De Nederlandsche Bank verlengt contract met Centric niet

De Nederlandsche Bank verlengt zijn contract met Centric niet. Dat is het ict-bedrijf van zakenman Gerard Sanderink. Vermoedelijk is dat vanwege de invloed van 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek. Centric regelt momenteel de ict-dienstverlening van DNB.

Het contract tussen Centric en De Nederlandsche Bank verloopt volgend jaar en DNB heeft aangegeven dit niet te willen verlengen, schrijft Tubantia. Als onderdeel van het huidige contract regelt Centric sinds 2019 de ict-dienstverlening van DNB. Daarmee beheert het onder andere het datacenter van de bank en regelt het ook de werkplekdiensten, servicedesk en kantoorautomatisering van DNB.

DNB geeft geen officiële reden waarom het stopt met Centric, maar het ligt voor de hand dat dat te maken heeft met de ophef rondom het ict-bedrijf. Die ontstond vanwege de invloed van 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek, de vriendin van Sanderink. Van Rijbroek kwam in 2018 in het nieuws omdat zij werd uitgenodigd als cyberdeskundige in Nieuwsuur. Ze vertelde in dat programma een warrig verhaal dat onderuit werd gehaald door bekende beveiligingsexperts. Ook claimde ze in dienst te zijn geweest van de AIVD, maar de NOS zei in 2019 informatie in handen te hebben waaruit blijkt dat dit niet het geval is. Sinds Van Rijbroek en Sanderink een relatie hebben, vecht laatstgenoemde ook continu rechtszaken uit met zijn voormalige vriendin en zakenpartner, Brigitte van Egten.

In 2020 schreef Tubantia dat Rian van Rijbroek zich bovendien bemoeid zou hebben met het datacenter van DNB. Dat bleek uit informatie die tijdens een rechtszaak tegen een voormalig Centric-topman werd gedeeld. Dat was voordat Van Rijbroek een formele functie had bij Centric. De zelfverklaarde 'cyberdeskundige' zou onder meer toegang hebben gevraagd tot de cv's van medewerkers en ze wilde weten of hun mobieletelefoonverkeer werd gescand. Van Rijbroek zou ook beweerd hebben dat ze 'geheime codes' had aangetroffen in de systemen van DNB. Centric zou verder sinds eind 2020 deels in handen zijn van Van Rijbroek.

DNB ondertekende het contract met Centric voordat de ophef rondom het bedrijf ontstond. In 2019 meldde de bank dat het zijn contract met de ict-dienstverlener zou handhaven. DNB zei destijds tegen Tweakers dat de berichtgeving over Centric geen reden was om anders naar het contract te kijken. De bank zou wel alle passende maatregelen genomen hebben. Ook zei DNB toen 'geen uitspraken te doen over mevrouw Van Rijbroek, noch over lopende juridische procedures, zeker waar DNB geen partij is'.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

09-03-2022 • 16:47

105 Linkedin

Reacties (105)

105
102
61
6
0
18
Wijzig sortering
Reken maar dat de uittocht van de overheid bij Centric hiermee begonnen is.
Dit soort berichten gaan er nog veel meer komen.
Misschien moet je er dan eens een wat meer genuanceerd artikel op na slaan dan dat flutwerk van Tubantia. Want wat staat daar nou eigenlijklijk precies in?:"Het contract van DNB loopt volgend jaar af en de bank heeft laten weten dit niet te willen verlengen. ... DNB wil niet toelichten waarom het contract niet verlengd wordt." https://www.tubantia.nl/e...bedrijf-centric~a02a8e5a/

Dit artikel in Computable (1 van de 3 partijen samen met FD en Tubantia die zich de afgelopen jaren vooral negatief hebben uitgelaten over Centric. Deels terecht wellicht, maar zeker ook een hoop FUD verspreidend) geeft een iets genuanceerder beeld: https://www.computable.nl...gen-centric-contract.html

Het huidige contract loopt af en wordt niet verlengt. Maar er staat niet dat Centric afgeserveerd is _OMDAT_ "Rian van Rijbroek/Sanderink etc." Sure, dat sentiment speelt _maybe_ wel mee, maar daar is 0 bevestiging van. Sterker nog, Centric mag - net als andere partijen - gewoon inschrijven voor een volgend contract.

In plaats van blind achter 'sentiment' aan te hobbelen en op basis daarvan uitspraken te doen zoals:"Reken maar dat de uittocht van de overheid bij Centric hiermee begonnen is" moet je mss wat beter onderzoek doen.
Is dat zo? Zolang Centric blijft inschrijven op tenders zullen zij op een objectieve wijze gekozen kunnen (moeten) blijven worden.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat aanbestedingen niet altijd zuiver zijn. Opdrachten (aanbestedingen) worden weleens geschreven naar de (voorkeur)leverancier.

Ik kan mij voorstellen dat mijn uitspraak maar een bewering is zonder enige vorm van bewijs. Neem het zoals je denkt dat het is.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat wanneer een opdracht uitgegeven wordt op Tender en Centric beslist mee te doen (wat ze ook vrij staat) er genoeg voorwaarden en eisen zullen zijn welke zijn genomen om er voor te zorgen dat ze (Centric) de opdracht niet kan winnen.

Er wordt namelijk genoeg gesproken/gediscussieerd achter de schermen en in kamertjes.

[Reactie gewijzigd door EN-IS op 9 maart 2022 17:17]

Neehoor, die ervaring heb ik ook uit de tijd dat ik nog bij een bedrijf werkte wat reageerde op aanbestedingen. Voorbeeld: er wordt storage gevraagd, maar aan de diensten die het moet ondersteunen zie je dat eigenlijk alleen NetApp voldoet, precies vanwege wat typische dingen die alleen NetApp heeft. En je komt ermee weg want een beheerder roept "ik heb het nodig".

En op dit soort manieren kun je door te eisen dat een bedrijf alleen als aandeelhouders/in de top mensen van onbesproken gedrag dient te hebben, een partij als Centric best wel uitsluiten als je dat perse wilt. Dat kan potentieel wel tot rechtzaken leiden, want ja, zit bij bedrijf X of Y toevallig ook net niet iemand die... - maar dat is van enigszins latere zorg.
Sterker nog: ik heb gezien dat leveranciers aanboden om de hele aanbesteding te schrijven. Dan weet je als leverancier zijnde zeker wie de aanbesteding gaat winnen.
overigens was dit een aantal jaren geleden, hopelijk is dit inmiddels niet meer mogelijk
Andersom zie je het ook regelmatig. al is dat wel een andere sector (wegenbouw). Aannemers die gewoon even rondbellen naar leveranciers wie er nog meer prijzen heeft opgevraagd en recent zelfs nog meegemaakt dat er dan 1 aannemer alle prijzen heeft bepaald, inclusief die voor eventuele onderaannemers.

Het idee van het aanbestedingensysteem is goed, maar dit soort dingen kan je bijna niet voorkomen.
Uit ervaring kan ik je vertellen dat aanbestedingen niet altijd zuiver zijn. Opdrachten (aanbestedingen) worden weleens geschreven naar de (voorkeur)leverancier.
Zelfs dat is niet nodig.
Vergelijk het met het kopen van bv een broek, Zelfde model, zelfde aantal zakken, etc. Toch maak je een keuze die niet altijd de goedkoopste is. Objectief gezien kun je niet onderbouwen waarom je de duurdere broek koopt.
Maar dat mag dus niet, overheidsinstanties moeten het dus net wel kunnen onderbouwen.
Dat is niet waar. Prijs is niet bij uitstek de KPI van aanbestedingen. Elk dossier wordt opgemaakt met beoordelingscriteria,en op elk criteria wordt een gewicht gehangen. Vaak is bijvoorbeeld 60% op prijs, 30% op kwaliteit en 10% op vorm. Hierdoor zit er veel subjectieve beoordeling in en kan je perfect een leverancier benadelen.
Maar wat jij nu zegt is dus objectief onderbouwd... Ik zeg niet dat het systeem niet te beïnvloeden is om toch je persoonlijke niet objectieve voorkeur er uit te laten komen, maar simpelweg zeggen we gaan met partij Y want die staat ons meer aan mag niet. En dat is wel wat LurkZ hierboven zegt.
Dat er een gek zoals Van Rijbroek bestuurder bij het bedrijf is zal argumentatie genoeg zijn.

‘Advies van de AIVD’
Onderbouwing, ja.
Maar om wat vrijheid te krijgen van verplicht de goedkoopste te nemen werkt men nu vrijwel overal met fictieve kortingen. Dus de inschrijfprijs van de aanbieders is de basis en dan kent de vragende partij een korting toe op basis van kwaliteit en andere arbitraire beoordelingscriteria. Dan kan met meerdere procenten aan virtuele korting dan alsnog de hogere inschrijfprijs als goedkoopste worden beoordeeld.
Handige manier om rond deze aanbestedingsregel heen te werken.
Tenzij het gaat over een rijbroek
Ik kan mij voorstellen dat mijn uitspraak maar een bewering is zonder enige vorm van bewijs. Neem het zoals je denkt dat het is.
Er bestaan zelfs bedrijven die helpen met het schrijven van aanbestedingen naar voorkeursleveranciers.
je vergat de quotes rond 'objectieve'
Tenzij je in je tender aangeeft dat je geen connecties met Rian accepteert omwille van twijfels over betrouwbaarheid/veiligheid/whatever.
Stabiliteit van het bedrijf is een heel normaal criterium in aanbestedingen.
Dat klopt. Maar wanneer het bedrijf buitenstaanders (wat van Rijbroek toen nog was, al was ze al wel de nieuwe relatie van de eigenaar) zich laat bemoeien met het datacenter, waar geheimhouding en veiligheid van het hoogste niveau zou moeten zijn, is dat een objectief criterium waar je als bedrijf door de mand valt.
Dan komt er nog zo'n opmerking over geheime codes over heen. Daar zal een flinke reorganisatie voor nodig zijn voordat Centric weer een serieuze kandidaat zal zijn voor nieuwe opdrachten op vertrouwelijk gebied.
Kunnen/moeten: zeker. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook gebeurt. Iedereen in de business weet dat je een partij heel gemakkelijk 'objectief' kunt uitsluiten bij een dergelijke aanbesteding.
Maar ook heel terecht.
Ik hoop het, ik ben nog nooit iemand tegengekomen die met software van Centric werkt én er blij mee is.
Ik kom je ook niet tegen. Ben wel tevreden. Rian heeft er niets mee te maken gehad. Ook al vind ik haar helemaal niet pluis
En helemaal terecht.
De familie Sanderink doet er verstandig aan de hele boel te verkopen en van de opbrengst te genieten. Nu gaat het bedrijf langzaam aan ten onder ten koste van veel goede werknemers.
Het gros van de goede werknemers is inmiddels vertrokken.
Ik heb anders laatst met een paar goede Centric medewerkers samen gewerkt. Ze hadden overduidelijk kennis van zaken en waren zeker goed.

Maar dit soort publicaties is niet positief voor de klanten of werksfeer.
Want jij hebt de cijfers? Er is amper meer personeel? :P De meeste mensen interesseert het geen zak als ze maar een mooi salaris krijgen. Zeker als enige IT-werkgever in dat deel van Nederland, dan is het interessanter om in de buurt te werken dan te pendelen naar de randstad.

Die toko valt voorlopig niet om hoor, teveel bedrijven zijn er van afhankelijk en kunnen niet op korte- of middellangetermijn overstappen.
Een mooi salaris... Bij Centric?
.... jullie krijgen salaris? ik dacht dat we het deden als hobby?
Een mooi salaris... Bij Centric?
Het ligt eraan welke tak van Centric je bedoelt. In de detachering als support medewerker is het weinig bijzonders. Als projectleider verdien je best aardig bij Centric.
Ik zeg ook niet dat er geen goede werknemers meer zijn hè. Ik heb er zelf 4 jaar gewerkt en ben vorig jaar vertrokken. Bijna al mijn oud-collega’s zijn ook vertrokken. Zeg 80% van de mensen die ik spreek.
Dan spreek je denk ik voornamelijk mensen die ook vertrokken zijn en niet de mensen die er nog zitten. :p
Zeker als enige IT-werkgever in dat deel van Nederland, dan is het interessanter om in de buurt te werken dan te pendelen naar de randstad.
Ondanks dat hun roots in Twente (Weerselo) liggen is het huidige hoofdkantoor in Gouda. En daarnaast nog diverse andere locaties inclusief Almere, en bovendien nog zes andere landen. Dus ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt.

Als je toch op Twente doelt, met University of Twente in het middelpunt is hier juist heel veel techniek en IT gevestigd. Er zijn hier enorm veel kansen en mogelijkheden voor ICT werknemers.
Ik mag hopen dat de meeste mensen het wel 'een zak scheelt' voor wat voor een bedrijf ze werken. Centric had al geen fantastische naam, althans, van waaruit ik met ze te maken had, een 'centric gemeente'.
Die paar die het geen zak uitmaakt is hopelijk echt een minderheid. En afhankelijkheid is marketing, geen waarheid. Men denkt afhankelijk te zijn, maar dat is wat er voorgehouden wordt. Bij de gemeente waar ik werkte heeft men bij de aanbesteding een paar jaar gelee al voor een andere partij gekozen, gelukkig. Er is meer dan Centric. En zeker beter, helemaal financieel, stelletje oplichters zijn het.
De meeste mensen interesseert het geen zak als ze maar een mooi salaris krijgen.
Spreek voor jezelf. Ik zou voor geen goud voor dit bedrijf willen werken. Ik kan mezelf niet meer serieus nemen als de kapitein van het schip (Centric) een ongelooflijk aangetoonde pathologisch liegende cybercharlatan is.
Een artikel uit 2014. Het zou goed kunnen dat hij de erfenis heeft aangepast onder invloed van zijn cybercharlatan. Maar inderdaad geen familie. Wel dan pas ik mijn mening aan en stel ik voor dat hij zijn bedrijven nu al vast schenkt aan de regio.
Nou… ik linkte vooral omdat ze daar benoemen dat er geen familie is. Met die erfenis zelf zit het inmiddels alweer heel anders… https://www.tubantia.nl/e...%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
...tenzij er nog een Cybercharlatanbaby van die twee komt... O-)

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 10 maart 2022 00:45]

Blockchainbaby of blokaanhetbeenbaby. :+
Zijn er recentelijk pentests gedaan op de firewall?
Ik denk dat het echte talent daar al lang weg is. Als je daar nu nog werkt ben je gek. Het werk ligt voor het oprapen in die sector en ze betalen flink. Als er ooit een moment was om een goed betaalde IT baan te vinden is het nu wel.
Het rommelt vooral in de top, als werknemer hoef je daar niet veel van te merken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Centric is detacheerder, als je gedetacheerd zit bij een eindklant krijg je eigenlijk helemaal niks mee van de avonturen van Sanderink en z'n (ex-)lieverdjes.
De vraag is of je als werknemer bij een dergelijk bedrijf wilt werken. Ik zou er iig niet solliciteren.
En wat als je er al jaren naar tevredenheid werkt, ga je dan weg terwijl je geen last hebt van die perikelen? Ben je dan gek?
Gek is wellicht wat overdreven, maar persoonlijk werk ik graag voor een werkgever die ik, op z'n minst, respecteer. Mocht ik er inderdaad al jaren naar tevredenheid werken dan zou ik alsnog vertrekken, zeker gezien de gunstige staat van de markt op het moment. Maargoed, dat is natuurlijk ook een persoonlijke keuze.
Last komt nog wel, ze raken klanten kwijt.
Ja precies. Ik vind het persoonlijk belangrijk dat ik mensen in de top van het bedrijf kan respecteren en ook voor ze wil werken.
Er gaan solliciteren is dan ook weer iets anders dan er vertrekken terwijl je er misschien al jaren lang met plezier werkt
Als de eigenaren/directeur waar ik voor werk zo doen dan heb ik persoonlijk liever een andere werkgever. En we zitten ook niet in een tijd dat werk slecht te vinden is...
mijn ervaring met organisaties is dat als het rommelt aan de top, dat iedereen daar last van heeft.
Centric is niet alleen detacheerder maar ontwikkelt ook software voor o.a. geemeenten, retail(kassa's), HRM systemen, en transport en logistiek
Vaak merk je dat wel: duurt langer voor een project wordt goedgekeurd, of beslissingen worden (deels) teruggedraaid etc. Komt de sfeer nooit ten goede.
Ik denk dat het echte talent daar al lang weg is. Als je daar nu nog werkt ben je gek. Het werk ligt voor het oprapen in die sector en ze betalen flink. Als er ooit een moment was om een goed betaalde IT baan te vinden is het nu wel.
Of je nu bij Centric werkt of een Atos of een Cegeka. De doorsnee medewerker staat veel te ver van het management af of het verschil te merken.
'Geheime codes' [sic], ook in Tubantia - betekent dat dat ze niet weet dat je 'code', als in programmeertaal, gewoonlijk niet in meervoud schrijft? Of moet ik hierbij denken aan codewoorden, 'de melkkoe is binnen - ik herhaal: de melkkoe is binnen'?

Maar met een contract voor 'werkplekdiensten, de servicedesk en de kantoorautomatisering' hoop ik toch niet dat ze inzage hebben in broncode van interne applicaties, want dat hoort niet echt bij een servicedesk...
Ik dacht dus idd aan code's. Dus codewoorden, wachtwoorden, dat soort ongein. Tot je de zin verder leest.
Ik zou inschatten dat zij geen enkele ervaring heeft met programmeertalen en al helemaal niet als die gecompileerd is. Dus 'geheime codes' zou ook zomaar een configuratie bestand oid kunnen zijn. ;)
Van die geheime codes die bij Centric soms ook gewoon hardcoded in de programmatuur zaten (zitten?) en die ze er zogenaamd niet uit konden halen zonder een complete rewrite. Elke Centric consultant die overheidssoftware heeft geinstalleerd - de key2 en daarvoor de 4all applicaties - kent het wachtwoord (van het niveau ?welkom01 ).

Ik ben om meerdere redenen vertrokken toen het begon te rommelen, en het gedoe met Rian en Sanderink vs van Egten was er een van.
Zou me niets verbazen is als het iets is wat letterlijk de worden van die Rianne zijn. Die kraamt echt alleen maar onzin uit.
Dit geheime codes staan natuurlijk allemaal in de cyber blockchain zodat wij ze niet kunnen vinden.
Wat een bijzonder mens toch die Cybercharlatan. Dat ze zich met het DNB DC bemoeit lijkt mij toch wel een beetje mee te spelen. Waarom kan iemand, zonder formele functie bij Centric, zich bemoeien met zo'n gevoelig project? En dan vragen of het 'mobiele verkeer werd gescand' 8)7. Het laat wel weer zien hoeveel verstand deze zelfverklaarde Cybersecurity specialist heeft van het vak waarin ze specialist zegt te zijn. Wat wil ze doen? De facturen bekijken om te zien of er iemand gebeld heeft met het nummer van Dhr. B. Boef of B de Kluizenkraker?

Jammer dat deze toverkol een heel bedrijf naar de knoppen helpt..
Het is niet het eerste bedrijf die deze mevrouw naar de knoppen helpt. Sommige mensen zijn net zoals onkruid, dat blijft elke keer weer terugkomen....op een andere plek
Met het mobiele verkeer scannen kán ze natuurlijk nog wel oprecht bedoeld hebben als geïnteresseerde beveiligingsvraag. Mijn eigen manager, die met 2 vingers typt en de blockchain maar eng vind klinken, roept ook te pas en onpas dat ie het slecht vind dat onze telefoons “worden gescand” door het hoofdkantoor. Maar hij bedoeld gewoon het bedrijfsprofiel die we uit veiligheid moeten installeren.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 9 maart 2022 18:03]

Huh? Iedereen typt toch gewoon met 2 vingers?
Nee hoor.. niet iedereen. Ik persoonlijk typ met maar liefst 1 vinger.
Ik maak dagelijks wat tickets aan naar centric om ze aan te sturen, en ook dit bericht type ik met 10 vingers blind ;)
Waar is dat goed voor? Twee vingers werkt toch prima, net als op je telefoon.
Begrijp niet zo goed de 'heel terecht', 'verstandig' en 'de hoop dat er velen zullen volgen...' opmerkingen

Er werken ook duizenden mensen bij dit bedrijf die dat hele gekonkel ook met lede ogen aanzien maar zich wel 100% inzetten voor de klanten.
Dat het imago van dit bedrijf een knauw krijgt van de negatieve pers (die Sanderink en zijn jaknikkers wel over dit bedrijf uitroepen) is wel te begrijpen... maar om dan dom 'net goed' te roepen gaat mij toch wat te ver.

Dat staat los van het feit dat dit bedrijf inderdaad door alle negatieve pers van de afgelopen jaren een mega probleem heeft en dat klanten weg gaan lopen

[Reactie gewijzigd door LaFleche op 9 maart 2022 17:06]

Werknemers van Centric kunnen makkelijk een andere baan vinden.

Sterker nog, als je daar werkt dan is *nu* het moment om over te stappen.

Degenen die als laatste het schip verlaten, hebben vaak in een interview wat meer uit te leggen. Mijn vermoeden is dat DNB niet de laatste is die een contract niet verlengd.
Klopt, ik weet van 3 personen dat ze er 700-1000 euro per maand op vooruit zijn gegaan door bij de concurrent te gaan werken, en dit ging om seniors. Ok, de sample grootte is slechts 3 maar vermoed dat dit eerder regel dan uitzondering is.

Het MT werkte met intimidatie op allerlei manieren, en ja daar had je als werknemer ook last van, ook als je gedetacheerd was of bij HR werkte.
Frappant dat jij het de schuld vind van "de pers", en niet degenen die de dingen doen die de pers halen.
nee nee......goed lezen.... ik schrijf toch "Dat het imago van dit bedrijf een knauw krijgt van de negatieve pers (die Sanderink en zijn jaknikkers wel over dit bedrijf uitroepen) is wel te begrijpen.."

ik geef dus wel degelijk de schuld aan diegene die zorgen voor de negatieve pers.
dat dit bedrijf inderdaad door alle negatieve pers van de afgelopen jaren een mega probleem heeft en dat klanten weg gaan lopen
Zou ik dan veranderen in
dat dit bedrijf inderdaad door haar dubieuze leiderschap van de afgelopen jaren een mega probleem heeft en dat klanten weg gaan lopen
Want tenzij de pers de boel verkeerd brengt, leest jouw zin heel erg als Shooting the messenger.

[Reactie gewijzigd door sab op 9 maart 2022 17:34]

Tja.... Je kan het lezen zoals je wilt.
De negatieve pers is een feit (of het zou moeten zijn de pers die een bericht voor dit bedrijf van niet al te positieve aard weergeeft) . De oorzaak is ook bekend. Het gevolg ook.
De CEO met een Cybercharlatan als adviseur, wie wil daar mee nou nog samen werken ?
Het is niet de CEO van Centric maar de eigenaar.
Die werknemers kunnen wel ergens anders aan de slag, daar zou ik me niet zo druk over maken.

Waarschijnlijk zelfs bij de toko die het nieuws contract krijgt
Het is wel een artikel met een hoog ‘Privé’ gehalte want we hebben werkelijk geen idee of dat de reden is. Het tikt wel lekker weg uiteraard om de link met onze favoriete cybercharlatan te maken.
Zijn er nog andere cybercharlatans? Als ik dat woord zie weet ik altijd meteen waar het over gaat en tot nu klopt dat ook steeds :p

Er zit ook nog wel een film in dit verhaal denk ik.
We hebben er maar 1 en zij doet het goed op tweakers, reacties gegarandeerd als ze in een bericht staat. Eigen forum topic zelfs! ;)
Lijkt me een verstandig besluit. Als er dit soort toestanden bij een bedrijf spelen, dan moet je er geen zaken mee willen doen.
Lubach had er ook al een "mening" over :D
Wauw. Tweakers gaat ergens van uit en schrijft daar 3/4e van het artikel vol mee. Knap stukje journalistiek. 8)7
DNB geeft geen officiële reden waarom het stopt met Centric, maar het ligt voor de hand dat dat te maken heeft met de ophef rondom het ict-bedrijf.
Dit vind ik wel best speculatief en snel een conclusie trekken. Het zou zeker kunnen natuurlijk en die hele toestand is nou niet bepaald goed voor hun imago en vertrouwen. Maar het kan ook gewoon zijn dat de DNB ontevreden is over hun dienst.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee