'Beelden vroege build PS4-versie Horizon Forbidden West uitgelekt via Twitter'

Er zouden beelden van een vroege PS4-versie van Horizon Forbidden West zijn uitgelekt via Twitter. Inmiddels zijn de beelden verwijderd. Sony heeft nog niet gereageerd op de vermeende screenshots van het spel, dat in februari uitkomt.

De screenshots lekten uit via het Twitter-account DualSense Floppa, maar zijn inmiddels niet meer zichtbaar. Volgens bronnen van gamenieuwssite VGC zijn de beelden echt. Bepaalde assets ontbraken in de screenshots, maar alle belangrijke content die ook in de laatste PS4-build zou zitten, was te zien, claimt VGC.

Twitter heeft de screenshots verwijderd 'naar aanleiding van een klacht van de copyrighthouder'. Sony heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte beelden. Ook heeft het bedrijf niets gezegd over de echtheid van de screenshots.

Horizon Forbidden West, van de Nederlandse gamestudio Guerrilla Games, moet op 18 februari op de markt komen. Het spel is het vervolg op Horizon Zero Dawn, dat in 2017 uitkwam voor de PS4. Horizon Forbidden West is exclusief voor Sony's consoles, maar het eerste deel kreeg vorig jaar ook een Windows-versie, dus wellicht dat het vervolg die op de langere termijn ook krijgt.

Door Loïs Franx

Redacteur

11-01-2022 • 20:40

63 Linkedin

Submitter: eilavid

Reacties (63)

63
62
32
1
0
22
Wijzig sortering
Zero Dawn (kreeg ik bij m'n nieuwe CPU of moederbord) is toch wel ongeveer het beste spel wat ik afgelopen jaar gespeelt heb, geloof dat ik het leuker vond dan RDR2. Balen dat het weer eens jaren wachten wordt op de PC versie :'(
bijzonder hoe smaken kunnen verschillen. Ik vond het de zoveelste open world game met verschrikkelijke karakters, voorspelbaar verhaal en sidequests die generiek waren. De combat was eventjes leuk maar verveelde echt heel snel.
Om deze reden heb ik het spel niet bij release gekocht maar pas in 2019 ofzo.

En toen ik hem speelde was ik blij verrast, ik vond de combat juist wel uitdagend en afwisselend met verschillende wapens en tactieken. Speel hem wel op hard.

Het verhaal vond ik ook erg verassend en de wereld was niet nutteloos groter gemaakt, het is een redelijk compacte open wereld.

Als ik hem op release had gespeeld had ik het niks gevonden denk ik maar juist door even helemaal van open wereld games af te kicken werd ik erg verrast door Horizon en ik kijk dan ook behoorlijk uit naar dee 2 op de PS5.
Vond em fantastisch, juist best wel refreshing eigenlijk na al die onzinnige shooters en de zoveelste NFS
Daarna Deathstranding, dat was voor mij het mooiste en beste spel in mijn hele game experience
2 prachtige game ervaringen
Forbidden West wil ik eigenlijk uitsluitend nog op de PS5 aanschaffen. (Als ik deze nog kan bestellen dit jaar :P)
Dit zijn eigenlijk de enige 2 games die mij enorm zijn bij gebleven. Als eerste het verhaal, beide erg goed
En beide bezitten game mechanics die zo verschillen van alle andere games die ik heb gespeeld. Zelfs Red Dead waar ik 4600 plus uren in heb zitten heb ik links laten liggen
Beide games zijn ook de enige waar ik platinum wil halen (Deathstranding ben ik momenteel mee bezig met de laatste paar)
Het jagen in HZD was voor mij dan, zo vernieuwend. Best intens ook en erg goed afgesteld. De verschillende stammen, Tribes. Erg goed in elkaar gezet. Kreeg af en toe een Dune (oude Dune) gevoel
Sidequests verveelde mij voor geen seconde ook.
ennuh
Ik vond HZD zo goed dat ik mij ziek heb gemeld om af te kunnen spelen en echt dat doe ik nooit!
Zo goed vond ik het verhaal alleen al
Nouja als we op dezelfde tour zijn, ik vond god of war weer geweldig en refreshing qua open world. Meer hub based en daarom alleen meat zegmaar ;). Maar mooi om te zien dat er heel verschillend tegenaan gekeken kan worden.
Inderdaad, hoe verschillend.. ik vind het verhaal zeer origineel en meeslepend, meer dan rdr2. Qua combat... Ik koos de"storyline" moeilijkheid, dus het was (te) makkelijk, de enige keren dat ik dood ben gegaan is omdat ik in ergens vanaf viel.
Grappig hoe smaken kunnen verschillen. Ik kwam er gewoon niet doorheen.
Gelukkig maar. Als iedereen van hetzelfde hield leefden we in een erg saaie wereld.
Als iedereen van hetzelfde hield, dan was iedereen daar dus tevreden mee geweest en had men dat niet saai gevonden :+
Ik denk dat een saaie wereld dan wel mee valt. Uiteindelijk zal er evengoed wel variatie zijn alleen weet je van te voren al of mensen het wel of niet leuk vinden. Uiteindelijk is de kans groot dat we ook gewoon niet allemaal dezelfde leven kunnen leiden. Sommige dingen kunnen gewoon evengoed anders zijn. Niet iedereen kan bijvoorbeeld dezelfde bedrijf starten. Niet iedereen kan op precies dezelfde tijd dezelfde opleiding volgen tenzij je in Nederland een klas wil hebben van (ongeveer 170 duizend leerlingen aangezien er volgens Google zoveel kinderen zijn geboren in Nederland in 2019). En zo zullen er gewoon meer verschillen zijn per individu. Niet iedereen zal dus miljonair worden. Niet zal een groot bedrijf kunnen starten. Dus iedereen zal toch zijn eigen kennis en ervaring op doen en mogelijkheden hebben. Hierdoor komt er dus gewoon genoeg variatie in de wereld.

Wel is de kans er omdat dus eigenlijk alles leuk is dat
1: er dus zoveel leuke/mooie dingen zijn dat kiezen moeilijker wordt.
2: er dus zoveel leuke/mooie dingen zijn en zo weinig lelijke (dus eigenlijk vooral niet mens gemaakte dingen zoals bijvoorbeeld insecten) dat dus leuk/mooi zo gewoon voelt dat het meer normaal/dagelijks voelt als speciaal. Maar saai hoeft het niet te zijn.
ik dacht volgens een Nvidia leak dat het in augustus 2023 op de PC zou komen of herinner ik me dat verkeerd?
Dat zou nog enigszins meevallen, tegen die tijd heb ik misschien nog niet eens een nieuwe videokaart (of is dat te cynisch? :+
Bof ik dan dat ik een 3090 heb kunnen halen voor bijna MSRP :+

Hopelijk krijg jij ook zoiets voor elkaar
thanks, maar no thanks, mijn budget is en zal nooit voor een 3090 of zelfs een 3080 zijn, ook niet als ik die voor MSRP kan krijgen.

In de ideale wereld ga ik voor een 3060 Ti voor rond de €400 of als ik wat financiële meevallers heb een gewone 3070 voor €500 (of het AMD equivalent), meer geld vind ik een videokaart niet waard. En ik heb nog andere dingen op mijn verlanglijstjes staan.

tGelukkig houdt mijn 1060 6GB heb nog verbazend goed vol met mijn 1440 monitoren, en ik heb me er al bij de neergelegd dat ik na de 2000 ook de 3000 serie over ga slaan. Q3 2023 een RTX 4050 Ti of 4060 voor rond de €400? Ik hoop het...
dan hoop ik dat de 1060 het nog volhoud totdat je een leuke 4060 op de kop kan tikken voor MSRP
Na wat googlen kon ik meerdere https://screenrant.com/pl...idia-leak-ghost-tsushima/ outlets kunnen vinden die stellen dat Horizon forbiden West op 30 september 2022 uit zou komen op PC maar dat deze release waarschijnlijk wordt opgeschoven naar december 2022 of februari 2023 (jaar na PS5 release).
Duidelijk bedankt dat je dit even hebt opgezocht voor mij en anderen
Vond het ook een verassend goede game. Had mij al lang niet meer vermaakt met een spel en zonder pauzes uit gespeeld. Ben blij dat deel 2 nog naar de PS4 komt.
Zonder pauze uitgespeeld???
Pauzes als in switchen in games gok ik :')
Bij relaese van HZD heb ik de PS4 aangeschaft. Daar heb ik geen seconden spijt van gehad. Ik vind ( ja ik ben hem nu op de PC aan het spelen) het een van de mooiste spelen die ik gespeelt heb.
Nu heb ik rees geen ps4 meer dus zal ik moeten wachten op pc release van HZD west. Dat word wachten .
Ik heb precies het tegenovergestelde... Beide echt hele toffe games, maar Rdr2 is net favoriet hier. En tot 100% uitgespeeld, dat heb ik nog nooit gedaan met een game.
Grappig, ik denk dat dit juist mijn eerste 100% game wordt, rdr2 is mij te groot daarvoor en op de één of andere manier voelt het teveel/veel meer als een grind.
PSN in de gaten houden, dat werkt op de pc ;-) en HZD is/was daarop te spelen. Now kost praktisch niets voor 3 maanden.
Thanks, ik wist niet dat dat kon. Maar het is een streaming service lees ik.

Ik ga maar eens wat reviews kijken hoe het zit met latency/speelbaarheid voordat ik in een Dualshock controller ga investeren.
Als je beetje OK internet hebt is deze game te spelen. Je gaat geen E sports FPS winnen… maar als je gewoon even de game wilt spelen, zeker met de geruchten dat het “geüpdatet” wordt, zou het in de toekomst een leuke tijdelijk sub zijn om even 3 maandjes je favo game te spelen.

Probeer Stadia/GFN bijv even gratis uit, als je dat prima vind spelen zal Now ook wel goed werken.

Momenteel mijn “fix” voor gebrek aan GPUs.
Horizon Zero Dawn is denk ik het beste spel wat ik ooit gespeeld heb. Al komen sommige Final Fantasy in de buurt
ben een beetje bang voor de lange laadtijden op de ps4.
ik denk dat ik nog paar jaar wacht en hem haal op de ps5
SSD er in modden schijnt in ieder geval een deel van de pijn te verhelpen van wat ik online zie.
Klopt. Ik heb een Samsung 860 EVO van 1TB in mijn PS4 Pro. Dat verkort de laadtijden aanzienlijk, ook heb je dan minder pop-in van game assets in de meeste moderne game engines die game assets streamen. Ik zou niet meer zonder willen.

Ik heb deze PS4 Pro gekocht voor Horizon Zero Dawn. Ik heb het spel en de DLC uitgespeeld, zonder onderbreking van een andere game. Ik werd in de wereld en het verhaal gezogen! Heerlijk spel! Ik kan niet wachten op het tweede deel!
Dit! Ik kijk enorm uit naar het nieuwe deel en ik heb de mazzel dat ik meteen met de PS5 aan de slag kan. De laadtijden daarop zijn voor alle PS4 games tot nu toe wezenlijk minder, maar de echte winst zit in games die ook concreet voor een SSD gemaakt zijn, dus geen tig Gb's meer, maar maar enkele installaties waar een SSD eenvoudig doorheen kan lopen, dat gaat duidelijk nog veel sneller en heb je nagenoeg geen laadtijd meer.

HZD was de eerste game waarbij ik ook echte alle artifacts e.d. wilde verzamelen (en lezen) om het hele verhaal mee te krijgen. Ik hoop ook echt dat hier ooit nog een serie van gemaakt gaat worden, want het verhaal is naar mijn mening ijzersterk en niet geheel onrealistich of ondenkbaar...
ik hoor ook mijn collega het spel roemen en ik heb de game reeds op mijn game laptop, maar moet deze nog steeds spelen.
Kan je niet een externe SSD gebruiken?
Zal vast meevallen aangezien je bijna niet hoeft te laden in de open wereld. Was met de vorige Horizon ook geen probleem.
Over het algemeen inderdaad niet, alleen bij fast travel ofzo, maar dat was bij die game ook, hoe verder je fast travelde hoe langer het duurde, dus een fast travel naar het volgende kamp ging best snel nog.
Dat is tegenwoordig wel de standaard met de meeste (open wereld) spellen, je hebt nauwelijks nog laadzones als je je door de wereld beweegt, omdat de nabije omgeving steeds ingeladen wordt, zijn hele uitleggen over te vinden op Youtube, ook over wat wel en niet geladen wordt. Daar zijn toch flinke stappen gemaakt in vergelijking met oudere spellen, zo speelde ik laatst GTA VC (nog de oorspronkelijke versie, niet de Definitive Version), en daar had ik toch soms onderbrekingen omdat die het andere eiland moest laden.
"Gelekt" - heel erg per ongeluk en niet onderdeel van een hype plan.
Die heeft Horizon Forbidden West niet nodig. Die hype is er al lang namelijk.
Ja want alles is tegenwoordig bewust gelekt om een hype te creëren /s
Niet alles maar veel zal er best gelekt worden voor de hype, gratis reclame of even toetsen hoe de nieuwe model bijvoorbeeld bevalt. Het gebeurt de laatste jaren heel veel dat ook bedrijven waar het al eerder fout gegaan is gewoon nog een keer fout gaat.

https://tweakers.net/nieu...ung-galaxy-s22-ultra.html
https://tweakers.net/nieu...n-inkeping-in-scherm.html
Al 2 nieuwsberichten op Tweakers over Samsung in een paar maanden.

En ja fouten maken is menselijk. En natuurlijk zouden mensen ook omgekocht kunnen worden om te lekken. Maar zou Samsung dit niet willen hadden ze al snel betere beveiliging gemaakt of de lekker wel willen opsporen. Uiteindelijk zullen er maar weinig mensen zijn die bij de data van de nieuwe projecten kunnen van de verschillende afdelingen. Het zijn vaak alleen renders en eigenlijk nooit echt belangrijke informatie. Erg toevallig.

En nee ik geloof zeker niet dat het in geval van Horizon forbidden west expres is gelekt. Maar in de veel gevallen wel ja.
Waarom PS4 als er al een PS5 is...? Maak het dan backward compatible...
Maar ... Dat is het dan toch ook?

Er is een PS5 versie en een PS4 versie. De PS5 versie is basically een verbeterde versie met hogere resolutie / grafische instellingen en/of framerate.
Ik hoop toch dat er ook wat extra functies voor de dualsense ps5 controller in zitten en dat het niet alleen gaat om een geupgrade ps4 versie.
Heb je uberhaupt Zero Dawn gespeeld?
Ja diverse keren. Wat heeft dat met mijn reactie te maken als ik vragen mag?
Dat zal het wel gaan worden. Wat mij betreft niks mis mee. Deel 1 zag er op de PS4 (vooral de pro) fantastisch uit en ik vond het een erg goede game. Gelukkig heb ik een PS5, want daar wil je deze game wel op spelen natuurlijk :)
Omdat niet iedereen met een PS4 ook een PS5 wil of kan kopen? 8)7
Omdat er beelden van de ps4 versie uitlekken betekent dat er geen ps5 versie komt? Vreemde logica.

[Reactie gewijzigd door Lagonas op 11 januari 2022 23:01]

Ik lees op andere sites dat het gaat om een complete build die gelekt zou zijn, dat is wel wat anders dan een paar screenshots en betekend waarschijnlijk ook een zooi spoilers komende dagen op internet. Laat dit nou net weer een sterk verhaal gedreven game zijn.

“That’s it! Ik gooi het internet op slot tot 18 februari! :+

Verder wel bijzonder zuur dat Sony dit weer overkomt, last of us 2 all over again.
Fijn dat ze er boven op zitten wat er met The Last of Us 2 gebeurde zie ik liever niet.
Je hoeft het niet te lezen.
Gelekt op PS4...man man dat is een console van 10 jaar oud.

De ontwikkeling in games staat praktisch stil tegenwoordig. Het zal nooit meer gaan gebeuren, maar wat verlang ik terug naar de tijd waarin games per definitie werden gemaakt om de lat hoger te leggen.
Heb je de tech demo gezien van The Matrix op de PS5? De jump is best groot te noemen en dat dan nog op een console.
''Best'' groot is inderdaad een goede omschrijving. Die Unreal demo zag er zeker tof uit en je ziet ook zeker vooruitgang ten opzichte van bijvoorbeeld GTA 5 op ps3 in 2013.

Ik mis alleen de vooruitgang in een decennium zoals bijvoorbeeld GTA 1 (1998) en GTA 4 (2008).
Man wat lijkt het me vet om in diezelfde orde van grensverleggende grootte nu te gamen.
Daarvoor haal ik een dure graphics kaart, niet voor een Battlefield 2042 die het soms aflegt tegen Battlefield 4.
Wat jij daat beschrijft is van een eigenlijk indie game welke daarna vele generaties erna een triple A titel werkt. Als je First person shooters gaat vergelijken is die jump niet veel groter als bijvoorbeeld Quake 3, Soldiets of Fortune etc met een huidige Call of Duty. De games zijn veel mooier maar ogen zeg maar in grote lijnen vergelijkbaar.

Weet overigens niet op welk vlak je BF4 er beter uit vindt zien dan 2042 want de laatste is vele malen mooier, flawed maar mooier.
Fair enough, maar als je er Half Life of zoals je zelf aangaf Quake naast zet blijf je imho een aanzienlijk groter verschil zien.

Hier een mooie comparison van 10 jaar DICE development onder EA.
Leuk wel die 128 players in 2042 op grotere maps, maar zelfs met deze waardeloze generfde graphics werkt de hitreg op de servers nog niet |:(
https://youtu.be/TJS9-RZal9k
Dat soort comparison videos kunnen zo mega skewed zijn. Ze pakken alleen zaken welke te vergelijken zijn, negeren dingen die bijvoorbeeld in Game A niet zitten maar wel in Game B of andersom.

Waar vooral veel mensen mee zitten is dat zij graphics en art direction door elkaar halen.

BF2042 is op veel vlakken zeer mooi, foliage met echte wind physics en dan niet prebaked animaties, sowieso extreem veel high detail foliage. Maar aan de andere kant gewoon een zeer steriele artstyle.

BF4 oogt wel echt outdated als je erdoorheen beweegt als 1 geheel versus BF2042.

Waar ik meer issues mee heb is dat er weinig maps zijn, dat de balans nog niet goed is en de framerate zelfs op een 3080RTX wisselvallig is.
Hopen dat deze snel uitkomt. Kan niet wachten.
Ik hoop dat er volgende maand ook gelijk een PC versie is.
Dat gaat op zeker niet gebeuren, dat is wel zeker. Denk dat hij minimaal een jaar exclusive blijft voor de PS

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee