Carrie-Anne Moss en Angela Bassett spelen personages in Horizon Forbidden West

The Matrix-actrice Carrie-Anne Moss en Black Panther-actrice Angela Bassett spelen beide een nieuwe rol in de game Horizon Forbidden West. Dat blijkt uit een nieuwe verhaaltrailer en een interview met Game Informer. De game verschijnt 18 februari voor PS4 en PS5.

De verhaaltrailer schetst het scenario voor de game. Spelers proberen in Horizon Forbidden West een 'stervend land' te redden en de oplossing daarvoor is te vinden in het westen. In de trailer worden verschillende personages getoond, waaronder terugkerende gezichten Varl en Erend. Een nieuw personage is Regala, die wordt gespeeld door Angela Bassett, onder andere bekend van Malcolm X en Black Panther. In een interview met Game Informer bevestigt Guerilla Games dat Regala een van de antagonisten in Forbidden West wordt. Regala is een rebellenleider met een leger van machines tot haar beschikking.

Verder in de trailer wordt Sylens getoond, een terugkerend personage uit de vorige Horizon-game die wordt gespeeld door The Wire-acteur Lance Reddick. De verhaaltrailer eindigt verder met een glimps van Tilda, een mysterieus personage van wie nog weinig details bekend zijn. In het Game Informer-interview wordt echter bevestigd dat Tilda wordt gespeeld door Carrie-Anne Moss, die onder andere bekend is van haar rol als Trinity in The Matrix.

Horizon Forbidden West wordt ontwikkeld door de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games en komt op 18 februari uit. Het spel is het vervolg op Horizon Zero Dawn, dat in 2017 uitkwam voor de PlayStation 4 en later ook verscheen voor pc's. Horizon Forbidden West komt in februari exclusief beschikbaar voor de PlayStation 4 en PlayStation 5.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

19-01-2022 • 19:27

50 Linkedin

Reacties (50)

50
50
34
0
0
8
Wijzig sortering
Zou er bijna een PS5 voor kopen...
Maar wacht toch maar rustig af tot ie op de pc komt. Ooit.
Wellicht HZD nog eens spelen.
Hoeft niet persé want hij komt ook uit voor de PS4 ;)
Ik ben echt heel benieuwd naar de verschillen tussen de PS4 en PS5 versies van dit spel. Speel zelf nog altijd of full hd, dus ben benieuwd of mijn PS4 Pro hetzelfde op mijn scherm kan toveren als een PS5.
DigitalFoundry gaat zeker weten alle versies weer naast elkaar leggen zodat het helemaal duidelijk is visueel en technisch wat de verschillen gaan zijn tussen beide generaties consoles. Ben ook heel benieuwd!
het zal in de kleine details en de laad tijden zitten denk ik, Horizon zero dawn zag er ook al prachtig uit dus het word sowieso een prachtige game
Vergelijkbare graphics (schaduw, textures, licht en reflectie enz. iets minder) op de standaard PS4 en Slim maar dan een locked 30 framerate en 1080P en op Pro mogelijk keuzes in meer framerate of een 1440P maar ga er van uit dat het een mooie en soepele ervaring wordt ook op PS4 ;)
Geef het m 3/4 jaar en hoop ook graag grand turismo 7 erbij a.u.b :D
Waarschijnlijk is ie al uit voor de PC tegen de tijd dat je daadwerkelijk een PS5 kan kopen :')
Ik vind Horizin Zero Dawn een van de beste games van de afgelopen jaren.

Graphics, gameplay maar vooral het verhaal waren exceptioneel (vooral als je er achter komt wat Project Zero Dawn nou echt is) maar op de één of andere manier kan ik mezelf nou niet enthousiasmeren voor het vervolg en na het zien van deze trailer is dat er niet beter op geworden. Ik ben me ervan bewust dat een korte trailer natuurlijk niet veel zegt, vooral als ze spoilers proberen te vermijden, maar als ik het zo zie leggen ze vooral de nadruk op het Tribal gedeelte ipv het ‘Sobek’ gedeelte en dat (Tribal) vond ik nou net het minst interessante. Verder is het meer van het zelfde kwa gameplay wat op zich niet erg is want dat was erg sterk, en om eerlijk te zijn ga ik hem sws scoren, maar het is niet de game waar ik dit jaar reikhalzend naar uit kijk.

Ben ik de enige?
Hmm nou maak je me toch wel geinteresseerd. Ik heb hem ooit gekocht in een sale maar nooit aangeslingerd. Toch maar eens doen! Bedankt.
Als je Horizon zero dawn ooit heb gekocht maar nog niet gespeeld dan zou ik zeggen GAMUH!
dat spel is echt mooi en het is Nederlands product om trots op te zijn. als ik een top 3 zou moeten maken voor RPG games dan zou deze er zeker in staan
Sorry want HZD is een geweldig en kwaliteit spel daar is geen discussie over maar mijn top 3 zou zijn 1 Ocarina of time, 2 A Link to the past, 3 Breath of the wild en de overige 7 van de top 10 zouden ook allemaal Zelda's zijn met Twilight princess, Wind waker, Majora's mask, Links awakening, Skyward sword, A Link between worlds, Oracles of Seasons & Ages :) zonder die spellen heeft een gamer zijn voor mij geen zin.
Nee, zeker niet. Ik ben mega fan van het eerste deel, echt grijs gespeeld. Vooral het verhaal, het ontdekken, de hints en dan eindelijk snappen wat er aan de hand is / was. En het emotionele einde… kijk het regelmatig terug. Ik kan me niet voorstellen dat ze zoiets weer voor elkaar krijgen, omdat feitelijk het achtergrondverhaal af is. We weten wat er is gebeurt, het is geen verrassing meer. Dat hele ‘tribal’ gedeelte past wat mij betreft ook niet zo bij de sfeer van de eerste game; dat voelde in de eerste game meer als ‘opvulling’.
Uiteraard ga ik de game spelen; maar ik ben wel enigszins gereserveerd als ik dit zo zie (ook al ziet het er prachtig uit).
De trailer zegt maar erg weinig over het verhaal. De Horizon Zero Dawn trailers lieten ook alleen het tribal gebeuren zien omdat ze anders teveel spoilers zouden bevatten, ik denk dat dit nu ook het geval is.
Denk dat jij je verkijkt op de gameplay en dat er veel meer komt dan wat er nu getoond wordt vooral gameplay met lucht en water denk ik dat HZD 2 een zwaarder kaliber wordt dan het eerste deel ;)
Stiekem hoop ik dat toekomstige DLC hiervoor een Nederlands tintje krijgt. Op zijn minst een paar characters met een Nederlands accent als zij Engels praten. Kleine knipoog zou tof zijn, nietwaar? :)
Beetje raar zou zijn, tenzij er bewust contact kan worden genomen met het andere Continent/Kolonie waar dan die taal word gesproken.
Aan de andere kant zou het ook wel realistisch zijn want Nederlanders in mijn ervaring vind je overal.
Spoilers:

In het Horizon universum zijn alle mensen na een specifiek moment dood gegaan (tot zover bekend*). Een nieuwe generatie mens werd opgevoed door een imperfecte combinatie van AI en ging met basisschoolkennis de wijde wereld in. Het is onwaarschijnlijk dat de AI kinderen trainde met een accent, en dat je een Nederlandse AI zal vinden op Amerikaanse bodem. Tegelijkertijd is de wereld zo primitief en gevaarlijk dat ik twijfel dat een Nederlander (die wellicht Nederlands heeft geleerd via AI elders) helemaal naar de voormalige Verenigde Staten zou afreizen, en dan ook nog eens het midden/westen, waar tot nu toe de Horizon spellen zich afspelen.

* Er is misschien een ruimteschip...

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 januari 2022 22:57]

Taal kan nog wel regio specifiek zijn, als dat nog in een universele database zou zitten. Kan dat misschien nog mogelijk zijn.

Maar dan zouden we eventueel taal barriere's hebben naast Duitsland/Belgi/Frankrijk en natuurlijk ook verder. Als dit allemaal ge-reset is zou zijn. Alle andere kennis dingen zijn vergaande glorie buiten overlevings technieken om.

Maar wie weer zijn er nog andere kennis databases verspreidt over de wereld.
Of net als vroeger, de Nederlands komen met een schip naar de Horizon wereld.
Dat zou ook kunnen, maar daar komen weer andere dingen bij te kijk.
Volgens mij is het Nederlandse tintje al aanwezig. Het model van Aloy is namelijk gebaseerd op "onze" actrice Hannah Hoekstra ;)
Dat zijn zeker geen kleine namen voor iets wat in Nederland wordt geproduceerd :D .
Horizon Forbidden west ziet er ook prachtig uit, de laatste aantal minuten van de trailer zijn wel een beetje spoilerig, ookal snap je er nu niet alles van, had dit wel liever in het spel zelf willen zien. ;(
Dank voor de waarschuwing, ik skip de trailer. Dat had wel even in de titel opgenomen mogen worden.
Verder inderdaad iets waar Nederland trots op mag zijn. De eerste Horizon game was een pareltje zowel qua gameplay als verhaallijn.
Het is een story trailer, volgens de YouTube tekst en thumbnail. Dat verklapt dat er spoilers in zullen zitten. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 januari 2022 22:50]

Bedankt voor de heads-up, ik ben 100% van plan dit te spelen (en weer voor de 100% platinum te gaan) maar hoogstwaarschijnlijk pas over een paar jaar, op de PC.
Platinum wordt dan wel lastig op pc :+ :9
Alleen van de cutscenes kun je al een hele film van maken.

Ik zou dit wel in de bioscoop willen zien.
Mensen altijd maar klagen over Kojima's speelfilms cutscenes in zijn games, nu willen we het opeens in de bios zien 8)7 Niet dat ik iets tegen een Horizon film zou hebben.
Er zijn meerdere meningen op aarde.

The Last of Us heeft vijf uur aan cutscenes, genoeg om zelfs een serie te maken, laat staan een film... oh wacht.
Ok sorry hoor, sjonge... Ja er zijn meer meningen op aarde maar bij geen enkele game op aarde wordt er over cutscenes geklaagd behalve bij Kojima's games, hij en hij alleen word daarop afgerekend. Daarom vond ik Triplez' comment nogal... ironisch.
Oeps, sorry, ik wist niet dat dat een patroon was bij Kojima games en dat je daarop probeerde in te spelen. :)
Kojima is gewoon een beetje gestoord en zn plot 'twists' laten zien dat de man geen normaal verhaal kan schrijven.
Het is regelmatig voorgekomen dat je bij een baas aankomt, je eerst een normale 3D cutscene krijgt, dan een chill half uurtje uitleg krijgt over een intercom, dan nog 5 minuten uitleg over de uitleg, dan weer een paar minuten cutscene en vervolgens opeens weer midden in de actie met de baas moeten vechten.
De man heeft een overdreven drang om dingen verbaal/via cutscenes uit te leggen en dat stoort op een gegeven moment de gameplay te veel. Er zijn MGS games waar de gameplay amper terug te vinden is tussen alle cutscenes.
De meeste MGS games waren denk ik beter geweest met minder cutscenes en een veel simpeler verhaal.

Maar goed, ik speel veel liever een nieuwe Kojima MSG game dan een nieuwe HZD. De eerste HZD vond ik niet echt uitblinken. Ik vond het ok, maar niet meer dan dat. Vechten vond ik snel saai worden en het gelul van al die volkjes deed me helemaal niks. Dus eerlijk gezegd zit ik niet erg te wachten op een vervolg.
Prachtige trailer maar wat een zwaarhartige en weemoedige voice-over van Aloy. Ik vond deel 1 + DLC echt een uitstekende game en de lore en backstory was uitmuntend geschreven. Maar Aloy als stem van overdracht kwam voor mij vaak eenzijdig treurig en verdrietig over. Ik ben er niet gek op als een hoofdpersoon of karakter mij opdringt in tekst wat ik moet voelen. Die 'treur' kon ik dan ook niet vasthouden waardoor ik, naarmate de game vorderde, steeds meer een disconnect met haar als lead had. Daar tegenover stond dan een masterpiece qua gameplay en ontdekking.
dat zij treurig is is volgens mij vrij logisch en het zou raar zijn als ze alles vrolijk gaat vertellen omdat mensen er niet tegen kunnen als ze treurig klinkt xD
Je schetst een tegenovergesteld beeld als argument ten opzichte van mijn beleving. Maar dat maakt je argument nog niet juist of meer waar.

Aloy wordt mijn inziens teveel als ' super' karakter geportreteert. Ze wordt nooit boos, aggresief, ze weet altijd de perfecte dingen te zeggen en ze snapt alles wat ze ziet en hoort. Als jong meisje welke net je enige verzorger (Rost) is afgenomen toont ze nooit frustratie of onbegrip. Dat klopt gewoon niet. Ze is 18 oid, dus sterk relativeringsvermogen door levenservaring heeft ze niet terwijl in haar gesprekken ze overkomt alsof ze 40 is. Doesn't make sense in my book.

Maar hey, het is een goeie game. Zij doet het voor mij gewoon niet.
Ze is ook een clone, niet dat dat er voor zou moeten zorgen dat ze anders reageert hoor maar het stoort mij iig niet dat ze op een bepaalde manier op dingen reageert. je kan het zien als over acting maar ik wijk wel vaker af van de mening van andere :D. Ik vond The last of us 2 ook geweldig terwijl veel mensen het niks vonden
Jammer, weer een exclusive voor de Playstation. Had hem graag willen spelen maar ik support geen exclusives. Dan maar weer 2 jaar wachten tot die op de PC uitkomt. :+
Daar zit wat in. Exclusives zijn vrij storend. Vooral nu de consoles tot de helft meer kosten. En als je toegang tot elk spel wilt hebben moet je drie consoles aanschaffen. Dat is momenteel samen zo'n 1700 euro.
Ja en het feit dat Sony maar weer Playstation 4 is gaan produceren vanwege het wereldwijde tekort aan PS5's, bereik je nooit je volledige doelgroep zo.
Lance Reddick vond ik geweldig in deel 1, hij zal me voor altijd herinneren aan "This... Is... Bullshit" ;)

https://www.youtube.com/watch?v=do-K8px8How

Ben benieuwd naar deel 2!
Hyped, als er 1 game is waar ik echt naar uit kijk om te spelen op de ps5 dan is het deze
Veel zin in deel 2 naast Demon souls Remaster, Kena bridge of spirits, God of war Ragnarok maar denk dat het pas ergens in 2023 wordt voor dat ik deze en de anderen ga spelen..
Kena is echt een hele leuke game, zeker een aanrader!
Bedankt voor de bevestiging en er zijn maar weinig games die mijn gamer hartje laten kloppen en ik was meteen met Kena verkocht :D

Geen idee of het PS exclusief blijft de komende jaren maar daar ga ik niet jaren op wachten en Kena heeft goed verkocht en de reviews zijn positief dus er zal wel een vervolg of uitgebreide DLC komen :)
Het spel is volgens mij al verkrijgbaar op pc dus denk niet dat het exclusief is voor ps4 en 5 :)
Inderdaad maar ik heb sinds de XB360 al een box in huis voor alles wat niet exclusief is en voor exclusives een Playstation en een Switch en om daar ook nog een PC bij te doen wordt mij een beetje teveel.

Maar geen nood ik wacht even tot de PS5 vraag en aanbod en prijs verhouding beter is en de PS5 Slim en Pro zullen wel ergens in 2023 komen en dan met o.a Kena en HZD 1&2 bezig :D beetje geduld is het wel waard!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee