Horizon Forbidden West-update verbetert fotomodus en graphics in prestatiemodus

Guerrilla Games heeft update 1.07 voor PlayStation-game Horizon Forbidden West uitgebracht. De update geeft spelers onder meer opties in de fotomodus en verbetert de beeldkwaliteit in de prestatiemodus.

Guerrilla voert onder meer tweaks door in de flora van het spel, meldt het bedrijf in de patchnotes op Reddit. Dat moet voor een betere beeldkwaliteit in de Favour Performance-modus zorgen. Het bedrijf vraagt daarbij om feedback van spelers en geeft aan dat het nog onderzoek doet naar bepaalde grafische problemen met betrekking tot glinsteringen, sharpening en beeldsaturatie.

De Nederlandse studio heeft ook verschillende verbeteringen doorgevoerd in de fotomodus van Horizon Forbidden West. Gebruikers hebben volgens Guerrilla een 'verhoogde precisie'. Daarmee krijgen spelers meer controle bij het oriënteren en bewegen van de camera, vooral bij het gebruik van lange brandpuntsafstanden en grote diafragma's. Er zijn daarnaast meer brandpuntsafstanden toegevoegd aan de fotomodus en de minimale scherpstelafstand is teruggebracht naar 5cm, wat bijvoorbeeld macrofotografie mogelijk maakt. Ook de radius waarbinnen de camera om Aloy bewogen kan worden, is opgehoogd van vijf naar tien meter.

Verder krijgen spelers de optie om bepaalde hud-elementen altijd te verbergen, bijvoorbeeld voor wapens, ammunitie, tools en potions. De ontwikkelaar heeft ook verschillende andere bugs opgelost en verbeteringen doorgevoerd. De patch is sinds woensdag te downloaden.

Horizon Forbidden West is de meest recente game van het Nederlandse Guerrilla Games, dat onderdeel is van Sony's PlayStation Studios. De openwereldgame werd in juni 2020 aangekondigd en verscheen vorige maand voor de PlayStation 4 en PlayStation 5. Het is de opvolger van Horizon Zero Dawn, dat in 2017 uitkwam voor de PlayStation 4 en later ook voor Windows verscheen. Tweakers publiceerde eerder een review van Horizon Forbidden West.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

09-03-2022 • 15:45

98 Linkedin

Lees meer

Reacties (98)

98
98
35
2
0
40
Wijzig sortering
Heb er ook aan paar uur opzitten pre patch en ik snapte nooit echt wat er nu mis is in de prestatiemodus, ja het is iets minder scherp en ja het heeft wat meer ruis dan de 4k modus maar 60 vs 30 fps is een no brainer
Maar mooi als het NOG mooier kan.
Het is blurry door de manier waarop Anit Aliasing in performance mode gebruikt wordt. Het zorgt voor een soort van shimmering rond gebladerte. Ik zie het duidelijk, als ik 1800p op de PC bij b.v. Red Dead Redemption 2 instel dan zie ik duidelijk verschil.

Vannavond eens kijken of het echt verbeterd is. Ik stoorde me er behoorlijk aan. Of een 30 fps slideshow of 60 fps maar ook een net niet gevoel. Ik ben te verwend als PC gamer. Dat er uberhaupt 60 fps in zit is al heel wat.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 9 maart 2022 16:15]

Tsja tis ook gewenning. Nog niet zo heel lang geleden was 30 fps nog heel gewoon en gamede je op een resolutie van 1024x768. Nu is 30fps ineens een 'slideshow'.

Ik doe 30fps op m'n OLED tv met de PS5 en kan het gewoon prima spelen. En ja, ik heb ook een 120hz monitor voor m'n pc, maar als ik PC hardware moet kopen die steady 4K 60FPS kan spelen voor de komende paar jaar moet ik 4 PS5's aan geld uitgeven :+
Voor een pc gamer is 30 fps niet gewoon. Liefst heb ik een fps van 100+
Nu is 30fps ineens een 'slideshow'.
LOL nope, ik had 60 fps op de meeste PS2 en NES games. In het kadertje "master race" noemen ze dit peasant praatjes. Probeer eens 144Hz op een fatsoenlijke PC ipv een Playstation zou ik zeggen, dan zal je het verschil zien met 30fps.

Dus idd het is een slideshow, letterlijk. Ik zie het beeld gewoon stotteren bij een snelle draaing van de camera. Om de over de bijbehorende latency van 33.3ms nog maar te zwijgen.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 10 maart 2022 23:29]

Ja vergeet niet dat de PS5, zonder discdrive en controller, altijd nog een apparaat is van maar 330 Euro he.
Daarom zeg ik, breng dat spul maar direct uit op de PC. Maar je hebt gelijk, het is geen vergelijking, an whole other ballpark.
Nou nog een Windows Release (of een verkrijgbare/betaalbare PS5). ;)
Was helemaal gegrepen door Zero Dawn (PC), wil Forbidden West graag spelen. Ben heel benieuwd!
speelt gewoon heel erg goed op ps4 hoor. Ben er sinds gisteren net mee klaar

goed spel
30fps is voor velen niet speelbaar.
Tenzij die afgelopen 20 jaar niet hebben gegamed is dat natuurlijk erg overdreven.
Onspeelbaar is overdreven. Maar er valt veel minder van games te genieten aan 30fps met hun hoge input lag en haperende beelden. Of de enorme motion blur die praktisch alles onbekijkbaar maakt.
Het zal wel aan mij liggen maar waarom heb ik daar nooit moeite mee? Het is niet dat ik geen verschil zie maar uiteindelijk qua gameplezier maakt het mij bar weinig uit.

Ik ben dan ook van mening dat dit een beetje elitair gesnob is dan een echt issue.
Ik denk dat het een kwestie van gewenning is. Waarschijnlijk speel jij veel vaker games op 30fps. Als je niet beter weet snap ik dat 30fps goed aanvoelt.
Toen ik nog op console speelde was ik ook altijd van mening dat dit "elitair gesnob" was. Tot dat ik overstapte naar pc en het meteen goed aanpakte met een 165hz monitor. Nu ik 100+ fps gewend ben is 30fps echt niet meer te doen. Dat klinkt misschien stom, tot je het zelf meemaakt en ook 100+ fps gewend raakt.
Zodra iets onder de 50 fps dipt merk je al dat het niet meer lekker soepel speelt, nog lager dan dat en je hebt constant het gevoel dat de boel lagged en onscherp is en voelt het erg vermoeiend aan voor je ogen.
Waarschijnlijk omdat je 30fps gewend bent. Wanneer je 60-160fps gewend bent zoals ik, is 30fps overduidelijk.
Dus de conclusie is: het is gewoon speelbaar op 30 fps. Want dat was mijn punt, dat overtrokken gemieper alsof mensen dood gaan als 30 fps zien.
Daarom dat ik zei dat onspeelbaar overdreven is. Net zoals het overdreven is om te zeggen dat een film onkijkbaar is op VHS. Maar het is gewoon een minderwaardige ervaring.
Ik game al veel langer en 30 fps is geen pretje.
Dat vind jij. Ik game voornamelijk op PC (en al langer dan 20 jaar) en ben daar gewend om minimaal op 60fps te spelen. De laatste keer dat ik een game op 30fps heb moeten spelen is heel erg lang geleden. Daarom voelt 30fps ontzettend slecht aan (en het ziet er ook ontzettend slecht uit) en kan ik er niet aan wennen. Dat is het geval voor veel meer spelers.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 10 maart 2022 09:26]

Throwback naar 12fps in Flight Simulator 2000
Heerlijk een slideshow van een Boeing 747 die een looping doet.
Ja, als 30 FPS slideshow, ik heb een OLED tv en dan valt dat erg tegen.
Op de PS5 is 30fps erg goed te doen met een OLED hoor. Volgensmij is de PS4 ook erg stabiel qua framerate en pacing.
Vreemd, ik heb een PS5, een OLED en Horizon Forbidden West en het is 1 grote 30 fps slideshow. Het is maar net waar je tevreden mee bent.
Wat maakt dat 30 fps op OLED anders zou aanvoelen dan op LCD?
De pixels in een OLED veranderen sneller. Dit zorgt voor een schokkender beeld bij lage framerates. De pixels van een LCD veranderen langzamer van kleur wat een soort natuurlijke motion blur geeft.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 9 maart 2022 20:01]

Ah zo. Beetje “hetzelfde effect” als wanneer je een low res film bekijkt op een groot lowres scherm vs een groot highres scherm. Op de eerste valt de lage kwaliteit minder op dan op de tweede ondanks de bronkwaliteit hetzelfde is.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 9 maart 2022 20:04]

Zo zou je het inderdaad kunnen zien. De pixelart van een Super Nintendo ziet er beter uit op een CRT TV dan op een 65 inch oled. Dat wil zeggen, het blokkerige van de pixels is erg opvallend.

Ik stond er ook niet bij stil totdat ik Digital Foundry er laatst over hoorde.
Thnx voor de toelichting. Ik begreep je comment eerst echt verkeerd; alsof iemand liep te pronken met OLED. Maar zo te horen is OLED wel echt een techniek die fundamenteel de requirements qua minimale vloeiende framerate naar een hoger niveau tilt. Weet je ook hoe dit qua films uitpakt? Gezien die normaliter nog op 24 of 30 fps zitten.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 9 maart 2022 20:12]

Goed punt, hoe werkt het bij films. Ik heb sinds een aantal maanden de LG C1 Oled tv. Alle moderne tv's hebben tegenwoordig een soort True Motion stand (naam verschilt per merk), die ervoor zorgt dat het beeld vloeiender loopt. Ik ben persoonlijk altijd tegenstander geweest, omdat je een soort operaeffect krijgt, het beeld onnatuurlijk versnelt gaat lopen, de filmsfeer gaat verloren. Daarnaast zie je bij bijna alle tv's artifacts en stotteren van het beeld ontstaan, omdat er beeld bij verzonnen wordt. Nu merkte ik met mijn nieuwe LG Oled dat het volledig uitzetten van beeldversnelling voor mij niet te doen is. Te onrustig beeld, waardoor ik last krijg van mijn ogen. Nu heeft LG iets geniaals bedacht en dat is de Cinematic Movement stand. Dit is het beste van beide werelden, ze hebben hier echt een mooie middenweg gevonden. Vloeiender beeld, maar zonder het overdreven neppe operaeffect te creëren, geen stotteren en geen artifacts. Bij LG is het de TruMotion stand -> Cinematic Movement. Weet niet of andere merken ook een dergelijke stand hebben..
dat is normaal he, een CRT is analoog en die gaat van punt A naar B, dus een lijn.
LCD/OLED zijn digitale technieken en die vergroten de pixels dan ook digitaal = vierkant.
Ik speel het in 30fps en juist vanwege het feit dat de 60fps mode ietsjes blurrier is en die shimmering problemen had.

- Movement sensitivity op 30%
- Camera's X en Y axis beide op 100%
- Motionblur op low.

Ook hier een 4K OLED (LG CX).
Ik zal dat eens proberen maar 30 fps is niks voor mij
Zo’n game speel ik liever op de PS5 dan de PS4.. dat is wachten voor mij.
Dat doe je jezelf aan...
zo ben ik, vaak voor een goed doel.
Toch kon ik niet wennen aan de 30fps :(
Ben daardoor nu in presatiemodus aan het spelen.
Welkom bij mijn powerpoint presentatie over het spel elden ring :+

Flauw natuurlijk, haha. Ik heb hier ook de combinatie PS4 + 65" LG OLED. 1080p ziet er op 3m kijkafstand nog prima uit en ik sta ervan te kijken dat de 9 jaar oude PS4 nog zo goed meekomt eigenlijk.

Diep zwart en snelle pixel responstijden zijn nog steeds in je voordeel met een OLED ;) Als je 120fps 4k wilt kan je misschien beter een PC aanschaffen. Of gewoon niet gamen en YouTube kijken :p
Ik heb een PC met een 3080 er in en die zit op de zelfde OLED TV. Ik heb verder niks over 120 fps gezegd, wel over 30 da's voor mij niet te doen.

Als Sony het 1st party spul direct op de PC uitbrengt dan gaat de PS5 er linea recta uit. Het is een noodzakelijk kwaad.

Elden Ring doet het prima op mn PC, shader cache op unlimited en ik heb er nauwelijks last van.
Ik denk dat de PS4 nog zo goed meegaat ivm met installbase. De 1st gen Nextgen games zijn ontwikkeld met die grote installbase als uitgangspunt en daarnaast voorzien van wat toeters en bellen voor de nextgen, zoals Raytracing, hogere resolutie textures en 4K output. De basis leent zich daardoor nog prima voor lastgen door de extra’s uit te schakelen.
Ja ik ook en ik overdrijf zo niet.
De game ziet er gewoon heel goed uit, speelde lekker, geen stutter at all. Had idd wel een paar bugs waaronder eentje die mijn progress hinderde ( fixed in 1.0.5 ) , soms ook eens clipping issues maar niets ernstiger.
Voor de volledigheid, het was een ps4pro .
Het enige waar ik me aan ergerde, zoals zo goed als elke ps game is dat mijn console een f16 kan doen blozen qua decibels.
Tot die tijd maar Elden Ring ;-)
Die game is technisch helemaal een drama. :+

https://www.youtube.com/watch?v=uVcfiBnX1c0
https://www.youtube.com/watch?v=jU4qu-Vyy4k

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 9 maart 2022 16:22]

De huidige generatie consoles lijken steeds een teleurstelling omdat ze moeite hebben om 60fps te halen. Het is nu weer net als "vroeger". In de PS1 en PS2 tijd was het algemeen geaccepteerd dat consoles achter liepen op PC's qua graphics.

In de tijd van de PS3 en PS4 liep het allemaal aardig gelijk. 1080p 60Hz monitoren waren op de PC ook nog normaal.

Tegenwoordig zijn PC's weer aardig vooruit geschoten met 144+Hz schermen bijvoorbeeld. Zelfs mijn midrange RTX 2060 in m'n laptop draait met gemak 80+fps met moderne games (wel in 1440p overigens). Dan lijken de consoles daarnaast een beetje "meh".

De behoefte om alles in 4k aan te bieden draait de huidige generatie consoles een beetje de nek om. Het had fijn geweest als je 1080p met 120fps kon kiezen boven 4k 60fps bijvoorbeeld.

Hopelijk houdt de resolutie race op bij 4k voorlopig, dan wordt de volgende generatie consoles hopelijk weer kick-ass :)
Je weet toch dat de PS5 de grafische kracht heeft van ongeveer een RTX 2070 (Super)? Daarbij komt de optimalisatie tijdens het developen van first party titles wat ervoor zorgt dat je in theorie veel betere prestaties krijgt met dezelfde hardware. Daarnaast was de PS4 al aardig veroudert in vergelijking met de high-end pc’s van die tijd. De PS3 liep daarentegen weer voor op high-end pc’s van die tijd.

Het is enkel zo dat de beelduitgang voornamelijk is gefocust op televisies en niet op monitoren. Hierdoor mist bijvoorbeeld een 1440P optie en hogere refreshrates. Dat dat niet meer van deze tijd is ben ik met je eens, maar de grafische kracht is wel echt aanwezig en ongekend voor een console van €500.
Nadeel was alleen dat de PS3 pas na jaren rendabel was. Ik ben van mening dat de PS3 in die tijd meer een prestige project was van Sony. Alles wat erna is gekomen van welke console boer dan ook was altijd al verouderd voordat het uitkwam. De PS5 is geen uitzondering. Dat neemt echter niet weg dat een PS5 met normale prijsstelling bij genoeg voorraad absurd veel goedkoper is om 4k 60 op te gamen dan een pc die hetzelfde kan. Dus aan de ene kant is het wel begrijpelijk dat ze steeds wat achterlopen
Dat van de rekenkracht was me niet bijgebleven. 4k, innoverende graphics en hoge refreshrates is dan wel veel gevraagd. Voor de prijs is het veel power inderdaad!

Maar kijkend naar de game reviews van digital foundry hou ik tot zover een *meh* gevoel over als je ziet dat de consoles moeite hebben om 60fps vast te houden terwijl ze nog maar net uit zijn.

En dat gevoel overheerst nu aardig bij de nieuwe consoles: meh.

Ik heb de Microsoft game pass, hang m'n laptop aan m'n 65" OLED en speel lekker 1080p op hoge settings met 80+ fps.

En dat ondanks dat het kind in me graag zo'n console wil hebben :+ Maar ik kan het mezelf niet verantwoorden zo.

Hopelijk komen een aantal van de PlayStation titels ook nog naar Windows :)
Dit is de eerste generatie waar veel games überhaupt op 60fps te spelen zijn
Heleboel ps2 games waren 60fps helaas was dat niet geval voor ps3.
4K is ook nog steeds behoorlijk zwaar en de GPU in de PS5 is vergelijkbaar met een RTX 2070 Super.. Daar kan je geen wonderen van verwachten zoals 4K en 60+ fps als je ook nog alle mogelijke grafische pracht wil in de nieuwste games (dus krijg je 30fps).. Men zal inderdaad een tijdje op de 4K resolutie moeten blijven hangen om er mee uit te kunnen halen zoals altijd minimaal 60 fps etc.. Als ze straks 8K als resolutie gaan pushen (wat er wel in zit aangezien ze ook al met 8K TV's komen nu) dan krijg je weer hetzelfde verhaal en probleem.. De kassa moet blijven rinkelen..
Tenzij men dan ook een 120" tv in de woon-/gamekamer gaan zetten heb je aan 8K ook helemaal niks t.o.v. 4K of mogelijk zelfs 1080p. Het is een beetje als de GHZ race, het moet allemaal groter en sneller, maar je hebt er eigenlijk niks aan.

Ze kunnen beter de tijd en moeite steken in een (max) 4K scherm met lage inputlag en hoge refreshrate dan een 8 of 16K scherm, gewoon 'omdat het kan'.
Don’t hold your hopes up. 8K rendering gaat nodig zijn om VR brillen te voorzien van 2x 4K, 4K voor elk oog.
Ik verwacht althans dat VR mainstream is geworden tegen de tijd van de volgende generatie consoles.
Zeker haha, maar zelfs dan de beste game of all time. Moet je nagaan ;-)
Doe toch niet zo mal man xD
Vooral dat 2de :-D
Laat de console gamers nu maar de game beta testen, dan spelen wij een mooie "Definitive Edition" op PC :)
PC had/heeft meer problemen hoor.

Hehe. Dacht even dat je op de elding reacties reageerde.

[Reactie gewijzigd door Dutch_CroniC op 9 maart 2022 18:10]

Ja precies ik kan echt niet wachten op de windows release. Jammer dat ze dat niet gelijk doen.
HZD is erg leuk, idd. Beetje jammer dat HFW wel weer een tijd een Playstation only titel is. Maar goed, komt nog wel naar de PC.
Aardig wat bugfixes weer, ondanks dat ik er nog niet echt wat ben tegengekomen. Wat ik nog wel jammer vind is dat er niet heel veel outfits droppen en gezien ik de meeste pakkies niet zo heel mooi vindt, loop ik niet met de beste gear rond omdat het er gewoon niet uit ziet.
Outfits droppen ook zelden of niet, soms als quest rewards, maar je bent over het algemeen aangewezen op kooplieden bij verschillende nederzettingen.
Het maakt toch niet uit hoe het eruit ziet?
Tuurlijk wel xD, het ook wil ook wat. ik liep echt veel langer door met mijn noob pakje alleen om het feit dat de betere gear er niet uit zag. al zijn er wel echt een paar mooie pakjes maar dan moet je het geluk hebben dat hij bij je speelstijl past
Bij veel games niet maar je wilt toch een beetje de vele cutscenes zien zonder te schaterlachen vanwege de belachelijke outfits? Ik vind het in ieder geval jammer dat het er zo weinig zijn en dat ze niet allemaal even mooi zijn.
Kijk alleen naar de stats.
Toch zijn er 39 verschillende outfits te krijgen, die ook nog eens te customizen zijn met kleurstoffen. Je zult sommige moeten vrijspelen en andere moet je kopen met soms zeldzame grondstoffen. Je moet wel mazzel hebben dat de outfit die je mooi vindt past bij je speelstijl qua bonussen.
Altijd goed als dingen gepatched worden, maar het is natuurlijk een beetje mosterd na de maaltijd. Dit spel is al bijna 4 weken oud, ik denk dat het gros van de spelers er ondertussen wel klaar mee is. Ik was ruim een week kwijt voor de main story en bijna alle sidequests.
4 weken oud is oud tegenwoordig? De meeste spellen worden jarenlang nog verkocht en gespeeld. Ik ben er nog niet aan toe gekomen bijvoorbeeld, en ik ben er wel blij mee dat ze zaken nog oplossen. En over tien jaar, als de PS5's ook betaalbaar worden voor wat we nu 'armere' landen vinden, zullen er nog meer mensen hier plezier aan hebben. Games zijn tijdloos, en er is geen uiterste datum dat ze nog te spelen zijn - over het algemeen, online games daargelaten.
4 weken oud is oud tegenwoordig? De meeste spellen worden jarenlang nog verkocht en gespeeld
De verkoop van een game daalt enorm snel na de release datum. Uiteraard is er een 'long tail', maar je moet het echt hebben van die eerste paar weken. Daarom zie je ook dat PC games gereleased worden met brakke anti-piracy die na een paar weken weer eruit gepatched wordt zogenaamd na klachten: het is de publisher alleen om die eerste paar weken te doen waarin bijna alle verkopen van een game plaatsvinden.
Horizon Zero Dawn verkocht 2.6 miljoen exemplaren na 2 weken. Zo'n 3.5 - 4 miljoen na een maand maar zit ondertussen boven de 20 miljoen. De grootste sales pieken worden in de eerste weken geboekt maar eigenlijk kun je concluderen dat het merendeel na release kwam. Een deel vanwege de ervaringen van andere mensen, een ander deel vanwege bundels, kortingen, mensen die pas later een console halen etc. Heb de game sinds release en ben nog net op een kwart van het spel. Mensen spelen niet alles direct op dag 1 en goede games kennen vaak een lange levenscycles qua sales.

Gaat nog maanden duren totdat ik klaar ben hiermee en vermaak me prima :)
Deze update is dan ook mooi meegenomen.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 9 maart 2022 16:42]

Niet iedereen koopt het spel direct na release, en zéker niet iedereen heeft de tijd om ik weet niet hoeveel uur per dag te spelen. Of de drang om het spel maar zo snel mogelijk uit te hebben.
Wees blij dat er wordt gepatched. Leuk voor een tweede playthrough ;)
18 februari is geen 4 weken geleden volgens mijn kalender.
Wees blij dat ze zorgen dat alles nog beter draait, in plaats van te klagen. Daar komt bij dat het spel ongetwijfeld nog lange tijd verkocht gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die perse een PS5 willen om de game te kunnen spelen, of mensen die eerst HZD nog moeten spelen.
Het is ook nooit goed hé
Maar natuurlijk heeft niet iedereen evenveel tijd. Genoeg mensen die bijvoorbeeld 40 uur werken en dan met de familie bezig zijn in plaats van gamen. Of andere hobby's. Of bijvoorbeeld een vakantie gepland hadden, voor werk naar het buitenland moeten of bijvoorbeeld te ziek waren om te spelen.

Genoeg mensen die moeten de console/tv moeten delen. Niet iedereen woont alleen of hebben geen meerdere tv's of consoles.

Genoeg mensen die eerst nog even de game wilden uitspelen waar ze mee bezig waren of gewoon eerst een ander spel willen spelen zoas Elden Ring.

Daarnaast zullen sommige mensen hardware problemen hebben. Iemand hier op Tweakers had bijvoorbeeld dat zijn PS4 kapot gegaan was. Een vriend van mij had problemen met zijn controller. Andere zullen misschien last hebben van drifting waardoor de controller eerst opgestuurd wordt voor reparatie.

Mensen die een andere speelsttijl hebben waardoor het minder snel gaat (ik gebruik bijvoorbeeld weinig fast travel, rijden op een machine doe ik eigenlijk niet want ik loop her en der gewoon rond om te genieten van de uitzicht of ik ga bijvoorbeeld de bergen in om daar te kijken of en nog dingen te vinden zijn).

Daarnaast zijn er nog mensen die wachten op een PS5 voordat ze dit willen spelen. Of gewoon nog een keer gaan spelen, misschien op een hogere moeilijkheidsgraad (Horizon Zero Dawn kreeg bijvoorbeeld ook een new game+ en een hogere moeilijkheidsgraad). En mensen die wachten op een aanbieding, liever tweedehands kopen of pas willen spelen nadat de (meeste) bugs eruit zijn.

Ik verwacht dus dat de merendeel van de mensen het spel nog niet hebben uitgespeeld of nog een keer gaan spelen en dus zijn de patches gewoon nuttig.
Ik heb het bij launch gekocht en ben nu op 20% en kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Altijd welkom dus dit soort verbeteringen.
Heb het al een paar uur kunnen spelen en ben eigenlijk geen bugs tegengekomen. Behalve een zwevende dode tegenstander: was een tegenstander die op een mount reed. Blijkbaar ging hij eerder dood dan zijn mount en bleef hij toen maar in de lucht hangen.

Waarschijnlijk merk ik weinig van deze update, al is de fotomodus met grotere camera-afstand wel interessant, het was nu soms moeilijk om een mooi shot te krijgen.
Ik zelf ben zover ook geen echte grote bugs bugs tegen gekomen. Al zijn er wel een aantal dingen.

Ik had 1 keer een echte crash. Waarom geen idee, ik deed niets speciaals ieder geval.

In een grote had ik dat de beeld vaak wisselde tussen stoffig en schoon.

Ik heb al was planten gezien die onder de grond zaten en dus niet kom pakken.

Sommige dingen staan niet op de map of radar. Of verdwijnen/veranderen van kleur wanneer je het gedaan/voltooid hebt.

Na laden of doodgaan heb ik nooit dezelfde wapen die ik vast had toen de (auto) savegame werd gemaakt.

Bij het bordspel is nooit mijn set opgeslagen. Dus elke keer dat ik het spel afgesloten had moest ik opnieuw mijn stukken kiezen.

En zo zijn er nog een paar kleine dingen geweest. Maar inderdaad meeste dingen niet rampzalig of gebeurde maar eigenlijk 1 keer.

De meeste van de bugs die zover opgelost zijn gebeuren dan ook onder speciale omstandigheden. Zo las ik bijvoorbeeld fast travel op een mount naar bepaalde plekken je door de grond kon laten zakken. Of fast travelen terwijl je in een bepaalde stuk van een missie ben zorgt ervoor dat de missie vast loopt. En aan het begin van het spel dat je eerst de tweede kabel los maakt waardoor de eerste niet meer los wil. Dit zijn situaties die niet vaak zullen voorkomen verwacht ik. Maar wel goed dat dit opgelost is.
Waar zet ik prestatie modus aan op ps5
In de settings van de game, Favour Performance. Dat is de 60fps-modus.
Dit is een game waar ik een PS5 voor zou kopen.. Maar voor één game vind ik dat een beetje overdreven, dus blijf ik maar hopen op een PC release die niet al te lang op zich laat wachten..
Dus het is geen game waar je een PS5 voor zou kopen :+
En Far Cry 6, Dying Light 2.
Far cry niet. Das bij elk deel bijna hetzelfde.

Is die firegleam bug ook opgelost.

[Reactie gewijzigd door jaaoie17 op 9 maart 2022 23:05]

Die kan je beiden ook al op de PC spelen..
pc release gaat echt nog wel even op zich laten wachten ben ik bang. En ik zou voor alleen deze game mijn ps5 gekocht hebben als ik die nog niet zou hebben maar ik heb hem wel.
Ik heb er wel een PS5 voor gekocht. Geen spijt van. Overigens was HZD de reden om een PS4 Pro te kopen destijds.
Volop aan de gang met dit spel, maar mij ontgaat het nut van dat hele foto gebeuren. Waarom zou je naar stilstaand beeld gaan kijken van een game? Of is het tegenwoordig hip om je foto’s te delen?
soms kom je een stukje wereld tegen (ik meer dan eens) waarvan je denk Zoooo das echt mooi hier, en dan maak je een foto net als in het echte leven als je op vakantie ben :P
Plaatje voor de liefhebbers
op het moment dat ik deze foto nam zat er helaas nog een probleempje in de foto modus en zijn delen blurred.
Heb even gekeken maar ik zie in de performance mode weinig verandering in het gras enz.
Afwachtend op de Digital Foundry pixel by pixel analyse ;)
Waarom die naam? Elden Ring, lijkt erg op een verspreking op Elder Ring wat erg doet denken aan een verspreking van Elder Scrolls. En dan er een actie RPG van maken. Ik vind het zo 80.000x meh.
Waar heb je het over? Dit artikel gaat over Horizon Forbidden West.
Dat ik zie ik nu ook?! Geen idee hoe dit is gekomen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee