht van Twitter, het is een microblogplatform.
Dus een lange monoloog/mening/artikel lees jij liever in 20 stukken. Reageren kan je gewoon onder het geschreven tekst. Dat is toch niet anders dan op Tweakers. Tweakers heeft ook artikelen verdeeld in hoofdstukken. Waarom zijn sommige in de veronderstelling dat twitteraars alleen maar lange teksten gaan schrijven. Het is maar een klein gedeelte van de abonnees om af en toe je punt te maken. 280 tekens blijven voor non abonnementen en dat is nog steeds de massa.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 27 juli 2024 20:59]

Twitter is niet gemaakt voor artikels of lange monologen.
En wie bepaalt dat?
Twitter evolueert, net zoals berichtenapps zijn geëvolueerd vanuit SMS
Twitter is gemaakt voor scheldpartijen en dom gewauwel (1/2)
daarna zijn te tekens of je aandachtspanne op (2/2)
Twitter is ook een afspiegeling van de maatschappij. Is FB ook vrij van dom gewauwel?
Wordt op Tweakers ook altijd inhoudelijk door de leden gereageerd?

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 27 juli 2024 20:59]

Op dat punt vind ik Twitter inderdaad duidelijk veel prettiger werken. Door de beperking van 280 tekens worden discussies vanzelf gegroepeerd in handzame sub-topics.
Daar zijn tooltjes voor. Net zoals er tooltjes zijn om dan die 20 tweets weer aan elkaar te plakken tot een normaal stukje tekst dat beter leesbaar is...
Al die draadjes lees ik niet. Maar als er straks 2 A4'tjes tekst staat, ga ik dat ook niet lezen.
Dan zul je dit een verbetering vinden.

Die draadjes komen namelijk als losse tweets in je timeline waardoor je ze misschien niet leest maar je er wel langs moet scrollen.

Deze nieuwe grotere tweets zijn slechts 1 tweet, van normale grote, met een "lees meer" link om de tweet uit te klappen. Je hoeft dus maar 1 tweet te negeren ipv een hele reeks.
Dit werkt gewoon goed om mensen die zichzelf belangrijk genoeg vinden om zulke ellenlange lappen tekst op een platform als Twitter te kwakken, terwijl toch bijna niemand het leest, ook wat centjes afhandig te maken.
Als iemand 1/20 retweet, zie ik nog steeds een klein bericht. Als het interessant is, kan ik doorklikken. Nu heb ik meteen een heel verslag. Niet echt fijn.
Dat heb je niet want die tweet word afgekapt en je kan lees meer aanklikken om het hele bericht te zien. Uiteindelijk is het aan de poster te bepalen hoe die berichten plaatst. Staat het je niet aan dan ontvolg je ze gewoon.
In een lang verhaal is het ook minder overzichtelijk wanneer mensen op een specifiek deel een discussie voeren. Dat is het mooie van losse tweets in een draadje, je kunt met elkaar van gedachte wisselen op een specifiek onderdeel van het grote verhaal. Daar ligt duidelijk de kracht van Twitter als microblogsite.
Volgens die theorie zou het probleem zichzelf moeten oplossen. Als "te lange berichten" een echt probleem is zouden de posters daarvan automatisch minder populair moeten worden. "Het idee van de site" lijkt me geen reden om mogelijkheden voor gebruikers kunstmatig te beperken.

[Reactie gewijzigd door blorf op 27 juli 2024 20:59]

Kunstmatig beperken is het hele idee natuurlijk. Wel mee eens, ik vind dat al 15 jaar stom. ;)
Ik hoop een beetje dat ze gaan proberen alles open te trekken. Twitter zou in theorie kunnen voorzien in alle functionaliteit die een smartphone kan bieden en de rest van het systeem overbodig maken. Eigenlijk hoeven ze alleen maar 1 of meer fabrikanten mee te krijgen om directe hardware-toegang af te dwingen op Android- en iOS-produkten. Als je miljarden op zak hebt moet dat te doen zijn...

[Reactie gewijzigd door blorf op 27 juli 2024 20:59]

Alsjeblieft niet zeg. Zit helemaal niet te wachten op het privacy infarct dat bijvoorbeeld wechat in China is. Waar letterlijk je hele online leven in één app zit. En al helemaal niet van een platform dat gedraaid word door die manbaby Musk. Laat dat hele gebeuren alsjeblieft klein en optioneel blijven, dan kan ik er met een boog omheen blijven lopen.
Wat is er niet "app" aan Android in het geheel? Het is een grote ARM-executable.
Dat gebeurt op sites waar je al eerder lange berichten kon posten ook niet.
of een uitgebreid artikel waar je dan als schrijver indirect monetization van hebt
Totdat Musk ineens bedenkt dat het zijn geld is.
Ik ben het eens dat het nu wel heel lang wordt, dat wordt gewoon een complete blog. Tegelijk de 280 tekens limiet was natuurlijk ook gewoon vooral om dingen irritanter te lezen maken. Heeft nog nooit iemand gestopt om niet hun opstel over 45 tweets te verspreiden.
Het klinkt mij beter dan 1/32 series tweets. met 32 tweets van 280.
Een verdubbeling was toch eigenlijk ook al het hele concept omgooien? 4.000 is er ook alweer ruim 2 maanden voor de abonnees (in de VS) die $8/month of $84/year neerleggen. Is Twitter daardoor geïmplodeerd? Als Twitter implodeert zal dat een heel andere oorzaak hebben dan 10.000 karakters in een tweet... ;)
Onder de 10000 tekens dan tldr schrijven :Y)
precies, dat is geen tweet maar een avondje vogelzang (of het nu kraaien of nachtegaals zijn is afwachten) :)
Mee eens, en voor mij het einde van Twitter.
Walls of text van marketing afdelingen en opinieschreeuwers was nu juist wat je op Twitter enigszins kon vermijden.
Helemaal mee eens. Als long time twitter gebruiker vond ik destijds de verdubbeling al vervelend. De kracht is juist om centraal heel snel korte berichten de wereld in te kunnen sturen. Bijvoorbeeld met links (naar langere nieuwsberichten) op websites.

Het idee erachter is natuurlijk dat straks Twitter veranderd in 1 soort van berichten (de X)-app, in combinatie ook voor (langere) video's etc. Een soort van 'everything' app zoals Weibo wat m'n Chinese collega's ook allemaal gebruiken, ook voor het doen van bestellingen en betalingen etc. Musk had hier begin 2000 al plannen voor.

[Reactie gewijzigd door litebyte op 27 juli 2024 20:59]

Ikzelf heb juist not begrepen wat ik met de korte tweets moet. Als je een bedrijf juist iets wilt vertellen (in het verleden deden veel bedrijven aan twitter, ook support) dan kan dat vaak niet in de 140 karakters, dat is geklooi van het slechte soort. Ikzelf heb het een of twee keer geprobeert, daarna gewoon bellen en uitleggen wat je wilt.
Moet je je voorstellen dat deze reactie maar 140 karakters kunnen hebben. Dan heb je er ook niets aan..
een opstel van 10.000 tekens is natuurlijk wel een beetje aan de korte kant is het is waarschijnlijk net iets meer dan een uitgebreidere samenvatting of een gemiddeld artiekel maar zeker geen essay... of in ieder geval niet op enig niveau.

om een idee te geven heb ik net een zeer random document uit mijn portfolie erbij gepakt en MS word laten tellen uit hoeveel woorden en tekens (met en zonder spaties) het bestaat.

het kwam uit op ongeveer 1250 woorden en iets minder dan 6500 tekens. (bijna 7800 met spaties) dat betekent dat je dus net aan 1500 woorden zou moeten kunnen schrijven voor je twitter post.

genoeg voor een kort tot middel-lang nieuwsberichtje of een heel sumiere samenvatting maar zeker niet veel meer dan dat... ik vind het overigens wel echt bizar dat twitter zo naar de ...... wordt geholpen...

als je maar betaald heb je wat te zeggen, maar als je dat niet doet heb je hooguit genoeg tekens voor pak 'm beet 50 woorden. misschien als ze dan de gratis tweets ook eens zouden opwaarderen naar bijvoorbeeld 1500 tekens of misschien zelfs 2500 maar goed, twitter was misschien al nooit echt serieus te nemen als sociaaal medium... gewooon omdat je te weinig tekens had om genanceerd te kunnen reaguren.

aan de andere kant denk ik dat 1250 tot 1500 woorden misschien ook al wel wat veel zou kunnen zijn voor een microblog. voorar voor de gewone man denk ik (of snap ik) best dat er limieten aan een post zouden kunnen zitten ) om nog een indicatie te geven die hele FP-artiekel bestaat uit ongeveer 250 woorden ik lees net in een andere reactie dat je op mastodon 500 tekens krijgt als ik de stats van hierboven daarop los zou laten zou ik dan uitkomen op ongeveer 80 woorden.

gezien de roots van twitter (160 tekens) wordt het misschien eens tijd om dat limiet nog één maar te verdubbelen ;)

[Reactie gewijzigd door i-chat op 27 juli 2024 20:59]

Wel ja, maak van een opstel direct maar een essay :).

Ik heb zojuist jouw epistel hierboven in word gekopieerd en er ook even wordcount op losgelaten, dan kom ik uit op zo'n 1800 tekens.

Dat betekent dat tweets dus meer dan 5 keer zo lang kunnen worden als jouw bericht. Dan kom je aan een bericht van 3 A4-tjes en dat is in mijn ogen toch echt wel een opstel.
Die 1500 woorden komt inderdaad overeen met drie pagina's A4, ik denk niet dat het een hit gaat worden om dit op een telefoon te lezen. Mij spreekt het in ieder geval niet aan. De kracht van Twitter zijn juist de korte berichten.
Lijkt mij inderdaad veel te 10000.vet gedrukt ,cursief denk dat het meer is om de voordelen van blue account te laten zien. Meer is beter typisch Amerikaans
Ik snap niet zo goed waarom je nu zo fel op mij reageert, want als je het woordenboek erbij pakt is essay precies de vertaling van een opstel en dan wil ik toch wel benadrukken dat een opstel van 1500 worden waarschijnlijk het basisschool niveau niet gaat overschrijden

Zoals je zelf ook al opmerkte was een behoorlijk uitgebreide reactie onder een nieuwsbericht al ongeveer 1800 teken Dat waren welgeteld een paar stellingen en 2 heel korte alinea’s

En dat was al bijna het dubbele aantal van wat ik me voorstel bij een reactie platform

Ik denk dat je voor bepaalde accounts best wel zo’n hoog limiet zou kunnen stellen

Maar dan wel op basis van verdienste en niet zozeer om er geld voor te vragen


Maar als je dat dan doet zorg er dan okok voor dat er zinnige reacties mogelijk zijn in vozinnen en met enige nuance
basisschool niveau
1800 teken
reactie platform
okok
vozinnen
Misschien iets minder snel typen en meer nalezen voordat je post? :+
Maar als je dat dan doet zorg er dan okok voor dat er zinnige reacties mogelijk zijn in vozinnen en met enige nuance
zinnige reacties met enige nuance :+
Ik heb je betoog even laten samenvatten door OpenAI zodat het in een standaard tweet past:
Een opstel van 10000 tekens is te kort voor een essay, maar genoeg voor een kort nieuwsbericht of samenvatting. Twitter's beperkte tekengrens wordt bekritiseerd, terwijl andere platforms meer vrijheid bieden. Misschien is het tijd om het limiet te verdubbelen naar 320 tekens
Ik vond het wel een goed verhaal.
Lekker kort ook :+
-

[Reactie gewijzigd door tw_gotcha op 27 juli 2024 20:59]

dan verander je het hele idee achter de site.

Eeuuumm, ik ben bang je het nieuws te moeten brengen dat het gehele platform laatst is overgenomen door een nieuwe eigenaar. Hij heeft nogal wat grote plannen met de site (zijn woorden) dus verwacht nog meer veranderingen.

Ook is het zo dat dingen evolueren over tijd. Ideeën die eerst logisch lijken hoeven dat niet in de toekomst te zijn.

/s
Jonge mensen kunnen slecht lezen en aandacht vasthouden dus als je een longread gaat tweeten dan heeft het toch geen zin meer.
Zit de jeugd dan op Twitter?
Da's toch gewoon een opstel? Het idee van de 'tweet' was nou juist om een beetje compacte berichten de wereld in te sturen.
De hoge snelheid van het verspreiden van de informatie ligt m.i. juist in de korte berichten en de volg-structuur. Wanneer men hele epistels wil lezen kan je naar Facebook.
Misschien kunnen ze een functie toevoegen dat ChatGPT dat opstel automatisch samenvat in 280 karakters :)
Wel in abonnementsvorm.
Als je zoveel in een enkele Tweet zou willen zetten dan moet je misschien een blog beginnen:)
Voordeel van korte tweets is dat je ook eenvoudig op de verschillende onderdelen kunt reageren.
dan verander je het hele idee achter de site.
En dat mag niet?
Soms plaatsen mensen berichten die meerdere tweets omvatten en dan heb je ook weer tools als ThreadReaderApp (een Twitter bot) om de tweets samen te voegen in één bericht.

Op die manier werd al om de kunstmatige beperking van Twitter heengewerkt.

Denk an sich dat het geen slecht idee is om betalende gebruikers een soort longform tweet-optie te geven. Dat zijn misschien juist de mensen die eerder geneigd zijn om longform content te plaatsen. Mensen die het platform meer passief gebruiken hebben vast over het algemeen genoeg aan 280 (of de vroegere 140) tekens.
Vind ik dus ook. Dan ga je echt de richting van een forum uit. De kracht was net om kort te communiceren.
De kracht van Twitter waren altijd die korte berichten.
10 000 tekens is drie pagina's A4, dat gaat niemand lezen.
Misschien geen slechte zaak. Nu maken gebruikers 'draadjes' van 10x 280 karakters Er komt ook heel wat kritiek omdat je op 140 of 280 karakters geen nuance kan brengen. Op Twitter gaat het best hard.

Wat me stoort is dat nu een trollenleger met blauwe vinkjes rondloop vol zever over 'the great reset', 'Anti-ukraine', 'Global elite', 'Anti-vax', Anti-gay en vul zelf maar aan.
En zo wordt het hele idee van Twitter wel heel erg snel om zeep geholpen. De focus was altijd om een soort microblog en juist anders de eindeloze feeds op Facebook en Co.

Hoewel het microblog gedeelte ook zeker veel nadelen kent (er is op Twitter nooit echt ruimte voor veel context en nuance) gaat lange tweets achter een betaalmuur plaatsen deze functionaliteit natuurlijk ook niks verbeteren aan Elon zijn "free speech dorpsplein waar iedereen gelijk is." alleen sommige abonnementhouders zijn net wat gelijker dan de ander :+
Anoniem: 1849202 @D0ubleD0uble15 april 2023 13:07
Hoewel ik zelf geen Twitter Blue abonnement zal afnemen, merk ik met 280 karakters dat ik echt slang moet gebruiken, woorden gigantisch moet afkorten en meerdere tweets moet maken met (1/3) erachter bijvoorbeeld om aan te geven dat ik in 3 tweets mijn reactie uiteenzet.

Dat is behoorlijk vervelend en werkt gewoon niet fijn als je iets wilt verduidelijken, tevens is dat ook niet echt lekker met het lezen van een reactie omdat je de reacties verder moet uitklappen om verder te lezen.

Dus dat je hierin een keuze hebt, zou ik persoonlijk als positief beschouwen, het enige jammere is dat dit dan enkel voor Twitter Blue abonnees opengesteld wordt, al is dat enigszins wel begrijpelijk.
Ik merk dat ik met 140 naar 280 naar 500 (Mastodon) tekens ben gegaan ik niet minder vaak 1/x ben gaan gebruiken maar dat ik vaker denk "oh dat kan ik ook delen", en ik zie het op Mastodon net zo vaak als dat ik het op Twitter zag.

Ik ben dus ook niet positief over deze verandering.
:) Vroeger noemde we dat gewoon SMS of MSN taal.
Stuur je toch een mailtje of je belt even als je zoveel kwijt wilt
Ik gebruik zelf geen Twitter.
Kan me van de begin dagen herinneren dat de 140 tekens limiet helpte met dat mensen kort en bondig informatie deelden..
Ondertussen is dat onze (digitale) cultuur. We doen geen aanhef meer,en dat soort dingen. Dus snap dat de tekens limiet niet meer nodig is.
Maar ben benieuwd hoe Twitter gebruikers er zelf tegenaan kijken.
Twitter is handig voor breaking news, bijvoorbeeld "gewapende mannen op Schiphol" of zoiets.

Als ik een interessante essay wil lezen zijn er 1001 alternatieven.
Zo zie ik Twitter ook. Soort koppensnellen en updates melden, voor achtergronden kun je verwijzen naar websites.
280 tekens is ook al flink meer dan een korte headline, dus dat concept was al een tijdje kapot. Daarbij was dat ook niet het doel van het limiet, het oorspronkelijk concept van Twitter is al lang en breed vergaan. En je hoeft niet aan het limiet te gaan zitten, dit is meer ter vervanging van de '(1/5)' tweets.

Zonde waar het platform heen is gegaan, dat wel hoor.
Twitter is handig voor breaking news, bijvoorbeeld "gewapende mannen op Schiphol" of zoiets.
En dan krijg je 1000 keer te lezen als antwoord: Het is de KM. Gaat prima ....
In de tweet wordt het na een aantal regels afgekapt. Wil je verder lezen klap je de tweet uit.
Ik snap de ophef niet. Je bent niet verplicht de tweet te lezen.
De kracht van Twitter was dat je je punt moest zien te maken in 140 tekens. Dat was steeds een creatieve uitdaging. Met de sprong naar 280 tekens werd het al een stuk gemakkelijker om je punt te maken, waarmee Twitter meteen minder aantrekkelijk werd voor veel mensen, want teveel leesvoer. Met 10.000 tekens wordt Twitter een soort blog. Elk account dat (structureel) tweets gaat plaatsen van zeg meer dan 300 tekens, gaat bij mij op de blok. Als iedereen dat doet, moet het op een dag Elon gaan opvallen.
Dat valt erg mee. Ten eerste heb je een abonnement nodig. Zover ik weet zijn dat enkele 100k. En daarvan is maar een klein percentage die werkelijk lange stukken typt. De meeste houden het kort. Het is ook niet handig om 20 tweets te lezen.
Kijk. Ieder zijn mening maar om Twitter aantrekkelijk te maken moet je wel wijzigingen doorvoeren.
De vraag is of de mogelijkheid om grotere tweets te schrijven Twitter aantrekkelijker maakt. De vraag is ook of het aantrekkelijker is deze functionaliteit voor te behouden aan Twitter Blue gebruikers. Evident is dat Musk iets moet met Twitter wil het een financieel gezond én aantrekkelijk platform worden. Zelf zie ik meer in kleinere tweets, geen of minimalistischer previews van links, filmpjes en foto's, en geen icoontjes bij usernames en status updates. Kortom, zo'n beetje back to the telex, maar dan met (wat minder) reclame (wel met previews enz).
Wat je vaak ziet is dat twitteraars in een ander platform hun artikelen schrijven/YT filmpjes linken.
Klik op de link en je bent dan uit Twitter.
Elk platform probeert je zolang mogelijk vast te houden. Zoveel mensen zoveel wensen. En dat lees je ook. In the end bepaalt Twitter de strategie. We merken op termijn wel of het succesvol wordt.

[Reactie gewijzigd door lighting_ op 27 juli 2024 20:59]

Maart 2006:
Twitter wordt opgericht. Het maximum van 140 tekens komt doordat het platform is gebaseerd op sms. Die berichten kunnen maximaal 160 tekens lang zijn. Twitter gebruikte 140 tekens daarvan voor de boodschap en reserveerde de overige twintig tekens voor de gebruikersnaam.

November 2017:
Twitter: maximale lengte tweet definitief naar 280 tekens
November 2022:
Twitter wil limiet van 280 tekens verhogen naar 4000
Kort daarna bleek dat deze hogere limiet alleen zou gaan gelden voor Twitter Blue-gebruikers.

April 2022:
Twitter Blue-abonnees kunnen voortaan tweets van 10.000 tekens opstellen
Maart 2023:

Twitter beperkt reikwijdte tweets en mogelijkheid om te stemmen op polls van niet betalende gebruikers.

Doei Twitter. Account al enkele weken opgezegd en het bevalt me uitstekend. Het niet meer dagelijks geconfronteerd worden met extreemrechtse racistische fascistische bagger geeft best wel rust.

En dan zou je daar voor moeten gaan betalen? Ammehoela. Twitter is voorbij.
Goed idee, nu ga ik altijd naar threadreaderapp.com om een reeks twitter berichten te converteren naar een stuk tekst. Dat pad voor eindgebruikers slaat natuurlijk eigenlijk nergens op, bad UX 8)7

[Reactie gewijzigd door db112nl op 27 juli 2024 20:59]

Maar ik zie geen verschil in de aantal threads tussen de 140/280 karakters en de 500 van Mastodon. De threads lijken ook niet korter te zijn als het op berichten aantal aankomt.
Ik snap niet dat ze de prijs niet gewoon heel veel lager maken, als het een dollar/euro per maand zou kosten krijg je volgens mij makkelijk meer dan 8 keer zoveel abonnees?

Betalen voor social media is al een enorme drempel, maak die dan zo laag mogelijk. Je kunt onder het mom van inflatie en/of plus/extra/mega abonnementen altijd later nog de prijs omhoog gooien, als je de mensen eerst maar gewoon binnen haalt.
Ik snap sowieso niet dat Twitter degenen die content leveren wil laten betalen. Diegenen zijn nou juist wat de site interessant zou moeten maken voor adverteerders. Lijkt alsof Twitter van twee walletjes wil snoepen wat dat betreft.
Het platform wil het abonnement uitbreiden met extra functies, zoals het zien van minder advertenties
Minder? Wat denk je van helemaal geen advertenties? (Tenzij ik zelf bedrijven volg natuurlijk, maar dat is vrijwillig (?)) punt is Twitter heeft wel lef om te zeggen “betaal ons 8,47 p/m en oh ja, de kosten die wij krijgen van jou informatie ;)”. Zelf niet mee eens maar het feit dat er mensen daarmee akkoord gaan, wil ik ze wel nageven.
Je hebt tegenwoordig op de site van bv folders.nl al minder reclame dan op Twitter lijkt het.

Als ik een bericht tik op Twitter is 280 meestal net te weinig. Maar ik ga er ook geen 2e en 3e achteraan maken.
En tweets de bestaan uit meer dan 1/1 lees ik ook niet. Dat is geen Tweet meer.
Ik respecteer Musk voor wat hij deed met PayPal, Tesla en SpaceX. Echter sinds hij Twitter heeft overgenomen is dit platform hard achteruit gegaan.
Vertel eens. Wat deed die zo bij Paypal?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.