Standaardversie Horizon Forbidden West voor PS4 krijgt geen PS5-upgrade

De standaard- en Special Edition-uitgave van Horizon Forbidden West voor de PS4 zal geen automatische PS5-upgrade krijgen met optimalisaties. Dat zegt Guerrilla Games in een blogpost. De Digital Deluxe, Collector's- en Regalla-editie bevatten wel beide consoleversies.

Het is vanaf vandaag mogelijk om Horizon Forbidden West voor de PlayStation 4 en 5 vooruit te bestellen. In een blogpost naar aanleiding van de preorders valt te lezen dat de Standard- en Special Edition-versie van Horizon Forbidden West voor de PS4 geen dual entitlement bevatten en dus niet over de PS5-upgrade beschikken of in de toekomst zullen beschikken.

Om te profiteren van de optimalisaties voor Sony’s nieuwste console zullen gamers de Digital Deluxe, Collector’s- of een van de Regalla Editions moeten kopen. Het is wel mogelijk om de PS4-versie van het spel te draaien op een PS5-console, maar dit gebeurt dan zonder de PS5-optimalisaties. Het wordt overigens ook mogelijk om de savefiles van de PS4-versie over te zetten naar de PS5-versie.

Vanaf vandaag kan Horizon Forbidden West vooruitbesteld worden. Het spel wordt op 18 februari 2022 verwacht. De standaardeditie voor de PS4 kost 70 euro, voor de PS5 kost die 80 euro. De Digital Deluxe Edition kost 90 euro en bevat zowel de PS4- als de PS5-versie en extra’s zoals een stripboek en in-game-extra’s. De Collector's Edition kost 200 euro en bevat eveneens de PS4- en PS5-versies, een Tremortusk-beeldje, een artbook, in-game-extra’s waaronder twee outfits en speciale wapens, en een grafische roman van Horizon Zero Dawn. De Regalla Edition bevat alles wat de Collector’s Edition heeft, maar doet daar nog enkele extra’s bij en kost 270 euro.

Door Jay Stout

Redacteur

02-09-2021 • 21:28

200 Linkedin

Reacties (200)

200
192
88
0
0
74
Wijzig sortering
Volgende manier gevonden om geld uit je zak te kloppen, bijbetalen voor betere prestaties als je later een ps5 koopt.
In geen 90 jaar ga ik 90 euro voor een spel betalen. Ik vis hem wel uit de koopjesbak in 2024.

[Reactie gewijzigd door Aidix op 2 september 2021 21:34]

70 euro voor de PS4 versie 80 voor de PS5. In de tijd van de Snes kostte de topgames ook 140 gulden. Dat is ruwweg 70 euro, inflatie nog niet eens meegerekend.
Het heeft weinig zin om alles te vergelijken met hoe het decennia geleden was. Als je naar de markt NU kijkt dan is Sony gewoon erg duur aan het worden. Bij de grote concurrent zijn de first party games goedkoper ten opzichte van de PS5 versie en waar mogelijk zijn ze altijd voor beide generaties én je krijgt ze ook gelijk voor Windows. Bovendien kun je ze eventueel via een betaalbaar abonnement allemaal day one spelen.

Ik snap dat sommige mensen gewoon erg graag de exclusives van Sony spelen en dan kun je het daardoor het waard vinden, maar persoonlijk vind ik die niet zo 'must play' en hoe meer ik van dit soort nieuws lees hoe blijer ik ben dat ik die andere console heb.
Ik heb alle 3 de consoles, maar mijn main console is nu xbox geworden sinds de launch van gamepass. Hoewel ik van sony's triple a games hou zijn dat er vaak maar 1 of 2 per jaar, en op ps5 is dat er voor mij nog maar 1 geweest. Vind wel dat sony de prijs moet drukken van digitale games en ook microsoft en nintendo. Een digitale game kan je niet door verkopen, je kan hem niet uitlenen en de kosten van disc en hoesje zitten er allemaal niet bij, Ook blijft de prijs van digitale games vaak nog aan de hoge kant vooral bij sony terwijl de disc versie al lang goedkoper is geworden, dit ervar ik zelf want kon helaaas alleen een ps5 digital editie scoren.
Prijzen drukken van digitale games is iets dat retailers niet willen. En laten we wel wezen dat is de plek waar de consoles verkocht worden.

Verder wordt dit mij ook iets te veel van 't goede. Ik wacht wel een paar maanden totdat de prijs gezakt is. Intussen hou ik me wel bezig met wat gamepass PC mij biedt.
Ik vind dat digitale games lager horen te zijn dan een disc versie, en zou niet uit moeten maken wat retailers vinden is normaalste zaak van de wereld je krijgt minder dus hoort het ook minder te kosten.
Vind ik ook, maar helaas ga ik er niet over
Ik ook niet helaas, misschien dat eu een keer moet instappen. Keek laast voor spiderman Myles retail 30 euro voor ps5 en online nog steeds 50 gaat nergens om
Tja dat is gewoon de premium prijs die je betaalt om als allereerste de Sony exclusives te kunnen spelen...

Final Fantasy VII remake PS5 werd ook gelanceerd aan 79,99 EUR en kan je enkele maanden later reeds vinden voor 43 EUR (of 2de hands aan momenteel 32 EUR :) )


(wat niet wil zeggen dat ik blij ben met Sony's nextgen prijsstijgingen)

[Reactie gewijzigd door PearlChoco op 3 september 2021 07:42]

Wat mij betreft zijn de first party games bij Sony ook van een veel hogere kwaliteit dan bij de grote concurrent. Horizon is mij die €80 dubbel en dwars waard. Overigens, voor €69,99 zie ik em ook al in de preorder staan.
Ja dat blijft het eeuwige argument van de standaard Sony fan, en ook gelijk zeggen dat het betere kwaliteit is zonder zich te realiseren dat het gewoon ook om smaak gaat... Ik zei toch ook dat je het het waard kunt vinden als het helemaal jouw games zijn?

Horizon zero dawn is geweldig, daar ben ik het mee eens (hoewel het altijd afwachten is of de tweede net zo goed is, vooral qua verhaal, gameplay geloof ik wel). Maar andere games die ik uiteindelijk ook maar ben gaan proberen omdat ze altijd de hemel in geprezen worden vielen me zwaar tegen, zoals the last of us en Uncharted. Ik vond dat zelf vreselijk lineaire saaie games. En ja om een of andere reden is dat heiligschennis voor sommige mensen... Ik snap niet waarom, het is gewoon een kwestie van smaak. Die games zijn niet mijn ding en ik vermaak me prima met veel van de Xbox games die zogenaamd 'lagere kwaliteit' zouden zijn...
Eeuwige argument van een Sony fan... ik beschouw mezelf als gamer en het boeit me niet zo wie die games dan maakt of waar ik het dan op moet spelen. Kan dat Uncharted en TLOU niet je ding zijn, maar dan blijven het nog wel meesterwerken. Red dead redemption 2 vond ik de grootste teleurstelling ooit, echt geen reet aan om te spelen. Het is wel een absoluut hoogtepunt in gamesland als je ziet wat Rockstar neergezet heeft.

Je kunt van alles vinden van Sony of Xbox excusives, maar laten we wel zijn, de Sony exclusives bewijzen zich keer op keer als toppers. Bij Xbox is dat best nog wel eens middelmaat. Dus ja, ik kijk wel goed waar ik mijn geld aan besteed en dan ben ik eerder bereid om de volle mep te betalen voor Sony exclusives (of nieuwe ip's) dan voor Microsoft exclusives/nieuwe ip's.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 3 september 2021 08:59]

Ik ben het grotendeels met je eens (RDR2 vond ik echter wel leuk om te doen).
Ik vind first party titels prachtig, maar de prijs is inderdaad duur waarbij ik misschien 1 keer per jaar een game bij release haal...
De gros van de games koop ik echter uiteindelijk als een GOTY/complete/etc...
Dan maar even wachten, maar voor minder geld een betere ervaring.
Dat is ook zo. € 80 vind ik ook erg veel geld voor een game. Als je er lang lol van hebt is het weer niet zo'n punt, maar voor een game als ratchet & clank ben ik echt niet bereid € 80 neer te leggen, hoe mooi en leuk die game ook is.
Ik zeg toch niet dat Sony games níet goed zijn? Het gaat mij er meer om waarom dat zo vaak gepaard moet gaan met Xbox games de grond in trappen.
Je reactie doet anders vermoeden, aangezien je precies hetzelfde doet.
Overigens speel ik geen XBOX dus geen idee hoe die exclusives zijn, zal vast ook lachen zijn. GOTY en Sony gaan nu eenmaal vaak gepaard en is denk ik de enige "meting" die niet biased voor/tegen een partij is.
Wellicht dat ik inderdaad ook weer iets te hard ageer :)
In mijn beleving lijkt het soms alsof 'iedereen' de grote Sony games zo geweldig vindt en dat je mening niet geldig zou zijn als je ze zelf wat minder vindt. Kwalitatief is er inderdaad meestal weinig op af te dingen.
Nou nee, Forza Horizon en Gears 4 zijn absoluut van het zelfde kaliber.
Sterker nog de games op de pc komen in de gamepass waar je een tientje per maand voor betaald...
Hm, is het nou opmerkelijk eigenlijk dat games niet in (inflatie) prijs zijn meegestegen al die tijd?

Van de ene kant kun je zeggen dat AAA games echt veel duurder zijn geworden in ontwikkeling..

Maar tegelijk is de afzetmarkt ook echt enorm gestegen in de laatste 20 jaar.

Kan hier zo even geen goede cijfers van vinden overigens, dus minnen toegestaan ;)

Zelf vind ik het niet erg om 70-80 te betalen omdat ik dat maar één of twee keer per jaar doe. En alleen voor games die ik zo tof vind dat ik er honderden uren plezier van heb.

Voor de rest is het wachten op de Steam sales :)

Tot slot - Ik ben geen Playstation gamer maar je kunt wel degelijk objectief stellen dat Sony games écht in kwaliteit boven ‘de rest’ uitsteken.

Uitzonderingen daargelaten uiteraard, maar dat zijn er maar een handje vol.
70 euro voor de PS4 versie 80 voor de PS5. In de tijd van de Snes kostte de topgames ook 140 gulden. Dat is ruwweg 70 euro, inflatie nog niet eens meegerekend.
Een bedrag van 140,00 gulden uit 1991 is nu €117,55 op het prijskaartje.

Weet nog dat ik voor 2 gulden in +/- 1995 een hele grote zak patat kon kopen (deed ik nog wel is met een goede vriend), dat is nu €1,49 met inflatie, nu ben je minimaal €7 kwijt, wat 15,42 gulden is.

https://www.inflatiecalculator.nl/

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 2 september 2021 22:01]

Waar haal jij in godsnaam je friet?
Als ik hier bij de frietchinees ga heb ik voor €7 zoveel friet dat ik er een weeshuis mee kan voeden.
Waar haal jij in godsnaam je friet?
Als ik hier bij de frietchinees ga heb ik voor €7 zoveel friet dat ik er een weeshuis mee kan voeden.
De frietchinees, maar ik hou van lekker 2 grote borden vol patat, en zo ook de andere die er van eten, en ja dan heb je wel €7 patat nodig.

Maar daar ging de hele vergelijking niet om.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 3 september 2021 15:53]

De frietchinees heeft de lekkerste friet. Zelf geschild, gesneden, voorgebakken en gefrituurd. En dat onder de prijs van de smeriger diepvriesfriet die je normaliter krijgt.

Het gaat er mij om dat friet wel duurder is geworden maar niet zo absurd als dat jij zegt.

Voor 7 euro kan ik met gemak 8 mensen voeden.

[Reactie gewijzigd door icecreamfarmer op 3 september 2021 22:05]

Nou dan eten ze niet zo veel, als ik zelfgemaakte patat haal bij mij in de buurt voor 6 personen ben ik €20 kwijt, en dan heeft iedereen maar een bord patat, (daarom maak ik het dan zelf ben ik letterlijk 2 a €4 kwijt en dan heb je een berg), en ik hou er van om borden patat te eten, en iemand die ik soms bij me langs krijg op op visite, en dan ben ik €7 kwijt (en dat is niet zelfgemaakte patat bij de chinees), dan hebben we ieder twee grote borden vol patat.

Maar we zijn nu zo ver offtopic dat het wel best is.

Edit foutjes.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 4 september 2021 02:25]

De frietchinees bakt idd de betere patat. Al noemen we die gasten hier in Holland geen "frietchinees".

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 5 september 2021 09:08]

Volledig off topic, maar wordt er boven de patat/frietgrens ook wel eens van patatchinees gesproken?
Volledig off topic, maar wordt er boven de patat/frietgrens ook wel eens van patatchinees gesproken?
Sorry weet absoluut niet wat je bedoelt, bedoel je dit?

https://beaumonde.nl/arti...erger-patat-of-de-chinees
Nee, ik doelde op dit fenomeen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Patat-frietgrens
En ik vroeg me daarbij af of de term 'frietchinees' boven de rivieren dan ook wijzigt naar 'patatchinees'...
Aha, ok.

En ja er woord bij de chinees aardig wat chinees gesproken, door de eigenaars van de patat zaak.

Maar ja ik zit in het gedeeld van Nederland waar we het patat noemen, heb het nog nooit friet of frieten genoemd.
We noemen die lui hier in Nederland geen "Frietchinees" volgens mij. Hier zijn het volgens mij gewoon Aziaten die een snackbar runnen. Maar ik kan me vergissen natuurlijk. Verder ken ik de gefrituurde aardappelreepjes zowel als "patat" en "friet". In de Jumbo liggen ze hier dan ook als "Patates Frites" in het vriesvak.
Hmm, goed punt, ik vind het zelf wel een sympathieke en positieve term, soort geuzennaam, met name omdat m'n ervaringen met door Aziaten gerunde cafetaria's vrijwel altijd prima zijn. Maar ik heb weinig recht van spreken; Ben zelf geen aziaat en weet ook niet hoe die term bij de cafetariahouders valt...
Maar sinds die tijd is er AFAIK heel veel veranderd ook. Doordat ik nu meer uitgeef, worden andere mensen beter betaald. Er zijn betere sociale voorzieningen terug gekomen. Denk bijvoorbeeld aan artiesten, die via verschillende bronnen meer inkomsten krijgen. Die patatjes worden misschien ook beter of gezonder geproduceerd en het personeel dat ze maakt, krijgt ook beter betaald (los van de inflatie nog).
Worden mensen beter betaald? Misschien wel als je naar het getal kijkt, maar omdat alles duurder is geworden, is de koopkracht niet echt hoger geworden.

En sociale voorzieningen zijn alleen maar uitgekleed sinds de jaren '90.
Maar sinds die tijd is er AFAIK heel veel veranderd ook. Doordat ik nu meer uitgeef, worden andere mensen beter betaald. Er zijn betere sociale voorzieningen terug gekomen. Denk bijvoorbeeld aan artiesten, die via verschillende bronnen meer inkomsten krijgen. Die patatjes worden misschien ook beter of gezonder geproduceerd en het personeel dat ze maakt, krijgt ook beter betaald (los van de inflatie nog).
Sorry maar ik hou nu echt niet meer geld over dan 17 jaar terug, ik hou nu zelfs een stuk minder geld over, ziektekostenverzekering was toen ook VEEL goedkoper, helemaal in de jaren 90s, en dat alle medicijnen vergoed werden, nu woord bijna geen enkel medicijn nog vergoed, en dat je niet had dat je als je veel gebruikt (medicijnen en zo) je lekker €385 kon betalen aan het einde van het jaar, in 2008 was het €150 toen het in kwam, 8 jaar later was het al €385 geworden.

https://www.zorgwijzer.nl/faq/eigen-risico

Ik hield vroeger ook VEEL meer geld over als ik naar de supermarkt geweest was, ik ben met gemak nu 2x zo veel geld kwijt per week, en me loon is echt niet 2x zo veel geworden, in al die jaren.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 2 september 2021 23:17]

De jaren 90, betaalde ik nog 25 gulden per maand voor de ziektekostenverzekering. Kreeg je ook je bril volledig vergoed als mijn geheugen mij dient. Ja, het leven is duurder geworden. Die "piekendag" was op sommige kermissen ook ineens 1 euro geworden. Die traditie van zo, overdreven (?), omzetten is gemeengoed geworden denk ik zo?
De jaren 90, betaalde ik nog 25 gulden per maand voor de ziektekostenverzekering. Kreeg je ook je bril volledig vergoed als mijn geheugen mij dient. Ja, het leven is duurder geworden. Die "piekendag" was op sommige kermissen ook ineens 1 euro geworden. Die traditie van zo, overdreven (?), omzetten is gemeengoed geworden denk ik zo?
Ja dat mensen nog zeggen dat de lonen net zo snel gestegen zijn als wat de prijzen van alles gestegen is, weten blijkbaar niet meer wat ze kwijt waren in de jaren 70, 80, en 90, alles is echt ontzettend duur geworden, en ja het stijgt veel sneller dan me loon stijgt.
Er zijn ook genoeg dingen die juist goedkoper zijn geworden: internet, computers, televisies, internet, telefonie en muziek. Gemiddeld genomen is de koopkracht tot vijf keer modaal wel afgenomen. Dat ligt echter niet aan prijsstijgingen maar aan de belastingdruk. De belastingen op inkomen en bezit zijn buitenproportioneel hoog in Nederland waardoor vermogensopbouw voor werkende mensen niet mogelijk is. De meeste mensen houden na alle vaste lasten te weinig over om te sparen/investeren en wie dat wel kan betaalt daar weer teveel belasting over zodat het rendement achterblijft. Het is een systeem dat de meerderheid van de mensen arm houdt en afhankelijk maakt van toeslagen en uitkeringen.
Ja de belasting/btw (een andere woord voor legaal stelen) is wel erg hoog geworden ja, en dat je vaak wel dubbel of zelfs 3x belasting betaald over het zelfde, maakt het nog is erger.

Maar dat is in armere landen nog erger geworden, een voorbeeld is Portugal waar de btw nu 23% is hoger dan Nederland, wanneer daar VEEL mensen niet veel geld hebben, het eten is ook ENORM duur geworden, is bijna het zelfde als in Nederland, wanneer de gemiddelde loon daar €500 a €600 is, weet er alles van me ouders hebben er jaren gewoond, en ja dat is ook het probleem dat zo veel mensen/gezinnen afhankelijk gemaakt woord van toeslagen en uitkeringen, belasting is een programma voor herverdeling van rijkdom, en heeft veel weg van communisme en fascisme.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 5 september 2021 00:13]

Duurder geworden? Ik krijg behoorlijk meer euro's elke maand dan in 2002. Tijd voor jou om opslag te vragen, volgens mij wordt je genaaid.
Die inkomsten van andere bronnen voor artiesten, die over het algemeen naar de uitgevers en platenmaatschappijen gaat, bedoel je? ;)
7 euro voor een frietje... Ik weet niet waar jij je friet gaat halen maar ik betaal geen 7 euro. Als ik hier voor 5 euro friet haal dan kun je daar met 3 mensen van eten

[Reactie gewijzigd door sygys op 3 september 2021 12:56]

7 euro voor een frietje... Ik weet niet waar jij je friet gaat halen maar ik betaal geen 7 euro. Als ik hier voor 5 euro friet haal dan kun je daar met 3 mensen van eten
Je krijgt hier een grote zak patat voor €7, maar ik ben een grote eter als het om patat gaat en zo ook de gene waar ik mee eet, ieder 2 hele grote boorden patat.

Maar daar ging de hele vergelijking niet om.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 3 september 2021 15:53]

70 euro voor de PS4 versie 80 voor de PS5. In de tijd van de Snes kostte de topgames ook 140 gulden. Dat is ruwweg 70 euro, inflatie nog niet eens meegerekend.
De afzetmarkt was in die tijd alleen wel een stuk kleiner, waardoor de stuksprijs hoger moest liggen om de ontwikkelkosten er uit te trekken. Daarnaast waren de kosten per verkocht exemplaar ook hoger, zowel de logistiek van het vervoeren van de fysieke cartridges - en alleen fysieke cartridges; bij gebrek aan digitale distributie - als de fabricage en materiaalkosten van die cartridges. Zelfs ten opzichte van de huidige fysieke optische media zal een cartridge destijds duurder geweest zijn.

Of om het anders te stellen:
graag geen appels met peren vergelijken. Er speelt hier meer dan enkel inflatie.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 2 september 2021 21:59]

De kosten zijn wel velen malen hoger dan vroeger.
Alleen bij sony blijkbaar
Natuurlijk niet, er wordt veel gepubliceerd over budgetten van de AAA titels en daarin worden telkens records gebroken. Denk aan games als GTA 5 en Cyberpunk, daar gaan veel hogere budgetten in om dat "vroeger" toen men nog mainstream games met een klein team produceerde.
Een game voor de snes maken kost ook veel minder dan een game voor de ps5 maken. Waar een ps5 game jaren kost. Waren sommige snes games binnen een paar weken gemaakt.
Een top game voor de Snes ging nog niet een tiende van de ontwikkelkosten en tijd in zitten.
Miljoenen voor de ontwikkeling van een game decennia terug zijn nu zo maar 100 miljoen of meer.
Maar de afzetmarkt is ook vele malen groter ondertussen
SNES releases ging ook al over miljoenen copies. Er is ook véél meer aanbod.
Ik kan me niet heugen dat ik zoveel geld voor een snes game betaald heb...
...maar wellicht laat mijn geheugen me in de steek.
Ik ook niet. Ik kocht destijds dan zelf niet de games, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit games voorbij heb zien komen voor zulke bedragen. Bedragen van zo'n 50 gulden staan me meer bij, maar goed, ik zat toen nog op de basisschool :P
Ik ook niet. Ik kocht destijds dan zelf niet de games, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit games voorbij heb zien komen voor zulke bedragen. Bedragen van zo'n 50 gulden staan me meer bij, maar goed, ik zat toen nog op de basisschool :P
Ja dit is wat ik kon vinden:

En ja als ik naar deze Amiga CD32 Magazine kijk op pagina 7 uit 1994, was een van de duurste SNES spellen 51 pond, en dat is €131 gulden toen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 2 september 2021 22:26]

129 gulden was zo'n beetje het laagste. Ik heb N64 games gehad die 199 gulden kostte en zelfs een enkele boven de 200.
Bij n64 heriner ik me nog dat ze zo 120 a 125 gulden waren.
Wat ik me wel kon herinneren: Super Mario 3 (NES) toen ie net uit was heeft m'n ouders fl150,- gekost.
Ja alleen was de console toen slechts fl. 249,- :D
En betaalde je voor meer hardware in de vorm van cartridges, soms met extra chips om het spel meer te laten doen dan dat enkel met een SNES kan.

Verder is het een markt van vraag en aanbod. Vandaag is het aanbod een stuk groter. Al wil je dit spel goedkoop, dan is het simpelweg een kwestie van wachten. Voor consoles is er de fysieke tweedehands markt. Voor PC's zijn er de kortingen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 2 september 2021 22:29]

140 Gulden? Mischien een mindere game. Maar ik weet nog heel goed dat street fighter 2 249 gulden was toen dat net uitkwam. Starfox had ik voor 179 gulden afgetikt destijds.
Niet vergeten dat je voor een standaard computer ook duizenden guldens moest neerleggen en nu kun je voor een paar honderd euro een prima laptop op de kop tikken.

Zo was een hdd van een paar MB ook ongelofelijk duur en nu koop je voor een paar tientjes TBs aan opslag.

Mijn punt is dat techniek en gadgets steeds goedkoper worden en je meer krijgt voor je geld, dus waarom niet ook met games?
Die games werden voor een paar x tienduizend in elkaar gezet. Dat gaat tegenwoordig in de miljoenen.
Maar is 80 euro dan ook niet gelijkwaardig aan... wat... 180 gulden?
Ze waren er nog wel veel duurder. Ik weet nog wel dat ik iets van 210 gulden moest betalen voor StreetFighter 2. Dat kan men zich nu bijna niet voorstellen. Nu wil men er het liefst enige tientallen games hebben, waarbij gameplay en herspeelbaarheid vaak ver te zoeken is. Als alle in-game aankopen zouden verdwijnen, zou ik het er nu ook misschien best voor over hebben ... mits de gameplay en herspeelbaarheid van de game gelijkwaardig (maar uiteraard moderner) is aan games als Mario, Zelda en StreetFighter... welke heden ten dage nog altijd gespeeld worden.
In die tijd had je niet 500.000 games om uit te kiezen en was elke game die uitkwam iets speciaals waar je op zeker wel een tijdje zoet mee zou zijn. Als ik zie wat ze nu allemaal uitbrengen dan zou ik liever die 140 gulden uitgeven als nu 70 EUR.
Maar toen gamede de halve wereld nog niet.
En street fighter 2 was in begin 249 gulden staat me bij. Dat waren nog eens prijzen.
Ik kan mij dat nog herinneren ja, volgens mij heb ik ooit nog eens 270 gulden betaald voor Mario All-Stars.
PC games waren volgens mij in die tijd altijd 99,95 gulden, of minder.

Tsja zelfs toen was het al pcmr ;)
ja, slechte gang van zaken. Dat gezegd hebbende vind ik de prijsverhogingen ook te veel van het goede. Ik wacht tegenwoordig liever een half jaartje; dat kan al snel wat geld schelen en dan zijn vaak de eerste belangrijke lading updates en patches inmiddels ook uit. Enige nadeel is dat je dan spoilers moet ontwijken en dat het aan je 'fomo' jeukt, maar och.
Ghost of Tuteshima zakt anders niet hard in prijs bij Sony. Wellicht ook omdat ze wisten dat ze nog met een PS5 versie zouden gaan komen.
De meeste prijzen voor fysieke spellen zijn in de praktijk minimaal €10 lager dan de digitale (en vaak nog veel meer) en kan je eventueel na uitspelen doorverkopen. Daarom heb ik ook de PS5 disk edition gekocht.

Digitale PlayStation spellen hebben vaak tijdelijke aanbiedingen voor de helft van de prijs, je kan een notification instellen met websites als PSDeals.

Fysieke spellen hebben minder vaak zulke goede aanbiedingen maar dalen wel gestaag in prijs.

Met een beetje geduld kan je echt heel veel geld besparen.

[Reactie gewijzigd door Blaise op 3 september 2021 08:39]

Ja, dat was me ook opgevallen. Maar goed: een game als Death Stranding was een poosje ook vrij goedkoop; totdat men de 'Directors Cut' upgrade aankondigde. Maar goed, ik heb geen haast :)
Die is wel goedkoper voorbij gekomen afgelopen maanden. Ik heb de ps5 versie met uitbreiding voor normale prijs gehaald. Elke euro waard imho

Als ik klaar ben dan verkoop ik hem weer door. Dan valt de prijs voor tientallen uren al helemaal mee.

[Reactie gewijzigd door destroyer6670 op 3 september 2021 11:18]

Sony heeft gekozen om in veel gevallen inderdaad aanschaf te beperken tot één console generatie, zoals in het verleden gebruikelijk was toen het vaak nog om fysieke discs ging.

Het slechte ecosysteem heeft mij doen afstappen van PlayStation, Ik speel de Exclusives wel op PC wanneer deze uitkomen.
Goh, als je de sales wat volgt, zal je waarschijnlijk niet moeten wachten tot 2024. Normaal gezien zal deze al eind 2022 al in een sale gedropt worden.

Ik koop al een ganse tijd geen games meer aan full price bij release. Alles in sales. Ja, je hebt last van FOMO, maar dat is toch alles. Je hebt trouwens twee grote voordelen om games niet bij release te kopen: ze zijn goedkoper en je krijgt een betere versie (updates, bugfixes, extra content,...) dus een betere ervaring...

Ga ik Horizon Forbidden West spelen? Zeker!!! Maar het zal niet februari 2022, maar eerder najaar 2022 zijn.
Ik snap het probleem niet. Tussen PS3 en PS4 moest je ook apart de game kopen en toen was dat geen probleem.

Games zijn al jaren gelijk gebleven kwa prijs terwijl de kosten voor produceren e.d. stegen. Ze moeten het ergens uit halen. Elke hobby is duur, zo ook Gaming.
Als er 1 game is die dit waard gaat zijn dan is het deze wel. Vele vele uren genieten gegarandeerd.
Nu 70 voor de PS5 editie van ghost of Tsushima betaald en het ook dik waard.
Al dat ontwikkelwerk mag best wat kosten.
Ik vis hem wel uit de koopjesbak in 2024.
Als je verwacht later de PS5 te halen, dan zou ik per definitie wachten. Zon game wil je in volle glorie spelen.

Ik vind het echt geen probleem om 10,- voor een substantiele upgrade te betalen. Die van Ghost of Tsushima is echt super. Death Stranding ga ik ook halen. Bij FF7 Remake was deze zelfs gratis, dacht ik?? Laat ze deze upgrades graag nog even doen! In plaats van beetje standaard upres en hogere framerate en geforceerde HDR. Dat is zo flut.

Maar wat ik niet snap is dat je voor Horizon eigenlijk vooraf die 10,- upgrade moet betalen en niet later die optie krijgt. Whyyyyy Sony, whyyyyy?? Dit zijn echt van die EA taferelen.
Bij die Spiderman Remaster was dit ook al zon rommelig verhaal, terwijl de upgrade echt heel goed was.

Die launchprijzen moet je allemaal niet zo nauw nemen trouwens. Meestal zijn games dag 1 al 10,- goedkoper en anders wacht je een paar maanden. Ratchet & Clank zit nu op 50,- bijvoorbeeld.
Ik doe dit al generaties omdat ik toch nooit alles tegelijk kan spelen.

Sommige games pre-order ik wel principieel om de studio of game te supporten (zoals FromSoftware).
het zou beter zijn als je met de ps4 versie gewoon op de ps5 kan spelen, ik snap de moeilijkheid ook niet, je betaald de licentie niet voor het fysieke schijfje? alhoewel ik OOK begrijp dat zo'n studio het spel voor 2 consoles moet maken :)
Maar je kan toch ook gewoon de PS4 versie op PS5 spelen, je krijgt alleen niet gratis een upgrade naar de PS5 versie, maar je kan hem prima spelen.
Ja, zoals je 99% van de PS4 games gewoon op PS5 kan spelen.
aight, ik hoop op een PC port in 1 jaar: )
Alles liever dan de zogenaamde free 2 play games of in game stores waarbij de games zo zijn opgezet dat je een veelvoud van 80 euro gaat uitgeven.

Ik heb het over voor een parel van een single player game en hoop dat ze die nog lang blijven maken. Maar ik hoef gelukkig niet alles op het release moment dus pak hem een jaar later op uit de budget bak ;)
Games beginnen toch echt een hoop geld te kosten.
Vroeger betaalde je 130 gulden voor een snes game die je in 3 uur uitgespeeld hebt. Nu betaal je 75 euro voor een game waar je 25 uur plezier van hebt. Value voor money is een stuk hoger dan vroeger.

Maar wel bizar dat je bij sommige versies niet de ps5 versie erbij krijgt. Ik neem aan dat je hem wel voor 10 euro kan upgraden?

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 2 september 2021 21:45]

omdat het vroeger meer kostte betekend niet dat het daarom nu juist duurder moet worden?
Moeten we dan ook maar spotify afschaffen omdat je vroeger 25 gulden per cd betaalde?

Het is al jaren lang dat games voor 50 a 60 euro te koop zijn en nu moet het (heel toevallig met nieuwe console launch) een stuk duurder worden, daarbij nog dat op de pc er helemaal geen spraken is van prijs verhoging voor de games. Gewoon pure greed op de consoles
daarbij nog dat op de pc er helemaal geen spraken is van prijs verhoging voor de games. Gewoon pure greed op de consoles
Dan begrijp je niet helemaal hoe het prijsmodel van een console werkt. Vaak wordt een console met verlies verkocht en moet de fabrikant dit compenseren met de winst op de games. Sony maakt ongeveer 30% winst op Third party games. Op de pc is deze investering er niet van een fabrikant. Dus een pc prijs model met een console prijsmodel kan je niet met elkaar vergelijken.

Daarnaast is het risico natuurlijk veel groter voor een console fabrikant. Er zijn gewoon veel meer investeringen die je moet doen. O.a de hele research om de console te ontwikkelen, produceren, marketing etc.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 2 september 2021 22:28]

Je moet retail prijs niet vergelijken met de prijzen hier. Dit zijn de PS store prijzen. Nieuwe ps4 releases koste in de PS store ook gewoon 70 euro, dat is al vanaf de begin van de ps4. Retail moet concurreren en zal dat vak doen op prijs. Deze zal straks voor 65-70 euro in de winkel te vinden zijn. Nog steeds een verhoging met de vorige generatie hoor
Ik denk dat de pc prijs lager is omdat dit makkelijker illegaal te verkrijgen is. Zou dit dus duurder worden zullen mensen eerder geneigd zijn om dus even snel een illegale kopie te gebruiken.
Logisch dat het greed is op de consoles.
Daar kunnen zij nog meer winst uithalen dan op een pc.
Of schijn je nog niet te willen begrijpen dat ontwikkelingskosten op consoles tegenwoordig behoorlijk duur zijn..?
Maar wel bizar dat je bij sommige versies niet de ps5 versie erbij krijgt. Ik neem aan dat je hem wel voor 10 euro kan upgraden?
Die optie is er blijkbaar (nog) niet...
Ik lees het inderdaad. Dat die ook niet gaat komen. Dat vind ik wel heel slecht eerlijk gezegd...
Dat doet steam dan toch beter. Games gekocht in 1997. Komen nu uit op steam, even contact met de helpdesk. Cd-key of foto’s sturen met het fysieke product en binnen paar minuten staat je game in de steam.

Waarom? Omdat ik destijds de game ontwikkelaars al heb beloond met het kopen van het spel.

Dit soort acties afgezien van het tekort. Zorgen ervoor dat ik nog niet overstap naar de PS5.
op pc betaal ik paar tientjes voor een 100 uur + game dus.... ga geen 80 ophoesten voor horizon thats for sure
De kosten zaten toen bijna volledig in de cartridge, en games werden door 2 mensen gemaakt. Niet te vergelijken.

Er is eigenlijk niet echt een excuus waarom games nu duurder worden.
Volgens mij is het meer een test of het kan. Veel studio's brengen nu namelijk twee versies uit van games, dus kunnen ze mooi zien of de nieuwe prijs rendabel is.
Geen idee welke spellen jij speelde op de nes en snes maar wij speelden Mario, Zelda, Donkey kong, Street fighter, Mega man, etc. en die speelde je niet even in 3 uren uit dat was eerder 3 weken en wij hadden gezamelijk iets van 3 a 4 spellen per jaar dus een paar maanden later er weer mee bezig.

Dat was duur inderdaad maar wij kregen er veel meer voor terug dan wat je nu voor een afgelopen generatie console + spellen krijgt en nog steeds verkopen Nintendo games goed van 50 jaar terug tot nu terwijl een Sony spel na 5 jaar al weinig meer waard is dus wat voor value bedoel jij ?

Horizon zero dawn was met 60€ lanceer prijs goed voor iets van 60 uur plezier en deel 2 kost al 70€ a 80€ en zal misschien voor 80 uur plezier zorgen dus ja opzich geen rare prijzen maar of deel 1 nu 60€ kost en deel 2 een 70€ kost uiteindelijk blijft er nog geen 15€ van over dus omstreeks 50€ weg en dat vindt ik geen goede value.

Breath of the wild kun je gewoon uit de winkel halen voor 60€ en daar 60 uur mee bezig en als je het voor 40€ aanbied dan is het binnen een paar dagen verkocht dus een 20€ verlies voor 60 uur vindt ik een betere value en dat verschil is er tussen alle Nintendo games en Sony games ;)
Geen idee welke spellen jij speelde op de nes en snes maar wij speelden Mario, Zelda, Donkey kong, Street fighter, Mega man, etc. en die speelde je niet even in 3 uren uit dat was eerder 3 weken en wij hadden gezamelijk iets van 3 a 4 spellen per jaar dus een paar maanden later er weer mee bezig.
https://howlongtobeat.com/game?id=4500

Hook 2 uur

https://howlongtobeat.com/game?id=2686

Donkey Kong 4 uur

https://howlongtobeat.com/game?id=5803

Mega man 2 uur
Dat was duur inderdaad maar wij kregen er veel meer voor terug dan wat je nu voor een afgelopen generatie console + spellen krijgt en nog steeds verkopen Nintendo games goed van 50 jaar terug tot nu terwijl een Sony spel na 5 jaar al weinig meer waard is dus wat voor value bedoel jij ?
Ik heb het over in hoeveel uur je de game kan uitspelen. Niet hoeveel de game nog waard is na zoveel jaar.
Dus jij speelt een spel gewoon voor het einde en legt het dan aan de kant ? en waarom noem jij prijzen als de waarde van een spel niets uitmaakt zoals de koop en verkoop waarde ?

Dan ben je met Horizon zero dawn binnen 2 uur klaar https://www.google.com/se...CKEq7jsAekmoeIBA101:428.5 en Horizon zero dawn 2 zal misschien 10 minuten langer duren dus nog steeds binnen 2 uur uitgespeeld voor 70€ a 80€
Dus jij speelt een spel gewoon voor het einde en legt het dan aan de kant ?
Beetje afhankelijk welke game. Maar meestal wel ja. Een game als Hook en donkey kong country speel ik uit en daarna speel ik een ander spel ja.
en waarom noem jij prijzen als de waarde van een spel niets uitmaakt zoals de koop en verkoop waarde ?
Omdat ik een vergelijking maakte met de aankoopprijs van snes games 25 jaar geleden en de aankoopprijs van nu. En het verschil tussen hoe lang het duurt voordat de game uitgespeeld is.
Dan ben je met Horizon zero dawn binnen 2 uur klaar en Horizon zero dawn 2 zal misschien 10 minuten langer duren dus nog steeds binnen 2 uur uitgespeeld voor 70€ a 80€
Als je serieus speedruns nu als verweer brengt dan snap je het punt niet helemaal wat ik probeer te maken.
Oh en wat is dat punt dan dat Nintendo games van toen of nu niet interessant genoeg zijn om langer mee bezig te zijn en bijv. Horizon zero dawn wel ? je hebt wel in de gaten hopelijk dat de handvol Sony exclusives weinig voorstelt met de Legacy van Nintendo over 40 jaar tijd.

Maar daar zit geen spel voor jouw tussen en langer mee te spelen dan de tijd die nodig is om het uit te spelen ? dat vindt ik niet logisch waarom je wel na het uitspelen van het verhaal zoals Zelda ermee klaar bent en met HZD na het uitspelen er mee bezig blijft.


Jij hebt het duidelijk over bedrag en wat voor plezier jij daar voor terug krijgt maar op één of andere manier maakt aankoop wel iets uit en wat je ervoor terug krijgt dat maakt niets uit ? wat voor logica is dat het gaat niet om een pizza wat weg is na consumptie.

De NES en Snes tot N64 spel prijzen kun je niet zo even noemen want er zaten verschil tussen van 60 gulden voor een spel tot 120 gulden en dan rpgs of populaire spellen verschillend van 150 gulden tot wel 250 gulden of zelfs meer.

In verhouding met nu met een spel van 80€ kom je ook op iets dik 200 gulden en dan zijn de graphics van 2D naar 3D gegaan en die graphics en de wereld lijken indrukwekend maar het is allemaal illusie waar je optisch mee bezig bent terwijl je met de oude spellen echt ergens mee bezig was.

De ontwikkel kosten en productie kosten van nu en toen zijn ook niet vergelijkbaar maar
kijkend naar de prijs en plezier verhouding van de 8 bit en 16 bit tijdperk was deze vele malen beter dan de verhouding van vandaag de dag.

Als geld en plezier iets uitmaakt voor jou waarom koop je dan een spel als Hook en Donkey kong want die spellen waren peperduur en hebben niets in vergelijking met een spel als HZD.
Dat is nooit anders geweest naar mijn mening.
Absoluut. Sony is met het nieuwe prijs pijl over een gevoelsmatige grens gegaan merk ik.

Zelfs als ik de dooddoeners van “games waren vroeger duurder” en “voor X aantal uur plezier” erbij neem blijft dat gevoel. Om me heen hoor ik het ook best wel regelmatig, mensen wachten langer, spelen nog even een paar weken Warzone etc.

Maar goed, “for the players” denk ik :P

[Reactie gewijzigd door Donstil op 2 september 2021 22:09]

Ja dat soort schapen ziet Sony natuurlijk ook het liefst. Niet nadenken gewoon nog meer geld ergens tegenaan smijten.
Absoluut. Sony is met het nieuwe prijs pijl over een gevoelsmatige grens gegaan merk ik.
[...]
Ja dat soort schapen ziet Sony natuurlijk ook het liefst. Niet nadenken gewoon nog meer geld ergens tegenaan smijten.
Verrast me dat je dit zegt, dit lijkt bijna op Apple en haar prijzen ;) er zullen altijd mensen zijn die absurd hoge prijzen verdedigen/rechtvaardigen

[Reactie gewijzigd door saren op 3 september 2021 09:10]

Wat ben je toch een triest figuur...half Nederland leeft onder de grens/schulden enz....
Dat jij het zo goed hebt heeft niet betekenen dat WIJ overal de Hoofdprijs gaan betalen?

Tot dat jij straks tot de Armoedzaaiers hoort....piep je wel anders
Iemand die weet waar ik de Regalla versie kan kopen in Nederland? Horizon Zero Dawn is mijn favoriete spel, dus ik heb het voor over.
YES! Dankje Dankje! Ik weet niet hoe jij het hebt gevonden, maar enorm bedankt!
De gewone edities kwamen erop te staan en ik zag dat er een gat tussen de ID's zat (hij sprong van 63 naar 66). Dus ik dacht "laat ik hem zelf eens aanpassen naar 65" en dat leek te werken :D

Graag gedaan, veel plezier gewenst in februari!
Ik ga zelf voor de Collector's Edition, samen met mijn vriendin :)
https://www.gamemania.nl/...dden-west-regalla-edition

Let op dat bij deze versie een digital only game zit. Geen fysieke discs!

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 2 september 2021 21:59]

Lol een collector's edition zonder fysieke disc... En dan wel een steelbook meeleveren! Wat een wereld leven we in. Has Sony gone full retard?
Jup, heel debiel. Daarom wordt het sowieso een Special edition voor mij. Wil altijd de disc. Heb niet voor niks de ps5 disc edition gekocht...
Ik zou eerder zeggen "full greed".
Additionally, we know that the PS4 community will transition to PS5 at different times, and we’re happy to announce PS4 versions of some of our exclusives. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure, and Horizon Forbidden West will also launch on PS4. While these three games were designed to take advantage of PS5 and its unique next-gen features like the ultra-high-speed SSD and DualSense controller, PS4 owners will also be able to enjoy these experiences when they launch. The PS4 digital versions of launch games include a free upgrade on both PS5 consoles, while the PS4 disc versions of these games include a free upgrade on the PS5 with Ultra HD Blu-Ray disc drive.
Gezien op de gamemania website.
Mag ik hier links plaatsen?
Anders, ga naar de website en in het zoekveld 'forbidden west' dan krijg je allerlei opties te zien. Kies dan Regalla.
Het maximale aantal reserveringen is bereikt.
Loop bij één vd winkels langs als het je lukt.

[Reactie gewijzigd door NeoBlitz op 2 september 2021 22:00]

Yep ik was te langzaam sad
Ik twijfelde dus toen niet besteld.

Anyway, waarvoor ik reageer :P :
Je kunt bol.com in de gaten blijven houden. In het verleden een paar Collector's Editions van andere grote games daar kunnen vooruitbestellen.
https://www.bol.com/nl/nl...est-ps5/9300000004210967/
Voorlopig nog de gewone versie.
Die zal ik dan zeker in de gaten houden, bedankt
Als je geen disc versie van de Sony PlayStation 5 hebt, zit je gewoon voorlopig aan €80,00 vast voor deze single player game, totdat Sony vindt dat hij in de aanbieding mag. Horizon Zero Dawn heb ik enkele maanden na release voor €25,00 besteld bij een retailer, dus dat zal ik met deze ook weer doen.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 2 september 2021 21:58]

Vind dat ook echt bizar.
Ik heb van de week demon’s souls gekocht bij Intertoys voor 55,-.
De digitale versie kost nog steeds 80 euro |:(
Dat is natuurlijk wel iets waar men op had kunnen anticiperen. Als je een digital version koopt zit je min of meer vast aan store. Die 100 euro extra besparing op de console ben je dus zo weer kwijt aan de digital games helaas.
Daarom is het ook zeer onverstandig om de digital versie van de PS5 te kopen. De disc versie dan wel 100 euro duurder maar dat verdien je met een paar games al terug als je die tweedehands koopt of als ze in prijs verlaagd zijn.
Ligt eraan hoeveel je speelt. Ik speel maar een paar games per jaar. Gebruik gameshare met mijn broertje, dan valt de prijs best mee.
Vooruit bestellen? Gewoon reserveren. Anders is het hetzelfde als nat water :P

Ontopic:

Ik ben heel erg benieuwd naar dit spel. Het eerste deel en de uitbreiding vond ik erg goed. naast het hoofdverhaal was de secundaire verhaallijn van de vista's ook mooi uitgewerkt. Het spel was technisch gezien misschien niet perfect, maar zoals alles in elkaar zat en met elkaar samenhing vond ik het een heel mooi geheel.

Twijfel wel welke versie ik nu moet halen. Ik heb op dit moment nog gewoon een OG PS4 en wil pas een PS5 als ik die gewoon bij de Mediamarkt of Intertoys kan oppikken. Aan een cross-gen heb ik het komende jaar toch niks vrees ik. Kan ik net zogoed de PS4 versie kopen en later nog wel eens de PS5 versie als die in prijs gedaald is en er een PS5 hier staat.
Nou was ik gisteren bij de mediamarkt in de Bijlmer, en ik zat me daar serieus af te vragen of je daar ooit nog console hardware terug gaat zien.
Alle ps4 hardware was weg, zelfs geen controllers. Alle ps4 games in de budgetbak. Er stond nauwelijks nog iets in de schappen. Vrijwel alle dvd, blurays in de sales bakken. Het was op dat punt een groot zooitje.
Heb sterk het idee dat ze die zaken allemaal de winkel uit gaan doen. (En dat snap ik wel met de digitale edities).

Enige wat we nog stond aan console hardware was de Switch.
Ik heb niet het idee dat gamers nog naar de mediamarkt gaan. Sowieso is de mediamarkt vaak een rommel, ze zijn niet echt relevant meer in deze markt. Gamers gaan toch eerder naar een gamemania, nedgame, cex om games te halen. En de rest online.
Hangt er maar net af waar je woont. Gamemania en Nedgame zitten niet overal en cex heb ik nog nooit van gehoord.

Ik ga af en toe wel eens langs de Mediamarkt om een console spel op te halen hoor.
Ik heb eens bij de mediamarkt gewerkt en daar werden rustig of een release dag 1.000 kopieën van een game verkocht.
Vroeger ja, maar dat is tegenwoordig niet meer.
Je weet wat Mediamarkt voor gezorgt heeft he...net als bol.com
Alle kleine ondernemers kapot maken en NU zelf goedkope rotzooi verkopen.....of dat zij nu ineens verstand hebben over apparatuur......laat me niet lachen.

dat zijn al winkels waar ik niks koop....ook al is het voor niks
Ja, ik bedoelde ook meer dat de consoles gewoon overal verkrijgbaar zijn, niet specifiek Mediamarkt :)

Zoals het nu is moet je je in allerlei bochten gaan wringen om zo'n ding te bemachtigen. Daar heb ik allemaal geen zin in, dus ik haal de PS5 pas als je ze zonder gedoe of exorbitante meerprijs kan bestellen of in de winkel kan halen.
Als je een beetje zoekt kan je hem tegenwoordig gewoon kopen hoor ;)
Er is een verschil tussen vooruit bestellen en reserveren. Bij vooruit bestellen betaal je meteen het volledige bedrag. Bij reserveren betaal je pas als je het spel ophaalt. Reserveren is vaak niet eens een optie meer.
Safefiles. Die moeten wel heel veilig zijn.

Verder is 80 euro een hoop geld, maar dit is wel een van de studio's die je de volle pond gunt.
En deel 1 was ook een topgame!
Dat doet Microsoft toch een stuk beter. Dat hoef je niet bij te betalen voor een Series X versie... In ieder geval bij de first party niet. Maar je, zolang men dit blijft tolereren van marktleider Sony zullen ze het blijven doen.
Inderdaad en toch blijft (bijna) iedereen een PS kopen. Ik ben sinds de Xbox 360 overgestapt naar Microsoft maar bijna al mijn vrienden zitten nog op PS.
Voor wie interesse heeft in de Regalla editie, hij is zojuist bij Bol.com gekomen. Nog niet vindbaar als je erop zoekt. Zelf op gekomen door het product ID aan te passen.
Doe er je voordeel mee, bij Game Mania en NedGame al lang en breed uitverkocht:

https://www.bol.com/nl/nl...ps4-ps5/9300000050322765/
helaas was ik te laat. Het is nergens meer te krijgen lijkt het :(

edit: Net wel een reservering kunnen plaaten bij bol.com. Die gaf heel even weer aan dat er beschikbaar was. Het duurde welgeteld 3 minuten voor dat deze weer op uitverkocht stond 8)7

ben dus wel benieuwd of ik uberhaupt iets ga krijgen

[Reactie gewijzigd door Codefinder op 3 september 2021 14:36]

Ik vermoed het all dat het ging gebeuren want ghost of tsusima is precies het zelfde dus tja 🤷🏻
Heb een ps5 maar voor €10 speel ik gewoon de ps4 games in back compat
Er is op dit moment weinig wat Sony kan doen waardoor ze het vertrouwen van hun fanbase verliezen. Ik vind het wel erg vreemd dat als je nu gewoon nog een PS4 hebt (en in februari 2022 ook nog) en je wilt deze game spelen, je nu 90 euro moet uitgeven om er zeker van te zijn dat je deze game uiteindelijk ook op de PS5 kunt spelen maar dan met de upgrades die daarbij horen. Als je nu enkel de 70 euro versie koopt voor de PS4 mag je over een jaar nog een keer de PS5 versie kopen, want zover nu bekend is er geen upgrade path mogelijk van de PS4 versie naar de PS5 versie.

[Reactie gewijzigd door uchiha tijntje op 2 september 2021 22:05]

Bij Fifa 22 is het ook zo wil je de "dubbele versie" koop je maar de Ultimate versie van 100€? Nu kan je deze wel voor 80€ krijgen als je Fifa 21 had en EA Play hebt maar dan nog is hzt schandalig want met Fifa 21 kreeg iedereen de gratis upgrade. Voor mij geen probleem want ik heb zelf een Series S en een series X.
Sony fans die nog geen PS5 hebben kunnen scoren worden eigenlijk door Sony gestraft op deze manier. Ik vind het jammer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee